Written by AbangNara | September 3rd, 2012

Pagi hari ini, kita dikejutkan dengan permohonan cerai yang telah difailkan oleh isteri Sham Kamikaze, Farazila Abdul Jabar. Tidak lama selepas itu, Sham Kamikaze menerusi Facebook rasminya telah pun meminta peminatnya agar bersabar dan menunggu kenyataan rasmi daripadanya.

sham kamikaze

Selain itu Sham Kamikaze juga turut berharap agar tidak ada pihak yang membuat spekulasi dan tohmahan tentang rumahtangganya. Sham juga turut meminta peminatnya mendoakan yang terbaik.

sham kamikaze

Abang Nara rasa Sham Kamikaze perlu segera membuat kenyataan rasmi berkaitan dengan isu penceraian ini untuk cepat-cepat menjelaskan apa yang telah berlaku. Apa pun sama-samalah kita doakan agar Sham dan isterinya dapat segera menyelesaikan masalah rumah tangga mereka secepat mungkin. Semoga keputusan yang diambil memberi kebaikan kepada semua pihak.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

62 responses to Tunggu Kenyataan Rasmi Daripada Saya – Sham Kamikaze

  1. margeret says:

    first…

    0

    0
    • wewe says:

      sham akan jadi kamicrazy pasni.. sdg meneliti apa yg perlu dijwb.. perlu bijak.. al-maklum la penceramah bebas la kata kan.. kalau melulu jwb dh jadi cam abby abadi plak…

      0

      0
      • APA2 JELAH SHAM… G WAT PC CEPAT2 MACAM LOFA…

        0

        0
      • Bukan Puteri Lindungan Bulan says:

        Mcm Ostad Akhil Hayy juga dia ni. Akhil Hayy dlu mula2 bermati2an tak ngaku ada skandal tp last2 kawin juga dgn teman skandal dia.. Choiii..!!!

        0

        0
      • Penjaga Tepi Kain Orang says:

        Utk sementara waktu itu lah jwpn dia paling selamat utk selamatkan diri dan utk diberi masa mencari jwpn dn alasan.. Rasa2 lepas ni dia akan keluarkan statement utk buruk2 kan is3 dia ke tak..? Wakaka.. Tungguuu..!!!

        0

        0
      • wannadiatulakma says:

        kasar tu mungkin sham ada memarahi isteri dia..tidor berasingan tu mungkin bila sham dah marah isteri dia still tak nak berubah..jadi dia cuba cara tido berasingan..mmg kadang2 pompuan cepat melatah..tapi kena byk besabar la..tak salah kalau memohon cerai kalau sham mmg tak bertanggungjawab.tapi kalau sham katakan sebagai ingin mendidik atas sebab isteri dia ada lakukan kesilapan bagaimana?

        0

        0
      • wannadiatulakma says:

        kasar tu mungkin sham ada memarahi isteri dia..tidor berasingan tu mungkin bila sham dah marah isteri dia still tak nak berubah..jadi dia cuba cara tido berasingan..mmg kadang2 pompuan cepat melatah..tapi kena byk besabar la..tak salah kalau memohon cerai kalau sham mmg tak bertanggungjawab.tapi kalau sham katakan sebagai ingin mendidik atas sebab isteri dia ada lakukan kesilapan bagaimana?l

        0

        0
    • wannadiatulakma says:

      kasar tu mungkin sham ada memarahi isteri dia..tidor berasingan tu mungkin bila sham dah marah isteri dia still tak nak berubah..jadi dia cuba cara tido berasingan..mmg kadang2 pompuan cepat melatah..tapi kena byk besabar la..tak salah kalau memohon cerai kalau sham mmg tak bertanggungjawab.tapi kalau sham katakan sebagai ingin mendidik atas sebab isteri dia ada lakukan kesilapan bagaimana?y

      0

      0
  2. hunny says:

    Tgu pihak sham punya statement baru nilaikan..

    0

    0
  3. Anonymous says:

    pandai plak dia nak bagi penjelasan. wife tanya xnak jawab.pa pun, kita tunggu kenyataan dari kedua belah pihak.

    0

    0
  4. Prince Noob says:

    oklah sham… wateva… baik jelaskan cepat…

    0

    0
  5. […] Tunggu Kenyataan Rasmi Daripada Saya – Sham Kamikaze Jom Usha Yang Bawah Nie Lak!Nurul Syuhada Nurul Ain Mohon Maaf Kepada Penduduk BintuluMenangi […]

    0

    0
  6. akirakaede says:

    aku pulak rasa,abang nara jangan nak jadi kaki sibuk dalam hal rumah tangga orang.jaga hal rumah tangga sendiri.toksah nak bw cerita dan tunggu kenyataan rasmi mereka.ni menyebabkan pembaca membuat andaian dan spekulasi yang bukan2..kisah mereka tubiarkanlah..ada baik fokus apa yang cuba disebarkan oleh beliau.seprti mana isteri beliau menyatakan bersifat pribadi tapi masih mengeluarkan penyataan.tak tahu lah satu hari nanti,orang jaja kisah rumah tangga abang,apa perasaan abang ketika itu?.kita doakan yang baik2 sahaja.bukan menyerahkan kepada peminat untuk menilai.menulis biarlah beretika dan memikirkan pembaca mahu disogok dengan kisah rumah tangga artis.

    0

    0
    • Springvale says:

      Abg Nara ni makin lama makin berbunyi batu api lak. Selalulah bersangka buruk pada gossip2 artis wahai abg Nara, Mgkn penulisan yg berhemah perlu jugak. Makin lama sy baca page ni.. makin nampak abg nara makin kuat membatu api. Sebaiknya, melaporkan aja, jgn di tambah apa2.. kita bukan nak kejar dunia aja kan abg Nara.. akhirat pun kita nak gak kan.. peace uols!

      0

      0
  7. nyah kemban says:

    poyo je lebih mamat ni….nak tunjuk alim la tu..choyyyy

    0

    0
    • meriam buluh says:

      betull!!! ksian c isteri yg derita. c suami tak pyah la tjk alim. x semestinya kau alim dah jadi baik. p laaaaaa………

      0

      0
    • cum says:

      kita jgn menilai seseorang tu dengan mendengar sebelah pihak jew….
      mana ada org yg akan mengaku kalau dia buat salah, sure dia akan burukkan pihak lg satu kan. so jln terbaek kita dengar apa kata syam. adat lee org berumahtangga nee. lg satu kita org luar nee setakat dengar jew lee, tak yah lee nak kutuk mana2 pihak. doakan diorang yg terbaek kan lebih elok.

      0

      0
    • dia sekadar mempertahankan okay. nak poyo gi main yoyo.

      0

      0
  8. penyu says:

    banyak pulak kaki sibuk. galak betul suruh sham kasik statement cepat lah, dahtu lagi tahu hal kejadian dari tuan punya badan sendiri. cuba benda ni jadi kat diri sendiri? susah sangat ke nak doakan yg baik-baik?

    0

    0
  9. MeLia says:

    Biarkan lah Sham settlekan masalah rumahtangga dia sendiri. Dia lbh arif & lbh maklum permasalahan rumahtangga dia. Tak usah dibahas, persoalkan siapa yg salah dan persoalkan penghijrahan Sham ke arah kebaikan. Ni semua dah tertulis di Luh Mahfuz. Dugaan Allah kpd Sham dan isteri. Sebagai saudara sesama Islam, doa yang terbaik utk mereka. Mudah2an mereka dpt menghadapi dugaan Allah ini dgn penuh hemah dan ketenangan. Doakan Agar Allah permudahkan urusan mereka. Jgn lah kt me. nyimbah minyak ke dlm api. Sekiranya kt x suka org luar msk campur privasi kt, jgn kt sibuk ganggu privadi irg lain. Doakan yg terbaik utk mereka.

    0

    0
  10. kaudanaku says:

    susah betul jd manusia penyibuk ni.. cpt sham kasi statement!! ramai yg menunggu jawapan ni…karang mcm2 org buat andaian… mcm ler idup mati, makan minum sham ni diorang yg tentukan… nak muntah aku kadang2 dgn perangai manusia yg suka melatah.. mcm la kita ni bagooozzz sgt…
    aku tak paham kenapa ramai suka pandang negatif kpd mereka2 yg berubah kearah kebaikan.. pantang ada silap sikit.. berjela2 komen.. mcm la kita ni baik sgt kan?

    0

    0
  11. boni kacak says:

    harap tiada apa2 yang buruk terjadi pada hubungan rumahtangga beliau

    0

    0
  12. Anonymous says:

    APAKAH….

    0

    0
  13. AkuYangTakKeje says:

    Perlukah memberi penjelasan kepada public sebab musabab bercerai? Itukan kisah peribadi dia…bergelar artis bukannya perlu mendedahkan 100% kisah hidup dia…Saya doakan yang terbaik untuk Sham & isteri..mungkin inilah dugaan yang sedang dihadapinya…banyakkan bersabar dan berdoa…Hidup berumahtangga nih bukan sepanjang masanya indah…

    0

    0
  14. Budak Pailang says:

    xpayah berpura-pura lah … lelaki macam kau ni mmg xguna .. species aidil zaquan .. pntang tgok prpmpuan cantek

    0

    0
    • tr says:

      @budak pailang : xperlu kot guna ayat ‘x guna’ tu. atleast dkt dia pye fb, ari2 dia wt phala. ajak org smayang n ingt Allah. ttg hal rmhtgga dia biar dia settle sdri. xyh dok ckp org xguna . check diri sdri dulu berguna ke x pd mak ayh n family kite.
      maaf kalo terkasar bahasa.

      0

      0
  15. noraabas says:

    bkn ke dia ni dlu,kekasih rr.

    0

    0
  16. Cik Nin says:

    Sedangkan Nabi pun Allah uji dengan masalah rumahtangga. Tak perlu la kita nak sentap sangat..

    0

    0
  17. zara says:

    biarlah diorg suami isteri slesaikn..x pyh nk msuk cmpur hal dlm kain org..kain sdiri trangkt kt x sdr..boleh jd ini 1 lg ujian Allah utk hambanya.

    0

    0
  18. pian says:

    kebelakangan ini terlalu ramai kawan2 yang mula mendekatkan diri dengan islam dan agama..saya sangat menghormati saudara artis tersebut dengan penghijrahannya..tidak perlulah kita mempersoalkan tindakannya selagi tindakan itu tidak melanggar hukum agama…

    0

    0
  19. gigi emas says:

    bodoh…..cerai berai pun nak cerita satu dunia

    0

    0
  20. Kenyataan Tak Rasmi says:

    Bekas Artis kan… Standard Arrr Propa je lebih…

    0

    0
  21. N says:

    rasenye x prlu la Sham bg pnjelasan. nanti jd cam kes Rita & Aidil yg x abis2. sorang kuarkn statement ni yg sorang balas balik konon nak bg pnjelasan. kalau da x boleh tu baik cerai je. mulekn idop baru ape susah. bende kalau betul lama2 bleh senyap la. susahkn diri brgaduh mau pulak. hmmm…

    0

    0
  22. maruku says:

    Statement gabra lah tu! Mcm bagus.. Jantan gila seks semata2 ! Dayus, kawin first time sorok2, kawin second time pun diam2, tipu bini plak tu, last2 bini no.2 ko tu meracau kat twitter sapa yang malu? Padan muka ! Jantan dayus

    0

    0
  23. Bengang says:

    siapa sham ni..popular ke dia ni..setahu aku dia ni suam2 kuku jer..x popular mane pn..dh la x ensem..biasanya org alim cam dia ni walau wat x baik pn nanti ayat atau statement dia wat mesti cair pnya..org mcm ni pndi berkata2..kata org pijak semut pn x mti..

    0

    0
  24. hamba allah says:

    korang ni kenapa ? nak tuduh tuduh org berlagak alim, korang tahu ke yg dye pura pura alim? dye baru je berubah ke jalan yang benar. kalau dye pura pura alim semua tu terpulang pada dia la. tp kite tak bole nak fitnah mcm tu aja. mana tahu kalau dye betul betul da berubah. sedarlah, menfitnah itu lebih buruk dari membunuh.

    0

    0
  25. Roses says:

    Apa2 jer lah Sham oooiiii..!

    0

    0
  26. roshan says:

    pengajaran kpd perempuan2 di luar sana – kalau bf anda ajak kawin sorok2, jgn diteruskan.

    0

    0
  27. Terbongkar suda says:

    Masak la ko Sham nak jawab.. suruh tunggu statement rasmi konon.. last2 diam punya diam cerita dah jadi basi akhirnya mati mcmtue je sama mcm kes isteri kedua yg lepas.. kitorang da masak ngan ‘game plan’ ko dari dulu tue.. cuma skg lebih advance sebab menggunakan Hadith/Al Quran/ Sunnah untuk cover Pekung yg ko dah buat.. sebelum nie ko dah nafikan ko dah kawen dua kan siap ckp tue fitnah.?, takper kita tengok la nnt.. terlajak kata takleh nak reverse beb..~

    0

    0
  28. Arab celup says:

    Ya sheikh,ana tak sangka selera anta ni pada bunga tahi ayam berbeza dari mawar yang berduri.Bunga mawar yang berduri sanggup anta lepaskan tapi yang busuk seperti bunga tahi ayam yang anta pilih. MASYAALLAAAAAH…..

    0

    0
    • Anonymous says:

      Jadi ,Betol la Sham Kamikaze tu dah kahwin 2 ye. Tapi kenapa nak nafikan lagi. Kalau betul dia dah kahwin dengan perempuan yg kata kecoh kat tweet tu, saya tak nak follow Sham lagi. Memalukan je..

      0

      0