Written by AbangNara | April 25th, 2014

Kesian juga Abang Nara membaca luahan hati Fiza Elite menerusi akaun Instagramnya. Selepas desas-desus penceraiannya dengan Adam mula bertebaran, ada pihak yang menyalahkan Fiza dalam hal ini. Pelik juga kerana rasanya tak ada pula Fiza atau Adam bercerita mengenai punca keretakan rumah tangga mereka. Kesian juga Fiza dipersalahkan. Mentang-mentanglah rumah tangga Fiza sebelum ini turut berakhir dengan penceraian.

fiza dan adam

Menerusi laman Instagramnya, Fiza telah memohon para peminatnya untuk tidak menghukum dirinya dengan cacian dan tohmahan. Sebagai seorang isteri, Abang Nara pasti Fiza adalah orang yang paling bersedih dengan apa yang sedang terjadi terhadap perkahwinannya. Tulis Fiza:-

Saya manusia biasa yang tidak lepas daripada kesilapan. Cuma apa yang kami buat ada yang tidak puas hati dan menghentam, saya tidak salahkan mana-mana pihak kerana nama pun public figure. Tetapi saya agak sedih dan terkilan bila baca blog tentang saya, ada yang cakap semua ini salah saya, saya ‘masuk air’, saya itu dan saya ini, bukan saya minta untuk jadi begini.

Tolonglah jangan hukum saya dengan pelbagai cacian dan tohmahan, perkara dahulu jangan diungkit lagi. Saya ada anak-anak, apa akan jadi bila anak saya besar nanti dan tahu hal ini? Berilah sedikit rasa simpati terhadap saya, anak-anak dan keluarga saya.

fiza dan adamSemalam, Fiza telah berkongsi sekeping gambar suaminya, Adam dengan caption yang agak romantis dan penuh kasih sayang. Perkongsian gambar tersebut membuatkan orang ramai berharap yang perkahwinan mereka telah pulih seperti sediakala. Sayangnya, hari ini, gambar tersebut telah pun dibuang oleh Fiza. Sama-samalah kita nantikan perbicaraan kes mereka Isnin ini.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

55 responses to Tolong Jangan Hukum Saya Dengan Cacian & Tohmahan – Fiza Elite

  1. cik tom says:

    SUDAH SUDAH LA KELUARKAN STATEMENT FIZA OIH. ADAM TAK CAKAP APA PUN. NAMPAK SGT KAU NI BERMASALAH.

    0

    0
    • jngn bg tau org says:

      Bersabarlah…. lain kali jngn updatd status yg bkn2 kat social media, skrng kn da trasa bahangnya. Menjaga rahsia@masalah rumahtangga adalah pekara wajib dlm agama & amanah bg pasangan. Berkongsi rasa hnya kpd mrk (eg. Kaunselor & mrka yg arif) yg telah d benarkan dlm agama. Jngn buat perkara yg terang2 di larang agama. Berkongsi rasa dngn peminat? Tak menepati syariat. Mintalah simpati kpd Allah swt sesungguhnya Allah Maha Mengetahui krn Allah yg menciptaknmu. Stop merayu utk minta simpati pd makhluk sbb bila ada Redho & Rahmat Allah swt. Insyaallah simpati sesama manusia akn dtg dngn sendirinya. Kesilapan fiza buat adalah meluahkn perasaan d tmpt tdk sepatutnya. Simpan erat2 & tutup kuat2 pekung marriage fiza. Klu fiza jumpa jodoh lg jngn lakukan pekara sama. Ada masalah munajatlah pd ALLAH SWT itu jln terbaik & berjumpa kaunselor. Wallahu a’lam. Peringatan buat diri sndri.

      0

      0
    • Kak Jemah says:

      Apa masaalah deorang ni? Maaf otak akak karat sikit…..”masuk air” tu apa ha? Sila kupas.

      0

      0
      • Baby AA says:

        Istilah/perumpamaan masuk air tu maknanya.. rosak, gila dan tak betul.

        Contoh: “telepon akak masuk air”…bermakna rosak.
        “budak ni macam masuk air jer”…bermakna kurang stabil/waras
        “kepala dah masuk/naik air…bermakna…MEROYAN !!!

        0

        0
        • Silvia Suntos says:

          sendiri yg bukak pekung…sendiri tanggung. dik, kalau nak jemur ikan kering, jemur belakang rumah. tak payah jemur depan rumah, jangan jemur atas bumbung nanti busuk satu kampung. satu kampung berbau hanyir nya.

          ha, nampak tak kiasan nyah ?

          0

          0
        • ma says:

          tak sesuai langsung pepatah “masuk air” sape yang cipta pepatah bangang neh????? kalau aku boleh cipta pepatah aku nak cipta pepatah “berak jamban” bermaksud membuang bnda2 yang tak boleh pakai… tapi aku tak kan guna…

          sebab aku respek dengan pepatah Melayu yang dicipta oleh orang2 tua zaman dahulu yang penuh maksud tersirat dan sindiran… so stop laaa guna pepatah “masuk air” neh…. mcm bodooo je aku dengar…. senang2 je nak cipta pepatah baru… tapi bodooo

          0

          0
        • Boooom ! says:

          ko tu yg bodoh cakap pepatah bodoh plak. maknanya nenek moyang kiter bodoh la. apa lah punya bahlol. ta ta

          0

          0
        • Bedah Tonggek says:

          puan fiza ada 2 pilihan- nak makan ikan kering atau ikan bawal 3 rasa? terserah.

          0

          0
        • ma says:

          Boom kau dah “makan babi”?

          0

          0
        • Feminist says:

          biasala perempuan wei. perempuan emosi tinggi kan. kitaran hormon perempuan lain bandingkan dgn lelaki. x payah nak salahkan dia. dia juga manusia bukan robot. tepuk sebelah tangan takkan berbunyi.

          0

          0
        • Tok Kay says:

          adam tu nampak mcm budak mentah. lain kali carik lelaki mcm saya. macho.

          0

          0
      • Olga says:

        Masuk air = mcm biskut Chipsmore yg dah masuk angin. Liat, tak seda& luput tarikh & expired !!!

        0

        0
        • SELANGOR NEGERI SEDIH !!! says:

          rumah akak xde air lagi ari ni, mcm mana ni jah hoi ? feddup la….

          0

          0
        • Datin Semah says:

          Undi lagi PKR next time = Parti Kian Ranap.

          hehehehehe

          0

          0
        • naruto says:

          sape suruh kau sokong PKR ??
          cuba usha rumah MB Selangor…banyak tak air ??
          empangan negeri lain berlambak air….tak kan empangan selangor kering kot…??

          0

          0
        • Dr Kay says:

          pergi berak/mandi kt umah MB Selangor buat rombongan.

          0

          0
      • minah jambu merah biru says:

        kalau masok angin keluar asap minah jambu tau la …tapi masok air ni minah jambu kurang pasti n teros tak tau ! ape ! adam sondol air buang dalam ke pe ? minah rasa ape yg minah jambu kasi jawapan tadi tu betol ….emmmmmm mungkin jugak eh…

        0

        0
    • Raja Bomoh says:

      cik fiza kena buat appointment mandi bunga kat spa agar semangat dapat dipulihkan kembali. sekian…

      0

      0
  2. aku says:

    ada hikmah… jodo allah tentukn…

    0

    0
  3. fiza ni meroyan kot says:

    perlu ke update status mcmtu..da sah2 org akn nmpk korg mmg tgh bermasalah..klu xnk peminat or org luar pikir yg bukan2 ckp yg bukn2 jgn la post status yg mcm mntak simpati mnta pndgn dr org luar..skrg mcm mintak nk kena maki ade la … baik bbincang dlu kan masih wujud lgi si Adam klu da confirmed baru post bnda yg pasti…bongok gak ak tgk dia ni .. nk ckp xprnh kawen anak pn da beso ..mcm2 la manusia ni ..

    0

    0
    • lois lain says:

      to “cik fiza ni meroyan kot “- mulut kau tak boleh longkang lagi ke?orang tu baru bercerai kot.kau ingat cerai ni benda biasa ke?dia tengah sedih sbb tu la dia update status mcm tu.lagi2 kene maki ngn org mulut longkang mcm kau.biar la dia.bagi la dia space.mulut puaka mcm kau bukannya boleh tolong jernihkan masalah dia pon.

      0

      0
      • minah jambu merah biru says:

        elehhhhhh fiza cerai dh dua kali takan nk sedih2 lagiii tol takkkk…dia ni tk pandai jaga makan minom laki gak nyeee tu pasal adam tknk ngan diaaaa…..

        0

        0
  4. Biskut says:

    ye…dh nama pun kau public figure. so mmg dh lumrah la kalau ada yg kutuk ada yg sokong. tahan jer la….

    0

    0
  5. Anonymous says:

    MMm yg pergi update kisah ni dlm internet apsal???
    Artis lain ada masaalah gak contoh LIZA ABDULLAH pandai simpan masaalah dia tup2 jumpa di mahkamah cerai cara baik.
    X ada org nak caci cerca malah doa kan yg terbaik..

    0

    0
  6. sindri.. says:

    sindiri yg mintak dihukum..so jgn salahkn org lain..k!

    0

    0
  7. Anonymous says:

    btl le..tengok erra n liza…x ad kecoh ap pn..tpi kak liza Abdullah lagi sedihkan tengok kes cerai dia d mahkamah…rasa sayu…pd aku..si fiza ni kalau ad ap2 hal pasal uma tangga jgn le dok sebuk bagi tahu segala..merayu jgn d hentam la..d caci la..diam2 sdh le…

    0

    0
  8. anonymous says:

    tk paham doh aku ngn korang ni(tak semua ok).biarla kalau dia nak kuarkan statement ke apa.yang korang(aku tak ckp semua) nak bandingkan dia dgn erra fazira la liza ntah sapa la kenapaaa??setiap orang ada cara dia sendiri kot.kalau pon statement dia korang ckp mcm nak mengajak dimaki,yang korang termakan gi maki dia kenapa?korang ni contradict gila kot.maki org ckp mcm2 dosa dia padehal tk sedar tu maki orang tu pon dosa.oh melayu melayuuu

    0

    0
  9. sentap says:

    ape masala kau nok. mak xpaham betol. kau da bape kali nikah. mcm xdk pengalaman nk handle masala rumahtangga. xpayah la cite kt org lua. wt stment nk tunjuk kau suci, xbsalah. cube gune ayt HS cket. “org lua xphm cite sbenar”.

    0

    0
  10. woi nak tanya says:

    woi nak tanya, masuk air tu ape?

    0

    0
  11. Haryati says:

    Begini punya cantik pun mintak cerai..
    Apala nk jadi gan dunia artis ni pakai tukar ganti senang aje ..

    Baik la aku pilih om putih lagi baguih !!!

    0

    0
    • rasputin says:

      aduhaii..kurang cerdik statement kamu ni haryati..apa kaitan cantik dengan cerai? kalau org cantik tak boleh minta cerai ke? apa cerai hanya boleh ke atas org yg kurang cantik? perkahwinan tak berkait soal si perempuan itu cantik atau si lelaki itu handsome..kalau cantik @ handsome, itu adalah bonus..yg penting dalam perkahwinan adalah diri dan perwatakan suami & isteri, serta penerimaan yang seikhlasnya atas diri masing2..misalnya, kalau isteri cantik tapi tak beragama, dah ditegur berkali2 tapi degil dan melawan suami tetap tak mahu berubah, nak buat apa isteri macam tu? atau kalau suami handsome tapi suami kaki judi, kaki betina, kaki arak, kaki semuanya lah, nak buat apa suami begitu? ini bukan soal bangsa, tapi soal individu..akhlak & iman individu, bukan akhlak & iman sesuatu bangsa!

      0

      0
  12. Anonymous says:

    Ko Pilih harry styles atau prince harry k.

    0

    0
  13. Siti says:

    Biasa la dorang nie..kalau bercerai mesti salahkan perempuan,yang tak tahan tu perempuan sendiri yang cakap..memang adam tak bercakap pe2 sebab adam tu lelaki,lelaki memang tak cakap pasal perasaan dengan orang pun..tolong la perempuan,kenapa la suka salahkan perempuan juga..

    0

    0
  14. markonah says:

    dulu masa berlaki kaya sibuk duk berskandal ngan bapak erin malik. tup2 kawin ngan adam plak. fiza oh fiza…

    0

    0
    • Adawiah says:

      Eh betol ke markonah..
      Tak sangka betul la , tngk air muka sesuci embun pagi .

      Bila da baca komen kau ni ibarat terselak kain bapak tiri aku yg muda 20 thn dari mak aku .. Hahahhahah

      0

      0
  15. Genius says:

    Something tell me, this lady got some problem aka attention seeker aka budget kiut muit.. yucks..

    0

    0
  16. humble says:

    Jgn terlalu mudah menjatuhkan hukum…..fiza ni nk meluahkan perasaan, tpi silap di luahkan dkt internet…kita sbg penonton, dgr dan diam2 sudahlah…..jgn dicaci dan dihina…menambahkan dosa….semoga fiza tabah dan anggap saja Allah nk bg pahala ‘mengumpat’ free….

    0

    0
  17. ohmalaysian says:

    erm.. abaikan komen org negatif. mmg ramai suka kutuk caci org sbb tak kena kat dia. bila cerai je org selalu salahkan perempuan. mcm kaum lelaki tu maksum takde buat salah. dahla degil takleh tolerate langsung. nak perempuan jd hamba abdi lelaki. kate bertamadun sgt……

    0

    0
  18. mimi says:

    1.sama cantik sama padan ke arah islamik lagi
    2.cuba perubatan alternatif..mcm kena manderam je
    3.ni berdasarkan pengalaman,…perkara lumrah sekarang
    4.nak luahkn isihati x salah,..erra lain,liza abdullah lain,
    masyarakat tetap akan korek cerita sebalik..
    5.kalau nak isteri baik macam malaikat tentu suami pun kena baik mcm tu..
    6.orang yang suka mencaci tu dah perangai semulajadi,tetap akan kutuk.
    7.sayangkanlah rumahtangga yang masih baru,jangan ego,bertolak ansur
    ambil masa…Allah maha mendengar…

    0

    0
  19. melati says:

    jubah yg fiza pakai dlm photogrid tu kaler ape ye? beige ke?

    0

    0
    • Colorblindnot says:

      Jubah-colour Taupe. Beige colornya creamish vanilla mcm tu(sebut beaj ya bukan bich)

      0

      0
    • Colorblindnot says:

      Jubah- colour Taupe. Beige – the color is vanilla creamish(sebut beaj ya bukan bich)

      0

      0
  20. Nonama says:

    Asmlkm,
    Fiza jodoh pertemuan memang ketentuan Allah tapi kita yang perlu menjaganya dengan sifat sabar dan bertolak ansur. Segala masalah ada jalan penyelesaiannya dan jalan penyelesaiannya bukan sekadar CERAI…..Cuba bawa berunding atau nasihat daripada yang lebih banyak pengalaman dan semalam saya ada tengok ROMANTIKA…..dan saya sangat setuju seperti apa yang dikatakan LISDAWATI bahawa semua masalah mesti bawa berbincang dan seOrang daripada kita mesti ada yang mendahulukan WA atau MSG ke so semuanya akan dapat dihindari daripada yang kurang baik dan kurang sihat….akhir kata didoakan Fiza dan Adam akan dapat berdamai dan menjalankan tanggungjawab masing-masing dengan rasa tenang dan tidak tertekan….banyakkan berdoa kepada ALLAH…..semoga semuanya berjalan seperti biasa…..AAMIIN………

    0

    0
  21. Asha says:

    Related topic yg kluar kat bhgn bwh post nih mcm kronologi hubungan dieorg plak… cube korang bc dr bwh ke atas… mule2 adam ckp x kisah ngan status fiza, pastu lafaz nikah, pastu mjls kawen, mjls sanding, pastu dh stat goyah psl adam jeles tgk fiza ckp ngan laki lain kat stesen minyak, pastu fiza plak ckp rmhtangge xde mslh, pastu fiza bg bygn rmhtangge sedang bergolak plak, tup tup failkan perceraian… pe2 pun, lps nih ade related post FIZA – ADAM BERDAMAI, NEKAD UNTUK BERSAMA SELAMANYA..

    BACA YANG INI PULAK:-
    Fiza Elite Sah Failkan Penceraian, Perbicaraan Disebut Isnin Depan (83)
    Fiza Elite Beri Bayangan Rumah Tangganya Dengan Adam Sedang Bergolak (49)
    Hubungan Saya Dan Adam Tiada Masalah – Fiza (74)
    Adam AF Nafi Rumah Tangganya Dengan Fiza Elite Goyah (92)
    (15 GAMBAR)Pasangan Bahagia, Adam AF & Fiza Elite (108)
    (14 GAMBAR)Sekitar Majlis Pernikahan Adam AF & Fiza Elite (101)
    (TAHNIAH)Adam AF Sah Suami Fiza Elite Dengan Sekali Lafaz (125)
    Adam AF Tak Tak Kisah Status Ibu Tunggal Fiza Elite (92)

    0

    0
  22. […] Tolong Jangan Hukum Saya Dengan Cacian & Tohmahan – Fiza Elite (51) […]

    0

    0
  23. […] Tolong Jangan Hukum Saya Dengan Cacian & Tohmahan – Fiza Elite (52) […]

    0

    0
  24. […] Tolong Jangan Hukum Saya Dengan Cacian & Tohmahan – Fiza Elite (53) […]

    0

    0
  25. […] Tolong Jangan Hukum Saya Dengan Cacian & Tohmahan – Fiza Elite (54) […]

    0

    0