Written by AbangNara | June 24th, 2011

Tahun ini ialah tahun yang ke 54 negara kita Malaysia menyambut kemerdekaan. Tambah menarik, Hari Kemerdekaan kali ini berkemungkinan besar akan disambut serentak dengan Hari Raya Aidilfitri. Selalu kalau time hari Merdeka apa yang kita selalu buat untuk memperingati hari bersejarah ini? Antara aktiviti-aktiviti common rakyat Malaysia ialah:-

1. Pergi konsert Hari Merdeka
2. Pergi tengok bunga api
3. Tengok filem Leftenan Adnan sampai lebam

Setiap tahun pun benda yang sama jugak kita buat kan? Jadi tahun ini Abang Nara nak ajak kita sambut hari kemerdekaan dengan style lain sikit. Apa kata tahun ini kita buat video untuk menunjukkan semangat cintakan negara kita. Ada berani nak buat video macam Abang Nara buat kat bawah dan upload ke Astro MyMusic. Ada beran?

Amcam macho tak Abang Nara berlagak seperti askar kampung yang bertarung untuk kemerdekaan dulu-dulu? Masa Abang Nara buat video ini, Abang Nara memang teringatkan datuk-datuk dan moyang-moyang kita yang berjuang menggunakan parang, keris dan lembing menentang Jepun dan komunis. Sebab itulah Abang Nara lengkap berbaju Melayu dan bersongkok sebab rasanya mereka dahulu memang berjuang dengan baju tradisional.

astro my music

Pastikan video yang anda buat itu diselitkan dengan lagu-lagu patriotik untuk menambahkan lagi semangat kemerdekaan. Walaupun Abang Nara tahu suara Abang Nara seperti katak memanggil hujan, namun demi semangat patriotism yang tinggi, Abang Nara sanggup menyanyikan lagu “Inilah Barisan Kita” dengan penuh semangat. Terasa macam nak berperang pulak.

astro my music

Dan kalau anda sudah berjaya membuat video Hari Merdeka anda, jangan lupa untuk uploadkannya ke dalam Astro Mymusic. Sekiranya video anda memang super awesome dan sangat kreatif, berkemungkinan besar ianya akan dipertontonkan kepada jutaan pengguna Astro di saluran 318. Inilah peluang anda untuk memperlihatkan betapa anda menghargai kemerdekaan negara kita. Inilah peluang untuk anda menunjukkan apa itu erti kemerdekaan bagi diri anda sekaligus member inspirasi kepada rakyat Malaysia yang lain.

Di atas ialah isatu lagi contoh video sempena Hari Kemerdekaan yang sempat Abang Nara buat. Sila abaikan suara ala-ala Justin Bieber yang keluar dari bibir mulus Abang Nara. Kalau anda perlukan contoh video-video yang bagus selain daripada video Abang Nara di atas, sila tengok di Astro B.yond Player. Banyak video-video menarik yang boleh anda boleh ambil idea dari situ. Nanti kalau korang dah buat video, jangan malu-malu untuk upload di Astro Mymusic sebab Abang Nara pun nak tengok jugak sejauh mana semangat patriotism anda.

astro my music

Tunjukkan semangat cintakan Malaysia anda hari ini juga bersama Astro Mymusic.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

83 responses to Tunjukkan Semangat 1Malaysia Anda Dengan Muzik Video Hari Kemerdekaan

  1. koalapink says:

    kejap keris, kejap parang.. hehheee :P

    0

    0
  2. sharifah says:

    man belon buat lawak!

    0

    0
  3. erkkkkkkkkk says:

    erm……………….erkkkkkkkkk……maluuuuuuuu tengokkkk…..apa2 pon gud luck

    0

    0
  4. Fatin says:

    Apasal macam syok sendiri?

    0

    0
  5. what the? says:

    Betul..macam memalukan jer! syok sendiri je lebih..Abg Nara ni pun gila glamour gak kot..

    0

    0
  6. ct strawberi says:

    comel r abg nara ^_^ masih bole d baiki lg… gambate kudasai~~

    0

    0
  7. sebutan says:

    hahahaa…sentil rupanya si nara ni..sebut betul betul SSSsssSSSss

    0

    0
  8. cek pah says:

    Tu bukan pakaian nak pergi berjuang la bro nara,tu baju nak pergi menari zapin ,apadaaaaaaaaaaaaa.,ada ke nak lawan jepun and komunis pakai camtu,buat lawak ke ni???????bro nara 90% ada iras2 man belon…..wakakakakakaka,man belon punya…..

    0

    0
  9. Razer.SlaYeR says:

    R U OK NARA??????

    ERRRKKKKKK!!!!

    0

    0
  10. aza says:

    omakkkkkk aiiii malu tengok…mcm org gila pon ada.. kenapa nak malukan diri sdiri..terdesak sgt ker?

    0

    0
  11. By u says:

    Hahahaha… asl abg nara makin sengal ekk? lol…. Lawak gler siot…

    0

    0
  12. ade ku kesah says:

    kelakau la abg nara ni…dhla pakai baju melayu cm nk berzapin..pastu pakai selipar jepun plak..patriotik la sgt patutnye pakai capal melayu tu jer…ape daaaa…hahahaha

    0

    0
  13. zaia says:

    tk gentar tk takut tp facial exprssion mcm nk nngis je dlm video tu.. ke wife pksa wat video tu demi iklan nie? xD

    0

    0
  14. aizat says:

    bang nara wat mcm penjual belon jer…sebab muka bang nara pon dh sebijik mcm man belon…huahuahua

    0

    0
  15. al says:

    agak2 “keris “abg nara tajam tak ..?? hehehe

    0

    0
  16. xde sluor says:

    laaaa igt kan yg vid no 2 tu tuleh video porno.skali video promo daaaa.nyris x bukak!!!!! hmmmm

    0

    0
  17. sue says:

    xtahan inai dijari tu ada lg..hehe

    0

    0
  18. erk says:

    errkkk.. xsampai ati nak tgk.. aku play je pastu lari jauh2.. huhu.. btw.. tahniah sbb berani wat video gini.. hukhuk

    0

    0
  19. ayna says:

    sian nengoknyer.. abg nara terlebih titow ke ni.. hik3…

    0

    0
  20. syahierah says:

    pakai baju nikah jew kew??? hahaha

    0

    0
  21. sinchan says:

    Puasa dulu laaaaaaaa

    0

    0
  22. ptuii says:

    bodoh gile sotong ni

    0

    0
  23. biozip says:

    hahaha.. ase cam same pisau tu ngan pisau sembelih ayam abah aku kt uma.. ape2 pon… thniah abg nara dengan semangat yg kental! smuga generasi muda menghargai kemerdekaan.,.. :D

    0

    0
  24. jabun says:

    pesal muka nara macam “Cuak “je

    muka nk terkucil pun ada

    ni mesti nara suruh bini ambik bideo

    hahaha lawak .

    0

    0
  25. UWEEKKK…GELI AKU NENGOK ABG NARA NI!!
    SYOK SENDIRI! GILA GLAMOUR! PONDAN KAMPUNG!!

    CUBE LE JADI JANTAN ASLI DAN MACHO BILA DAH PAKAI BAJU MELAYU TU!!

    KALO MCM NI BAIK ABG NARA PAKAI KAIN KEMBAN BUAT AKSI TEPI PERIGI BUTO JE!! HIHIHIHI

    JGN MARE YE!! HHHIHIIHII NARA PONDANNN!!

    0

    0
  26. Zainisam Samah says:

    boleh tahan semangat abg nara ni..susah nak cari anak muda cam ni sayangkan negara. Jangan risau abg nara..saya backup dari belakang guna sniper :)

    jangan ambil hati komen 2 kawan kita yang negetif tu. Dorang ni bukan nak support..nak menjatuhkan kawan lagi dorang suka.. Natrah_Sanda ni tiada life pasal tu mgumpat menghina ja kerjanya nak kena cabai mulut tu. Bayangkan kalo semua rakyat Malaysia macam dia..adui

    0

    0
    • helo zainisam samah!!!
      nama pun tempat komen so mesti ada komen yg buruk and baik!!
      i komen dgn jujur ok!!
      kalo abg nara buat aksi jantan macho takkan aku nak mengata dia pondan!!

      ko tu tiba2 terasa pehal!!
      berangan ko nak cabai mulot aku eh
      kalo berani meh sini!!!
      aku tenyeh muka ko dgn tempoyak basi!!!

      sume org ada komen masing2 kan
      yg penting KEJUJURAN!!
      WALAU KDG2 PAHIT IA UTK KEBAIKAN!!
      RENUNGKAN KWN2!

      0

      0
      • insan says:

        betul itu natra…..
        harap bang nara tak melenting atau ambil hati pasal komen kawan2 kita hahaha….ingat jer mungkin inila ari aku….kalau sblm ini ari artis artis wakakaka… rasai deh loh…roda itu bulat na na na…..

        0

        0
      • NO NAME says:

        “sume org ada komen masing2 kan
        yg penting KEJUJURAN!!
        WALAU KDG2 PAHIT IA UTK KEBAIKAN!!
        RENUNGKAN KWN2!”

        aku ade komen jujur utk ko jugak ni.. maaf cakap, ayat yg ko kutuk nara tu mcm ko ni perempuan mulut longkang je… aku jujur ni… yg penting KEJUJURAN kan? agak pahit tp utk kebaikan… tp ko ok kan? RENUNGKAN NATRAH SANDHA… :)

        0

        0
        • aley says:

          hah aku sokong no name, natrah mulut longkang oi sekurangnye abg nara tunjukkan yg die 2 patriotik x ksah la cmne pn skurangnya die cuba n brani, ko 2 dh xkenal pondan ke, klu ko nk knl meh ak bawak ko lorong mna2 kt kl nih tgk dorang tgh ngonkek..ntah2 ko yg pondan x pas2 ltak nama pompuan, mak wanita tulen nyah blah la ko..hahaha

          0

          0
        • anyway..natrah sandha adalah lelaki tulen/teruna yg berusia 16 thn yg suka baca blog gosip dan bergosip..
          seorang pengawas yg sgt popular di sekolah kerana kecomelannya mengalahkan sume artis kat malaysia ni..hehehehe!!

          honestly aku rasa abgnara pondan sebab nama blog dia beautifulnara…pastu muka dia mcm cikgu kat sekolah aku yg sangat pondan cover!!!..nak tunjuk macho tapi tak jadi…geli aku..aku lagi suka cikgu lembut yg x cover..

          anyway aku pun lembut gak tapi x pernah nak cover coz kecomelan dan kejujuran mengatasi sume kuasa pondan dan mak nyah di dunia ni! hahaha

          0

          0
        • memang pon..janji mulut aku sentiasa wangi dan gigiku putih berkilau bagai mutiara..hahahaha!

          0

          0
        • aley says:

          oo ko laki..mati2 aku igt pompuan, pe jenis laki ko x macho pn..? sedap mulut je ckp org lain pondan..so better look urself first b4 judge other people..
          btw nice story ko, juz ak nk ‘komen’ cket sebagai cikgu die ptut tunjukkan akhlak yg baik, better control klu x smua anak2 murid jadi lembut.. like u?heh..last msg plez jgn terlalu berbangga dengan diri n menghina sesama muslim..be matured boy.

          0

          0
        • aku lelaki lembut semulajadi/gentleman bukan pondan
          pondan tu laki lembut yg mcm azwan ali dan aznil nawawi dan jaafar onn dan chef wan atau mak nyah murahan yg jual body kat lorong haji taib

          aku suka bergosip dan baca blog gosip pastu komen hanya untuk RIADAH..xdelah sampai aku nak belasah atau menghina org kat luar..hehehe

          sume ni hanya ONLINE GOSSIP GAME!!
          bukan realiti pon hehehe

          HAVE FUN YA’LL…PEACE BRO N SIS SUME HEHEHE

          0

          0
        • anyway cikgu pondan cover tu tak menarik dan perut dia buncit..ramai budak tak suka sebab dia garang nak mamposs!! mcm AZWAN ALI!! hahahaa

          cikgu lembut semulajadi plak sgt menarik kurus/tinggi/putih…ramai budak suka sebab dia cool mcm ASHRAF MUSLIM!! hahaha

          in real life,i’m more like astronaut negara DR.SHEIKH
          hehehehe!!!

          peace!!

          0

          0
        • aley says:

          ok la natrah ko leh bukak blog bebel manyak2, aku pun rasa cam menarik jer story ko..lalala
          anyway aku stuju dgn ko sal azwan ali sbb ak pn x ske gler kt die, hipokrit..orang mcm ni bgi ak xpe kta benci sbb die suke mengata+mengaibkan orang tp diri sendiri hampeh..cam bagus..ko jangan terasa pulak ye..ekeke
          klu terasa tangan kuhulur maaf kupinta ok bro..

          0

          0
  27. epl says:

    man belon yang punya…

    0

    0
  28. insan says:

    hhahaha geli tgk …

    0

    0
  29. jam jam karut says:

    mengarut lah…remove sudah entry ni…….

    0

    0
  30. kuda laut says:

    do 1st talk later beb…..

    0

    0
  31. kileparan says:

    ish… macam bodo je dia ni…
    man belon punya!!!!

    0

    0
  32. dayah says:

    korang kutuk2 si nara tapi blog dia gak yg korang layan tetiap hari. sian dia. tapi mmg suara nara sumbangsih pun ha haaaaaaaaaaaaaaaaaaa

    0

    0
  33. jazzy says:

    pandai komen video orang sendiri buat video macam apa je

    0

    0
  34. AbangNara says:

    heheheh. abang nara ok je. heheh

    0

    0
  35. LuLu says:

    KORANG NI JANGAN LA KOMEN MCM TU.. ABG NARA SEMANGAT KOT WAT VIDEO PASAL KEMERDEKAAN… KORANG NAK CONDEMN PULAK… WLAUPUN BUAT UTK IKLAN KE APE NTAH, TP KITE AMEK POSITIF JELA…. KLAU TAK SHARE MCM NI TAK RAMAI KOT ORG2 YG BERBAKAT KT LUAR SANE BOLEH TAU PASAL IKLAN NI DAN TUNJUK BAKAT DORANG… ABG NARA BG CONTOH JE KOT.. ISHH KORANG NI PUN… KLAU ABG NARA JOIN PUN ATLEAST ABG NARA TAK MALU NAK TUNJUKKAN SEMANGAT PATRIOTISM ABG NARA… KORG MAMPU?? BIARLAH NAMPAK BODOH PUN ABG NARA, YG PENTING ORG YG MNGHARGAI SEMANGAT ABG NARA NI, SOKONG ABG NARA… DORANG KUTUK2 PUN, DORANG TETAP BACE BLOG ABG NARA JUGAK… APE ADE HAL KAN.. :)

    0

    0
    • sharifah jihan simulut longkang says:

      Lol.. Bosan ayat ko mangkuk!

      “DORANG KUTUK2 PUN, DORANG TETAP BACE BLOG ABG NARA JUGAK… APE ADE HAL KAN.. :)

      ayat budak budak tadika ….

      0

      0
  36. Kacang Soya says:

    oooi nara….ngko lawan keris sorang2 boleh la gebang semangat pahlawan itu ini. kalo lawan ramai2, jgn plak ko yg lesap dulu. kalo setakat lawan keris dgn angin adik aku umur 6 thn pon boleh buat. lepas tu dia pon boleh kata tunjuk semangat merdeka. cit! pooooorah!

    0

    0
  37. joe says:

    sian tengok… dok belakang tabir dah le… takyah le nak glamour… malu le… apa pun man belon punye…

    0

    0
  38. kiah says:

    pondan gila

    0

    0
  39. Delilah Joh says:

    muka mamat ne hodoh la….mcm mangkuk tandas jer aku tgk……hitam pula tu…

    0

    0
    • manusia biasa says:

      askum..istighfar byk2 k, yg awak kutuk 2 ciptaan ALLAH, bygkan klu org kutuk anak awak mesti awak marah kan..mcmana la klu DIA murka..Nauzubillah..

      0

      0
  40. Jimmy Chew says:

    What the fuck is this?

    0

    0
  41. laksamana says:

    tolong tarik balik post nie man belon oiiii

    0

    0
  42. Kurus says:

    ni musti kenan justin bibir ni

    0

    0
  43. lawak says:

    serius retard gila muka

    0

    0
  44. abgnara si hitam yg hodoh!! hahahaha

    0

    0
  45. aku likee sume nama commentorss!!

    i love myself

    0

    0
  46. aku tak kenal man belon says:

    tak pernah kenal pon man belon sapa….tp ramai asik ckp bang nara man belon….dia pelakon ke penyanyi ke pengacara ke model ke…

    0

    0
  47. kehamilan says:

    waa..semangat 1malaysia btul abg nara kita ni..

    0

    0
  48. honest says:

    bro, honestly sucks big time.

    0

    0
  49. Ala…. dia orang tu kutuk2 manja je tu.

    0

    0
  50. jujur says:

    adoii sakit mata gua tgk lu
    bukan jeles ke hape..xkan nk jeles tgk lu ni kahkahkah
    senonoh laa sikit lain kali

    0

    0
  51. kuda laut says:

    i2 lah… nk tergelak pon ader..kecian pon ader… snonoh la ckit nara oi….

    0

    0
  52. james says:

    bukan tak nak support. tapi memang memalukan diri sendiri. buat benda jenis tak suruh orang maki hamun. meremang woi bulu roma aku tengok video ni! please la! tak best langsung! hoi tak best langsung hoi! remove! remove! remove! remove! remove!

    p.s: tolong jangan buat orang mencarut maki hamun lagi! kau lah punca orang buat dosa maki hamun ko!

    0

    0
  53. AHMAD says:

    SEJAK DAH KAWEN ABANG NARA NI DH JARANG UPDATE KISAH2 MANUSIA..

    0

    0
  54. minah jambu 24jam mengadap computer says:

    bang nara ke tu??? comel nye……minah jambu tk penah tengok bang nara silat ….. tu silat gayong ke silat cik mek molek ? ha… ha.. ha…..bang nara bang naraaaaa ape nk jadi ngan bang naraaaaaaaaaaaaa

    0

    0
  55. Pert Doherty says:

    ni jenis lagi berani dr “Saya Gay, Saya Ok”.. kah kah.. nati gua celen buat video lagi bangsat..

    jaga lu nara.. jaga..

    kah kah..

    p/s: len kali xyah ah buat video.. lu jd director je la..

    0

    0
  56. steven says:

    Bro….semenjak 2 menjak ni…lu suke sgt la tayang muke lu….g makan la ape lah….plsssss jgn promo muke sgt….buat mcm ohbulan nye web…low profile sikit…ni makin ari makin terok…..citer pasal gosip dah la….kalo nk glamor sgt gi masuk raja lawak ke ape ke…..sorry tau…nanak mara…cume ckp ape yg ak perasan je….dah mcm KPoP malaysia yg ko kutuk tu je ak tgk…..hehhehehehehehe

    0

    0
  57. Baju melayu nara masa nikah tu….ni mesti happy lepas nikah…..merdeka…. sekarang tidur berteman….

    0

    0
  58. emilia eliana says:

    abg nara wat projek ngan i kalu abg nara rase hot.

    0

    0