Written by Bella | June 20th, 2017

Jika anda peminat setia Fasha Sandha dan menjadi pengikut beliau di Instagram, pasti anda tahu dua orang anaknya, Putra Rayfal dan Putri Raysha Jemaima sangat manja dengan Fasha.

Semalam, Fasha menerusi akaun Instagramnya ada meluahkan rasa kecewa apabila Jemaima mempunyai kesan calar dan lebam pada bahagian tepi matanya. Daripada kapsyen yang dimuat naik Fasha beliau memang sangat kecewa dan tertanya apakah yang berlaku kepada anaknya itu.

Berikut antara muat naik Fasha di Instagramnya :-

Luahan Fasha itu mendapat pelbagai reaksi daripada netizen. Ada yang menganggap ia perkara biasa kerana kanak-kanak ada kalanya secara tidak sengaja cedera ketika bermain, namun ada juga yang berpendapat tindakan Fasha untuk memuat naik luahan itu di media sosial tidak salah kerana seorang ibu berhak untuk mengetahui apakah sebenarnya yang telah terjadi kepada anak kesayangan beliau itu.
habibP.S: Pergh cantik betul rantai tangan HABIB yang dikeluarkan khas bersempena Hari Raya Aidilfitri ini. Kalau pakai di pagi raya nie, memang confirm akan tambah seri dan makin menawan. Banyak lagi koleksi-koleksi HABIB yang sangat memukau bersempena kempen “Budayakan Rantaian Kasih” tahun ini. Boleh tengok puas-puas di https://rantaiankasih.habibjewels.com atau kalau nak lagi puas hati, terus je ke cawangan HABIB berdekatan. Boleh belek-belek dan terus beli kalau berkenan. Tak gitu? 

89 responses to Tidak Berniat Memburukkan Sesiapa – Fasha Sandha Luah Rasa Kecewa Anak Ada Kesan Calar Dan Lebam

  1. burong antu says:

    kecoh la FS ni, bebudak biasa la kadang main ok, kadang buas. bende kecik je pon. tu la seme dok puji girl tu cute tak leh luka sikit? kamon laaa, dia pon di bawah jagaan keluarga bekas mertua ko kot masa tu? hormat la sikit, angkat fon tanya terus tak yah nak masok sosial media meroyan dan sentap. abis kalo netizen kecam karang naik hangin pulak. sudah2 lah, berdamai dah.

    210

    0
    • Anonymous says:

      drama juta episod mne blh habis

      bosan la ko fasah

      71

      0
      • Pekerja Gomen says:

        Aku tak tahu mana pergi rasa kesian aku kat dia selama ni.
        Yang ada cuma rasa meluat dan menyampah….
        Adakah pmpn ni sebenarnya gila talak?
        Atau hati penuh hasad dengki?
        Fasha… better ko carik psikiatri sblm terlambat…
        Seriously ko ada mental problem.

        116

        0
        • Anonymous says:

          kannn..aku pun sama. semnjk dia bercerai ni aku rs dia mcm attention seeker. semua benda nak post d media sosial. org yg suka post mslh dan meroyan d media sosial sebnrnya membodohkan diri sendiri. dah tu suka berkias2 kununnya tak menyalahkan atau sebut sesiapa.tp dlm berkias tu bukti terang2 menujukan pihak tertentu.

          34

          0
        • yuyuyuyuyu says:

          BETUL!MENYAMPAH SANGAT DGN FASHA SANDHA NE!! TAK HBS2 NAK REMEHKAN PERKARA YG KECIL!!! SMUA NAK DIBESARKAN!! MCMLAH DIA SEORANG YG SYG AK!! AK TAK LAH COMEL SNGT!!!! BEK AKU TENGOK LARA,AAISYAH, YUSOF ISKANDAR LAGI COMEL DAN FAMOUS TOP MELETOP!! AK FASHA ADA?? TAK DE KAN!!! SBB TAK COMEL!!! MELUAT!!!! DAH LAH MCM BAPOK!!!

          32

          0
    • nana says:

      ramai nye ibu tak mithali yg aku kenal. mostly anak2 kawan2 aku ada luka garu, lebam sbb jatuh, ada tu yg luka kt siku n lutut sbb maim lasak sgt. tak guna tol kawan2 aku tu. berguru dgn si sendat sbb di BAGUS SGT jaga anak. luka secalit pon tak de. kalo tak tau pon tak de nk tanya direct, ngadu kt media soSIAL. mother of the year sgt.

      33

      0
    • Anonymous says:

      hai fasha, imagine eh, anak ko luka, pastu org komen, “macamana Fasha jaga anak”, apa ko rasa? dia ckp gitu, blh lak ckp xde niat burukkan org… siap hashtag #frustrated.. cuba kalau dia yg kena ckp mcm tu, aku rasa boleh terbalik bumi ni…hmm yela fasha ko jelah yg BAGUS, yg PANDAI JAGA ANAK…. jangan riak sangat fasha…

      35

      0
    • Anonymous says:

      Alah..benda kecik..sibuk nah bagitai seluruh dunia..baru aku perasan kau ni sandha tkle kena sikit.nyampah pulak aku..cari jantan cepat kwinlah.

      18

      0
      • ika says:

        kalau macam ni punya perangai, takde sapa jantan nak dekat. kalau ada pun, mak bapak mertua tak nak, takut kang kecik ati sikit dah meroyan kat media sosial.

        11

        0
  2. ohAku! says:

    fasha makin membosankan. ye satu dunia taw ko syg anak ko. ye satu dunia tau ko try hard nk tnjuk yg ko ibu mithali tpi lama2 org meluat kakkkkk

    96

    0
  3. benar says:

    menyampah dgn FS ni. attention seeker. Dah takut nak mengata ND, dia mengata bks mertua pulak. hati dia ni mmg penuh dengan kebencian. hati busuk sebusuk wajahnya. try hard sgt utk bgtau 1 dunia yg dia la ibu mithali, ibu yg terbaik, ibu yg sgt berlembut mendidik anak2. come on la. kuat berdrama betul la dia ni. meluat

    75

    0
  4. Anonymous says:

    tah2 kene gigit dgn nyamuk jemyanmar tu pegi garu sampai luka

    muka fasah pun berkawah jugak..

    45

    0
    • Lovehazama says:

      Aha.. Dlu dlu masa die berlakon cite natasya ade satu kawah kat pipi die.. Lma aku pasan dah.. Maknenya mamasandha bukn ibu mithali la.. Xmampu halang kawah dari berkawah dekat muka fasha.. Hehehehehe

      20

      0
  5. Anonymous says:

    nanti kalau anak tu kena musibah di dalam jagaan fasha sandha, abes la kau kak. kena kecam kang satu Malaya. Budak2 biasa la. bapak dia pun sayang kat anak tapi dah melasak agaknya jumpa cousins.

    53

    0
    • Kimyap says:

      Tula aku rasa la kan.. Niat di hati fasah sandha ibu paling mithali ni nk tuduh anak anak cho yg cakar ank die kot.. Hehe

      18

      0
    • Anonymous says:

      bukan nak doakan tapi fasha riak sangat ckp bwh jagaan dia budak tu xpernah luka seumur idup(seumur idup baru 2,3 taun)…esok kalau jadi pape pastu org up kan dlam social media dengan ayat “macamana fasha jaga anak” – masa tu aku rasa terbalik bumi malaysia ni si fasha meroyan sbb terasa…dia keluarkan ayat camtu blh pulak dia n penyokong dia ckp ayat tu bukan nk memburukkan org..come on, jgn buat2 xpaham la, kite ni melayu mmg KAYA dengan bahasa kiasan camtu…
      ari tu masa kes kna halau burung antu, aku support fasha sbb aku mmg x suka pasangan neno..tp skrg aku tau fasha si psiko, nora si poyo..tp aku doakan satu hari nanti korang berbaiklah dengan ikhlas…korg dh ada kehidupan yg sempurna dr segi kawangan, ada anak yg sihat..muka cantik, body baik…jd bersihkan hati tu..nk bermusuh sampai bila??? ye betul kite x tau apa jadi between them, tp dlm dunia ni bukan korg je ada masalah ok!

      18

      0
  6. sendu says:

    Lg teruk meroyan nye dr ND..suma benda nk kecoh viral dlm ig..klu mmg rs x puas hati, tanya je depan2..sentap dlm ig tu apa faedahnya..buat org mluat je..dh la family ex-law ko mmg x bkenan ngn ko..so btambah la myampah dorg dorg tgk prangai ko ni..

    44

    0
  7. gadis sunti says:

    kecohlah fs ni adoii payah sungguh. its normal utk budak yang ada luka luka sikit, maybe diorg main main. haihh lagi meroyan dari nd. too much utk post masalah peribadi kat media sosial. mula mula suka fs ni tapi lama lama mcm hmm hampehhh.

    8

    0
  8. katak says:

    Dulu masa dia memula kena tinggal dgn Jejai aku simpati dgn dia tapi bila dah lama lama ni aku naik meluat dgn Fasha ni sebab sikit2 masalah dgn bekas laki & mertua dia mesti dia upload ke media social. Attention seeker. Tak selamanya org akan sentiasa simpati setiap kali kita meluah ke media social. Kalau sesekali meluah memang org akan bagi perhatian tapi kalau tiap hari meroyan dek benda yg lebih kurang sama… menyampah. Sedar2 diri tu yg perampas laki org dulu. ND relak je aku tengok. Fasha ni patut bersyukur sebab bekas mak bapak mertua dia tu masih sudi terima anak2 dia. Takde berbelah bagi walaupun dah bercerai. Tak sedar dek untung punya pompuan. Dahlah perampas…pung pang pung pang jaja cerita minta simpati.

    24

    0
  9. sekuntum mawar says:

    fasha buat camni lagi menunjuk kan dia ni yang tak professional… dah2 …kau g je focus raya..tak payah la curah lagi minyak dekat api yg membara tu…. tau ko marah dgn family tu…

    20

    0
  10. Anonymous says:

    Patutlah anak lembik hati tisu. Calar sikit mak dah meroyan satu dunia

    35

    0
  11. haha says:

    lepas ni semua pengasuh xnak jaga anak FS ni. Cikgu sekolah pon taknak mengajar sbb punyalah cerewet. biasalah tu budak2, lasak, kadang2 adala calar sikit. barula bila besar nanti cekal dan cergas, takla jd mcm FS semua benda nak meroyan. Mula2 rasa simpati dekat FS ni lepas tu benda kecik pon nk war2 kan kat seluruh dunia, payahla.

    43

    0
  12. Anonymous says:

    Anak tu baru 2 tahun 7 bulan. Lepasni lagiiii macam2 parut ada sebab tgh membesar. Kecuali anak ko tu duduk diam2 bawah ketiak ko!

    23

    0
  13. mami butterworth says:

    Tak ada niat nak burukkan sesiapa. Are you sure fasha? Ini bukan sekadar niat nih dah announce satu donia dah.

    43

    1
  14. Anonymous says:

    kejamnya pengkomen2 di atas.
    hanya kerana sej FS & ND.
    ini soal anak la…ibu kucing pon meroyan akalau anak dia luka w.pon sekecil mana.

    0

    83
    • Ntahpape says:

      Nak meroyan pun tgk keadaan lah. Luka tu mcm mana. Sikit ke parah ke. Klu sikit mcm ni nak meroyan ,org akan kata kau gila. Kot ye pun tanya dpn2 bukan up caption mcm ni.

      19

      0
    • BENCI FS says:

      BIASA LA TU BUDAK2 TGH NK MEMBESAR SEL2 OTAK TGH BHUBUNG..ORANG LAIN PUN JADI IBU JGK TAPI KALAU JATUH SIKIT2 ITU NORMAL..TAKDE BUDAK YANG TAKDE PARUT…

      3

      0
  15. Fisha says:

    Tasha,…Ank akk jth dkt Rmh pngsuh.. luka dkt dahi plk tooo.. tp akk xada plk nk meroyan dkt pngsuh sbb tau bdk2 Kan.. main lari Sana sini.. adakh in bermksd akk bkn ibu mithali..?? X sayang Ank..??

    48

    0
  16. tkhabis2 says:

    kesian juga FS ni kan menampakan diri dia yg tk educated langsung,benda mcm ni pun nk kecoh hai biasa lh bdk2 kn dlm usia begini mmg agresif tk tau nk dduk diam even dlm ig dia pun anak2 dia ni nmpk agresif so tk yh lh nk jdi isu tk masuk akal anak tk prnh luka seumur hidup sja le tu nk kenakan x inlaw bawa2 lh beistighfar fasha raya dh nk dekat sdh2 lh nk raih simpati

    31

    0
  17. Anonymous says:

    Wah patut upah peguam siasat dakwa siapa yg menjaga. Bawa anak ke pakar bedah plastik , jumpa pakar kulit, jumpa pakar psikitri sebab ibu trauma.

    63

    0
  18. sentap says:

    benda kecik nak besar2kan..mungkin terhantuk biasa la bdk2 umur tu kan lasak…x kira lelaki pompuan…len la anak ko ada kesan melecur ke…kesan cubit smpi lebam2 blh la ko meroyan…

    17

    0
  19. Tak Pernah Minat Fasha says:

    Alahai, kita nie ibu memanglah akan prihatin tapi agak-agaklah. Kalo rasa anak tak selamat, baik berhenti berlakon dan jaga anak, dan kalau rasa anak tuh tak selamat dengan orang lain, pi mintak perintah mahkamah supaya KO sorang jer boleh jaga anak ko dalam hidup ko.

    Esok ALLAH Taala nak tunjuk, jangan sampai lagi teruk anak ko nanti.

    Jangan lepas sgt cakap atas dunia nie, esk-esk terkena kat diri sendiri mcmana!!

    26

    0
  20. KakPah says:

    0k.. sekarang fasha labelkan kak bukan ibu mithali sebab kak tak paham perasaan dia bila anak dia luka secoet tu.. hang ni manja aih!!

    18

    0
  21. Chimpnz says:

    Sian …ada fone mahal xreti nk guna. Kol la tnya knape anak tu bole terluka dan terlebam?? Ke kredit abisss….? Ada plak masa nk upload gambo dlm ig
    Pasni klu kluarga ex mertua xnk layan ank ko jgn melalak ckp anak dipulaukan okey

    26

    0
  22. misz annoyed says:

    meroyan….dulu masa dlm pantang tak jaga eh pasah?

    9

    0
  23. Anonymous says:

    Dia ni kan mcm sengaja sentiasa up kan issue untuk cari psl dgn ex husband, ex mil, dan nd. Terlalu obvious perangai haramjadah. Selagi simpan dendam selagi tu hidup tak bahagia. Fikir2 kan la.

    #notafan.

    21

    0
  24. Anonymous says:

    ‘hanya ibu yang benar2 ibu je paham perasaan ni’..
    ye la, orang lain yang tak bising-bising bila anak luka waktu dengan orang lain, tu semua bukan ibu sebenar ye..

    memang la semua ibu sedih tengok anak macam ni..tapi upload and membebel di media sosial tu kurang sesuai la tak kira artis or bukan artis.. Lagi-lagi bila post panjang lebar dan ada unsur merungut dan memerli.

    8

    0
  25. Anonymous says:

    haiiiiisiiii kaalau betul report la polis kes dera.. tak perlu masuk ig..banyak orang meroyan lakkkkk

    7

    0
  26. Anonymous says:

    ek elehhh…setakat calar skit jer pun. tak cacat pun anak kau. bdk kecik besa lah klu ada calar skit2.nak pulak kalau aktif. bgslah aktif supaya bsr2 nanti tak lembik. tak logik lngsng pulak ank dia x prnh kena calar skit. nanti ank ko lembap fzkl klu terlalu dimanjakan. kalau lebam sampai berbirat2 mungkinlah. knp aku rs menyampah dgn dia ni lately??

    10

    0
    • Lovehazama says:

      Lately? Syabas kak akhirnya kau sedar.. Aku dah lma nyampah.. Aku x pernah kesian kt die bila die up status sedih di ig.. Everi status mesti ade unsur menyalahkan org dan di akhiri memuji muji diri sendiri..uwerrr

      21

      0
  27. yuyuyuyuyu says:

    MENYAMPAH BETUL AKU DGN FASHA NE!!!!! KONONNYA DIA WANITA YG MULIA LAH PA!! EWWWW… HATI KO PENUH DGN DENDAM!! HATI BUSUK!!! BAPOK!!!!!

    11

    0
  28. pasa says:

    yes mmg ko berhak tau ape yg jadi sbnrnye…tp nape pos kt ig?nape x tny dorg trus? ko nk dorg up status kt ig gak ke pasal ape anak ko jd cenggitu…rsnye jemaima prnh gak lebam/ benjol kt dahi dia dl ms dlm jagaan ko…sdh2la raih simpati dgn memburuk2kan org scr ‘halus’ k…

    12

    0
  29. Anonymous says:

    Bese lah..budak2..bermain..depan mak ayah maybelah anak2 nie behave..x de kita,ha kau..main x igt dunia..mcm kau tu x prnah jd budak2 lah fasha oiii..menyampah btol lah..

    6

    0
  30. wekkkkkkk says:

    tu hari aku tgok anak aku ada ksan lebam (umur anak 3 thn) kt pgelangan tangan, sikit je, bkn byk, mcm kesan gigit dgn gigi, bila aku tanya..ni tangan ni nape..ni sayag, dia ckp kawan, kawan buat, aku tergeleng kpala dn sedih kt hati, alahai mcm ni lh budk2, ya sama2 sebaya gk umur dia ngn budk2 kt daycare tu, jdi x tau nk salahkan sapa, sapa yg mula gigit, aku ckp kt anak, jgn gigit org tau, nanti org gigit balik, …mcm nilh budk2…apa nk buat sbb kita bkerja cari wang, kalau tanya kt pgasuh, pgasuh kata, alah kak bebudak mcm nilh…tak adalah pulak nk jadi IBU MITAHALI tanya pada pengasuh ni, anak sapa yg nakal sgt ni gigit anak aku, ha ..anak aku baik dn x kacau org…ada ke patut kita ckp mcm ni..
    Jadi sesama bertolak ansur lah dlm hal ini, lainlah kalau dh melecur ke lbam berbintat-bintat kt seluruh bdn..ni barulah tegas sikit.
    Ko jaga sendirilh PASA atau cari MAID YG KHAS jaga anak2 ko tu.

    10

    0
  31. Shahrul says:

    Selalunya bila ada orang start ayat ” saya tak nak burukkan sesiapa, …….” – memang itulah niat sebenarnya. Always playing the victim.

    27

    0
  32. Kak long says:

    simpan anak dalam kotak..buang lubang keliling. tulis situ.HANYA UNTUK DI LIHAT SAHAJA ..TIDAK BOLEH DI SENTUH. in shaa allah anak ko tak tercalar or luka.

    18

    0
  33. Kak long says:

    simpan anak dalam kotak..buat lubang keliling. tulis situ.HANYA UNTUK DI LIHAT SAHAJA ..TIDAK BOLEH DI SENTUH. in shaa allah anak ko tak tercalar or luka.

    8

    0
  34. Anonymous says:

    terpanggil nak komen ckt ni bukan nk tlg sesiapa tpi sebgi ibu kita memg risau akan keadaan anak2 wlupun luka tu ckt tpi rasa ingin tau msti ada kenapa dan mengapa jgn krna luka ckit kita buat x tau ja lama2 ia akan jdi besar tu lah org kita selalu biar perkara kcil berlaku kita lalai bila dah jdi besar melibatkan kematian atau parah baru sibuk stu dunia tpi dah terlmbt menangis air mata darah pun x guna jdikanlah kisah2 yg tular skg satu pengajaran mati kena buli contohnya krna dibiar smpi mati jadinya ibu2 diluar sana jgalah anak2 andac sebaik mungkin.

    3

    12
    • nana says:

      mmg kena risau tp takyah la post mcm patah riuk. lebam pon tak de kak oi! sy tak ada anak tp sy jaga anak sedara sy yg nakal n hyper tu kalo cedera sy g anta klinik dan siap monitor lg. tak kan la famili ex die zalim sgt nk biarkan anak die cedera tanpa pemantauan. agak2 la nk tuduh pon. kesilapan kt sini tak ada komunikasi yg baik. tu je.

      16

      0
    • da benci fasha says:

      orang memangla risau tp kenape tak tanye dada dia sendiri? unless kalo pihak sane taknak jawab or bertanggungjawab baru la ko post, ni benda kecik cam ni..adoiiiiii

      6

      0
    • Anonymous says:

      ape yg ko meroyann niiii..memanggg laaaa..isu dia….kenapa dia tak tanya terus je, fon ada, nak tau sngat, pergi lah tanya, ape motif nak post kat ig?lainlah luka teruk dan pihak satu lagi tak jawab ke apa..dan isu satu lg, kau tengok luka tu. kau nak kecoh ke mcmtu kat public?bodoh ke apa, melainkan kau yakin luka camtu wlau kecik tapi disebabkan dera ke apa tu takpelah jgk, ni tnya direct takde,tanda2 disakiti pn takde, macamtu je, dah kecoh gunakannya utk burukkan orng. sebab ada bahan la kan?ko ckp kat atas tu dah isu lain plkk,lari tajuk.bengap

      0

      0
  35. Be Thankful says:

    Kalau pasal bakat berlakon mmg tak dinafikan hebat. Tapi, perkara macam ini, no need to go public. Simpan sendiri or whatsapp personal tanya ex-husband. Even ibu mithali pun tidak perfect dalam menjaga anak2. Haishhh..

    ps: saya juga bukan peminat nora.

    4

    1
  36. li says:

    dari benda yg kecil lah kita waspada jgn smpi dah parah baru nak meroyan sana sini

    0

    9
  37. fs klon rr says:

    knp aku tgk fs ni dh mcm klon rr?

    6

    0
  38. markonah says:

    hey la fasha, ntah2 luke tu sebab kene geget nyamuk. aku kalau nyamuk gigit aku garu pun kdg2 boleh terluke mcm tu. ni kn plak budak kulit lembut, geli la aku mak2 mcmni. aku salute rancangan princess aaisyah budak tu jatuh zain cakap ” xpe budak2 jatuh biasela”. bukan die x syg anak tp die x mengada mcm ko! anak2 mcmnila nanti buat masalah kt sekolah x boleh dicuit!

    11

    0
  39. Pakar ig says:

    FS-tuduh jejai gile+nora halau+anak kena cakar
    aliffSyuk-kucing rimau+org gaji mencuri
    Sajat-promo batang eh barang dlm bilik mandi+nangis dituduh ade bebird
    Persamaan BFF di atas semuanya di sensasikan melalui Instagram sendiri..

    13

    -1
  40. dolly says:

    ku fikirkan lebam kene tampar ke, calar kene benda tajam ke..rupa-rupa secettt besar tahi hidung je.. entah2 anak tu pi garu ka, begesek ngn mainan ka..merepek meraban si fasha ni, pi la kawen lain sana cepat2..teruk sangat dah perangai nye aku tengok

    8

    0
  41. Anonymous says:

    Tengok Rayfal tu comot jer hari2.
    Tu nak salahkan siapa pulak?

    10

    0
  42. Anonymous says:

    mana lebamnya?

    0

    0
  43. Anonymous says:

    adehh fasha… i love u but tolong kurangkan drama queen u tu.. tak perlu nak mention kt social media la.. just settle down with your in law family jela.

    2

    0
  44. Dah tak minat fasha says:

    kalau dah tanya pihak sane n if mereka taknak bertanggungjawab or buat donno boleh la ko nk meroyan kt IG fasha oiiii…pelikla perangai ko sekarang ni sejak kawan dengan sajat, dato’ alif semua. ko jadi makin bongkak.

    5

    0
  45. wekkkkkkk says:

    comel ke x anak dia ni, kalau comel byk org syg dn suka dn org jaga dgn baik…sedikit calarpun org x kn bagi.
    comel ke x comel…bbudak umur mcm ni mmg suka buat itu, buat ini, panjat itu ini, pgasuhpun x trtangkap/terjaga sbb lari sanasini lpas tu terhantuk bucu meja ke, kerusi ke, apa2 la. Tgok lukapun tau, terhantuk dgn x sgaja. Budk kalau skali kena dia ingat tmpt tu yg sakitkn dia…lain kali dia ingat, mcm anak aku yg umur 3 tahun, amek bola bawah meja, amek bola tundukan kepala, tapi lupa nk pndg atas, terus bgun je…apalagi..aku lak x sempat nk amek bola tu, sbb dia dh meluru lari dgn laju dn terus masuk bwh meja…tak nk ikat kaki dia dn kurung dlm bilik..ini dh dera…masa ni masa dia bermain dn mbesar.

    3

    0
  46. Aku bosan says:

    Dah la fasha stop being childish! Ko actually lebih kepada dendam ngn ND. So start nk cari point kat bekas laki ko n bekas inlaw. Kenapa mereka2 ni? Sebab derang ni still sayang and baik ngn ND. Cukupla asyik2 nk tell the whole world that ko je la ibu mithali ..ko la ibu paling penyayang dalam dunia ni. Sudahla nk buruk3 kan Jejai n Family die. Jejai n Family die mana ko tau tak penyayang? Just because ko ratu keyboard social media pergi kecoh doesn’t mean that Jejai yg bersikap low profile do social media tu tak sayang anak die. Cuma org yg bijak je dapat menilai. Macai2 Fasha of coz la backup..eeeiii

    5

    0
  47. dalita says:

    mata saya masa umur 3 tahun kena jahit kelopak dia jatuh sendiri, takda pun sapa marah..

    0

    0
  48. kak bedah says:

    Jgn ckp besar fasha mcm kita sendiri jaga anak selamat..takut tuhan nk tunjuk nanti dlm jagaan kau lg truk anak kau kena..

    2

    0
  49. bodopiang says:

    berkawan ngan bapok.. perangai pun dah jadi mcm bapok .. meroyan ..

    1

    0
  50. Anonymous says:

    menyampah nye aku mak budak jenis macam ni…
    sikit2 tak boleh…sikit2 tak boleh…

    1

    0
  51. Anonymous says:

    ig dia dah private ler.. nak baca juga sape2 back up dia..

    macamanalah agaknya kalau dia masih isteri jejai yer.. kalau anak luka, mesti dia akan up gambar luka tu tapi, caption get well soon jemah…

    2

    0
  52. Anonymous says:

    dia nie memang trouble maker lah buat orang cari gaduh di ig dia.. up status cakap tak ada niat nak burukkan sesiapa.. tapi lepas dia up status , siapa yang akan buruk kan jejai dan family?
    siapa yang akan komen di ig? , followers dan pengikut2 yang dah sponsor pergi bercuti tu yang akan buruk kan jejai dan family. ntah2 salah seorang admin kelab peminat dia nie fs sendiri…. tahun berapa dia menang anugerah ibu mithali nie?

    2

    0
  53. koko says:

    Nak salahkan jejai n keluarga dia tak pandai jaga lah tu. Or nak salahkan abg jemyma si rayqal n cousins jemyma yg buatkan. Kalo budak2 yg buat dah nama budak2kan takkan la nak bedendam pulak. Sy kalo anak org buat mcm tu kat anak sya. Sy akan ckp xpe, mak ubatkan jgn buat kat org mcm tu plak. Nak defense anak sgt pun diaorg tu budak. Nak salahkn jejai n family dia x pandai jaga diaorg bknnya 24hrs nak pantau entah tak nampak skjp jatuh ke apa ke. Cuai ckit je dh dsalahkn benda nk blaku. Jgn salahkan seratus peratus. Lain la ada kesan gigit, cubit, penderaan ke haruslah ko siasat scara berhemah dgn tanya jejai bukan persoalkan dkt insta. Dulu kawin boleh ke berkomunikasi takkn ni dah jadi musuh plak. Satu perkara lg ada dgr kat whi ustaz ckp nak dpt org yg lebih baik dr bekas suami kena maafkan and berbaik dgn bekas suami dan bekas keluarga mertua. Wallahualam .

    2

    0
  54. tak minat FS says:

    Semoga Allah melindungi anak2 mu FS dan semoga sentiasa selamat dlm peliharaanNya. Amin. Aku tak minat fs. tapi luka tu sikit lagi tak kena mata. semoga kita semua dikurnia keselamatann Amin..

    1

    3
    • anon says:

      dekat dgn mata ke tak pun, bersangka baiklah. Takkan org nak wat khianat kat budak2 pulak. Blh jadi budak tu sendiri yg bermain kejar2 & jatuh. Minah gedik tu mmg suka wat kecoh. Kalau anak dia masuk ICU tu blh lah dikatakan ade unsur khianat, ni luka tu kecik sngt.

      1

      0
  55. Anonymous says:

    ek eleh..ak dlu jatuh basikal siap darah meleh2 lgi kluar x de plak mak ak nak kecoh satu kmpung bgitau ak jtuh basikal..dsar attention seeker..

    3

    0
  56. senjakala says:

    baru 4 tahun bergelar ibu dh pandai nk ajar ibu2 lain…aku tk nyampah tapi kesian kt fasha. mcm hidup dlm ketakutan. kenapa ya?

    2

    1
  57. johnny bravo says:

    Mmg mak janda ni sengaja nak memburuk2kan org lah tu, Luka tu kecik sngt je, kene guna microscope baru nampak. Budak2 biasalah, lasak. Takyah nak menuduh org mengkhianati anak ko pulak. Kalau org nak wat jahat, org dah patah2kan kaki tangan budak tu, faham tak drama queen??? Dah naik meluat sungguh dia ni. Gihlah berambus ko anak beranak. Go & vanish into thin air.

    4

    0
  58. joshua says:

    Lepas bercerai baru terserlah perangai jahat minah janda ni. Sebab tulah keluarga mertua dia tak suka. Yelah kalau baik rasenya mustahil kita dibenci. She is a scheming & manipulative woman.

    10

    0
  59. pasa says:

    bile up status, kluarla ayat2 hipokrit dia tu…sy x de niat nk slhkan sape2….sy x tujukan pd sape2…wth?…pelllisss la sume org tau kot ko mmg tujukan kt belah sinun…x pyh nk hipokrit la kalau dlm hati kau tu mmg xde sikit pun rs nk tujukan pada belah sinun tu…hipokrittttttttttttttttttttttttttttttt

    2

    0
  60. mia says:

    hmmm… nampak ada org up kat forum cari, gambar lama jemyma luka bawah mata dan benjol kepala.. 1st benjol katanya..yg itu tak pulak dia menagih simpati tuduh sapa2.. dia saja nak cari pasal fs nie.. cara nie jer dia nak org ingat nama dia.. what to do.. ini ‘legacy’ yg dia cipta… orang akan start jadi jahat bila dia rasa dialah yang terbaik..

    2

    0
  61. Aku posa tauuu says:

    Ala Fasha oii …. biasa la budak2. banyak lagi artis2 yang dah jadi ibu melalui apa yg ko rasa ni. Tapi takde la sampai nak heboh satu malaysia. Kalau tak nak budak2 tu ada luka, engko kasi pakai la iron man suit. Cakap macam engko jer ibu yang paling baik. podah la….

    1

    0
  62. lara says:

    mak yg gila meroyan je sanggup menipu anak tak pernah terjatuh, tergolek, tersadung atau apa je lahhh waktu sendiri jaga ……..tu saja nak cari publisitit murah lagi si Fasha ….sikit je pun dah heboh satu alam….patut pun ramai yg tak suka dia nie !!!!!

    1

    0
  63. kepoci says:

    PATUT LA LAKI NORA DANISH PERLI DIA DLM INSTA STORY.. HAHA PADAN MUKA KO PASHA

    0

    0
    • Jgn gaduh says:

      Laki nora cakap pasal anak dia laaaa dre.. dree… tp fasha termakan ayat nitizen ingat nedim cakap pasai diaa… haiyooo bulan puasaaa .. bawa laaa berdamai wahai hati fasha sandha. Bertenang bertenang itu baru ibu mithali…

      0

      0
  64. maria says:

    ini tak sepatutnya jadi issue kot..small matter..kanak2 sifatnya nakal, bergerak sana sini..jatuh dan sebagainya adalah perkara biasa..lebam sedikit atau luka sedikit akibat terjatuh atau tercedera ketika bermain itu normal..melainkan anak kamu sakit kronik hanya mampu terbaring, tiada risiko kecederaan akibat terjatuh/bermain..then kamu perlu tanya kenapa luka (malah lukanya pun sgt kecil)

    0

    0
  65. vault says:

    one word – poyo

    0

    0

Leave a Comment

Optional