Written by AbangNara | December 5th, 2013

Hmmmmmm. Macam tak logik pun ada juga kenyataan Shila Amzah ini. Namun itulah yang ditulis oleh tuan punya badan menerusi kolum “Tinta Shila Amzah” di Harian Metro semalam. Shila sendiri membuat kenyataan bahawa dirinya tidak pernah ada perasaan cinta terhadap Johan As’ari. Sebaliknya mereka berdua hanyalah sahabat semata-mata.

shila dan johan

Adakah ini satu coverline yang cuba dilakukan oleh Shila? Iyerlah rasanya hari itu semua orang boleh baca luahan kata-kata kecewa Shila di akaun sosial miliknya. Tup-tup kata tak pernah ada rasa cinta. Pelik jugak kan? Antara kata-kata yang diluahkan oleh Shila semalam ialah:-

Seperti yang semua sedia maklum, memang Shila dan Johan ‘bersahabat’ dan persahabatan kami diketahui keluarga kedua-dua belah pihak. Shila langsung tidak pernah ada perasaan cinta pada Johan. Definisi antara sahabat dan cinta adalah dua perkara yang sangat berbeza.

Shila tidak mahu membuka pekung sesiapa memandangkan ada yang menyifatkan Shila kebudak-budakan kerana memadam gambar Johan di laman Instagram Shila. Hakikatnya, Shila ada sebab tersendiri berbuat demikian.

Sejurus selepas Shila mendapat tahu mengenai perkara ini (Johan melamar Lana Nordin) melalui teman baik, Shila terus membuat keputusan drastik untuk memadam gambar-gambarnya daripada laman Instagram Shila kerana beranggapan tidak manis untuk Shila letak gambar peribadi bersama seseorang yang bakal menjadi suami orang.

Lagi pula, sebagai seorang ‘sahabat’, Shila mendapat tahu mengenai berita ini daripada teman Shila yang lain. Walhal kami ada berjumpa sehari sebelum Shila ke Shanghai.

shila amzahAlasan yang diberikan oleh Shila Amzah untuk perbuatannya itu memang masuk akal jugak. Kalau Lana Nordin tertengok gambar-gambar Johan dan Shila sebelum ini, memang boleh bikin cemburu. Pandai juga Shila ini menjaga hati orang lain. Terang Shila lagi:-

Namun begitu, Shila tidak marah atau me­nyimpan apa-apa perasaan padanya sehingga Shila terbaca satu kenyataan di akhbar bahawa dia membuat ‘loudspeaker’ ketika bercakap dengan ibu Shila untuk membuktikan sesua­tu pada orang lain.

Pada Shila, itu tindakan yang sangat tidak wajar dan tidak patut untuk seorang yang bernama sahabat melakukan sedemikian. Tambahan pula, Shila meminta kerjasama daripada pihak media khususnya blogger untuk tidak lagi mengait­kan nama Shila untuk apa-apa artikel yang mendatang.

Shila cukup kesal dengan mereka yang sering me­ngaitkan Shila dengan isu sekarang dan yang terdahulu. Tak payahlah nak keluar kenyataan bagi ‘amaran’. Amaran itu ada elemen ugutan. Matanglah sikit. Tak bagus. Sudah-sudah la tu. Shila yakin anda faham bukan?

shila dan johan

Hmmmmm… Diharap dengan penerangan ini, maka jelas dan teranglah apa sebenarnya hubungan Shila dan Johan selama ini. Marilah kita bersama-sama menghormati permintaan Shila dan tidak lagi mengaitkan dirinya dengan Johan. Mereka berdua hanya “sahabat” selama ini. Abang Nara pasti suatu hari nanti Shila akan bertemu dengan seseorang yang akan menjadi lebih daripada “sahabat” buat dirinya.

P.S: Kuantan lumpuh, banjir semakin teruk

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

175 responses to Tidak Pernah Ada Perasaan Cinta Terhadap Johan – Shila Amzah

  1. jjjjjjiiiiiiii says:

    pokok dek ko la hehhhh

    0

    0
    • K.A.A says:

      ye la.. btol gak tu.. johan dah nak jadi laki org lain.. x kan nak simpan lagi gamba bukan milik kita.. marah pulak si lana tu kang…

      0

      0
      • gagap says:

        eleh ko shila… kalau takde rasa cinta tak kan la ko meroyan minta simpati kt instagram since kejadian.. blh caya ke ko ni? ko sebenarnya kebudakan2..

        0

        0
        • n9 says:

          bodoh penipu..ko meroyan tu apa??bangang sial statement ko..diam la..

          0

          0
        • MR. j says:

          kesian shilalat.. yg ni baru aku simpati.. simpati sebab shilalat tak pandai cover line syok sendiri.. hahahaha.. takziah dik.. cuba lagi dgn hero malaya lain pula nanti yaaaa… :P

          0

          0
        • Iqram Dinzly says:

          Hope i tak tersangkut dengan perempuan ini… seram uolllsssss…

          0

          0
        • FAHRIN AHMAD OFFICIAL says:

          harap dia bukan jodohku!

          0

          0
        • Kak Ton says:

          Kak ton setuju dengan statement awak gagap. Kalau takde perasaan, tak kan lah meroyan gaban kat twitter dengan instagram kan? Buat rileks sudah lah kan. Nampak sangat nak carik perhatian. Sedih kadang-kadang dengan shila ni.

          0

          0
        • lynn says:

          pulak dah. confirm shila ni cover line. yelah, nak buang malu sebab johan dah bagi statement anggap shila mcm adik je.

          tapi johan ni pun satu. kalau kau dah anggap dia mcm adik, jgn lah beri dia perhatian mcm kau syok kat dia. perempuan ni mudah terasa tau tak. perempuan mudah jatuh hati pada lelaki yg layan dia dgn baik sgt. kau dah bagi dia harapan, sebab tu dia ingat kau syok kat dia. lain kali, kasi tau awal2 kalau kau takda hati kat dia. ni kan dah meroyan jadinya. hehehe

          0

          0
        • ff says:

          dah tu yg macam meroyan tu pasal pe sayang…

          0

          0
        • Didi says:

          Patutnya wartawan surat khabor tu tanya “kalau takda perasaan, habistu apa maksud semua gambar di-instagram? Ada satu gambar yg sudah didelete oleh shila yg bercaptionkan dah dua kali jatuh tersungkur lebih kurang mcmtulah” haaa acanelah shila nak jawobnye?

          0

          0
        • tony says:

          kan lagi baik kalau shila nie diam jer. tak payah bagi statement. lagi orang respect. dgn perangai shila mcmnie, aku makin meluat la. drp kesian jadi menyampah pulak. ko tu pompuan. simpan la sikit sifat malu2 tu. contohi almy nadia. kena dump dulu pun tp dia diam jer.

          0

          0
        • Anonymous says:

          Betul tu gagap,kak ton..aku tgk sejak johan bt statement bcinta dgn lana,ligat pulak shilalat ni bt statement mintak simpati..pastu ada peminat tegur terus dia block peminat-peminat berkenaan.konon2 dia bagus.peminat salah.skrg ni ramai je pandai menilai.xpayah nak propa sangat la kan..bajet bagus..bosan aku! (gaya azwan ali yg the vast tu..walaupun propa ttpi ttp bckp benar)

          0

          0
        • Lembu Gemok says:

          adoii shila2…seblom ni ko melalak kat laman sosial macam2, pastu ko nak cover line plak?gila kebudak budakan cara ko cover line..serius..ko dah hentam macam2 orang tu, pastu ko cakap ko sahabat jer?habis tu status seblm ni utk sapa?utk makcing ang??bangla punya minah..baik ko senyap pastu ko buat kerja ko jer…sadeyy aku bila tgk perempuan jadi murah kerana cinta..sadeyyyyyyyyyyy!!!

          0

          0
        • NENEK KEBAYAN says:

          aku x rse pon shila yg slah ,,botak yg bg hrapan pd shila of course dlm diam shila jtuh cinta ,, meroyan pkare biase bg artis2 mlayasia ni :)
          klau botak anggap shila kwn nape ari tu ade gosip nak merisik shila ???
          botak ko blaja agama tnggi mne skali pon ko twas ngan pjukn syaitan ,,niat ko mmg bek nk ubah kn si lana tu tp ko sndri pon dah brubah mgikut si lana ,,,tngok bju lana pon ko da trgoda ,,,

          0

          0
      • Anonymous says:

        B o d o h

        0

        0
        • Kak Jemah says:

          ini lah kes…perasan tak sudah
          dah terhantok baru nak tergadah
          kata mak jemah…podahhh lah.
          kami yg baca pun nak termuntoh !!!

          0

          0
        • Dewi Persik says:

          Bahana main Instagram dan twitter..tu lah. Kena gelak satu Malaysia. Lain kau post la banyak2 gambo jantan. Kan dah kena……

          0

          0
      • LANGAUHIJAU says:

        cakaplah apa kau nak cakap shilalat. nak cover camne skalipun, satu malaya tau kau tu camne. tak matang langsung, kuat meroyan lepas tu delete lepas tu meroyan lagi lepas tu delete. kita semua tunggu jelah, lagi beberapa bulan kalo tetiba johan ada kontroversi ke atau ada filem berkisarkan lelaki konon nak ngorat rupanya anggap adik je, pastinya shilalat ni akan kembali meroyan.

        0

        0
    • tukulbesi says:

      tolong r minah ni.. bajet gud2 jer. minah psiko dr family psiko

      0

      0
      • dah la ko shila, ko ngaku je la..
        dah terlajak ko berinsta,berfb,bertweet dah xbole diundur dh..
        semua dah baca dah isi hati ko, mmg nmpk sgt ko syokkan si johan tu.
        alih2,xngaku?ekkkk???

        0

        0
        • bff pamelo says:

          kann! aku pun folo Instgram twitter shilalat ni. terang2 ko meroyan dekk oiii. statement nak syahdu sedih2 mintak penyepak. akak x simpati dgn u dikk. akak sbg pmpuan pun malu tgk u syok sendiri selama nii. kuang kuang kuang. jangan cepat cair dengan jantan ye dik.kikiki

          0

          0
      • ddd says:

        tak ade perasaan…tapi sentap. boleh plak sentap pasal Johan tak bgtahu dia sendiri. untuk apa bagitahu? kata sahabat je pun.. kalau kawan xde masalah pun letak gambar berdua. ramai je artis lain letak gambar dengan berdua..tp bukan dengan org yang sama la..yang jadi masalahnya semua gambar berdua tu dengan johan je.. mmg itu je ke kawan kau?

        HAHAHAHA

        kelaka

        0

        0
        • Zara says:

          shila amzah tu propa jer lebih, dulu reporter tanya soal johan..dia ckp kawan biasa, skrg dia pulak meroyan lebih2..siap delete pic kt IG..pung pang pung pang mcm mak nenek kat Twitter, nmpk sgt syok sendiri

          0

          0
    • Mashi says:

      nothing to say, but my opinion, if you say you are sahabat dengan johan.. so tak salah pun nak upload gambar johan.. and lana as johan’s gf and wife to be.. harus tau yg shila adalah sahabat johan. saya ada ramai kawan laki yang ada gf dan xde gf.. dan kami bersahabat..kenapa perlu jeles kalau mengambil gambar bersama sahabat sendiri walaupun berlain gender? tp bila johan cakap shila block semua media.. itu unfair untuk johan yang bersahabat baik dengan shila..tak kan lah sebabkan johan tak kasi tau kat shila pasal lana, nak marah sampai block2? mmg lah jumpa hari2 tapi guy, kalau ada something yang serious macam ni, susah nak kasi tau kat mmber.. tau2 je nak kawin.. atau, tau2 je dah ada gf.. so siapa matang siapa tak?

      0

      0
    • Shalalalalala in the morning says:

      Serba serbi lengkap tp kurang rasa pada malu. Baik ke, buruk ke jgn show off sgt..org xkan buka aib cik shila if cik shila sendiri xhint2 bukak aib atau kelemahan sendiri. Nasihat sy think positive k, anggap haters is tarbiah…move on dan belajar jd lebih baik dan terbaik…

      Watlexwatpis

      0

      0
    • Abby Adabi says:

      ASSALAMUALAIKUM PENGOMEN SEKALIAN

      Sudah2 la tu mengutuk Shila,Johan mahupun Lana..TAK TAKUT DOSA KE??

      Cara korang komen mcm korang org gaji umah Shila smpai tau hal kain dalam anak beranak ND LALA ni sume..Boleh jatuh FITNAH kadang2 dr komen korang..

      Renung2 kn sblm komen n muhasabah diri sndiri, jgn nk cr salah org lain je..

      0

      0
      • Hidop jangan menipu says:

        Bukan ngko ke yang banyak maki Johan dgn Lana? Jangan nak berlagak suci… nak aku copy paste balik komen kau?

        0

        0
    • anom says:

      8 nickname utk satu avatar yg diregister.. “lol…adammm..:)…lili…mohd..”.etc..tak ingat dah..kejap name jantan kejap name pompuan.. dah memang kau sorang pun ngan dealova yang beria komen bekap si silaa ni..nak tukar2 nickname wat pe…gigih tak aku kire nickname die nak membuktikan siapa yang meroyan selepas silaa..hahaha

      0

      0
    • lewls says:

      Malang betul….

      0

      0
  2. Yeaa Firstt.. emm macam x logik je aritu cam meroyan je..

    0

    0
  3. GENDUT says:

    pompuan ni memang ada masalah….dlm instagram yg ayat2 ko bawak keluar semua bunyi macam meroyan tu apa kalau ko tak frust menonggeng dik. pelik betul aku dgn pompuan yg perangai macam budak2 hingusan…..

    “Lebih berhati-hati melangkah…dah terjatuh duakali….takkan nak jatuh buat kali yg ketiga…:)”

    tu antara ayat dr pompuan yg tak mengaku bercinta konon….phuiiii

    0

    0
    • dena says:

      kak gendut, memang tak BERCINNNNTAAA… tapi JATUH CINTA

      #capslocknakcelendealova

      0

      0
    • fairus sulaiman says:

      yg aku pelik nyer si Nd lalak pun sama sentap jugak .. bukan maen lagi dia bermadah soal jodoh …alahai pak cik tu dah tua .. xkan xmatang lagi kot ..hahahaha anak berabak dua2 sntap

      .. sape yg bakal jadi menantu or besan family ni .. bersiap sedia la wei .. high demand katanya , maybe lpas ni shilalak boleh mnta tip dri Nora danish mcmmana nak tackle anak tan sri pulak

      0

      0
    • Anonymous says:

      Terus terang i pon terbaca statement tu dlm insta minah ni.pastu xngaku.

      0

      0
  4. antiMEROYAN says:

    ceh! skali lg tnjuk sikap xda akal.
    meroyan teruk siap babitkan mak johan bleh plak ckp xda prasaan?
    sudah2 la shilalala Ooii, simpan2 la sama bodoh 2 utk msa dpan.
    ikut la ckp bapakmu, kejar glamor dlu smpai kalahkan dato’ siti baru bapak bg ko brcinta ye nakk..

    0

    0
  5. saya ok jer!! says:

    yeke. ok..tak kisah..

    0

    0
  6. zaza says:

    ‘Nice’ cover shilalat! Makin menyampah aku dgn kau ni

    0

    0
  7. Ahkak dah buhsan says:

    Perkataan pertama yang keluar dari mulut Ahkak bila baca kenyataan Shila ittew adalah “hok alohhh!!!” yorlah tue… bagi Ahkak alasan yang kau berikan tu dik Shila oii, macam tak logik jer.. macam tak masuk akal jer… macam hampeh jer.. Rumusan yang Ahkak dapat dari statement ko tu, adalah ko sememeynye nak menutup/memperbetulkan apa yg ko dah buat salah pada mulanya, tapi kan dik.. maaf cakp, semua ittew bukan memperbetulkan, malah telah mengkronikkan lagi keadaan, yang menjadikan ko sebagai badut. Ahkak rasa kalau ko diam lagi bagus kowt? dari meroyan tak tentu hala…

    0

    0
  8. yuyu says:

    Apala shilalat ni..
    menipu je..ari tu bukan meroyan..
    sekarang dh x mengaku..
    malula tu..cover line.
    bukan main ckp ari tu ” ada setengah org suka yg terbuka dari yg tertutup”
    baik je kau sindir si lana tu…
    Malas nak layan kau shilalat..
    Bajet diri baik je..tp ckp mcm keling..
    x yah nak cover..ingat org x leh fikir apa kau dh ckp sebelum ni..
    Puuuihh x minat kau

    0

    0
  9. nasi putih says:

    hahahahahahahahahahahahahahahahaha….

    0

    0
  10. Dealova says:

    Harap2 lepas keluar entri ni org2 kat luar sanun reti la berhenti menghina kamu shila, sedih akak nengok org duk hina kamu mcm2 padahal yg buat perangai tu org lain, yg DAHAGA publisiti tu org lain tp kamu dijadikan BAHAN… kesian sgt… dorang tgh bertepuk tangan kenakan kamu… tgh party sakan sbb berjaya pergunakan nama kamu utk meraih PUBLISITI MURAHAN… jadikan pengajaran utk kali ini… lepas ni behati2lah pilih “sahabat” tatkala nama kamu sedang NAIK ni ramai yg nak HIMPIT yg bersebab… hati2lah dik… kamu cantik & berbakat, BUKTIKAN taraf kamu LEBIH TINGGI dari mereka2 yg hanya MENUMPANG populariti kamu… kamu bekerja keras untuk NAIK tp mereka yg mempergunakan kamu atas nama “kawan”… kamu hanya akan mengenal siapa “sahabat” bilamana kamu dlm keadaan susah, sedih & perit… akak doakan kamu dik… harap shila baca komen ni

    0

    0
    • Rumah Seri Kenangan says:

      shilalat memang patut jadi bahan pun.. dia sendiri yg membahan kan diri dia kak dealova oooiiii… kalau taknak dilambung ombak jgn la berumah di tepi pantai tp apa salahnya g buat video ombak rindu musim kedua… minta simpati tak igt.. mcm dia sorg je di pihak yg benar.. kalau benar la sgt jgn post benda yg bukan kebenaran.. tunjuk mcm dia sempurna di mata peminat.. apa igt org seksi tunjuk dada tu kubur tak sama ke dgn dia.. gila childish!

      0

      0
  11. mak jemah kembali says:

    PHUI!!!!!!!!!!!!!!!!!! phui sgttt!!!

    elok2 aku mls nk komen rase gatalllll je tgn ni nk komen!!

    wahai adik shilaaa akak rase baik adik diam je..jgn kuar statement dah.. lg byk awk tu bersuara lg nmpk kebodohan n perangai childish n cpt melenting awk tu..dh kuar status bagai kt instagram ngn twitter tetibe kate tk de perasaan..APEKAH?

    kitorg yg peminat ni BUKAN BODOH DIK..kitorg semua blaja lg tnggi dr adik taw..so minded kitorg ni TAK SLOW..

    tk manis ade gmbr ngn bakal suami org? apekah alasan adik tu? kesian akak tgk ko ni dik..peminat2 shila korg tk yah nk backup sgt..sy ni bkn la haters shila.. sy suke lagu n suara die.. but ble dh mcm ni lelame menyampah gak..

    sorry sgt dik if mrh ngn komen akak ni..but i think its better for u to keep quiet than make any stupid statement lagi!

    0

    0
    • Anonymous says:

      sama la kak.aku pon bkn minat bkn haters shila ni pon..tp klu aku ada anak,aku xnak la anak aku meroyan pasal jantan camni..pastu ko tgk x kak post insta dia yg komplen psl haters dia konon tunjuk dia baik teraniaya dek haters.xde mn nya tetibe nk haters2 sgtkan org klu xkerana sikap meroyan dia sndr bt org menyampah.betul tu ckp ko akak klu dh xde pape baik diam je.

      0

      0
  12. helo helo says:

    yeeee keee shila?? ke ko cover malu je??? kat stegrem kemain lagi ko post ayat2 macam frust menonggeng… dalam stegrem ko ckp lain, skrg ko cakap lain…

    0

    0
  13. bilakakjemahmenulis says:

    kakjem bukan nak diskriminasi umur, tapi ni la dia. baru umur 23thn. fofuler dari kecik. TAKDAK life dowhhhhh! kesian dia. meroyan2 mcm ni. kenapala tak senyap je. cerita la kat suratkaba psl banjir ke psl ular sawa ke psl thailand ke psl man utd kalah dgn everton ke. ni ko meroyan gak lagi psl “sahabat baik” ko tu. kesian sungguh

    0

    0
  14. Joyah oke Jer says:

    Kalau xde perasaan takkan sampai nak block Johan kat media social. Alahai kau nie, pening la. Makin byk statement kau bg, makin ianya mkn diri kau balik. Buat rileks sudahla weh. Ckp x de perasaan la apa la, kat Insta dgn Twitter burukkan jugak org tu. MV “Masih Aku Cinta” tu mcm melambangkan Johan tu Sharnaaz la ye Shila ye?

    0

    0
  15. dahlia says:

    apa2 lah shila…ko ni mmg tak abis2 ngan ko nya ala pompuan yg innocent…hari tu punyalah sentap lps tu keluar statement mcm ni pulak…dah malu lah tu…mmg kebudak2an..grow up lah shila….jgn cepat perasan bila lelaki rapat ngan awak…dulu ngan shanaz pun mcm tu..lepas break menangis tersedu2 siap tuju lagu lagi…lepas tu dia gak yg mula keluar stmt yg entah apa2…u kena keluar dari pengaruh father you….kalau tak sampai bila u tak matang….

    0

    0
  16. Dealova says:

    Aku rasa korang yg selama ni duk hina dia yg NAK COVER LINE sbb korang dah salah org… yg selama ni korang duk hina org yg tak bersalah…selama ni korang duk menangkankan pompuan yg mendada tayang isi cam ayam chowkit, pastu korang takleh terima statement shila… skrg ni apa yg aku nampak korang yg MEROYAN LEBIH… korang ape taw, nak jd lawyer atau hakim bukan kat cni tempatnya

    0

    0
    • tak berapa nak dealova says:

      kitorg ni bkn meroyan or back up si mendada tu la..

      tp dh obvious or dlm bahasa melayu nye ketara sgt kot shilaaaaaa kesayangan awk ni nk cover line tp tk berapa nk menjadi…kitorg terima shila seadanya..tp ble statement inikalilah..mmg tk bole bla..

      awk tk yah nk ckp kitorg ni meroyan..awk tu pn tgh meroyan dik ble siap capslock bagai..ckp ngn cermin eh? cm meroyan je..cm meroyan je…kuikuiii

      0

      0
      • pedas.com says:

        dealova ni mmg suku sakat shilalat.. dah sah2 shilalat ni meroyan satu laman sosial tagih simpati.. bukan dia je.. mak pak shilalat ni pun sama.. tgk lana.. diam sahaja… itu nmpk kematangannya.. tak mcm shilalat tak abis2 post gambar mata bengkak.. come on la shilalat.. ko tu berlakon mcm ko tu mangsa keadaan je.. pastu kipas mak johan tak igt.. konon calon menantu la tu.. padahal calon menantu syok sendiri jewwwwww..

        0

        0
    • GENDUT says:

      Dealova sah ko ni pulak peguam bela shila kan???????

      0

      0
    • bilakakjemahmenulis says:

      dlm kes ni, bukan kak jem tanak bekap shilalala ni. johan pun salah gak. tp lana tu bersalah ke? dah tetiba laki tu nak pinang dia. anak dato pulak tu. dia cuma harus berubah ke arah yang lebih elok. salah dia ke? dia ke yg pergi ngorat johan?

      point disini kalau awk kenai shilalal ni. pi pesan kat dia, simpan2 sikit perasaan tu luahkan pd SESEORANG yang rapat. bukan media sosial. kang org ngata, terpaksa create alasan mcm delete gamba sbb dia bakal somi org. hakptuihhhhhh

      0

      0
    • ddd says:

      shila pakai tudung.. tapi sbelum bertudung sama je ngan lana.. mendada jugak… melentik jugak..skirt pendek jugak….

      bezanya skarang lana belum bertudung…tu yang kak dealova ni buat modal…

      tak payah capslock sangat la… dah mmg dia meroyan… nak cakap apa lagi.. sepatutnya 1st statement die, die patut cakap die bangga johan sahabat dia nak kahwin n tumpang gembira..sepatutnya semua sahabat macam tu kennn….sapa tak gembira kalau sahabatnya nak mendirikan masjid walau dengan siapa pun dah itu pilihan die,lantak la.. siap satu family plak tu yang meroyan…

      HAHAHAHA

      kelaka lagi sekali

      0

      0
    • kelkatu says:

      jgn perlekehkan org lain yg beri komen..mereka ada mata, telinga boleh baca dan dgr sendiri dan buat pertimbangan sendiri..cara mereka menilai berbalik kepada cara mereka dibesarkan dan environment sekeliling mereka. jika mereka mengeji/mengutuk, itu hak mereka utk rasa sedemikian..dosa biarlah mereka yg tanggung kerana mereka juga tahu yg mengutuk mengeji tu berdosa..tapi tak boleh salahkan mereka juga kerana dalam issue ini shila amzah yg mengaibkan dirinya sendiri dengan gambar2 tak sepatutnya, dengan updates dia twitter, insta dan sebagainya yg terlalu menonjolkan perasaan hatinya, kekecewaannya, etc..tidak manis bagi seorang perempuan berbuat demikian..makanya shila amzah yg mengundang rasa meluat, rasa menyampah, dan bermacam rasa lagi pada org2 yg membaca..bila johan tak mahu, takkan lah shila yang terhegeh2 nak kan johan? minta simpati pula dengan memujuk mak johan? bukan kah shila yg mengundang ini semua? jadi, shila amzah kena terima la yg masyarakat menyampah dengan cerita2 kebudak2an mcm ni..jadi kalau rasa nak kongsi apa2 dengan peminat atau sesapa pun, kongsilah benda2 yg perlu saja..terlalu berkongsi pun nanti org muak..terlalu tunjukkan perasaan hati pun nanti org mengata..duduk diam2 saja la shila amzah..focus pada kerja lebih bagus dari memalukan diri mcm ni..

      0

      0
  17. Gitu Pulakk says:

    Laaaa camni pulak. Macam terlambat je nak cover line? Lepas berita Johan keluar, terus post ayat2 pasrah. Salah satu tu gambar Shila tgh jalan, die cakap “Kena hati-hati melangkah sebab dah dua kali terjatuh, takkan nk jatuh lagi” So dua kali disitu bukan ke Sharnaz gn Johan?

    Sendiri yang tunjukkan sangat kekecewaan kan, bukan orang tuduh or fitnah. Harap Shila lebih matang untuk kongsi perasaan di laman sosial.

    Dah terlambat nak cover line.

    0

    0
  18. cece says:

    yelaaaa tuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

    0

    0
  19. chinta chanduri says:

    aku x minat dah dengan dia ni. ew

    0

    0
  20. orang_penting says:

    siannnn..nampak benor coverline nya….. :)..kebudak2an sungguh…diam n no comment lagik bagus dik oiii..tutup buku…lama2 org pasti lupa…ahaksss ;)

    0

    0
  21. h.r says:

    aku pelik la. kenapa bila ada kes cani nak point kat pempuan gak. dulu masa johan dgn nabila pon org blame nabila. Pastu Johan playboy x sedar diri budget konon-blaja-agama-dulu tuka sesedap rasa kpd shila –> Lana.. pon org blame shila. apasal x tgk celakanya johan main tuka sesuka hati? lagi hipokrit gila kot konon blaja agama la budak tahfiz la apa. dey. ada agama, blaja agama dgn mempraktikkan agama is different thing. bertepuk seblah tgn x bunyik. yg si johan pon layankan je pehal? sama2 je sebnanya.

    0

    0
    • dahlia says:

      h.r saya rasa saya tau napa org salahkan nabila..sbb nabila mmg tak nak berubah…even lepas johan pun brp ramailah yg dia kwn soulmate lah tu lah ni lah..tp end up putus gak….well whatever it is,,,shila kena berubah

      0

      0
    • miabella says:

      apa semua org akan salahkn perempuan..padahal dulu johan dah pnah kena gosip mcm ni..time dgn azreen dlu pn same gak….kalu dah dasar lelaki ayat manis..melayan org tu n bg harapan….jgn ckp la korg sendri pn xkn cair…pastu last2 macam adik je..padahal msg sentiasa…lelaki selalu telepas bende mcm ni….jangan pndai sgt nk menghukum shila kalu korang sendri tak penah ada kat tempat shila….

      0

      0
      • Minn says:

        orang bukan salahkan shila dalam hubungan shila-johan ni, orang dok cakap pasal reaksi dia lepas johan kate nak kahwin dengan lana, ni adalah dua benda yang berbeza..aku pun sedar je johan tu before ni pernah je kena gosip dengan ramai orang, tapi sekarang ni kita cakap pasal shila cover line.

        0

        0
  22. mira says:

    logik la dia buat u-turn. kalau si johan leh buat u-turn…. tp senyap lg bagus last2 org lupa jgk…

    0

    0
  23. Anonymous says:

    kau diam lagi baik lah

    0

    0
  24. mikan says:

    shila ko ingat kami ni suma bodoh cam ko ke..ok, kalau ko tak ingat meh aku ingatkan ko..dr awal crita kluar lagi ko dah post bukan2 dkat ig, dekat twitter, kluar mcm2 ayat sedih, lepas tu suma pminat ko komen suruh ko bsabar..ko post ayat2 sedih bagai org frust menonggeng, pastu siap post gmbar ngan mak johan, maybe ko lupa kot sebab ko dh delete..ee aku tak minat ngan ko tapi perangai ko yang tak matang buat org geram nak brainwash ko..boleh pulak ko nsihat suruh org matang, matangkan diri ko dulu.hahaha

    0

    0
  25. mailey sairus says:

    LOL.. bukan main lg dia hari tu msa news Johan n Lana, mmg dia dok meroyan abis. pas tu siap pos kt IG dia.. psl intan permata n kaca.. byk lg statement meroyan tpi dia da delete smua tu.. pas tu siap pos pic dgn mak johan. konon2 dia tu menantu pilihan mak johan tp malangnya johan pilih lana. she such a childish tp bakat nyanyian dia mmg x bole d nafikan. dia ni suka sgt bgi statement yg mgeruhkan lg keadaan. dia ni sama dgn sharnaz suka bg pos sindir2 kt dlm IG.

    0

    0
    • Anonymous says:

      iolss tak rase sharnaaz macam tu,.,, sharnaaz xde sindir2..heolls jenis shoot je terus,.. ‘kalau tak paham bahasa meh aku tumbokkk muke ko’ kata sharnaaz kat propaganza..iolss ngekek2 gelak dengor heols kate gitu..haha…

      0

      0
  26. mikan says:

    ok..alasan ko nak jaga hati lana..jaga hati lah sangat…yang ko dok post gmbr ngan mak johan, pastu post ayat bukan2, siap sebut intan dan kaca, terbuka dan tertutup, ko tak ingat pulak nak jaga hati lana…hahaha nampak bebeno nipunye….puiihh dahla shila, ko yg patut matangkan diri…

    0

    0
  27. akuu says:

    aduih pusing bangat sehh, abis tu ayat2 drastik after johan lamar lana tu apa? ish3…

    0

    0
  28. geng puting says:

    to shila : x yah la nak cover line..klaw org laki dh x suke kat kite buat cara x suke..ni nk cover line pulak..x pelu lah..buang mase jerr..muke x malu ko ni shila , mengade2 kat laki, sdangkan laki x suke kat ko..hahaha..padan muko..

    0

    0
  29. Jemah Jemato Jr says:

    Diamlah Shila!!!

    0

    0
  30. konkon says:

    ini macam kes,pelakon ppuan yg (lupa nama dia,watak melly dalam TENTANG DIA dgn adi putra n nora) . entah2 johan ni suka melayan n buaikan perasaan orang kot. bukan ke dulu ppuan tu mengaku bercinta dgn johan?

    0

    0
  31. Jemah Lagi says:

    Pasai ni la laki takut nak dekat dengan die…semua benda nak SHARE…kalo aku..x de la nak kahwin dgn perempuan mcm ni…habis hal dlm kain org luar tau..sbb kalo tgh merajuk dengan suami pon..gerenti…die POST kat instagram tunuk perassan terkini…

    0

    0
    • mikan says:

      kan jemah kan…smua nak share ngan pminat dia..time bahagia ngan ABANG sharnaaz dulu pun, dia yg lbih2 nunjuk kat org, time break pun smua bnda dikongsinya, dah lama break ni pun masih jugak nk mlibat sharnaaz, nengok cite bencinta trus tweet “been there”..skarang dh frust ngan johan, post plak kat ig “dah jatuh dua kali, takkan nak jatuh buat kali ketiga”..plislah shila, ko nk bjaya mcm datuk siti, attitude jaga ckit…datuk siti tak de nk mroyan mcm ko..tiba2 kawen ngan datuk k, org hina dia, dia rilex je..skrg siti dah mkin tua, datuk k maintain, nampak elok n sesuai dah dua org tu..hehe

      0

      0
  32. antishilalat says:

    sorry la shilalat, ayat u mmg cover line! frust ckp la frust! tula..lain kali jgn over gedik sgt la shilalat!

    0

    0
  33. deddy says:

    ingtkn ‘saya dan shila tidak pernah bercinta-johan’episod akhir..
    rupernye de sambungan lg….bila nk abis drama nie…bosan kot

    0

    0
  34. Biskut says:

    Nak cover malu ler tewwww…..maklumla dh kene reject depan public. we all paham shila…..haha

    0

    0
  35. Hamba Allah says:

    Kenapala kamu semua nie..biarla die nak cover line ker..tutup malu ker..bukan kah dalam Islam kita digalakkan menjaga aib diri sendiri dan aib org lain..dia juga manusia biasa..ada hati dan perasaan..kdg kala buat kesilapan seperti kita juga..kita tiada ditempatnya..jadi adalah lebih baik kita menjaga mata,telinga dan mulut kita dari benda2 yg tidak mendatangkan faedah..kita harus mendoakan yg baik2 utk saudara2 kita, bukan bersangka buruk dan mengeluarkan kata2 yg tidak baik padanya..for Shila Moga Allah Permudahkan segala urusan mu..In Shaa Allah..Sekian.

    0

    0
    • bobo says:

      tapi kan, kalau awak tgok ig shila, shila sndiri yg buka aib diri sndiri dan org lain dgn ayat2 sdih dia…cuba dia diam je dan tak post bukan2 dlm ig n twitter dia, org takkan tahu..dlm ig banyak gambar dia post caption psal kekecewaan dan kekuatan dgn hashtag #notetoself dia..tp mostly da dipadam..

      0

      0
    • Biskut says:

      Kalau taknak aib terbuka, jgn la d public kan sesuatu yg belom pasti. ni di IG post gmbr mcm dh bercinta. tup2 yg laki suka kat org lain. si pompuan plak siap merajuk, post mcm2 lagi lpas tu. nmpak sgt kecewa.

      0

      0
    • saya pun hamba Allah jugak says:

      bila bersuara menunjukkan kebodohan lebih baik kita diam..wallahualam..

      0

      0
  36. rynna says:

    kalau betul ko anggap Johan tu kawan jek,ko sepatutnya..

    1)tak yah letak gambor Johan sorang banyak2 dlm instagram ko,mane kawan artis llaki yg lain,,mesti sebab Johan sepesel di hati ko kan..

    2)ko xyah sensitif sangat takot Lana marah la,ape la..ko sendiri anggap dia kawan je kan..Lana pun xcakap pa pe pasal gambor tu..ko sendiri takut ngan bayang2 sendiri..

    3)ko xyah kipas mak Johan dgn cara kutuk lana pastu puji diri sendiri..

    4)ko xyah letak ayat frust bagaiii..kawan je kuttt..

    *ko sebenarnya nak orang kesian kan ko,masalahnya kitorang skit x kisah n lagi suka Johan ngan Lana..ko dah malu sbb tu skang kuar alasan x kukuh dan lagi sekali,ade kitorang pecaya??

    0

    0
  37. oh malunya says:

    baik diamla shila..1mysia dh tahu awk meroyan lps johan ckp nak kawin lana.buatlah knytaan mcmna pon hakikatnya org dh tahu,bkn dri wrtawan pon org dh bleh tgok sdri dgn mata ni hah dok meroyan bagai dlm ig.ada hati nk suh org lain matang,ko tuh sbnrnya yg xmatang.sori yer nd lala,padah bila mulut laser sgt dok kata kat shanaz dlu.

    0

    0
  38. Anonymous says:

    This girl has a mental problem…..kenapa tak nak fokus dan bina karier awak sementara masih tengah meningkat dan laku …walaupon bukan la best sangat ko ni, tapi asik dgn kontroversi murahan je… nanti era awak dah tamat, awak dah tak laku, baru nak terhegeh2….artis baru dah datang, habis la ko…..asik dgn cinta yg tak berkesampaian je citer ko…., ni…abah tak nak masuk campur ke kali ni….aduyaaiii….kesian …..

    0

    0
  39. damai says:

    bagus btl kat sini tak habis hentam shila yea. kalau lah satu hari anak prmp atau adik prmp anda buat seperti shila dan org gelak sakan, anda2 semua suka ker. Perangai shila tak ada lah hina sgt, gelak2 sgt2 , makin awak gelak makin dapat pahala yg shila dapat. sengal semua instead doa mendoakan ini hentam berhentam, hiss hiss hiss alah kassim

    0

    0
    • makjemahmenyampah says:

      bukan hentam shila la damai oi…

      shila yg mnta dihentam..kitorg ni komen sebab concern..kesian kt adik yg sorg ni..kitorg tk kate pn shila ni hina..die yg hina diri die sendri ok..

      but advice kitorg semua disini..baik adik shila ni diam lg bagus…

      0

      0
      • sue says:

        saya rasa ramai yang menghentam SHila kat sini. majority kata dia meroyan lah, cover line lah, mental problem lah. ishishishishish..tak baik kata orang macam tu. yang suruh dia diam very little little… :) kalau kita post kat ig, fb, wechat kena justify ker sapa kita tujukan tu? selagi post tu tak menyebut nama siapa kita tiada hak untuk menghakimi SHila. Tapi rata-rata peminat blogger ni komen macam lah dia orang tahu apa yang berlaku di sekeliling SHila. Duduk satu rumah dengan SHila ker? Dia muda lagi kerjaya pun tengah nak naik. Memanglah berkahwin tu out of list buat masa ni kan. setakat yang saya tau tak pernah lagi Nampak komen SHila mengiyakan mereka lebih dari kawan.

        0

        0
      • lili says:

        she dun even give a shit about u so y u bother? dari hati yang busukla lahir mulut longkang cm awak. tak mati seseorang tu selagi dia tak buat dosa orang yang dia kutuk. God bless u :)

        0

        0
  40. cikLola says:

    masing2 bagi statement macam good2 je.. semua nak tunjuk pandai.. biar pi lah dorang 3 orang ni nak tertonggeng ke nak terbalik ke.. tak efek hidup korang pon.. korang yg rajin sgt jadi stalker kat IG dorang2 ni nak jadikan bahan.. haih.. belom tentu lagi si J tu nak kawen dgn L pon.. ntah2 propa jer lebeh nak publisiti.. just wait n see.. peace yaw..

    0

    0
  41. vaseline says:

    ko ni shila tak abes2..mane nd lala..dulu berpantun bagai kt si sharnaaz tu suro jaga adab la ape la..skang ni anak ko pun lebih kurang je

    0

    0
  42. nonamanes says:

    Tu gambo, status-status twitter, caption instagram guane plak tewwww.

    0

    0
  43. Peace says:

    “Shila cukup kesal dengan mereka yang sering me­ngaitkan Shila dengan isu sekarang dan yang terdahulu.
    “Matanglah sikit. Tak bagus. Sudah-sudah la tu.”

    :Yg dulu ko canangkan keburukan ex ko satu malaysia tak rase kesal pulak??
    Ex ko tu x ganggu hidup ko pun, yang ko nak jugak kacau hidup die dgn statement2 bodoh ko slalu tu kenape?
    : Dulu ko malukan org lain, skrg ni hah kene la setempek kat muka sendiri kan?
    Satu malaysia tahu. Agak2 skrg malu tak? Skrg ni boleh rasa x apa yg ko buat kat org lain dulu??
    : Matang lah sikit? Agak2 perangai ko tu matang tak shilalat?
    Ko tu lagi suka membuka pekung org lain dan diri sendiri tahu tak?

    No offense, Bye!!

    0

    0
    • mohd says:

      terbaik ko punya elaboration. giler ah. beria gile ! kaw-kawa gile kutuk ! terbaikkk.. calon-calon syurga ni. bajet gud-gud.. ala-ala maksom gitu.. ala-ala dunia bawah kaki kau. (Y)

      0

      0
  44. jue says:

    satu je perkataan nk describe kt “budak pompuan” ni:

    C H I L D I S H..

    0

    0
    • :) says:

      i bet u r non muslim or mybe a muslim hiding behind a name.. btw in islam we dun belive in karma :)

      0

      0
      • Anonymous says:

        tak baik tuduh melulu macam tu. maybe dia tak tau perkara ni. bagitau je la, tak payah nak cakap macam tu.

        0

        0
  45. Gabungan Sharnaz dan Johan says:

    Motif johan x nak kau is because kau suka menjaja cerita private life kau sendiri.
    Sharnaz tu pun baru bf kau, tgk lah ape kau dah buat kat life die? Menjaja cerita keburukan dia sana sini. Tweet sane sini pasal keburukan org lain. Dulu kau jugak yg frust hingus leleh bagai buat video.

    Johan mesti fikir, mcm tu ke perangai nk buat bini? Cerita dalam kelambu nanti mesti kau nak jaja jugak kan? And perangai kau and bapak kau tu yg jenis suka memburukkan org lain. Johan pun fikir byk kali la.
    Ko still x matured. Perangai ko budak2 lagi.

    Kau ni muda lagi lalat, x payah la bercinta lah. Menyusahkan org je. Okay??

    0

    0
    • anna says:

      awak panggil dia lalat ?
      astaghfirullah al azim..
      maafkan saya,tp shila ada menyusahkan awak ker.. berat penyakit hati awk ni ..silap-silap dia pon tak kenal awak.. awak je yg bother pasal life dia..

      0

      0
  46. abang says:

    nxt time,xyah tgkp gmbr ngan laki2 laen
    ambik jer pic ngan mak n ayh adik,letak dlm ig erk..

    0

    0
  47. emas says:

    Shila,
    Silence is Golden.

    0

    0
  48. Nuna says:

    TIPU!
    GAMBAR NGN ARTIS LAIN KO XNAK DELETE????
    ADE LAKI ORG, ADE BF ORG, ADE TUNANG ORG.
    TAK NAK DELETE?
    BARU NAK JADI LAKI ORANG TROS KO DELETE?
    TGK DRAMA TU, LAKI TU SWEET, TROS KO TAG ARTIS TU
    TAKYAH COVER LINE BOLEH X????

    0

    0
  49. Senyum says:

    Ramai sini yg komen mcm cnfirm2 korang akan dtg xdiberi ujian mcm yg diterima shila. Ada yg pggl shilalat. Tak boleh ker korang komen something yg xbuat org lain rasa bad, rasa sedih. Tahniah korang. Nanti di padang mahsyar cari2 lah shila ya mtk maaf. Teruk sgt ni penyakit hati korang. Dari dok ngutuk baik kita doakan mangsa banjir, hulurkan bantuan dan doa buat mereka. Beautifulnara ni jd ladang dosa je jk ada komen2 mengutuk, mengeji mcm ni

    0

    0
    • shayang ler shangat says:

      Dr baca gosip baik ler g doa baik2 dan beri pertolongan pape yg patut pd mangsa banjir..dok round kat blog nara ni kan menambah dose juge so moral nya 5×2 , 2×5

      Rrrrrrrr pengsan

      0

      0
  50. rara says:

    shilalat better u shut up !!

    0

    0
  51. BENCINTA says:

    8-1 =
    kesian dia>>>kata sahabat tp knp frustt<>
    pasni try tackle org KOREA pla huhuhu
    glemer u…..

    0

    0
  52. Mak Temah says:

    setakat johan tu tak payah nak gaduh2 laaaa….

    0

    0
    • adammm says:

      ramai back up johan.. tp sebenarnya aku kenal orang-orang cm johan ni … gunakan agama ..tp the truth is korang nampak ker dye practice islam fully as islam is a way of life?
      lana pon ckp dia perlukan somenone yang ‘beriman’ mcm johan utk bimbing dia.. the thing is beriman ker tak seseorang tu based pd kita ker yang tentukan?tak perlu johan, lana.. ko leh bimbing diri ko sendiri gi pejabat agama belajar agama. betulkan blk niat ko tu.
      lana tu memang aku maklumla dia jahil bab-bab agama ni .. but johan yang korang sokong utk bimbing lana tuu.. aku ada doubt..tp biarlah masa yang tentukan n tunjukkan wajah sbnr johan..

      0

      0
      • dena says:

        aku tak nampak pulak orang backup johan kat sini.. berapa kerat je pun dalam komen ade name johan..tu pun termasuk kau lah yg manjang duk tukar name. yang byk komen kat sini sumer relate ngan tajuk entry nara ni. x mengaku ade perasaan tapi duk merepek bukan2 kat ig n tweeter…

        mmg lana perlukan seorang yg beriman, dan bila dia terima johan tak bermakna johan tu dah cukup beriman. tapi atleast better than her. aku tak paham kenapa kau nak kaitkan isu tahfiz whatsoeva yang x relate pun ngan entry ni. kenapa nak kaitkan lana pulak, dia nak belajar agama kat mana ngan sapa tak de masalah pun ngan org yg ckp ‘tak pernah ada perasaan cinta ni’ walaupun mak die sendiri pernah reply kt ig n mengakui perasaan anak nya tu

        0

        0
      • versi 2 says:

        itu hanya tanggapan buruk kamu saja yg jelas dipengaruhi dan dihasut oleh iblis..yg sebenarnya kamu dan kebanyakan masyarakat hanya kenal johan melalui TV, radio, paper, magazine saja, termasuklah saya..Johan amalkan cara hidup Islam atau sebaliknya, siapa kita utk pertikaikan? apakah kamu malaikat yg sentiasa ada di bahu johan mencatatkan setiap perlakuan baik dan buruk johan? sebagai manusia biasa mcm johan juga, patutnya apa yg kita nampak kurang elok dilakukan johan (sekiranya kamu kenalan johan/ahli keluarga) tegurlah dengan baik supaya johan sedar akan kesilapannya..dan sekiranya kamu sekadar saudara sesama Islam bukan rakan atau family johan, doakan saja supaya kita dan johan berubah menjadi lebih baik. Lana punya niat niat utk berubah patutnya kamu ucap alhamdulillah..pada siapa Lana nak mengadu atau memohon pertolongan, itu semua perancangan Allah, tak semestinya pada jabatan agama saja..lagipun, siapa kita nak pertikaikan? Sekiranya Allah mengizinkan johan sebagai perantara untuk bimbing Lana ke jalan yg lebih baik, sepatutnya kita ucap alhamdulillah..semoga johan juga turut terkesan untuk mendalami ilmu agama dan dari segi perlaksanaan kerana dia punya seorang wanita yang berharap kepadanya utk membimbingnya. Jadi jangan lah kita selalu berburuk sangka..muhasabah diri kita dulu sebelum kita nak mengata itu ini pada org lain, kerana kita akan memperlihatkan hati kita yg kurang bersih..sama2 lah kita muhasabah diri..

        0

        0
  53. iza says:

    bila dia over expose korg memekak…bila dia nk senyap still korg memekak… ckp mcm2..bila org x pki tudung korg ckp mcm2..bila org nak berubah pun korg ckp mcm2…

    0

    0
  54. Senah Gler Glam says:

    die nie diri sendiri yg xbtol nie..meroyan lbh..pdhal die mula post gmbr die ngan Johan kt ig lps tue siap swuh mendoakan kebahagian die ala ape la..bla..bla..bla..la..bkn bpk die wat die jd mcm nie tp die sndri yg jns attention seeker nie..jgn smpi ko xde peminat nnt shila oiiiiii

    0

    0
  55. Aduhai Shila Amzah.. says:

    Kesianlah kau dik oooi..

    Aku pun ada adik muda setahun je dari kau. Tapi kematangan dia nak handle kena reject dr laki ni lebih dari kau. Dia takdenya nak meroyan. Senyap mcm tu je even kt aku pun dia cuma cerita sekali tu je then stop. Aku rasa kau ni mmg tak pernah belajar dr kesilapan kan.

    Aku dlu awal-awal follow kau ni nmpklah aku dgn kau ada persamaan. Suka kongsi apa yg kita rasa di public. Tapi bila aku dh dkt nk kahwin and now dh kahwin pun skrg, perasaan nk share kt public ni dah takde. ilexxxx. Lagi dh khwin skrg kena lah jaga nama dan maruah suami kan. Tapi kau belum kahwin pun, dh meroyan sana sini, tagih simpati seolah-olah kau lah mangsa keadaan.

    Mcm kes dengan Shaarnaz. Aku suka dlu kau dgn Shaarnaz. Aku rasa dia betol2 ikhlas nk khwin dgn kau sblm kena reject dgn bapak kau. Tapi bila kau dh start buruk – burukkan dia, jatuhkan maruah dia even dia dah mintak maaf kalau dia ada apa-apa salah lagi, tapi kau dan family terus hebat menghentam dan menjatuhkan maruah dia.

    Contohilah Yusry dan Erra, mcmana dorg slps bercerai? Ada keluar apa2 statement dr Erra atau Yusry psl perceraian dorg? Takde kan? Itu dah khwin tu. Kau ni kahwin pun belum dh meroyan.

    Aku malas nk komen psl kes kau, Johan dan Lana since ramai org dh komen. Aku cuma nasihatkan kau, belajarlah untuk jadi matang dan redha dengan takdir.

    Ingatlah, kadang-kadang kamu menyukai sesuatu tapi belum tentu ia baik untuk kamu. Dan kadang-kadang kamu membenci sesuatu sedangkan itu yang terbaik untuk kamu.

    Grow up, Shila!

    0

    0
    • antishilalat says:

      agree with Aduhai Shila Amzah! well said!

      0

      0
    • Biskut says:

      Suka sgt aku ngn karangan kau. walau pjg tp syok jugak la aku baca. sebaik2 nya hubungan kita dgn pasangan kita biarla ada privacy sikit. tak perlu nk tayang kat media social selalu. shila ni pula sbg artis, bkn nya dia tak tau tiap pergerakan dia d perhatikan. shila ni bukan takat belom kawen, johan belom sah jadi boypren dia pun dia dh lebih2 post sana sini. bila johan amik keputusan kapel ngn org lain, dia meroyan plak. padahal slama ni dia yg lebih2 perasan….shila shila….

      0

      0
  56. mizz says:

    klu artis luar negara yg aku tau miley cyrus yg dok meroyan terjelir2 lidah lps putus dgn pakwenyer liam…
    klu kat sini…tadaaa

    0

    0
  57. Kino says:

    menyanyi tak seberapa pun aku tengok..kontroversi je yang lebih..bangang bertingkat!!

    0

    0
  58. Peace says:

    Senang cerita, lepas ni awk x payah la update cerita mane2 lelaki lagi dlm hidup awk lagi lepas ni yek?
    Sy bukan nk mengutuk, nk melindungi awak.
    Apa yg awk buat selama ni hanya memalukan maruah awk.
    Lelaki akan fikirkan awk ni cepat syok sendiri.
    Please la jgn ada kaitan mana2 lelaki lepas ni. Cukup hanya awk yg tahu.
    Tak perlu udpate kat sosial media dah ok shila?
    Ini untuk maruah awk jugak.
    Sy bukan peminat awk. Tapi sy simpati org menghentam awk.
    So, please stop this in future shila?
    Be a good girl.

    0

    0
  59. Anonymous says:

    Hehhh suda la shila amzah. kalo betol xde perasaan pesal ko g block johan dr IG n twitter?? Nmpk sgtttttttt

    0

    0
  60. Adoiiyaii.. nmpk nor kebudak2an statement Shila ni.. haishh.. kuat tul coverline.. ari tu.. time kes ngn Sharnaz.. dia ckp, bkn utk Sharnaz.. tp melalut mcm tuju kt sharnaz.. kali ni plak.. kata x de perasaan cinta plak ngn Johan.. peningg arr.. peninggg Kak Kiah ngn ko ni la Shila.. lebih PROPA dr akak nmpk!!! dh2 la… move on.. aku rasa ada btul nyer ayat2 si Sharnaz.. psl Batu tu.. mmg dh nmpk dh skang..

    0

    0
    • Anonymous says:

      Dari dulu lg aku dah nmpk kak kiah..ms bcinta bkn main bkepit xde plak angin ribut…tup tup menang award kat shanghai tu terus reject konon2 shaarnaz kurg ajar..sedih jgk ati mak shaarnaz sentap org ckp anak dia kurg ajar..ini sm la thp mkn dr sndr punya bt statement.ha kan dh kena.dl propa org sgt.skrg dr sndr kn propa..

      0

      0
  61. bobo says:

    wah avatar sama tapi nama lain2 spotted..haha kipas susah mati shila kot..smua komen ngutuk shila dia nak balas tp tuka2 nama..ahahaha

    0

    0
  62. mushtari says:

    dah dimalukan 2 kali sepatutnya kau belajar menjadi lebih matang..tapi nampaknya masih tak juga matang-matang..seperti biasa, kau yg mengundang bala dengan perkongsian segala macam gambar, perasaan, video etc ttg pelbagai perkara..kejap2 kau upload gambar johan, keluarganya, etc tak ke menunjukkan kau yg kemaruk sgt nak pada johan..press statement pun kau jawab soalan wartawan mcm pompuan yg takde rasa malu bila sebut tak menolak kalau jodoh kau dgn johan..kau ni pompuan, patutnya elak jawab soalan2 mcm ni..tak manis..dan sebab bukan kau yg datang meminang nanti..belajar lah malu sikit..dan belajar soalan mcm mana yg boleh & tak boleh dijawab..wartawan mmg akan tanya dan korek mcm2..now johan nakkan Lana, kau dengan perangai budak darjah 5 terus meroyan..satu Malaysia boleh tgk, baca dan nilai dimana kematangan kau..now this? pure cover line yg memalukan kau lagi..tu sebab org kata silence is golden when u cant think of a good answer..lenkali kau diam2 aje..banyak mulut ni banyak benda akan terlepas cakap..susah sgt nak belajar yg johan tak mau pada kau sebab ketidakmatangan dan sifat kau yg gila glamour semua benda nak share dengan masyarakat..itu yg buat johan takde selera kat kau..mungkin jugak johan hilang selera sebab dah nampak kau akan menjadi rita rudaini younger version..semua benda nak hebah satu Malaysia..kalau boleh warna dan bentuk seluar dalam kau pakai pun kau nak bgtahu org semua tahu kan..letih tgk org mcm kau..

    0

    0
  63. ikan kembong says:

    tringat satu tweet shila ngan fafau..mse die nk g china..fafau ckp ‘pegi sana jgn main mata ngn mamat mata sepet’..lebih kurg cmtula ayat fafau…then si shila reply katenya ‘sha da ade mamat mata sepet kt mesia’…aiyoooo..itu pn xnk ngaku lg ke?

    0

    0
  64. Demoroyan says:

    Tgk IG sharnaaz mcm bg semangat dr kejauhan jer kat shila.
    “MASIH AKU CINTA” lettew…hikhikhik
    Berusaha lah klu benar cinta.

    Tp klu baik balik pun apokk nyer tok suke guane plokk…bersegi2 ler cinte kome yakk
    Ape pun tabule

    0

    0
    • mailey sairus says:

      sharnaazahmad
      6 hours ago · True Fitness
      Gentleman cries for his loves ones and will die protecting them.. If i win ur heart, ill make sure ill take care of it till my last breath..

      wow ayat sharnaaz tu buat wanita2 cair… caption tu mcm utk dia jerr.. mcm utk dia jerr… dalam hati masi ada taman jerr. Masih aku cinta walau patah seribu…

      0

      0
  65. Che Ta pon nak perhatian :( says:

    Hmm pasal diorang lagi ke Abang Nara? Cerita lain la pulak. Kesian Che Ta duk tunggu bile la org nk cerita balik pasal kahwin die.

    HAHAHA. LOL

    0

    0
  66. Lady S says:

    suka sangat tambah dosa mengutuk orang..hina dan caci maki macam dah jadi darah daging korang kan?ape yg korang dapat?

    0

    0
    • Anonymous says:

      caci maki aku tak setuju..tapi kalau kalau buat statement kat public bak mintak teguran aku setuju kalau ditegur pun..kalau rasa tak boleh ditegur pergi la hidup sekeluarga kau kat pulau..nama pun hidup sebagai manusia saling tegur menegur kan

      0

      0
  67. tepuk tampar says:

    kalau ko twit.. ‘cintaku hanya bertepuk sebelah tangan..’ lg org simpati kot dik. huhu~

    0

    0
  68. playboy says:

    my girlfriend just broke up with me
    hey,shila..

    0

    0
  69. Datin Hangit says:

    udah2 lah tu shila. diam sudah. klu dh tau tak ckup penutup..tkpyh nk tutup lubang sni, kang lubang sane plak yg terbukak. propa lebih lah ko ni. igt kteorg ni bdk2 sekolah ke nak percaye statement ko tu..lainlah klu dr awal duk ileks2..tkde nk meroyan bagai.

    0

    0
  70. Anonymous says:

    Maybela nak coverline kot. tapi kalau aku,aku meroyan gak kot? Aritu baru je baca statement Johan dalam magazine mana tah. Aku selak2 je la kat 7eleven tu. ayat dia lebih kurang cenggini la, “Sy perlu masa untuk lebih mengenali wanita (shila) yang mungkin 1 hari nanti menjadi jodoh sy.” Nampak tak disitu permainan Johan tu? Budak ni kecik lagi, hati anak2, mesti la terasa sikit terharu ke apa2 la. Mamat tu yang sokmo mengayat perempuan tak ingat dunia,pastu tinggal camtu je. Mintak jauh la aku dari lelaki camni dari jadi jodoh aku aihhhh. Buat sakit perut sakit hati je.

    0

    0
    • miabella says:

      memg dia dah slalu macam nih…kesian d permainkn..kita taw nk kutuk shila je..tapi ade kita taw ke apa betul2 jadi between shila n johan..mcm mana pergaulan shila ngan johan….kita x berada d tempat shila…

      0

      0
  71. peminat suatu masa dahulu says:

    aku dulu minat sbb dh berubah.konon dh berubah konon cool rupanya kuat meroyan..terus aku unfollow insta minah meroyan ni..ingat ko je bleh block2 orang?? hei, nasibla ingtkan aku sorg yg mnyampah rupanya ramai..terima kekalahan bkn meroyan xtentu pasal ubah statement 360 darjah..

    0

    0
  72. najwa says:

    Hmmmm banyaknya Shila amzah dapat pahala, ramainya org mengutuk diaaaa. Shila kembali lah kepada Sharnaaz, anda sesuai dengan dia. Sila la dislike aku weiiii

    0

    0
    • Anonymous says:

      cik najwa,pahala free bak cakap ustaz tapi jangan lupa ustaz pon ada pesan diri sendiri pemunya tu kalau taknak kena tohmahan jangan la buat statement yang boleh menimbulkan fitnah..belajar sampai habis lain kali.

      0

      0
  73. mak jemah says:

    entah apa entah setiap kali post di instagram ayat mak jemah minta publisiti murahan, rintihan dah tu kena tegur dengan peminat boleh pulak buat satu lagi post kononnya diri bagus sangat.bila ditegur tak boleh terima kenyataan plak.meroyan betul.

    0

    0
  74. sindarela says:

    sian shila…

    0

    0
  75. Mia says:

    That’s why they say “silence is golden” patutnye shila ni berdiam diri je..xlak melarat kontroversi ni..

    0

    0
  76. Anonymous says:

    bodoh punya shila..x payah la nk cover2..mmg tak matang punya budak..klu tak cinta nape ko meroyan shila oi..pasai apa ko remove johan dri instagram ko bagai..pasai apa ko update status ditipu la.tertipu la..takkan klu kawan jer ko nk tulis camtu..adoihaiii…baikla ko diam jer shila..

    0

    0
  77. zaza says:

    shila,,balik la dgn sharnaaz..tk kisahla bapak ko tk suka ke,, aq rasa jodoh korg kuat lg nie..

    0

    0
  78. serene says:

    Relax you all…..takkan lah ade perempuan bodoh yg meroyan nak kat si Johan ni, tak hensem pun. Kalau tak dpt Sharnaz boleh jadilah meroyan. Tapi Johan???? Urgh….wat sakit mata je….Yay…nasib baik shila tak jadi dgn si johan ni..

    0

    0
  79. kak says:

    Salam Shila. My suggestion first and foremost is for you to respect yourself. Why do you needlessly try to harm yourself? Listen to your dad and duduk jauh2 lepas tu …. just zip your mouth! Kesian Shannaz Ahmad dah nak berhenti dari dunia hiburan. No worries he is from a respectable family and he has them behind him. Now with Johan pulak! I wish Johan and Lana the very best. Remember, you are a woman an respect is earned!

    0

    0
  80. iop says:

    Shila oh shila, jumpa 2 lelaki yg salah tu satu citer, you yourself also make a mistake, thats y jatuh tersungkur 2 kali. Hv u learned your first mistake. Judging from what you did, i would say..hardly. thats why it happened twice. Nxt time, diam2 sudah, jodoh ni kerja allah, canang2 blum tentu jadik. So baik berhati2, dh confirm kwinnyer maka buatlah press conference. Thats much better. dh post bagai kt twitter pastu tarik blik tu act of compulsive person, suka ikut perasaan, fikir kemudian. Baiklah fokus jer karier tu n simpan your personal issue just for yourself. Awak tu dh 23 taun, patut matang dh fikir. Awk x suka org judge awak kbudak2an, so act like one-lah.

    0

    0
  81. Minn says:

    aku dulu minat shila ni, sebab bagi aku suara dia sedap, tapi sekarang makin kurang minat pulak, aku bukan haters pun, kalau nak cakap dia muda lagi tak matang, hanis zalikha pun muda lagi,tapi aku rasa hanis tu pandai je bawa diri, dan aku bukan peminat hanis zalikha pun, cuma dia pun muda lebih kurang shila ni, so aku buat la comparison, so ape2 pun, shila kena belajar untuk jangan update ape2 dekat social media waktu sedih/tension2, nanti mesti menyesal punya, fikir dulu sebelum post ape2

    0

    0
  82. minah propa says:

    Hahahaha…. kantoi sudah shilalat.. ayat cover ler tew. Dah malu, tak tau nak cakap apa, kata takde perasaan kat johan. Childish sungguh.

    0

    0
  83. wut says:

    Lantak la johan nak kawen ke ape ngsn lana..jangan nak hentam shila pulak..memang dia kecewa apa..cuba benda tu jadi kat korang sendiri, apa korang rasa..bohong la siapa cakap dia tak pernah mengalami benda ni.korang tengok post dia dah tau dia kecewa…selagi benda tu tak terjadi ngan korang sendiri, selagi tu korang ketawakan orang yang mengalaminya..apa nak jadi dgn manusia, suka tengok orang lain susah

    0

    0
    • watdehe! says:

      mmg la shila jadi stok gelak bulan 11 sampai hujung tahun ni sebab meroyan mcm org mati laki..padahal syok sendiri..hahahahahahahaha…semua ni takkan terjadi kalau shila tu tak gedik sgt expose macam2 perasaan, gambar, dll pada mcm2 jantan..tak tahu malu ke??? so, kena lah terima bila dia jadi bahan gelak masyarakat..kannnnn…hahahahahahahahahahahahaha!!

      0

      0
  84. aby says:

    semua silap johan bg harapan “kalau jodoh x kemana” “mak sy suka ciri gadis cm shila” bla3…podahhh

    0

    0
  85. reeza says:

    berkawan biar seribu berkasih biarlah satuuuuu…
    kalo ade jodoh tak ke mana, kalo pandang2 & tenung2 ada iris jugak rupa shila n johan ne…tak salah untuk berkawan untuk mengenali hati budi tapi jgn beri harapan…fikir2kan lah…..

    0

    0
  86. penatt sudah dgn kamu says:

    Dgn ini..aku mula dpt menilai siapa budak shila amzah ni..pttlah tuhan tarik semua lelaki2 dari awk dik oii..rupanya azab benor..usahkan si shanaaz hatta si johan,kite2 yg bace pun penat dgn awk.setiap kali brpisah dgn lelaki,dari a to z awk duk bongkar segala bagai utk tatapan umum.skalipun dulu mgkin shaanaz brsalah dimata peminat gara2 sttment meroyan awk yg pelbagai,tp skrg peminat dah muak dan cuak gile dgn segala bagai sttment meroyan awk tu trhadap johan plk.adakah awk ni begini?setiap kali jodoh tdk menyebelahi awk,lelaki2 trsebut akan jd mangsa sttment meroyan awk di laman sosial,hgga tahap mncalarkan maruah lelaki sbgmana shanaaz dulu?dan skrg..johan pula trpaksa lalui sbgmana yg shanaaz lalui.sesungguhnya..kami peminat dah penat dgn kamu wahai shila amzah yg trlalu rasa diri tu goooddddd sgt.sekian.buat Lana,semoga anda terus menuju ke arah kebaikan brsama johan krn hanya kami peminat yg tdk prnah mghakimi asalkan anda sggup berubah demi bangsa & agama kita.moga2 mnjadi ikutan remaja2 kita yg masih dibuai duniawi agr kembali kpd tujuan hidup yg hakiki.

    0

    0
    • Anonymous says:

      Wlupun sy bknlah sesape,tetapi apabila terbaca statement awak, secara automatik terpikir jgk dlm kpala otak ni sebagaimana yg kamu katakan di sini. Pendek kata,betul, silent is golden.

      0

      0
  87. anom says:

    booooring…asyik2 cite ko je yg keluar….mmg x matang btl la ko ni shila

    0

    0
  88. Weewit says:

    aku dar dulu mmg tk suka pmpn ni. CHILDISH

    0

    0
  89. gangnamstyle says:

    apa-apa jelah

    0

    0
    • Enter Your Name says:

      kita ni siapa jelah nak menilai orang..nak cakap orang tu playgirl ke playboy ke.. meroyan ke apa ke..kalau dia menipu dia akan dapat dosa.. kalau kita yang mengutuk dia maka kita akan dapat dosa dan dia akan dapat pahala.. saya di sini bukan lah untuk membela sesiapa tetapi saya berasa malu dengan sikap orang2 malaysia sekarang.. terutama orang melayu.. mana perginya sikap polite orang melayu kita.. mana perginya sikap hormat menghormati..saya ini cuma insan biasa yang baru belajar..saya tak kisah sesiapa yang nak dislike comment saya..tapi saya cuma nak menegakkan keadilan.. tetapi lebih baik diam daripada berkata kata..rasulullah ada bersabda bahawa sampaikanlah pesananku walau sepotong ayat..saya hanya mahu menyampaikan tanggungjawab saya sebagai seorang muslim..maafkan saya jika saya ada terkasar bahasa atau menyinggung hati mana-mana pihak..saya hanya manusia biasa yang ingin ke jalan yang lurus..saya juga mahu mewakili semua pengcomment untuk meminta maaf..sedangkan Rasulullah S.A.W pun mengampun kan umatnya.. mengapa tidak kita?? wAllahu’alam..

      0

      0
  90. MYOB says:

    Who r u all to judge others? Guess u all orang melayu but no religionkan…. tak habis2 mengata orang.. nilai diri sendiri dulu, dah cukup ke amal untuk bekalan akhirat? Untung Shila dapat dermakan dosa dia pada u all. Shila and family ada ke minta tolong dari u all…. kalau tak suka dont read the article, simple and easy. Sekurang-kurangnya their family berjaya sekarang atas penat lelah sendiri.. bukan asyik mengata dan mengutuk orang saje. Allah melihat gerak geri kita dan tiada seorang pun yang mengetahui isi hati manusia lain kecuali Dia sendiri.

    0

    0
  91. MYOB says:

    Ingatlah sesungguhnya tiada seorang manusia pun yang sempurna. Bila bercakap, jangan mengikut nafsu. Matang sangat ke si johan, lana atau shaarnaz hingga kerana mereka, shila dan keluarga dihina dan dikutuk? Jika kamu semua diperlakukan sedemikian, saya yakin kamu smua pasti marah so think first before saying and kamu ni smua childish dan berfikiran kebudak-budakan kerana orang dewasa dan berilmu tidak akan menjatuhkan orang lain.. guess u all uneducated.. is this what Malaysian Boleh???

    0

    0
  92. Ummaira says:

    Hmppp buad apa laa korang nak cakap shila tuu bagai sangat . Biarlaa shila tuu nak cakap apa apa punn . itu hak diaa . Itu perasaan diaa ! Mungkin shilaa mmg takde perasaan langsung kat johan . Cakap biar pakai otak kay ! jangan sesedap hati jee nak kutuk shila .

    0

    0