Written by AbangNara | May 22nd, 2009

juara american idol

Tak ada yang mustahil buat Kris Allen(sebelah kanan gambar). Terkejut beruk jutaan peminat American Idol bila peserta favourite diorang, Adam Lambert kalah dengan Kris Allen. Yang lagi best, Kris Allen pun tak percaya dia dah bergelar juara American Idol.

Ada orang kata Adam Lambert kalah sebab kontroversi gambar dia bercium dengan lelaki tersebar kat internet. Gosipnya orang kata dia gay. Tapi bagi kami, Adam Lambert memang ada suara yang paling mantap dan terbaik antara semua peserta American Idol.

Kalaulah salah seorang daripada mana-mana peserta American Idol masuk OIAM ke AF ke, memang tak ada can la Tomok ke Hafiz nak menang. Vokal diorang superb beb. Nak dibandingkan dengan peserta-peserta realiti negara kita memang bagai langit dan bumi.

Kalau tak percaya anda pergilah layan American Idol season 8. Tengok dan dengar sendiri mutu persembahan diorang.

24 responses to (TERKINI)Kris Allen Juara American Idol

  1. erina says:

    Mmg best tgk Adam Lambert nyanyi tp syg tak menang sbb kontroversi tuh….

    Penyanyi Malaysia pon best juga….antara berkualiti dgn tidak jer….sesetengah penyayi jer yg merosakkan industri.

    0
    0
  2. kacang_hijau says:

    aq no 2 yes..aq ase yg sorg ag patut mng bkn dier..

    0
    0
  3. S!ezan says:

    He’s my favorite one..mmg best la christ..da kawen pun leh menang..

    0
    0
  4. aries_april says:

    Adam Lambert mmg best…
    mnat jga ler kat dia.

    0
    0
    • mien.. says:

      power2 gler ar sore diorg..skali dgr fuhh,x leh tdo mlm…
      leh tdo siang jer…..hehehe

      0
      0
  5. kipas sush mati says:

    mmg adam patut mnag pon..suare die the best la…tp kesian gak kat danny golkey..sepatutnye die dpt msuk final..but kalah ngan si kris tu…denga suare kris tu mcm biase je..bab pesembahan final dorng la, mmg best gler…mmg konsert final mane2 realiti show kat malaysia ni jauh ketinggal dri american idol nye konsert..kalo nk di banding kan mmg jauh berbeza..kualiti perserta pon mmg jauh berbeza…kalo la ade artis reality yg mcm adam lambert ke danny ke…bru best nk tgk reality show..

    0
    0
  6. mcD_Kfc says:

    TAHNIAH SBB MENANG K

    0
    0
  7. Lovelyvic says:

    hensemnya…
    bagus kalau di buat pakwe ni…
    no telefon plssss

    0
    0
    • mien.. says:

      beyeh2,nati aku gtau ko k…
      aku dh dpt no die mse mng ari 2..
      tp ko kne ar topup 1 thn kt aku…wakakaaka

      0
      0
  8. nha says:

    aku sokong bab kualiti tuh. malaysia mmg jauh ketinggalan.
    adam ni kalah pun mungkin sebab gambar2 kontroversi dia yg dah tersebar…

    tak kesahla.. yg penting, adam idol paling best!!

    0
    0
  9. damia says:

    best giler dgr kris allen nyanyi lgu heartless frm kanye west tew! how could u b so heartless?..

    0
    0
  10. damia says:

    mmg ‘underdog’ tul ar dier nih!

    0
    0
  11. kisahsensasi says:

    itu la pasal ade dengar gak pasal kes gambar kontroversi GAY tu…..sian2x….

    0
    0
    • ikan kaloi says:

      saper yg malu…mereka & keluarga mereka jgk…
      oppps..omputeh maner reti malu..

      0
      0
  12. EcHaHrOck says:

    Korg sedar tak yg pemikiran rakyat Amerika ttg pertandingan realiti ni lebih kurang sama jer??? Ok cuber wat perbandingan antara AF7 dgn AI ni.. Rakyat Amerika memilih Kris Allen bukan kerana bakat semata2 tetapi berdasarkan personaliti dia.. dgr citer Kris Allen ni seorg yg merendah diri, sederhana dan kuat agamanya(bekerja sbg kakitangan geraja di Amerika). Dlm Af7 plak HAfiz juga dipilih bukan sahaja dipilih krn bakat malah kerana personalitinya yg sederhana, tidak terlalu hendak menonjol dan sering merendah diri.(dilihat dlm diari). Ok skng bandingkan plak pemenang tempat kedua AI & AF7. Adam Lambert kalah kepada Kris Alllen bukan kerana tak berbakat tetapi kerana kontroversi gambr dia bercium dgn seorg lelaki.N pastu dia mengaku yg dia ni seorg “gay”. Aril plak pernah tercetus kontroversi gmbrnya cium kepala Qhaud, peluk n baring atas riba Qhaud dlm diari.. Kontroversi ni la yg menjatuhkan undian dia dn masyarakat hilang rase minat kat dia. Betul tak?? nmpaknya peminat hiburan 2 negara ni memerlukan seorang penghibur yang bukan shj berbakat malah mmpunyai personaliti dn perangai yg baik utk dijadikan idola atau ikon kepada anak2 mereka dn masyarakat kini.. =) peace… just pandangan aku…

    0
    0
    • Zaza Muhammad says:

      hmm msk akal gop kate2 ko tu….btul aa. suratan atau kebetulan mmg tu aaa yg berlaku,…well apa2 pun terbaekk wwookkk!!! tetap minat Aril !

      0
      0
  13. keyz says:

    danny gokey besh lagi la dari kriss… adam still the best.. kriss cam penyanyi kebanyakan lain yg berlambak… x menerujakan langsung.. kita x yah la bandingkan penyanyi mesia ngan america.. depa tu penduduk banyak mana.. kita penduduk ciput.. aleh2 muka tu gak yg timbul audition prog penyanyi realiti…

    0
    0
  14. Milo says:

    buat apa suara bagus kalau gay! Laknat tu hoi! jangan dilayan la si gay…

    0
    0
  15. Teriskha says:

    Iya!!! aku g percaya klo adam isa kalah ma kris yang biasa2 aja.. awalnya, kris memang ga pantas untuk masuk final.. yang pantas masuk final adalah adam n danny gokey.. secara kualitas vokal, talent, style, characteristic yah jelas kris paling terbawah diantara mereka bertiga.. tapi KOQ bisa yg menang malah KRIS?? ada sih yg blg, katanya penggemarnya Danny pada nge-vote si Kriss smua, jadi adam kalah.. kris dapet 60%an… apa mereka semua ga bisa melihat yang berbakat tu yg mana ya???

    0
    0
  16. FIRE says:

    hurmm…nak mmbandingkan artis malaysia n artis barat nakpaknye….pe kata kita banding2kan plak kak nara dgn wartawan barat…miahaha..baru le rase cam na lau diri diperbanding2kan

    0
    0