Written by serenity | August 24th, 2017

Minggu ini dunia hiburan hangat dengan pendedahan penyanyi Hafiz Hamidun bahawa pernikahannya dengan Siti Arifah Amin, seorang pengasas produk kosmetik dan personaliti media sosial didapati tidak sah oleh pejabat agama.
hafizrayjoy
Ini adalah kerana Siti Arifah atau lebih dikenali di media sosial sebagai Joy Revfa masih bergelar isteri orang pada tarikh pernikahan mereka iaitu 1 Mei 2017 kerana Joy tidak menyelesaikan dokumentasi pengesahan cerai dengan bekas suaminya, seorang usahawan, Dato’ Ray Imran.

Keseluruhan artikel dengan membaca entri ini sepenuhnya.



Terdahulu, Joy berkahwin di Songkhla pada 10 Januari 2013 dengan Ray Imran dan Joy mendakwa telah diceraikan lelaki itu atau nama sebenarnya, Mohd Rayos Abdul Rahim, melalui aplikasi WhatsApp pada tahun 2015.

Dalam sidang media oleh Hafiz Hamidun pada 22 Ogos lepas di pejabatnya, Hafiz memberitahu Joy mendakwa Ray Imran enggan menyelesaikan urusan perceraian mereka dan oleh itu, perceraian mereka tidak mempunyai dokumen.

Perkahwinan mreka juga tidak pernah didaftarkan di Malaysia. Oleh kerana gagal mendapat surat cerai beserta dari keraguan yang timbul, Hafiz dan Joy telah ke Songkhla bersama-sama bagi menyelesaikan urusan cerai taklik Joy dan Ray Imran di Pejabat Majlis Agama Islam Wilayah Songkhla. Permohonan cerai taklik Joy dan bekas suami diterima dan disahkan jatuh talak satu pada 13 Julai 2017.

Pada 8 Ogos 2017 Hafiz dan Joy telah ke Pejabat Agama Islam Daerah Petaling untuk menyerahkan surat pengesahan taklik tersebut dan menjalani siasatan bersama pegawai agama daerah. Hasil siasatan mendapati Joy masih dalam ikatan perkahwinan dari suami terdahulu ketika pernikahan mereka.

Bagaimanapun, setelah pendedahan yang dibuat Hafiz, Ray Imran telah memberikan kenyataan yang dia merasakan terdapat sebab lain Hafiz meragui status pernikahan mereka.

Walau begitu, Ray Imran telah menerima pelbagai komen mengecamnya kerana tidak menguruskan dokumentasi perceraiannya dengan Joy, sebaliknya, Hafiz Hamidun yang berusaha mendapatkannya.
image
image
image
image

Sebutan semula pembubaran pernikahan Hafiz dan Joy ialah pada 14 September ini. Kemelut dalam rumahtangga Hafiz Hamidun dan Joy terlihat setelah Joy dilihat sering memuat naik gambar beserta status seolah-olah tidak berpuas hati dengan Hafiz di Instagram dan mendakwa Hafiz mengabaikan tanggungjawab sebagai suami dan meninggalkannya setelah duduk enam hari bersama dan melakukan hubungan kelamin.

Hafiz bagaimanapun mendakwa berbuat demikian kerana merasakan dirinya perlu mengasingkan diri dari Joy memandangkan dia tidak pasti sama ada pernikahan mereka sah. Dia juga menafikan pernah melakukan hubungan kelamin dengan Joy. Pada 8 Ogos, hasil siasatan pejabat agama Petaling mendapati Joy masih bergelar isteri Ray Imran semasa wanita itu melangsungkan pernikahan dengan Hafiz. –beautifulnara.com

34 responses to Tidak Selesaikan Urusan Dokumen Cerai Dengan Joy Revfa, Dato’ Ray Imran Dikecam Netizen

  1. hah says:

    NARA UPDATELA PASAL IMAM TEGUR HAFIZ HAMIDUN TU ASIK APDET KOMEN FB NETIZEN JE BUATPER . JGN BIAS PLISSSS

    2

    0
    • miamore says:

      nama kemain dato ray. ingatkan kacak cam pelakon filipina. rupanya gred rani kulup. phuii

      36

      0
      • rupa ko elok sgt ke says:

        rani kulup bwk anak org pi siam ker…kutuk perangai jangan kutuk rupa orang…sbb rupala semua org tertipu tertipah lagi mahu menyanjung rupa

        7

        0
      • m says:

        kenape tk uruskn dokument cerai ? nak rujok ngan bekas bini ke ? sengaja kan nak kasi joy prblem ! kena ambek tindakan segera tk boleh lambat2..skarang nak salahkn sape hafiz ? joy revfa ? atau bekas laki si joy ? cepaaaaaaat nak tau sangat ni huh !!

        4

        0
        • minah jambu suka sahara yaakop says:

          memang betol bekas laki joy ni yg sakit hati sngat joy kawin n sengaja tknk uruskn dokument perceraian diaorang ..! kalu sayang bini dulu kenape kasi cerai ???? cepat cepat sape tau ini perkara cepat kasitau…cepat…!

          2

          0
      • iq says:

        dato ray tak leh move on lagi, dengki latue, joy dapat laki baru lagi muda, kaya dan femes….saja nak jahamankan dan runtuhkan masjid bekas isteriiiii

        2

        1
        • m says:

          kaya ke si hapiz tu?

          0

          1
        • Aku duka merah says:

          Ko x taw je HH tu kaya sebenarnya. Dia byk buat lagu utk artis malaysia/singapore/indonesia.
          Ko apa tahu. Lain kali banyakkan dengar2 lagu nasyid. Jangan yang asyik laghor je.

          2

          0
        • Aku suka merah says:

          Kaya apa hafiz tu. Dia byk buat lagu utk artis malaysia / singapore / indonesia.
          Zikir2 yang dia buat je banyak terjual dkt tiga2 negara tuh
          Ko apa taw. Lain kali perbanyakkan dengar lagu nasyid. Jangan asyik muzik yang lalai je.

          1

          0
  2. ayoo says:

    imam pun da sound hapiz , cepatla apdet pasal imam sound apiz tuuuu .. ni pengajaran penting utk sume org .

    0

    1
    • iq says:

      nok, iman bkn shj patut sound hafiz, tp kne gih ketuk kepala staff2 pejabat kadi & org yg nikahkan diorg, kebenaran nikah kahwin dtg dr pejabat kadi, kalo was2 dengan status joy masih blom bercerai dan isteri org, kenapa dibenarkan nikah. jgn salahkan hafiz or joy 100% sebab yg bagi kelulusan pejabat kadi, sepatutnya kadi reject permohonan nikah nihhh. Jangan nak letak salah pd 1 org je, yang lain buat ape? makan gaji buta….

      35

      0
      • opah maheran says:

        Setuju dengan iq. Opah bukan peminat HH dan bukan lah nak mempersoalkan kredibility pak imam besar tu, tapi kenapa dok salahkan HH mcm dia je salah sorang. Dan, selalunya kalau imam bagi teguran kes2 yang femes, dia tak tegur orang prseorangan, tapi tegur masyarakat secara keseluruhan. Dan lagi satu, tu, tok kadi, wali, pun patutnya ditegur. HH org biasa je yg perasan ustaz, Tok imam plak kena betul2 buat perangai tok imam lah, sbb dia betul2 ustaz. Kalau nak tegur, pergi tegur depan muka HH. Sebab tok imam level tak sama dengan netizen n retis yang main media massa n media sosial.

        4

        0
  3. Anonymous says:

    Memang patut pn kena kecam..bila time cerai menyusahkan org len nk kena settlekan masalah yg ko buat..dato ni nk glamour sbnrnya..

    11

    0
  4. olyra says:

    yahhh…ini dia madu hafiz hamidun

    8

    0
  5. Amore says:

    Sape la malang jadi bini kau ni…mihmih

    2

    0
  6. makenon says:

    sape sini nk ciom kentot saye??? free jew..dengar nie : preettttttt

    alamak,tekeluar taik! acaner????

    0

    2
  7. Kcoh btul jntan ni says:

    Btter jgn msuk cmpur la.yg ko pn pgi cerai minah gersang tu knp??pe sbb ko cerai..alang2 ske jga tpi kain org,bkak skli kain ko knp ko cerai ngn minah tu.

    2

    0
  8. MerakSekampung says:

    adoi dato tak serupa dato. kau ni dapat geleran dato dari negeri mana ye? aku rasa ko yang kunyit. pengecut. lembab. dah lah nikah dekat thailand. cerai pun macam gitu je. same ler nama. dato ray. dato red. dua2 gila glamour . nikah dekat thailand n buat anak je yg ko pandai. proses cerai kau bengap. lembab. si hafiz juga yang kena selesaikan. tu lah ko tokkk , asyik mengunyit je habis semua kau bengok.

    13

    0
    • Anonymous says:

      negeri Pahang..mcm besa…negeri yg terlebih pemurah ni
      http://www.istiadat.gov.my/index.php/component/semakanlantikanskp/

      .dia antara yg kunyit buat produk stemcell produk kecantikan …bapak geli ….byk sangat pondan yg niaga produk kecantikan sekarang ni..pompan pulak byk benau percaya…..boikot produk dia cashmere …mari bagi lingkup babi hutan ni…

      0

      0
      • nope says:

        otak kau! dia ni beli anugerah dato tu dr Kesultanan Sulu daa..dia ni kaki penipu, dato Sulu tu siapa ada iktiraf pun..page2 bodoh aje yg gelar dia dato..padahal kaki penipu sontot duit org dalam forex..dia meniaga kosmetik pun pakai modal duit Joy..ko ingat si ray lahanat ni berduit ke? pigidahhh

        1

        0
  9. rayjambu says:

    hahahahhhahahhahahhahahhahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahah lawak hari khamisssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss

    0

    0
  10. Ghey says:

    haha dato ray sebut2 kunyit? dey dato…tau tak org biasa pura2 sasul sebut dato gay? #KalauTakdeAngin….

    2

    0
  11. You olls,Rayos tu gilos otak bolos says:

    Apa tersurat tersiratnya???…bilanya kau ceraikan Joy sebenarnya…sbb gaya kau macam tak pernah sbenarnya ada lafaz cerai pun…aku tak percaya kau ada wassap pun ceraikan joyah…sbb gaya ko mcm nak busybody jer…

    Kalau HH gay kau tu Bapaks segala gays Rayos Poyos Biols…dah terbongkar tak register nikah kawin lagi mau cerita pasal orang ka??? Kau ingat muka kau tu cantekkkk sbb kau jual produk kecantekkan ???

    plz sesapa copy ayat aku ni troll dia kat ig sbb aku ni dok gua..ig takde

    7

    0
  12. Menyirapp says:

    Eh pastu nak kunyit2 kn hafiz pulak ek mamat ni. Dia yg bajet pembela joy nk nmpk suci la tu dpn joy. Mcm dialah penyelamat. Dh thu dr awal org tu nak kawin kau settle kn la kes kau yg dulu. Saja la nak publisiti. Nyirap!!!

    7

    0
  13. Anonymous says:

    Ewah senang je nak mengunyitkan org. Asal tak sentuh bini je kunyit ek? Hafiz tu amik tindakan yg betul. Dia nak settle kan masalah dulu baru la nak buat apa kat bini sewenangnya senang. Dh kalau dia ragu kawin tu tk sah takkan dia nak hentam jgk sentuh joy. Igt mcm kau ke dato? Asal bedal jek. Adoiii ada hati nak jd hero acah penyelamat. Duduk diam2 g settle kn kes kau sudah tkya byk ckp mcm perempuan la. Ntah dia yg kunyit! Hahahaha

    9

    0
  14. Menyirapp says:

    Eh pastu nak kunyit2 kn hafiz pulak ek mamat ni. Dia yg bajet pembela joy nk nmpk suci la tu dpn joy. Mcm dialah penyelamat. Dh thu dr awal org tu nak kawin kau settle kn la kes kau yg dulu. Saja la nak publisiti. Nyirap!!!

    3

    0
  15. Anonymous says:

    Simpn skit bengong ko tu tokk..dah salah dok diam sudh..kasi settle masalh..xyah dok bingit sgt..aduhh..tua tu biar ada akal skit ye

    1

    0
  16. sue says:

    honestly, this will not happen kalau u clean up the mess, dato’. c’monlah kalau bisnes pun kena ada documentation, purchase order, invoice, receipt bagai, takkanlah you tak tau dlm kes kahwin cerai pun sama. DOCUMENTATION! Kalau tak, it will be just hearsay and human beings can say anything! Dah kahwin kat negara lain, dokumenkan kat sana dan kat sini, malaysia. Dah cerai, sama juga, dokumenkan kat sana dan kat sini. 2015 – 2017 2 tahun tu. Ample of time for you to do the documentation. Kenapa tak buat?

    6

    0
  17. rakyat marhaen says:

    kahwin kat songkla ka bkn kt hotel hilton?grand hntaran smpi 55k

    1

    0
  18. alia says:

    kahwin lari jadi mcm ni laaa….nk selindung dr bini…nikah cerai ikut suka hati….ludah rata cerok…….dua-dua sama ja

    1

    0
  19. HateRayosDayus says:

    Rayos DAYUS, sila meninggal

    0

    0
  20. Anonymous says:

    biasanya semua yg berlaku ini ada hikmahnya. barangkala nak bagi celik pada masyarakat supaya x ambil remeh hal2 yg penting dan bersikap lebih berhati2 soal nikah cerai ni. semoga kita jadikan kes hh -jr ni sebagài pengajaran.

    0

    0

Leave a Comment

Optional