Written by Bella | April 21st, 2015

Mahkamah Tinggi Syariah Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur semalam telah menolak permohonan Awie untuk membatalkan perintah iterim hadhanah secara ex-parte terhadap tiga orang anak mereka. Bukan sahaja hasrat untuk mendapatkan wang tersebut terbantut tetapi keinginan beliau untuk mendapatkan hak penjagaan sementara ketiga-tiga anaknya daripada Rozana Misbun juga gagal.

Dalam permohonan Awie sebelum ini, beliau mahu Rozana menanggung kos ataupun membayar ganti rugi kepada beliau atas beberapa dakwaan tidak benar dalam tuntutan balas berhubung hak penjagaan anak-anak mereka.

Keputusan mengekalkan hak penjagaan sementara kepada Rozana Misbun dibacakan di hadapan Pendaftar Mahkamah Tinggi Syariah, Muhammad Fathi Saleh.

Rozana ketika ditemui pihak media berkata, beliau merasa syukur dengan keputusan mahkamah mengekalkan hak penjagaan sementara kepada beliau meskipun terkilan apabila anak sulungya Putra Ahmad Merrah masih belum berada di sisinya.

Timbul juga rasa kecewa didalam hati Rozana apabila Awie langsung tidak mengambil peduli untuk mendaftarkan perkahwinan mereka secara sah mengikut undang-undang di Malaysia.

Alhamdulillah sahaja yang mampu saya ucapkan ketika ini apabila mahkamah mengekalkan hak penjagaan sementara itu kepada saya.

Saya yang melahirkan mereka dan tiada kata dapat digambarkan perasaan saya biarpun Merrah tidak bersama saya.

Dalam setiap permasalahan perlu ada tolak ansur agar masalah tidak berpanjangan dan boleh diselesaikan secara baik. Keputusan mahkamah untuk memberikan hak penjagaan kepada Rozana adalah tepat kerana anak-anak yang kecil tetap memerlukan kasih sayang seorang ibu.

Sumber Berita: mStar Online

 

20 responses to Tuntutan RM 1 Juta Oleh Awie Terhadap Rozana Misbun Ditolak Mahkamah

  1. Anonymous says:

    kahkahkah..Tokey disko kalah..Ayahanda pundek lu.

    0

    0
    • miss lollipop says:

      kita tak berada di rumah mereka, hal rumahtangga mereka tak ada siapa pun tahu, even mak ayah kita pun tak tau masalah rumah tangga kita..

      bila awie cakap rozana bkn ibu yg baik, tak ambil tau hal anak2, awie yg buat semua, miss pelik jugak.. awie kan sibuk je, rozana ni housewife, mesti la rozana ni yg uruskan anak2nya, awie mana ada masa, knp bila dah bercerai awie boleh claim dia yg buat semua urusan anak2..yg bab rozana boros tu mungkin la logiknya… tapi tak tau la kan hal orang, mcm2 boleh jadi..

      ##harap anak2 tu dijaga dgn baiklah hendaknya, jagalah dgn adab2 islam walaupun ayah miliki disko..huhuhu

      0

      0
      • mutiara says:

        ayat 1st ko dah ok dah…tapiiii

        lepas tu ko judge jugak dorg..ko tau ke masalah dan hal sebenarnya??/

        0

        0
        • Anonymous says:

          “. awie kan sibuk je, rozana ni housewife, mesti la rozana ni yg uruskan anak2nya, awie mana ada masa, knp bila dah bercerai awie boleh… blablabla”

          Nasihat orang bagai… tapi dia sendiri? kihkihkih… antara pengomen tak sedar diri… nak suruh orang buat kebaikkan… tapi dlm masa yang sama… mengutuk orang…

          0

          0
  2. nini says:

    I juta… senang buat duit…buruk siku naa….. sedekah lah kot betul bini hang boros tu dulu….emmm… dia ingat pompuan ni apa …trbalik plak patut Heliza yg mintak 1 juta… aku ni pihak pda awie mulanya tp mcm la bini hang tu tak pernah buat baik kebajikan selama ni….. jgn la lagu tu Awie naa… berdamai dah lah…jgn ada dendam dlm..xleh bwk ke kubur pun….peace yo!

    0

    0
  3. aku says:

    BERAT66

    0

    0
  4. Hati Perempuan says:

    Sedihnya bila berlaku penceraian, anak yg jadi mangsa….

    btw, kenapa cite hati perempuan hero dgn heroin mcm kaku eh? tp suka tgk muka mia ahmad tu…kikiki

    0

    0
  5. zietafus says:

    ni la balasan bg seorang perampas
    karma anda sudah terbalas
    walaupun menang dpt ank2 tp tiada
    kebahagiaan so beringat la klu dh tau jantan tu
    dh de bini jngan la nk rampas k..
    btw smoga sentiasa dekat dngan yg maha esa..

    0

    0
    • mutiara says:

      aduh..tak seswai letak gambar tu komen macam hape tah.
      sabar..

      btw..dalam islam kita tak guna karma..itu hindu.
      kita guna kifarah, qada dan qada.

      0

      0
    • Anonymous says:

      ala kak umpama tepuk sebelah tgn x kn berbunyi…
      bg saya xde istilah perampas kat cni..dorg sama jer

      0

      0
  6. hati pompuan bosan says:

    alih topik jap…memg bosan sungguh cite hati pompuan tu…hero n heroinya berlakon kaku…lagi2 adik kpd tengku tu y rambut mcm sarang tebuan…aduhaiii…kaku gila…aku rasa x rugi pn klau x tengok cite ni….bila le nk abis cite ni…aku nk tengok cite baru y lagi bagus n x memboringkn…aku sanggup tkr siaran lain dari tengok cite ni…

    0

    0
    • NIL says:

      hati perempuan bosan…:
      biarlah keluar daripada tajuk admin ni yer…!
      sya sokong dgn apa yg anda awk katakan. cerita tu sememangnya membosankan. ok..jika anda seorg kaki buku atau kaki baca novel…bila sesuatu cerita itu ditayangkan, anda hanya akn tngok bab yg permulaan atau yg pertama shja…kmudian terus anda akn ttup buku x pun tukar kpda siaran yg lain…
      tajuk gah..tetapi jln cerita HAMPEH,…ada juga tajuk tidak gah lgsung tetapi jln cerita boleh buat kita menitiskn air mata.

      kita tengok shja dan bandingkan cerita AZURA tahun 1984 lakonan kak ogy, kemudian lakonan shah jazle dgn neelofa, kemudian ning baizura…yg mna anda akn pilih..?Of course AZURA 1984, bukan..
      Jika anda tengok cerita suami ku encik sotong dgn suami ku encik perfect 10..sure korg pilih suami ku encik sotong…why..mkin pelakonnya atau ceritanya.
      So..jangan marah aaaa…

      0

      0
  7. Hehehehehehhehe says:

    Awie……. Bila hakim kata pendaftaran perkahwinan u dengan Rozana di Malaysia adalah palsu….. Dengan itu anak anak you all adalah anak anak watie shubhah…. Bermakna tidak tahu nasab mereka sehingga mahkamah yg tentukan…… Ini jugka bermakna u sebagai ayah TIDAK ADA HAK diatas anak anak itu walaupun u kasi diorang makan 10 gunung beras……… It is bad that your lawyer tak beritahu you this……

    Jgn malukan diri sendiri…… Kerana di mata mahkamah….u tak der hak……. Please ask your lawyer to buat keleja bebetul…..jgn nak payment jer banyak……

    0

    0
    • MAKLONG says:

      Betul betul betul … kalau mcm tu maklong pun boleh jadi lawyer yang lauya . Pi tanya lawyer awak Awie. Hope mahkamah bagi kaw kaw kat Awie agar Awie sudi untuk belajar Munakahat lebih mendalam.

      Bukan main balun jerk nak salahkan isteri. X nafi Rozana mmg ada salah , Rozana pun pernah merendahkan diri mengaku mmg ada kelemahan , tp awak ni Awie awak rasa terlalu tinggi mengunung harga diri awak kan , sbb tu awak sanggup fight selagi boleh fight asal boleh menang.

      Sebelum nak memang , awak bukak lah kitab Munakahat tu. Insya Allah awak boleh menang.

      0

      0
  8. buchuk says:

    sian awie kes ko cm aku la..dulu ex aku sme cm koo dpt ank blgak nak mmpOSS
    pakai pguam pun ..pguam dia xtahan dgn dia sbb eksion sgt belagak..last2 ex aku tu lari dri pguamm bygkn dulu bodoh sombong aku dh ckp xyah gado2 rebut ank,,sbb kne hasut dgn mak bpk dia n famili akhirnye yg gigit jari ank dia sendiri,,smpai skng aku sedehh pasal keBODOHan dia.akhirnye ank dpt kt aku wlpun expart ,SKNG NK TGK ank tpkselaa dtg umh tuu jelaa .yg dikjr xdpt yg dkndung berciciran aamin

    0

    0
  9. nini says:

    ye lah …Heliza plak…Rozana da….. jgn mare ..

    0

    0
  10. Beyonsee says:

    Jgn lah buat anak2 sebagai ‘senjata’ didalam ‘peperangan’ antara suami isteri. Mereka tidak bersalah. Tetapi yg sedihnya ramai anak2 yang menyalahkan diri mereka sendiri apabila ibubapa mereka bertelingkah begini. Dan ramai yang menderita dalam kesenyapan diri..tak berani untuk meluahkan perasaan..Kesian.

    0

    0
  11. semoga kes penceraian ini dapat diselesaikan secara elok. kesian anak2

    0

    0