Written by AbangNara | May 1st, 2009

tomok rinduku terhenti

Tak sia-sia kami menghabiskan kira-kira 10 ringgit untuk mengvote Tomok. Akhirnya Tomok adalah juara OIAM 3, dengan membawakan lagu khas dicipta untuknya yang bertajuk Rindu Ku Terhenti.

Tapi awal-awal tue terkejut jugak sebab Tomok dapat vote paling rendah. Nasib baik Tomok still dapat buat show lagi. Tapi rasanya itu semua tektik OIAM supaya lebih ramai orang SMS.

Lepas nie mesti ramai orang nak cari download MP3 lagu Rindu Ku Terhenti. Memang best lagu tue. Lagi best bila Tomok nyanyi dengan feelnya.

Tahniah buat Tomok. Anda memang deserve untuk bergelar Juara OIAM 3.

125 responses to Tomok Juara OIAM 3, Rindu Ku Terhenti

  1. fararin says:

    besh r tomok…!!

    • mien.. says:

      papepn sume 3 org psrta wat prsmbhn yg mmg mntop!!

    • ain says:

      TOMOK memg besttttttttt

      • Penari Poco2 says:

        ape2 pun…
        aku nak ucapkan tahniah kat tomok…
        x heran la kalu lepas ni kakak dia plak
        yg menang af7…
        pengundi tomok pakat undi kakak tomok plak!!!

        • Penari Poco2 says:

          tp dlm af7, bakat yg paling terserlah adalah…
          HAFIZ…
          bangga sakan aku dia jd wakil Swak.

        • .Rosemary. says:

          ala…Kalo stakat ucap kate bangga, tak gune jgak kalo tak mengundi..

    • cantikkk says:

      macam x aci jek…spatutnya oiam ni buka pada orang luar yang x pnah jd artis la….ni x,yang da popular lak dapat tmpt…tp pape pun,congrate la…da joki ko tomok….

    • BudaKGeniUs says:

      SIA-SIA AKU VOTE TOMOK..

      Membazir RM10 aku..
      Dia dapat RM1 Juta,
      Aku dapat tengok je..
      Bil naik,
      Karen naik,
      Buang mase,
      Buang tenaga..

      Aku juga yg papa kedana..

      huhuhuhu….

      p/s:Vote diri sendiri lebih baik dari vote tambi jual maruku..

      • minnie comey says:

        yela..aku org first vote ngko..afundi genius..

      • minnie comey says:

        yela aku org firstla vote ko..afundi genius..

      • Penari Poco2 says:

        aku xpenah pun undi sape2 dlm ptndingan kat tv…
        diorg dpt hadiah kite dpt ape???

        • BudaKGeniUs says:

          DAPAT TENGOK..!!hahaha..

          minnie comey,ko jgn undi aku..
          Tggu aku masuk who wants 2 be a millionaire,
          Hah,baru ko undi aku..
          hahaha..

          p/s:best kalu jadi mcm slumdog millionaire

        • Penari Poco2 says:

          aku tetap undi ko kelak.
          dgn syarat, ko guna nama BUDAK GENIUS..
          baru aku tau yg tu ko…

        • BudaKGeniUs says:

          hahahaha..

          kalau budakhensemtaikucing?

          hahahahah

      • minnie comey says:

        xbole..tangan aku sabar nak undi ko ni..aku smangat ni..tahan aku pat..pat..

  2. Fuji says:

    Grats Tomok!!

  3. Hazwan says:

    lagu dah ada meh ?

  4. air says:

    yes yes tomok mng

  5. Puaka Niyang RapidKL says:

    Adik dah menang OIAM, lepas ni kakaknya Isma mungkin menang AF7 pulak. Bertuah betul adik beradik ni..

  6. pinky says:

    yahooooooo.com

  7. x-not-x says:

    tak sia-sia ar aku,husband,mak mentua n kakak ipar vote tomok 2night..yes……………

    • mien.. says:

      eh2,bgus btul ek…ciap undi lg 2…

    • Penari Poco2 says:

      ye la…
      kalu da undi tomok tu…
      tomok paham2 je la, bagi sikit2 kat voters dier…
      1 juta x hbs mkn tu…
      kikiki…

      • x-not-x says:

        tak bg pn xpe,coz tu rezeki dia.mcm faizal tahir dulu,kita vote gak,tp tak menang.sbb undi dia kena sekat.i think so coz time tu kita undi dia tak lepas.tapi utk AF7 ni, i undi hafiz coz dia lagi berbakat dlm seni suara ni..

  8. air says:

    pasni leh la wat konsert bersama..

  9. mien.. says:

    best la gak prformance tomok td..tp bg aku esther lg best..papepn all da best to tomok..kakak die pasni ntah2 dpt juare gak…mmg brtuah btul famili dieorg thn ni…

  10. lee says:

    congrate……..to TOMOK…

  11. the moon says:

    tahniah wat tomok..suka aku tomok menang..huhu

  12. nicha says:

    best nyer tomok menang..

  13. awex_tomok says:

    tomok patut menang.. lelaki 1st yg menang..kagum nyer

  14. zaza says:

    mmg persembahan dia yg paling menyerlah antara 3 perserta final…go tomok…

  15. Oh! Artis says:

    rindu terhenti la.. bukan rindu ku terhenti..

  16. MIss_Dawn says:

    congratz Tomok..u reli deserve to be the winner..esther tempah tiket flight balik Sabah trus mlm ni..booo

  17. wak jawa says:

    sorry arr aku nie bukan terrer sangat bab seni nie tapi ini just pendapat aku pada aku tak ada sangat yang boleh dibangakan dengan suara tomok nie pada aku suara nine dan awerra lagi power rasanya rakyat malaysia perlu bersikap jujur dalam mengadili emm… jangan marah dengan saya ini just pendapat peribadi adioss… apa pun faizal tahir still the no 1st OIAM emm kalau tomok boleh menang anugerah penyanyi popular 2010 memang dia the best arr kalau tak sama laa macam suki pemenang OIM musim kedua ikhlas dari hati….

  18. lilies says:

    hurmm..mmg da agak…huhuhu…sejarah mungkin berulang..=)

  19. minnie comey says:

    awoookk tomok..!!!

  20. iu says:

    tahniah tomok…best sungguh

  21. ain says:

    congrat tomok
    x sia2 aku vote tomok smlm

  22. ain says:

    tomok kna bukti kn yg dia blh nyanyi secara solo lps ni..

    • Penari Poco2 says:

      aku akan setia jd penari nya!

    • BudaKGeniUs says:

      AKU ORG YG SLALU JD PENGKRITIK NYA..

      hehehe..
      Kalu sume nak sokong dia,
      mesti ar kene ade pengkritik..
      hehehe..

      p/s:Org slalu jeles ngan aku cos aku hensem cam zarul..q=P

      • Penari Poco2 says:

        sbb tu ler aku suke kat ko pasal ko tu hensem mcm
        zarul…kikiki.
        kak nara wish kat ko tu kat ruangan azharina…

        • BudaKGeniUs says:

          AKU WISH KAK NARA kat blog dia.hehehe..

          Ko nie x keje ke esok?
          Kak nara dah tido da…

          Esok nak pegi skodeng cari gosip..hehehehe

        • Penari Poco2 says:

          MMG LE AKU KEJE ESOK..
          MATA AKU DAH NGANTUK NIE TP XLEH TIDO..
          PANAS SGT NI…HAUS NAK MINUM PUN ADE JGK NIE…
          NOWADAYS, CUACA PANAS…

        • BudaKGeniUs says:

          Sory POCO-POCO..

          Aku gi kuar mkn tadi..
          Kul 1 pagi kuar mkn..hehehe..
          Lapar la katakan..hehe..

          key ar..
          Pegi ar tido..esok kang tertinggal plak suboh ko,
          aku plak nak kena tggung dose ko!
          hahaha..

  23. iris says:

    tomok memang best,but peserta yg lain mlm tu pun boleh tahan juga.apapun congrate wat tomok semoga sukses dalam dunia hiburan….

  24. noni says:

    eeeuuuu..camane la tomok leh menang..geli gile

  25. Zaza Muhammad says:

    Tahniah Tomok!!! Tapi Tomok x dpt aaa satu juta tu seme2 tu,,,, ari tu si ayu tu bgtau dia dpt lam 200k lebey2 je, selebihnye utk blanje wak album, promosi bla2…. Tp jadi juara blm tentu berjaya lam industri kite ni yg unpredictable…harap2 Tomok kena usaha lebey….. wish you best of luck !!

  26. keyleedaud says:

    1juta beb buatla kenduri makan2

  27. NurBalqisAmira says:

    go tomok..tomok la yg paling best smlm..akhirnya juara jgk..

  28. Ila says:

    He deserved it. Congratulation Tomok Inderawan.

  29. shana says:

    tomok!!! ur de besttttt!!!

  30. Bidan Terjun says:

    Undian SM dah tak boleh percaya..hancus!!!

    Semuanya politik..

  31. rozy says:

    nanti tomok buat la lagu group..n lagu solo jugak..
    buat 2 2..tak kisah le..yang penting aku nak tomok stay dlm group dia spya dia tak le dipandang slack..

    live band is always the best for u.kalau solo mcm kureng sikit

  32. Penari Poco2 says:

    NAPE XDE GOSIP TERBARU NIE KAK NARA???
    ASYIK2 CITER TOMOK JER TERATAS…
    SAYA TGH BORING NIE…

    • hehe.sori poco poco. hujung minggu tak update sangat. nak spend masa ngan famili.

      • Car says:

        bgus la tu, gossip pun gossip gak, family comes first kan….
        but yg best sekali my (sebuatan Marion)’Tomok’ is the best

        • Penari Poco2 says:

          hahaha…xpe2.
          saya faham bangat…famili diutamakan jugak.

        • BudaKGeniUs says:

          KAK NARA..

          Dah lame aku x chat ngan korunk..
          windu beb..
          windu kat mak abah aku..

          huhuhuh…
          Tak sempat nak balik kampung,minggu depan dah start keje..

          Habis blajar trus dpt keje..alhamdulillah..

          p/s:Sedih bila terkenang zaman belajar..huhuhu

        • Penari Poco2 says:

          biasaq la…
          bila ko dah bekerja, suasana akan berubah…
          semuanya serba baru…
          TERMASUK…
          gf ko pun baru…
          aku ko tinggalkan…
          hahahaha….saja nak gurau kat ko…hahaha!!!

        • BudaKGeniUs says:

          HAHAHAHA…

          Bile masa plak aku declare ngan ko POCO-POCO?
          Hari tue jual mahal sgt..hahahaha…

          Ko nye BF ape cite?
          mengamok kang kalu dia tau!
          hahaha..

          p/s:hanya mereka dgn keluarga mereka je tahu apa yg mereka fikirkan..hehehe

        • Penari Poco2 says:

          diorg xkan tau punyer…
          aku pakai nama samaran…
          esok2 kalu ko kawin jgan lupa jemput kitorg yer…
          aku selalu gak pegi semenanjung…
          official duty…
          kalu ada perhimpunan politik kat kl, ko carilah aku kat situ…
          kikiki…

        • BudaKGeniUs says:

          WAH..KALAU CAM TU BLH AR..

          Aku slalu hang out kat kl..hahaha..

          Ko keje ape poco-poco?
          Selain menari?

        • Penari Poco2 says:

          sbnrnya aku dah lama x join ptndingan poco2. asal tanding jer menang…aku bg chance ler kat kumpulan lain menang…skrg aku latih budak2 plak…at lease aku ada exercise ptg2….
          aku govrnment servant, something 2 do with politics…hehehe..cukup setakat tu jer…

        • BudaKGeniUs says:

          Ko nie kira penggiat POLITIK TANAH AIR la nie ek?

          WAH….hebat..hebat..

          Nanti tggu aku jadi Ahli Politik,
          Jadi menteri besar Serawak ke..heheh
          HEhehehehe…

        • Penari Poco2 says:

          SARAWAK XPAKAI MENTERI BESAR…
          SEPATUTNYA KETUA MENTERI…
          AL-FATIHAH BUAT ISTERI KETUA MENTERI SARAWAK
          MENINGGAL DUNIA PADA 29.04.09 YG LEPAS…

  33. Bunga says:

    .: Tomok Bestttttttttttttttt..TErbaeeeeeeeeeekkkkkkk:.

  34. lulu says:

    yg x puas hati tomok menang tu …trime je kenyataan..kitorg undi bukan suka2 tapi mmg dia layak..all d best tomok!!

  35. nafnaf says:

    hmmmm…..aku antara org yang tak sokong Tomok, hehehhe,

    tapi Ok aja Tomok menang….

  36. BudaKGeniUs says:

    AKU + TOMOK = KUMOK..

    Pesanan kat TOMOK;

    Kitorunk peminat2 ko,
    Dah perabis beratus duit vote ko,
    Ko dapat RM1 juta,
    Belanja ar sikit,
    Makan kat kedai mamak pun jadi la..
    Kalu budget sgt,
    stakat roti canai kosong sekeping + teh “o” secawan,
    Tak kan x blh kot?
    Tak luak pon sejuta ko tue..huhuhu

    p/s: Tak suke mengepau org,tapi suke minta org..hahahah

    • Penari Poco2 says:

      siannyer kat ko ni..
      xpe, nanti aku belanja ko…ok tak???

      • BudaKGeniUs says:

        KALAU…..
        stakat cakap x payah la POCO-POCO..
        buktikan..hehe..

        Makan ngan ko koman2..
        Roti sardin 4 keping,
        Roti telur 3 keping,
        Roti ayam 2 keping 1/2..
        Telur separuh masak 5 biji,
        and teh “o” strawberry 6 gelas..

        hehehe..amacam?ok?

        p/s: order byk2,nak sedekahkan kat org2 kat tepi jalan tu,kesian dorg x cukup mkn..huhuhuh…

        • Penari Poco2 says:

          aku ni jenis ape2 jer…asalkan x menyakiti hati orglain.
          aku akan senang hati kalu tgk orglain senang hati jgk…
          aku mmg cukup tersentuh kalu tgk peminta sedekah…
          aku xbg duit, aku ajak diorg minum/makan sekali ngan aku kat mana2 gerai…

        • BudaKGeniUs says:

          KO NI BAGUS AR POCO-POCO..

          Mcm aku juga ar..
          Kesian aku tgk..
          Kadang2 tak sampai hati jg aku tgk..
          Tapi aku nie lain sikit..

          KALAU ORG MISKIN selain org malaysia,
          Aku kureng sikit..
          kalau tolong pon,
          tu mybe tahap kesian gaban nye la..
          ish…

        • Penari Poco2 says:

          lbh baik bantu rakyat kita sendiri drpd orgluar…
          kat sini lbh ramai lg yg memerlukan…

        • BudaKGeniUs says:

          TU BETUL…

          hehehe…
          Ko nie esok lambat bangun pagi,
          Tak pasal2 ahli politik hentam ko..hehehe..
          Dah pegi tido..q=P

        • Penari Poco2 says:

          xde sbb mereka nak hentam aku…
          aku dah byk bantu diorg terutama masa berkempen
          pilihanraya…
          kat swak ni parti BN byk menang.
          x jd masalah tu…

  37. minnie comey says:

    tgk cam ayu..da menang kate nak wat gigi..tapi xwat2 pon..jongoz gak..pela..ntah mane ilang sjuta die ntah..ko jgn jd camtu tomok..aku mintak blik wit topup aku nnt..

    • Penari Poco2 says:

      amboi…nak mtak balik duit topup!
      pasal gigi tomok pun ko ambil berat jgk yer…
      errmmm…boleh tahan gak ko ni…

    • BudaKGeniUs says:

      KALAU AKU..
      tak kira ar si tomok nie menang ke tak,
      aku nak minta balik duit topup aku,
      termasuk ngan interest 35%,
      and caj perkhidmatan 43%..
      Penat aku undi dia,
      Haram sesen aku tak dapat..hayammmmm..

      p/s:Tak baik mengungkit,tapi bagus jg mengungkit, at least,org menghargai jasa kita..heheheh

      • Penari Poco2 says:

        btul tu…
        ko ni mcm x mintak tp last2 mcm nak mintak balik plak…
        kikiki…

        • BudaKGeniUs says:

          Tu la pasal…
          Kadang2 bila dah berjaya,
          Kite lupa org yg selalu support kite,

          Tu la kadang2 aku bengang,
          kalu tgk org yg berjaya,
          Berlagak sombong mcm siot..
          Sepatotnya dia bersyukur & say thanx 2 org yg support dia..
          Blanja mkn ke,
          Tgk wayang ke,
          hehehe

        • Penari Poco2 says:

          kalau nak kumpul org yg support dier tu pakai sms satu malaysia utk belanja makan…aku ingat…tak cukup duit satu juta tu…

        • BudaKGeniUs says:

          At least ade usaha..hahahahahaha….

  38. DelimaSaraa says:

    pesal aku takleh nak download lagu dia ek…nak gak dgr lagu lebih kurang bernilai sejuta..hehe

  39. ONCET says:

    ske nyerrr bila tomok menang walaupun aku menyampah giler kat dia masa zaman newboyz dulu….huhuhuu

  40. akutakpaham says:

    xpaham naper nk nyampah lak pastu minat? duniaaa…

  41. puteri salji says:

    tahniah tomok kerana berjaya mendapat kemenangan..terus kan usaha anda….

  42. The new mam says:

    I’ll gear this review to 2 types of people: current Zune owners who are considering an upgrade, and people trying to decide between a Zune and an iPod. (There are other players worth considering out there, like the Sony Walkman X, but I hope this gives you enough info to make an informed decision of the Zune vs players other than the iPod line as well.)

  43. I really enjoy studying on this site, it has wonderful posts.

  44. Thanks, I have recently been searching for information approximately this topic for ages and yours is the best I have discovered till now. But, what in regards to the conclusion? Are you certain concerning the source?

  45. i fucks with them palace niggas but never really feeling this ollie todd dude over the years since the static vids but the rest of them is official