Written by AbangNara | August 25th, 2009

Ingat lagi tak kitorang pernah ceritakan pasal pertandingan Lurve Affair suatu masa dulu? Sungguh cepat masa berlalu sebab hari nie, 25hb Ogos 2009 (Selasa) di 8TV Quickie pukul 11.30 malam, nama 3 pemenang bertuah akan diumumkan. Pengumuman nie dibuat secara live tau, bukan rakaman.

Kalau menang tue jangan lupa belanja kami kat BeautifulNara nie. Hehehe.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

275 responses to The Lurve Affair Contest Result On 8TV Quickie

  1. hantupensil says:

    good murningggg,,,,,

    0
    0
  2. Penari Poco2 says:

    kan dah lepas rncangan tue…
    x smpt lar nak tgk…
    yg pastinyer nama aku langsung xder…

    0
    0
  3. Penari Poco2 says:

    seronoknyer dpt duit byk…
    leh lar wat shopping raya nie…

    0
    0
  4. Penari Poco2 says:

    eehhh…mana diorg nie…xkan tgal kite bdua jer…
    cam kasi can lak…eheheheh…

    0
    0
  5. Penari Poco2 says:

    aduuuuuiiii…
    dah ngantok lar…
    nak tido…ko p lar tido dulu…

    esok sudah pasti eclipse org ptama jgh bn nie…
    huhuhuhuhu…

    k antu…xleh dating lama2…kene tgkp kering kang…
    saper susah…kak nara jugaaaaaaaaaaakkkk…

    nite…muaahahahahahaha…

    0
    0
  6. hantupensil says:

    RAYAKAN KEHIDUPAN

    Petang kelmarin di kampong baru
    Perniagaan rancak – kueh kueh kueh
    Lauk lauk lauk – segala macam
    Ayer tebu – ayer kelapa – ayer cincau – ayer ayer ayer

    Bubur – bubur – bubur
    Ada yang dilambok
    Ada yang dipengat
    Ada yang dikisar
    Manis manis manis

    Bulan puasa pesta makan
    Bulan puasa menjamu selera

    Batu Road khemah baru dipasang
    Songkok masih didalam peti
    Kain batik belum disidai
    Baju melayu belum di pasang
    Kedai bundle tidak kelihatan

    Kalau sehari sejenis kueh
    Baru selesai merasakan semua
    Kalau sehari sejenis lauk
    Dua tahun puasa blum pasti selesai

    Ayam pecik, ayam pedas, ayam berlada, ayam goreng,
    Ayam tumis, sambal ayam, kurma ayam – ayam ayam ayam

    Gulai ikan kering , gulai ikan basah, ikan dipanggang, ikan dibakar,
    Ikan di salai – ikan ikan ikan

    Bila matahari turun maka semua orang akan turun sama
    Mencari dan mencari dalam satu pesta kelazatan
    Merayakan hidup.

    Bayanglan betapa susahnya untuk memilih
    Antara kueh apam dengan kueh kuci
    Antara apam balik dengan lepat pisang

    Pilih pilih pilih

    Rayakan kehidupan
    Rayakan dengan secangkir air anggur
    Rayakan dengan sebait puisi
    Rayakan dengan sebatang keretek

    Rayakan dengan sekotak janji untuk menjadi manusia yang berani.

    0
    0
  7. lanToK LeW says:

    wow…banyak tuuuuuu…..huhuhuhuhuhu

    0
    0
  8. gosipgurlfea says:

    Tahniah pada sesapa yang menang..aku taktaula plak ada contest ni…
    lumayan~

    0
    0
  9. lanToK LeW says:

    semua da tdo ye…k…nite…sweet dreamzzzzzzzzzzzz….

    0
    0
  10. hantupensil says:

    hellooo….
    sape2 xtdo?

    0
    0
    • syamiza says:

      i’m back……
      watcha…….
      mata nie tak reti nak tidoq plak mlm niee…
      pasai apa tak tau laa….
      poco….poco hang tidoq dah kaa?
      apis, fea hangpa tidoq jugak dah kaa?
      sowwy la td komp hang…..
      geram sungguh la kat brokband niee…
      rasa nak hempok ke tanah…..
      haa tu diaa… keluaq dah bahasa utara…..

      0
      0
      • hantupensil says:

        heehehehe…
        ingat baru nak bangun sahur td…huhuhuh..

        0
        0
        • syamiza says:

          ekekek… sahuq apa bendanya awai lagi… hat lain p mana? depa tidoq dah ka? hang tak mengantuq ka apis oiii…. 24 jam mengadap komputer…. p laa rehat2…..

          0
          0
        • hantupensil says:

          depa tidur da lah…
          da pkul berapa nih…
          hahahaha…
          mane bleh tido…
          keja bnyak lagi la…
          huhuhu…

          tua ar syik tgk komputer jek…
          lame2 jadi rabun plak..

          0
          0
  11. syamiza says:

    Bismillahirrahmanirrahim… Assalamualaikum

    “Manusia Hawa dijadikan dari rusuk manusia Adam,
    Bukan dari kepalanya untuk dijunjung atasnya,
    Dan bukan pula dari kakinya untuk dijadikan pengalasnya,
    Melainkan di sisinya untuk dijadikan teman hidupnya,
    Dekat pada lengannya untuk dilindungi,
    Dan dekat pula pada hatinya untuk dicintai… ”

    Jangan kau cuba jinakkan kami dengan harta kerana nanti kami semakin liar,
    Jangan kau cuba hiburkan kami dengan kecantikkan kerana nanti kami semakin menderita…

    Bimbinglah kami dengan penuh berhikmah:
    Akal yang setipis rambut, tebalkan ia dengan ilmu.
    Hati yang serapuh kaca, kuatkan dengan iman.
    Perasaan yang selembut sutera, hiasilah dengan akhlak…

    Bimbinglah kami menjadi WANITA SOLEHAH kerana..
    WANITA HIASAN DUNIA, SEINDAH HIASAN ADALAH WANITA SOLEHAH…

    Posted at 04:56 am by aisyah_alladin

    0
    0
  12. syamiza says:

    ANDAINYA KITA MENGINGATI MATI
    Insyallah… .
    -hati kita tidak akan cinta dunia. Nafsu yang inginkan itu dan ini akan dapat kita kawal bila kita sedar hidup di dunia hanyalah sementara.

    ANDAINYA KITA SERING MENGHITUNG AMAL IBADAH DAN DOSA-DOSA KITA
    Insyallah…
    -Kita akan akan menjadi hamba Allah yang banyak bertaubat dan banyak membuat kebajikan. Menjauhi yang mungkar demi mengharapkan rahmat-Nya di akhirat sana.

    ANDAINYA KITA SERING INGATKAN DIRI KITA BAHAWA APA PUN YANG BERLAKU ADALAH KEHENDAK DAN IZIN ALLAH
    Insyallah…
    -Kita akan menjadi hamba yang bersabar dengan ujianNYa dan syukur dengan RahmatNYA.

    ANDAINYA KITA BOLEH BERKASIH SAYANG KERANA ALLAH
    Insyallah
    -Akan amanlah dunia daripada sengketa kerana merasakan antara kita sering bersaudara. Sekiranya ada yang teraniaya, pastinya ada yang membela.

    Posted at 01:22 am by aisyah_alladin

    0
    0
  13. hantupensil says:

    Mereka kata :
    Mengapa kita tidak kaya raya?
    Tengoklah si fulan itu,bermewahan saja..
    Aku bertanya : apakah caranya untuk aku kaya?
    Tapi.. secara mulia dan tanpa berdusta

    Bukan kita tidak tahu
    Jalan, denai dan liku
    Agar harta ditemu dan disapu
    Tapi semuanya cara palsu dan tipu..
    Bukan kita tidak mahu,
    Tapi kita tidak mampu,
    Takut dan terkedu
    Mengenangkan Yang Maha Satu
    Yang Tiada BagiNya sekutu

    Ya, telah kaya para pengkhianat,
    Dengan harta yang sarat,
    Tapi mereka lupa akhirat,
    Balasan yang berat,
    Dunia, jiwa bertukar menjadi keparat

    Ya, telah kaya para pendusta,
    Syarat mereka : lupakan Yang Esa,
    Harta rakyat, semua disebat
    Harta awam, semua dibekam
    Hukum syaitan, mereka bertuhan

    Kita pun ingin kaya,
    Ada harta, ada kereta yang istimewa,
    Ada rumah mewah yang melimpah,
    Ada hidangan yang bukan sebarangan,
    Ada duit yang bukan sedikit

    Tapi, jalannya hendaklah suci,
    Bukan seperti seorang pencuri,
    Jika ada jalan yang mulia,
    Di hujungnya ada harta,

    Tunjukkan kita, di mana saja
    Kita bukan musuh harta,
    Kita cuma musuh pengkhianat bangsa
    Dan Negara,
    Apatah lagi pengkhianat agama..

    0
    0
  14. syamiza says:

    Bila Lelaki Jatuh Cinta.

    Lelaki diciptakan Allah berbeza dari kaum Hawa…. Lelaki dicipta sebagai golongan yang kuat dan tabah & tentunya mereka yang memimpin kaum yang lemah (perempuan) tapi bagaimana pula dgn lelaki yg dilamun & jatuh cinta?? Tak dinafikan ini adalah sebahagian daripada daya tarikan lelaki terhadap seorang perempuan (isn’t they cute when they..re in love?)

    Bila lelaki benar-benar jatuh cinta dan setia pada kekasihnya dengan ikhlas, perubahan sikapnya amat mengejutkan. Hati lelaki yg dianggap keras selama ini, tiba2 secara semulajadi menjadi selembut kapas apabila sudah jatuh cinta dgn relanya. Bahkan lelaki yg mabuk cinta sanggup berkorban dan buat apa sahaja utk kekasihnya. Sekeras manapun hati lelaki ia akan mengalirkan air mata apabila hatinya dilukai. Utk melihat lelaki menangis amatlah payah.

    Diantara tanda2 lelaki yg jatuh cinta dgn hebat ialah:

    1. Dia bersungguh2 melakukan sesuatu utk kekasihnya dgn rela bukan krn terpaksa.

    2. Dia sentiasa ingin menghiburkan kekasihnya dan berubah menjadi orang yg kuat bercakap.

    3. Dia byk menasihati kekasihnya kerana dia amat menyayangi kekasihnya.

    4. Dia berusaha mengongkong kebebasan kekasihnya krn perasaan cemburunya yg meluap2.

    5. Dia sentiasa takut kehilangan kekasihnya.

    6. Dia sentiasa mengawasi pergerakan kekasihnya krn dia sentiasa berasa curiga.

    7. Dia tidak suka ada lelaki lain rapat dgn kekasihnya.

    8. Dia mudah merasa cemburu dan sensitif apabila kekasihnya tidak menumpukan sepenuh perhatian kepadanya.

    9. Adakalanya dia seperti seorang anak kecil yang meminta perhatian krn dia mahu kekasihnya melayannya lebih dari org lain.

    10. Dia menjadi org yg paling rajin dan sanggup membantu kekasihnya melakukan apa saja.

    11. Dia pandai merajuk hati krn ingin dipujuk oleh kekasihnya.

    12. Dia akan mengalabah apabila kekasihnya berjauhan daripanya terlalu lama.

    13. Dia sentiasa mempastikan keselamatan kekasihnya.

    14. Dia mementingkan kekasihnya daripada dirinya sendiri.

    15. Dia kerap bertanya adakah kekasihnya mencintainya krn dia merasa kasihnya lebih kuat drpd kekasihnya.

    16. Dia tidak akan melayan perempuan lain yg tidak ada urusan penting dengannya.

    17.
    Dia cuba meluangkan lebih byk masa dgn kekasihnya walaupun terpaksa menunggu kekasihnya dgn sabar

    18. Dia membanggakan kekasihnya di depan org lain.

    19. Kalau ditinggalkan oleh kekasihnya, ia akan berasa serik dan tidak percaya dgn cinta perempuan lain namun dia sentiasa mengharap kekasihnya kembali kepadanya.

    20. Apabila timbul org ketiga, dia akan hilang akal dan sanggup berbuat apa saja untuk merebut kembali kekasihnya.

    21. Dia menganggap kekasihnya sebagai org yg paling dipercayainya dan sanggup menyerahkan harta walaupun nyawanya sendiri.

    22. Dia tidak akan berlaku curang kepada kekasihnya namun jikalau dia berbuat demikian itu bererti hatinya belum 100 peratus mencintai kekasihnya.

    23. Bukan semua lelaki sanggup menitiskan airmata hanya untuk seorang perempuan wallahualam…

    0
    0
  15. MemBesar says:

    to syamiza… Em,.. sweet sgt bc ni pagi2 buta.

    to BN: bila tbaca projek AlPHA korg baru aku tahu ada blog Red Mummy. hr tu jugak aku try buka nk tahu apsal dia masuk top 10, yg aku nmpak kat situ cuma ceta ttg dri penulis byk2, gbr fmly dia byk2, iklan byk2 ( tmasuk iklan tpt dia g shoppg, siap tayang kasut g), yg lain2 aku tak tahu coz aku tak sanggupdh nak baca lagi. next other dy aku try bukakkkk lagi ( hr ni, time ni) aku still pening tak tahu apa isi utama or tunggak utama log tu. BN bleh tak tolg jawab @ inform apa sbnrny yg ada dlm blog tu. aku tak sggup nak buka kali ke3 takut peng kali ke3… uhuhuhh.

    0
    0
  16. hantupensil says:

    25-08-09 2:45am
    17 hour…non stop work…
    hahahahahaha…. :)

    0
    0
  17. hantupensil says:

    aaarrrrrrrrrrrrrrrrgggggggggggggggghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh………………..!!!!!!!!!!!!!!!!

    0
    0
  18. Rahsia Emas says:

    perhhh,byk tu duit yg die dpt…
    ape2 pun congrates pada sape yang menang..hehe

    0
    0
  19. aries_april says:

    morning all………….
    sapa er yg mng?
    klau warga BN…
    jngn lpa bt open house ya nnti raya…
    ke jhr pn aries snggp trun…

    pe2x pn…
    congratz..

    0
    0
    • new moon says:

      camat pg smua…..ade baek arini?apsal smlm ar problem gile nk msuk bn nih…last2 aku fed up aku xjoin2 dh…mane xnye..asal nk msuk je xleh…katenye web nih kene suspended…mnde ntah tu…mati2 aku igt kene banned dh smlm…hoho…

      0
      0
      • eclipse says:

        aku krg bek ari ney…huhu…
        aah smlm ssh tol nak komen…
        suspended tue dat means blog ney mcm kena gantung…hahahah…
        btl ker ape yg aku ckp ney??
        belasah jer la..heheheh..

        0
        0
  20. eclipse says:

    selamat pagi malaysia….hehehe…
    aduh ari ney aku xceria…
    pg2 lg dh mgantuk mls nak p keje…huhuhu…

    0
    0
  21. eclipse says:

    post coment pon dh len…
    cpt dr biase…
    cuma background dia aku xbrp suke sgt…
    dlu nak tgk mcm senang jer…
    skrg mcm serabut sket…huhu..

    0
    0
  22. eclipse says:

    sume org tdo lg ker??
    aku dhla boring ney….
    time2 tue plak org xde…huhuhu…

    0
    0
  23. hantupensil says:

    helooooooo gooodddd murningg….

    0
    0
    • eclipse says:

      ade pon sekor….eh silap…sorg…hehehe…
      ingatkan td aku je penghuni kat penjara ney…
      rupe2nya antu yg dtg…
      bkn manusia…heheheh..

      0
      0
      • hantupensil says:

        amboi2….
        laser ko pepagi yer…
        nape ko sorang nih…
        mane geng2 lain…

        0
        0
        • eclipse says:

          ntah…dorang sume mkn xbis lg kot…
          pas mkn g smbg tdo…
          aku skrg msk keje kul 8…
          blk kul 4…
          ko bkn men lg aku tgk skrg…aktif 24 jam…
          ade chance nak menang ney…heheheh…
          ko xpenat ker?ngadap komp jer…
          o…yela…ko bkn pose pon…so blehla mkn dn minum….muahahahaha…

          0
          0
        • hantupensil says:

          pndai la ko…
          kalo xde keja jgn harapnya aku nak duk kat opis nih..
          baik aku tido puas2 kat umah…
          xyah bejage….
          huhuhuh….

          0
          0
        • eclipse says:

          aku mmg pandai pon…hahahhaa…
          ko wat keje ape?
          ko security guard ker?hik…
          memanjang berjage jer…heheheh…

          0
          0
        • hantupensil says:

          lebih kurang la…
          aku jege opis nih…
          takut semut masuk wat kacau…
          hehehehe

          0
          0
        • eclipse says:

          yg ko nak g jage semut ape kejadahnya??hahaha…
          lawak la ko…huhu…
          klu ko jage aku xpe gak…
          sbb aku rmi musuh…heheheh…
          semut tue sng jer…ko pgl jer pest control…selesai lah masalah ko…hik…

          0
          0
        • hantupensil says:

          kalo ramai musuh panggil ar polis…
          pngil aku wat ape…
          hahahaha….

          0
          0
  24. eclipse says:

    mn yg lelain ney….
    antu ko pg kaco dorang…
    srh dorg mai cni…

    0
    0
  25. new moon says:

    1. Jika anda makan satay….jangan pula lupa timunnya, sebabnya memakan satay bersama karbon yang terhasil selepas pembakaran akan mendatangkan kesan karsinogen! Apa bendanya karsinogen tu? (Ianya ialah suatu keadaan yang menyebabkan barah). Timun pula adalah anti-karsinogen

    2. Jangan makan udang selepas mengambil pil vitamin C !!. Yang mana anda akan mati keracunan Arsenik dalam beberapa jam sahaja.

    3. Barah -akibat penggunaan bahan dalam shampoo.Balik rumah dan pergi periksa. Tukarlah ke jenama lain sebelum terlambat, jika kandungan dalam shampoo anda mengandungi Sodium Laureth Sulfate atau ringkasnya SLS. Bahan ini akan menyebabkan barah dalam jangka masa yang panjang dan ini
    bukannya jenaka. Shampoo yang disahkan mengandungi bahan ini ialah; Vo 5, Palmolive, Paul Mitchell, L’Oreal, Hemp Shampoo terbaru keluaran
    body shop, Nature Force dan lain-lain lagi. Shampoo Clairol’s Herbal Essence adalah satu-satunya yang mengandungi Sodium Laureth Sulfate secara tunggal.
    Meskipun pertanyaan telahpun dibuat terhadap syarikat ini dan jawapan dari mereka ialah, “Ya memang kami dah tahu masalah ini tetapi kami tidak boleh
    melakukan apa-apa kerana kami memerlukan bahan yang boleh mengeluarkan busa (buih) yang banyak”. Dalam pada itu, Pasta Colgate & Dee Dee (untuk
    kanak-kanak) turut mengandungi bahan yang sama untuk penghasilan busa.

    4. Kepada penggemar makanan jenis mee segera (tak kiralah maggi, koayteow dsb), Pastikan berhenti makan dulu sekurang-kurangnya 3 hari selepas mengambil mee segera sebelum mengambil paket yang seterusnya.Maklumat yang dikongsi bersama
    dengan seorang doktor.Keluarga saya telah menghentikan pengambilan makanan ini setelah
    mendapat tahu berkenaan salutan wax keatas makanan ini. Inilah yang menyebabkan mee segera tidak melekat antara satu sama lain apabila dimasak.
    Telah dinyatakan terdahulu melalui SEORANG AKTOR dari SBC (sekarang ni dikenali sebagai TCS). Beberapa tahun lalu, yang mana kariernya membuatkan beliau sangat sibuk untuk memasak, jalan mudah mengambil mee segera setiap hari.Kemudiannya beliau disahkan menghidap barah. Barahnya disebabkan wax dalam mee segera.Doktor juga memberitahu yang badan manusia memerlukan 2 hari untuk membersihkan wax dari sistem badan. Seorang lagi mangsa yang serupa ialah Pramugara dari SIA yang mana setelah berpindah dari rumah ibunya ke rumahnya sendiri, Dia tidak memasak tetapi kerap makan mee segera. Dia didapati menghidap barah dan mati selepas itu. Sekarang ini tindakan memakan mee segera bolehlah diistilahkan sebagai “makan untuk mendapat barah” Kalau istilah James
    Bond ==>Licence to kill!

    5. Bawang Goreng segera, Seorang kawan melawat ke sebuah perusahaan kecil membuat bawang goreng, dan melihat terdapat banyak straw minuman. Yang
    bewarna dan tidak bewarna diasingkan. Apa yang mengejutkan ialah Straw yang tidak bewarna dicampur bersama gorengan bawang yang bertujuan apabila
    plastik straw tersebut dipanaskan, ianya melebur lantas menyaluti bawang tersebut. Sebab itulah kalau bawang goreng segera yang dibeli terdedah kepada udara tak akan lembik tapi kalau kita buat sendiri lembik dalam masa yang singkat sahaja. Sebarkanlah maklumat ini kepada orang-orang yang anda sayangi dan pengguna yang masih belum disedarkan lagi.

    SUMBER DARI EMAIL

    0
    0
  26. ANneDeSilva says:

    salam…
    hye baru rasa segar bila BN leh bukak dgn tenang…heheheheheheh…
    AKHIRNYA BN MENGAKU JUGAK YANG DIA ABANG NARA…hahahahhahaahahha
    akhirnyaa….

    0
    0
    • hantupensil says:

      gumbiranye anne pagi nih…
      huhuhuhu…

      0
      0
    • eclipse says:

      tue la psl…
      dlm blog redmummy sorok2 muka…
      la ney br jelas…
      kecik jer orgnya…heheheh…
      umur bp?kuikuikui…
      org da nak kawen lg aku tnye…hukhukhuk…

      0
      0
      • ANneDeSilva says:

        hahahahah..
        taw takpe…
        konon2 mengaku kakak./…
        takkn la abg nara ni ARBOKKkkkk kot..huhuhuhuhuhu
        yg pasti terserlah sudah misai kontot abg nara tue..
        ko nk tackle dia ke?
        selagi tok kadi tak kata sah ko still ada chance la eclipse..hehhehhe

        0
        0
  27. ANneDeSilva says:

    bestnyaa….
    cepat jek submit comment..hehehehe

    0
    0
  28. ANneDeSilva says:

    ngantok pon ada arini…
    mana yg lain nie?
    senyap jewk…

    0
    0
  29. puteriaquarius81 says:

    morning….
    testing2.. bola-bola ke boli-boli over..
    ammaa

    0
    0
  30. violet says:

    salam n gud mornig kengkawan.
    miss u all maa…..
    :)

    0
    0
  31. eclipse says:

    xde artikel br ker…
    bosan la plak…huhuhu…

    0
    0
  32. ANneDeSilva says:

    sapela pemenang betuah ni..
    raya sakanla tahun ni ekk…

    0
    0
  33. pinkypanthers says:

    salam…
    pagi sumer..
    hmm bagus juga pagi2 ni dpt info tntang mkanan dn barang pnggunaan harian blh mnybbkn pnyakit barah…thanks for your info new moon…

    0
    0
  34. ANneDeSilva says:

    mcmana nk check ada org comment ke x??
    mcm tak refresh jekk…

    0
    0
  35. LaLuNa says:

    test..!!!

    0
    0
  36. badboy says:

    MASIH TIDAK TERLEWAT UNTUK AKU MENGUCAPKAN GUD MONING..
    MCM MANA HARI NI?
    SUME BERTENAGA?
    LG 25 HARI RAYA

    0
    0
  37. aries_april says:

    sorry ar geng im late…
    pas b/fast td…
    bc komen u all lu…
    tu yg lmbt cikit…

    pe pn…
    dh knyng ni…
    :-)

    0
    0
  38. eclipse says:

    bln pose ney yg best sbb aku dpt blk cpt…yabedabedu….
    nak komen pon lps ney terhad la…

    0
    0
  39. ANneDeSilva says:

    lalalalal…
    selamat…
    penganti baruu…

    0
    0
  40. badboy says:

    HUH..SEPE KAWIN NI..
    nak tau nak tau nak tau..

    0
    0
  41. tOmEii says:

    helo helo helo…..
    morng sume…..
    askm……..

    0
    0
  42. violet says:

    lor..
    xder org ker…
    senyap jer..
    huhu

    0
    0
  43. aries_april says:

    oh…
    korang ingt tul2x aries xpose ker?
    aries b/fast ngan keja la..
    brlmbak2x…
    tu yg knyng….

    0
    0
  44. ANneDeSilva says:

    anne rasa mcm tak bestla..
    comment cepat tp nk kena refresh jek..
    jenuh nk baca comment..
    silap2 dh tertinggal kat belakang..

    0
    0
    • puteriaquarius81 says:

      tau xper.. nk kena refresh br leh bc komen br.. huhu

      0
      0
    • hantupensil says:

      bos xmsuk lagi….
      tidoq jap….
      huhuhuhuhuhuhuh…..
      ZZZZZZzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz……………………………………!!!!!!!!!!!!!!!!!

      0
      0
      • puteriaquarius81 says:

        krrrrrrriiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiinnnnnnnnnnnnnnnnnnnggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggg
        bangkit! bangkit! sahur…

        0
        0
  45. Jojio says:

    Salam…..sumer,
    Demam baru bole bangun…..

    0
    0
  46. aries_april says:

    alah…………
    boring ar…
    aries msuk mst xda orng…
    :-(
    pe pn …
    geng aries nunggu kat YM k?
    c u there….

    0
    0
  47. pinkypanthers says:

    ada org tapi x tau nape lembab sikit…
    akunya jerk kot…

    0
    0
  48. new moon says:

    wwwwwwwwwuuuuuuuuuuuuuuuuaaaaaaaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrrrrrrrrrgggggggggggggggghhhhhhhhhhhh…………………………………….mantok mato………..
    -o- zzZZZ………………………..

    0
    0
  49. eclipse says:

    ala…
    lg tensen…
    nak kena refresh…
    sengal tol la…
    xleh ker BN bt mcm YM…
    type jer trs appear..
    xyah nak refresh2…heheheh..

    0
    0
  50. aries_april says:

    NARA…….
    please la…
    napa xbest jd nya kat sni…
    cam ni..
    aries pnya pc…
    krng tendang blik aries…
    mau tk nya…
    asyk F5 ja…

    0
    0
  51. eclipse says:

    abg nara yg hensem…hehehe…
    xde new artikel ker??

    0
    0
  52. ANneDeSilva says:

    tu pasal la..
    anne ada keje sket eh..
    later borak lg dgn u allss..
    muaxx..

    0
    0
  53. Akak Leen says:

    tumpang lalu….cite apa ni? oooo….contest hari tu tuu…. nara x masuk ke? huhuhu….

    0
    0
  54. hantupensil says:

    ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz………………………..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    0
    0
  55. eclipse says:

    mcm xbest jer nak komen…
    rs ade sesuatu…hehehe…
    apakah itu??
    ape la yg aku ckp ney….huhuhu..

    0
    0
    • aries_april says:

      cam mls ja nk lyn BN…
      cam ni xyah upgrade pn xpa..
      cam dlu lg baik..
      even slow skit…
      b/ground pn cntk…
      nk reply pn sng…
      xcah dok refresh bnyk kali..
      :-(

      0
      0
  56. pinkypanthers says:

    mana gi sumer org dh hilang ke?

    0
    0
    • tOmEii says:

      ada la kak pink…..
      tp susahla nk komen cz nk kna refresh….
      adoyaiii hilg mood duk lyn bn pg2,,,,,,

      0
      0
  57. Penari Poco2 says:

    assalamualaikum guys…
    maaf pg nie agak bz ckit…jap lg nak kuar g market…
    tomeii n laiin2…semlm xdpt bg resepi biskut,
    so, dis morning i give u double lak..k
    sila baca, jgan x buat lak…huhuhu…

    0
    0
  58. badboy says:

    YER LA TAK LARAT NAK REFRESH..SLL JER CAM TERLAMBAT NAK RESPOND..NAK BORAK2..

    0
    0
  59. eclipse says:

    mgantuk btl ari ney…
    nak bt keje pon xleh…
    aduh…..
    xleh jd ney….
    ape nak bt bg hlg mgantuk ney??….
    xkan aku nk tdo plak…erm…..

    0
    0
  60. new moon says:

    haaaa…..aku ade soaln ni…nk tny…mna yg tau tu ok la..tp aku xtau..tu aku nk tny…nape pose xleh korek tlinga idong n pusat?camne pose blh btl kalo wat gitu?aku yg jahil ni agk ttnye2….pls somebody tell me…huhu…

    0
    0
    • tOmEii says:

      huhu yeke btl…..
      xbtl kn juz makruh je kn…
      huhu nthla aq pon xbrpa tau……kui3x

      0
      0
    • puteriaquarius81 says:

      Puasa akan batal dengan salah satu daripada perkara-perkara di bawah ini :

      Memasukkan sesuatu benda ke dalam rongga yang terbuka dengan sengaja.
      Memasukkan sesuatu ke dalam dubur (jalan belakang) atau qubul (jalan depan) dengan sengaja.
      Muntah dengan sengaja (jika termuntah, tidak batal puasa).
      Bersetubuh dengan sengaja, sekalipun tidak mengeluarkan mani.
      Mengeluarkan mani dengan sengaja atau dengan jalan bersuka-suka seperti berpeluk cium dan sebagainya.
      Kedatangan haid atau nifas.
      Gila sekalipun hanya sekejap masa.
      Mabuk atau pengsan sepanjang hari, dari terbit fajar hingga terbenam matahari.
      Bersalin.
      Murtad-iaitu orang yang keluar daripada agama Islam, sama ada dengan hati, perkataan atau perbuatan

      0
      0
  61. puteriaquarius81 says:

    Tips menjaga kesihatan.
    Menjaga kesihatan adalah dituntut oleh Agama. Banyak cara menjaga kesihatan tubuh badan maupun dari segi sains dan diajar oleh Al-Quran antaranya adalah spt:-

    1. Bersenam @ beriadah.
    2. Mengawal makanan.

    Tahukah anda mengamal minum secawan air teh “O” setiap pagi boleh mengawal berat badan anda. Isyaallah jika anda mengamalkannya, berat badan anda akan berkurangan. (memang terbukti keberkesanan).

    Al-Quran Juga ada mengajar kita menjaga kesihatan spt membuat amalan spt:-

    1. Mandi Pagi sebelum subuh @ sekurang kurangnya sejam sebelum matahari naik. Air sejuk yang meresap kedalam badan boleh mengurangkan lemak mengumpul. Kita boleh saksikan orang mengamal mandi pagi kebanyakan badan tak gemuk.

    2. Rasulullah mengamalkan minum segelas air sejuk setiap pagi. Mujarabnya Insayallah jauh dari penyakit (susah nak kena sakit).

    3. waktu sembahyang subuh disunatkan kita bertafakur (iaitu sujud sekurang kurangnya seminit selepas membaca doa). Ia boleh mengelak dari sakit pening atau migrin. Ini terbukti oleh para saintis yang membuat kajian kenapa dalam sehari perlu kita sujud. Ahli-ahli sains telah menemui beberapa milimeter ruang udara dalam saluran darah di kepala yg tidak dipenuhi darah. dengan bersujud makan darah akan mengalir keruang berkenaan.

    4. dalam kitab juga ada melarang kita makan makanan darat bercampur dengan makanan laut. Nabi pernah menegah kita makan ikan bersama susu. di kuatiri akan cepat mendapat penyakit. Ini terbukti oleh saintis yang menjumpai dimana dalam badan ayam mengandungi ion (+) manakala
    Dalam ikan mengandungi ion (-). jika dalam suapan ayam bercampur dengan ikan maka terjadi tidakkan balas biokimia yng terhasil yang boleh merosakkan usus kita.

    5. Nabi juga mengajar kita makan dengan tangan dan bila habis hendaklah menjilat jari. Begitu juga ahli saintis telah menjumpa bahawa enzime banyak terkandung di celah jari jari, iaitu 10 kali ganda terdapat dalam air liur. (enzime sejenis alat percerna makanan, tanpanya makanan tidak hadam)

    0
    0
  62. Penari Poco2 says:

    best nyer aku dating ngan antu mlm td…
    siap tgk pic muke dier lar kawan…
    korang x smpt…dier bg aku sorang2 jer tgk…special lar kan…huhuhu…leh tahan lar gak…encem…

    0
    0
  63. aries_april says:

    ok lah…
    aries out lu..
    krng abg nara syg kta mai..
    please let him know our problem k?
    really tension…
    muah…
    anne, eclipse, sara, kak zaza…
    nk borak cari aries kat YM…
    bye n trs kan skit kpla u all.

    0
    0
  64. eclipse says:

    aries lyn ym la…
    boring ney…

    0
    0
  65. badboy says:

    AKU NAK JAWAB SOALAN NEWMOON TU..TAPI FAKTA TAK KUKUH LA..SUMBER AKU LUPA.
    TP AKU TAU JWPN DIA

    0
    0
  66. Penari Poco2 says:

    BISKUT ARAB ( CRISTALL BALL )
    Bahan
    250 gm tepung gandum
    125 gm gula halus
    125 gm minyak sapi
    pewarna..merah ..kuning dan hijau

    Caranya:
    1. Gaulkan semua bahan sehingga sebati.
    2. Bahagikan adunan kepada 3 warna dan masukkan warna yg berlainan saperti merah, kuning dan hijau.
    3. Bentukkan adunan saperi bebola dan cantumkan 3 warna saperti dalam gambar.
    4. Masukkan dalam paper-cup dan bakar dalam 180’C selama 20-25 minit.
    5. Bila dah sejuk taburkan gula halus.
    6. Simpan dalam balang kedap udara.

    BISKUT ALMONDS SWEETIES
    Bahan
    250gm butter
    160 gm gula
    1 biji kuning telur
    1 s/t vanilla
    150 gm badam kisar ]
    300gm tepung gandum ] gaulkan rata
    60 gm yepung jagung ]

    hiasan
    paper cup
    coklat putih
    coklat cooking
    manik hiasan

    Cara
    1. Gaulkan butter dan gula sehingga lembut.
    2. Masukkan telur dan vanilla dan gaulkan lagi.
    3. Masukkan badam dan tepung dan gaulkan lagi.
    4. Buatkan sapeti bentuk buah kana kecil dan susunkan dalam loyang
    5. Panaskan oven pada suhu 170’C selama 10 minit
    6. Bakar dalam suhu selama 20 minit atau masak. Sejukkan dalam loyang.
    7. Cairkan coklat cara double boiler dan celupkan biskut.
    8. Masukkan biskut dalam paper cup. Biarkan beku.
    9. Cairkan pula coklat putih secara double boiler dan masukkan dalam piping bag.
    10. Pamkan/lorekkan coklat putih atas biskut yg telah di celupkan coklat tadi. Hiaslah mengikut suka hati.
    11. Tunggu sampai biskut sejuk betui baru masukkan dalam bekas kedap udara

    0
    0
  67. Penari Poco2 says:

    PEGI PAGE BARU LAK…

    0
    0
  68. porno izle says:

    Hi. I just noticed that your site looks like it has a few code errors at the very top of your website’s page. I’m not sure if everybody is getting this same problem when browsing your site? I am employing a totally different browser than most people, referred to as Opera, so that is what might be causing it? I just wanted to make sure you know. Thanks for posting some great postings and I’ll try to return back with a completely different browser to check things out!

    0
    0