Written by Bella | February 1st, 2017

Dunia selebriti ini bukanlah setakat populariti ataupun glamor sahaja, ia juga mengundang kontroversi dan gosip kerana setiap tindakan mereka akan diperhatikan.

Itulah juga “harga” yang perlu dibayar oleh Fathia Latiff sebagai selebriti apabila beliau sekali lagi menjadi mangsa kecaman netizen gara-gara mengenakan pakaian agak seksi dengan tudung yang singkat ketika menghadiri Gala Night anjuran Mood Republik.

Buat netizen, baju berkenaan tidak sesuai dengan imej Fathia sebagai wanita muslim berhijab kerana ia menampakkan bentuk badannya.

Berikut antara komen netizen :-

Walaubagaimanapun, Fathia nampaknya berdiam diri dan enggan ambil peduli dengan kritikan netizen. Mungkin beliau sudah lali dengan situasi seperti ini.  Apa pula pendapat korang?

Kredit Foto : Niezam Zaini

28 responses to Tudung Singkat Dan Berpakaian Ketat : Fathia Latiff Dikecam Netizen

  1. melati says:

    memang memalukan !!! tapi yg lagi malu Handbag YSL tu nampak sgt Downtown punya ..lagi memalukan..!!

    4

    5
    • Pekerja Gomen says:

      Sebagai lelaki bila aku tgk gambar dia ni… mmg aku fokus tang dada je.
      Bukan sbb sengaja… dia otomatik..
      Kang ada la pmpn meroyan kata dasar lelaki gatal la..
      Hanya lelaki je yg tahu masalah ni…
      Fitrah la…. tak caya tanya laki ko..
      Kalau dia cakap tak tu… mati2 kowang ni kena tipu je… hahaha
      Tp itulah perbezaan menutup aurat dan membalut aurat…

      17

      1
    • minah jambu - safety first says:

      elehhhhh dia bukan nye nak berhijrah n bertudung sangatttttt…dia berudung pasal dia nak tunjok perasaan dia putus ngan Aimannn…elehhh Aiman pon malas nak layan macm gini punye pompan lah huh !! fathia fathia apeee nak jadi ngan kau niiii eemm….Aiman tak layan punye pasal tu yg dia pakai pakaian yg ketat tunjok dia punye tejojol kt dada dia huh hipokrit huh !! eh helo lu bukak tudung la lagi bagos..!!

      2

      0
  2. Anonymous says:

    kalau dia tak pakai tudung mesti orang dah puji dia cantik mcm izara.

    31

    0
  3. kentang jenner says:

    saya tak faham kenapa dia kata nk berhijrah, tapi masih terbuka mcm ni….apa maksud berhijrah dan mnutup aurat bagi dorang ni ye….aku taknak la suruh buka tudung sbb tu pun 2×5 jgk xde beza, cuma perbaiki cara berpakaian tu…

    12

    0
    • teletubbies biru pakai tudung says:

      ala retis sumer mcm tu…ikut peminat yg suruh pakai tudung, retis pun pakaila dgn hati tak rela tapi tak kehilangan peminat..sbb lain nak cover citer tak ok..or nak jual tudung…cam nekta tu,,,pakai tudung bl zain bagi statement anak blh pergi kelab malam..tu yang gaya tak rela tu pakai tudung…mesti ketat2 punyalah..

      1

      0
  4. anonymous says:

    Dia ni lately kat ig mmg meminta dikecam ke apa.. dahlah kalau ambik pics manja2 ngan uqasha tu boleh nak letak caption ‘haters going to hate, lovers gonna love’ gitu.. Dah makin bimbo I tgk

    34

    0
    • Anonymous says:

      org yang suka post ayat acah2 tak peduli ngan haters tu sebenarnya dia lah yg paling peduli and insecure..kalau betul x peduli, you dont even care enough to sebut pkataan haters tu…you just do whatever you do, i mean if you dont care, you just dont care..tak pyh nak wat ayat acah2 x kisah ngan haters..phuik

      28

      0
  5. Anonymous says:

    Pompuan Melayu kebanyakan bertudung sekadar fesyen je. Bukan utk tuntutan agama.

    18

    0
    • sakit mata says:

      Setuju ngan komen anda..pakai tudung baju lengan pendek..pakai legging..ini biasa ternampak dimana-mana..

      9

      0
      • Anonymous says:

        pakai tudung lengan bogel, baju ketat sendat nampak tetek nampak bentuk punggung nampak bentuk peha betis melayu melayu ……….

        6

        0
      • Anonymous says:

        Ada beberapa artis seperti dia ni..example..ziana zain..bukan main mengetat baju tu..kalu tak caya cer tinjau gambag ziana dan sewaktu dgnya..tak faham aku..menjatuhkan maruah orang islam ajer

        7

        0
        • johnny bravo says:

          mmg betol, sekurang2nya fathia ni muda lagi. Si makcik ziana tu dah nak jadi nenek tapi pakai sendat giler. Yg ramai kutuk fathia ni sb dia cantek, jadi ramai yg jeles…

          1

          2
        • Anonymous says:

          fathia mmgla cantik tp pakai mcm tu akan jd bahan org anti islam persenda islam..mcm uqasha bkk tudung tu galak betul fmt promote dia..padahal anti islam concern ker pasal melayu ni..sbb tu apa bila melibat imej agama bkn hal dia sengsorang…org Islam ambil mudah tp orang luar sedang memerhati..

          0

          0
  6. Ctmaz says:

    Biasa je saya tengko..artis lain lagi over..huhhh..dunia2

    1

    1
  7. Anonymous says:

    Datin aurawhite tu pn sama. Mostly yg dlm bidang acah2 fesyen ni pn sama. Berlambak2 kat ig tu. Paling memalukan bila ad yg stok2 bini org. Pastu posing manja bermakeup cantik dsb. Hilang wanita yg baik rupa paras dan berwerwatakan cantik kat malaysia ni. Semua dek bisnes n konon nk org puji cantik. Duhh.

    21

    0
  8. Anonymous says:

    Body dia cantik mcm izara

    3

    1
  9. mrs adel says:

    apa la korang semua ni.. tak der keja la tu..nak ngutuk jer perangai..namanya baru berhijrah, kena la step by step.. korang dah semporna ke..set2 yg mengutuk cam ni la yg buat golongan yg dah/nak berhijrah ni, disaster..
    doa lah yg terbaik..

    4

    2
  10. anon says:

    org melayu pemalas & takde keje, so dia org sukalah buang masa cari kesalahan org. Yg bertudung, dikutuk baju sendat tudung singkat. Yg tak bertudung mcm izara tu takde pulak nak mengutuk dia tak tutup aurat, siap puji lagi. Diri dia, ikut pandai dia lah nak pakai mcm mana, Yg mengutuk tu mesti dpt banyak pahala kan???

    2

    2
  11. Siti Payong says:

    Cantiknya Fathia ,tengok Fathia teringat Ariana Rose.

    3

    0
  12. Nis says:

    Sedap Fathia ni,nak kepit batang kat susu montok tu please.

    3

    0
  13. Fidot says:

    If x ready tutup aurat, baik x payah berselindung dengan tudung sis.

    1

    0
  14. patiah says:

    inilah namanya pakai tudung sebab nak jual tudung.bila start pakai tudung start lah launching tudung label sendiri. bertudung tapi bertelanjang.

    0

    0
  15. aku says:

    ko ni x reti malu ker…………….ingat skit org tua tu…….dia tanggung malu ko tu…

    0

    0
  16. izara fairy latiff says:

    kenapa rasa design baju dia ni macam baju izara & kilafairy yg viral dulu tu? ke memang sama

    0

    0
  17. Anonymous says:

    sedap dia ni….jilat

    0

    0

Leave a Comment

Optional