Written by Bella | February 10th, 2016

Sekitar tahun lepas, gosip percintaan Syatilla Melvin dan Shaheizy Sam mula hangat diperkatakan, namun rupa-rupanya mereka sudah berkenalan selama 6 tahun sebelum bergelar suami isteri pada hari Isnin lepas.

Dan sepanjang 6 tahun perkenalan, Sam tidak pernah lupa meraikan hari jadi Syatilla dan tahun ini penuh dengan kejutan selepas prank Sam pengsan selepas bernikah.

Untuk itu Syatilla telah memuat naik ucapan terima kasih di akaun Instagram miliknya yang ditujukan khas buat suami tercinta beliau.

Allah maha besar lagi maha mengetahui..alhamdulillah bukan senang….Nayamku,thank u untuk 6tahun yg lepas 2010 sampai 2016 awak ada dengan saya utk sambut birthday saya setiap tahun (nasib baik saya snap picture every year) p/s:pedulikan anasir2 luar yg masuk dan merosakkan

Awak,thank u sebab awak jadikan 8 februari2016 penuh sejarah dan bermakna dalam hidup saya,awak dan kita,insyaallah sampai bila2 tak mungkin saya dapat lupa.

Saya  tak pandai nak susun ayat lagi,awak tahu apa yang saya tahu apa yang kita rasa.TERIMA KASIH SAYANG,I LOVE U SUAMI SAYA @shaheizy_sam

Amboi bukan main sweet lagi ucapan Syatilla buat Sam.Kami harap anda berdua akan kekal mencintai dan berkasih sayang macam ini sehingga ke akhir hayat. InshaAllah.

Sumber Berita: Instagram Syatilla Melvin

61 responses to Ucapan Sweet Syatilla Buat Sam Yang Tidak Pernah Lupa Meraikan Ulangtahun Kelahirannya

  1. Anonymous says:

    sy percaya bhw alam perkahwinan ni sgt indah, walaupn kdg2 ada onak dan duri tp berusahalah mengharungi bersama-sama.

    0

    0
    • lalaland says:

      Jadi…fazura 2 perasan jelaa selame nh..hahaha

      0

      0
      • Huhu says:

        Kesian aku tengok diorang ni. Artis lain kawin orang bg komen positive siap tahniah lagi. Diorang kawin madah orang bg komen negative je. Boleh pakai jari siapa yg bg komen positive. Tulah kuasa peminat. Lain kali jgn menipu lagi ye…….

        0

        0
        • sonyap lahhhhh .... says:

          Habis tu gf sam sblm tilla, fazura saper ???. Elok jer ikut cuti2. Tilla ni masa bila official plak smpi kata 6 tahun. Sam ni tabur janji pd smua pmpuan dia jumpa ke?. Tilla baik diam jer .. x payah canang 1 dunia nanti jadi mcm ayu rodah. Tiba2 ramai pmpuan dtg ckp mcm2. K bye

          0

          0
        • sonyap lahhhhh .... says:

          Bukan fazura perasan tapi sam buaya …

          0

          0
        • enon la bukan anon says:

          yup
          sam yg buaya sebenarnye…
          tahniah la sebab nak akhiri zaman buaya…eh bujang..
          harap ko ikhlas..

          0

          0
        • Fernando Jose says:

          Ada diaorang kesah ke? Kesiannya yang mengutuk…..huhuhu….

          0

          0
        • ahkak says:

          ape cakap2 buruk kat orang baru kawin ni? akak doakan moga Fazura rendahkan ego, tutup aurat, jaga tingkah laku, jaga percakapan dan perbuatan, tingkatkan ibadah, bukan apa, iman kita senipis kulit bawang..semoga Fazura mendapat petunjuk dan hidayah dan moga cepatlah berkahwin supaya dijauhkan dari fitnah.

          0

          0
        • anonymous says:

          yang mengutuk2 tu..janganla bencikan sangat si tilla ni..orangnya muda lagi, mesti la hati berbunga2 baru kahwin..baik doakan yang baik2..kita jugak yang dapat pahala.. para malaikat pun mendoakan yang baik2 kat kita..

          0

          0
    • Marvin says:

      Sadisnya sampai kena provekan to public yang ko mmg bercinta dgn dia lama b4 kawin. Serious kesian sebab dia ni insecure. Sam tu buaya darat sebab tu dia suh rahsiakan hubungan korang dulu. Dok flirting dgn Fazura and ntah berapa ramai perempuan lain. Goodluck la Syatilla weyyy..

      0

      0
      • sam says:

        insyaAllah kalau ada jodoh…cepatla fazura kawin. doakan yang baik2 buat sam dan tilla kerana orang yang berusaha membina masjid ni selain berusaha mendapat keredhaan Allah swt , mrk jugak berusaha menjauhkan diri dari fitnah dunia.

        0

        0
      • Anonymous says:

        xfaham la.dia sorok cakap dia insecure. dia canang korg kata dia syok sndiri. apa dia simpan dan tggung 6 tahun tu korg smua tahu ke. dh selamat kawen pn ada jgk mulot puaka. doakan yg baik2 dh la.

        0

        0
  2. Aisyah says:

    Awww so sweet.. moga bahagia till jannah ??

    0

    0
  3. Linda E says:

    Aku mencik watermark biru besar gajah kat gambar2 korang. Fotografer cikai mana ko upah ngan bajet juta2 ni ha

    0

    0
  4. syalovenayam says:

    6 tahun kenal maknanya masa syatilla muda remaja, xkenal dunia lagi umor 18 tahun sam dah nampak bakat keisterian yang ada pada syatilla..kelass ko sam

    0

    0
    • Mhmm says:

      “bakat”

      0

      0
    • Anonymous says:

      tempoh 6 tahun yg dia ckp maybe tempoh dah kenal. family closed. x semestinya dah bercinta. saling kenal mengenali, then lama2 jadi cinta terus ada jodoh ke jinjang pelamin. bukan couple berkepit mcm belangks yg korang bayangkan.

      0

      0
      • anon says:

        Alhamdulillah..antara ciri2 wanita solehah adalah wanita yang berkahwin muda.saya tidak bermaksud kahwin tua tu tak solehah..mari kita doakan agar kita semua sentiasa mendapat rahmat dari-Nya dan sentiasa menjalani kehidupan yang berlandaskan Al-Quran dan sunnah..

        0

        0
  5. Panas!!! says:

    Aku dah lah tengah moody buka beautifulnara benda ni pulak keluar. Asdfghjkl la budak dua ekor ni. Takde siapa heran la kisah cinta korang!! Halamakk!!

    0

    0
  6. Me says:

    6 tahun sebelum kahwin dengan 6 tahun selepas kahwin tak kan sama…percaya la.tak payah tunjuk sangat sweet tu.simpan je kat rumah…jadikan kisah artis lain sebagai pengajaran.jangan nak bangga sangat kisah 6 tahun lalu tu…budak-budak tak matang macam ni la..kisah zaman bercinta yang dihebohkan

    0

    0
    • dina says:

      haruslah kan sbb mek pajura sebok benar citer kat show dia saheizi sam tu ex boyfren dia…. padahal bertahun dgn tmj taknak pulak citer kat orang kan… semua orang pun dah baca tweet loving2 diaorang tu lah.. tau pulak takut.. mentang2 lah sam tu diam jer…berani lah dia nak heboh… ntah masa bila lah sam ngaku dia bf pajura pun x tau lah….

      0

      0
    • anon says:

      jangan cakap camtu Me…orang yang alim2 pun boleh bercerai walau tak penah guna lama sosial..yang penting doakan yang baik2 saja, semoga kita semua dijauhkan dari musibah ceraiberai dan fitnah syaitannirrojim.

      0

      0
  7. Anonymous says:

    aku rase si tilla ni mmg da battle habis habisan nk kawen ngn sam ni tu yg beriye tu ..kesian jugak jd pmpuan ni , kekadang sakit hati sbb org mcm entah nak entah tidak tp duk bg harapan .. hmm

    pasni bebawak la low profile takdelah org nk menganjeng dah ye samtilla

    0

    0
    • minah gomen online 24jam says:

      dia perli fazura lah tu . dah memang perang.. mesti lah tunjuk abis-abisan trofi kepada musuh.

      0

      0
  8. Shhh says:

    ok abg nara sudahlah tu..pasal dorg ni..kenapa tk upkan pasal kahwin atu zero plak..

    0

    0
    • wki-wki says:

      entah nya.cukup2 lah wedding orang ni… .
      up lah atu zero.. sure kelakar and comel.. dia tu, dahlah tengok muka aje dah nak tergelak….

      0

      0
  9. Kitty says:

    Biarlh keorang sibuk apassl depa minta duit keorang ke?

    0

    0
  10. Anonymous says:

    Ye lah tu 6 tahun… borak je lebih.. diam lg baik le tilla…

    0

    0
  11. mkcik sembang says:

    nampak sangat ko nk mnunjuk kan pajurah kan tillot?hahaha..okla..ko menang…xde hal la..stakat cendawan kembang tu…ko makanla sengsorang..very the bekas pajurah…hahaha

    0

    0
  12. Anonymous says:

    Amboi sempat lg tu perli perli…sudah sudah la..da jadik laki engko pun..jaga ketat ketat dah la fazura pon tak hingin sgt kot..menyampah..!

    0

    0
  13. Dam says:

    Hahaha ha’ah….pajura dh kulum dulu cendawan pendek tu..siap ada vid yg membuktikan

    0

    0
  14. Fgg says:

    Apsal rmai sngat marahngan diorg ye? Aku tgk diorg ni ok je

    0

    0
  15. daun says:

    Hahaha….sweetle sgt ucapan syatilla ni. Nampak sgt ayat desprate & bangga dpt kawin dgn sam. Ni x lama lg penuhle dia pye instagram & fb dgn gmbr berdua & ayat jiwang. Karya cinta yg xde class…dr bercinta smpi kawin byk kepoyoan je. Tak reti2 nk low profile ke..

    0

    0
  16. K says:

    mase nk kawin sakan menipu..dah kawin pn x abis dgn habit suke perli sane sini..nmpk sgt ati tu ttp busuk walau tgh bahagia..si hubby dok prank mase mjlis nikah..si wifey dok sarcastic x sudah…mmg psgn sepadan! patut pn ramai membenci

    0

    0
  17. Anonymous says:

    Wanita desperate di abad ini.tahniah!kedesperaten anda telah brjaya mengaburi mata si pendek katik tu dan menikahi anda. Anda dah berjaya dlm strategi mendesperatekan diri.ingatkan nk rebut menteri ke..anak raja ke.si pendek jer ponnn…hmmm…

    Udah2lah tu..duk berkias bagai.satu malaya tahu pendek tu laki nko.tu pun sbb dia nmpak kau desperate sgt.6 tahun lah sgt menyulam cinta.pegi mampos dgn 6 thn kau tu.menipu tak abes2..masa tu kau baru 18 thn.baru dtg period!tang mana plk kau duk menyulam cinta dgn si pendek?tak hagak2 nk menipu.siap ambik gambar bagai lah konon.cuba tunjuk gambar tu kat public!

    0

    0
  18. Boom says:

    Ya Allah! Minah ni x abis nk canang perli bukti..tau la ko menang. Is this a real u of showing other people that ko nak perli Org lain?? Nampak sgt x berubah. Patut simpan sorang2. Kalu benda ni jadi viral which keep pointing kesahihan between laki ko with Fazura, ko jawap akhiratnya coz ko undang negative sampai Org pandang pihak lain ngan rendah ye. Pikir cara masak la ! Perangai berhijab begini Kah? Sedar la dah status isteri, jaga mulut perangai. Nape la x matang yeeeee

    0

    0
    • akupeduliapa says:

      aku dah tau dah minah ni .. bukan ikhlas nak kawen .. dia nak menang je .. mata tu .. air muka tu .. nampak jahat .. tahniah la sam .. dapat perempuan propa jadi bini .. hahahah

      0

      0
  19. Watever ! says:

    Oh lupa.. Ini yang SAM duk bgtau media yang Tilla ni jadi “diri sendiri”..! Well, Pn Syatilla tahniah la by showing sikap yg sangat cantik – dengki! what a shame.. Masuk kelas and learn how to become proper manner words As wife! Jgn Tuhan terbalik kan apa yg ko wat ye. Patut la orang x suka sgt ko .

    0

    0
  20. Lorat says:

    I rasa la kan.. lepas ni mesti si Syatilla ni berhabisan “tayang laki” since sebelum ni kena berahsia pasal cinta mereka. Hadoi masak la mengadap depa pasni.

    0

    0
  21. Anonymous says:

    Apalah masalah perempuan ni..insecure sangat ke diknon?

    0

    0
  22. Me says:

    Tengok sam macam relax je..tilla ni je over sangat.macam la kau dapat laki anak raja,pelakon je kot.popular pun sebab undi diri sendiri.bangga sangat dapat si sam tu…tak ade orang heran la tilla oii..

    0

    0
  23. dina says:

    selama ni diaorang senyap jer.
    sekarang baru nak luah kan isi hati masing2 tapi ramai plak yg dengki terus hentam mereka.
    yang dengki2 tu apahal?
    korang jugak yang sebok post n upload dalam FB , IG masing2.
    and kalau tak suka jangan baca posting syatilla …boleh???

    0

    0
    • Boo says:

      Senyap? Dh lupa sapa canang lebih2 before terbongkar kawin? Sapa insecure dr mula? Minah Pelakon Ni KAN? Nampak sgt ko x research…think before tulis!.. Human!!

      0

      0
    • Anonymous says:

      aah..memang tak pernah baca & follow ig artis kecuali mizz nina & heliza je..so tolong bagitau BN ni juga kami pun tak teringin nak amik tau pasal samtilla ni..minta BN stop post pasal diorang..nak muntah ijau dah ni

      0

      0
  24. TABUAN says:

    ALAH DEK… SETAKAT NAK CANANG SATU DUNIA KO DAPAT BERLAKIKAN CENDAWAN KONTOT… ORANG TAK KAGUM LAH…

    YG OBVIOUS AWAK TU JENIS POMPUAN DESPERATE YG SENANG UNTUK DI PERBODOH2KAN WALAUPUN “BERCINTA” SELAMA 6 TAHUN… ANU CENDAWAN KONTOT TELAH DI RASA OLEH BETINA2 LAIN… DI ALAM MASA PERCINTAAN AWAK TU…

    TAK YAH NAK RIAK MENUNJUK YA DEK..
    DAPAT PUN CENDAWAN KONTOT BUKAN MANA NYER BIG SHOT PUNNN…
    BARU KAHWIN… LAGI 6THN,10 THN ALAM UMAHTANGGA DGN CENDAWAN KONTOT BARU BLEH STORY BAHAGIA SANGAT LAH YA…. HARAP2 KEKAL HINGGA AKHIR HAYAT YA… JANGAN TERCICIR TENGAH JALAN PULAK….

    DAH BERHIJAB PUNNNNNNN PERANGAI TAK SUDAHHHHHHH…
    SAJAK LER TU AWAK BERDUA…
    SESUAI…SANGAT2..

    0

    0
  25. chefnotone says:

    adoiii bg berasap dapur dulu la tillot oiiii…masuk tekak mummy ke tak masak ko nanti….

    0

    0
  26. Enot says:

    Typical sgt orang malaysia ni, konon nak bagus sgt sorok hubungan sebelum kawin atas dasar tak nak menunjuk la, ikut agama la, pastu dah kawin canang satu dunia, suami bagi ros la, buat bekpes untuk suami la, gi tengok wayang dgn suami la.. Padahal kawin baru setahun dua..bila dah kawin 4-5 tahun anak ramai dok perli2 suami tak tolong keje rumah la, tak cuci berak anak la..Artis ke orang biasa ke sama je..pastu bila orang tegur cakap kita dengki..sudah2 la manusia oi

    0

    0
  27. anonymous says:

    wahhhh ramai nye yang busuk hati kat syatilla ni ye.. tapi bersungguh2 nak ambik tau hal kahwin diaorang.. :)
    to syatilla pedulikan mereka.. they dont know u… like sam cakap u r not only beautiful outside
    but ur heart is beautiful too… am impressed at ur drama sya n shah…. keep it up.

    0

    0
  28. AKU says:

    KESIAN FAZURA HAHAHAHA

    0

    0
  29. perempuan says:

    bila bercinta senyap senyap org mengata ,bila bercinta heboh pon org mengata ..typical org malaysia ..

    0

    0
  30. Manusia says:

    Nauzubillah komen sorang-sorang dlm ruangan ni.. Korang ni ada Tuhan atau athiest? komen macam tak ada agama. Orang lain/Seleberiti kahwin pun korang kutuk, tak kahwin pun korang kutuk. Dah jodoh dan takdir begitu, nak buat macamana. Kalau korang tak sayang tudung atas kepala masing2, at least sayang la kat bapak korang yang akan tanggung dosa kering korang kat sini (bagi tg x kahwin lagi), dan suami korang (kalau yg dah kahwin). Nauzubillah..

    0

    0
    • Manusia juga says:

      Yes, betul. Ramai sgt yg jadi sour grapes n sour plums di sini. Org lain yg kawin org lain yg sakit hati. Ramai je yg letak mcm2 kat IG/Twitter diorang sendiri, so what’s the problems??? Dia bukan sentuh apa2 pun ttg org lain. It’s as if apa yg dia upload tu ada kena-mengena dgn tukang2 komen dan kaki carut di sini. Biar lah diorang nak kawin, dah jodoh diorang, apa bodoh sgt korang semua jadi susah hati pasal diorang ni berkawin. INGAT YA, yg baik datang nya dari ALLAH dan yg buruk datang dari diri sendiri. Kalau nak doakan mereka tak kekal pun, korang mesti ingat Allah yg akan menentukan segala-galanya bukan korang2 semua. Diorang berdua ni nak takut kan kamu semua atau pada ALLAH?? so, daripada jadi sore losers, lebih baik korang ni semua doa kan yg baik2 pada mereka. Tak jadi kudis pun nak doa kan org yg baik2. Insyallah, doa yg baik, kita akan dapat tempias yg baik jugak, dan begitu juga lah sebaliknya.

      0

      0
      • Enot says:

        Kau ni dh kenapa? Ade pengomen kt sini kutuk pasal dorang kawin? Memangla jodoh dorang takde sape nafikan..ade ke dorg kt atas ni mintak dorg tak kekal? Ko ni yg tak senonoh..yang ak tak kenan tu sikap org msia ni suka tayang2 sweet lepas kawin..ada dlm islam suh ko wat cmtu?ko igt mane budak2 darjah 1 belajar i luv u syg dari sape? Gen kte yg spoilkan dorg, pastu ckp bebudak skang spoil..belajar share bahagia sesame sendiri, xyh tunjuk satu dunia..lg byk ko tunjuk sweet laki ko, lagi la terdedah laki ko dek pompuan2 desperate kt luar sana. Ade paham?

        0

        0
        • Seriously aku rasa kau ada masalah rendah diri. N its deep. She only wrote some loving words for her beloved husband n nothing else. Apa masalah kau dan org2 yg beri komen di sini. Aku faham lah kalau dia ada cakap pasal org lain ke, or politik negara ke. Dia cuma tayang kasih sayang je, benda kecik je dik, kalau adik berfikiran positif, benda ni tak de benda nya. Kalau nak cakap dia sorang skg yg kemaruk media social nak menayang kasih sayang, saya rasa bukan dia sorang je dik skg, beribu-ribu org di luar sana dgn beribu-ribu ragam jugak. Dah jadi culture. We can draw the line kan …. between what is positive n negative. Tak salah rasa nya kalau sekadar kata-kata manis utk org yg di sayang. Kan???? Tak perlu lah jadi so paranoid, kalau mcm tu cuba tegur yg sejuta org lagi yg beri kata2 mcm gini kat ig/twitter. Cuba lah, mana tahu u boleh jadi penyelamat dunia ni yg tengah parah. Kalau sekadar kata2 manis ni, boleh menyebabkan org terkesima, aku rasa baik org yg rasa perit tu pergi periksa sendiri keadaan diri, mungkin punya masalah dalaman kot???

          0

          0
  31. Aku Di Sini says:

    i love fazura!!!! eh sorry silap komen lak….hehehehe….ingat fazura pakai turban tu….

    0

    0
  32. Anonymous says:

    pasangan sama tak cantik sama padan. mmg ngam

    0

    0
  33. noon says:

    to fazura….ex-bf amenda nye ?
    6 tahun si saheizy sam celebrate bday syatilla ni lah..ko ada?
    tmj tu hah ex-bf ko yg wife dia lg gorjes tu.
    so x yah lah duk citer kat E! yg ex bf ko tu pelakon hebat dapat anugerah bagai….malu lah.

    0

    0
  34. boyak says:

    umur 19 tahun dh dia kapel ngan sam..waaa…

    0

    0