Written by AbangNara | October 2nd, 2010

tun mahathir masuk hospital

Marilah kita sama-sama mendoakan kesihatan Tun Mahathir yang kini dimasukkan di Hospital Epworth, Melbourne, Australia kerana jangkitan kuman di dada. Tun Mahathir dirawat di wad biasa dan telah pun diberikan antibiotik. Semoga kesihatan Tun Mahathir akan bertambah baik selepas ini.

Sama-samalah kita mendoakan yang terbaik buat Tun Mahathir.

149 responses to Tun Mahathir Masuk Hospital Melbourne, Australia Kerana Jangkitan Kuman

  1. KakLong says:

    Get well soon…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • antibiotik says:

      bkn main jauh, smpi melbourne utk dptkan antibiotik. ni msti jmpe Dr. House ni..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • luklu says:

        sbnrnya Tun dijemput untuk ke melbourne ni utk berucap sempena seminar mengenai pembangunan manusia anjuran Kelab UMNO Australia Melbourne di University of Melbourne. Tun dijadual berkongsi pandangan dan pendapatnya mengenai topik “Are We Ready for 1Malaysia: Does Race Still Play A Part?” (Adakah Kita Bersedia Bagi 1Malaysia: Adakah Bangsa Masih Memainkan Peranan). bukan Tun pergi ke melbourne semata2 nk amik antibiotik…Tun dapat sakit tuh semasa di australia…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • luklu says:

          Tun Mahathir dimasukkan ke Hospital Melbourne kerana jangkitan kuman

          2010/10/02

          MELBOURNE: Bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad, dimasukkan ke Hospital Epworth di sini sejak 9 pagi tadi, bagi rawatan jangkitan kuman di dada.

          Beliau kini dirawat di wad biasa dan diberikan antibiotik dan menjalani fisioterapi.

          “Keadaan Dr Mahathir adalah stabil dan beliau dinasihatkan supaya berehat. Beliau dijangka berada di hospital selama beberapa hari bagi pemantauan,” menurut kenyataan yang dikeluarkan pejabatnya di Kuala Lumpur.
          Diiringi isterinya, Tun Dr Siti Hasmah Mohd Ali, Dr Mahathir tiba di sini Khamis lalu untuk berucap pada seminar mengenai pembangunan manusia anjuran Kelab UMNO Australia Melbourne di University of Melbourne pada Sabtu.

          Beliau dijadual berkongsi pandangan dan pendapatnya mengenai topik “Are We Ready for 1Malaysia: Does Race Still Play A Part?” (Adakah Kita Bersedia Bagi 1Malaysia: Adakah Bangsa Masih Memainkan Peranan).

          (1Malaysia ialah prinsip yang digariskan untuk membina sebuah negara yang bersatu dan progresif pada Abad ke-21 melalui pemupukan semangat dan nilai kekitaan tanpa mengira bangsa dan agama.)

          Sejurus sebelum seminar itu bermula, juruacara majlis mengumumkan Dr Mahathir tidak dapat hadir pada majlis itu yang beliau (Dr Mahathir) nanti-nantikan dan sedih kerana tidak dapat berbuat demikian.
          Beliau telah meminta Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri Datuk Mustapa Mohamed untuk berucap pada seminar itu bagi mewakilinya.

          Mustapa, ketika ditemui pada seminar itu berkata, keadaan Dr Mahathir adalah baik dan sedang berehat.

          “Tun perlukan rehat dan keadaan beliau adalah baik,” katanya.

          Anak Dr Mahathir, Datuk Mukhriz, yang juga Timbalan Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri, dijangka tiba di sini esok untuk menemani bapanya, katanya.

          Dr Mahathir, 85, menjalani pembedahan pintasan koronari di Hospital Besar Kuala Lumpur pada Januari 1989 dan menjalani pembedahan kedua di Institut Jantung Negara pada September 2007. – BERNAMA

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • aku harap dia tak jumpa DR. House……………….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Rhue says:

          Nape la kita suka buat spekulasi yang melulu. Patutnya bangga ada orang melayu yang hebat mcm Tun. Sedihnya tengok jiwa melayu yang banyak khianat dan dengki pada bangsa sendiri…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • FASHION says:

          stuju,,,mudah2an Tun cpt sembuh dan selamat pulang ke tanah air Malaysiaku yg tercinta….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • hem says:

          cukup respect dgn Tun, dah 3 kali dah bertemu dengan Tun…get well soon

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  2. naruto says:

    sy doakan smoga sihat kembali…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  3. diet beb ... says:

    get well soon TUN M …..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  4. […] Panas, Tun Mahathir Masuk Hospital Melbourne, Australia Kerana Jangkitan Kuman Submitted by selebriti on October 2, 2010 […]

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  5. inchik ppp says:

    semoga cepat sihat!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  6. XsukasukiX says:

    marilah sme2 mndoakn ksihatan beliau…
    amin…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  7. cassandra says:

    amin…semoga cepat sihat.nape jauh sangat hospitalnye :D

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  8. lyza says:

    sya doakan semoga Tun Dr Mahathir sihat kembali..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  9. semoga beliau cepat sembuh…. Aminnn…. sedey dgar berita nie

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  10. apai ahpai says:

    “ya Allah,KAU selamatknlh dan pjgknlh umur pemimpin hebat yg tiada tolok bandingnya di dunia ini.amin ya rabbalalamin”

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  11. phreak_id says:

    Jangkitan kuman di dada.. agak kelakar bunyinya.. Chest infection / pneumonia..

    >>My Latest Entry<<
    Nora Danish…. Auwwmmmm..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  12. anyss says:

    Tun M, smoga cpt smbuh…sy memg meminati Tun M dr kcik lg..smoga cpt sembuh…smoga cpt sembuh… amin ya robbal’alamin…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  13. mama says:

    semoga tun cepat sembuh,,tun byk berjasa buat negara kita,,

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  14. pingkypanthers says:

    semuga cpt smbuh….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  15. segerombolan perompak says:

    smoga cpat smbuh..amin..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  16. jamaludin abdulwahab says:

    semoga tun cepat sembuh

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  17. bedol says:

    smoga cpt sembuh…smoga cpt sembuh… amin ya robbal’alamin…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  18. Miss pocO says:

    my idol forever…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  19. afdsmkad says:

    semOga Tun cepat sembuh..

    :)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  20. barli suam says:

    kami sume syg Tun…we luv u…get well soon..amin.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  21. rashid says:

    Harap Allah beri Tun kesempatan untuk melakukan tugasnya yang belum selesai, dan penyakit Tun cepat sembuh…aminnn

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  22. detective conan says:

    his my idol forever..semoga Tun cepat sembuh

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  23. Banned User says:

    Harian Metro semalam cakap admit hospital sebab selsema.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  24. Rashidramlee says:

    Didoakan dari jauh,agar Tun cepat sembuh.Amin

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  25. sweet_lady says:

    My Idol… semoga cepat sembuh, Tun… kami semua masih memerlukan nasihat dan pandangan Tun…

    Tun Dr. Mahathir antara pemimpin yg paling disegani dan dihormati kerana kepimpinan yg unggul dan kelantangannya bersuara…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  26. Opz! says:

    kami sekeluarga mendoakan semoga Tun cepat sembuh…..amin……….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  27. Miis E says:

    Get well soon Tun. WE still need you> Semoga panjang umur.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  28. [email protected] says:

    Taziah, Inalilahwainalilahiraajiun
    semoga tun cepat sembuh,,,

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Budok Kelate says:

      [email protected], takkan laa nak terus ucapkan innalillah, tun masih ok tu… Kita doakan dia cepat sihat, tu je…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • [email protected] says:

        Inalilahwainalilahiraajiun, ucapan kepada semua orang Islam yang mendapat musibah, kemalangan, sakit tau sebagainya,,,, xsemestinya tuk orang yang meninggal

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Budok Kelate says:

          huk aloh,….ko ni [email protected]…biasa kita sebut tu bila ado oghe meningge..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • [email protected] says:

          tu kefahaman orang melayu,,,
          tapi dalam Islam untuk orang Islam yang menerima musibah n ujian dari Allah

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • F-O P says:

          Komen dari [email protected] tidak salah sama sekali. Oghe Klatey nii…kena tingkatkan bacaan anda ttg ucapan kpd yg ditimpa musibah..

          Kpd Tun M: Syafaahullaah & semoga Tun dirahmati Allah..sekalipun berbeza pandangan politik;-)

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • F-O P says:

          Pun begitu, biar apa pandangan ttg Tun, sy masih kagum dgn kehebatan & kebijakan pimpinan beliau dlm byk perkara, pencapaian2nya serta kemajuan2 yg berpunca dari cadangannya yg byk menaikkan nama Malaysia..

          Pemimpin cerdik & berbakat yg amat sukar dicari ganti.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  29. xhunter says:

    Budok Kelate~yg di kate [email protected] tu bkn tkt ckp mse owg mninggal jer..tp klu jd stu2 musibah pn kte akn kte cmtu..semoge Tun cpt sembuh…amin

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  30. Belinda says:

    Semoga Tun cepat sembuh…I love you Tun!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  31. Budok Kelate says:

    Inalilahwainalilahiraajiun bermaksud dari Allah kita datang dan kepadaNya kita kembali. Setiap yang yang dari Allah pasti akan kembali kepadanya.
    Renung-renungkanlah…

    Baik aku make budu je…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • [email protected] says:

      KETIKA DITIMPA MUSIBAH
      Salam teman-teman,

      Hidup di dunia ini adalah ujian. Setiap masa dan ketika ujian pasti akan datang. Ujian senang, ujian susah, ujian bala musibah dan macam-macam lagi.

      Apabila musibah menimpa kita, maka kita harus segera mengambil sikap agar beban menjadi ringan bahkan menjadi rahmat. Kita tidak jadi orang hilang pedoman dan arah tuju……maki hamun, merepek, bertindak luar batasan syariat dan lain-lain.

      * Pertama, apabila ditimpa musibah hendaknya kita membaca ’innaa lillaahi wainnaa ilaihi raaji’uun’ (“Sessungguhnya kita milik Allah dan kepadaNyalah kita akan dikembalikan”). Allah Ta’ala berfirman,
      “iaitu orang-orang yang jika ditimpa musibah mereka mengucapkan “innaalillaahi wa-innaa ilaihi raaji’un”.

      Rasulullah bersabda,
      “Tidaklah seorang hamba ditimpa musibah lalu beristirjaa’ niscaya Allah Ta’ala akan memberi ganjaran pada musibahnya dan akan menggantikannya dengan yang lebih baik darinya”. (HR.Muslim)

      Ucapan istirja’ mengandung pengertian bahwa diri kita, keluarga dan harta benda adalah milik Allah Ta’ala. Ketika kita lahir, kita tidak memiliki apa-apa. Demikian pula sampai kita meninggal nanti kita tidak akan membawa apa-apa. Semua itu akan kita tinggalkan dan kita
      tidak akan membawa sesuatu, kecuali amal shalih kita. Karena itu, persiapan diri adalah mutlak untuk menghadapi hari tersebut.

      * Kedua, hendaknya kita yakin dengan takdir Allah Ta’ala baik dan buruknya. Ini penting, karena keyakinan dengan rukun iman yang keenam ini akan meringankan beban kita. Iman kepada takdir memberi kita semacam ‘kekebalan dini’ dengan kesadaran sedalam-dalamnya bahwa segala sesuatu yang telah, sedang dan akan terjadi itu telah tertulis di lauh al-mahfuzh. Dengan demikian, apapun yang menimpa kita tetap berada di dalam bingkai kesadaran, sehingga musibah akan terasa lebih ringan.

      Rasulullah shallallahu ‘alaihi wasallam bersabda dalam do’anya
      yang terkenal, “…anugerahkanlah pada kami keyakinan yang menjadikan musibah terasa ringan…”. (HR. at-Tirmidzi dan al-Hakim).

      Allah Ta’ala berfirman, artinya, “Tiada satu bencanapun yang menimpa di muka bumi dan tidak pula pada dirimu kecuali telah tertulis pada kitab sebelum kami menciptakannya. Sunggguh, yang demikian itu mudah bagi Allah. Agar kamu tidak bersedih hati terhadap apa yang luput dari kamu dan agar kamu tidak terlalu gembira dengan apa yang diberikan Allah padamu. Dan Allah tidak menyukai setiap orang yang sombong dan membanggakan diri”. (QS. Al-Hadiid: 22-23)

      Ketika ada hal-hal yang luput, mengalami penderitaan, menghadapi kesulitan, kita tidak terlalu bersedih hati dan menjadikan kita berprasangka buruk kepada Allah.

      * Ketiga, hendaknya kita bersyukur karena musibah yang menimpa kita tidaklah lebih besar dari yang menimpa orang lain. Begitu banyak orang yang mendapatkan musibah jauh lebih mengenaskan daripada kita. Seberat apapun musibah dunia yang menimpa kita, yakinlah masih ada lagi yang lebih berat. Tidak sedikit orang yang sebenarnya terkena musibah tapi dia tidak menyadarinya, yakni’ tertimpa musibah dalam agamanya. Yang mengherankan adalah tidak sedikit orang terjatuh pada musibah agama (musibah diniyah), namun ia sedikitpun tidak merasa sedih. Terjatuh pada perzinahan, makan riba, membunuh jiwa yang tidak halal, pergi ke dukun atau tukang ramal dan membenarkannya adalah di antara musibah diniyah, bahkan yang terakhir bisa menggelincirkan pelakunya dari Islam..

      Itulah sebabnya Rasulullah shallallahu ‘alaihi wasallam mengajarkan kita sebuah do’a agar kita tidak terjerumus musibah ini.
      Dalam do’anya beliau bersabda, “Ya Allah jangan engkau jadikan musibah kami dalam agama kami”. (HR. Tirmidzi dan Hakim)

      * Keempat, hendaknya kita sedapat mungkin tidak berkeluh kesah, menggerutu atas musibah yang melanda kita. Sebab itu semua tidak akan mengembalikan apa yang telah hilang. Berkeluh kesah juga menunjukkan seseorang tidak redha dengan takdir Allah Ta’ala. Bagi mereka yang menjaga shalatnya, menjaga kehormatannya, menunaikan zakat, beriman kepada Allah Ta’ala dan Hari Kemudian, maka tidak akan berkeluh kesah.

      Mengeluh kepada manusia juga tidak tidak memberi banyak manfaat, karena bisa menodai kesabaran dan keridhaan. Para salafus solih jika mereka ditimpa musibah sekecil apapun, ia langsung mengeluhkannya kepada Allah. Bahkan di antara mereka ada yang mengeluh kepada Allah karena tali sendalnya putus. Kalau musibah mereka tergolong berat, seperti kematian anak, orang tua, kerabat dan lain-lain mereka berusaha menyembunyikannya dan tidak mengabarkannya kecuali untuk urusan memandikan, menshalatkan, dan menguburkannya.

      * Kelima, kita harus yakin bahwa apa yang menimpa jika kita sabar dan redha, maka Allah Ta’ala pasti memberikan gantinya. Allah Ta’ala akan memberi kenikmatan, berkah, kelezatan, kebaikan yang berlipat ganda.

      Bahkan musibah yang melanda akan menghapuskan dosa-dosa dan akan menyucikan jiwa-jiwa kita. Allah Ta’ala berfirman, artinya, “Mereka itulah yang akan mendapatkan shalawat dari Tuhannya, rahmat dan mereka itulah orang-orang yang mendapatkan petunjuk” . (QS. al-Baqarah: 157).

      Semoga kita menyikapi setiap bencana yang menimpa kita dengan baik dan benar. Sabar dan redha serta selalu bersyukur kepada Allah Ta’ala, insyaAllah kita akan mendapatkan kelezatan iman.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Tiffany says:

        Memang la itu maksudnya, tapi dalam Islam, ayat itu diucapkan apabila kita dilanda musibah, sakit, bertujuan untuk mengingati Allah.

        Budok Kelate, kau orang Kelantan, takkan Tok Guru Nik Aziz tak pernah cakap pasal ni? Ke kau yang tak pernah amik tau? Belajar dulu lebih skit sebelum nak betulkan orang.

        Fahaman Melayu memang la ckp Innalillah tu untuk orang meninggal. Tapi kita orang Islam…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • F-O P says:

          Maaf Tiffany, tp rasanya usah disebut nama TGNA dlm entry ni ditakuti timbul isu perbezaan fahaman politik dlm ni.. Isu si Budok Kelate tu tau atau tak ttg lafaz Inna lillaah tu, itu bukan mslh TGNA tp mslh dlm diri kerana tidak ambil tau sesuatu yg dah umum maklum…

          General knowledge ni perlu pembacaan sket…or maybe explanation dari kawan2 or guru dah memadai. Kalau TGNA, tanggungjwb dia jauh lebih besar dari sekadar nak bagitau ttg kegunaan lafaz tuu…. No offence ya Tiffany, PEACE;-)

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Rhue says:

          Saya suka pandangan FOP. Selalu ikuti apa yg ditulisnya… Saya Respect Anda!!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • pizza says:

          Yes, I agree totally with FOP. Boleh tak jgn kaitkan Tuan Guru Nik Aziz dlm hal ni? Kesalahan kita berpunca dari kelemahan diri kita sendri. Nanti org kaitkan dgn mak bapak kau atas kekhilafan yang kau buat, sakit ati tak? It goes likewise, dear.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • maktok says:

        alhamdulillah…baguih nicpet cucu maktok….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  32. TumpangLalu says:

    Assalamualaikum,
    SEPERTI ramai sudah maklum, bekas Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad dimasukkan ke Hospital Epworth di Melbourne, Australia pagi semalam kerana jangkitan paru-paru.

    Menurut Bernama, beliau kini dirawat di wad biasa dan diberikan antibiotik dan menjalani fisioterapi.
    “Keadaan Dr Mahathir adalah stabil dan beliau dinasihatkan supaya berehat. Beliau dijangka berada di hospital selama beberapa hari untuk pemantauan,” menurut kenyataan yang dikeluarkan oleh pejabatnya di Kuala Lumpur.

    Dr Mahathir yang disertai isterinya, Tun Dr Siti Hasmah Mohd Ali tiba di Melbourne 1 Oktober untuk berucap di seminar mengenai pembangunan manusia anjuran Kelab Umno Australia Melbourne di Universiti Melbourne yang dijadualkan hari ini.

    Sebelum ke Australia, beliau ke Kelantan untuk menyertai majlis hari raya Perkasa dan sebelum itu ke Negeri China untuk melawat sebuah masyarakat Islam di pedalaman negara itu.

    Kita doakan dan ucap selamat kepada beliau agar segera sembuh.

    Terima kasih.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  33. eszol says:

    bilalah si penghuru-hara ni nak pergi

    kerja nak hidup lama je

    tiap2 minggu tukar darah

    die!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • tempayan says:

      Eszol….kau memang melayu(kalau kau melayu) yang TAK SEDAR DIRI…elok kau yang cepat ‘pergi’….
      Tun byk berjasa…. cuma orng mcm kau yang tak sedar di untung…

      Semuga Tun cepat sembuh…Am,in!!!!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • bzbody says:

        eszol

        apasal tiap minggu tukar darah, story cket

        aku pun tak lah berapa gemar tun yg ni, tapi aku hormat dia sebagai org tua..period!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • eszol says:

          @bzbody

          zaman sekarang kalau nak hidup lama,ade satu teknik

          selalu bwat blood tranfusion

          masuk kan darah baru dlm badan

          org byak duit je yg mampu bwat cmni

          tu da kne infection la tu

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • bzbody says:

          ooh aku ingat kan kot dia ada kidney problem

          btw sahih ke cerita ko ni….apepon thanx for the info

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • mia says:

          biul…do you know what is blood transfuion? tak tahu just keep your bloody mouth shut!

          Blood transfusion is the process of transferring blood or blood-based products from one person into the circulatory system of another. Blood transfusions can be life-saving in some situations, such as massive blood loss due to trauma, or can be used to replace blood lost during surgery. Blood transfusions may also be used to treat a severe anaemia or thrombocytopenia caused by a blood disease. People suffering from hemophilia or sickle-cell disease may require frequent blood transfusions. Early transfusions used whole blood, but modern medical practice commonly uses only components of the blood.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • mia says:

      i’m suprise…your avatar speaks.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  34. zzz says:

    Semoga Tun sembuh cepat dan hidup lama.

    Biar dia dapat lihat sendiri BN akan runtuh next PRU disebabkan oleh perbuatannya yang selama ini.

    Lepas tu UMNO yang kalah akan hantamnya kuat-kuat.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • mia says:

      cakap bolehlah. cuba sat lay details yang mana tun buat tak betul.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • alim2 kucing says:

        aku nak habaq mai tapi aku takut kena “jesus” plak kang, naya kat aku!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • BumbleBee says:

      apelaa org melayu ISLAM macam zzz ni….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • pizza says:

      Mia and Bumble…
      Kalau korang mahu buka minda utk baca bahan2 diluar kotak pemikiran yang di set oleh pendokong UMNO, korang akan dapati bertapa banyak cemuhan yang sedang diterima oleh beliau hatta dari bekas anak didiknya sendiri serta penyokong tegar parti kerajaan BN. Sebabnya, beliau sendiri yang buka pekung, mungkin fikiran mulai tumpul disebabkan faktor umur yang lanjut. Itu belum masuk bab memperlekehkan undang-undang Islam secara terang-terangan, depan-depan public tuuuuu.
      Nevertheless, aku hormat dia sbb dia org tua.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • BumbleBee says:

        pizza… wa x cmpur bab politik utk komen wa… lu nk ckp bab umno ka bab pkr ka..bab pas ka…wa x pedulik apa pun….

        p/s: lu yg patut bukak minda..jgn sempitkan dengan dunia politik smpai lupa adab seorang yg beragama Islam supaya mendoakan yg baik2 utk org lain hanya disebabkan dia bekas ahli politik yg lu x suka…jangan bias~

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • mia says:

          fikiran tak tumpul jika kita senantiasa berfikiran yang baik-baik belaka.

          you will be surprise pengetahuan tun dalam islam lebih hebat dari yang mengaku dirinya hebat dari orang lain.

          ini diperaku oleh Professor Dr. Syed Muhammad Naquib Al Attas.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  35. ahli fikir says:

    ape lah, org dok sakit p cakap psl buruk2. korg pon tataw korg tu mati mcm mane , sakit ape, so tak yah la nk ckp. cube bapak korg tgh sakit, org laen ckp “mampuslah cepat wahai org tua” tak ke sakit. adui.. pkirkanlah..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  36. diana says:

    Bila orang sakit, doakanlah kesembuhan baginya.
    Bukannya mendoakan keburukan utknya.

    Nilah antara org MELAYU MUDAH LUPA. Tun M byk berjasa dengan kita. Krn dialah MALAYSIA terkenal di mata dunia. Krn kelantangan suaranya jgklah dunia HORMAT pada kita.

    Mana ader pemimpin macam dia sekarang… Ramai pemimpin skrg (ulama atau tidak) asyik nak kejar kuasa je. Bukannya nak mempertahankan negara sangat pon.

    Apapun, saya SAYANG Tun selamanya. Semoga Tun cepat sembuh. Amin…

    SUDAH-SUDAHLAH BERGADUH SESAMA MELAYU.
    BUAT MALU KAT KAUM LAIN JE.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • another nik aziz says:

      yang lebih penting dari NEGARA adalah AGAMA..
      dan yang lebih penting dari MELAYU adalah ISLAM..

      jangan keliru..

      apapun, walaupun tak sealiran parti dengan Tun, sama-samalah doakan yg baik-baik untuk dia..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • pizza says:

      Apa nak heran bergaduh Melayu dgn Melayu, skrang ni dah melambak Melayu Kristian. Skrng ni perjuangan tentang menegakkan Islam sbg agama syumul di Malaysia. Semua kaum dilayan sama adil dlm Islam. Tapi itu yang parti nan satu tu tak ndakkkkk…………….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  37. aisyeeteru9190 says:

    get well soon Tun M….
    may god bless u…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  38. nightmare says:

    bersara lah
    tak yah pegi bagi ucapan lagi
    dah tue bangat
    dok rumah buat ibadat

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • [email protected] says:

      xsalah rasanya kalo nak berkongsi ilmu gan orang lain,, xrugi walaupun umur dah berusia,,
      *dok rumah buat ibadat – xsemestinya dok umah je boleh buat ibadat,,,

      kurang setuju siket gan pandangan nightmare,,,

      :)

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • pizza says:

        Walaupun dia dah tua, selagi fikirannya waras, apa salah Tun berkongsi ilmu yang relevan dan wajar dengan masyarakat. Curahkan pengalaman dan ilmu dunia yang dia ada, cuma harap x payah la dia nak bercakap tentang Islam.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • bzbody says:

          tak silap aku dulu dia pernah jadi pengerusi majlis ulama malaysia ke hape…..something like that…..haha

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • sengkuang says:

      lagi tua, lagi tinggi ilmu dan pengalamannya. berkongsi ilmu juga adalah ibadat, membangun bangsa dan agama. tuntutlah ilmu hingga ke liang lahad.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  39. budi says:

    Semoga Tun dan Isteri Sihat walafiat..

    sy kagum dgn Tun Dr. Mahathir..Teringin nk jumpa beliau dari dulu..tapi tak dapat2..aishhh

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • annedesilva says:

      anne penah jupe dia..
      depan2..
      waktu tu isteri tun punya sister..anak dia passed away..
      and i meet them there..
      dia seorg yg sangat lemah lembut…bila berckp kpala tunduk ke bumi..
      sgt low profile..
      suka tgok muka dia….tp bila berckp dia tegas…
      anne suka tgok gerak geri dia..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  40. annedesilva says:

    innaa lillaahi wainnaa ilaihi raaji’uun
    ur my man Tun..
    Moga2 Allah berikan kekuatan diri dan panjangkan umur beliau….Biar apepon keburukkanya,kita perlu ingat yang dia banyak berjasa kepada negara kita…
    takde dia takdela KLCC,KLIA dll…peace ;)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  41. Teh o ais says:

    klakar aku tgk sesetengah org melayu… nak masuk SEKOLAH KEBANGSAAN, buku SUBSIDI tak pun FREE, abis skolah, masuk MATRIKULASI, pastu UITM etc (GAGAL RAYU BERKALI2 dpat MASUK BALIK), kalau g oversea amik loan JPA, abis universiti dapat kerga ngan KERAJAAN etc,g kerja naik PROTON & PERODUA,minyak SUBSIDI!! tampal gigi RM1, sakit demam etc RM1, dah tua dapat duit pencen lagi… TAPI KERJA ASIK NAK MENGUTUK, MENCACI, MENYUMPAH.. INGATLAH.. TAKDE MANUSIA YANG SEMPURNA DLM DUNIA NI… SESIAPA YG MEMERINTAH PUN PASTI AKAN ADA KEBURUKANYA.. TAPI JGN LUPA SEGALA JASA DAN PENGORBANAN MEREKA.. Semoga Tun cepat sembuh… Amin…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • annedesilva says:

      anne setuju sgt..
      dia bekas PM..bkn artis…
      setiap manusia pasti ada keburukkanya..
      tp pandangla pd jasa yg telah dia buat..
      bkn utk dia seorg tp untuk negara..
      bape juta org hdup senang sbb beliau…
      walaupon bkn la perkataan senang tu maksudnya kaya raya tp kita hdup dlm sederhana tp bahagia..
      ok kan mcm tu..
      doakan yg terbaik la utk Tun..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • BumbleBee says:

      sokong!!…
      beser laa manusia… yg buruk sebesar kuman tu akan nampak terang bersuluh dimata lalu dicaci dimaki walaupun yg baik itu dh seluas langit….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  42. Norulhuda says:

    get well soon Tun Dr. Mahathir… biar la org nak ckap ape..atleast kita nampak negara kita ni membangun gak dibawah kepimpinan Tun..mereka tu cuma tahu mengata saja…sekarang ni sejak Tun tidak memimpin bermacam2 perkara berlaku..kes bunuh,perkauman yg ketara,gaduh di parlimen..mcm2 lagi lah…so pk n renung2kan…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  43. lolita says:

    I am ur big fan since i was still a lil girl and my prayers go to u…get well soon….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  44. anakmelayu says:

    Tun myIdola,
    Saya doakan semoga cepat sembuh..dipelihara kesihatan oleh Allah…Amin

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  45. lolita says:

    owh…i start sending kad raya to him since i was 6 years all, n till now, after 21 years, he never fails to reply…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  46. lolita says:

    *old

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  47. amoi sarawak says:

    semoga cepat sembuh walaupun saya bukan org melayu tetapi saya berdoa buat TUN…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  48. Miss pocO says:

    eszol says:
    October 3, 2010 at 5:54 pm

    bilalah si penghuru-hara ni nak pergi

    kerja nak hidup lama je

    tiap2 minggu tukar darah

    die!

    EZROL…

    KALAU ALLAH NAK PANGGIL DAN DAH SAMPAI AJAL, MANUSIA TU TAK BLEH NAK ELAK WALAU MCM MANA PUN USAHA DIA NAK HIDUP LAMA…

    NI U ADA BUKTI KE NAK MEN TUDUH2 ORG TUKAR DARAH KUNUN2NYA NAK HIDUP LAMA…

    APA PUNYER BODOH LA STATEMENT U NIH…

    KALAUPUN U TAK SUKA DIA, JGNLA CAKAP MCM NI, ORG BOLEH MENILAI ATTITUDE U TU CAMNA…

    ESOK2 GILIRAN U PLAK YG PERGI, CAMNA…???

    SEPATUTNYA KITA MENDOAKAN YG TERBAIK BUAT SUME ORG…LEBIH2 LG TUN NI YG TLAH BYAK BERJASA UTK NEGARA…

    YG TLAH BYK MEMBERI KEMAJUAN DAN MENAIKKAN NAMA MALAYSIA KAT MATA DUNIA…

    KERETA NASIONAL BERADA DI PASARAN DUNIA, TUN YG USAHAKAN…

    BANGUNAN TERTINGGI DI DUNIA, TUN JUGA YG USAHAKAN…

    BYK LG LAH, U PIKIRLA SENDIRI…

    KALAU U TAK SUKA TUN, JANGAN NAIK KLCC, MENARA PETRONAS, OR NAIK/PEGANG KETA NASIONAL…HABIS CETA…

    STATEMENT BODOH LA U…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Miss pocO says:

      Bagi aku, setakat ni blom ade pemimpin malaysia yg boleh menggantikan tempat Tun…

      Tun is my idol forever…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  49. suke Tun says:

    hope he will get well..sooon…insyaallah

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  50. aries_april says:

    ni yg pyh klau mskkan artkel mcm ni..msti ada yg nk gduh psl pltik..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • BumbleBee says:

      tu laa psal… org tu sakit…bukannyer sangkut paut ngan hal politik pun…knape nk bangkitkan isu umno, bn and seangkatan dengannyer?doakan dier cepat sembuh sudahla…

      p/s: pelik wa ngan manusia yg terlebih2 terbuka minda ni…entry psal masuk spital, yg di komennyer psal corruption…pastu suruh org len buka minda plak supaya join komen yg serupa…hish~

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  51. Kasih says:

    idola kesygan.. moga Tun cpt2 sembuh dan dipermudahkan segala urusan.. Amin..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  52. luv dr.M..
    *get well soon..*

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  53. TumpangLalu says:

    NOTE: Kepada Ezrol…
    APAKAH Nik Aziz….Lee Kuan Yew atau mana2 pemimpin tua yg masih dikurniakan nafas oleh Yang MAHA KUASA itu membuat proses penggantian darah sehingga membolehkan mereka terus hidup.
    Hidup mati adalah urusan allah..so jgn tabur fitnah. I knew Tun Well. Dia tidak buat semua itu. TQ

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Miss pocO says:

      statement si ezrol ni mmg dah melampau2…

      statement bodoh…ingatla ezrol, esok tiba giliran kita plak…
      u takleh bkata ape2…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  54. Teh o ais says:

    By the way, aku ada kenal sorang lelaki ni (askar bersara), sorang anak blaja UITM (bwk PERODUA), sorang anak keje PETRONAS (GAJI 5 DIGIT), yg sulung dulu blajar kat UK (BIASISWA MARA). tapi keje dia kutuk kerajaan & MAHATHIR tiap hari depan TV (masa berita). pastu cukup bulan amik duit pencen 1K++ n g main golf… ntah la… tak reti2 bersyukur..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • pizza says:

      Teh, kiranya, kalau PAS la memerintah misalnya, suma menda2 yang kau sebut tu ditarik balik ker mcm bedal royalti minyak Kelantan dan Trngganu? Itu semua mmg tanggungjawab kerajaan la, tak kira dari parti mana pun…. kena tau beza dol…. KLCC, Putrajaya, KLIA, tu suma ada harga yang kita terpaksa bayar, just being made discrete from our acknowledgement. Dia pun ada agenda tersendiri, nta le.. malas aku nak elaborate panjang2. Sbb tu, kena baca bahan ilmiah dari luar especially tulisan wartawan free lancer yang xder conflict of interest dgn Msia. Baru bole timbang dan letak idola dengan wajar. Kalau asik melekap dgn utusan meloya, alamat ikut jer la depa angguk, kita angguk. Depa geleng, kita pun geleng sama. Bezanya, depa tambah gelang, kita jadi gelong.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • aku says:

        betul3

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • zzz says:

          Bodoh jugak teh o ais nie…kah kah kah….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • F-O P says:

          Bersyukur itu amat baik & diwajibkan sbg Islam…cuma bersyukurlah kpd Allah & jgn tersalah bersyukur kpd selain-Nya..kalau tak, zalim namanya.

          Berterima kasih & menghargai jasa kerajaan itu tak salah, tp jgn sampai disuruh bersyukur kpd kerajaan spt yg penah dilakukan suatu masa dulu, dipasang iklan2 dgn menggunakan ayat Quran “fabi ayyi aalaaa irobbikuma tukazzibaan” dgn tujuan supaya bersyukur kpd kerajaan…itu salah.

          Maaf, ini sekadar pandangan, tiada niat utk berdebat ttg isu politik. Yg betul kita katakan btul, & yg salah jgn ragu2 utk katakan salah. Wallaahu’alam. PEACE

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Bom aTOM says:

          Teh o ais…

          1)Askar tu amik pencen sebab ganjaran dari pekerjaan dia, bukannya dia dpt wang sedekah dari kerajaan.
          2)Anak dia yang bwk Perodua pun mestilah dibeli dgn duit sendiri, samaada tunai atau HP dgn interest dari bank bukannya diberi percuma.
          3)Anak dia yang gaji beribu2 kerja Petronas tu mestilah seseorang yang berkelayakkan. Dah kebetulan rezeki dia kat Petronas.
          4)Pada saya, para pemimpin adalah pekerja & rakyat adalah majikan/pemegang syer. Mereka dibayar gaji & menikmati pelbagai kemudahan utk mentadbir syarikat(negara).
          Sebab tu kalau majikan(rakyat) tak puas hati, kita boleh ketepikan mereka.
          Jadi tak timbul isu bersyukur sebab mereka(pemimpin) hanya menggunakan aset syarikat(negara) untuk dibahagikan2 spt biasiswa JPA atau MARA.
          Sepatutnya mereka yg bersyukur sebab rakyat(majikan) memilih mereka bekerja & menikmati gaji lumayan & segala kemudahan (sampai ramai yg mampu berbinikan artis).

          Ini hanya pendapat peribadi saya shj, yang kurang bersetuju dgn anda menyuruh bersyukur kpd pemimpin.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • bzbody says:

          bom atom

          komen ko memang meletop!!!!!

          aku salute semua hujah dan point ko…..

          satu penilaian yang cukup baik….aku amat setuju….plg suke point no.4…bijak bijak

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  55. damia says:

    Salam semua..Jgn smpai nnti kita jd mcm sedara kita kat negara jiran, hanya ada Melayu/Islam pada nama..tapi semua kena ZIP! Jgn harap merasa nak dduk kat krusi empuk kat parlimen, pe lg la nk jd GM kat syarikat besar..jgn harap. Kta cuma bole angguk2, geleng2 je (cuba korang hayati makna lgu ni). Masa tu klau nk mnyesal..tak guna dah. Pada Tun M, di doakan moga cepat sembuh, amin..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  56. Reena Shah says:

    Get well soon Tun M. Sy dan family sentiasa mendoakan Tun agar dilindungi Allah dan dipanjangkan umur. Bcos of u Tun, now Malaysia dikenali di seluruh dunia. I salute u, Tun. bcos of u ramai melayu jd kaya tp sayang melayu mudah lupa.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  57. damia says:

    contoh paling dekat….di diskriminasi bla nk apply keje dn gaji yg diberi pd graduan dorang dan graduan kita? Gji graduan dorang, lebih RM2500, gaji graduan kita RM1500, mcm gaji receptionist/operator opis aku jek…ko tak rasa selesa ke bila nk check-in kat KLIA atau ko lebih selesa klau malaysia ada international airport sama tarafnye mcm LCCT? Tak yah tgk S’pore, cuba ko tgk kat Jkta? Ko tgk infrastuktur ibu negara dia klau banding dgn KL? Pe yg dibuat utk kebaikan…mesti byk org tak suka..mcm dorang je yg btol..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  58. F-O P says:

    Sbg Islam, andainya ada seseorg yg sakit & kebetulan kita tak berapa menyukainya kerana sbb2 tertentu, cubalah & eloklah kita mendo’akan kesejahteraannya kerana itulah yg diajar oleh agama…sebaik or seburuk mana Tun M di mata kita, sama2 do’akan mudah2an dia cepat sembuh kerana dia adalah tetap saudara seagama kita yg masih mengaku Allah sbg tuhannya yg esa / ahad.

    Mmg jika kita nak berckp ttg his past, pasti ada byk kelemahan & kekhilafan yg akan kita temui, & sy akui perkara tu kerana sy sendiri secara jujur adalah tidak bersetuju dgn Tun M dlm beberapa perkara (bukan semua). Cuma kita tetap kena akui jasa2 & sumbangan beliau kpd negara terutamanya kpd pembangunan & ekonomi negara. Sy do’akan semoga beliau cepat sembuh & panjang umur…& sy kagumi kehebatan idea2 beliau selain ketegasannya terhdp Israel & Amerika.

    Di sini kita komenlah baik2…sy tak rasa tujuan bang Nara post entry ni utk kita debat ttg politik or baik buruk beliau melainkan nak memaklumkan kondisi mantan PM Malaysia yg masih diminati & dikagumi…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • F-O P says:

      Apapun, sy adalah lebih meminati golongan ulama’ & merupakan peminat setia kpd Almarhum Syeikh Ahmed Hoosein Deedat..;-)

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • BumbleBee says:

      yes…betul tu FOP… disini psal org sakit masuk spital. So sebagai umat Islam doakan la yg elok2 tanpa mencampuri urusan len….

      p/s: aku sbg umat Islam tegur org sbb dier mendoakan yg x baik…boleh plak ade org len reply suruh bukak minda dgn bg alasan tru hal politik….aduihh

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  59. Erin says:

    Semoga Cepat Sembuh..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  60. abg jack says:

    klu bole dinilaikan manusia mahathir ini hanya ada 1 dlm 22juta
    dikala dunia menyanjung bliau diundang berceramah kesana sini..diminta buah fikiran..dihormati oleh dunia islam..tetapi anak bangsa beliau sndri sibukl menghina dan mendoakan keburukan kpdnya sedangkan jika dibandingkan jasa mereka dgn bliau ibarat langit dgn bumi…stiap manusia ada kebaikan dan keburukan tetapi jasa tetap abadi bagi org2 yg bersyukur
    Tun semoga d beri rahmat Allah sentiasa

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  61. bile bace komen2 kt sini dah rasa mcm masuk blog politik plak….hahaha

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  62. shiro says:

    get well =)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  63. abangnara says:

    salam
    korang nie orang suruh doakan Tun sembuh cepat korang gi citer kutuk2 dia plak.
    aih. itu gi masuk blog politik la.
    pls ~~

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • siti says:

      tun ni artis ker boleh duk dlm blog ni…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Miss pocO says:

        x semestinyer artis je bleh masuk blog ni…

        sbb Tun dah byk bjasa tuk negara, ape salahnyer masuk sini jap, tumpang doa kitorang sume…

        xkesahla u tu anti Tun…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • BumbleBee says:

      betul la bang Nara…sokong.!!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  64. zulmadi says:

    Semoga Allah SWT memberikan Kekuatan dan Kesehatan Serta Keselamatan Kepada pihak yang menangani Pak Mahathir, hingga Pak Mahathir dapat kembali pulih kesehatannya. Amin !

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  65. Legalsounds says:

    Wow!, this was a top quality post. In theory I’d like to write like this too – taking time and real effort to make a good article… but what can I say… I keep putting it off and never seem to achieve anything

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  66. It’s questionable if all of the mechanical innovations but made have lightened the day’s toil of any human being. – John Stuart Mill

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  67. Sirena Nozum says:

    Wow, this was a really quality post. In theory I’d like to write like this too – taking time and real effort to make a good article… but what can I say… I procrastinate a lot and never seem to get something done.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  68. porno izle says:

    Just to let you know… your website looks extremely strange in Mozilla on a Mac

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  69. This is an awesome blog. It helped me alot. Thanks for the information.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  70. The subsequent time I read a blog, I hope that it doesnt disappoint me as a lot as this one. I mean, I know it was my option to read, however I actually thought youd have one thing interesting to say. All I hear is a bunch of whining about something that you possibly can fix if you werent too busy looking for attention.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  71. After research a number of of the weblog posts in your web site now, and I actually like your approach of blogging. I bookmarked it to my bookmark website listing and will be checking back soon. Pls check out my web site as well and let me know what you think.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  72. fatty liver says:

    You should take part in a contest for one of the best blogs on the web. I will recommend this site!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  73. very good put up, i definitely love this website, keep on it

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  74. This is such a great resource that you are providing and you give it away for free. I love seeing websites that understand the value of providing a quality resource for free. It?s the old what goes around comes around routine.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  75. Otto Kopp says:

    I and also my buddies were found to be taking note of the excellent suggestions from the website and then before long I had a terrible suspicion I had not expressed respect to the blog owner for those tips. Most of the young boys are already as a consequence joyful to read all of them and already have undoubtedly been enjoying them. I appreciate you for really being so thoughtful and for picking this kind of brilliant subjects most people are really desperate to understand about. Our honest regret for not expressing gratitude to sooner.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  76. Lori Milera says:

    Simply wanna comment that you have a very nice internet site , I enjoy the style and design it really stands out.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  77. Your home is valueble for me. Thanks!…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  78. Nine patients in Deutschland had exited of a form of kidney failure called haemolytic uraemic syndrome, or HUS, according to the WHO, which cited Tuesday figures as its most recent. Six had gone of enterohemorrhagic E. coli, EHEC, a strain of E. coli that causes hemorrhaging in the guts and causes abdominal cramps and bloody diarrhea. A single person in Sweden has also died .

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  79. Love gives itself; it is not bought. -Henry Wadsworth Longfellow

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0