Written by AbangNara | July 24th, 2015

Nama Azwan Ali sememangnya sentiasa panas. Namun minggu nama diva ini menjadi terlebih panas, menggelegak bak air yang dijerang apabila 2 kontroversi melanda dirinya. Pertamanya sudah tentu luahan rasa tidak puas hati terhadap Nabil Ahmad yang tidak menegur dirinya. Kedua ialah kata-kata yang kurang bermoral dan dilihat menghina mangsa kemalangan jalan raya di Aidilfitri. Kedua-dua kontroversi ini timbul selepas kata-kata berkaitan diluahkan menerusi akaun Twitternya.

diva azwan ali

Akibat kata-kata yang ditulisnya, ramai pengguna Twitter yang mengecam dan mengkritik tindakannya. Kebanyakannya menganggap ia adalah satu perbuatan yang tidak patut. Ramai yang menasihati Azwan Ali agar berubah, lebih-lebih lagi apabila diva itu telah menunaikan umrah beberapa kali. Akibat dikritik dan dikecam teruk, Azwan Ali telah pun mengambil keputusan untuk menutup akaun Twitternya.

diva azwan ali

Namun sebelum penutupan tersebut dilakukan, Azwan Ali sempat memberi kata-kata terakhir kepada pengikut-pengikut setianya di Twitter:-

diva azwan ali
diva azwan ali

Tambah menarik, Azwan Ali menerusi akaun Instagramnya telah memaklumkan yang dia telah pergi ke Maxis untuk menutup akaun Twitternya. First time pulak Abang Nara dengar kena pergi Maxis untuk tutup akaun Twitter. Mungkin Azwan Ali tak tahu hanya perlu tekan butang deactivate sahaja.

AT MAXIS ! ACC TWITS AGONG DIVA AA ? @azwanhjali NOW ? DE ACTIVATED ! ????? GUD BYE ALLLLLLL GONNA MISS NO 1 DARING TWITTER ACC IN THE WORLD ! DE ACTIVATED ? BUKAN TANDA TUNDUK ! IN FACT? AZWAN ALI TERUJA RELA HATI TUTUP ACC TWITS AGONG DIVA AA BCOZ TERLALU BERSEPAH FAKED PEOPLE & ANJINGGGG GILA KURAP MUKA MANUSIA TERHODOH ! #NOTanyMORE UNDERSTAND

diva azwan ali

Abang Nara pasti ramai yang kecewa dengan tindakan Azwan Ali menutup akaun Twitternya. Ramai yang menjadikan kata-kata Azwan Ali yang sukar difahami sebagai satu tempat menghilangkan stress. Secara jujur, Abang Nara pun kadang-kadang tak faham apa yang ditulis oleh Azwan Ali. Kena baca 2,3 kali baru boleh tangkap maksud yang cuba disampaikan. Apa pun, semoga dengan penutupan akaun ini, kontroversi yang bakal melanda diva popular ini akan berkurangan di masa hadapan.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

54 responses to Teruk Dikritik & Dikecam, Azwan Ali Tutup Akaun Twitter

  1. orange says:

    ish teruk nyer bahasa….harap di beri petunjuk oleh Allah S.W.T

    0

    0
    • Anonymous says:

      50b? pdhal 50k je.fail math. elok tu sbgi pmulaan ttp twitter tu tp hrp jgn meroyan kt ig lak. ttp sume2 tu. teruskan doa kite agar dia sedar n berubah.

      0

      0
      • Azwan Ali's Fan says:

        U punya followers ? 1k pon tk sampai. Sedeyhhh. Always love Truly Diva AA

        0

        0
    • Seriously says:

      Nampak gmbar muka AA pkai ihram pucat. Mcm ada tanda2……….
      May Allah bless you. Aamiin.

      0

      0
    • miss lollipop says:

      gambar 1st tu muka AA ke, patut la nabil tak kenal dia time balik umrah.. tak pernah tengok muka AA sesuci itu kot.. walaupun depan kaabah pun nak selfie mulut muncung ala duck jugak.. :p

      0

      0
    • Purple says:

      Amin

      0

      0
  2. Mimiyangdivine says:

    bagus la.. Kalau kejanya asyik nak maki hamun org je.. Elok ditutup je.. Konon champion kejujuran dan kebebasan bersuara tp hanya utk dia je.. Org lain x leh.. Balik2 neraka.. Jahanam.. Laknatullah.. Anjing.. Semua makanan harian dia ni.. Hes nothing but a big old tired bully.. Btw, IG pun saya dah report as abusive

    0

    0
  3. Lara says:

    Dulu aku ingat bodoh manusia ada tahap maksimanya, tapi AA telah membuktikan sebaliknya. Huuhuhuhu

    0

    0
  4. Apple says:

    Errr… twitter dia ada 50 billionzzzz follower???? 50k jer lah…sigh…mendiva sampai tak tahu nak kira. Apa pun.. pesanan dari Mufti Ismail Menk “be civil when engaging others on social media. Never use foul language or take pot shots in the name of fun. It’s distasteful and hurtful.”

    0

    0
  5. Anonymous says:

    Baguslah dah tutup acc tu. Jangan activate balik semula dah. Ada ke kata lepas baca tweets dia mengurangkan stress. Bertambah stress ada lah. Abg nara please lah lepas ni upload gosip atau berita atau travelog atau pengetahuan yg menjana otak dan minda. Pasal artis dapat anugerah ke apa ke yang penting bukan pasal AA.

    0

    0
  6. Diva sendu says:

    Makan steak kat nandos
    tutup twitter account kat maxis…
    mmmmm…..diva tapak kaki aku

    0

    0
    • Dewi says:

      Alhamdulillah! Elok la tutup account tu. kurang sikit dosa dia “menganjingkan” orang. Terlebih bijak, sampai nak deactivated kan acc twitter pun nk g maxis! OMG! Sedihlah! Graduan undang2 yg langsung tak ada class!

      0

      0
  7. Diva sendu says:

    Makan steak kat nandos
    tutup twitter account kat maxis
    tutup lah mulut jau diva sendu…

    0

    0
    • Anonymous says:

      50b? pdhal 50k je.fail math. elok tu sbgi pmulaan ttp twitter tu tp hrp jgn meroyan kt ig lak. ttp sume2 tu. teruskan doa kite agar dia sedar n berubah.

      0

      0
  8. Ya Allah napa dia mc ni ye. Sdh kdg2 rasa. Dia org mlayu org islam tp cra dn bhasanya mlambngkn diri yg sgt2 teruk. Sgt2 mpengruhi pmikiran bdk2 zaman skrg bhasa yg dlontrknnya..napa ye dia mc ni..napa anjing jd kebiasaan dbibir dia..subahanallah,.

    0

    0
    • Mimiyangdivine says:

      Saya pnh komen di IG dia.. Mintak dia bersabar dan ingat kat Allah..tup tup saya kna block komen saya didelete dan dia panggil saya laknatullah .. Haterneraka and fake anjing.. Bkn saya x knl dia .. Pnh buat MC job sama2 masa kat universiti dulu.. Dulu saya kesian ngan dia.. Now, i just pray that Allah has mercy on him

      0

      0
  9. minah jambu says:

    semoga Allah bersama mu azwan..

    0

    1
  10. weeehoop says:

    Finally..alhamdulilah.dua2 x cr dosa kn AA?aq hrap pgilah bertapa mne2 gua..byk kn lah muhasabah dri dan bristighfar.tp kt ctu byk menate ye..

    0

    0
  11. Anyeong says:

    Azwan Ali ni confirm sakit jiwa. Kesian, kesian sebb keluarga dia pun tak kisah nak tolong dia dgn masalah dia, sibuk dgn hal politik dan duniawi. Azwan Ali sendiri mungkin susah nak pulih sendiri. Kita doa kan Allah sembuh kan dia. Mohon petunjuk me Allah. Amin.

    0

    0
  12. Kaubagussgtk says:

    Elok la tu, dr dok menyalak siang mlm..

    0

    0
  13. nok gebuzzz says:

    ya allah…semoga dibukakan pintu hati nya tok berubah…knp smpi jadi mcm ni aku rase ko mendiamkan diri lbh baik kot..sbb ko yg menyalak mcm anjing giler…cari pasal ngan org pas tu tuduh org yg slh,ko yg ptt cermin muka ko dulu..
    #manusiatidaksempurna
    #hatidahhitam
    #inikanrayamaribermaafan

    0

    0
  14. Krisis identiti says:

    Sebenarnya..jiwa dia perlu di rawat..eloklah dia ttup semua media sosial yg dia ada sblm mata dia trtutup menemui sang pencipta..kita yg waras ni..toksahlah duk follow IG dia plk..dah tau dia tgh ‘sakit’..duk layan sakit dia tu watpa…ingat.dia tgh ‘SAKIT’ dan jiwa dia perlu di rawat..

    0

    0
  15. Raya Mode says:

    who cares?!!! Duhhh…..

    0

    0
  16. mawar says:

    apsal pic AA waktu umrah pose bibir mcm tu….tu la byk sgt mkn ‘pisang’ jadi camtu pulak

    0

    0
    • Mak Jemah says:

      aku br nk komenpesal bibir die mesti nk mcm tu…
      cantik la tu kire nyer ea!!!!
      slalu menyalak mcm anjing bibir pon nk buat gaya2 anjing gak ke??
      hahahahahaha!

      0

      0
  17. Kemek Suhaiza says:

    takder ker ahkak2 pprt nyer anak nak kawin ngan si azwana nih kesian dia dok meroyan sbb dah tak relevan

    0

    0
  18. nyonya mansor says:

    Mawar aq br nak cer ko dh cer dulu..dh macam cerita avatar dh kebetulan aq nengok kat tv 2 mlm td

    0

    0
  19. Tsktsktsk says:

    Bagus lah dia tutup akaun dia. Kurang kan sikit dosa dia. Asyik mengutuk dan mencaci orang saja pandai. Konon dah Haji tapi mulut macam longkang. Asyik suruh orang masuk Neraka dan membandingkan mereka kepada anjing. Begitu kah perangai orang yang beriman? Yang dah insaf? Sibuk dia memperkatakan perangai orang tapi tak pernah sekali pun dia cermin perangai sendiri.

    0

    0
  20. Anonymous says:

    Berambus jer!! Semak jer aku tgok ko….manusia pelik!!perasan diva!! Diva sengkek!!!diva hodoh!!!!diva bodoh!!!diva gila!!ko mmg agong dlm katogeri d atas!!

    0

    0
  21. nur kaseh says:

    Ku rasa tak lama lagi Azwan b.Hj Ali ni akan mengalami penyakit mental tahap serious. Kekacauan jiwa dan minda dia dah tak dapat di ubati..kesian ye..orang lain buruk jadi baik, tapi dia ni pelik. Baik jadi buruk.. and even worst day by day. Harap tak ada org lain tampil untuk buat statement “diva AA ni actually baik……bla…bla…bla… and bla..bla.. ” I mean like…whatttttt??????? Ini ke perangai org yg dah gi umrah beberapa kali? To Azwan b.Hj Ali, mungkin anda mampu pergi umrah beberapa kali tapi sayang…anda TAK MAMPU menepis iblis dan syaitan dalam jiwa tu..kesian ye..Dulu aku minat tengok dia mengacara Muzik Muzik. Waktu tu dia maseh steady and handsome…sumpah, aku suka tengok dia jadi pengacara. Sekarang dah macam bapok plak.. Hari raya tu hari , tengok TV entah cite apa , lupa plak. Azwan b.Hj Ali ada kat dlm rancangan tu..terus kitorang tukar channel.. Tak sanggup nak tengok muke dia…

    0

    0
  22. Bobby says:

    AHAHAHAHAHA BUKAN DIA TUTUP TP KENA REPORT KOT. HUAHUAHUA

    0

    0
  23. melati says:

    Baik ko Tutup diri ko tu, lagi kurang skit dosa & bole lah jumpa mangsa kemalangan yg ko hina tu…lg bagus Azwan..

    0

    0
  24. donat o'conner says:

    u can run but u cannot hide..

    0

    0
  25. Haters D AA says:

    Diva kononyeeerrrrr……. Perasan tahap kronik….menganjingkan org tpi diri dia mcm anjing, bibir ko serupa anjing bebanor tapi anjing lebih ups dari ko lh AA PERASAN DIVA

    0

    0
  26. Anonymous says:

    pic die semua mulut terjuih mcm tu….haha

    0

    0
  27. Anonymous says:

    LEPAS NI JANGAN FOLLOW LA TWITTER BARU DIA…BIARLA TAKDE ORG FOLLOW, BARU LA DIA SEDAR..BAJET DIVA..ANUGERAH APA PUN XDAPAT…BATCH DIA YANG MASIH ACTIVE SEMUA DAH LEVEL DATO’…ITU PUN ADE LAGI ORG NAK AMEK DIE JADI HOST…

    0

    0
  28. Suria says:

    Nara, please JANGAN panggil Azwan Hj Ali sbg diva.

    0

    0
  29. NN says:

    gmbr 1st tu seyes seram.

    0

    0
  30. anon says:

    Huh….berpouting berposing, seangkatan dgn makcik siti & makcik rozita…

    0

    0
  31. zzzz says:

    pergi maxis nak deactivate twitter?hahaha lawak minggu ini sungguh

    0

    0
  32. Just Sayin' says:

    Two words for this sorry excuse for a human being: Good riddance!!!!

    0

    0
  33. hitam says:

    Dear Azwan Ali,
    wooff…woof…wooff…woofffff…wwwooooffff….aaawoooooo…

    0

    0
  34. Anonymous says:

    Sedap betul mulut dia cakap orang anjing, dia tu manusia bertopengkan babi..

    0

    0
  35. Anonymous says:

    bapak segala anjing..

    0

    0
  36. Kelilawau says:

    Nampaknya berhasil jgk aku report twitter dia hari tu…wakakakaka

    0

    0
  37. azwana alia says:

    Sudah la nara jd pemangkin sebar news ni utk bg umat bergaduh sesama kita..
    azwan ali dh mtk maaf kan,kita doakan jelah dia…

    Azwan ali akan trs menyumpah hatersneraka…

    0

    0
  38. ANONYMOUS says:

    PATUT GAM JE SI AA NIH…DIVA CARUT ADA LAH…JANGAN BAGI KUAR TV LANGSUNG.

    0

    0
  39. Elehhhhh says:

    Trust me dia akan bukak balik acc dia tu sbb dia kan attention seeker. Forever lonerrrrrrrrrrrr

    0

    0