Written by AbangNara | August 10th, 2017

Akhirnya, pihak produksi iaitu pengarah drama Izinkan Aku Mencintaimu, Mansor Akob atau lebih dikenali sebagai Manchi telah tampil memberi penjelasan tentang kontroversi yang melanda 2 pelakon utamanya, Aliff Aziz dan Afifah Nasir. Kalau sebelum ini ada dakwaan dari Afifah yang pihak produksi menyuruhnya rapat dengan Aliff, ternyata dakwaan tersebut tidak benar sama sekali. Menurut Manchi, tidak pernah ada sebarang arahan dikeluarkan untuk mereka berdua merapati antara satu sama lain.
afifah dan aliff
Kata Manchi:-

Kami hanya bercakap kosong dalam kalangan sendiri seperti bersembang di kedai kopi. Ia bukan perancangan produksi pun. Tiada arahan untuk mereka rapat.

Soal masalah di set penggambaran itu perkara biasa dan tidak boleh dielak. Namun, kedua-dua pelakon utama memberikan komitmen dan kerjasama baik.

Saya tak tahu mengenai perancangan di pusat karaoke itu

manchi

Manchi, pengarah drama Izinkan Aku Mencintaimu

Sekarang semua pihak telah pun mengeluarkan kenyataan masing-masing. Anda bolehlah menilai sendiri dan membuat kesimpulan berdasarkan apa yang telah dijelaskan. Rasanya kita dah boleh tutup kontroversi ini. Lama kelamaan jadi menyampah pulak rasanya. Tak gitu? Apa pun, semoga apa yang terjadi menjadi pengajaran buat kita semua. Sumber Berita Harian.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

66 responses to Tiada Arahan Untuk Afifah & Aliff Rapat – Pengarah Drama Izinkan Aku Mencintaimu

  1. whateva says:

    memang annoying. dah laaa buat cerita pasal mangkuk berdua ni

    7

    1
    • Anonymous says:

      Aku syak Pipah failed exam Psychology dia tu. Lain kali jgn libatkan sesapa. Isu ni berpunca dari Alif yg tabuh bini. Bkn dr Pipah menyundal dgn laki org. Skrg pipah dah gali kubur sendiri. Patut ko leh ckp je Alif ajak gi karok sbb dia stress berlakon so kau ikut je. Karok je pun. Tetiba Bella masuk & dorang bergaduh. That’s it. Tak pyh nak kait sape2. Senang hidup kau. Ini dah jadi drama. Dgn kakak kau masuk, pakwe kau blagak setia. Abg ipar kau pon kecoh.

      155

      0
      • Pekerja Gomen says:

        Benar dan bernas

        20

        0
        • Anonymous says:

          sebab balasan kerana dia memang menyundal jadi dah tertutupp idea nak cover..yup..baik dia cakap camtu supaya tak jauh dia gali lubang sendiri,walaupun memang dia menyundal pun(kalau tak,takkan jadi).

          10

          0
      • pelepah says:

        bijak pendapat kau..
        ibarat nak tegak benang. asah tak guna dah..
        patut dia kena belajar lagi tu…

        19

        0
        • Anonymous says:

          Pipoh ni jenis melayan lelaki. Yela, saje nak test market laku ke tak. Yang si alip tu plak gatal nak main puki sebab bini dalam pantang. Lepas tu dia ingat pipah serious nak main ngan dia. So pipah yang memang miang ni acah2 layan la si alip. Last2 kantoi dengan bini alip.

          Lepas tu mulala dia reka citer production yang suruh sebab takut kantoi ngan boyfriend. Yang x boleh blah nye, boyfriend dia percaya. Dia x boleh m3ngaku dia sama2 gatal ngan alip. Nnti kena tggal ngan boyfriend dia. Tapi yang paling bodo dalam kes ni boyfri3nd dia la. Alip dapat balik ngan bella.

          52

          0
        • Anonymous says:

          yg suka test2 market ni mesti yg rasa diri dia x bpe nak lawa..tu yg nk test2..yg rsa mudah laku dh x perlu nk test2 dah..ni men test2, bkn nk fikir perasaan org yg tertipu,itu klau kena yg baik&btol2 nak la, klau kena yg mcm lelaki jnis nk test2 jgk, si pmpuan yg mengetest nie akhirnya menerima padah pdan la muka.

          7

          0
      • Cun malicun says:

        A very good one.

        Alhamdulillah Alifff kebenaran itu akan buktikan semuanye.

        Padan muka sumpah sampat lagi….

        So Wan futuristic hubby please use yr brainsack….

        Brother in law you go n flight kite….

        Beloved sistet now meroyan la kau…. Kita doakan u will be in the same boat in furure…… You go girlsssssss….. Perasan cun

        ZZ puas hati dengan artit malaysia

        28

        0
      • minah latoya mulot longkang vazzzz says:

        Bosan la citer ni. Simple je. Minta maaf je la ngan bella masa haritu. Cakap je ko buat silap kluar ngan husband dia dekat karaoke. Ni tak. Ko gi plak salahkan produksi cakap diaorg suruh korang kluar. Apela ko ni. Mesti sebab ko takut nak mengaku takut boyfriend ko tinggal ko. Yela, dekat boyfriend ko cakap lain,tetiba dalam press conference cakap lain. Btul la cakap alif. Bertepuk sebelah tangan xkan bunyi. Lepas tu masa bella serang ko dekat karaoke kenapa ko lari dengan aliff kalau ko di pihak benar? X boleh ke tolong bella masa tu. Aku rasa pipah ni mmg gatal jenis nak test market. Dah ade boyfriend tapi saje je gatal ngan aliff sebab aliff tu jenis melayan dan pipah plak saje nak test market laku ke x.

        14

        0
      • Anonymous says:

        Sebenarnyakan….jauh di lubuk hati afifah..boyfriend dia..kakak dan abg ipar dia..memang mereka ketahui yg afifah dh buat salah..dah tahu pun yg dia ni curang dgn boyfriend..tapi kalau ego pada dada masing2 masih tebal melekat tk mahu kalah takut jatuh maruah..takut jatuh standard..maka seboleh2 mereka cuba tegakkan benang yg basah..
        Pada aku mengaku salah adalh lebih baik dari berdolak dalik tk habis2 salahkan orang lain..makin menafikan makin orang pandang serong dgn anak beranak ni..mengaku salah dan minta maaf tkkan buat lagi adalah jaln yg sebaik2nya..bagi aku orang yg mengaku slah dan berjanji tk buat lagi adalh orang yg berani..tk gitu.??
        Kekadang orang kaya ni ego lebih tapi penakut pada hakikatnya..

        37

        0
      • Anonymous says:

        Nasib baik pipah ngan alip tak skandal n menyundal sampai ke pulau..mau lagi stress si bella.WORK N PLAY lah katakan ah ah ah ahhhh sedap.fahamkan apa maksud PLAY tu ye

        11

        1
    • minah jambu suka sahara yaakop says:

      betol ….! nak salahkn sape bang nara ke ? mari kite ramai2 kernyam bang nara ni biasaaaaaaaa dia ..!

      1

      0
    • minah jambu suka sahara yaakop says:

      betol tu 5:03pm…! skarang nak salahkn sape bang nara ke ? mari kire ramai2 kernyam si bang nara….!

      0

      2
    • Mata mata says:

      Setuju sgt. Maleh la nak wat dosa ngutuk diaorg ni. Just ambik pengajaran . Life goes on. Next story lak abg nara pas ni

      0

      0
    • n says:

      apa lagi pipah. keluarkan kenyataan lekas. aku nk baca gak la apa kata ko dah pihak produksi dah keluarkan kenyataan ni. ko cakap tunggu pihak produksi keluarkan kenyataan. bhahahaha

      0

      0
  2. peratijangantakperati says:

    Gasak ler ko FiFAH….

    abis lahh….

    hehehehe

    2

    1
  3. Anonymous says:

    Entahla dik nonn. Aku rasa ni semua drama production nak bagi drama laris. Bosan pulak aku tak habis2 benda ni

    2

    8
  4. Menyampah says:

    senang je …boikot je drama ni..biar mereka sendu sesendunya…pandai buat perangai pandailah tanggung….pompang2 bg statement ingat netizen hadap ke

    3

    1
  5. airasia says:

    dh x ada cita lain ka?? klu dok hadap cita ni blh bt drama bersiri 200 episod.

    0

    0
  6. elle says:

    bimbo nye pipah ni bual kosong menyembang kt kedai kopi pon nak take serius sampai nak gi karaoke bagai, btul gak ckp alif yg statement pipah ni x masuk akal n pipah bley je klu nak reject or xnak dtg tmpt tu sedangkan si bella dah bg warning pagi sebelom tu..erghhh cmtu pon si wan ariff tu nak backup lg si pipah ni.sori laa pipah, mmg smpai ke tua lah org akan igt kontroversi ko ni.

    27

    0
    • Anonymous says:

      dah dia mmg nak mnggatal tu psl la dia buat2 knon bnda tu nk kena buat pdahl borak ksog pb boley bagi pipah merenyam.kah3

      0

      0
  7. NNB says:

    Tgk insta fifah, ada video pengarah kata wartawan tu salah tafsir, ckp yg dia nafikan pasal homestay, bukan pasal tu..pastu dahla ckp gagap2, mcm ada yg diorg takut je..

    4

    2
    • Anonymous says:

      Apa kebenda la yg dekat insta tu. X membantu langsung. Yg tukang soal pun ntah apa apa. Yg pengarah hanya deny wartawan salah tafsir. Dia ckp pasal homestay. Apake jadah pengarah ni pun xda education ke. N video tu hanya menafikan article pengarah spt diatas ni. Cubalah tukang soal tu menyenangkan cerita tanya

      1) betul ke pihak produksi bg arahan suruh fifah rapat dgn alip?
      2) betul ke alip x bdisiplin sampai bg pipah rapat?

      Kesimpulannya video lat insya fifah tu entah apa apa. X menjwb isu betul ke x production suruh rapat.

      21

      0
  8. wekkkkkkk says:

    Manchi dh bgi rezeki pada ko pelepah, ko salahko bos lak..x sedar diri dn kuat auta la ko pelepah..
    ko mmg dh busuk dlm industri ni atau ko sgaja cari populariti dn bf ko tupun pcaya ckp ko..ko x nk malukan…jdi ko ckp lah Manchi suruh rapat2..maksud manchi lain, tapi hakikatnya ko mau rapat di luar set jugak.
    Mona-Mona

    9

    0
  9. Anonymous says:

    Fifah tertipu tertipu terfifah, fifah tertipu tertipu terfifah, fifah tertipu lagi..

    Walaupun menyampah cerita mereka tetapi bagus sebab dapat tunjukkan drama perempuan putar belit. Fifah, the best thing u can do is a simple sincere apology. orang malaysia ni ko jahat macam mana pun tapi bile ko mintak maaf n tukar perangai ko tu, orang pun lupe..

    To wan arif, open your eyes bro, u are wasting your time…

    To bella, tahniah kerana dapat menangani kerenah perempuan macam ni dengan professional

    To alif, u may be a bad husband but please be a good father n start a new you.guna kan peluang ini dengan baik

    46

    0
  10. Rania says:

    Pipah bimbo mana nak sorok muka. .ternyata bohong.anzalna adik beradik blh la bawa bertaubat

    14

    0
  11. Anonymous says:

    aku rasa kan tak abis kat sini cte alif & pipah.. lps ni boipren pipah lak bg statement ala2 retis. Dan akan mula la saman myaman.. hahahah.. korang ni dah buat “sepah” ambik penyapu sapu buang dlm tong sampah bukannya lagi berselerakkan..

    12

    1
  12. Anonymous says:

    Skrg nmpk sape yg betul sape yg salah..nmpknya si pipah buat cerita la ekk yg produksi srh dorg rapat… Ermmm.. Yg pasti memang xkan tgk drama ni..

    7

    0
  13. zmna says:

    Rasanya cukup-cukuplah Aliff nak Afifah jatuh sekali dengan dia di mata umum. Dan tanpa perlu abang nara melaporkan di beautifulnara netizen semua dah tahu kot apa yang terjadi sebenarnya.

    Mengulang-ngulang dan mengorek-ngorek kesalahan orang tak patut, lagipun kesalahan tu dari awal lagi dah tahu. Tulislah pasal movie baru ke atau promote artis baru berbakat ke atau promote drama yang abg nara rasa best ke.

    Minta maaflah zaman dah berubah tulis pasal gosip kemudian end dengan sentence “lama-kelamaan jadi menyampah pula rasanya” agak sedikit kasar.

    Sorry abg nara.

    1

    7
  14. Monster says:

    Final count down —– Fifah youve finished….

    Wan — think think n think

    Anzalna — kau yang metoyan

    Hands f — you stay away

    Aliff — ingatlah dan bersyukor oada Allah Yang Bella isteri you

    Bell. — semua mendoakan you yang terbaik

    21

    1
    • minah jambu suka sahara yaakop says:

      semoga bella tabah menghadapi ini semua..kalau aliff buat lagi u pandai2 gi makamah failkn perceraian n jangan pandang blakang lagi ok ..lov u bella….

      2

      0
  15. Anonymous says:

    Ini lah jadinye kalau yg terlibat semua stended cap ayam…harubiru dah semua…

    0

    0
  16. Entah sape-sape says:

    Tah2 pakwe si pipah tu kn paksa bg kenyataan mcm tue nk jaga aib ayah pipah abb dgr kata ayah dier bkn calang2 org..udah2 la pah memalukn dr sndr..dh la belakon sore mcm katun artis sendu btl..

    6

    0
  17. Im a mother too says:

    Sedih.
    Kesian ketua production. Kesian crew crew. Abang director. Tegas sikit. Ramai yang nak berlakon. Hal remeh temeh tangkap cintan set pun kena terjah orang ke.
    Biasalah mana mana tempat berkerja bergossip. Mana mana ada pengaruh buruk. Kalau dah you pilih untuk buat, tanggunglah.
    Ini nak malukan orang. Nak up up video konon you csi. Kau fikirlah Afifah.
    Yang pilih untuk bersms kau. Yang pilih untuk berkaraoke kau!
    Orang kecam sebab kau tak berhati perut. Aliff tak berdisiplin, apa dosa anak dia. Apa dosa bini dia.
    Kau lari tinggalkan bilik karaoke macam takde apa. Orang baru beranak, kau dan family kau main-mainkan. Anzalna menghina bila dia kata pihak sana meroyan. Kecik kecikkan perasan orang. Mak bella pun ada maruah. Kau ada minta maaf kat dia. Manis ke mak bella tengok kau berduaan.
    Yang hebohkan ni kau. Kalau betul tujuan merapatkan silaturahim. Beraba mesra. Bukan typo.Bila bella datang. Walau dia menjerit. Kau diam. Dia tak angkat tangan pun. Dia nak tangkap gambar biar. Bf kau kan dah tau. Family kau pun tau. Production pun tau. Kau takut apa.
    Kau diam. Kau kesian. Saat tu kau menyesal, kenapalah kau tak bagitau bella awal awal. Elak salah faham.
    Aliff tarik tangan. Kau tolak.
    Kau kata. Aliff. Itu bini. Aku costar. Tujuan nak rapat pun untuk production. Kau tinggal. Aku pergi. Kau urus family. Tenangkan bella. Bagi dia faham.
    Bila kau lalu mak bella, kau tunduk. Kau minta maaf. Sorry makcik terlibat semua ni. Kita kawan. Tak de apa apa. Saya pergi dulu, biar bella tenang. Semua boleh explain.

    Kau afifah hati busuk. U enjoy being the other women. Thrill kan. Rasa hot gitu. Hati orang pecah seribu, takde pun kasihan. Saya mangsa keaadan. Teraniaya.
    Cara kau. Gaya kau. Kata kata kau yang buat orang benci. Noone here is a fan of aliff. Bukan sebab bella buat igstory, we kesian.
    We make our own judgement. And we decide Afifah Nasir. We dont like you.

    50

    0
  18. Syarafina Musa says:

    Pegang tangan suami orang kut!

    6

    0
  19. Anonymous says:

    Pipah mmg miang, Alif da mengaku dan mintak maaf, tapi bf pipah x dpt terima kenyataan sbb tu x settle2 lagi, tuduh menuduh, dah nyata mmg salah mengaku aja mintak maaf, belit sana belit sini mmg nampak kau salah pipah

    7

    0
  20. Anonymous says:

    aik?hari tu produksi cakap xde kena mengena langsung?sekarang sembang kedai kopi je. tak memberi arahan tapi tak nafi bercakap pasal tu pun. ke ada part aku tak follow? pe pon xminat dua2. dua2 xde dlm industri pun xape sbb bakat diaorg tak buat aku rasa macam ”ala sayangnya dia ni bakat ada tapi attitude kureng”.macam nabila huda. dulu masa nabila huda ada masalah attitude aku still layan je drama dia sbb aku nak tengok drama yang best.

    1

    7
  21. aihh says:

    boleh tak move on ngan kedua pan**T yang gatal ni… seriously please…

    2

    0
  22. The angguns. says:

    You cant even tell even a 10 yr kid nowadays to do something.
    Ariff, go study. Ariff, go pray. Ariff!
    People only do what they want to do. Especially a double degree, overseas educated and exposed women. You dont need to have 10 years of experience in the entertainment industry to know flirting with a married man is wrong. You dont need your father or sister to go and tell you it is wrong to be alone in a dark place synonymous with maksiat for you to know.
    She did it because she wanted. Simple. You dont need to love a man to try and win his heart. It could be his smile, his height or even something small for you to find someone “cute”. Her excuse of bersumpah dia takde perasan atas AlQuran is invalid. Patut dia bersumpah dia tak buat semua yang tertuduh. Tapi dia buat so yang tu tak boleh sumpah. Cuma boleh ambik hati ariff. Convince him, he is her only one.
    Dont tell me your actions are forgiven because you disuruh. Suruh curi. Suruh bunuh? Lets give an eye for an eye example.
    Alana has a bf that needs to be disciplined. Also pelakon. Sebab you kenal bf. You rasa bersalah. Kesian. Tau takut balasan. You tak berkaraoke berdua. Takde bersms malam buta.
    What hurts bella is you disregard her completely. Macam dia tak wujud. You convince yourself. You are doing it for the right reasons. But no. You did it because you wanted to. That is why netizan marah. U tak minta maaf atas salah u. But you blame and accuse.

    Anzalna. The time has come for you to lick your spit. Anzalna also pandang rendah bini izzue. Let me quote you word to word.
    ” saya cuba mengelak daripada babak berpegangan tangan kerana menghormati orang yang sudah berkahwin, kalau ada pun saya perlu kawal agar tidak berlebih-lebih. Sejak awal penggambaran saya sudah rasa susah berlakon dengan izzue. Saya faham serta menghormati izzue dan isterinya. Sebab itu saya berhati-hati apabila melakonkan babak berpegangan. Saya juga ada keluarga dan teman lelaki, memang dari awal saya cuba jaga batas. Saya bukan nak goda suami orang”

    In your face!

    May you lose all your endorsements. You do not represent women. You pandai cakap tau batas dengan orang berkahwin. Bila ada cctv keluar adik u berpegang tangan u said “perempuan baru beranak lain perangainya bak kata orang meroyan” then you said kalau pihak sana salah apa patut kita buat. Dah terang terang adik u salah.

    Kenapa pandang rendah bella and mak dia. Macam mereka ni tak berperasaan. Tak wujud. Tak important. U pandai post video haniff tak nak tengok model sexy on stage. Konon sibuk main game. Haniff pandai jaga hati bini. Taknak terguris.
    Siapa taknak laki sayang. Siapa suka laki tipu.
    Netizan marah kerana afifah sama perempuan. Sama pernah ada anak kecil dalam family.

    Dan bila kantoi. Dia lari. Apologize insincerely. She didnt face her consequences.

    Tak payah u and your crony pergi forum cari, create account and ejek rupa orang baru beranak. Afifah apa alasan tak cantik?

    Orang tak suka afifah dan marah sangat anzalna sebab you two pandang rendah other women. Macam the world revolves around you. Menghina other women. When 80 percent of your fanbase is wanita meroyan.
    People can lose a career over one sentence. People can lose everything over one action. Jangan megah. Allah maha adil.

    59

    0
    • Kapal selam says:

      Mak aiih panjangnya karangan ko….

      1

      13
    • Anonymous says:

      Agreed. Alif mmg salah. Xda siapa yg x salahkan alif. So dosa alif biar alif taubat dan insaf. Tp pipah…still x nak mengaku kesalahan diri dats y org menyampah. Even atas arahan.. Ada akal pikir tau org tu laki org..laki yg gatal jauhkan. Dia ajak pg karaoke tolak elok elok ckp ada kerja lain. Or tunggu kawan lain sama sama utk mengelakkan salah faham. N masa alip pegang tgn kalo xda perasaan kat alip boleh ckp x yah pegang x manis (simple kan) tp afifah ambik action membiarkan. N lagi melayan gatal alif tu. N tu fifah dah salah. Even atas suruhan produksi dah tau laki org mengadu je kat bini dia laki dia gatal senang. N anzalna still nak tegakkan adik dia juga nak salahkan production n salahkan laki gatal. Laki tu gatal x usah layan stop la dia. Yg tau laki tu gatal pastu ko layan katanta sbb production suruh. Mana maruah kamu mana simpati kamu terhdp bella. Itu kamu salah pipah. Pastu menegakkan benang yg basah. Kesimpulannya nak juga salahkan org lain ye pipah. Stop all these dan semoga kamu insaf ye pipah n alip

      0

      0
    • Lan says:

      Menyampah pulak aku dgn the Angus ni… Kemain sombong comment.

      1

      11
    • Anonymous says:

      Mana lah kau tau niat seseorang tu sebab kau bukan Afifah atau Alif atau Bella atau pun Ariff. Kalau u bukan salah seorang dpd mereka better u diam saja.
      Ni nampak mcm kau pun nak limelight sekali.

      1

      12
    • Boss says:

      Kita semua pun buat maksiat.
      Cuma Allah tutup aib kita saja.
      So dah lah tu x payah nak finger pointing kat sape2.
      Jaga lah dosa sendiri sudah!!!!!

      0

      12
  23. Popcorn says:

    I bet the last scene of this drama (the left scene they not shooting yet) must be really really awkward

    2

    0
  24. MeluatAkuNakTgkBeritaKorang says:

    Bodoh piang nye pipah bimbo! Padan la akak ko penah nak kena saman gak ngan lopa.. dik bradik bimbo.. cara berlakon n slang ckp melayu tu pertuturan pun dah tau pipah n jalna kg.com.. walaupun anak org kaya ke pandai spiking acah2 nak ckp omputih tp cara pertuturan melayu pun dah tau jenis perempuan bingai.. kalau tgk pc pipah ckp semua tergagap pun da tau.. dtg plak akak dia si mia as supporter.. hmm tgk mia tu joget dlm ig kupukupu pun da tau spesis bimbo gak ok la tu dik bradik bimbo betul la kot kate adik lopa aritu.. huhuhu ape ape la nak oii yg kelakar tetap korang!! Haha

    14

    0
  25. mamizura says:

    udah lah semua lets move on..the more we give attention to pipah cibai, alif lanchaiu,and all involved tak ada kesudahannya…the best thing everybody lets forgive each other and don’t repeat……………forgive and forget…………………..Bella, you gonna be alrite dear..inshaallah….
    …………………Nara batu api better hang off this topic totally habis cerita..semua berbaik hang dapat dosa…
    Salam Jumaat..yang barakahhh

    0

    0
  26. Pekerja Kilang Chemical says:

    Aku sejujurnya kagum dengan si Bella ni. Dengan usia muda dia, dia yang jadi PROTECTOR untuk keluarga dia. Matang dan professional.
    Kalau aku la.. laki da kantoi mcm tu… minta ampun minta maaf… JANGAN HARAP peluang kedua..
    Sekalipun aku maafkan, mmg aku suruh dia tarik diri dari berlakon dr mana² drama yg melibatkan dia ngan perempuan tu.. Pas tu, pandai² la kau cari duit bayar gantirugi pihak produksi macammana kau pandai² gatal mencurang dengan bini.
    Alip².. kau ketua keluarga.. patutnya kau yang lindungi keluarga kau.. tapi dari apa yg aku nampak da terbalik. Da la kau buat salah, bini kau kasi chance lagi kau berlakon dgn perempuan tu siap bawak bodyguard sbb takut kau kena belasah dengan BF perempuan tu… haih..
    Maaflah, sejujurnya kau tak layak langsung untuk bini kau…
    Pipah dgn BF tu, udah² ler.. buang yg keruh amik yg jernih.. MINTA MAAF je la.. aku percaya Bella ni org dia pemaaf.. haih…………………………

    2

    0
  27. Anonymous says:

    lps ni apa pulak pipah kepala senget n wan bf till jannah nak jwb?? si kakak tu senyap dah n hrp senyap trs. tp laki plak bising dah..haha. alasan pipah bg dr awl lg mmg tak munasabah. mcm pak cik yg bg alasan tny psl seks kununnya nak uji bakal pekerja sbb slalu kena tipu, pekerja x jujur lah, tiru tandatangan lah.. what the heck??! apa lah kaitan..

    3

    0
  28. Eyeee says:

    Video yang pipah upload berjela2 panjang nya kt insta dia tu, mcm putar alam..
    sudah la pipah…netizen semua tahu kau salah,tpi ko tak nak mengaku..
    so tak payah la ko nk try hard sgt to proof that you are mangsa keadaan..
    semua org dah tahu ko bukan mangsa keadaan, sebaliknya ko mmg cari mslh..
    so telan jela kecaman ni..
    ko pun mmg taknak minta maaf dan mmg tak kan mengaku ko salah kan..so sudah2 la..carry on jela ngn hidup ko tu..pegi jela layan family dan bf ko yg bodoh piang tu…

    yg penting, di mata netizen ko tetap salah.
    bye!

    5

    0
  29. Azwan Ali says:

    Saya bukan penyokong alip peler bercabang tu tapi at least dia mengaku yang dia memang menyundal sama c afifuck tu. Kalau dah director sendiri cakap teda arahan dikeluarkan, mmg confirm la mangkuk hayun afifuck gatal cipap minta gosok. Mohon boikot betina sundal ni.

    Azwan Ali

    4

    0
  30. Anonymous says:

    Alip memang salah. N dia mengaku.

    Pipah salah sbb melayan walau xda perasaan kat alip n atas sbb arahan produksi. Dah tau laki org gatal jauhkan diri. Mcm xda maruah. N pikirlah anak bini dia. Bagus terus terang kat bini dia. Lakonan apa tu pipah?? Tu namanya tipu ko sibuk juga nak menggatal sekali. Kalo alip ajak ko romen mcm mana?

    Laki gatal dilayan memang la menjadi. Org marah pipah sbb ko melayan.

    Production tutup mulut sbb nak jaga hati pipah ler tu. Bwekkk. Mmg aku boikot anzalna afifah n production tu.

    Nak senang cuba zed zaidi panggil produksi – pipah – alip.

    0

    0
  31. Minah ke Do says:

    “Rasanya kita dah boleh tutup kontroversi ini. Lama kelamaan jadi menyampah pulak rasanya. Tak gitu?”
    Amboi Abg Nara, bab ni ko tau plak rasa menyampah ek… Bab neelofake n Fattah dulu ko tak tau erti menyampah plak ek. Len kali guna ayat yg sama gak klau bab neelofake tu.

    3

    0
  32. Jom Karaoke says:

    Terbukti afifah IQ level 0. To afifah; belajar mengakui kesalahan diri supaya dapat memperbaiki diri. Tidak payah menipu, pembaca bukan IQ level macam anda. Tapi kalau mau menipu pun, mesti tipu kaw kaw.. cakaplah aliff bawa pigi karaoke utk release tension atau untuk mencari chemistry bersama mcm si fattah amin tu. Pasal kes pegang tangan tu, ckp lah aliff pegang sebab kamu hampir terjelopok jatuh. Kan senang..

    Okaylah, ini cerita kasih tutup. Bikin malu saja tau nokopizo level IQ si afifah.

    0

    0
  33. Anonymous says:

    Dah dah lah tu… Ni semua tak jaga solat ke sampai memfitnah mencaci menghina org x habis2.

    0

    0
  34. Bkn peminat pipah says:

    Elokbla..abg nara..korang2 yg maki hamun kt atas ni. Tanggung la dosa korang. Mengata mcm korang ada sebelah pipah je masa tu kan. Untuk alip..puas hati awak skrg kan..sbb semua dh tunding jari kt pihak perempuan. OK.

    0

    0
  35. fack says:

    anjalna, aku mmg minat sgt dgn ko. aku adore kelembutan dan keayuan kau. tapi dgn satu ayat yg kau buat hari tu i wish i never see u in this world !

    0

    0
  36. Farah Alina says:

    Lebih kuah dari sudu. Ops. Takut kuah tertumpah!

    0

    0

Leave a Comment

Optional