Written by Bella | October 20th, 2016

Tidak kami nafikan sejak Uqasha Senrose membuat keputusan untuk membuka hijab dan kembali tampil dengan imej seksi, beliau menerima pelbagai kritikan dan kecaman.

Malah, sehingga hari ini masih ada yang kurang senang melihat penampilan terbaru Uqasha dan mencari kesalahan beliau.

Mungkin sudah tidak tahan kerana terus dikritik, nampaknya Uqasha sudah menutup ruangan komen di akaun Instagramnya dan hanya tinggal ruangan untuk “like” sahaja.

Kalau hari-hari terima komen negatif, boleh buatkan jiwa kita tertekan. Apa yang dilakukan oleh Uqasha mungkin satu tindakan yang bijak buat masa ini untuk tidak lagi menghiraukan kritikan dan hidup tenang.

50 responses to Tidak Tahan Dikritik : Uqasha Senrose Tutup Ruang Komen Di Instagram

  1. aku says:

    tudung d bukak…tapi ruang komen d tutup pulak..mcm2 la kau ni..hishh

    158

    -12
    • mahacheta says:

      Takut dengan kritikan.. tu sebenarnya cara Tuhan nak tegur kau melalui kritikan dr netizen.. haihhh dah macam makcik2 dah muka dia ni… kuruih kering mcm org sakit

      51

      -1
      • Anonymous says:

        Tuhan nak tegur melalui kritikan netizen?? Kah3…. kalo camtu, huduhnya bahasa tuhan! Yg sebenarnya sbb uqasha ni mmg cantik kalo tak bertudung… bertudung pun cantik tp nmpk cam makcik2.. Itu yg org terutamanya pompuan meleis jeles… Aku perati ada gak yg bukak fake akaun utk hentam uqasha (akaun tu takde post dan followers or kalo ada pun sikit sgt).. gigih nak downgrade org… walau aku tak minat langsung adik beradik senrose ni tp aku support tindakan uqasha tutup ruang komen… sekarang pompuan meleis mereng da tak boleh meroyan kat insta uqasha… mereput la ko kt umah setinggan tu haa… terbaek uqasha… ko tutup ruang komen dan letak profile pic mimik muka mengejek hihi…. biar haters jd sewel sorang2.. ye dok uqasha :D :D

        3

        106
        • qq says:

          ramai yg ckp, masa dia elok2 btudung ramai yg kecam. sbb tu dia bukak tudung. eh hello, dah kau btudung tapi pakaian mcm bogel sah2 lah org kondem. kalau dah tau kau tak boleh hidup kalau tak seksi, jgn acah2 berhijrah. pakai tudung tapi tek tersembul nak buat apa. kau spatutnya TUTUP aurat, bukan BALUT aurat. bongok..

          4

          1
    • lalala says:

      oh uqayu rupenye, aku ingat jerangkung mna laa td pkai wig karat.. haha.. uqasha, bwak2 mkn mknan yg btul2 mkanan ahkak oi, jgn asik hadap asap je..

      15

      0
    • minah jambu - safety first says:

      tu laaaa dulu free hair yg kau pegi bertudung nak buat happe qasha ! dh bertudung nak free hair pulakkkk memang gatal la kau ni qasha huh ! dh jangan nak ngamok2 lagi jadi diri sendiri jangan nak ikot2an lain kali ok !! hoipe u terus kan kerjaya berlakon u tu kayu pon kayu lah asal kan kau tk bersara dari dunia lakonan….kau tu jambu cantek ayu tkan kau nak lepas kan dunia lakonan ngan bergituuuu saje…sabar ye qashaaa bintang kau akan bersinar n bagos kan lakonan tu lagi ok..lov uuuu….

      0

      8
    • Aku setuju says:

      Hahaha
      Winnn!!

      0

      0
  2. Yana says:

    kalau buat salah takut pulak dengar kritikan.. kepala batu betul

    17

    1
  3. Lady Gagap says:

    MACAM PONDAN DAH KAU NI , BAJET LAWA NAK MATI TOLONG LAH RETIS SUAM2 KUKU KAKI NI

    50

    0
  4. tolong lah nyah! says:

    mcm bapok dr thai jer!

    33

    0
  5. Anonymous says:

    makeup ko bkn cantik dh tpi dh jd pelik dgn muka ko yg cengkung tu..

    19

    0
  6. lantaklah says:

    seram je tengok muka die ni…. seksiii dah mcm seksaa pun ade …

    20

    0
  7. Anonymous says:

    serius…mmg mcm pondan. adik dia barulah cantik..

    26

    0
  8. Anonymous says:

    uqasha muka petak,, hihi

    19

    0
  9. XKUASA says:

    muka dah xde seri dah..nikmat apa yang kau dustakan lagi?..

    23

    1
  10. alia says:

    Ni lagi satu artis yg hidup tak dak hala tuju…..buka tutup…..suka buat kontorvesi dgn berbagai isu….pastu takut…. fikiran jadi kacau….buat malu jaaa….artis2 kat malaysia ni u all kena tahu peminat2 sekarang tak suka artis yg gedik dan suka buat kontorvesi…org kat luat meluat ….

    22

    1
  11. JIMBO says:

    Baik ko tutup je akaun Insta kau tu. Setakat bukak akaun nak up gambar2 hablau kau tu, pastu komen section ko tutup, BAIK TAK PAYAH! Ko ni macam takut dengan bayang2 sendiri. Keep calm and please, grow up!

    30

    0
  12. Anonymous says:

    sayang btl dia ni…dh lawa2 brtudung..bla togel dh mcm bapuk pn ad..

    24

    0
  13. Anonymous says:

    tindakan bijak ialah tidak lagi mempamerkan apa2.. hehe..

    18

    0
  14. orgtua says:

    fuyoo…..mat saleh baru!

    9

    0
  15. melati says:

    sian dia tunggu Bakal tunang tk tiba2 selama sedekad sampai dh Gila Uqasha Senrose..hmmmmmm..!!

    17

    0
  16. anak pengerusi HeitechPadu Berhad says:

    TWEETY THE BIRD

    11

    0
  17. cilimanis says:

    kalau betul2 concern…doakan yg baik2….
    kalau dengki …periksalah hati sendiri…..

    11

    0
  18. kentang jenner says:

    dari dia bertudung, org kecam, baik bukak tdung la apa la, pastu minah ni btul2 bukak tudung, tetap kena kecam. kahkahkah aku berani jamin pasni kalau uqasha kembali bertudung, netizen akan trus mngecam..nasib ko la qasah…ko berenti jela jd pelakon, bkn berbakat sgt pun. perangai pun childish and playgirl. bgntung rupa je ko ni…

    13

    1
  19. den says:

    apesal tetek dea londeh nau

    12

    0
    • orang tua says:

      wow…tak agak2…
      mentang2 org tak nampak siapa kita..komen sesedap rasa…
      Kumpul la dosa byk2…dosa org yg kita komen pun hak Allah..
      mcm tu jgk yg kita…so ingat2 la ye…

      1

      1
  20. Anonymous says:

    dg mcm adudu boboboi……….

    6

    0
  21. sentap says:

    tutup trus IG & FB ko la…yg menyokong & followers ckp suweet…comel…lawa bagai tu bongok…lg menggalakkan…klo aku dah boikot artis camni…tudung x laku bisnes bungkus baru nak bukak tudung…

    10

    0
  22. el says:

    wajah dan hidup penuh dengan kepalsuan

    9

    0
  23. aihh says:

    uqasha.. sila pilih bra yang betul lain kali… pemilihan bra penting untuk jaga payudara dan supaya kekal tegang walaupun dah saggy…
    itu ternyata salah pilih bra… awak lawa, tolong jaga breast tu dan kasi up sikit…

    2

    3
  24. Anonymous says:

    nape hek nenen dia nmpk jatuh..dh pernah kna isap ke?

    4

    2
  25. Anonymous says:

    1. muka dh nmpk mcm pondan
    2. nenen dh jatoh
    3. muka cengkung..pipi kempot

    6

    1
  26. nicora says:

    dia ni selera tukar2 ke ape….lepas tukar2 lelaki , dari btudung buka tudung bagai, pastu buka insta pastu tutup.. ish ish ish! perangai childish, bhenti je la jadi pelakon, lakonan ko pun cam kayu jee. . . nyampah aku

    4

    0
  27. Miss Fake says:

    eleh acah2 angelina jolie konon ko nyer mekap dgn ko pesen ko, tapi hakikatnya ko masih lagi uqasha senmawar yang layu

    4

    0
  28. LittleGirl says:

    Pakai tudung sekejap, buka sekejap, pakai lagi, buka lagi…
    Hoiii.. Kau ingat neraka boleh buka tutup buka tutup.

    Contoh ayat diatas selalu saya baca dekat facebook. Terus gatau tangan p type kat sini. Sekian. Semoga Allah beri hidayah kat kau uqasha senrose . Mana tau bila kau dah betul2 berubah nanti, kau akan jadi perempuan yg lebih baik dari sebelum ni.

    1

    3
  29. Sam says:

    Kesian… identity crisis minah ni. Perangai gedik susah nak buang, sbb tu rs tak best nak pakai tudung, sbb xbleh nak menggedik. Ko tutup je la account insta ko terus qasah ooi. Orang minat adik ko belakon je, ngko tu tak sangat.

    5

    0
  30. MuslimSesat says:

    ISLAM tu INDAH. kahkahkahhhhhh
    nape MUSLIMIN MUSLIMAT banyak camni? AGAMA ISLAM mmg cmtu eyh?

    1

    6
    • Anonymous says:

      jangan libatkan agama.. kalau buruk sikit libatkan agama tpi kalau ada yang baik ko xmention plak agama yang suruh.. otak jangan kolot boleh tak?

      6

      0
      • Anonymous says:

        kau ni tak payah comment lepas tu reply sendiri guna banyak2 account -,-

        0

        2
        • buta IT says:

          dah kn nampak sgt bodohnye. ko pun reply pastu dpt avatar sama. ko x letak email/ x letak nama mmg dpt avatar hijau la bahlol

          0

          0
  31. asssa says:

    fakenya…semoga mati cepat

    2

    1
  32. minahtampoi says:

    ee pondan ni sila meninggal. menyampah aku ada pompuan murah cam kau di industri ni hakpuii

    1

    0
  33. SSSSS says:

    anjelina jolie

    1

    1
  34. Lol says:

    Uqasha ni baru 20 an kn knpa nmpk mcm 30 an ..hmm unbelievable

    2

    0
  35. yuyu says:

    Eleh.. korang ni katanya tak suka die, benci die tapi maseh jugak nak tau pasal dia. Die tutup komen korang peduli ape ye? Lagipun die tetap dengan life die.. kita ni yang kat sini betenggek baca pasal die termasuk aku. Hahahahah!!!

    0

    1
  36. cik ct kembang says:

    uqasha lebih cantik jika bertudung…

    0

    0