Written by Bella | August 12th, 2015

Sebelum ini kita pernah mengetahui berita dimana bekas pengurus tegar iaitu Muhd Arif Dollah yang bukan sahaja cuba untuk menipu tegar dan menganggu penyanyi kanak-kanak itu secara seksual tetapi beliau juga telah dituduh meliwat bekas anak tirinya seorang penyanyi Singapura, Sufi Rashid.

Untuk pengetahuan anda semua, Sufi kini merupakan salah seorang pelajar Akademi Fantasia 2015.

Mengetahui anak tirinya itu  kini berada di AF2015, Arif bagaimanapun menjelaskan beliau sama sekali tidak mahu memburukkan Sufi menerusi kenyataan yang dikeluarkan di akaun Facebook miliknya.

Saya sentiasa berhati-hati dalam setiap kenyataan yang dikeluarkan di Facebook dan paling penting tiada sebarang nama disebut. Siapa makan cili dia akan terasa pedasnya! Siapa saya hendak jatuhkan dia? Saya hanya membela nama baik saya dan keluarga sebaliknya ibu Sufi secara jelas banyak mengeluarkan kenyataan menjatuhkan saya dengan pelbagai kata-kata sinis termasuk cerita tidak benar secara terbuka.

Jadi tidak salah untuk saya membela diri sendiri dan perlu menjelaskan kedudukan yang sebenarnya.

Arif sebenarnya sudah boleh menjangkakan bahawa isu ini akan berbangkit semula selepas Sufi berjaya menjadi salah seorang peserta program realiti tersebut.

Ketika mendapat berita Sufi diterima masuk dalam AF saya dah menjangkakan cerita panas saya dikaitkan semula. Sebenarnya saya sudah lali dengan kontroversi, paling penting saya tidak buat dan tidak perlu rasa takut.

Kami rasa penonton dan peminat AF 2015 janganlah lihat kepada kisah hitam Sufi Rashid sebagai pengukur kepada persembahan beliau nanti. Undilah kerana bakat dan bukan kerana paras rupa mahupun kisah hidup mereka. Biarlah juara AF kali ini ada kualitinya.

Sumber Berita: mStar Online

13 responses to Tuduhan Liwat: Bekas Bapa Tiri Tiada Niat Mahu Burukkan Sufi Af 2015

  1. aku says:

    kannnn..haku dh agak daaa

    0

    0
    • Anonymous says:

      woi bapok..macam terbalik pulak.
      spe yg nak kenakan ko.
      aku rase dan yg laen rase pon..ko yg sengaja nak kenakan sufi tu up kan balik cite neh.
      memang dakwaan tu tak abes, ko tunggu kat court.

      btw, sufi ade potensi..sore sedap, pandai lenggokkan sore..

      0

      0
    • Really?? says:

      Sejak bila pulak orang Singapura boleh masuk akedemi fantasia ni???
      Abang Zed Zaidi boleh tolong menyiasat tak hahahaha?

      Macamana le boleh jadi bapa tiri ni? Kalau dah 2 orang claim benda yang sama….hmmm….

      0

      0
      • Anonymous says:

        hei bongok..dah lama dah orang sg boleh masuk AF..si aisha aziz adik alif aziz tu apa? kan dulu dia masuk AF. kan bagus mengeratkan siraturahim dua negara..astro pun naib president dia tu pun dulu orang sg..kau ingat zed zaidi tu bapak kau?? dia tu lagi merepek…perangai macm orang tk bertamadun…plslah jadi rakyat malaysia jgn berfikiran cetek..mcm mana nk maju?????????

        0

        0
        • Anonymous says:

          Sorry aku tak tengok pun Akedemi Fantasia ni… tu semua untuk orang melayu BONGGOK macam kau….!!! Hiburan utk melayu-melayu kelas bawahan…

          0

          0
      • Anonymous says:

        bengot..
        dulu mak dia kawin dgn si arip ni..skg dah cerai..faham tak..time tu dia kecik2..ada faham
        .

        0

        0
      • Anonymous says:

        konon tak tgk..ada hati nak komen..kau tulah melayu paling low class.bagai katak bwh tudung saji…gigi terselit belacan tak sedar diri..

        0

        0
  2. sotong hitam says:

    kenape tetiba beritani dikeluarkan dan ape motif ianye dikeluarkan? nak menjatuhkan siape sebenarnye? semoga peserta tabah menghadapi dugaan ini…

    0

    0
  3. Anonymous says:

    kalau nak tahu so far ada tiga orang yg mendakwa arif ni berkelakuan buruk..jeng jeng jeng tegar..sufie..dan nana kirana (juga penyanyi singapura) takde sebab mereka nak buat tuduhan sebegini..apa yg mereka dpt? takde maknenya nak buat cerita.arip tidak mahu heboh waktu dia di molest..kerana waktu tu dia kecik lagi so bila tegar kuarkan cetita sama barulah sufie rasa dia tak kesorangan..nana kirana pernah mengeluarkan kenyataan di akhbar singapura menyatakan si arif ni ‘ seperti binatang’ aku tgk muka si arif ni pun serupa pondan..

    0

    0
  4. Anonymous says:

    pembetulan…sufie waktu kecik dia tidak mahu heboh kisah dia dimolest..bukan arip

    0

    0
  5. zaza says:

    xpelah. kisah lama biarkan jerlah. lgpon xda kaitan dgn soal attitude dy
    kalaw dpt tau attitude dia ni bermasalah, mmg siap sedialah ko kene carott berjemaah sufi oi.

    0

    0
  6. cutie pie . says:

    alahh statement ko acah acah retis gitchuuu kan. Dah lali dgn kontroversi. Heyy ko tu manager retis bukan retis hmm nyampah

    0

    0
  7. Wak mustarjo says:

    Undi pelajar semenanjung pecah 3..undi pelajar S’pore solid bagi Sufi..Nilai dollar S’pore tinggi..orang Spore ramai2 masuk ke Johor topup n mengundi kalau guna wang Malaysia RM 100 baru tak sampai 30 dolar Spore..maka
    tak mustahil Sufi bakal juara kali ini..

    0

    0