Written by AbangNara | January 18th, 2013

Pergh ~~ Makin ramailah yang teruja untuk menonton drama Sehangat Asmara lakonan hebat Adi Putra dan Rita Rudaini ini. Mana taknya, ada babak romantis seperti Adi Putra mencium dahi dan mendukung Rita Rudaini. Confirm ramai yang teruja kan?

rita dan ady sehangat asmara

Memang sekali tengok inilah pasangan pelakon yang sangat padan untuk melakonkan watak suami isteri seperti di dalam novel Sehangat Asmara. Berkata kepada Kosmo, Adi Putra melahirkan rasa kagumnya terhadap keprofesionalan Rita Rudaini:-

Rita profesional, jadi tidak ada masalah apabila ada babak memerlukan saya mencium dahi dan mendukungnya. Ia memudahkan kerja saya menjayakan watak suami isteri bersamanya. Saya yakin Sehangat Asmara akan menjadi fenomena kerana ia diadaptasi daripada novel terkenal.

rita dan ady sehangat asmara

Sementara itu Rita mengakui yang pada mulanya agak sukar untuk mencari keserasian dengan Adi Putra. Ini kerana Adi merupakan seorang yang pendiam. Namun selepas seminggu, semua itu sudah bukan satu masalah lagi. Kata Rita:-

Ini kali ketiga berlakon bersama Adi. Cuma, sebelum ini adegan bersama Adi tidak banyak tetapi dalam Sehangat Asmara kami berlakon sebagai suami isteri. Mula-mula susah juga nak dapatkan keserasian dengan Adi kerana saya tidak mengenalinya dengan rapat. Lainlah dengan Rosyam dan Aqasha sebab kami memang berkawan jadi untuk membina keserasian di set penggambaran adalah mudah. Mula-mula memang rasa canggung tetapi selepas seminggu penggambaran baru boleh ‘masuk’ dengan dia (Adi).

rita dan ady sehangat asmara

Kepada peminat novel hasil nukilan Aisya Sofea ini, jangan lepaskan peluang anda untuk menonton drama Sehangat Asmara menerusi saluran Astro anda. Mungkinkah drama ini akan mengulangi fenomena Adam & Hawa? Sama-samalah kita nantikan. Lagi 13 keping gambar sekitar sidang media drama Sehangat Asmara dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar Facebook BlissCandid.

rita dan ady sehangat asmara
rita dan ady sehangat asmara
rita dan ady sehangat asmara
rita dan ady sehangat asmara
rita dan ady sehangat asmara
rita dan ady sehangat asmara
rita dan ady sehangat asmara
rita dan ady sehangat asmara
rita dan ady sehangat asmara
rita dan ady sehangat asmara
rita dan ady sehangat asmara
rita dan ady sehangat asmara
rita dan ady sehangat asmara

Baca Yang Ini Pulak:-

160 responses to Tiada Masalah Lakonkan Babak Cium Dahi & Dukung Rita Rudaini – Adi Putra

  1. johnjeninz says:

    Sungguh murahkan maruah pelakon kat Malaysia ni….so???

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 182 Thumb down 15
    • narin says:

      bini adi x jeles ke….? apa dia patung x ada perasaan laki dia peluk, cium dahi rita, rita kan lawa, cun, body cantik, kalau narin ada laki nanti…narin x bagi laki narin peluk2 dgn cam tu…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 141 Thumb down 4
      • Mak Jemah Pencuri Video Di Youtube says:

        Motif nak dukong ala dugong pelbagai? Dah tak ade idea lain ke hah?

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 80 Thumb down 7
        • Lembu Gemuk says:

          Bagus….cium…peluk laaa sepuas2nya….dosa semua tolak tepi…matlamat tak menghalalkan cara kot!!semoga korang sedar yg korang buat ini adalah dosa!!!

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 75 Thumb down 8
        • i'm not a monster says:

          perlu ker sampai dukung, cium dahi utk tunjuk konon2 laki bini ? alahai bagi statement mcm tak ingt agama, memang lah berlakon jer tapi x perlu kot scene mcm tu, tak pikir ker kalau ada sefamily tgk citer ni nanti..yg budak2 mesti malu tgk benda mcm tu dpan mak bapak..mak bapak pulak x tahu nak ckp apa bila anak2 tanya

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 73 Thumb down 6
        • amoi says:

          Simpati aku dgn pelakon3 malaysia…

          Aku bkn ape,aku sian kat makbapak n anak3 dorg sbb malu dengan org kg or jiran3 sbb ade anak\makbapak mcm tu..cm murah sgt pgg sana sini…

          Renungkanlah kalau 1 ari pelakon3 bertaubat or dh mati,bila tgk dorgnye lakonan sblm tu,mst nyesal x sudah..mana x nya,setiap citer n movie asik disiarkan kat tv..even dh mati skali pon…haihhh

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 2
        • Kak Cham Kuat Gosip & Tido says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 27
        • Akus says:

          menyampah betul aku..x de adegan yg lebih sopn skit ke..meluat tgk adelah..apelh nk jadi pelakon2 semua skrg ni..mcm dh x tau adap sopan lagi..cm ner nk jdi contoh buat masyarakat..seakan2 semua ni dh mnjadi budaya ms kini..sedihhh~~

          Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
        • Juliana Banoss says:

          BENDA TU PON NAK BANGGA KAH, FELIK SUNGGUH

          kukukata.blogspot.com/2011/05/gambar-pasangan-gay-bersama-anak-anak.html

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
        • kak leha says:

          oh adi.. wira kak leha.. mari sayang.. kak leha nak peluk adi..

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
      • Kongkang says:

        MASAALAHNYA KAU TU ISLAM ADA ANAK BINI…BUKAN KRISTIAN. BUAT LA PERANGAI ELOK2 SIKIT.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 81 Thumb down 16
        • konkang kau mmg babi rusa! says:

          hoi kongkek,mulut ko tu ade insuran x?amboi…bkn main sedap je sebut yg lain drp yg lain ye?ape,org kristian je yg pandai peluk2? jd agama lain x reti ke?cuba buka mata & telinga tu.sape yg selalu buang anak merata2 & buat maksiat merata2,org anak cucu?atleast kami x hipokrit mcm ko tu kongkek!

          Hot debate. What do you think? Thumb up 19 Thumb down 27
        • Anonymous says:

          kalau tak tau ttg agama lain x payah nak komen lebih.. komen ttg agama korang cukup! ni tentu jenis katak bawah tempurung ni takde kawan ramai.. dok sorang2.. xde kawan bangsa lain.. for ur info xde agama yang ajar buat jahat..yang jahat tu penganut yg hanya pada nama bukan agama!

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 24 Thumb down 7
      • aura says:

        haha… ni saje nk buat c aidil tu jeles… dayus la ko aidil.. biarkan istri di dukung n cium oleh lelaki yg bukan mahram nye…dosa istri suami yg tanggung beb…!!

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 66 Thumb down 11
        • narin says:

          si aidil tu x kisah langsung pasal si rita..bodoh lah aidil tu…ada bini cantik, body lawa buat tak kisah…pergi kisah betina tua lain….si aidil tu main bola pun lembik…hish geram bila narin ingatkan si aidil tu…kesian rita dgn anak2

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 53 Thumb down 19
        • tak heran says:

          aidil tu dah tak herankan Rita….tak ada dia nak jelespun kerana hati memang dah tertutup untuk Rita….Rita, samaada masih isteri orang, atau masih single patut pandai jaga diri….

          Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 5
      • mahaguru says:

        bila abby ckp rezeki yg dtg dr berlakon yg x ikot syariat islam tu haram, sume nak melenting kutuk2 dia. hasil rezeki dari pegang,peluk,cium yg bukan mahram tu elok ke? pastu bg anak bini makan. mcm mana nak berkat hidup.. nauzubillah… sama2 la doakan saudara kita ni..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 118 Thumb down 8
        • Kiah Propahanjeng Bermulot Puaka says:

          Kiah tetap sokong Abby Abady!

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 49 Thumb down 15
        • Ratu minah jambu merah/ biru says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 13
      • rainbow says:

        bini adi tu penerbit drama, kenal pn waktu adi belakon..mst la paham sgt kehendak pengarah penerbit segala..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 24 Thumb down 4
        • Olga says:

          bestnyeee… kalau mcm tu patut ada adegan romen sekali mcm dlm cite2 omputih tu! scene atas katil! mesti gempak! dh alang2 dukung & cium kan? buat x buat tetap dosa so buat je lah!

          Hot debate. What do you think? Thumb up 6 Thumb down 4
      • Anonymous says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 21
        • bosan says:

          kalau berlakon tak berdosa ke?

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 1
        • Anonymous says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 17
        • Umang says:

          Mmg la berlakon. Tpiiii niat x menghalalkan cara.
          Sama mcm bila suami isteri Berlakon pastu lafaz cerai,
          Jatu talak tu

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 0
        • Kodok says:

          Kalau nak masuk syurga…jangan jadi artis la bodo !!!!!!!

          Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 4
        • Mael Lombong says:

          Betul pon dorang in charatcter lah bukan betul pon pas abis cut buat hal masing2 lerrr, ape lah korang nak kutuk camtu tgk jelah citer kartun

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 2
    • ckp jer says:

      ermm..
      xde mlsh???
      ntah laa kan..
      katenye ikut skripp..ntah laa

      Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 2
      • Sharifah Zohro Jubeden says:

        Pengarah tu yg bermasaalah………. bukannya pelakon2 !!!!

        Listen..listen…listen !!!!!!

        Hot debate. What do you think? Thumb up 19 Thumb down 16
      • Mulut Sudu says:

        Pala hotak mende ikut skrip!!! Habis tuh kalo pengarah suruh berak pastu tekangkang sana tekangkang sini Depan kamera ko nak la yeeeerrr???!!!! pleaseeee…mulut sudu x bgi halal tgok ni…

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 34 Thumb down 3
        • Podahhhhh La says:

          skrip tu manusia yg tulis bukan binatang. kalau binatang ikut la …sebab binatang tak ada otak.

          Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
    • narin says:

      nasib baik lah yg jadi hero adi putra…bukan aaron ajis…bosan lah narin tgk asyik aaron ajis jer jd hero…narin nak jugak tgk org lain jadi hero, Malaysia kan ramai hero hensem mcm amir asyraf, aiman hakim redza, fahrin ahmad…fresh pun fresh

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 51 Thumb down 9
      • lalala says:

        yg hensem je kau nak kan narin.. kalo kaku watpe.bront palarae lg best.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 37 Thumb down 0
        • ohh says:

          Bgus sgt ke lakonan diaorg?….so kalau yg haram dihalalkan,,,melakon x mcm kayu lah ye?….kalau dah over acting..lagi lah boring….tak natural….

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
      • Anonymous says:

        betul nasib adi..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • MARRIS says:

        Suka dengan lakonan Amir Asyraf dlm ‘Setia Hujung Nyawa’…komedi, romantik, kejam, sedih semua menjadi…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • j.LOL says:

      dosa tetap dosa!! eh da tige kali aku tulis..
      posting laju sgt wakluuuuuuuuu nara……..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 2
    • daniela says:

      aku minat Adi..tp statement gini aku tak minat..
      mmg tkde masalah nak cium, peluk..tp takde sebab utk halalkan perbuatan ni..sorang laki org, sorang lg masih bini org..renungkanlah.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 41 Thumb down 2
    • beautiful timah says:

      no komen lah

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 6
    • entah apa2 says:

      artis2 ni kebykannya tak tahu malu betullah, mcm takde maruah je statement mamat ni.. sekali lagi kalau isteri kau meroyan dan mintak cerai, apa pulak alasan kau nanti… mmg jenis bengong Adi Putra ni, ckp mcm tak tahu halal haram je..!!!

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 2
    • PELIK??? says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 17
      • bosan says:

        filem iran tu banyak je menang award…pakai tudung, tak ada peluk-peluk pun…

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 25 Thumb down 4
    • aku says:

      btl tu…citer mcm ayat2 cinta takde pon buka aurat..meletop je..kita kt ngra islam..mmg xleh wat bende2 cm tu, dh buat tunjuk kt org, pastu promo soh tgk..yg buat dh sah2 tak tutup aurat, pastu cium2, pegang..lg best suami isteri orang..maksiat terang2an..jabatan agama islam..tutup mata alasan BERLAKON..tanggung la korang.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 4
      • Anonymous says:

        kpala hotak kau ayat2 cinta xde bkak aurat…..lepas dorang kawen tu bkn pompuan tu bkak tudung ke? filem iran mane yg langsung x tutup aurat bg link kat aku meh nk tgok…

        Hot debate. What do you think? Thumb up 7 Thumb down 6
    • Mulut Sudu says:

      KAK CHAM BENGONG!!! Day tua2 bangka pon x betobat lgiiiii!!!!

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • Syaripah siput sedut says:

      lisyen….listen…listen…… Animals have problem too…..

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  2. artis msia sedar la sikit kiamat da nk dekat says:

    seyesly…sy rase rugi jadi istri adi …..ntahlah teguris bile dgr die kate mcm tu

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 42 Thumb down 2
  3. DUDU says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 22
  4. jorgelorenzo says:

    rasanya xperlu laaa wat keluarkan statement ‘tiada masalah dicium dan ddukung bagai….’
    sbb bnda tu dah sah2 haram.

    apa2 pun gd luck laa rita n adi.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 36 Thumb down 1
  5. sepit says:

    nara lembab la.. cube laju ckit updatenye…

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  6. luv says:

    bila agama diketepikan.orang jahil agama je akn kuar statement bengap cmni.!!baghal sungguh ko nie adi n Si gersang Makcik Rita

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 29 Thumb down 8
    • hanna says:

      dorang wat statement camtu kau ckp jahil…abes kau plak org ape?nk bahgal2 ka org?

      Hot debate. What do you think? Thumb up 14 Thumb down 9
  7. minah mulut laser tak hengat says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 23
    • sara says:

      tu ngara org putih..diaorg muslim ke?
      ni rita dan adi sah2 la muslim…hukumnya tetap HARAM

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 30 Thumb down 1
      • minah mulut laser tak hengat says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 14
      • to cik sara says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 15
        • encik says:

          singkat betul cara ko pikir..orang2 mcm ko nilah kasi busuk nama muslim, konon semua pun nak hak sama rata..dah terang2 islam larang menghampiri zina..kalu dah bersentuhan bukan muhrim pun haram, cium dahi apatah lagi..takkan tak merembes kot buat adegan2 suami isteri tu..feel sorry for suami dayus mcm adi n isteri nusyuz mcm rita tu..kesian anak bini makan hasil dr sumber haram..apalah nak jadi dgn melayu zaman skrg..

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
        • bosan says:

          aku duk tgk astro ceria je ngan anak aku…citer ultraman tu dah hafal dah pun…

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  8. bunga says:

    berlakon- berlakon juga. yang haram jangan dihalal kan pula

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 27 Thumb down 0
  9. Anonymous says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 18
  10. artis msia sedar la sikit kiamat da nk dekat says:

    bile hukum hukum islam dimainkan…. adi kene ingt kamu tu suami, suami org… jgn bagi ayat klise ikot skrip la profesional la..hukum tetap hukum jgn dibuat main.. bile berckp kadang2 xpandang kiri kanan asl boleh je xde sensitiviti langsung

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 1
    • geram plak aku.. says:

      kenapa perkara isukan benda halal haram ni kat bini org laki org? kalau bujang? janda? duda? x apa ke? nk komen xperlu kot mention bini org or laki org…same je…dosa jugak… kot ye pon nk kata bini org kesian dosa laki tanggung…abes anak dara? x kesian dosa bapak nk tanggung?

      Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  11. EE says:

    aduhaiiii… adi putra ni memang boleh jadi pelakon berbakat selain Aaron Aziz. aku mula nampak lakonan hebat dia masa drama Tentang Dhia… fuhhh!!! meleleh air mata tgk drama tuuu…….moga terus sukses!

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 2
  12. hanna says:

    tajuk entry nk panas je…padahal sebelom ade cerita ni berlambak kot artis yg belakon jadi laki bini cium2 dahi…toksahkan rita, makcik fadzilah mansor pun mcm tu…bkn aku xsensitif, tp bile diorang ni artis ape org biasa mcm kita nk expect? xde dosa? sedangkan mmg dunia dorang mmg mcm tu….nk ckp pasal dosa artis aku rasa umah kita sumer xde tv mcm umah wardina…ingat tgok tu x dpt ape ke? laki kita tgok artis pompuan xdpt dosa ke? kita pun tahu xmampu nk control diri sendiri keluarga kita sendiri apatah lagi diorang…kalau nk tgok,tgok je lah…kalau xnk xpayah tgok..senang..kalau sumer benda jadi isu esok wat la entry artis berlakon pegang tangan plak…

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
    • Nad says:

      tak salah menegur artis.. walaupun apa yg mereka buat ni adalah tindakan yang keji disisi agama, kita yg menegur ni jgn lah guna kata2 yang keji juga.. tegurlah secara berhemah.. moga2 mereka sedar dan berhijrah spt artis2 yang lain. tanggungjwab sesama manusia kene tegur bila kemungkaran berlaku depan mata.. tp perlu beradab.

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
      • Anonymous says:

        jadi umah cik nad xde tv ke? xpernah tgok ke crita2 yg melalaikan ni… yg ade unsur2 maksiat ni? kita kutuk,..tp kita hadap jugak…maksud aku kalau nk boikot adegan2 mcm tu…boikot jgn tengok…rating xde…diorang pun akan post mortem maybe akan paham kenapa jadi mcm tu…ni kate tp hadap…lepas tgok kutuk lagi geli la itu ini sedangkan kalau kau x tgok kau x tahu pun apa berlaku dlam cerita tu kan///thats the point…

        skang aku dah paham apa maksud wardina pasal penyiaran semuala spanar jaya…kalau nk dapat dosa, tgok lah…see? pilihan di tgn kita…

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  13. minah mulut laser tak hengat says:

    professional ke mcmni? kalau professional,ko buat senyap2 sebab itu kan lakonan,kalau dh pengarah suruh,ko buat je ah,,kalau kau gempar gempurkan nampak sgt kau buat untuk publisiti semata mata,,tak malu ke!!?

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  14. sara says:

    matlamat x menghalalkan cara….rendahnya harga diri, ceteknya pemikiran….Subhanallah.
    org yg buat crta ni, pelakon, crew smua pakat share dosa la ye

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 1
    • cik kak oii says:

      sorok suami, ayah ,adik laki, abg kamu drp tgok tv yg mnampakkan aurat wanita…nk share saham skali ke cik kak? kawal kluarga kita dulu drp buat dosa cik kak ye,baru ngata org…

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 3
  15. Anonymous says:

    xpyah nak bjet profesional bgai la,konon2 lakonan brkesan la tu ble ad adegan cm2,jahil btol statement ko

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  16. Fizz says:

    abg nara oiii..tulis tu bkn main lagi..teruja lah aper lah..sedih tgk melayu zaman skrg..cium dahi dgn dukung tu mcm x berdosa jer..Rita lagi lah..byk betul dosa dia c aidil tanggung..ntah lahhhhhhhhhhhhhhhhhhh

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  17. Ly says:

    inilah dunia kita. buatlah adegan apa pun, semua okay. no problem. cium dahi sekalipun bila memang bukan muhrim, yang haram tu tetap haram jugak. malulah wei. fikir hati anak bini, mak bapak, sedara mara yang tengok. nak cari rezeki pun jangan yg haram pun tutup mata langgar terus semata-mata atas nama “periuk nasi”.

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 1
  18. paukaya says:

    kat dunia tkde kot masalah..takut kat akirat nnt masalah..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  19. slay says:

    cium dahi memang la ok…tapi macam tahi la hahaa..dukung tu tengok gak cmne caranya haha…bukan kau bini orang ke???geram pulak aku tengok si rita ni buat bunyi camni…kau nak buat lakonan buat jela jangan la cakap xde masalah la ape la..bongok

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  20. Iris says:

    hai hai hai..apa rasa hati wife Adi ni kan..x kan xde rasa apa2 kalau suami buat macam ni..Issshhhhh kalau aku la, mesti terasa + terguriskan..bini ni bukan anak patong..tp entah la mungkin dia dah biasa kot..terima seadanya..

    emmmm..ustazah abby abadi tolong komen sikit..opssss

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  21. miss wawa says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 13
  22. SCHAWAL KUAT MENCAPUB says:

    ruginyee jadi isteri adi.. xrase di perbodohkan ke??

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  23. angsana says:

    X lama lg..drama & film msia ada adegan comolot mcm indon..nauzubillah..benda mcm ni dah semakin di ambil ringan..boleh tutup sebelah mata..jgn sampai tutup kedua belah mata.insaflah

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  24. Anonymous says:

    knapa x cium mulut teros =,=’

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  25. angsana says:

    Masalahny RR dn AP ni pujaan ramai..kalau buat silap x apa kut.boleh dipertimbangkn.klau artis lain habislaaaaa..hrmm

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
  26. Anonymous says:

    comel je narin ni tau ., .
    narin narin hkahahhaha . .

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
  27. ikan siakap diternak kak cham/olga says:

    tengah siakap dngr khutbah di masjid yg berhampiran dgn rumah siakap ni kan..terbaca pula statement yg tak senonoh dri artis2 m’sia ni…
    korang tu islam, profesional @ tak profesional itu takde dlm ajaran agama tau…
    haram tetap haram hukumnya AP & RR…
    lepas ni kan msti si aidil tu bt tuntutan nusyuz kat isteri dia ni..dorang tak divorce lg kan kawan2?…ermmm.isteri AP pula, just say ” sabaaaaaaaarrr jeeeelaaaaaaaaaaaaa….”

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
    • zufa says:

      ala ikan siakap oi..isteri orng atau tak..kalau mereka mempunyai asas agama yg bagus..mereka xkn benarkan lelaki bukan muhrim tuk sentuh2an ..xpe la ..sok2 ni kt padang mahsyar..pakat2 jwb..”DEN CARI REZEKI YG HALAL..CIUM DAHI & DUKUNG2 JE MAAA…PROFESSIONAL MAAAAA….LAKI DEN PON XMARAH..” salam jumaat…peace :D

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • ikan siakap diternak kak cham/olga says:

        skrg ni siapa yg harus dipersalahkan???? penulis novel @ pengarah tu??? go ND LALA!!! save Shila from the darkness of love…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  28. princess jiji says:

    drama ambik laki bini orang jadi hero heroin senang sikit bab romantik..sebab dah ada experience..bila ambik yg single n muda drama sure sweet mcm setia hujung nyawa n vanilla coklat..

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  29. NONAME says:

    hmm..bila hukum agama diketepikan..ni la jadinye..bersentuhan sikit pun dah dosa..apatah lg CIUM n DUKUNG? statement yg langsung x profesional..tau x…betapa ramainya org islam yg telah meninggal SGT BERHARAP utk hidup semula hanya kerana nak perbetulkan dosa n silap mereka..even sebesar kuman dosa tu. tlg la adi n rita..korg da besar panjang..lebih tau halal haram..tlg la jgn wat adegan mcm ni..tlg la..pls..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  30. Anonymous says:

    Korang ni semua komen ini and itu, tapi bila drama bermula semua tak miss tengok! Jadi fans no 1 siap ada Facebook untuk drama ini….

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
    • tom jerry says:

      hmmm…ko pon same gak…
      Kate dulang paku serpih,kate org die lagi lebih2..!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Ratu minah jambu merah/ biru says:

      betol tu hahahahahahahahaha dorang ni eksen je marah2 tk boleh itu tk boleh ini tapi tiap2 hari tk sabar nk ngadap tv nk tengok drama pas tengok eksen kutok2 pasal nk tunjok baik n alim sangat ! besok nye tengok drama lagi pas tu kotok lagi ha bergitu la seteros nye sampai mampos !!!!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  31. action says:

    ala setakat cium dahi dan dokong .. bukannya ada feel pon .Ghamai kat depan diorg tu ketika pengambaran ….Klau dpt angel yg baik .. x cium pon nampak seolah olah bercium ….dah namanya pon berlakon byk nipu jerrr …..

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 2
  32. hamba Allah says:

    Susahlah kalo org islam sendiri ckp xpe…mane pergi didikan mak ayah yg brpuluh tahun,mane hilang sunnah nabi yg mnjadi panduan hidup….dimana trgadainya janji pada Allah bahawa xkan melakukan larangannya…..bukan setakat makan babi ngan minum arak je yg haram…kalau islam sbb keturunn semata,mknanya kita ni beriman ke tak?percaya ke tak pada ancaman allah???ingat,yg mati esok…syahadah dan soalan kubur bukan jasad roh yg jwb…iman..kalau hal2 mcm ni anggap remeh,mcm mana pulak kehidupan mndtg yg makin singkat ni?maaflah..andai ada yg marasa diri kolot.terpulang..sekadar muhasabah…….semoga,segala kekhilafan kita mndapat keampunan..,wasalam:-)

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  33. drama swasta says:

    sehangat asmara ni drama melayu.. so penonton pon dah sah2 99% melayu yang beragama islam.. klau berlakon watak lakibini pon, x payah la nk cium2 dahi bagai.. kalau x cium pon, penonton paham diaorang tu watak laki bini dalam cite tu..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
  34. philip says:

    nape tak comolot@cium mulut je terus…lagi puas…main gesel2 ke…dah alang2 buat dosa tu…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  35. lelaki says:

    yg Rita Rudaini, apalah murah sangat..cium dahi , pun cium juga. tak payahlah Rita nak over-over sangat. Buat malu saja sebab dah tua dan ada anak-anak. rita kan perempuam, lelaki memang cari peluang…lagipun bergaya macam mana pun dah tak ada kesan pd si aidil tu. orang kalau dah tak suka, tetap tak suka…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 2
    • Pompuan says:

      betol3 aku sokong ko lelaki dh tua nk bergaya pn dh x laku nk buat org jealous pn x guna dah tua jgn nk berlagak jadi remaja 20 tahun

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
      • Ratu minah jambu merah/ biru says:

        tua tkpe asal kan bagos berlakonnnnn……sape kate dh tua tk boleh bergaya???? sape kate dh tua tk boleh berpesen macm bodak 20an sape kate ????? yg penting prangaiiiiiiiiiii biar betol !!! soal pesen atau bergaya itu tk jadi halllllll yg muda atau yg tua boleh bergaya asal kn prangai jangan prangaiiiiiiiiiiiiiiii !!!! cakap macm ayam tengah bersedih telor tk kelua2…. huh !!!! pompan pompan jangan sedih ye…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  36. mkbs says:

    hahahaaa…….klu x suka…x payah tengok drama melayu….boikot saja!!!… setakat mengumpat, merungut, mengkritik di cela-cela…tiada guna. Tambah dosa jer…

    Hot debate. What do you think? Thumb up 7 Thumb down 4
  37. Kakak Kakak says:

    hish hish… klu laki aku lah kan mmg aku mintak cerai! dari hari2 makan HATI tgk laki sendiri peluk2 ngn betina lain dlm tv! nanti anak2 tgk pasti malu awk tuh dah kawen! sama lah mcm aaron aziz tu. gataiiiiiiiiii !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
    • Anonymous says:

      kakak, laki kamu belum tentu sempurna….duk tgok aurat perempuan lam tv….mengagumi kecantikan wanita lain (dlm hati die puji rita tawww..haha) ingat x berdosa ke? duk tgok cerita omputih ke cerita ape yg ade aurat pompuan x dosa ke? ptg nati jgn lupa mintak cerai taw?

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 5
  38. bunga says:

    tak malu ke anak2 tengok pelok2

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  39. reeza says:

    Drama ini mengisahkan kehidupan pasangan suami isteri, kalo rasa meloyakan, saya pasti mereka2 ini suka akan drama islamiah Indonesia Ayat-Ayat Cinta….Bagi saya , drama -drama sebegini kadang-kala menginsafkan kehidupan suami isteri yang tidak pandai untuk mengasihi pasangan masing2….Fikir-fikirkanlah ye…Masej yang ingin disampaikan oleh penulis sangat mendalam…Bukalah hati untuk memahami hati dan perasaan orang lain….

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 4
  40. Anonymous says:

    Haram

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  41. Anonymous says:

    aku rasa kalau ngan ND lagi menjadi si adi ni……

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  42. mak jah says:

    aku xtau la bini adi ni ada perasaan ke tak. sebab cm xkesah je laki dia bepeluk rapat meraba nora danish, ni rita peluk.
    kalau aku, jeles kot wey. mcm senang je dia kasi share.
    maybe lain org lain hati and perasaan.

    tapi for me, NO WAY. plus, haram kot.

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  43. Adam says:

    Adi Putra ni bajet cool.. statement takleh blah.. tak sedar yg yg statement kau ni menunjukkan betapa rendahnya maruah kau sbg seorg suami yg beragama Islam.. meluat dengan statement artis yg seolah2 tak tahu halal haram… mula2 cium pastu dukung pastu.. apa ke benda lagi lah kau ni Adi.. patutlah bini kau makan hati, takpela kalau kau larat nak tanggung dosa.. dipersilakan…

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
    • Anonymous says:

      betul tu bro.. biasalah artis ni bro, belajar diaorg tak pandai. sbb tu ambik jalan mudah nak cari duit dan rela ketepikan dosa

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  44. macam macam says:

    kalau yang di cium tu suami istri yg sah x pe la jgk..dapat pahala…ni..dapat dosa ade la..huhuhu…dunia akhir zaman..mcm nie la.. =(

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  45. tok anjang hang says:

    yang ramai2 meroyan dalam ini buat apa? “dosa ni dosa tu” kalau sincere pergi la buat something daripada meroyan sini mcm makcik2.. suka sangat comment makcik2 dalam sini, pastu takat tu je..

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 4
  46. samsul says:

    dah berapa byk dahi pempuan dah lelaki muslim ni cium ek..bawak2 la tobat..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  47. munirah says:

    keje sbg pelakon ni menambah dosa je…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  48. Anonymous says:

    Wah… nampaknya ramai yg marah dgn pelakon lelaki. Apa halnnya dgn pelakon perempuan yg rela diperlakukan begitu? Org lelaki seronoklah dpt kesempatan cium/dukung perempuan w/pun bini org, dibayar pulak tu. Pelakon perempuan pun x payahlah semurah itu nak tarik perhatian. Apa yg hebatnya. Katanya ibu yg bertangunggjawab. Ingatlah anak2 masa nak terima adegan mcm tu.

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  49. Sajalah kan says:

    Kalau aaron aziz cium2 camni..korang marah tak?
    Hari ni aku lawat instagram aaron..
    Gila bodoh pompuan melayu…
    Desprate nya kat aaron aziz…

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  50. takeiteasy says:

    aku meluat dgn si ady ni suka buat dosa pas tu buat mcm apa yg dia buat dpt pahala
    artis m’sia la ni sanggup wat apa saja janji dpt duit n popular
    bertaubat la wahai

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  51. Aku says:

    Dalam hal ni, x perlulah nk jatuh hukum, nilai orang itu ini. Mmg betul ape yg dieorang buat tu salah. Dosa. Terang-terang dosa. Even kalau dieorang x buat adegan tu sekali pun, ade je benda lain dlm lakonan yg hukum dia berdosa. Ambil simple example. RR free hair. Berdosa. AP tgk dia, tatap dia, pandang rambut dia, berdosa. Jadi, x perlulah nak sebarangan menilai itu ini. Mmg faham tanggungjawab sesama muslim menasihati antara satu sama lain tapi cara sesetengah dari org kat sini, komen tu dah lebih kepada menilai & menghentam. X de lagi dh cara nasihat. X elok la mcm tu. Cuba kalau ustaz ke, orang alim warak ke, cakap kat kau ‘kau ni buat dosa. kau tau x perbuatan kau tu sekian sekian’. Ape kau rase? X kan x sentap. Even hakikatnya ape yang dicakapkan tu betul. Jadi, ape yg kita boleh buat doakan yang terbaik. Mudah-mudahan, slowly adegan-adegan ni x wujud dlm dunia lakonan after ni. People needs time to change. Even ourselves. Wallahualam :)

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  52. Prince Noob says:

    bodoh punya pelakon dan pengarah2 filem dan drama melayu… perlu ke ada babak2 bodoh macam tu?

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  53. sha says:

    perlu ke babak tu…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  54. Samdol says:

    Kehadapan isteri Adi Putra..dan juga isteri Aaron Aziz…

    Jgnla bersedih…banyakkan bersabar…

    -Samdol-

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
    • Dolsam says:

      Kehadapan isteri Aidil Zafuan…

      Jgnla berlakon mcm tu lg… kesian kat isteri Adi Putra… Malu ngan anak2…

      -Dolsam-

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  55. komen terbaik dari aku... says:

    pasni citer melayu sumer wat babak yg xde kaitan keluarga…pasal kawan2xde mak bapak adik bradik kalau x kang duk lam umah ngan mak ayah pakai tudung pakai sarung kaki mcm x logik plak..anak laki nk masuk asrama xleh salam mak dah sbb bkn mak kandung kan,,blakon katenye…pastu komplen nmpak biadap plak drama melayu…aduiii….nk tdo pakai tudung, gile ke hape crita melayu..pasal kawan2 logik2 la kalau pompuan ngan laki pun sbb sah2 logik dan jelas xde kaitan aurat sumer sentuh sumer tu haram… pastu at the end sumer produser melingkup..hahaha….

    yg komplen2 tu LISTEN!! drama mcm yg aku ckp ni ke yg korang nak kan?

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • rainbow says:

      ko xpenah tgk cerita iran yg mng award peringkat antarabangsa, drama2 dekat tv alhijrah, ketika cinta bertasbih sume tu ek??ak tgk ok je diorg wt cite tutup aurat, tak bersentuhan..terasa je lg nilai kekeluargaan..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  56. biol says:

    Adi cium dahi Rita betul2 ke teknik camare je?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  57. mujica says:

    cane pelakon laki malaysia kontrol stim diorg ar?
    peluk2,cium2
    awek cun gile2 plak tu
    msti plakon pmpuan rasa gak sesuatu yg naik bile duk peluk rapat2
    gua bau wangi awek cun pun dah gegar kepala dah

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  58. isteri bahagia says:

    Drama DEBUNGA LALANG lakonan Norkhairiah dan Zul Ariffin sebgi suami isteri , tak ada sentuh2 langsung wlpn disaat suami nak pergi kerja tak pun ada adegan salam cium tgn suami ,,, ok je tak pun menjejaskan apa2,,,

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 0
  59. aulia says:

    X suke la ngan rita.. pantang kene hulur mic trus nek cite keaiban suami

    Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 2
    • Anonymous says:

      Itu adat lah bila seseorang itu merasakan dirinya 100% betul. Kalau x heboh2 kat orang lain nanti orang x tau pulak yg dia tu betul. Hasilnya ramai yg bersimpati dgn dia kan…..

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  60. verability says:

    Kene kiss2 dokong2 dulu ke nk buat fenomena? Hairan…yg haram dijadikan halal. dunia dunia

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  61. Matlamat xmenghalalkan cara says:

    prfesional konon…cam bngga jer diaorg ni ble org bersikap profesional bab dkung mendukung n cium mencium….OMG… haram ttp haram abg adi n kak rita oi…bkn leh jd halal klu profesional…geli aku bce statement ni..euwwww

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  62. mak jemah says:

    org agama lain hina islam kelam kabut semua org marah la nak saman la tapi artis berlakon ade adegan yang tak patut macam ni..pegang2, cium2, peluk2 bukan mahram masyarakat suke jer tengok..haktuih!

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  63. syahila says:

    Zed Zaidi sila ambil tindakan

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  64. tom jerry says:

    hmmm..puas la adi putra ni jd artis melayu…dah mcm artis bollywood dah…
    Tuhari ngan nora danish…
    Now with rita rudaini…
    After this with???
    Anzalna? Neelofa? Nadiya nisaa? Nabila huda?
    Bla..bla..bla..bla…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  65. tom jerry says:

    oh ustaz don please help them..
    Where’s ab abadi???

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  66. zed zaidi!!sila amik tindakan,Ini siu agama,do something.besar phalanya mnggunakan jawatan anda dgn cara yg betol, ALLAHUAKBAR!!!! :)

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  67. kepoh girl says:

    alahh…..artis malaya ni klu bagi adegan cium bontot pn dorg suke!!..berlakon xkemana pn…atuk aku pn lagi suke tgk cite korea dr tgk cite melayu….buat gosip murah nk publisiti…suke sgt aksi2 kotor tu pasal cerai berai

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  68. kak mat says:

    cantik si rita ni…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
  69. Jijah says:

    Sekarang memang takde masalah. Kat akhirat nanti ada lah masalah nya tu.

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  70. Anonymous says:

    Menteri Penyiaran buat satu buku panduan…..dos and don’ts for muslim artistes like in the late ’70s…..ini tidak….cakap konon negara islam tapt hakikatnya hancur, kerja kalau tak ikhlas dan bukan kerana Allah….jadi lah masyarakat “selam” bukan islam…Don’t blame adi and rita …….ramai juga pelakon kat tv tu cium dahi…kalau tak salah saya rosyam nor pun pernah…..so blame the system bro?

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  71. as says:

    cuba tgk movie citer iran cthnya..(maybe x smua )tp de 1 movie yg pnh menang award peringkat atrbgsa..x pyh peluk2 cium bagai ,ada babak wife dia bcakap dlm blik tanpa tjuk muka pun..tp cite bes gila..

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  72. dadu says:

    Engkau tu orang Islam bukan nye orang bukan Islam. Professional lah sgt konon.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  73. cik pink cokelat says:

    esk2 tgk babak maen ats katil pulak dlm klgn retis mesia..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  74. Lulu says:

    Dear pengarah2 drama Malaysia, rasanya kalau nk sgt ikut skrip novel tu,part2 sensored jgn la tunjuk..seriously gross!tak seswai ngan kita org melayu ni..mcm hawa kiss dahi adam tu~~Eww geli mak nyahhh! Benda nk romantik2 jd xromantik sbb mcm geli..dulu masa tgk nurkasih series,ada jgk adegan Adam nk romen ngan Amina tp x tunjuk detail pun,cuma tunjuk cara Adam dekati Amina dlm gelap..dgn cara tu lg nmpk romantic walaupun no actual kissing or touching..meremang jgk bulu roma time tu..wakaka. at least dpt kurangkan controversy bila sbnrnya tade sentuhan pun

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  75. Hamim says:

    Ye… Mungkin di dunia takde masalah, tapi di akhirat nanti masalahnya besar ooo…

    Bila jumpa Tuhan nanti nak jawab apa?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  76. cili merah says:

    Kalau sembang mengalahkan ulamak….kalau dah ko rasa berdosa n haram tgok drama tu jangan la tgok…ko alih la chanel lain astro oasis ke…atau pun TV AlHijrah ke…aman jiwa ko…..klu nak tenteram lagi ko x yah tgok tv…..sb kat tv tu byk yg haram….nnti tambah dosa ko….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  77. out of the book person says:

    Kubur sendiri2, tak yah la nak mengata lebih-lebih. Mungkin yg mengata ltu pun tak sure masuk syurga lagi. That’s their choice so be it. I think they are big and wise enough to know pasal halal & haram ni. Kalau tak suka jgn tgk. Berilah Pengarah dan pelakon msia peluang untuk menunjukkan kebolehan dan creativity mereka. Kalau ini tak leh tunjuk itu tak leh buat end up drama keras, kaku dan membosankan. Pastu kutuk pulak drama atau filem melayu tak bermutu lg best tgk filem hollywod, bollywood atau korea…..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0