Written by AbangNara | July 12th, 2011

tuduhan melampau kepada jimmy shanley

Nak percaya memang tak boleh, tetapi daripada info yang diberikan, khabarnya lelaki yang membuat tuduhan kepada Jimmy Shanley di atas ialah pakcik saudara isteri Jimmy Shanley. Jika anda membaca tulisan di atas, nampak sangat emosi sedang menguasai si penulis.

Sukar untuk Abang Nara mempercayai tuduhan yang dilemparkan. Diharapkan agar identiti sebenar lelaki di atas dapat dikenalpasti agar nama baik Jimmy Shanley tidak tercemar.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

148 responses to Tuduhan Melampau Kepada Jimmy Shanley

  1. Ace says:

    facepalm. =.=’

    0

    0
    • Dinda says:

      Bangangnye si Teh tu dok citer hal dlm kelambu kat org len…wat malu je..Yg bapak saudara bini jimmy ni kurang diajar kot? Maki hamun je kejanya…dah tua wat cara org tua…patut bagi nasihat pada anak saudara supaya berdamai….Mak mertua jimmy x melatah, pakcik tua ni lak yg lebih2…

      0

      0
      • Apek says:

        Hahahaa..kena smash dgn sorang fb user ni..lg melenting ar pakcik dia ni..kecoh bebenar..mcm dia plk yg kahwin dgn jimmy tu..mak mertua jimmy pun x kecoh mcm dia..

        Lg satu komen..

        Azmy Othman: anak teh bkn putih la nie .. hitam .. b’mkna bkn anak jimmy la tue .. psai dya pnah kata

        0

        0
      • miss A says:

        HAHAHA…..gle x tamadun pakcik tua nih..die yg sebok2 apahal?ayt nk kasi pns je..nk kontroversi je..nk glemer cpt la tu..agk2 la pkcik oiii…wat la fitnah byk sket..umh kate pergi, kubor kate mari pon xsedor diri lg…lg nk jge tepi kain org

        0

        0
      • minag jambu 24jam mengadap computer says:

        bapak sedara bini nye jimmy ni dh nyanyok nyok tak? orang kalau dh nyanyok tk boleh di salah kan tau ! bawak bawak lah bersabar ye dinda…..

        0

        0
      • Eizus Tshirt says:

        ayooo ngeri nye tgk org gado2 ni. cool down pls…. dlm kelambu jgn la cite. Xbaik wooo

        0

        0
        • hothotheat says:

          dayus btl bapak saudara aka nizam ayu tu…
          melalak ka fb watpe…bodo nye pakcik…
          pac cik din beramboi ujang lg best!

          0

          0
    • hek eleh says:

      alah.. jimmy sebelom nih dok aib kan bini die.. korg setuju plak.. skunk,bile die di aib kan.. tau plak melenting.. semua ada pembalasan.. skunk kau terima.. semua hal nk cite kt media.. tau lah artis!! bilew pakcik die kua kan isu cmnih.. korg ckp fitnah.. bile jimmy kuakn isu,korg setuju plak.. arituh ckp mcm2.. ank hitam lah tuh lah.. skunk bilew dh kua,sebok sgt.. jakun ! mcm kau sorg adew anak!!! hek eleh jee..

      0

      0
  2. Miz H says:

    laaaaa ya ker………bukan ker kuar paper jimmy tgk ank dia….mmmm maybe org yg bg statement nie dulu ank dia nak kat jimmy tu yg meroyan…..bila jimmy dpt ank……..kat paper ok je jimmy siap mertua ada sekali tu…………..hai….tak semua lelaki yg kawen ngan ank org kaya nak kan harta……kita sendiri pon tak tau masalah jimmy n isteri….agak2 la nak wat statement…

    0

    0
    • hanys says:

      ha tu lah pasal, dlm paper dah siap kluar lg gamba dia n anak, takkan lah guna photoshoot kot, LOL, agak2 lah hai..bg statement yg x sesuai dgn pangkat umur, melucah bagi.. LOL

      0

      0
    • Fairytopia00 says:

      sblm kawen jimmy pun da byk duit laa…

      0

      0
    • kucingemok says:

      jimmy tu bleh tahan hot la gak, kalau betul la dia nak harta, dah lama dia ceraikan bini dia, dari pening2 hidup dikelilingi masalah & dibenci keluarga mertua…. baik carik ppuan kaya yg lain, yg tak kedekut nak bekongsi kekayaan

      tetibe teringat kisah Saidatina Khadijah, yg sanggup menderma harta kekayaanya ke jln Allah, dan sama2 hidup susah ngan Rasulullah…

      kaya harta tak menjamin syurga….tapi, kalau tak taat pada suami….hmm…

      0

      0
    • haku says:

      kalau tgk balik kronologi perkahwinan jimmy pon..mmg sebelum kawen pun jimmy da rasa berat hati..malam sebelum kawen tu die bleh kol bakal mak mentua dia lg..tanya betul ke keputusan yg dia buat tu(nak kawen)..nampak sgt jimmy pun berat hati..xde la terhegeh2 sgt nak harta kalau berat hati camtu..mesti ada sesuatu yg kta xtau..kuarga trsebut je tau..so tayah la nk buat spekulasi mcm2..nnti kebenaran kan tbongkar jgk..

      0

      0
  3. pemerhati says:

    kalau hal suami isteri,asal bapak saudara die nak sibuk.xde ayat manis lagi ke nak cakap kat jimmy.kalau jimmy salah sekali pon,kenapa bapak saudara dia ni semangat lebih,macam die lak isteri jimmy.bila ayat macam ni dilemparkan,tinggi mana pon orang tu study lebih hina dari peminta sedekah yang perjuangkan sesuap nasi.

    0

    0
    • sabunfab says:

      ala if betol pakcik sedaranya, apsal mcm lebih sudu dari kuah. aritu paper utusan yang mana ntah ada kuar pic mak suhaila lagi heppy je. tapi ak pon sbb xtau pape xnk adil org pape.

      sbb bg ak, teruk mcm mana pon satu hubungan tu, sbb dah ada ikatan SUAMI ISTERI DAN ANAK, lebih baik hubungan tu diselamatkan, n lagi bagus kalau ramai mendoakan dari dok tabur cerita mcm nih.

      bawak tobat la sume peminat jimmy n peminat suhaila [ada ke ?] hehe. ok gurau2. biar hal keluarga2 ni kite peminat tengok n doa je, xpyh dok ckp byk nauu.

      0

      0
    • Miz H says:

      ha ah kan bapak saudara over la pulak………mertua jimmy pon tak bg statement apa2…….mertua jimmy pon tau ank dia mcm mana n menantu dia mcm mana……

      0

      0
  4. antianai says:

    hah tu dia ko jimmy..jwb2 jgn xjwb..ko kan suka keluarkan kenyataan…

    0

    0
  5. aku xsuka propa says:

    apepon..allah ade.kebenaran akan terbukti.biar pon sapa yg salah lama2 akan rasa panas jgk dgn kesalahan sendiri.

    kita tunggu dan lihat saja..sebab ni hal mereka berdua.apepon,pakcik dia mmg xproffesinal lgsung aibkan org mcm tu..walo perkara tu mgkin betol mgkin tidak..sebenarnya pakcik dia yg bodoh sebab xde adab dlm bercakap.jgn emosi2 bang…walo kami xtahu jimmy mcane..betol atau salah fitnah da jadi dosa.jadi kami tunggu saja lihat siapa yg benar~

    0

    0
  6. aku xsuka propa says:

    on..allah ade.kebenaran akan terbukti.biar pon sapa yg salah lama2 akan rasa panas jgk dgn kesalahan sendiri.

    kita tunggu dan lihat saja..sebab ni hal mereka berdua.apepon,pakcik dia mmg xproffesinal lgsung aibkan org mcm tu..walo perkara tu mgkin betol mgkin tidak..sebenarnya pakcik dia yg bodoh sebab xde adab dlm bercakap.jgn emosi2 bang…walo kami xtahu jimmy mcane..betol atau salah fitnah da jadi dosa.jadi kami tunggu saja lihat siapa yg benar~

    0

    0
  7. kaki_g0ssip says:

    malas nk komen ! pape pun tuhan lbh mengetahui diseblk yg t’jadi ni.

    0

    0
  8. kaki_g0ssip says:

    malas nk komen lbh2. dlm hal ni hanya jimmy & family je tau kebenaran plus tuhan yg maha mengetahui selebihnye.

    0

    0
  9. Shinta says:

    Jimmy kawin sebab duit???yeke,,,,setahu aku jimmy tu kaya kot,,family dia kaya gila,,arwah ayah dia toke lombong ,,pasal nak korek duit pmpuan tu plak,,

    0

    0
  10. Man says:

    xtau betul ke x..klu yer pun jgn la citer aib org, kt FB lak tu..

    0

    0
    • cikocoki says:

      knp la suke cite slh owg sblm tgk diri 2 sndri..bini jimmy + bpk sedara,elok sgt la tu..sedara mara,ptt la peel same je..gilo meroyan~

      0

      0
  11. munut says:

    pakcik si suhaila ni bejangkit meroyan dr suhaila tu la.. org tu lps besalin releks je tapi pakcik dia gile dulu. Yg jimmy pegang baby kat paper siap ade mentua dia tu anak sape yg dipegang?? muka mentua dlm paper tu minah pakei topeng je ke ape/ mungken yg dimaksudkan jimmy xde time suhaila besalin kat hosp tu kot… but at the end..elok je bapak ngan anak tu bejumpe.. pstu yg ko sibuk jimmy nak ambik harte suhaila tuh, ape ko sibuk? mak dia kaya sbb jualan kosmetik bkn sbb harta pusaka tok nek moyang ko yg ko nak rebot? konpius aku….

    0

    0
  12. sha says:

    Astagha~

    0

    0
  13. kid says:

    orang yang sama aje reply tu.. puak2 dia jugak nih.. hmmmm… Be strong Jimmy!!
    Dapat hadiah Samsung Galaxy!

    0

    0
  14. mummy says:

    hmm.. to bpk sedara suhaila, ko dh buka aib org, nnt Allah akan buka aib ko plak walau ape yg ko ckp tu btol. tp kalo x btol ko tanggung la dosa fitnah n tggu je turn aib ko dbuka..

    0

    0
  15. prince says:

    ni la dugaannye bila jadi artis..adeh…x habis2 ngn gosip..

    Wajah Sebenar Maria Ozawa Tanpa Make Up

    0

    0
  16. siti Raja says:

    aku nk cari la NIZAM AYU kat facebook..hntu je mulut org ni !!!!

    0

    0
  17. tora dtg lg says:

    pok cik dia kot yg nak kikis harta mak mertua jimmy xdpt tu jd mcm tu

    0

    0
    • enonimes says:

      ako rase kn..pek sedare die neh ade cinte dihati kot dgn bini jimmy neh..x pon die ade cinte dgn jimmy..OMG..OMG..!!haha..

      0

      0
  18. izz says:

    agaky bapak sedara die ni yg nak publisiti murahan…

    0

    0
  19. miss N says:

    pak sedara suhaila sendiri yg cari publisiti murahan ni………..

    0

    0
  20. adie says:

    pelik. jimmy tu sendiri dah kaya dah…ape ke hal nk harta bini dia plak….mengong…..kalau ye pun kan nk harta…ramai lagi pempuan kata dan ada harta yang jugak berhati mulia, taat suami, boleh dibawa runding berbanding bini dia skrg. so…bkn sbb harta…

    0

    0
  21. munut says:

    laa.. bab ‘main belakang’ tu jgn la pi citer kat pakcik makcik pulak… bnda boleh berbincang laki bini.. kalo xleh settle gi mntk kaunseling.. zaman skrg terlalu terdedah ngan berbagai2 ‘aksi’ sampei xleh beza mana satu halal haram. Jgn la pi citer kat pokcik kepoh cani.. kann dia dah terrr post kat FB…. kalo yer pun teh x biase gaya gituu.. bwk2 berbincang elok2…haihhh

    0

    0
    • sabunfab says:

      aku bukan nak cakap lucah, tp ak tengok pic si nizam ayu ni ngn bini dia, ak rasa la, xkan la kau pon xpenah buat benda2 pelik time uat hubungan ngn bini kau ? mmg kau xkan reveal sbb benda tu hal dalam kain, tp kau reveal hal org bukan main lagi.

      guna mulut ap sume, kau xpnh buat ? kalau nak ikot syariat btol2, betulkan bini dulu, kasi pakai tudung jgn pakai sendat seksi melekat.

      ak pelik dgn orang yang dah kawen ni kdg2, bila time bercakap nk runtuhkan hubungan keluarga orang, xpk ke nnt hubungan rumah tangga akan jadi pe ?

      balasan tuhan boleh nampak kot atas dunia. xnampak skrg,xkena kita, anak cucu kita kena. xphm ak. sudah2 la pakcik suhaila oi.

      jimmy pon dia xburukkan. dia ckp statement sume betul, dia x tinggal serumah, n ak aser jimmy byk bg statement psl suhaila, xde plak burukkan adik bradik kau mcm yang kau dok tabur ckp kt fb tuh.

      ni btol lah, kau xpuas hati jimmy dpt jaga resort yang mak suhaila bg jimmy suruh jaga tu. kau gila harta ak aser, kau yang gila harta.

      0

      0
  22. AKU says:

    astaghfirullah….awat la yg p aibkan org mcm tuu?? nampak sgt la nak burukkan org…pd hal diri sendiri yg dok mencarut maki hamun…tau la sapa yg buruk sebenarnya…manusia ni mmg dia pandai buka aib dia sendiri..dia rasa dia buka aib org..pd hal dia selak kain dia sendiri…ishhh….

    0

    0
  23. ikutsuka says:

    apapun dalam hubungan rumahtangga jimmy n isteri dia xyah pakcik tu sebuk jd bz body nk citer hal dlm kelambu org.. cuba org citer hal dlm kelambu ko pakcik.. agak2 satu malaysia ko amuk..

    0

    0
  24. koko says:

    nizam ayu 2 ntah2 nyah..

    0

    0
  25. koko says:

    nizam ayu 2 ntah2 nyah

    0

    0
  26. Fedzmy says:

    betul ke…. aku x caya ler…. yang pakcik ni emosi sgt kenapa ek…. Jimmy please komen sikit….

    0

    0
  27. haiqal says:

    Tak payah lah nak cerita main depan ke belakang,Kalau kau da kahwin,nak main atas bawah depan belakang,doggy,69,semua boleh.No hal.Yg penting HALAL.

    0

    0
    • Dd says:

      Haiqal.. Mana boleh main belakang (as in thru ‘ dubur’).. Haramm la.

      0

      0
    • nun says:

      oi sengal jugak ko ni. islam haramkan suami mendatangi isterinya dr jalan belakaaang!
      aiya bace dulu sblm komen, kang ada yg salah sangke kang

      0

      0
    • DILARANG MAIN jalan belakang WALAU PUN SUAMI ISTERI YG. SAH.
      cuba rujuk sex suami-isteri dalam Islam.
      Jangan ikut video porno….
      Baca kisah nabi Lut.

      0

      0
  28. kudaputeh says:

    ak pun konpius skrang..pehal yang si tua ni nk msk campo…teh tu pon bkn ank ko..dah la ayat cam sial..ntah2 ko yg de ati ngan si jimmy tuh..kalo ye pon ko benci tahap gaban ngan si jimmy tuh, agak2 la sket bhs tuh..kubur dah kata mari pon..lahai org tua..

    0

    0
  29. pandai cakap says:

    bodohnya teh ni. bukan jimmy pun kaya ke? sebelum kawen banyak je job die. besar je rumah die. selalu je melancong. takpe die buat naka yatim piatu macam ni. teh bodoh. NIZAM AYU dan seluruh keluarga boleh pegi jahanam…

    0

    0
  30. G.AHMAD says:

    A.NARA SEPETUTNYE SENSORED SUME NAME. kt fb kalo nk siarkn cmni…….

    0

    0
  31. chentakan keamanan says:

    takpayah sensored name supaya tgk sape yang tabur fitnah..lagipun walau mcm mane pun si Jimmy tue dia peduli apa…terang2 profile picture tue penabur kontrovesi ada anak..belum tentu anak ko tu pun bagus sangat silap haribulan peragai anak ko same atau lagi teruk lagi sepertimane ko bercakap pasal orang! insaf la wei! jgn sibuk pasal orang lain…jaga maruah diri sendiri keluarga!

    0

    0
  32. ahahah says:

    xpyh sensor bia pdn muke nizam kayu uh . ahahaha

    0

    0
  33. muharam says:

    ke org tua ni dengki kat suhaila tuh dpt kawen jimmy…die nk kwenkan anak die alih2 suhaila yg dpt..tuh jadi batu api tuh…
    nescaya kalau kite memelihara aib org lain, allah akan memelihara keaiban kite…jgn layan la org gile ni..gebang xigt…..
    sibuk hal umah tangga org..umah tangga sendri tunggang langgang

    0

    0
  34. Jimmy Shame Shame says:

    Tersedak aku tau.. takpe la Allah maha adil..

    0

    0
  35. frankly speaking says:

    aloo pakcik! patutnye si isteri & anak berada disisi suami bkn suami yg asyik ngadap! excuse la kalo pantang tp abis pantang pun stil nak stay situ jgk apekejadahnye! anak buah ko dah derhaka dah keluar rmh tanpa izin suami & aibkan suami hal kelamin..makan minum, pakaian, nafkah zahir & batin selama 9bln di abaikan!
    dah faikan nusyuz maka sayang lagi la tu..
    dah terbukti pakcik yg ngidam isteri die dr dulu x dpt hokay!!

    0

    0
  36. frankly speaking says:

    anak buah ko tu dah banyak derhaka dah..jgn banyak ckp pakcik ye!!!

    0

    0
  37. what the? says:

    mungkin kebenaran yang pahit untuk diterima.

    ps: apapun, jangan mudah menghukum manusia lain.

    0

    0
    • minnymice says:

      mudah sgt peminat jimmy nak kutuk his wife.. kite ni bknnye tahu kisah sbnr.. xde hak pon nak kutuk2 ni.. yg mengutuk wife die same je taraf dgn the pakcik..

      0

      0
  38. kawe says:

    ari2 tgok astro awani, die tnjuk jimmy g jengok anak die yg baru lahir. ape yg xtgok plak!?

    0

    0
  39. mahkamah syariah says:

    Jom sumerrr blogger2,rakan2 fb dan commenter BN,kita pakat Booooooo sama pakcik tua nii !!dah tua2 pun,perangai burukkkkkk!!mulut pun uduhhhhh.pi surauuu la lagi baekkk,buat ibadat.hal umahtangga anak sedara dah nk pulih,dia makin nk runtuhkan.ni mesti kes dengkiii jimmy kawen dgn suhaila sbb harta nti jimmy yg layak mentadbir.bukan diaa…huhuhu.nampak sggt hati perut busukkk.awk tu pangkat pak sedara jer weh.tak perlu nk lebey2.bapak suhaila pun tak riuh rendah mcm awk,tak maluu kerrr??satu malaya “boooo” kat pakcik tuaa ni..kalo aku jd suhaila,aku lempang jer sebijik pakcik tua nih,kasi bisu terusss.

    0

    0
  40. PapaJahat says:

    pakcik kalo dapat….pakcik kayo laa….

    0

    0
  41. mahkamah syariah says:

    Jommmmm sumer satu malaya.kita hack jer terus fb nizam ayu ni.pak sedara hantu!merosakkan umahtangga org.dengki mak suhaila tak kasi dia urus bisnes la tu,smpai dia kondem jimmy abis abisan.haaa…ni fans jimmy pulak nk kondem nko.ada berani???kau ingat sikit ker fans jimmy kat mesia nih??skali we all amukkk…abis nko.smpai umah kau nti kena baling cat merah sama bangkai ayam.nakkkk rasa kerrrr pakcik??

    0

    0
    • sabunfab says:

      okeh, ape lagi, panggil JACK SPARROW skaliiii. hahahaha. jack ooo jack, hack la fb nizam ayu ni, check skali fb suhaila, inbox dia, kasi gegarrrrrrr.. :p

      0

      0
  42. lawak ok!!yg pic Jimmy ngn ank tu pe dia? x kan la Jimmy sanggup p umh kebajikan pinjam bby nk begambar semata-mata nak mengaburi media?Nizam Ayu hoi..len kali ckp pakai otak.bukan pakai lutut or buku lali.X payah nak msk campur hal rumahtangga org.Jg la umah tangga sndr tkt nanti umah kemana tangga ke mana plak.

    0

    0
  43. agutya says:

    Guys..Ko tahu tak macam mana Jimmy kawin..masa tu Jimmy tngah main Futsal mak si Suhaila call suruh Jimmy datang sebab ada makan-makan lalu dia kenalkan dengan si Suhaila tuh.. dan mak dia sebenarnya yang suruh Jimmy kawin dengan Si Suhaila tuuuu… Ingat Jimmy tuh kenak ke denga si Suhaila tuh… Suhaila tu tak baik dan mak Suhaila suruh kawin agar dia dapat berubah..tapi hampeh…

    0

    0
    • Fairytopia says:

      owh yeke?? bru tauu…

      0

      0
      • holly says:

        jimmy baik ke???dia pon bkn baik sgt.br2 ni nmpk dia kt butik LV.tgh beli brg kt butik LV dgn sorang pmpuan ni.cntik n sexy.pkai mini skirt lg tuh.da tu dia n pmpuan tu prasan trus nk cover2.

        0

        0
        • elis says:

          ko x rs die pegi lv tu nak beli bag utk bini die ke? ko kenape buruk sangka sgt! maybe die ajak kwn die suruh tlg pilihkan utk die bg hadiah, ye la bini anak org kaya, maybe die nak bg sumthing kat bini die sbb dh beranak or nak pujuk die… buduhhhhhhh… setakat kuar kat klcc je wei, klu die nak gi dating, baik gi london ke ape.. bangangg….

          0

          0
        • holly says:

          emotiona lnya ko ni.sgt low class nak maki2 org di sebabkn artis.i cume bgtau je.

          0

          0
        • holly says:

          lawak sgt tau u ni.i nmpak apa yg jimmy beli.bkn barang utk pmpuan.cos i kat butik lv tym tu.jimmy beli barang kecik je.i punya lg mahal n besa.lalalalalaal.

          0

          0
        • elis says:

          err kau lagi low class kot nak kepoh mcm makcik2 hal bodoh2 tu, keluar ngan perempuan seksi kat butik lv pun nak kecoh, yang xtahan nak berlagak beli lagi besar, hello kau setakat beli neverfull gm nak brag kat sini xpayah, balik rumah cuci longkang lagi bagus.. entah ye entah x ko beli kat butik, silap2 beli grade AA je.. muahaha low clas!

          0

          0
  44. Jiran pokcik suhaila says:

    Sokonggggg!!jom sumer kita pakat bantai pokcik sedaro yg overrrr tahap giler ni.aku pun rasa camtu gak.dia dengki mak suhaila tak kasi dia urus bisnes,mak suhaila kasi kat jimmy uruskan.sbb tu la dia meroyan dlm fb dia.abih sumer hal dlm kelambu org dia kuarkan.kalo tak,apa motif dia nak melalak hal umahtangga jimmy ni?bkn suhaila tu anak pompuan dia.bkn jimmy menantu dia.so,nmpak sgt bermotifkan dengki kerana harta.pokcik xde akaiii,kan dah satu mesia bambu nko.rasakan!!

    0

    0
    • minah jambu 24jam mengadap computer says:

      jom jom ! minah jambu suka pukol orang kt dlam bilek jom jom….pukollllllllllllllllllllllllllllllll !!!!!!

      0

      0
    • minah jambu 24 jam mengadap computer says:

      jom jom minah jambu suka pukol orang kt dalam bilek jom jommm…….

      0

      0
      • minah jambu 24jam mengadap computer says:

        camana leh dua kali kelua komen minah jambu ni ? bang naraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa tolonggggggggggggggggggggggg !!!!!

        0

        0
  45. lana says:

    ni dikatakan mulut longkang @ mulut puaka…………..

    0

    0
  46. Caldina klots says:

    Pilihla calon isteri yg taat mcm sayer ni hihi

    0

    0
  47. nizam ayu tahi jubur says:

    setahu aku jimmy tu duet die dah belambak..xkan la cerai sbb harta..ke sbb ada nizam ayu si tahi jubur aka tahi pungkok ni yg jeles dgn ape yg jimmy ada..xpun nizam ayu si tahi jubur aka tahi pungkok ni dah lama taruh hati kat x-bini jimmy.bile dpt kat jimmy sbb tu la meroyan lebih..hahaha

    0

    0
  48. aku baek.. says:

    bongokk! ( tu je yg leh aku kate utk pakcik sebiol ini)

    0

    0
  49. alyzafisol says:

    aiyak…pakcik perlu ke berkata camtu…agak2 arrrr…bg diaorg damai n setel problem lagi bagus…dari marah2 camni…

    0

    0
  50. Jimmy shanley says:

    Askum sy hrp anda semua tak perlu lah marah2 pd mana2 individu. Sy anggap fb sesiapa berkenan dicerobohi oleh org yg x bertanggungjwb. Pengajaran buat kita agar lebih berhati hati dgn IT dan berfikiran secara tenang. Adat la kita hidup x lari dr mbuat kesilapan. Sy x marah dgn apa yg tersebar. Sy minta maaf bg pihak berkenan jika ia sedikit sebyk mbuat anda berperasaan marah. Sy pasti pihak bkenaan x bmaksud dan bniat mengaibkan sesiapa. Bdw sy TAK layan belakang hahaha…

    0

    0
    • Apek says:

      1. FB tu tak diceroboh..si pakcik sendiri yg tak set kan privacy nya..Sesiapa pun boleh baca wall dia tadi
      2. Berfikiran secara tenang? Ayat tu patutnya disampaikan pada pakcik tu..suruh dia berfikir dengan tenang
      3. Tak bermaksud nak mengaibkan sesiapa? Dah keluarkan ayat kaw2 mcm tu namanya tak mengaibkan ke?

      0

      0
    • mami says:

      jimmy semoga Tuhan memberikan yang terbaik untukmu, pasti ada hikmah disebalik semua kejadian. kami sentiasa menyokong jimmy. – peminat dari BRUNEI

      0

      0
  51. minag jambu 24jam mengadap computer says:

    eeeeeeeeeeeeee malu nye minah jambu… pak cik dia ni cerita pasal si jimmy ni nk main blakang!!!!! eeeeeeeeeeee nape jadi gini ni ????? agak nye bini si jimmy ni ada cerita benda yg bukan bukan tk ngan pak cik dia??? kalau tak takan pak cik dia ni berani buat cerita…sekarang 1 mlysia dh tau yg si jimmy ni suka sondol blakang ! mari kite tanya ngan bang nara…..bang nara betol ke si jimmy ni suka sondol blakanggggggggg?????? bang nara tolong gi find out ok…

    0

    0
  52. sian plak kat jimmy..hanya Allah sahaja yang mengetahui kebenarannya..

    0

    0
  53. 1malaysia says:

    tue kan hal rumah tangga die..yg dok myibuk kn dri nk cte buruk org knp??biarla msalah dorg je yg tau xpyh la nk bgtau seluruh dunia yg jimmy mcm tue..lbh2 jer nmpk..??

    0

    0
  54. Nadidadu says:

    aku rse bukan jimmy yang giler harta..tapi pakcik tua nih yg giler harta sbb die dbayar tuk ckp cmnih…suck~!

    0

    0
  55. joey says:

    pakcik saudara? camna tu? pakcik tau laa… bapa saudara pun tau… tapi pakcik saudara first time laa jumpa…. bahasa baru ke?

    0

    0
  56. ^^ says:

    Boikot produk NATASYA
    huhuhu
    jimmy pg pe tgk anak die
    Rancangan GALA TV kat ASTRO siap tunjuk lg jimmy pg melawat bini die kt ospital
    wuwuwu
    sedeyy glew tme tu
    jimmy cium2 anak die
    menangis lagi jimmy time tu
    mmg nampak jimmy ni baik
    tp waallahuallam
    same2la kite doakan yang tebaik tuk diorang n baby yang baru lahir tu

    0

    0
    • yana says:

      dah lama boikot produk Natasya….sebab rosak teruk muka bila stop…bace forum kat internet,ramai yg stop Natasya hancur muka….huhuhu………..

      0

      0
  57. Tok penghulu campur tangan says:

    Terang-terangan fb NIZAM AYU tu bukan diceroboh.tp mmg dipost oleh pemiliknya sendiri.ingat kita ni buta IT sgt ke..hangen tul la aku dgn pakcik meroyan tu.sbb apa yg disebarkan tu tak spatutnya keluar dr mulut seorg pakcik.mmg patut pun mulut pakcik ni kena penampar selipar jepun.tak pun,guna terompah besi.>cadangan utk jimmy.kalo aku plak,kalo jd mak suhaila,nak aje aku baling pakcik nih kat dlm kawah gunung berapi yg baru nk meletus kat sulawesi tuh.

    0

    0
  58. Ridz says:

    erk…. ‘manis’ sungguh bahasa pakcik tu….
    haih….

    0

    0
  59. pak sedara overrrrrrrr says:

    pokcik paLING BUDUHHH di abad 2020.wat malu jer ada pak sedara camni.low class punya mulut!abis la kau satu malaya dah amuk.suka ati mak bapak kau fitnah org main blkg.yg malu,anak sedara kau si suhaila tu jgk..buduhhhh!!kuar sttment tak pikir.skang dah 1 family si suhaila malu gara2 ada pakcik bangang camni.ntah2 bkn pak sedara,tp mengaku sedara.pak sedara angkat kot,tak pun pak sedara tiri.ahhhh,takde pak sedara camni pun lg bagosss!!

    0

    0
  60. halimunan says:

    dunia akhir zaman..

    0

    0
  61. aspire5580 says:

    itu pakcik sedala sulah buat laman ini selupa mcm bapak dia punya hahaha

    0

    0
  62. ali says:

    nizam ayu dah ilang dah.. kita hack bini dia lak ayu azmera

    0

    0
  63. anti longkang says:

    woi tak malu ke woi bukak pekong sedara mara sendiri wahai bapak sedara yg amat bijaksana lagi dikasihi??? patut la bini si jimmy tu lari bawak diri. mulut pak sedara macam *tuut*(korang boh la sendiri). memang malang la si jimmy ni dapat sedara cam hang. akai tak dak!

    0

    0
  64. sum1 says:

    hadoyy. p.cik2..c jimmy pon 1, klo btol still ade hati lg nak berbaik dgn suhaila apehal nak citer kburukan org tuh kt sume org, cnfm la suhaila da malu.. settle je laki bini, bkin panas betol aa

    0

    0
  65. mawar says:

    La la la la;;;;;;; Biasenya org emosi nie dia yang salah …….macam i kalau i salah …i marah marah dan cuba tegakkan benang basah ….he he he kasi panazzzz…..biase nya org betul dan beriman dia diam jeee….setiap .kata kata melambangkan persenality seseorang tau…..eeemm macam mane yep jimy nak bagi beras sebb bini keluor rumah lesap entah kemana ….ha ha ha ha ……tu yang dapat anak tu main kot mane ye…:)tolong jelas kan sebb i ni baru 1 bulan ,,,ha ha ha baru keluor …ikut yang pakcik cakap tu…kih kih kih …he he he he lu pikir laa sendiri wahai pak cik oooooiiiiii……

    0

    0
  66. mawar says:

    eemm pak cik nie pengotor yep….asyijk citer pasal TAHI je…kih kih kih …pakcik boleh explain tak tahi ade berape kategori …tahi minyak ..tahi lalat…tahi mata….yang pakcik maksudkan tu tahi ape?………la la la la ….Jimmy tu duit dia bersepah sepah dah….pak cik oiiiii…silap silap aribulan pakcik terpaksa pinjam duit jimy …..ha ha ha …ingat pakcik ..adik nak nasihat ..jangan laa sombong di dunia ALLAH nie …nanti ape yang dikata berbalik pada diri sendiri …….ingat tu…pakcik ….Duit pakcik yang banyak tu daa tak sedekahkan pada anak anak yatim ke sikit …maklum laaa ayat ayat pakcik tu macam pakcik nak tunjuk pakcik manyak pulus je…kih kih kih …maaf pakcik ye sekadar nasihat …renung renungkan dan selamat beramal..

    0

    0
  67. mawar says:

    pakcik pakcik kayo kan ..kalau ade duit lebih tu ..sedekah sedekah laa kat kitaorang,,,,,cer wat amal jariah sikit …baru dapat pahala….ayat ayat pakcik kat atas tu dapat Dosa pakcik……bawak bawak laa insaf pakcik yeee…

    0

    0
  68. mawar says:

    last….last last ..soalan tuk pakcik ……..pakcik suka makan tahi tak? ………saya suka ……tahi tu warna kuning kecil kecil je .saya selalu makan tu namanya kuih tahi itik …banyak kat kelantan ngan trganu ….kih kih kih kwang kwang kwang ….kalau tahi yang pakcik cakap tu manyak kat mane ye? …:)

    0

    0
  69. Lvhny says:

    Salam… Mng hairan ehh entah2 bukan bapa saudara dia kot yg text tu? Entah2 wife Jimmy sal hairan jgk mcmana dia tahu hal dlm kelambu main dpn belakang tu???? N satu hal g apa betul anak tu anak Jimmy sal belum sampai 9 bln kawin dah lahir, lain lah jika buat express dulu kot,,,,,,

    0

    0
  70. sharifah says:

    heran btol mcm mane bapa saudara dia boleh tau semua tu? .. tak kan lah isterinye jimmy crite kn hal ni kt bapa saudara dia? .. tak tahu malu ke ape isteri si jimmy tu hahaha

    0

    0
  71. Agent Oso says:

    pergi mampus lah pak cik tua tak sedar diri…mengata org lebih2..kita orang yang tak tahu ni entah2 si tua tu lebih teruk dari jimmy tau.. dia tak baik dia punya pasal lah..hal anak binik dia biar dia fikirkan jalan.. yang awak sebok sangat apahal?ni mesti kepunan kat jimmy niiii….tu lahh naik angin tu…

    0

    0
  72. Kopilimau says:

    Selalu nmpk Jimmy kt Black Canyon, the Summit Subang Jaya. Makan, bergurau senda, berpegang tangan dengan si gadis perasan Cantek..tergedik2 bermain rambut di depan Jimmy..meluat tgk..Jimmy ske bertopi…org ingt xknl dia…tp dlm kedai makan, suara dia je plng kuat…gelak pn kuat2…tunjuk gmbr anak la..mcm2…g kedai Adidas di Summit, berpegang tangan….bini Berpantang di rumah, suami berpimpnin tangan pula try2 jaket adidas berdua-dua di Summit..

    0

    0
    • kopilimaupahit says:

      bodohnye kau nak buat cerita.. bg la gambar or video sebijik duaaa.. baru la real! bangang

      0

      0
      • kopilimaumanis says:

        kecoh la ko lahabau! ko nih puak c jimmy ke hape??! bace komen sudah, pecaye x pecaye ko diam2 sudah r. bengap !!

        0

        0
        • Jimmy shanley says:

          Sy ada kat black canyon summit sekarang ni ngan mak mertua (bertudung merah) dan keluarga abg sy. Tgh jalan dan pegang tgn anak sedara sy sambil tunjuk gambar zahrah kat anak sedara sy. Jgn tak report kat beautiful nara lak hahaha… Sembang kencang betul si “kopilimau” yg ambil peduli ni. Bdw sy pki topi gak tau takut org kenal kunun2nya huhuhu. Kalau ada yg x kena tolong tokok tambahkan eh “kopilimau” huhuhu. Sy x marah cuma jgn lah tokok tambah dan kalau x tau cerita jgn buat cerita. Lain kali tanya je bila jumpa sy tentang mana2 pompuan yg sy keluar, manalah tau sepupu sepapat sy ke hahaha

          0

          0
  73. cik nab says:

    conpius dh aku mne satu btol..tp btol gak ckp korg..jimmy sblom kwen mmg dh byk duit la..die pun pkir dri dok semak mslh bini die baik die ceraikan je..tp masih maintain lg..means die syg la bini die…yg pakcik ni pun mlenting sgt pehal..patutnye bg la nasihat..suka benar tgk org cerai..ntah2 pakcik ni pun duda…cerai berai cmni gakk..pehhh

    0

    0
  74. Adik Nara says:

    Asslaammualaikum sahabat semua…jgn tuduh pakcik tu..n lempara kata2 pedas bila kwn2 nak minta maaf dgn dia nnt..hakikat sebenar yg terjd kuarga dia org je tahu….jimmy je tahu..n org yg terdekat je tahu..jgn nilai org dr luaran..ALLAH swt adalah judges kita bukannya kita judges org…InsyaAllah kalo kes dah lawan bru kita tahu….jgn melenting coz jimmy pun uat x tau napa kita lak senang2 hati nak topup dosa kita..kitax tahu siapa jimmy sebenarnya n kita x tahu siapa teh….kita xyah suka2 hati uat spekulasi..satu hari bila kita dah dikumpulkan dia padang mahsyar mahkamah Yang Esa akan terangkan semua…..kita sabar je..sbb kita x tahu mngkin esok lusa ajal kita…takut sedap makan daging kat sana nnt..aminnn yang baik dtng dr Allah yang buruk dari kelemahan kita sendiri…

    0

    0
  75. cha says:

    hanya org2 terdekat je tau cite sbnr..org2 luar xyah la nk judge dri luaran je..klu d pikir2 blik yg slalu bg statement kt tv sape agk2 nye ek..lg la m’aibkn org scra halus..renung2kn lah:-)

    0

    0
  76. Hamba Allah yang hina says:

    Semua orang ada masalah dalam hidup. Sama-samalah kita memuhasabah diri dan mengambil iktibar dari masalah orang lain. Marilah kita mendoakan agar masalah mereka dapat selesai dengan aman dan tenteram. Jiwa-jiwa yang bergaduh tak akan tenang. Kita doakan agar mereka selamat dan berjaya mengharungi dugaan ini seperti mana kita mendoakan pasangan yang baru berkahwin. Kan syaitan tu suka umat manusia berpecah belah. Jadi kita banyak2kan beristighfar. Buat Jimmy sekeluarga, janganlah celaan dan makian juga pujian, menghalang kamu dari mencari keredhaan Allah. Allah sentiasa bersama hamba2 yang redha. Semoga Allah sentiasa membimbing dan memberi hidayah. Yang kurang dari saya, yang indah dari Allah.

    0

    0
  77. dragon says:

    korang jgn pecaya kata2 pakcik suhaila tu ttg apa yg dipelakukan oleh jimy main belakang aku bole agak pakcik suhaila myb ada perasaan marah setelah apa yg keluar dr melodi tu tohmahan pada suhaila..ye la cubit isi kiri isi kanan terasa..org dh marah mcm tu la..kita jgn pecaya kata org yg tgh marah..

    0

    0
  78. gadis ayu says:

    aih….sian la jimmy….yg bini cerita hal dalaman kat org knp…yg over pakci dia plak…ntah2 pakci yg nak harta bini jimmy tp xdpt….jimmy dpt tu yg dia angin kat jimmy tu……hahahahaha tp yg penting apa pun kebenarannya ni kan hal suami isteri jgnla org luar mau burukkan keadaan lg….semua org yg berslah masih ada hak utk bertaubat dan berubah knp pakci dia plak yg over…..xde benda yg xbole selesai tanpa berbincang…knp wife dia xnak berbincang minta pendapat org agama…pasti ada jln penyelesaiannya….kesian kat anak yg br lahir….keluarga sebelah bini jimmy diam lg bgs dr memburukan keadaan…spttnya tlg pulihkan keadaan lg bgs…..sdgkan family jimmy pun xmelatah mcm family bini dia…aih…mak mertua ok je tup2 pak sedar ALAMAK TERLEBIH SUDAH …..

    0

    0
  79. mahkluktakbernama says:

    ak bkn nk menyebelah memane phk coz dua2 tuh aku x tau cite sebena…tp yg aku nk share ngan korang smuaa..aku penah jumpa si suhaila kt bb walk..pkai seksi x hengat..ingatkan minah salleh mane..ngah sakan bersosial..si jimmy lak ak pnh nampak kt pavilion..siap pkai topi bujet org x cam…ngan betina mane ntah..ngah berbisik..cam nk bercium dh ak tgk..so, pendek cite elok dah kawen sesame jns perangai..chowww

    0

    0
  80. ntah ape2 says:

    ntah ape2 la korg ni…pkcik dia tulis dlm ni je korg dh bising..yg si jimmy canang cite 1 dunia tu xpe plak? cite kt media sume..tv,paper..xpe plak??otak xde ke korg ni??? ni la padahnye side sbelah pihak je..asal menyalak..tu lg yg korg pecaya..yg senyap tu blom tentu slah kwn2..tggulah..1 ari kebenaran tu akan terbukti…pkcik dia tu bising mungkin sbb dh x tahan dgn prangai jimmy.teruk sgt dia buat prangai. jaja cerita,mintak perhatian org..xptot btol..kite ni spatotnye jgn senang2 nk judge org..kalo nk g tgk anak,nk tunjuk yg dia melawat,so kene ke bwk org tv sume? sbb pe? nk tunjuk yg ko pegi melawat?means x ikhlas la kn…lg 1,jimmy tu x kaya mana..b4 pnah dia buat statement harta tu sume pkcik dia yg punye..lg 1,tnye bdak2 uitm yg knal dia..sape jimmy tu?? hehehe…hanya yg tau cerita akan tersenyum bile jimmy slalo kuarkn statement2 nih..sbb org yg maki hamun tu sume xtaw cerita apa2..sabar ye…x lame dh…bakal pecah tembelang jimmy nnt..

    0

    0
  81. Bekbek says:

    Suhaila tu lesbian le… Pasal tu malam kawin tu dia lari umah kawan dia… kawan dia tu pengkid… mak dia paksa kawin sbb dia suka main pakai jari … tapi dia takleh lupa lesbian dia … so dia tinggai laki dia sesorang… tapi dalam main lesbian dia sempat main ngan laki hingga dapat anak… jimmy yang dalan kegersangan pun cecuba nasib ngan pompuan lain..

    0

    0
  82. natasya says:

    Semoga kebenaran akan terbukti akhirnya. Allah itu Maha Adil, Maha Melihat lagi Maha Mengetahui…Aku benci kepada manusia yg suka buat fitnah n spesies yg “Kata dulang paku serpih, mengata org dia yg lebih..” x malu ke..jagalh maruah diri sendiri n keluarga…

    0

    0
  83. tina turner says:

    hoi nizam ayu, ko jgn cube nak azankan jimmy tu. ko tu lagi teruk dari jimmy, x sesuai, memey ar.. (adaptasi ayat jai KL gangster)

    0

    0
  84. cheese says:

    aku cari dia punya fb tapi x de pon……ke dah padam…..macam ni la orang yang dok kutuk2 pastu terus padam account FB

    0

    0
  85. MANGKAQ says:

    NIZAM AYU TU BINI DIA TOKE PRODUK CINTAKU.BUKAN TUA PUN..BUDAK2 LAGI SEBAB TU MULUT CAM LONGKANG

    0

    0
  86. test power says:

    sekarang mcmni la..dari awal dulu sampai dah melahirkan anak,isteri jimmy tak pernah buat statement apa2 even statement ‘balas’ dekat jimmy bila jimmy kata anak yg dikandung tu bukan anaknya..sampai tahap mcmtu isteri jimmy tak pernah balas apa2..so kite pegang dekat stu je lah..ni semua hasad dengki org ja ni..bagai menyimbah petrol dekat api yg membara..kita boleh la kata dekat isteri jimmy n keluarga kalau isteri jimmy sendiri yg kata mcmtu atau mak mertua jimmy yg kata mcmtu..ni tak..org lain plak yg lebih2..so harap kita pkir ni hanya andaian org luar nk memburukkan lg keadaan yg sedia ada…ok?

    0

    0
  87. aku says:

    aku dh lame perhatikan kes jimmy n suhaila nie..bagi aku, kita x pyhlah nk komen yg buruk2 atau bukak aib org lgi..sume manusia x smpurna..masing2 ade slh dn silap..boleh jdi jimmy ade slhnya m suhaila pun ade slhnya..ape yg ptut kita wat just doakn kebaikan diorg..n doakn supaya dirog x b’crai..ksian kt anak 2 sbnrnya..bru je nk knal dunia t’pksa lalui sume nie..hrp2 nak dia 2 dpt kasih syg dn didikan yg btul..amin…….

    0

    0
  88. fieza91 says:

    capoi na mulot hang…tampar kang bru tau…sdap2 je ckp owg mcm 2..

    0

    0
  89. akuxpercayacinta says:

    adoinye…apelah korang nih…x payah la nak maki hamun sbb mende yang aku anggap x penting nih..dapat dosa free2 je kot..korg ingat jimmy n isteri die or family die nak tanggung ke dosa korang tuh?????????????? hahah

    Bagi aku kisah rumah tangga nih x perlu lah nak dibawak kluar…sampai satu dunia tahu…and then satu dunia akan buat andaian demi andaian yang bukan…masalahnye kat sini andaian kalau tepat x pe jugak…kita nih mane boleh percaya manusia…rajen2 tengok cite indon lah kawan…muka sket punya baek tapi blakang mcm haram..aku bukan nak tuduh sesape tapi kita x boleh dengar sebelah pihak je..tuh x adil namanya…kita nih x tau hal rumah tangga dieorg..x tau ape yang jadi ngn dieorg…ntah2 ape yang kita ingat baek tuh sebenarnya lagi jahat..kita x tau kan???? mende2 mcm nih susah nak cakap la…

    Ape yang penting masing2 kena jujur la…jgn menipu and jgn reka2 kite..plastik tuh sume…kita yang peminat nih just tunggu keputusan mahkamah je la..baru dapat tau sape betul sape salah…=) *jangan jadi tipah tertipu sudah..

    p/s : Renung2kan dan selamat berdamai…

    0

    0
  90. nore says:

    salam jimmy semua orang yang mendirikan rumah tangga mmg ada masalah cuma orang2 yang sabar sahaja akan berjaya, tetapi sebagai org tua kita membimbing anak2 kita bukan merosakkan rumah tangga mereka, semua kekayaan itu milik Allah dan ianya tidak kekal lama insaflah.

    0

    0
  91. arif says:

    fuck btol la nizam tuh kutuk2 org cm sial…ala ko egat ko tuh baek sgt ker???..

    0

    0
  92. noname says:

    sesungguhnya kebenaran adalah milik allah.setiap yang benar pasti akan terungkai walaupun menunggu masa.innalLahhama’ana.

    0

    0