Written by AbangNara | June 16th, 2014

Wow. Memang tak sangka perkara sebegini akan dikongsikan oleh selebriti tempatan di akaun media sosial. Seram jugak takut terend sebegini akan menular kepada selebriti-selebriti lain. Kalau Maria Farida tak apalah lagi sebab dia kan “hot mom”. Sukar juga untuk membantu Maria Farida memilih bikini yang paling sesuai untuk dirinya. Rasanya semua pun sesuai kot. Hehehe.

maria farida bikini

Berkongsi gambar di bawah dengan caption “Can’t decide on which one… hmm“, reaksi yang diterima daripada pengikut Maria Farida tersangatlah epik. Ada yang meminta Maria Farida untuk solat istikarah, ada yang minta cuba satu demi satu dan dikongsi gambar di Instagram (pandai betul korang nie) dan ada yang siap cadangkan warna lain lagi. Hehehe. Tak tahu sama ada mereka benar-benar jujur atau sekadar menyindir pelakon ini.

maria farida bikini

Yang mana satu paling sesuai untuk Maria Farida pada pandangan anda? Memang sukar keputusan yang perlu dibuat oleh Maria Farida sehingga terpaksa berkongsi permasalahannya ini di Instagram. Abang Nara yakin dengan “input” yang diterima daripada para pengikutnya, Maria Farida sudah pun membuat keputusan. Diharap Maria Farida akan sudi berkongsi gambarnya dengan bikini pilihan kelak. Heheh.

P.S: BMW 3 series Turismo akan dipasang di Malaysia

114 responses to Tolong Maria Farida Buat Pilihan Yang Tepat

  1. chantique says:

    stupid

    0

    0
    • Anonymous says:

      pilih yg pink!! tu lebih seksi! pastu upload lepas pakai.. baru la stephanie liah!

      0

      0
      • warna putih sesuai dgn maria. bila pakai, keluarkan sikit bulu jimitnya utk memudahkan proses saya capmelan. ahhhahh

        0

        0
        • ketam batu says:

          mmg perangai datin ghairah

          0

          0
        • udang kara says:

          temptation of MF

          0

          0
        • Bodoh bedebah says:

          Perangai macam katburi… hal yang jitu dan jelas melanggar kesopanan adat melayu… tambahan, melanggar hukum syarak…

          Kecik2 tak nak mampus… bila besar jadi katburi…baghal betol. Sebusuk2 tong najis, busuk lagi katburi.

          0

          0
        • saya tak nak komen apa2 tapi betul ke dlm Astro Awani, abang Nara ni salah sorang blogger yg lapar Cadbury tapi pegawai Jakim tak sentuh pun?

          0

          0
        • Sedara Che Ta says:

          Saya cadangkan pakai putih… bila dah dlm air sejuk2 tu mesti terserlah puting mak janda. .. nk tgk gak puting mak janda camner… kikiki

          0

          0
        • 24 ela KAIN KAPAN .... says:

          Salam Aunty … apa kata tak yah susah2 nak pikir mana bikini yg sesuai d pakai … Dalam dunia ini ada pakaian yg tak payah aunty PENING2 KPALA pilih warna & saiz … sangt SOPAN LG TAWADHUK (sifat rendah hati = klu aunty tak paham) ********* KAIN KAPAN *********** Smoga INSAF & d beri HIDAYAH. Pakaian wajib berjumpa dngn ALLAH SWT nanti. Ditemani malaikat yg akan menyoal Aunty di alam Barzakh sambil memegang spt tali cemeti …. sekali libas sakitnya bkn spt sakit d dunia … nyawa yg tercabut dr jasad bg Hamba yg Soleh pun … rasa sakitnya tidak terperi ….

          0

          0
      • boston male says:

        taknak komen cuma nak tanya nara…. betul ke sebotol pencuci joy boleh mencuci beribu ribu pinggang merentasi singapura? :p
        kalau mcm tu apa kata cuci maria faridah ni sampai bersih berkilat dari dosa

        0

        0
      • Bedah says:

        Bedah sarankan pakai tempurung kelapa dgn daun pisang…
        baru epic.. apa curlast bikini2 nie….

        0

        0
    • anonymous says:

      Ya Allah mana pergi malunya seorang perempuan melayu sekarang..Nauzubillah

      0

      0
    • KEMANA MARUAH JANDA? says:

      AKU MALU…MALU DENGAN SPESIS JANDA SEPERTI NORA DANISH,NABILA HUDA DAN TERBARU MARIA FARIDA… KEMANA MARUAHMU JANDA..??? STUPID

      0

      0
    • minah jambu merah biru says:

      minah jambu bekenan betol bikini yg kaler puteh n pink tu ….kalau maria pakai tentu Nampak ayu n sweettttttt ke kan…lov uuuu mariaaaaaa….u makin cantek skarang..

      0

      0
  2. nok gebuzzz says:

    “Diharap maria farida akan sudi berkongsi gambarnya dgn bikini pilihan kelak”
    gila ke ape si nara suh si maria berbikini….ko tgk bini ko cukup la….

    0

    0
  3. Anonymous says:

    hahaha!! istikharah bg petunjuk nak pakai bikini mana! hahaha

    0

    0
  4. xde keje kat ofis says:

    perlu ke post bnde2 cm gini??bugima..da tua pon bodoh…

    0

    0
  5. nana says:

    giler ke abg nara?? klu bab2 neh suke btl!! nape x soh bini nara sendri je berbikini??? x sgp nk tgk ke smpi soh org yg len kongsi pic berbikini.. buat dose jerk!! lgsg x pikir dosa pahala… pic berbikini pon nk wat citer.. x de citer len ke???????? gatal!!!!

    0

    0
  6. LESONG says:

    ni kapir ke ape?
    drpd nk pakai mcm ni utk kuak lentang ke..untuk kuak kupu kupu ke..untuk berenang berirama ke….
    baik ko bogel je la.

    0

    0
  7. sengal... says:

    sengal………………..

    0

    0
  8. AttentionSeeker says:

    OMG motif? Honey, we all know you’re holding the milf title already. Is that not enough?

    0

    0
  9. Anonymous says:

    Nokharoommmmm…!!
    X boleh blah ayat nara yg last skali..

    0

    0
  10. miniong says:

    Ni la masalah kalau kurang iman di dada.. rasa malu pun takde. Adoyai

    0

    0
  11. cik piNgu says:

    adoi… jawapan bernas2 gtu..

    0

    0
  12. emo says:

    Astaghfirullahalazim… manusia diakhir zaman. benda mcm nie pun kena update and masuk kat ig?? dimanakah sifat “kemaluan” mu wahai maria farida?? kemanakah harga diri mu? boleh tak jaga meruah tu sikit?? i just cant understand this type of human lah! u r an artist jaga tingkah laku dan kelakuan tu. this personal things tak payah lah nak SHOW OFF bagai kat public!!!!!!!!!!!!!

    0

    0
  13. Soul Sister says:

    saye ‘Speechless’ -,,-

    0

    0
  14. mat semperut says:

    Bogel jela senang maria farida oiii.. x payah pening2.

    0

    0
  15. alo says:

    aku rasa, x yah pakai bikini. telanjang lagi bagus. boleh tgk sume..

    0

    0
  16. nana says:

    taw ke dosa membuka aib org lain dan menyebarkan dosa org len kepada org len wahai nara?? kesian la pada isteri dan anak… pikirkan la.. kite sepatutnya kumpul pahala bukan kumpul dosa…. astarghfirullahalazim…. siap nk soh kongsi pic berbikini… pikir sebelum menaip. org membaca dan komen dosa yg nara dapat… mmg keje mengumpul dosa ke nara????

    0

    0
    • AbbyAbadi says:

      Yg ko sibuk gak visit website ni pehal??

      0

      0
    • emo says:

      its not about MEMBUKA AIB orang lah nana.. kan dah tau this ia “gossip blog” so anything goes around with the artist ofcourse lah nara update kat his blog.

      0

      0
    • Bedah says:

      euwww… geli lah budget alim….
      bukak aib jah? dia yg upload kat insta…

      0

      0
  17. Anonymous says:

    ni lg seekor monyet..dh xsdr diri ker?hang 2 dah tua, buat cara tua…nie lbh truk dr omputih…yg haram 2 la retis2 malaysia suka buat..taubat la weh

    0

    0
    • Anon says:

      Suka hati panggil org monyet.. mcm ni ke nak suruh org berubah? kalo ko ada anak, pastu ko marah ko panggil dia monyet sebab nak dia berubah.. alamat.. memang jadi monyet la anak ko tu..

      0

      0
  18. Ustazah Arbakyah says:

    Selepas membuat solat hajat mlm tadi, Ustazah rasa elok Maria pakai yang warna putih.

    0

    0
  19. hot ker? says:

    makcik maria,i suggest u pakai jubah je la

    0

    0
  20. mieowww says:

    alahai benda camtu pon nk kongsi..orang lain nk jemur “anak2” ni di ampaian pon malu..apatah lagi nk share dengan public yg mane 1 nk pakai..isk2..

    0

    0
  21. maghia paridah says:

    otak cadbury sungguh..perasan retis hollywood ko jah!

    0

    0
  22. Cool says:

    Thanks Nara for the good jokes (to be exact perli)..you make my day.. cheers!

    Abaikan org yg tak paham jokes tu.. keep it up!

    0

    0
  23. Anonymous says:

    mintak mahap la ye kalau kak jemah terlaser..inilah sebab musabab org pandang serong kt miss ‘J’. miss J yg pandai jaga diri Alhamdulillah. tp stok2 yg mcm gini la klu dpt bg penampar laju2 kt muka tu terus insaf mmg bahagia la..rumah kata pegi kubur kata mari pun tak sedar diri maria farida oi!!

    0

    0
  24. AtieAz says:

    Another joker.

    0

    0
  25. saz says:

    apa punya manusia la ko ni…
    baik ko pilih pakai kain kapan jela maria………

    0

    0
  26. abc123 says:

    dah tua tp perangai kebudak-budakan.. buat malu je.. adik aku nk jemur bra n spender depan rmh pon malu, ni kan plak nk masuk ig.. bodoh botingkek2

    0

    0
  27. Anonymous says:

    Kalau ye pun dah jadi pelakon suam2 kuku, jangan la guna cara lucah untuk diingati semua. Maria dah berumur dan dah ada anak bujang. Tentu anak Maria malu bila mak dia perasan masih muda remaja dan masih pakai bikini. Siap minta pendapat orang ramai lagi. Tak sesuai la makcik Maria. Kan bagus kalau minta pendapat tudung mana yang paling lawa untuk dipakai.

    0

    0
  28. far says:

    nie la akibatnya klau mkan coklat cadbury terlampau bnyk…

    0

    0
  29. Anonymous says:

    mintak mahap la ye klu kak jemah terlaser..inilah sebab musabab org pandang serong kt mak2 janda. miss J yg pandai jaga diri Alhamdulillah. tp stok2 yg mcm gini la yg kak jemah rasa nk bg pelempang kt muka tu laju2 terus biar terus insaf. rumah kata pegi kubur kata mari pon tak sedar diri lg maria farida oi!!

    0

    0
  30. Anonymous says:

    aku harap ko baca komen2 ni semua maria farida..

    0

    0
  31. Anonymous says:

    tak semenggah maria farida!

    0

    0
  32. mak mah isteri orang says:

    artis sendu lagi kertu ni cube nak bikin panas…aduiyai buat malu diri sendiri lagi ada la! phuihhh

    0

    0
  33. Shah jazli says:

    Tiba2 shah jazli teringat balik kisah ngn maria.ni nak couple blk ngn maria.terigt dl2 maria serkupkan kepala shah ngn spender warna itam tu

    0

    0
  34. intan says:

    Kadang-kadang kesian tgk….kadang-kadang kita rasa muda,padahal rumah kata pergi,kubur kata mari…bertaubatlah sebelum terlambat..

    0

    0
  35. Hamba Allah says:

    Astaghfirullahalazim..Astaghfirullahalazim..Astaghfirullahalazim..Astaghfirullahalazim..Astaghfirullahalazim..Astaghfirullahalazim..Astaghfirullahalazim..Astaghfirullahalazim..Astaghfirullahalazim..Astaghfirullahalazim.. Jom Berzikir..Jom Puasa Sunat

    0

    0
  36. Melati says:

    Kalau dah tua tu Maria…awak bogel pun org Geli menegok nya…itulah hakikat nya.

    0

    0
  37. hhDD says:

    Kita doakan dia supaya bertaubat la wey..takut2 nanti dok mengutuk tak sempat pulak nak mintak maaf!

    0

    0
  38. melati says:

    Kalau dah tua Maria,,awk bogel pun org geli menegok nya..itulah hakikat nya..

    0

    0
  39. Kelilentong says:

    Haiii….wat pe nk post bende2 cam ni….
    Memalukan aje…
    Baju ni sumer dh ketinggalan zaman. Org skrg dh pakai C string.

    0

    0
  40. Anonymous says:

    Alahai bra dia kecik je . size 28 ke? Maria ni lawa tapi sayang senang2 kasi orang lain tengok free aset yang paling penting untuk wanita. Sebagai orang yang dah berumur dan ada anak bujang , kan lebih baik jaga kehormatan diri. Cara Maria buat ni kelihatan so cheap. Sampaikan benda sulit pun nak bincang dengan orang ramai.

    0

    0
  41. sutun kurita says:

    aku tgk retis skang ni da makin x de maruah…smua part lak nak sondol..main taram jek..mudah-mudahan terbuka pintu hatinya untuk berubah..

    0

    0
  42. Joyah Pok Pek says:

    Eii..gelilah mcm belacan busuk dah daku tgk semua bikini tuh..kusam!! x der ke yang cun melecun mengancam sket..ni semua cm beli kat Pattaya tepi jalan jer~~ Dah g beli jenama Victoria Secret la..

    0

    0
  43. Jamal Pak Tongkol says:

    Pink pleaseeeee…….
    aummm……………

    0

    0
  44. makminah says:

    Nora danish dengan push up bra nye. So makcik ni tak nak kalah la woi. Harusssss nak bikin panas sikit. Dah suam2 kuku katenye. Aduiii. Nak bergurau pon agak2 la makcik. Selamat ber2-pieces ye makcik. Semoga menemui jalan keinsafan kelak

    0

    0
  45. WOOITT.. says:

    elok ko takpayah pakai apa2..duk ketereh..biar kena rogol ramai2..

    0

    0
  46. i likeeee says:

    i suka tgk yg putih tu. sesuai dgn skin maria.

    0

    0
  47. WOOITT.. says:

    ko ni mmg padan dgn shah jazle tuu..perasan muda..anak dah bujang

    0

    0
  48. wakdoyok says:

    aku rasa stegrem dia kene hack.
    mana mungkin la orang yang waras akan share gambar gini.

    0

    0
  49. apik says:

    aigoooo…
    ni la namanya rupa ada
    tapi otak takder.
    tak maluke ngan anak yg dah bujang macm tu..

    serius benak tahap dewa dia ni…

    0

    0
  50. KANGgaryfan says:

    “…Diharap Maria Farida akan sudi berkongsi gambarnya dengan bikini pilihan kelak. Heheh..”

    A.Nara ponn.. sempatt selit… gatai lol!!

    0

    0
  51. Dybah debab says:

    hurmppp… kelakor lah antie ni. boleh join maharaja lawak megaaaa!!!!

    0

    0
  52. menoname says:

    astafirullahal’azim…inilah dia contoh2 umat akhir zaman…

    0

    0
  53. Habibah says:

    Nara tu lawak aje la ..
    Korang2 ni banyak yg stress sangat..,takkan la dia tu Baghal sangat.
    Yg korang ni hentam tu ini , harus diingat mereka2 semua nya bukan budak lagi . Mereka ni tahu la baik buruknya..
    Tujuan adanya Blog ni pun adalah tempat utk hilangkan stress., utk yg otak ketat tu pegi la RELAX ok !!

    0

    0
    • Izz says:

      A’a. Ak klu nk release kn otak yg ketat ni time krj layan blog Bang Nara gn Blog Kak Senduk je yg blh buat ak ketawa sorng2. Hihi.

      0

      0
  54. kay says:

    Sebenarnya skin kaler bikini lagi cantik. Yang atas tu semanya kaler boring. Outdated :D

    0

    0
  55. pretz says:

    aiyoyoooo ini macam pun adaaa??

    0

    0
  56. bobcat says:

    adowaiiiii… sakit perut aku gelak! tah pape la komen korang suma nih… thumbs up nara!

    0

    0
  57. ostajah jadian dah sentapppppp says:

    Helo akak2 dan makcik2 gemokkk semuaa..awat tersentap benau dgn maria farida?rileks la..tau lah akak2 smua berbadan gajah dan tak bleh nk tayang koleksi bikini..tp jgnlah terus bersyarah agama..akak pi masuk blog nara ni watpe..salah akak jugak.tp saya paham…akak2 debab nk jgk rasa pakai bikini kan tp saiz takde.sudahnya akak2 nk emo dgn maria farida.no..no..no..tak baik camtu ye hakak2 debabbb….

    0

    0
  58. KAK Miah SENTOL says:

    by the way , maria FARIDA ni masih HOT lagi..
    Korang2 yg banyak Ngata tu ini , boleh ke maintain mcm Si maria ni ???
    Jaga makan , buat senaman pfuhhh kalah anak dara yg mak mak dara yg da mulai GEMUK akibat NGADAP komputer 24 jam!!
    Bedah oi !!!!

    0

    0
  59. miss oppssss says:

    SAYA NAK KUTIP DERMA DARI KAWAN2 DI PAGE BN NI…. MUNGKIN BIKINI NI JA YANG MAMPU DIA BELI BUAT MASA NI,. SO KITA SEBAGAI SAUDARA, DIHARAP DENGAN PUNGUTAN DERMA INI DAPAT MEMBANTU MAKCIK MARIA FARIDA BELI TELEKUNG YG KINI MURAH DAN KALERFUL SAMA MCM KALER BIKINI NI…

    0

    0
  60. ntahapapa says:

    beraq nanang!!

    0

    0
  61. Anonymous says:

    Maria ni dah ada anak bujang. Sudah tentu umur dia dah 40 lebih. Cantik macam mana sekali pun atau nampak muda , umur tetap meningkat. Jadi rasanya tak sesuai nak berbikini lagi. Zaman muda remaja dah berpuluh tahun berlalu. Dan tak manis nak buat perangai macam orang muda lagi. Rasanya Maria sukar nak terima hakikat yang diri dia dah berumur. Masih perasaan ramai lelaki tergila2kan dia. Sebab tu bila buat affair sentiasa cari anak2 ikan. Dulu kan Maria buat affair dengan Shah Jazzle.

    0

    0
  62. anon says:

    Hate to admit, but she’s still one hot mama….. Tulah bila umor dah 40 pun kenelah jaga bodi biar nampak sentiasa muda. Biar dia lah, kubor masing2… Tapi bagi perempuan yg dah berumor dan ade anak, walau nampak muda mcm mana pun, tak sesuai pakai bikini. Pakai je yg one piece, maria, cover stretched marks kat perut tu…..neway, you go gurl..

    0

    0
  63. budak subang jaya mmg ada gaya says:

    huiishhhhhhhhhh……….terus imagine cmne die pakai n terus terlepas..ahhhhhhh

    0

    0
  64. Anun says:

    BODOH

    0

    0
  65. akule says:

    teruknya retis sekarang nie….mcm xde maruah….nak publisiti sgt ke acik oiiii??

    0

    0
  66. beetles says:

    Bole pakai acik maria…pakai je tiga tiga lapis tu kt dlm..pastu kat luar pkai jubah…kn tutup aurat…ki3

    0

    0
  67. neymar i love u ola ola says:

    Kpd wanita2 yg nmpk muda walaupun dh berumur tu hrp bersyukur lah pd allah…ada satu makcik jiran aku ingatkn 40an…rupenye dh 52 thn umur dia…body slim…kulit muka bersih..gigi tersusun putih..urat2 kt tgn dia pun tk byk timbul…fuh mmg jeles laa dgn makcik tuu..

    0

    0
  68. Istighfar says:

    Ko nk brbogel ke x yah lh stu msia kne tau
    Allahuakbar!!!mne pgi aib dn maruah yg spatut nye
    di jga??ptut lh org pndang serong pd status janda.
    Td nora dnish,nbila huda, ni mria frida.suma
    nk tnjuk khebatan msing2.

    0

    0
  69. Keturunan Nabi Adam says:

    Ni sumer poyo…haktuihhh

    0

    0
  70. Anonymous says:

    Kalau makcik Maria nak pakai bikini memang tak salah. Tapi… pakai la untuk diri sendiri bukan untuk orang lain sebab Makcik Maria tak ada suami. Pakai je la color apa saje. Yang tengok diri sendiri. Lain la kalau ada perancangan nak pakai untuk seseorang. Isu dalam baju ni kan sensitive. Kena la ada rasa malu sikit. Lagi pulak Makcik Maria ni dah berumur. Malu pada anak.

    0

    0
  71. Linzy Longkang says:

    pilih la yg putih tuh cantek sket ada lace pastu amik selfie cam kim k

    0

    0
  72. mg says:

    Heh, senang je, jgn lah pakai bikini, pakai t-shir dh lah. Nnt sunburn badan nampak belang2.

    0

    0
  73. Keturunan Nabi Adam says:

    Ni sumer poyo…haktuihhhhh

    0

    0
  74. neymar says:

    kenapa kau maria?????

    kenapa kau tak suh org pilih.. nak telanjang ke…nak pakai baju…

    0

    0
  75. […] Tolong Maria Farida Buat Pilihan Yang Tepat (108) […]

    0

    0
  76. aku hamba says:

    Knape semakin ramai artis wanita Melayu dan beragama Islam yg “sakit”. Tak malu ke anda kalian? mana maruah anda sebagai seorang wanita muslim? ada kalangan anda berstatus ibu, tidak kesiankah anda dengan pada anak anak anda?..jangan nak glamour anda sanggup bertindak mcm nie…

    0

    0
  77. […] Tergelak besar Abang Nara apabila membaca kata-kata Maria Farida ini. Susulan  isu bikini yang dikongsikan menerusi akaun Instagramnya baru-baru ini, Maria Farida mempersoalkan komen para peminat yang menyuruhnya solat istikarah […]

    0

    0
  78. […] Tergelak besar Abang Nara apabila membaca kata-kata Maria Farida ini. Susulan  isu bikini yang dikongsikan menerusi akaun Instagramnya baru-baru ini, Maria Farida mempersoalkan komen para peminat yang menyuruhnya solat istikarah […]

    0

    0
  79. ultraman tiga says:

    Saya x de soalan apa2 cuma nk tanya kenapa ultraman selalu tak cukup kuasa masa lawan raksasa . itu menjadi persoalan kepada saya

    0

    0