Written by Bella | February 10th, 2016

Semalam pasangan Shaheizy Sam dan Syatilla Melvin diraikan dalam satu majlis resepsi perkahwinan yang cukup meriah.

Tidak dapat dinafikan, perkahwinan pasangan ini antara yang menjadi perhatian ramai pihak awal tahun 2016 ini. Ada yang melabelkan ia Wedding Of The Year lebih-lebih lagi selepas Sam sebelum ini mendedahkan menerima tajaan perkahwinan sehingga RM 25 juta.

Mengenakan busana warna putih rekaan Arma Couture, Syatilla nampak anggun sekali. Namun, beberapa pihak mengatakan turban yang digunakan Syatilla untuk menutup bahagian rambutnya nampak agak tidak kena  dengan beliau sehingga membuatkan Sam kelihatan sedikit rendah.

Bahkan, turban itu menampakkan sedikit rambut Syatilla yang merupakan auratnya sebagai seorang yang berhijab.

Berikut antara komen netizen mengenai turban tersebut :-

Pada pendapat kami kemungkinan juga Syatilla terpaksa berbuat demikian kerana mengikut kehendak pihak penaja. Siapa tahu ada penaja anting-anting ke? Fikir positif..Apa pula pendapat anda?

93 responses to Turban Syatilla Melvin Pada Majlis Resepsi Perkahwinan Dikecam Netizen?

  1. gigi emas says:

    Tiada sepatah ayat pun dalam quran mengatakan yg rambut adalah aurat……

    0

    0
    • Fido Dido says:

      Err…ko ni betul ke tak betul???

      0

      0
      • Pekerja Gomen says:

        Bila tengok Syatilla ni aku teringat2 4 kali dia tweet boo kan Fazura pasal Fazura mengaku pernah bercinta dengan Sam. Agaknya skang ni mesti ko bangga kan konon2 ko dh menang dengan Fazura… ko dpt kawen ngan Sam…

        But trust me… this is just the beginning… from now on you will start living in a denial…..

        0

        0
    • saja tanya says:

      jadi maknanya perempuan xperlu tutup kepala la yer?

      0

      0
      • minah jambu terlajak habis says:

        eh suka hati kau lah nk tutop kepala atau pon tknk ! dh tuhan kasi kite rambot..ada yg rambot lurus ada yg rambot kerinting yg tkde rambot pon ada ! rambot cantek ada lah anugerah Allah..hanye Allah yg mengetahui segala Nye..

        0

        0
    • Anonymous says:

      jangan layan gigi emas & enot (maybe orang yang sama) coz komen2 mereka memang 180 darjah bercanggah dari ajaran islam..ntah2 puak syiah kot..boleh tengok balik komen2 diorang ni kat entry2 lain

      0

      0
    • Paula clarissa says:

      Aku jumpe ko aku tumbuk gigi ko smpai jadi perkakas elektrik

      0

      0
    • Anonymous says:

      bodoh

      0

      0
    • ilinni says:

      Hi Gigi emas..

      mana la awak nak jumpa pasal rambut tu aurat sebab awak bukannya baca al-quran pun. Takat baca al-fatihah memang la awak x jumpa pasal hukum aurat. So mohon belajar lagi yer dik?

      Solat tak ni? Kalau tak solat, sila la belajar solat jugak. Takpa, pelan2. Belum mati lagi kan? Masih ada peluang bertaubat dik.. All the best to you.

      0

      0
      • kucing nakal says:

        boleh tahu surah mana yang cerita pasal aurat ???? aku nak pergi baca ni .

        0

        0
        • Hukum Allah says:

          Dlm sunnah @ hadis ko mesti jmpa.. bljr lg yea. Jgn pertikaikn hukum Allah. Gud luck.

          0

          0
        • Anonymous says:

          Rujuk surah an Nur: 31; surah al-Ahzab: 33, 53, 59. Tapi takde la kata tak boleh pakai turban gitu. Pi baca dan buat research hadis sekali ye.

          0

          0
        • kucing nakal says:

          @Hukum Allah @Anonymous
          Aku bukan gigi emas….. aku tanya sebab aku betul2 nak baca surah tu .

          0

          0
        • kucing nakal says:

          @Hukum Allah
          saya tak pernah pertikai hukum Allah , harap maklum .

          0

          0
        • kucing nakal bangang says:

          Tak petikai kepala hotak hang. becambah kat facebook dok post pasai rambut tu aurat perempuan sekali dengan ayat quran/hadis..hang ingat ni benda lawak main ka?

          0

          0
      • Anonymous says:

        Gigi emas ni dah tua2 pun bodo

        0

        0
    • Copy and paste says:

      “Wahai anakku Fatimah! Adapun perempuan-perempuan yang akan digantung rambutnya hingga mendidih otaknya dalam neraka adalah mereka itu di dunia tidak mahu menutup rambutnya daripada dilihat oleh lelaki yang bukan mahramnya.”

      (Riwayat Bukhari dan Muslim).

      0

      0
  2. aku says:

    lantak la deme..nak pakai turban ke..tudung saji ke…kain batik ke…

    0

    0
  3. SyBkNUstaZah says:

    Kepada Gigi Emas,pergi balik tukar gigi dulu sebelum nak mengelirukan netizen…kalau gigi yelah,xaurat..nak tayang bnyk2 kali pun xde hal…bab al quran dan perkara2 dlm islam jgn dibuat main…rujuk Surah An Nur Ayat 31…kalau jahil jgn nampakkan sgt jahilnya..

    0

    0
    • Anonymous says:

      jangan layan gigi emas & enot (maybe orang yang sama) coz komen2 mereka memang 180 darjah bercanggah dari ajaran islam..ntah2 puak syiah kot..boleh tengok balik komen2 diorang ni kat entry2 lain

      0

      0
    • Anonymous says:

      Gigi Emas tu bukan Islam pun. Kafir laknatullah. Tak payah layan.

      0

      0
  4. kutu says:

    dah lama perhatikan bila majlis yang di taja, baju pengantin semua teruk.
    contoh sebelum ni majlis perkahwinan ezzlyn, norman-memey.
    baju diorang sangat2 tak cantik..sorry to say.
    tp bila tengok pengantin yg keluarkan duit sendiri tanpa penaja baju diorang saaangat cantik..naik seri pengantin.

    *sorry tilla, turban awak dah mcm sarang tebuan lah..rase kalau pakai tudung biasa dan letak veil pun dah cantik..less is more gitu.

    0

    0
  5. i am me says:

    bukan takat rambut je nmpk
    bra hitam pn nmpk
    baik bogel je

    0

    0
    • nur kaseh says:

      Gigih aku scroll balik nak tengok whether betul ke tdak bra dia warna hitam.Lol . By the way, tak minat pun dengan wedding mereka, seems like everything tak smooth.. Dari kisah cinta mereka, dari pre wedding photo, dari majlis akad nikah,sampai lah wedding reception semuanya tak kena di mata..entahlah..tak minat

      0

      0
      • Anonymous says:

        Tak minat jg. X mau komen apa2 sbb x minat.

        0

        0
      • jemah jem jem says:

        AGREED!! walaupun konon2 sam 15X menang ABP, entah kenapa x napsu nak follow citer wedding diorang ni.. lgi excited dgn citer kawen akim & stacy

        0

        0
      • komenjangannampakbodoh says:

        Betul aku pun sama.. lupa yg tajaan wedding dia 25 juta. Nampak hambar je.. si sam pun bodoh pegi wat gimmick pengsan la..lagi la hambar. Semua nya npk spoil dan x nampak mahal.. aku tgk wedding yg budget 50k lagi vouge wedding diaorg.
        Syatilla ms belakon punya la lawa.. tp ms wedding dia x npk seri pengantin. Eh byk plk aku komplen.

        0

        0
  6. Anonymous says:

    pakai tuala mandi lagi murah..tak payah penaja bagai

    0

    0
  7. whatever says:

    Saya x prnh nk komen klu tgk gmbr artis kawin…komen dlm hati je tp couple samtilla buat saya terpanggil nk komen sebab
    1. Menipu bgai nk rak psl gossip cinta ckp xde hbungan tp dh plan nk kawin..siap family pn subahat sama. Klu ckp je no komen lg bgus walau annoying
    2. Dhle menipu lps tu bole buat press conferene umum nk kawin plak. Klu bercinta pn nk sorok nk kawin buatle low profile je…trus bg kad kawin..xyah announce kt htl bagai
    3. Siap bgtau ada penaja smpi 25j..info yg xperlu/x penting nk announce….motif?nk showoff ke…klu press tye jwb jelah ada penaja tp x perlu reveal amount
    kesimpulan: couple yg x sepadan physically tp u all mmg sepadan in term of kepoyoan….anyway selamat berumahtangga

    0

    0
    • Anonymous says:

      tang poyo tu sgt stuju!!!

      0

      0
    • Lorat says:

      I pun tak berkenan dengan kepoyooan mereka ni, tapi dalam duk tak berkenan juling2 bijik mata nengok dorang, semalam tetiba termimpi si Sam ni urut belakang I, acanner tu. Nightmare siot.

      0

      0
  8. Anonymous says:

    Dari bertunang, nikah, majlis resepsi x berkenan betul dgn pakaian!! mak ai dari tudung sampai baju #fashionpolice takziah!!

    0

    0
  9. Anonymous says:

    dari sha & shah sampai PC sampai ke pre wed foto sampai ‘bride to be’ event sampai nikah sampai la ke resepsi..walaupun bertudung tapi pakaian awak xsah kalau x terjojol depan & belakang..so apa function tudung tu???buka jela syatilla oii

    0

    0
    • kipas lipas says:

      dia pakai tudung sbb sam suka perempuan bertudung.. terpaksa la pakai tudung sbb nak sam lg ‘jatuh cinta sakan dengan hati suci’ dia tu..

      0

      0
  10. Nanhado says:

    Iye! Turban syatillaj mencecah ketinggian 18cm sekaligus menampakkan die lg tinggi dr Sam. X paham aku org pakai turban ni. Nak pakai tudung pakai lah betul2

    0

    0
  11. KUPU-KUPU says:

    NAK TUNJUK ANTING DIE UOOLLL..MAHAL TU..MAJLIS TAH APE2. KONON 25 JUTA TANH MANE PUN X TAHU. AKU X SABAR NAK TENGOK MAJLIS NYE. TP MCM GINI JE..

    0

    0
  12. Bella says:

    “Wahai anakku Fatimah! Adapun perempuan-perempuan yang akan digantung rambutnya hingga mendidih otaknya dalam neraka adalah mereka itu di dunia tidak mahu menutup rambutnya daripada dilihat oleh lelaki yang bukan mahramnya.”

    (Riwayat Bukhari dan Muslim).

    0

    0
    • Anonymous says:

      Islam agama keganasan. Nk didih otak la itu la ini la .. zalim nye tuhan korg smpi cmtu skli nk hukum ciptaan sndiri.

      Yg tersiksa di syria palestin tu nape tuhan xtolong dorg eh …

      0

      0
      • hakak nam says:

        wahai Anon.. kalau ko x tau apa2 tentang ISLAM x yah nak bersuara apa2 tentang agama kami. baik ko kaji semula agama yg ko anuti tu betul ke x

        0

        0
        • Anonymous says:

          jgnla sombong kak nam , sikit2 suruh org diam sikit2 suruh xyah ckp
          cmne nk blajar ttg islam . penganutnya sombong bongkak ego

          0

          0
      • Gila says:

        Ko tak faham kan apa maksud mati syahid sebab tu kau cakap macam ni. Allah sayangkan orang kat palestin tu sebab tu Allah uji macam tu. Allah bagi peluang diaorang mati syahid. Ko tahu mati syahid tu apa? Terus masuk syurga tau. Kalau tktahu..rajin-rajin google kalau malas sangat buka buku agama! Kbai

        0

        0
        • minah jambu terlajak habis says:

          mati syahid tu kalau perang antara orang bukan islam ngan orang yg berugama islam kan ? kalau sengaja di tembak oleh orang yg bukan islam macm kt pelstin tu dengan tk berperang mati syahid jugak ke ?

          0

          0
        • Anonymous says:

          uih gila

          biar btul tuhan syg smpi tahap nk bg org islam yg innocent suci mati dibom dibedil bertahun2 .. klu syang knapa tak hantar bala je dkt puak pengganas rejim israel etc ? ish2 mahap ckp , baca balik ayat korg tu sumpah mcm psiko .

          0

          0
        • NANA says:

          sah la minah jambu terlajak laris ni bodoh tak abis. dh la skolah sekular, asyik google je keje nye. rakyat palestin tu ada batu je tau kalo nk compare dgn zionis yg dpt tajaan berjuta. mana ada org agama islam berperang sama sendiri…bukak buku sejarah tulisan ilmuwan dan para sejarah bukan buku tulisan kafir barat. mati syahid tu untuk orang islam yg berjuang atas kerana nk dpt keredhaan Allah. kalo ko g kerja sbb nk sara keluarga tetiba mati tu pon kire syahid. kalo ko mati masa berdakwah tu pon kire syahid…bkn mati time perang je baru kire mati syahid. bodoh tu tolong simpan ckit.

          0

          0
        • minah jambu terlajak habis says:

          eeemmuah hahaha…! idop umno ! idop jalur gemilang ! idop 1malaysia ! idop pak najib ! lov u pak najibb emuah …!

          0

          0
        • Anonymous says:

          org islam kt smpadan israel tu ade batu je ???ko ni bute ke bodo , ko xtau ke pejuang hamas , boko haram tu smua ade snjata api mortar bom sbginya ??? budak budak kecik pun da pndi balut bom kt badan sndiri nk jd pengebom brani mati .. bukak la mata tu besar besar sikit , otak sempit mmnjang play victims . org islam sndiri pun ade yg mengganas gigih xnk ngaku

          0

          0
        • NANA says:

          pengganas muslim ko nampak…ko ada tgk sbb apa dieorg jadi ‘pengganas’? kalo member ko songlap duit ko..ko punya gado sampai nk bunuh….ni kan pulak rumah..tanah kena rampas..family kena bunuh…ko rase dieorg nk ddk diam? ko baru kena tindas kt tmpt keje pon dh rase bos ko tu manusia paling zalim ni kan manusia yg kena tindas hak asasi dieorg. ko bkn kena bukak mata je…minda dgn telinga ko pon kena bukak. sedih!

          0

          0
  13. Anonymous says:

    BARU PERASAN MUKA SYATILLA MELVIN NI ADA IRAS MACAM AISHWARYA RAI MASA MUDA..

    0

    0
  14. Anonymous says:

    aku rasa majlis stacy & akim lagi wow..tengok gambar nikah simple je then dapat tahu baju pengantin kaler biru terfikir ‘what???biru..macam manale gamaknya’..tub2 sekali kuar amik kau gorgeous sangat stacy..ini wed of the year habis 5 juta (tolak 20 juta barang kemas) tapi level ‘kebanyakan’ je

    0

    0
  15. LunaMie says:

    Arma Couture punya design memg ke laut!..

    0

    0
  16. dina says:

    they are just jealous because they cannot pull it off as good as syatilla does. You are simply gorgeous Syatilla.

    0

    0
    • NANA says:

      she’s look 20 year old older than her age! what kind of a bride who wanted to put on and outfit and makeup that aged her? i would rather pay for my own outfit as long I get a dress that make me look stunning rather than having a free dress that make me look horrible on my wedding day.

      0

      0
    • Anonymous says:

      u got to be kidding… She is gorgeous but she simply cant carry this look. Don’t worry, even top supermodels wont look great in this attire. Tough luck. Nak puji pun biar lah ikhlas. tak perlu kipas.

      0

      0
      • NANA says:

        are you saying she is not as good as any super model or this outfit is not wearable. so what the hack are pulling off this attire. she look like a villian in a superhero movie. gorgeos but old evil super villian.

        0

        0
  17. kak pamoga gagah says:

    Persoalannya.. syatilla ni iklas ke x pakai tudung? Ni sokmo pakai tudung nampak dada.. terbonjol je.. nmpk bnor pakai tudung kerana fesyen..sick !

    0

    0
  18. jj gitu says:

    Tahniah Sam, baru bergelar suami terpaksa tanggung dosa isteri…

    0

    0
    • minah jambu terlajak habis says:

      bis kau nk suroh si tilla ni pakai jubbah pastu main bwling macm si yatt eh ??? eh sam punye suka la nk tangung dosa sape pon yg kau ni apesal sebokkk ????

      0

      0
  19. Mak jemah pemalu says:

    Satu perkara yg aku suka bile dorang sembunyikan hubungan dorang ialah….kita semua xlah meluat tgk gambar dorang berpeluk2 bagai nak bercium mcm artis lain yg bercinta..sekurangnya xlah semak mata..think positive jek..

    0

    0
    • Oncen so deeep says:

      Tapi boleh fikir kot sam tu lelaki mcm mne,siap ada gosip sana sni,lg2 gn pazura tu.ingat pazura tu jenis ppuan x berani mengaku ke klu bercinta,sam je x nk m’gaku takut kantoi gn tilla.klu sam ikhlas rasanye x timbul soal2 semua nie gak. Entah lah mek

      0

      0
  20. JAMALISHADAT says:

    BESAR TETEK

    0

    0
  21. takminatdah says:

    Aku start mula xsuka syatilla dgn sam ni bila bab menipu wartawan. Menipu dengan tak nak terus terang dua benda berbeza.

    0

    0
    • NANA says:

      aku start tak suka syatilla bila die suka meroyan macam budak form three bile ada pompuan kena gosip dgn sam.

      0

      0
  22. Anon says:

    Mcm cengkerang siput da turban c syatilla ni

    0

    0
  23. tutt says:

    Alhamdulillah..bg aku yang penting..ikatan diorg dh sah..tu yang penting..dosa antara dia dengan Allah, bukan keje kita nak judge..mcm tu juga bab menipu wartawan..ntah2 wartawan dh maafkan diorg..korg plak yg lelebih…peace yoooo..

    0

    0
  24. KIKI says:

    mcm baru lepas mandi je

    0

    0
  25. Asstagfirullahalazim..betulla apa yg dikatakan Gigi emas itu Rambut itu bukanlah aurat Wanita dan memang benar Al-quran Tidak menyebut rambut itu aurat..sebenarnya tujuan memakai Tudung ini ialah untuk tidak menunjukkan keindahan wanita terhadap bukan muhrim dan khalayak ramai..dan lagi satu untuk menutupi dada seperti apa yang dikatan Nabi Muhammad S.A.W..Maafkan Saya Jika Anda Tidak Berpuas Hati

    0

    0
    • Anonymous says:

      Dorg mana nk terima , dorg ikut je membabi buta .. Tu yg besepah org muslim pki jubah serban purdah tp hati busok . Asal tutop aurat katanyerr

      0

      0
    • Ya rabbi says:

      “Wahai anakku Fatimah! Adapun perempuan-perempuan yang akan digantung rambutnya hingga mendidih otaknya dalam neraka adalah mereka itu di dunia tidak mahu menutup rambutnya daripada dilihat oleh lelaki yang bukan mahramnya.”

      (Riwayat Bukhari dan Muslim).

      Berani ko nak putar belitkan hadis sahih?

      0

      0
  26. Anonymous says:

    Asma binti Abu Bakar menemui Rasulullah dengan memakai pakaian yang tipis. Sabda Rasulullah: Wahai Asma! Sesungguhnya seorang gadis yang telah berhaid tidak boleh baginya menzahirkan anggota badan kecuali pergelangan tangan dan wajah saja.” [Hadis riwayat Muslim dan Bukhari]

    memang le dalam al quran takde direct bagitau rambut tu aurat..al quran bukannya macam buku budak sekolah nak bagitau 12345..kena le faham2 sendiri..al quran tu lengkap tuk orang yang faham..rasanya kalau Allah nak terangkan satu persatu hal kat dunia ni dalam al quran sampai mati pun hambanya xhabis baca..sedangkan 30 juzuk tu pun xtaula ada yang baca ke x..btw agong santoso ni orang indonesia ke???sori ye sebab malaysia & indonesia berlainan mazhab so xperlu nak kelirukan orang2 kat sini

    0

    0
  27. Mooza says:

    yg penting tilla xhadap laki org, peace no war

    0

    0
  28. Minah mix says:

    heran semua xpuas hati, aku tgk ok jer turban tu

    0

    0
  29. Anonymous says:

    Menyampah..!!

    0

    0
  30. Who cares says:

    Rasanya baju pengantin cite shah&syah tu lagi manis kot..nasib ko la retis..dok heboh canang dpt tajaan 25juta..tup2 semua xkena..dr pic pre wed smpai la majlis..bertabahla

    0

    0
  31. syatilalala says:

    turban inspired dari katun simpson .. hihihihi …

    0

    0
  32. Anonymous says:

    kena la pkai turban nk tunjuk barang kemas taja tuh…hohhhhh

    0

    0
  33. Rochelle says:

    I see you don’t monetize your site, i think there is one opportunity to earn extra cash on your website, search in google for; idol4jp makes money

    0

    0