Written by AbangNara | December 24th, 2009

Kami memang berharap sangat dengan keluarnya gambar Tiz Zaqyah yang ini, ramai lagi peminat Nur Kasih yang kembali sedar ke alam sebenar, yg Tiz ni bukanlah seperti watak yg dia bawak dalam cerita Nur Kasih tu.

Jangan tak tau ya, ada kisah benar, suami isteri bergaduh sebab suami kata Tiz Zaqyah ni sosial, tapi isteri kata ” mana ada, Tiz ni baik macam dalam Nur Kasih”. Itu lah tanda lakonan Tiz Zaqyah ni memang mantap~~

Tapi kami dah lama nak komen tentang Tiz ni, dulu masa keluar interview kat satu suratkhabar ni, Tiz kata masa zaman sekolah dulu dia takde boyfriend. Wah itu kenyataan berani mati. Kesian x-bf dia dulu, sedih jer baca statement Tiz tu. Cinta monyet pon cinta jugak Tiz ,takyah lah kata tak bf . Kan kami mintak gambar lama-lama dengan x-bf kang……

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

190 responses to Tiz Zaqyah cuba buang imej NurKasih

  1. blackberry00 says:

    1st…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  2. blackberry00 says:

    aq tak layan nur kasih..
    so, no komen…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  3. bunge emas says:

    da name pon blakon..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  4. blackberry00 says:

    mane korg smua nih..

    takkan aq sorg borak kat sini..???
    insane!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  5. clipKertas says:

    aku layan…
    best gak…. tapi tak la gile melayan..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  6. blackberry00 says:

    dh panggil adik2 lain kat umah sebelah ker..???
    dorg dh blk ker..???

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  7. bunge emas says:

    aku pon xlyn nur kasih..ape la yg best sgt nyer..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • AG JUNIOR says:

      syg ar kalo dia tggl watak nur kasih tu..
      tp da name pun lakonan kan..
      kite xbley nak ubah imej org lain melainkan
      org tu ubah diri dia sendiri..

      lame2 org akan lupakan gak cite nurkasih/nur amina..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  8. fifie says:

    cite ni best..jln cite pon unik la ckt dr cite2 mlayu biase tu..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  9. Clipkertas says:

    boleh tahan la best die…
    islamik story dan bagi aku jln cite die ok jer..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  10. BumbleBee says:

    aku tengok je cter ni… tp xde laa smpai x berfikir dgn waras and anggap sumer pelakon2 dlm cter tu macam realiti kt luar… chill~

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • blackberry00 says:

      betol…. dh name pun pelakon
      tp honestly, dye ni mmg comel
      sesuai dan padan ngn pet/antu

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • AG JUNIOR says:

      tp bee.. kekdg penonton t’pengaruh gak tau..
      tu tande nye, penonton bley terima cite tu..
      pengarah buat buat cite jd best..
      tul x?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • weiya says:

        betul

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • BumbleBee says:

        penonton yg mmg ari2 dok ngadap soap opera, telenovela, n drama2 je kot yg berfikiran cmtuh… terbawak2 ke alam realiti sbb dh terlalu lama sgt depan tv. x pi kuar jumpa kawan2 utk kembangkan minda…

        tul2. mmg drama yg laen dr laen..itu mmg aku admit.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • jane says:

          sepatutnye dia org ambik pelakun yg bertudung utk lakunan bertudung jadi org tak le jadikan satu isu bila dia buka tudung buka baju gi clubbing…. yg suka buka2 ni bagi watak yg buka2 dan gi clubbing sure terer dia berlakun pasal memang dah camtu….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  11. Clipkertas says:

    huhuhu….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  12. pEnArI pOcO2 says:

    errrmmm…
    nothing gonna change my love for you…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  13. Kylesa says:

    Nurrrrrr kasihhhhh…
    kalaula Tiz ni trus melakonkan watak Nur itu,alangkah indahnya Nur….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  14. pEnArI pOcO2 says:

    cantik baju…
    leh wat g tido…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  15. Clipkertas says:

    mane smue? dah balik ker?
    sunyi jer…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  16. jus says:

    berry,nang ngadap BN ajak ka?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  17. jus says:

    he he…merry xmas.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  18. [email protected] says:

    pening aku lama x bukak FB…. mcm nak muntah rasa…..kener stady balik ni FB

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • hantupensil says:

      lar baru nak balaja bukak FB ke..
      hahaha

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • fifie says:

      stadi jgn xstadi..msti bole dpt 4flet

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • AG JUNIOR says:

      geng2 sume b’FB baru ko nak FB blk ye pet…

      xde pun yg FS kat sini pet…….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • weiya says:

      muntah kan jer..antu mana pet

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • hantupensil says:

        ko cari aku ke weiya..
        ko rindu aku ke..
        hehehe

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • blackberry00 says:

          pet… ketinggalan zaman betol ko nih..???

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • [email protected] says:

          sampai ati…. dulu dah ader ler FB…..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • blackberry00 says:

          msti ko lupe emel / pasword / takpun ko lupe name ko ….

          well, give some try…
          nak gak nengok ko.
          chat dlm fb lagi best
          dpt nengok pics..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • [email protected] says:

          kat cni pun dapat tengk pic gak kan

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • weiya says:

          rindu semya geng kat cni..tp weiya bz sekarang ni..kkdg jer mencelah

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  19. pEnArI pOcO2 says:

    tensen………………

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  20. pEnArI pOcO2 says:

    abg black…

    errrrrrrmmmmmmmm………..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  21. Clipkertas says:

    mane pet???

    pet tolong aku pet……

    klu ko blum balik la…
    aku nie tak settle2 lg nih!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • pEnArI pOcO2 says:

      tolong per…?
      pet tgh meneran tuh…
      ko xnak tolong dier ker…merah padam muke…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • hantupensil says:

      msalah besar ke…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • [email protected] says:

        xleh letak pic lagi ker clip

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Clipkertas says:

        antu aku dah wat dah tadi… tapi pic aku tak muncul2 pun
        pastu cam ne?

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • [email protected] says:

          dah ikut arahan belum ni… restat pc

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • pEnArI pOcO2 says:

          lorrrrrrrrr…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • [email protected] says:

          poco tolong clip

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Clipkertas says:

          ha’ah.. la pet
          pastu nak wat pe?

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • [email protected] says:

          cube restat pc ko….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • hantupensil says:

          ko kena guna [email protected] yg sama ko komen kat sini..
          baru la dia kuar…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  22. pEnArI pOcO2 says:

    korang x balik lg ker…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  23. [email protected] says:

    malas ler nak komen kat cni…. blur semacam jer

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  24. annedesilva says:

    hye semua….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • fifie says:

      hye anne.. :)

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • blackberry00 says:

      hai anne…
      dh nak balik dah….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • pEnArI pOcO2 says:

      aiiikkkk…
      org balik ko muncul daaa…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • hantupensil says:

      aiyaa…orang mau balik baru smpai..
      huhuh

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • [email protected] says:

        pening ler ari ni… xsabar nak bali ….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  25. [email protected] says:

    poco tolong clipkertas

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  26. [email protected] says:

    poco aku nak emil ko nak add YM

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  27. annedesilva says:

    tekanan dgn pc kat CC ni..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  28. BumbleBee says:

    tanya sket…sape kenal itu Datin Azurah?? pakai bju tunjuk nipple…

    aku x kenal pun…tp tgh baca email fwd ni….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  29. pEnArI pOcO2 says:

    clipkertas…

    ko nak add pic ker…
    ko letak pic kat desktop dulu…
    pastuh bukak tenet, taip gravatar…
    layan arahan…
    sonang ba itu…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  30. pEnArI pOcO2 says:

    yuhuuuuuuuuuu…
    anybodi om…?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  31. annedesilva says:

    mana korunk??

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  32. [email protected] says:

    dah xnak layan BN le ari slow bangt….
    dadada u all juper lain minggu depan

    UNTUK KAK NARA AKU DAH BANK DUIT GATHERING RM50.00 TUK DIRI SENDIRI N MY FREN YANG NAK P NANTI,,,,, DALAM mbank KAK NARA…

    DADADAD U ALL

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  33. pEnArI pOcO2 says:

    clip…
    ko tekan ctrl+shift+delete serentak…
    pastuh ko click clear atau delete…
    insyaAllah pic ko akan kuar…
    cube…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  34. pEnArI pOcO2 says:

    per masalah ko nih wieya…
    tlg cetakan a sampai z, pastuh patah balik ke a…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  35. pEnArI pOcO2 says:

    CLIPKERTAS…………….

    dah cuba ker blm…??????????

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  36. pEnArI pOcO2 says:

    lmbt juak abg black…
    mek nk balit tok lok…
    aher dah…
    tatatata…
    salam…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  37. khylle says:

    dulu mati2 aku ingat tiz,ayu raudah kat luar dia
    org betul2 pakai tudung..sebab dia orang nmpk cantik sngt pabila guna tudung..tapi hampehh nama pun pelakon..skrg hilang mood aku tengok dia org.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  38. blackberry00 says:

    HAPPY HOLIDAY TO ALL…
    SEE ALL OF YOU ON MONDAY…
    BABAI..TATA..TITI..TUTU………

    SALAAAAMMMMMM…….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  39. adik comel says:

    pentas lakonan……………
    best gak lepak kat sini w/pun jarang2 nak bg komen

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  40. evian says:

    hai dah namanya pelakon semestinya berlakon habis takkan nak masa kot antara realiti dan berlakon. kau org ni pun bahlol bin/binti bangang. tak yah nak ngata org cerminkan diri tu dulu…. sendiri mau ingat…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • adik comel says:

      x pe ktorg paham sangat ko marah sbb ko pun same die gak kan……….
      ye yg blakun tu stuju tp mcm ne sbgai umat islam…………….apa dah x de erti ke?
      klu dia n/muslim x de apa hal…………..
      pilihan idup masing2……………

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  41. nha says:

    Pesanan wat Tiz zaqyah, kalau nak lari dari watak dlm nur kasih, amik la offer berlakon jadi watak lain sikit….

    Aritu tgk jap cerekerama kat tv3 ada Tiz, tak ingat pe nama tajuk nye, watak Tiz lebih kurang sama je. Pempuan kawen, tak dpt kasih syg suami, pulak tu nama laki dia dlm cite tu Adam.. klu bole tanak la watak2 cam tu lagi…

    Jadi watak jht pulak la.. takpun mental retard.. hihihi..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • wan2911 says:

      suh die gantikan watak ‘malika’ dalam cucu betung pon ok jugak ek? hahaha :p

      aku pon ingtkan die ni memang betul2 macam watak dlm nurkasih tu, rupenye….hurm….x jadi aku nak jadi peminat die…kui3 :p

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  42. az says:

    xkisahla tiz ni pangai elok ke xelok ke….tu hak die…sblom kite nk nilai org tgk dulu dah ckup baik ke diri kite ni….
    papepon tiz blakon mmg besh….menjadi.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  43. lily says:

    adakah pembawa watak utama hero dn heroin remy dn tiz tak spti digambarkan…..sedey sgt…..harap mereka cpt sdar…peminat muak tgk lakaonan luar dn dlm filem/drama jer

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  44. pinkypanthers says:

    huh… seb bek aku x layan citer ni…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  45. zawzal says:

    dah nama pun pelakon..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  46. adik comel says:

    belakon bolehhhhhh
    tp x guna gak klu x buat iktibar utk diri sendiri…….
    x kan penonton ja nak amik iktibarnya?
    suka je watak dia berkesan…………tp dlm agama tiada lakonan btul ke salah tu………??????????//

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  47. kira-kira says:

    huhuh…lawo tol tiz ni,,
    hehehe

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  48. nony says:

    perasan tak dulu tiz ni ade belakon iklan silkygirl..
    time tu ade ramai pompuan2 dari different skin colour..
    ade negro, ade cina, ade india, n melayu.. mmg bekemban la dia time tu… kalu tak igt, tgk nih >>
    http://www.youtube.com/watch?v=QMeRudFytsc

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  49. Deploy says:

    dunia lakonan semata-mata

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  50. Hidup Rakyat!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  51. mimi naim says:

    aku heran btoi dgn org2 yg taksub over sgt dgn wtak tiz dlm ‘Nur Kasih’..dah nma pun brlakon..mcm2 watak la dia kena bwa..klua kat luar slalu clubbing,pkai seksi..x kan kna bwa wtak seksi, kaki disko kot..mstilah kena plbgaikan wtak..bru org x bring..adoi2..sdarlah..buka minda skit..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Apin Opin says:

      walaupun lakonan tapi watak macam tu memang memberikan kesan terhadap penonton sebab tu la ramai yang taksub…sebab susah nak jumpa watak camtu dalam alam realiti…tapi hakikatnya bila org dah tau dia camna sebab tu semua x blh terima…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  52. Geli Hati says:

    X MINAT PUN DGN TIZ NIH. X DE LA LAWA SGT PUN. BIASA AR PELAKON SEMUA WATAK BOLEH BAWA. LAKONAN SEMATA MATA.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  53. Apin Opin says:

    artis ni semua dah terpesong…dalam lakonan jer pakai tudung, solat…alam nyata…?? tak takut ker persendakan islam & aurat…menjatuhkan martabat agama islam jer…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • laracroft says:

      tu ler pasal. Salah director gak.. nak amik pelakon yg buka-buka-an pegang watak alim… tu yg jd cam gitu.. dan sayang sbb mrk ni hanya berlakon, tapi tak praktikkan dan amik pengajaran dr lakonan mrk… sesunggunya mrk adalah antara org2 yg lalai dan ketinggalan.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  54. MD says:

    Mungkin director beranggapan pelakon ne akan lembut hati untuk terus bertudung, cakap sopan sama mcm watak, mcm berdakwah le…
    tp kalau hati dah sekeras keluli…tu yg yg tak sampai dlm kehidupan yg sebenar.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  55. Piston Pecah says:

    aku tengok muka dia nih suci jek dari jauh..dalam nur kasih rasa kesian jek kalo tengok dia nangis…hish,susah nak cakap…memang dia seksi pon,tapi muka dia suci sangat…dia belum bertemu orang yang boleh kureeeengkan seksi tuh kot…sapa lah dapat kan???aku??hikhik

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  56. chumil says:

    APA GAKNYER KHABIR NAK KISAHKAN DLM FILEM NUR KASIH NANTI HAH?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  57. I thought it was going to be some boring old post, but it really compensated for my time. I will post a link to this page on my blog. I am sure my visitors will find that very useful.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  58. I thought it was going to be some boring old post, but it really compensated for my time. I will post a link to this page on my blog. I am sure my visitors will find that very useful.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  59. Legalsounds says:

    This is my first time I have visited your site. I found a lot of interesting stuff in your blog. From the tons of comments on your articles, I guess I am not the only one! keep up the impressive work.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  60. I am glad to be one of several visitors on this outstanding website (:, thanks for putting up.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  61. Howdy! I just want to give an enormous thumbs up for the good info you may have here on this post. I might be coming back to your blog for more soon.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  62. You made some decent points there. I seemed on the internet for the problem and found most individuals will associate with with your website.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  63. Valuable info. Lucky me I found your site by chance, and I’m stunned why this accident did not happened earlier! I bookmarked it.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  64. marzon beach says:

    There are 10 kinds of people in the world, those that understand trinary, those that don’t, and those that confuse it with binary.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  65. Good post i was looking forit I can tell that you are a specialist at the field! I will be launching a website soon & your details can be really helpful for me Thanks for all your help & wish everyone the success inside your business.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0