Written by AbangNara | March 25th, 2010

honeymoon umie aida

Wah tak sangka rupa-rupanya Umie Aida dan suami selama nie tak pernah keluar berdua pergi dating sebelum kahwin. Nampaknya diorang berdua nie memang betul-betul bercinta lepas kawin. Orang tua-tua kata kalau bercinta lepas kawin lagi best. Betul ke tak, kami tak tau la plak kan.

Terbaru yang kami dengar ialah Umie Aida bakal berbulan madu di Venice. Pergh ~~~ Memang romantik tempat tue. Orang kata memang sesuai ngan jiwa-jiwa orang baru kawin. Darah tengah panas lagi la katakan. Memang satu pilihan yang tepat.

Tambah sejuk hati kami bila dengar Umie Aida sekarang sedang berusaha ke arah untuk bertudung:-

[note]Umie tidak menolak kemungkinan akan ‘berhijrah’ ke arah itu. memang Umie ada niat untuk memakai tudung, insya Allah. Setiap orang inginkan kebaikan dan Umie pun begitu. Selepas berbincang, abang juga mengalakkan[/note]

Go for it Umie. Kami rasa anda wajar berbuat begitu lagi-lagi bila dah bergelar isteri orang nie. At least tanggungjawap tue lagi besar.

Buat Umie dan suami, selamat berbulan madu. Semoga dapat anak cepat ye ~~

82 responses to Umie Aida Berhoney Moon Di Venice, Bakal Bertudung Tak Lama Lagi

  1. natts says:

    baguslah tu,..all the best!,

    • nani says:

      …jgn cakap je berdegar-degar nak pakai tudung….last2 x pakai pon….tpi hrpnya umie pakai la yer….peminat dah jemu dgn omongan kosong artis..huh!!!…

  2. aries april a.k.a amira (AAA) says:

    BEST TU..

  3. aizuddin says:

    baguslah nak bertudung pasni..patutnya tak yah tunggu sampai sekarang..baru nak bertudung..huhu

    • aries april a.k.a amira (AAA) says:

      tp..
      better jgn ckp la..
      tkut jd cam CT lak..
      klau nk pkai..trs pkai…
      nnt xda orng kata lak…

      • ct says:

        ala x pyh la kita kecoh sgt pasal d org nk pakai tudung ke x. kita yg da sedia pakai tudung ni pn ntahkn betul ke x. bnyk gmbr n video yg trsebar awek melayu pakai tudung buat aksi yg bkn2. check dulu la sape diri kita baru kita kutuk org len. alhamdulillah klu d org pakai tudung. cm ct nurhaliza, x pakai tudung ke, tudung sekerat ke, yg penting budaya org timur 2 masih tebal dlm diri dia. pendek kata, jgn perbesarkn isu yg ntah pape ni. cermin diri dulu beb!!!!!! bertudung tpi sibuk kutuk org.huhuhhuh

  4. BumbleBee says:

    semoga niat murni bertudung tu menjadi satu realiti~

    **harap2 bukan berselendang~

  5. hmmm says:

    nak pakai tudung tu pakai jerlah, x perlu nak heboh kan 1 dunia lah…
    ko ni kan islam , apa lagi nak kecoh2 ni…
    buang masa jer…

    • dila says:

      2 la pasl..dila baru je nk ckp hmmm dh tlg ckpkn..hehe
      artis memg kne gitu kot..wat pape mst kene gtau kat satu dunia dlu

      • aries april a.k.a amira (AAA) says:

        ihhihihi…
        ksi orng tngk dia orng..klau x ckp pa..
        x klaur mjlh lak krng..ihhihihi

  6. AnneDeSilva says:

    anne setuju ckp mira..
    dorg ni kalau dh ada niat nk pkai tudung..
    pakai jek..
    tak payah ckp kat peminat..
    nanti bila tiba masa tak pakai kena kutuk peminat gak disalahkan..
    so better do it in SILENT MODE!!!!!heheheheheh

    • aries april a.k.a amira (AAA) says:

      tul tu…
      ni x..
      smua nk bt pblsiti murhan ja…
      tp x bt jga…..
      xda point nk ckp la tu….

      • AnneDeSilva says:

        pastu bila kena kutuk kata kita yg salah padahal dorg tak tepati janji..
        pelikla artis ni…
        smua pon ckp tak serupa bikin..

        • aries april a.k.a amira (AAA) says:

          biasa la anne..
          nm pn arts..klau lidah x brcabang…x leh jd arts..
          dia orng kna pndai brbicara…

        • nur says:

          wuuuu lidah bercabang some more? my god! i couldnt believe this, sooooo hilarious..

          sedapnya ckp?

          anyone with me?

        • BumbleBee says:

          x lama lagi mesti org sebok psal anak plak….soklan cepumas utk org yg bru kahwin…”bler nk ade baby?” hihih

        • AnneDeSilva says:

          bkn utk org baru kawin..
          untuk ARTIS yg baru kawin..
          TGOKLA KALAU ADA REZKI KAMI TERIMA…takpun KAMI NK URUSKAN KERJAYA DAN RUMAH TANGGA DULU BARU PIKIR KAWIN…alahai jawapan artis smua klishe….

        • nur says:

          euuuuuuuuuuuuuuu, kalau bab mengutuk (according to statement) masya Allah, dia berjanji dgn Allah untuk bertudung, dia berjanji dgn kau ke? n kalau dia share niat dia sukaaaaaaaaa hati dia la, susah plak ko?, dah sah sah dia kata insya Allah, susah apa dosa dia tanggung, dosa berkata2 pasal org? being a commoner (not a celebs doesnt give u right tou whine n whine bout them) tgk sajalah kalau ada mata.. pandainya kata org tak serupa bikin, macam la bagus sangat.. mengucap aku baca statement org ini.. mengucap.. disclaimner, not a personal attack but jelik tgk org yg obses bercakap mcm laaaaaaaaaaaa dia serupa bikin, org tak kenal boleh la act like a saint..

        • nur says:

          eja cliche pun salah ada hati nak cakap pasal org? my god! pasal anak, org biasa pun akan jawab yg sama ada rezeki kita terima, takde rezeki wayyyyyyyyy alot of other things to take care,.. and apa ayat ni tak paham la.. dah rumahtangga fikir kawin pulak?

          takpun KAMI NK URUSKAN KERJAYA DAN RUMAH TANGGA DULU BARU PIKIR KAWIN…

          do mirror urself before talking bout others as u might as well do a stupid things, afault maybe? no one is perfect.. bawaklah berbaik sangka dengan org lain.. u dont have the right to other ppls life except ur own..

          funny funny..

  7. diana says:

    bile dh pakai tdg tu, biar la kekal selamanya… tak mcm sorang artis tu… mule2 pakai tudung, bile bercerai, buang tudung.

    Btw, congrats to Datin n Datuk.. Semoga kekal bahagia.

    • aries april a.k.a amira (AAA) says:

      I know..
      aliah lee right?

        • AnneDeSilva says:

          biaq pi la depa..
          dosa pon dia yg tanggung..
          kalau kita ckp org kata kita mengumpat..
          bila tak tegur org kata kita ni tak saling ingat mengigatkan antara satu dgn lain..
          tersepit mcm mat sempit la plak skunk nie…

        • diana says:

          tu la.. terkepit2 plak kite nanti.

        • BumbleBee says:

          tula sal anne… kang ckp…ade plak yg enterframe dgn bahasa kesatnya kata mcmlah kter baek sgt… so what to do~

        • BumbleBee says:

          maybe masa dier kahwin bukan dr keterbukaan hati dier utk pkai tudung. Maybe time tu sbb husband die Aziz yg suruh.So kalo x ikut, dier dpt dosa lak melawan ckp suami….biler dh cerai ni, dosa dier sndiri tanggung….and skang dosa tu atas bahu suami bru dier plak…. terpulanglah~

          -aku hanya bersangka baik-

        • aries_april says:

          bee…
          skli skla brsngka baik..
          apa slhnya….hihihihi

  8. princessbutterfly says:

    pakailah tdg dgn niat yg ikhlas..
    klu blh pasni bertdg litup n pakaian pun sopan…
    jgn pulak pasni ckp lain wat nya lain…
    name suami pun lbh kurg sama ngan ct..
    dua2nya nama glamor Dato’k..
    penampilan jgn pulak ikut ct ye…

    • AnneDeSilva says:

      yela nama dh sama..
      datuk dan datin lg…
      alahai mudahnya jadik artis..
      ko artis..cantik,,..
      botox sket dh leh kawin dgn anak org kaya…

  9. Nina says:

    leak tape – umie.Venice .XXX.2010.avi

  10. Zaza Muhammad says:

    bagus le klu ade niat tp better diam2 kan saje. kang x psl2 kena kondem plak…
    apapun amat2lah digalakkan menutup aurat sepenuhnya… jgn pakai tudung je atau sekup rambut je… nk berfesyen ble tp berpada2 le…

  11. suri says:

    i rasa org tny umie tu…x slh dia jgak,kang ckp xnak btudung kt tak sedar diri plak..takpe niat buat kbaikan pun dah dpt pahala..yg pntg teguhkan pendirian…nak buat benda baik, iblis lagi kuat goncang…

    • aries_april says:

      yup..tul tu suri…
      x kan klau press tnya…nk kata no cmnt..
      maybe dia trsepit gak..
      cam kta skrng ni..hihihiihih

  12. puteh says:

    bacalah -kredit to jazilan.com

    Andaikan 3 individu berbeza meminjam sebiji pinggan daripada Kita.. Selang beberapa tempoh masa, individu pertama memulangkan pinggan tersebut dalam keadaan bersih cantik tanpa sebarang kecacatan.. Lalu Kita pun terus meletakkannya di atas rak pinggan mangkuk seperti keadaan asalnya..

    Individu kedua pula memulangkan pinggan tersebut dalam keadaannya yang masih kotor; tidak berbasuh.. Pinggan tersebut akan Kita basuh sehingga bersih, kemudian barulah ianya diletakkan di tempat yg sepatutnya..

    Individu ketiga pula memulangkan pinggan tersebut dalam keadaan pecah bersepai.. Tidak boleh dibezakan lagi bentuknya antara pinggan mahupun serpihan kaca.. Tiada nilainya lagi.. Kita tiada pilihan lain selain menghumbankannya ke dalam tong sampah yang hina..

    Begitulah jua halnya dengan Allah Taala.. Jika Kita kembali kepadaNya dalam keadaan bersih, elok, tanpa kekotoran dosa, maka Allah akan terus meletakkan Kita di tempat yang baik dan tempat yang selayaknya bagi Kita.. iaitu syurga..

    Namun jika Kita kembali ke hadratNya dalam keadaan kotor dengan dosa, Allah akan ’basuh’ Kita sebersih-bersihnya di dalam api neraka sebelum memasukkan Kita ke dalam syurga..

    Tetapi jika Kita kembali kepadaNya dalam keadaan yang rosak imannya, sehingga tidak dapat dibezakan antara iman dengan kufur, maka Allah tidak akan teragak2 untuk menghumbankan Kita ke dalam neraka jahannam yang hina buat selama-lamanya, ibarat pinggan yang pecah; tiada nilai lagi..

    Semoga bermanfaat…

    • [email protected] says:

      tq puteh….
      terusik jiwa gan kata2 kat atas 2

      • princessbutterfly says:

        mmg terusik…
        pagi pet…. baru muncul..
        semalam bz ea..

      • aries april a.k.a amira (AAA) says:

        thanks puteh….
        :-)
        trsntuh ngan ayt tu….
        ni la cra pling halus tuk mngur ssama muslim.

        • [email protected] says:

          smalam aku MC le… demam n skit kepala

        • aries april a.k.a amira (AAA) says:

          ptt la x da..
          ko x trsedak ker kta orng seru nma ko?

        • princessbutterfly says:

          nape x mc 2 hari alang2 mc hari khamis baik terus smbg hari jumaat.. kan best… mcm rama2 sblum ni mc hari khamis dapat terus smbg hari jumaat

        • dila says:

          ko dma k pet? cian kat ko ek

  13. princessbutterfly says:

    xde gosip baru ke bang nara

    • aries april a.k.a amira (AAA) says:

      lum g..
      jab2x g kot….

      • [email protected] says:

        xsempat bang nara nak p cari
        kes BEN10 @ BENJY ape citer ek

  14. dila says:

    morng….

  15. Piston Pecah says:

    kalau mampu pon nak jugak tengok negara orang..biar diorang tengok negara kita pulak..

  16. aries april a.k.a amira (AAA) says:

    korang…ada page bru….

  17. mario says:

    dah agak mesti ada komen kaitkan ngn tok ti..

  18. David Villa says:

    segelintir artis Melayu Islam Malaysia cam haram..buat hukum sendiri…

  19. Geli Hati says:

    AKU PERCAYA UMIE AKAN BERTUDUNG SEBAB KAKAKNYA ERMA FATIMA DAH LAMA BERTUDUNG. SYUKUR KALAU BETUL DAH NIAT NAK BERUBAH.

  20. Geli Hati says:

    TAPI CARA BERTUDUNG KAT GAMBAR TU CAM CT JER

  21. jenal says:

    Yang sebelah kiri abis tu melayu ker?

  22. Ryta says:

    Bagusla kalau dia ada niat nak pakai tudung. At least, niatnya itu suci. Tapi alang2 berkata, harap2 Umie Aida buat sebaik mungkin, jgn yo yo orr jek….
    Kami sentiasa doakan yg terbaik buat Umie Aida dan family….semoga cepat2 timang anak ye!

  23. klau umie pakai tudung… lagi manis rupanye… jgn jd cam siti sudoh… pkai tudung skerat je…

    ala… mcm jugak org pakai baju tu… lagi x cukup kain, lagi seksi.. klau pakai tudung plak.. lagi singkat lagi seksi… haha.. :D apela dunia skrg ni…

  24. awekMAS says:

    hello everyones..lama dah x join ..~bila lah aku ni nak bertudung ye

  25. aku hanya serangga says:

    ahaha…tapi korang xrasa ke wartawan yg mbangkitkan isu tudung ni? yelah, jumpa2 wartawan duk tny , ‘umi xrasa ke nak btudung slps jd bini org?’ dia segan, dia kata lah, mungkin kot

  26. Ummey says:

    Alhamdulillah.
    jika itu yg diinginkan.
    semuga kekal.

  27. hamba Allah says:

    sepatutnya kita pakai tudung dari umur aqil baligh lagi..bukan tunggu dah kahwin baru nak pakai.kalau nak pakai pun x payah nak heboh2.sia2 je la nikah depan kaabah kalau balik Malaysia buka terus tudung..ingat,kita bertudung untuk menutup aurat kerana Allah bukan untuk berfesyen..alahai umie aida..maaf kiranya terkasar bahasa.sekadar peringatan untuk semua.

  28. LadyBlack00 says:

    kalau dye dah berkeinginan untuk bertudung
    kita sesama Islam kenelah bagi galakan…

  29. pinkypanthers says:

    alhamdulilah………

  30. missfaizal says:

    betoi2..bcinta pas kwen lg berkat, aku pun bcinta pas kwen, pilihan family lg…alhmdulillah>>>>> :)

  31. NUR says:

    Bercinta lepas kahwin macam Erra dan Emran…alhamdulillah makin bahagia tengok setelah ada anak….Moga Umie dan Abg K pun sama….bab tudung ni…..buat dulu baru cakap ok……

  32. […] rasa gambar ini diambil sebelum Umie meluahkan hasratnya untuk bertudung. Kredit kepada Murai untuk gambar […]

  33. luvlavender says:

    skang xpkai tdng dh..ri2 tgk mse pelancaran body marie ..ape bnda ntah.hehe..sksi lg..huuu….sape nk jwb 2.