Written by Bella | May 16th, 2017

Gagal membawa pulang sebarang trofi pada malam ABPBH 3.0 yang lalu, pelakon Ayda Jebat tidak patah hati dan akur bahawa rezeki tidak berpihak kepada dirinya pada tahun ini. Walaubagaimanapun, Ayda tetap mengucapkan terima kasih kepada mereka yang mengundi beliau sehingga tercalon dalam senarai top 5 ABPBH.

Sudah bukan rezeki saya untuk membawa pulang sebarang trofi di malam ABPBH. Saya menerima keputusan dengan berlapang dada dan mereka yang menerima trofi ABPBH layak menang.

Terima kasih kepada pengundi dan peminat saya, AJScreamer yang tak berhenti menyokong kerjaya seni saya selama ini. Saya akan berusaha dengan lebih kuat lagi selepas ini dalam memberikan kualiti kerja yang lebih bagus untuk semua peminat.

Tambah Ayda lagi, meskipun beliau tewas ia tidak sedikit pun tidak mematahkan semangat beliau untuk terus bergiat aktif dan memberikan yang terbaik didalam bidang lakonan dan nyanyian.

Bila saya menang anugerah, ada yang mempertikaikan. Jika saya tidak membawa pulang sebarang trofi, ada juga yang mempersoalkan. Bagi saya, menang kalah adalah adat pertandingan. Saya tidak harus rasa ralat. Jika saya rasa begitu, saya seperti mempersoalkan ketentuan dan aturan Tuhan. Saya tidak patah semangat dan mahu berusaha dengan lebih kuat lagi.

Teruskan lagi usaha untuk terus menyinari industri hiburan tempatan. Siapa tahu tahun depan populariti Ayda melonjak naik lagi dan mampu untuk memenangi trofi ABPBH.

Sumber Berita : Astro Gempak

32 responses to Tewas Di ABPBH : Ayda Jebat Akur Tiada Rezeki

  1. peminatpatahlopak123 says:

    tunggu aurawhite taja majlis, msti dapat anugerah anak rosnah mat aris nie nanti.. sabar ya.. try again next time..

    18

    1
    • Wan Peah says:

      Girl, it is NOT all about you.
      There’s so much more talented celebs out there and you were never one of them.
      Please stop making statement mcm kau tu artis terjulung sgt. You can’t even act & sing, menari lagi la jahanam.

      34

      1
      • Anonymous says:

        bersyukur, pengundi2 online bijak dan mimilih retis yg ada bakat kecuali fattah dan neelofah. sgt berpuas hati tahun ni punya abpbh…

        14

        1
        • timah says:

          si gedik muka piring ni org dah meluat. asyik tukar jantan…siapa nk vote engko??

          13

          1
        • Anonymous says:

          muka kalau kerap sgt keluar org pun naik muak. rehat kejab dik..pergi holiday 6 bulan. lepas tu kawin..ko kan gedik.

          7

          1
        • Jiran says:

          maknanya kau dah x popular sis. birah ko mcm nk masuk dlm spender jantan ..

          5

          1
        • Think! says:

          berlandaskan populariti maka cepat lah ianya bertukar tangan.
          tapi kalau ada bakat yg hebat selalunya bertahan lama sukar diganti.

          9

          1
      • Zack says:

        dulu undi suratkabar retis2 pakat borong satu van, online mana boleh “beli”. syabas kerana tidak memilih penyanyi cap ayam guys.

        11

        1
      • Anonymous says:

        sabarlah girl… Anugerah Melodi tahun depan nanti awak sapu habis yer. Hehehee

        4

        1
      • Anonymous says:

        Setakat bakat dan muka mcm ko, setahun je lah panas. Lepas tu ..sejuk. Lain la lakonan ko hebat ..rupa ko secantik Fazura atau seesotik Maya Karin.

        10

        1
      • Anonymous says:

        Waktu ko popular..ko baik punya menggedik. Salah ko jugak. Setahun je lah ko popular..lepas tu org pun naik meluat dgn gelagat ko!

        5

        1
  2. kutu says:

    nak buat cmne ayda oii..kak pamoga gok gok gok yg taja..awak bukan duta pamoga.
    tp elok juga awak tak menang..bosan la asik awak je..

    7

    1
  3. Mat Terengganu suka nasi ayam says:

    bosan nyer cerita betina garik ni…. bersara jelah mung.
    knapa lah harini semuanya bosan … duk office hari ni mcm puaka bosan.

    7

    1
  4. Radin menang says:

    Bagus juga ko tak menang sebab betul cakap ko yg menang tu semua yg layak!!!!. Janna Nick Siti Nordiana deserve it

    10

    0
  5. Si bunga says:

    Yup kau dari dulu hingga kini dan selamanya tak akan pernah relevant dalam industri ni….

    Bersara je la

    6

    1
  6. antiaydagedix says:

    TERBUKTI yang minah ni tak hebat pun . no aurawhite no award for you . youu menang klau aurawhite yg sponser . loser . pity you ! hahaha . kenapa gambar yg last sebijik rupa ROSNAH MAT ARIS . ank kandung rosnah ke atau ada kene mengena ? hahaaaa

    6

    1
  7. ayda klon rosnah aris says:

    kazen2 I yg lelaki PUN MENYAMPAH tengok you apelagi yg perempuan lagi meluat tgk minah gedikssss sekor ni . da jadi trademark dia kot wajib mengedikkkks gan semua lelaki . ini bukan manja ini GEDIKKKKKS ! sedar diri kau sememangnya layak jadi penyanyi kat karaoke je minah oi . kah ! CC : ROSNAH MAT ARIS

    8

    2
  8. Mat K says:

    Ala anugerah popular je pun. Rileks.

    1

    2
  9. Anonymous says:

    ko jadi lah duta pamoga..sure naik pentas.

    2

    1
  10. sajat says:

    artis mcm ni patut jadi bini no2 pastu kan…retire. aman sikit.

    4

    1
  11. Anonymous says:

    betul tu.. dah sendu, terima je la yg diri tu x da bakat ..

    3

    1
  12. maria ozawa says:

    muka piring ni patut berlakon porno di indonesia je.

    3

    2
  13. Anonymous says:

    aku syak fan die dah beralih pade patah amin

    3

    0
  14. Anonymous says:

    Ibarat mee magiee, cepat dimasak, cepat je lah sejuk..hancur kembang dlm mangkuk!

    1

    1
  15. Esah says:

    Dah la ketot..biasa2 je rupa kau. Cepatlah suam. Tak gitu..???

    2

    1
  16. Anonymous says:

    Cepat naik, cepatlah turun. Lagipun miang ko yg sering bertukar jantan2 membuatkn org meluat. Cool down sbb dah mcm bitch!

    3

    1
  17. MENYAMPAHNYA... says:

    YANG PASTI RADIN DAN ZUL ARIFFIN BAWA BALIK TROFI.. KO TAK DAPATLAH NAK MENYELIT AMIK GAMBAR…

    6

    1
  18. Eyeee says:

    Wakaka..Muka piring dah masuk ke zaman kejatuhan..

    Padan la muka kau si piring..
    sila la create kontrovesi gedik dgn jantan..mana tau melonjak balik populariti kau tu…
    kahkahkahkah

    0

    1

Leave a Comment

Optional