Written by AbangNara | October 14th, 2011

Kalau ada yang perasan, Abang Nara telah pun removekan entri gambar Tiz Zaqyah dan Remy Ishak yang diambil daripada Instagram Tiz Zaqyah. Bukan apa, selepas terbaca status Facebook Tiz Zaqyah, Abang Nara rasa tergerak untuk membuang entri tersebut kerana kata-kata yang sangat lembut digunakan oleh Tiz.

tiz

Bak kata pepatah, orang berbudi kita berbahasa. Kalau dah ada permintaan secara baik, apa salahnya kita tunaikan. Abang Nara pun dah mohon maaf kerana tidak meminta kebenaran daripada Tiz sebelum mengeluarkan gambar tersebut.

tiz

Oh ya dan sebentar tadi Tiz menulis komen di Facebooknya yang menyatakan gambar daripada blog ini telah pun diguna pakai oleh blogger lain. So kepada blogger-blogger tersebut, Tiz mintak anda turut membuangnya. Tiz tak halang anda untuk melihat gambar tersebut, cuma perlu follow Tiz di Instagram sahaja.

tiz

Kepada Tiz Zaqyah, you have my utmost respect for being so cool. Tak ada maki hamun, tak ada kata-kata cacian. Stay cute, stay adorable and stay cool. Like Facebook Tiz Zaqyah sekarang jugak.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

62 responses to Tiz Zaqyah Mohon Jangan Sebarkan Gambar Instagramnya

  1. Dylla Fadzil says:

    firsttttttttttttt :D

    0

    0
    • cegampang says:

      At least tak la macam JIMBIT tu ye dokkkkk????????????

      0

      0
      • Selitone Cold Is Trying To Get A Sleep... "Thanks to a stupid cup of coffee! Now im suffering a freaking imsomnia!" says:

        Hahaha… pengajaran yang dapat kita simpulkan di sini… ialah:

        keberanian ngko untuk mengaku akan kesalahan dan memohon maaf wajar dicontohi.

        0

        0
        • comei says:

          1 lagi nak tambah.minta maaf adalah cara terbaik bila dah buat kesalahan daripada buat pelbagai alasan yang kebanyakannya tahap gampang.- ini aku tujukan pada artis yg ……

          0

          0
    • Tix says:

      Tau la buat blog pasal artis…

      Cuma saya antara pengikut blog ni boleh beza and terdetik… kdg2 abg nara tak jaga sensitivity :)

      Isu kecik jadi besar.
      Takda isu pun sebenarnya boleh jadi melarat-larat dan buah mulut orang.

      So, lepas ni harap abg nara tapis la apa yg patut ya.

      0

      0
    • Tarik Tali says:

      biasala.. abg nara ni mmg terkenal kalau bab2 cilok copyright org punya.. ape nk kisah?? kan nara kan?

      0

      0
  2. hazamon says:

    1st….anyway, tiz zaqyah memang cute and adorable….=]

    0

    0
  3. syada says:

    great!

    0

    0
  4. moon says:

    lainkali minta izin ye abg nara

    0

    0
    • sailormoon says:

      gua pn tercari2 gak kt entry tu kot2 ada kredit kat sapa2…gmbaq curi rupenyeee! kahkah

      0

      0
    • Lara says:

      Selalu sangat main copy paste dr FB org sbb tu laa Abg Nara x terpikir pasal mintak2 izin ni… kan dh kena !!

      0

      0
  5. AbangNara says:

    no prob. salah abang nara.

    0

    0
    • dewa senja says:

      abg nara, delete je komen yg duk berebut jd first sume tu. mengarut je diorg ni, buat menyemak

      0

      0
      • Apat says:

        Lantak diorang laa nk 1st ke apa ? aku plak naik menyampah tgk org2 yg anti 1st ni. benda kecik mcm tu pn nk kecoh2. Masa sekolah dulu diorang ni x penah peksa dpt no 1 slalu no last je kt sini diorang dpt no 1 korang nk marah buat apa..

        0

        0
  6. achik says:

    ada ja berebut nk jadi 1st

    0

    0
  7. hazamon says:

    2nd…anyway,tiz zaqyah memang cute and adorable….=]

    0

    0
  8. achik says:

    contoh blogger terbaek abg nara..
    tabik springgg..
    tiz pn good..tak melatah…

    0

    0
  9. blacktie says:

    kalau ko buat camtu kat si gambit tu nara.. kompem ko kena maki berbakul2.. kaahkahkah

    0

    0
  10. eera shera says:

    itu la tiz artis kesayangan ku..huhu

    0

    0
  11. azrijohan says:

    wooo,sopan santun

    0

    0
  12. anoymous says:

    haha. This is what we call cheap publicity. A blog introduced themselves as media, but does not implying any ethics. Hahaha. Because the artist in Malaysia, speak very little about their right, some people are like to take advantage. Dont call yourself as media, if your bias. hahaha

    0

    0
    • cik bedah says:

      Cubo ekau cakap Melayu bleh tak, den tak paham apo ko cakp nih

      0

      0
    • Selitone Cold Steve Austin 3:17 says:

      This is Malaysia maa, Give Nara a little credit laa~ It’s not BBC or CNN. Plus, If you look carefully, under the Beautiful Nara’s emblem, there’s a quote saying:

      MARILAH BERGOSIP SECARA BERHEMAH.

      So what do you expect?

      If someone asked you nicely and proved to be right, wouldn’t it be wrong not to full-fill their requests?
      In the end… IT’S ALL ABOUT BEING HUMAN..

      *Sori ter-speaking broken, tengah mabuk kopi.

      0

      0
    • sant cari says:

      haha. This is what we call cheap publicity. A blog (Blogs) introduced (introduce) themselves as media, but does (do) not implying (imply) any ethics. Hahaha. Because the artist (artistes) in Malaysia, speak very little about their right (rights), some people are (no ‘are’ here) like to take advantage. Dont call yourself as media, if your (you’re) bias (biased). hahaha

      —Tu aku dah betulkan grammar kau.

      0

      0
  13. nearxx says:

    tulah…lain kali jgn post sesuka hati jek eh…nak nye kena saman kang sakit pulak

    0

    0
  14. Dauspozi says:

    Wahhh… sopan jugak Tiz.. ekeke..

    0

    0
  15. meeradriana says:

    that is great way to ask blogger utk buang pic..
    artis lain kene amik cara tiz mcm ni..
    jgn nk maki hamun..
    tz, u rock girl…

    0

    0
  16. TaurusMay says:

    I love Tiz :).
    lakonan mantap dlm siri Soffiya =D

    0

    0
  17. blitzenius says:

    that’s a good sign from both sides.

    0

    0
  18. kesengalanku terserlah says:

    contoh sorang perempuan yang sangat sopan..
    macam ni baru betul2 cantik.. cantik luaran dan dalaman..
    keep it up tiz..

    0

    0
  19. Nazwan Nawawi says:

    Memang la Tiz cakap bebaik. Kalau dia maki hamun, Nara buat speku lain plak. Jadi plak entri terbaru Nara. “Artis Cantik Maki Hamun Dalam FB”.

    LOL

    0

    0
    • kero says:

      NAzwan Nawawi, kita kene la bersangka baik thadap org.. skrang-krangnya Tiz tak maki hamun dlm menyuarakan rasa x puas hatinya… bkan smua artis mcm 2.. Tuhan bg kita akal utk kita fikir

      0

      0
      • Nazwan Nawawi says:

        Kena kat artis yg boleh bersabar, dia ckp pon bebaik la. Kalau kena artis yg panas baran? Kena maki tu terima je la. Tak payah jadi isu. Salah sendiri, kan? Artis pun manusia.

        Me no artis but i know this gosip begin.

        Dan tuhan bg kita akal utk fikir dulu sebelum post entri, kan?

        0

        0
        • kero says:

          dan Tuhan bg kita akal utk kita berfikir sebelum kita ambik sstu benda hak peribadi orang tu apa kita perlu buat??? mstilah kene mintak kebenaran dari orang tu..

          0

          0
        • kero says:

          orang Melayu ni kak Tiz mmg ska sgt layan gosip… tgok org kafir diorg lbh tahu menghormati privacy orang berbanding org Melayu sndri… Islam sj je… malulah mcm ni.. mcm mna nk jd Khairu Ummah ( umat terbaik ) klau kita mcm ni sikapnya…… umat Islam skrg telah gagal menunjukkan cntoh teladan yg baik kpd org bukan Islam… sdgkan kaedah dakwah yg paling berkesan dan perlu dititik beratkan oleh stiap Muslim ialah menunjukkan akhlak dan teladan yg baik…

          0

          0
  20. tOmeii says:

    bang nara mtk la admin blog ni remove post y sama cz die amik pn dr blog beautifulnara

    http://bulanpurnama89.blogspot.com/2011/10/gambar-sweet-tiz-zaqyah-dan-remy-ishak.html

    0

    0
  21. Bro 10 Inci says:

    Nice TZ.. xmaki2 mcm si saiFOOLah tuh… pastu mintak maaf tuk promosikan karipap2 basi dia tuh.. last2 dpt 0.28 juta jek… isk2.. lu ingat saiFOOLah, lu maki fans2 lu, mmg lu fail dlm industri ni.. wat a FOOL..

    Apapon TZ mmg cool and beautiful..

    0

    0
  22. liyana says:

    itulah, sebenarnye follower2 instagram yang sejati ade lah follower yg takkan download gambar orang lain utk kepentingan diri sendiri.

    0

    0
  23. remy ishak says:

    menggelabah je tiz ni.org nak buat cerita psl dia pun marah.kang org x cover crite die ckp “wartawan n blogger boikot saya”.bila org buat story bising2 pulak.ko ingat ko cantekkkk??!!

    dah mintak maaf lps tu mcm nk blame2 nara plak psl ade blogger lain ambik gmbr tuu.cool mende??!!ni namenye artis bajet cun pastu perasan bagus!!haktuiiiiiiiiiii

    0

    0
    • keri says:

      amboi sedapnya bahasa… cuba ko ada kat tempat dia apa ko buat… caci maki, maki hamun spt yg ko komen kat sini??? ko tak tahu cerita sebenar ko jgn komen kat sini… klau aku pon aku tak ska org ambik gambar edit hasil kerja aku tanpa meminta izin terlebih dahulu.. bukan ke Islam amat menitik berat soal ini??? jika kita mengambil sst benda hak orang lain tanpa meminta izin darinya seolah-olah kita telah mencuri… dlm hkm Islam hukuman bg pencuri yg didpti bersalah ialah potong kedua-dua belah tgnnya…

      0

      0
    • keri says:

      Kita sentiasa kenyang dgn santapan tp Kebanyakkannya ramai yg tdk endah mengenai santapan nurani @ keperluan hati..mknan pandai diseimbangkan dgn zat2 mknan dan nutrisi tp bgmana pula dgn santapan iman? bagaimana plak dgn santapan akhlak dlm berbicara dan sikap kita dalam menilai orang? adakah kita terburu-buru dlm menilai orang? kita menilai orang berpandukan apa? syaitan? nafsu atau akal yg berpandukan pd petunjukNya? Lu pikirlah sendiri!

      0

      0
  24. Lagubestbest says:

    Bukan instagram tu untuk photo sharing ke? Sy percaya semua gambar kat instagram tu under CC. So boleh je copy paste kalau tak menjatuhkan kredibiliti orang (tapi dah pemilik ckp xboleh nak wat cmne). Cuma nara, kalo amek gambr kat fb orang ke kat mana2 bagilah link sumber.

    0

    0
  25. 2gram says:

    kalau dah post kat internet apa2 gambar/maklumat/artikel silalah lapangkan hati untuk orang ambik …kalau tak simpan jer dalam harddisk..kat internet ni kena berkongsi ye…mcm letak bangku kat stesen bas..kendian harap orang tak duduk..simpan jer kerusi tue kat umah kalo taknak orang guna…..

    0

    0
    • keri says:

      suka hatilah diorg nk bercinta ke nk berkawan ke… buat apa kita nk menyibuk hal diorg… hormatilah hak peribadi org… sebaiknya kita doakanlah utk mereka tu spaya mereka bersatu sbg suami isteri… itu lagi baik drpd duk sibuk buat cerita2 y sensasi semata-mata nk melariskan jualan paper dan menghangat suasana dlm blog… ingat Tuhan lagi bagus drpd duk sibuk kumpul dosa mencari kesalahan org… cari kesalahan diri sndiri tak nak… pelik2 manusia berbangsa Melayu Islam ni… Islam pada nama je… rasanya bab2 gossip ni org melayu je yg ska cari… tgok org kafir… diorg lbh tahu menghormati privacy org berbanding org Melayu Islam… malulah mcm ni… kesal sgt2

      0

      0
    • Insta geram says:

      pelik kan. bila dah popular baru cakap nak privacy. cuba kalau x popular, mesti terkinja2 nak org korek gambar dia sebar sana-sini…. tak paham la artis2 ni. nothing is private in the internet unless u block from public, tu pun masih boleh digodam… si nara ni x salah. sukati dia nak letak apa pun. dah keja dia mencari gambar2 & cerita artis. lagi privacy lagi naik rating. keja artis mencari publisiti. lagi byk lagi masyukkk. keja kita org kebanyakan ni baca cerita diorg dan kutuk ke keji ke tu kitorg punya pasal.

      0

      0
      • keri says:

        amboi… bkan main lagi cakap keje kite org kebanyakan ni baca cerita diorg dan kutuk ke keji ke tu kitorg pnya pasal… heloo!!!!!!!!!!!! tak takut dosa ke… bertaubatlah… betapa besarnya dosa org yg caci maki dan membuat fitnah… azabnya yg akan ditrima nnti amatlah pedih… nauzubillahi minzalik…

        0

        0
  26. nk gosip lagi wehh says:

    wat la gosip baru nara oii..blog lain da hangat cter lain da..cter ramalan nasib artis by uncle seekers….swoh dia tilik sket nasib c remy ngn tiz..agak2 cne..lalala

    0

    0
    • Keri says:

      tak ada topik lain ke nk menghangatkan suasana dlm blog??? selain drpd menyebarkan gossip??? berdosa besar tau pakat buat spekulasi yg tak benar!!! bertaubatlah kamu sebelum kamu dismbhygkan!!! renung2 sikit ke arah tu.. jgn duk sibuk layan pasal gossip!!! tak ada faedah pon yg kita dpt klau kita buat gossip ni melainkan dosa…

      0

      0
  27. bapak nara says:

    cari mkn ngan plagiat ye nara?nasib baik artis mareshia ni lembab xmxm hollywood..ekekeke

    0

    0
  28. Beautiful Tiz says:

    Macam ni lah, sekarang ni saya rasa dua-dua pihak ambil iktibar. Dua2 pihak perlu lebih berhati-hati dlm setiap tindakan. Tp paling best sebab dua-dua pihak adalah profesional. Dua-dua tak mudah melatah dan ambil tindakan secara rasional.

    0

    0
  29. keri says:

    Biasanya, setiap pengalaman buruk yang berlaku pasti menjadi pengajaran besar untuk seseorang itu menjadi lebih berhati-hati supaya ‘pisang tidak berbuah dua kali’.
    Begitu juga dengan Remy, pengalaman berkongsi kisah cinta dengan bekas kekasihnya, Ummi Nazeera memberi kesedaran buatnya agar tidak bercerita sewenang-wenangnya kepada umum tentang hal peribadi.
    Prinsipnya kali ini, tuah menjadi insan seni popular tidak semestinya kerana hasil cerita cinta yang dihebahkan. Sebaliknya, bakat yang dimiliki dalam diri menjadi keutamaan sehingga berjaya melakar nama pada ‘dinding’ industri lakonan.

    0

    0
  30. WIFI says:

    Hah dh kena padan muka

    0

    0
  31. abc says:

    sy simpati dgn abg nara, menampak kan ke kurangan ilmu… bkn sj memapar kan gosip malah mcuri hak org. adenye org seperti abg nara ni la malaysia lambat nk maju ke hadapan… pls get ur self knowlegde and if you really capable and competence, pls get useful info for the people/society like blog serius does. not focus on gosiping,..ingat la istri tu mgandung, tak baik gosip.mengedarkan berita atau cerita keburukan org… insaf la

    0

    0
  32. flirt says:

    i memang tak minat tiz ni, lagipun dia memang sesuai diberi watak minah baik sopan santun, and i think remy ishak deservers a better women mayb sbb remy baru lagi dlm dunia lakonan ni oneday he will meet the right women dari tiz ni sbb i tgk muka tiz dan remy tak serasilah trust me sometimes my instint is true

    0

    0