Written by AbangNara | July 15th, 2009

Keluar dalam  berita harian online  kol 1230 tghari tadi, Akhil Haiy sah bercerai talak satu dengan Maizawati Zainal depan hakim di mahkamah syariah tadi. Akhirnya cerita tiga segi ni, habis noktah.

Hmm, mungkin ini cara terbaik utk Maizawati dan Akhil. Dan juga Waheeda yang jadi orang ketiga tu lah. Apa-apa pon kami harap Maizawati tabah, dan mungkin rezeki dia akan bertambah-tambah lepas ni dengan menjadi celebriti pulak. Pasni Akhil Hayy jangan nak menggedik balik ngan Maizawati kalau tgk x-bini dia ni makin cun melecun dan meletop.

Untuk baca renteten kisah rumah tangga deorang ni. Klik sini.

117 responses to (TERKINI) Akhil sah bercerai dengan Maizawati

  1. conan says:

    kompem ke??…mak oi…mlampaunye cik waheeda oi…
    trbukti tmbah lg satu kembar si memey ni!…
    panas2….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • puteriaquarius81 says:

      ntahla, mcm dah jd trend plak skrg ni.. apa nak jadi la

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • conan says:

        ape nk jd?…
        he3… jd bubor….
        ka3… suka la ati si memey 2 sbb ade kwn baru…
        ish3…trend terkini akhir zaman…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  2. puteriaquarius81 says:

    akhirnya

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  3. afissy says:

    aku first…
    dh dpt brg br, yg lma buang lerr
    bak kta org habis manis, sepah dibuang

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • puteriaquarius81 says:

      bkn 3rd ke…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • conan says:

        wahai putri aqurius,r u sure yg die 3rd??…cube tgk time 2 btol2…kn 2nd tu…btol tak??….hik3… papepon,kte berdua yg first!!!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • puteriaquarius81 says:

          haah la .. br perasan.. kira persaingan yg maha dasat la kita dua ni.. hikhik

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • secret says:

      biarlah akkhil 2 cerai…lgpom bini dia 2 aku nengok ckap lembik jer…nk kuar se perkataan pom pnyalh sush,control ayu gat katakn

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  4. BUZZ says:

    Akhill hay 2 yg gatal x hengat
    Sama ngan norman hakim
    Dua2 budus…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  5. GlamGucci says:

    Nampaknya si maizawati tu jadi Janda Kali Kedua

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  6. GlamGucci says:

    Takkan si Akhil tu nak simpan bini cam gitu. Memburuk2kan laki.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  7. GlamGucci says:

    Yg lain sokong Maizawati. Aku pulak sokong Akhil.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • share lah nape sokong akhil….ada info2 yg kitaorang taktau ke

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • conan says:

        betoi2….
        dsaat2 org laen tgh sokong si malang…hik3…
        ,tetibe je die sokong besfrend si norman…ape kehei nye ni??…
        story kt che ckit…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • bahulu hangit says:

        bahulu nk gtau kak nara…overall wanita2 kt dlm opis bahulu sume layan BN..bahulu suh derg tlg up kan lg BN nie..biar mantap..mereka sume adlh wanita2 yg menurut perintah..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Zaza Muhammad says:

        hmm….ambe dok sokong sesapa sbb ketiga2 lam kes ni wak keputusan cam x pk pnjng.. masing2 wak silap…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • puteriaquarius81 says:

      crita sikit. biar suma org tau kebenaran

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • conan says:

        copek la citer…
        ..rsenye BN ni dh mkin panas ni…
        huh……paneh dgn berite snsasi…
        gulp2…rse cm nk mnom air sarsi plak d tghari ni……

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • bahulu hangit says:

          g la beli…belanja la same sume2 yg ade dlm BN ni…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • conan says:

          xpe2…nanti kalu ak dh kaye mcm kak nara,ak akn blanja sume yg ade dlm BN ni…
          he3….siap dgn artis skali…
          tungguuuuuu…..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • air_mineral says:

      aku pun sokong akhil!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  8. aries_april says:

    BGTU JGA ARIES BHULU…
    NK KSI UP BN NI..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • bahulu hangit says:

      aries costumer tetap d BN…bahulu lately busy…kalo bukak BN tgk2 jer..nk komen xsempat..kdg2 jer mencelah gak cket2…
      ni nk start komen…kpd sesiapa yg berminat, sila isi borg untuk intake kemasukan jd isteri baru akhil hayy…fight ngan waheeda laa…
      sesiapa yg berminat ngan maizawati tggu 3bln lg..proses edah berjalan…bru leh isi borg…hold dulu…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • conan says:

        wah3….sejak ble ko jd p.a si maizawati 2…
        nway,ko trsalah taip kot kt ctu cik bahulu yg x bpe nk hangit…
        watpe nk fight dgn waheeda,kemasukn intake bru akn bersaing hebat dgn para2 datuk n duda yg ade kt luar nun… hak3…
        mgkin akn dbuka lg bbrpe intake dlm tahun ni yerk…
        huahaha…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  9. aries_april says:

    dlm kes dia orng ni…
    xleh la nk slh kn si laki @ prmpuan…
    cam kes norman n abby…
    maybe ada sbb smua ni trjdi…
    kta xthu apa yg brlku antra mrka smua…
    si memey n waheeda just ambl ksmptan keats apa yg brlaku…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Zaza Muhammad says:

      pandai adik aries ni… tol apa! si memey ngan waheeda tu kire makin menyeruhkan keadaan yg mmg dah keruh… kan kan kan…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  10. aries_april says:

    bhlu…
    x yah isi brng…
    buang msa ja…
    mmg dh ada…
    tnggu la 2 @ 3 hri g…
    kluar la paper orng brdmpingan ngan dia nnti.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • bahulu hangit says:

      yerk…kire2 nyer awal2 lg dh reject la…bahulu x minat pon ustaz ni..ceramah yoyo oiii…tp die pon x supe bikin..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • conan says:

        erm…rsenye ceramah die bgus la…ak pernh tgk ceramah die menyedarkn generasi muda mudi ni…
        agk berkesan gak la….huk2.. …

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  11. bahulu hangit says:

    who’s GlamGucci tue…sokong x hengat akhil hayy…sepupu sepapat ker????

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  12. aries_april says:

    adk brdik dia kot…
    @ si wawa tu bhulu…
    tul x?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • bahulu hangit says:

      haah kan…ntah2 si wawa…ehhh…nk tnye,ade dlm paper cite pasal amyza adnan gtau ade blog artis kutuk die kaw2…blog mane erk..BN xdek cite hal die pon…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • BumBLeBee says:

      tak cter pun..takut laa tuh….hehehe

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  13. aries_april says:

    na…
    paper hri ahd pn ada kluar…
    paper metro…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  14. unknown says:

    pada sy mmg akhil tu xpatut la cari pempuan laen..tp bini dia pon xpatut heboh kan kat wartawan..kalo betul nk wat kes pg je la kat mahkamah xyah jumpe wartawan..time tue kan dia masih lg isteri akhil.so dosa gak la kot kalo memburuk2 kan suami & menceritakan hal rumah tangga kat org ramai..plus perbuatan dia tu pon da menutup periuk akhil..nk ckp akhil tue salah tgglkan wife dia pon susah gak..sy xtau la sape yg leh lg tengok mke org tu kalo org tue da malukan kite..da ttp periuk nasi kite..kalo maiza tu rase suami dia salah suppose dia g pej agama dulu b4 jumpe wartawan..ni pandagan saya..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • mm.. says:

      ala, benda dah jadi.. ur pandangan mcm dah xrelevent kot!.. klu kite/anak/adik/kakak/mak etc kat tempat maiza, xtau apa lak yg di buat.. sepanjang gosip sikering ngan si papan tu dia dah puas bersabar.. bila time meletop, wartawan amik kesempatan.. dia lak xde chanel nak luahkan rasa tidak puasati dia… mm.. whateva, pengajaran utk ibu2, bapak2.. jgn jadi lagu depa..cian kat anak2.. jgn biar nafsu mengatasi akal… allah kurniakan lelaki 9 akal, 1 nafsu, wanita 9 nafsu, 1 akal.. for me, maiza punya tindakan, sesuai dengan akal yg 1.. tapi akil punya tindakan mmg berpaksikan satu nafsu walaupun ada 9 akal.. mcm ‘akai xda ka?’

      hal tutup periuk nasi, jgn salahkan maiza.. allah yg bagi rezeki.. klu hambanya leka, mmg allah turunkan balasan.. tapi si akil ni masih tak sedar.. masih tuduh org.. konon ada musuh nak jatuhkan dia.. dia yg perangkap diri dia sendiri, nak salahkan org lain lak… sekarang klu org xpanggil buat ceramah, jgn salahkan musuh or x-wife.. tapi salahkan diri sendiri.. muhasabah diri.. diri sendiri tak termotivasi, jgn memandai nak nasihat org lain… lebih baik dengar ceramah dari ustaz/ustazah yg ber-educated dan mempunyai personaliti yg baik.. sekalut ustaz semanis kurma tu bagi ceramah, lebih sedap didengar dari sikering ni..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • air_mineral says:

      betul-betul!!!saya sokong..maiza tu apahal lah nak buruk2 kan suami sendiri kat media..dahlah tak habis2 control ayu.nyampah!!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  15. aries_april says:

    tpi, dia dh hbis iktiar…
    xthu nk bt g mn g…
    mmg la slh si bini bt bnda x ksi thu laki…
    tpi klau laki pn ala balai ja treat bini,
    nak slah sapa g?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  16. jed hijau says:

    10 kali kalau sape2 kata waheeda tu betul……aku kata tetap salah….

    kalau simemey tu ambik norman aku masih tak kisah lagi….bukan sebab aku tak kesian ngan abby dan anak2nya….tapi aku nampak abby masih boleh berdiri tegak lagi tanpa norman sebab dia sediada value kat situ….sorang2 pun dia boleh berlari….

    tapi kalau kes maizawati ni….aku sakit hati dari jauh je lah…..pasal tak dapat nak lempang waheeda…..

    dah jadi bercerai macam ni…sape2 pun boleh cakap….dah takde jodohhh…nak buat camna….

    kenapa dari masa bergaduh-gaduh sebelum nak retak tak diperbaiki kelemahan….aku rasa maizawati dah sabar beribu-ribu lemon…akhil hayy kenalah bertolak ansur sikit….masa 2 ke 3 tahun kawen…kalau ada masalah…kenapa boleh diselamatkan lagi…….jadi kenapa sekarang tak boleh…??????!!!!!

    aku bukannya apa…cuma kekadang tu rasa kesal pada pasangan2 yang dah lama kawen tetiba dah nak tua-tua ni lak bercerai-berai….rugi rasanya masa-masa bahagia tak diteruskan bersama anak-anak….kesian kat anak-anak yang nak menempuh usia remaja yang perlukan bimbingan mak ayah….rugi…rugi…

    apa-apa pun itu dah ketentuan DIA…….cuma kita manusia terlalu gelojoh dan tergopoh-gapah…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • ~EclipsE~ says:

      i hate akhil!jantan mmg setan!!!!!!!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • jed hijau says:

        sabar…eclipse….sabar….

        lawak pun ada…..

        hahahahaha……

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • conan says:

          btol2 tu jed hijau…bkn sume jntan mcm 2…
          ish3…bnyk ngucap…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • ~EclipsE~ says:

          mslh umah tgga org…aku lak yg emotional…terlebey suda….huhuhu…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • mm.. says:

        releks eclipse.. xsemua jantan mcm akil.. bapak aku ok.. abang aku ok..pak cik aku pun ok.. bini lumpuh, still setia even dia berjawatan tinggi n byk pompuan muda2 gedik ngan dia… yg penting iman n niat kita.. klu iman kita kuat, xkan mudah tertarik ngan pompuan lain.. n klu niat kita keje nak cari duit nak bagi kesenangan pada anak bini, stick pada niat yg satu.. so, klu iman ngan niat pun goyang mcm bot nak terbalik, mmg lingkupla mcm si kering ni la..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • abg jack says:

        abg jack ada…jd pengganti

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  17. aries_april says:

    ya…
    bla kta nk mningkat usia ni la wktu ngan ank2x prlu…
    tnpa dia orng mmg sunyi..
    mmg la klau kta kwen lain n insyaallah bleh dpt ank lain…
    tpi ank2x kta yg dlu trbiar…
    cnth nya dh bnyk dpn mta…
    kta mnsia ni mmg alpa…
    ++ orng mlyu…
    bkn aries nk condemn orng mlyu…
    tp apa yg trjdi bnyak kat bngsa kta…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • jed hijau says:

      AA, aku setuju tu….

      anak2 bangsa lain bersatu padu ngan mak bapa …..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  18. jue says:

    ish ish ish..bercerai jugak akhirnya..bukan main pung pang pung pang deny kata takde apa2 dengan waheeda

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • BumBLeBee says:

      tup tup…lepas ni waheeda buat pengakuan terbuka….tgh serius dgn AH…..cam betina sememeh…yippikayyay…. layannn~~~

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  19. aries_april says:

    enth la…
    aries kcwa ngan skp orng mlyu kta…
    kdg tu sdh sngt…
    aries bkn nk jth kn mruah orng mlyu…
    tpi orng mlyu ni yg sllu bt kta hlng hrmt pda dia orng…

    sorry la klau aries trksar…
    ni apa yg aries rsa…
    orng lain ada hak msng2x untk brsua…
    hope apa yg aries ckp xda orng yg trsa…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  20. Lovelyvic says:

    aku tak dulik la laki org…
    tp laki aku mmg baik giler..
    terlampau baik sangat sampai aku rasa aku ni jahat sesangat plak untuk dia…
    daripada kowang sebuk2 cari pasangan utk akhil hayy yg “nampak baik tp jahat tu”… baik kowang isi borang sesape nak jadi madu aku…
    Laki aku confirm mmg baik..
    tp syaratnya mudah je…
    kowang mesti lebih baik dari laki aku…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • BumBLeBee says:

      hehe…AH pun baik kot awal2 dulu…..he he he…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • jed hijau says:

      hahahahahahahahahahahahaha………..mulia sungguh hatimu wahai cik madu…..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • mm.. says:

      aku xberani nak puji laki aku.. takutlak allah uji tetiba dia buang tebiat jadi lagu si kering ni.. nauzubillah.. org kata, lelaki; life start 40th.. ya allah, berikanlah kebahagian yang kami sekeluarga alami dan rasai ini sehingga ke akhir hayattttttt.. amin..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Zaza Muhammad says:

        hmmm…aku pun takut. bkn x caye hubby sendri tp wase2 kena gak walau sebesar zarah curiga, jgn laks over kang tuhan turut jadi sungguh…haru. Dlm masa yg sama berikhtiar, jaga diri sendiri, layan suami btul2, jgn selekeh2 dan berdoa dan bertawakal kpdNya. Allah duga Maiza sbb dia mampu hadapi dugaan… tak gitu?

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  21. aries_april says:

    eh eleh love…
    ko tu BF pn asyk gduh…
    nk isi brng lak dia ya?
    :-)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  22. Lovelyvic says:

    Weh… aku selalu tertanya2… kowang ni kerja apa ha? Aries April, Eclipse,bla… bla… bla… dan yang seantero dengannya la…
    Pesal kowang sentiasa ada kat nara ni? Kowang suri rumah sepenuh masa ke? Kalau suri rumah pun, waktu bila kowang masak, sidai baju, lipat baju, kemas rumah?
    Kalau kowang kerja… waktu bila kowang buat kerja?
    aku sampai nak pengsan tak cukup masa attend meeting, siapkan report, factory visit… bila betul2 stress baru cari nara…. tp kowang sentiasa ada… kagum aku seh…
    kowang kawen ngan Dato / Tan Sri ke?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • ~EclipsE~ says:

      hahaha…comp bapak aku…xpyh keje…ari2 layan BN…
      aries adalah P.A eclipse…huhuhu…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • jed hijau says:

      aku dulu pun pernah keje kat kilang gak…5 tahun jadi QA..pastu..2 tahun jadi internal auditor…memang tak cukup masa….sampai satu masa aku dah fedup dan berenti keje….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • mm.. says:

      tul tu.. jeles aku.. aku nak gak mcm korang, close each other.. bole kenal.. tapi keje aku xmemungkinkan aku… fail melambak.. la ni free sikit, tu yg leh layan.. klu idak, just go tru n baca komen sikit2..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  23. kopi o says:

    kepada saudari maiza… jangan bersedih… bersabarlah. pada saya, walaupun senang je saya cakap. bak kata org, berat mata memandang, berat lagi bahu memikul. tapi cuba lihat kejadian ni sebagai rahmat, bukannya bala. rahmat kerana diringankan dari “beban” hidup digantung tak bertali. rahmat kerana diringankan dari “beban” menanggung buaya darat ala-ala bujang senang. sekarang maiza dah bebas. fikir positif. macam commenters lain kata, ada banyak lagi lelaki yang betul2 budiman. tak mainla lelaki2 yang bertopeng2 ni. buang karen je. ceramah bukan main, tapi tin kosong. prinsip saya cuma satu: hanya lelaki budiman untuk saya. jantan topeng? boleh blah! :) klu dah takde sangat lelaki budiman? buat bisnes sendiri lagi baik ~(0_0)~

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Zaza Muhammad says:

      Xpe Maiza tu dah ade experience jadi MJ… tahulah dia bwk diri…. Rezeki ditangan tuhan, bkn laki dia…opsss exhubby dia

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  24. aries_april says:

    aries x kawen g ar…
    sorry ar…
    kak jed bib orng kak su n kak zaza sma la…
    eclipce , delimajelita sma ngan aries…tyra ada BF dh…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  25. Zaza Muhammad says:

    Bergegar tiang arash!!!!!! Xmo kate salah sapa, seme salah!!.. hal umah tangga org, bknnye kite tahu seme…. amik je iktibar.. jagalah umah tangga sendri..
    .
    01. Org lelaki, jgn jadi cam akhil hay… apa kes tinggal2 isteri dan anak2… akal ada ka?
    02. isteri2, apa2 mslh jgn cari press heboh2 wpun laki tu artis..malu family oooo.. g jumpa kaunselor.. luah apa yg terpendam seme2 lam kain, atas katil bla2..xpe sbb dia mmg authorise yg ade beretika dan jgn lupe Allah itu Maha Mendengar dan Melihat…so byk2 tawakal kpdNye…
    03. ank2 dare… jgn le rapat bebenor ngan laki org, jgn mudah cair ngan cite2 laki org… suke je nk jerat ank2 dare ni… ramai lai ank2 teruna x pun duda2 yg kematian isteri luar sana tu… yg g cari laki org tu apa kes? cari bala namanye tu….

    Ok..tu je pandangan aku…… TQ

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  26. aries_april says:

    love…
    aries ni krja cleaner ja…
    hri mncuci ja krja aries…
    keyboard pn dh naik htam…
    mna x nya…
    jri ni ktor sngt…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  27. apple says:

    dsdoksl

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  28. aries_april says:

    pe bnda tu apple?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  29. Zaza Muhammad says:

    Korang…just imagine skali si Waheeda pasni kua statement can si Memey tu… Nara, nk bg idea ni wak kuiz.. apa akan jadi sekiranya waheeda kua statement serius bercinta ngan Akil Hay…
    a) umah dia kena lontar telur busuk
    b) kete dia kena calar
    c) ade aku kisah cak cak cak cak….
    d) semua jawapan di atas
    e) Tiada jwpn di atas

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  30. Akak Leen says:

    agak2 apa reaksi waheeda bila tau akhil dh bercerai dgn bini dia?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • jed hijau says:

      kak leen kat sana pukul brapa…???

      tengah buat ape..????

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Akak Leen says:

        dh pkl 10.35 mlm…time tido dh ni, tp layan bn jap sbb lama dh x buka…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Akak Leen says:

        eh, silap….baru pkl 9.36 la….hehehe…tp mmg time tido dh sbb isyak kt sini kt pkl 7.00 mlm

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  31. badboy says:

    tak per..kita tengok ape jadi pas ni
    kalau keluar la cerita tentang waheeda couple ngn akhil..
    maknanya memang sah la waheeda ni kembar se syaitan dengan memey..
    yer la meruntuhkan masjid..
    kot yer pun nak
    bermadu la
    tak payah sampai cerai berai.
    kaknara buat la kuiz sepe pengkomen paling bisa..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  32. mckelate says:

    Ustaz cepat2lah kahwin dgn Waheeda tu, jangan dok buat maksiat gi tepi pantai malam2 dan gi tengok wayang. Banyak2lah muhasabah diri. Di dunia macam2 boleh bagi alasan, tapi semuanya dalam pengetahuan Allah, ingatlah setiap perbuatan ada balasanya.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  33. MemBesar says:

    budak aries ni x keje ke??
    dok muka dia je dlm bn.
    jed hijau tu guru kan??
    kaki gosip juga ke?? tak bnyk buku ke nk tnda………………………….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Akak Leen says:

      x silap akak, jed hijau tu bkn cikgu…dia kje dgn husband dia…bisnes sndiri… (jed, correct me if i’m wrong)

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • mm.. says:

      selalu baca komen, yg cikgu tu kak su, dok kat sabah.. pastu yg dok kat sabah lagi si damia.. (nama mcm nama anak aku).. zaza lak laki dia org srwk, tp dok semenanjung… tu je la yg aku aware..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  34. trAnsForMers says:

    dh brapa hari aku x lawat bn.wah dh bnyk citer baru….wat akhil tahniahlh ko dh mnmbahkn blangan MJ kat mesia ni he he he….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  35. ricky says:

    New MJ coming..ekeke

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • trAnsForMers says:

      aku dh cuba nk tukar lek gmbar transformer aku x leh la plak…..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  36. Kak Su says:

    Klu itu jln terbaik utk kedua2 pihak…nak wat
    cam ner lagi…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  37. bangiperdana says:

    salam,
    nampaknya kali ni ramai kaum hawa….aku tak sebelahi mana2`pihak ….cume bila aku tengok gambar anak2 akhil nie aku jadi insaf plak….aku dapat merasai hati dan jiwa mereka …dan aku agak tersentuh….bukan ape aku selalu pun tak dapat nak bersama2 mereka sbb keje jauh…cume aku harap mereka paham…cume nasib akhil nie baik sangat sbb tak ada yang OKU….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  38. ninikebayan says:

    herm..entahlah labu kalau ikut kan press…i mean wartawan diorang memang tak berkenan ngan c maizawati ni…tak tahu lah naper..cuma saya sedey jer la harap mereka dapat bersama kembali ialah kan anak kan dah banyak lepas ni msti kasihan kurang kasih sayang…semoga akhil dan maiza sentiasa berkawan baik walaupun bercerai…contohnya abby dan norman..be professional okay!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  39. aries_april says:

    membesar, aries ni krja cleaner…
    clean smua computer kat offc aries…
    n same time lwat la BN ni…
    yg cikgu tu, kak su la…
    kak jed krja ngan hubby dia…
    tpi kat rmh, normally dia yg jdi boss…
    :-)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  40. husnozhon... says:

    emm.. setelah diperhatikan…kita manusia nie banyak khilafnya.. kadang2 Allah turunkan ujian untuk menguji ketabahan hati kekuatan iman. Namun apakan daya, telah tertulis bahwa manusia itu lemah.. kadang2 kita salahkan orang lain. hakikatnya…semua ada disebalik kesilapan yang berlaku. persoalan yang perlu kita tanya pada diri :
    1. apakan yang berlaku ini sebgai panduan bahawa kita adalah insan yang lemah dan sentiasa perlu memperbaiki..
    2. jika ada silapnya, jangan terus persalahkannya..kerana setiap manusia fitrahnya ingin menjadi yang baik dan terbaik untuk semua. cuma nya mungkin kekhilafan semasa membuat keputusan, perbuatan dan pertuturan merubah fitrah ciptaan Allah.
    3. bagi saya, kita sentiasalah pupuk dalam hati sifat ‘husnozhon’ kerana mungkin dengan cara itu, kita dalam mengembalikan Islam yang sejati di setiap lubuk hati orang melayu yang sejak azalinya adalah islam.
    salam.. husnozhon always..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  41. pening says:

    Akhirnyaaaa…..sure tersenyum lebar c Waheeda tu…lantak ko la..wat Maiza…jgn give up..perjuangan hidup ni msti d teruskan…moge tabah selalu…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  42. UM girlz says:

    akhil hayy ustaz munafik.. memalukan ustaz2 kat malaysia je.. jgn jadik syaitan bertopeng kan ustaz!!! org da xrespek lg.. pd maiza, be strong!!! n pada pompuan sundal a.k.a waheeda, nt ko nk tackle ustaz ne plak? g picnic tepi pntai berdua bleh plak..tgk wayang tgh2 mlm bleh plak.. naik kete sesame tgh2 mlm bleh plak..USTAZ BUAT MAKSIAT WEI diulangi USTAZ BUAT MAKSIAT DISAAT BINI N ANK2 TERKONTANG KNTING DRUMAH.. BLAH LA AKHIL MUNAFIKUN!!!!!!!! ISH GERAM TOL.. KO JGN DTG CERAMAH AREA PNATAI DALAM LG KLU XNK KNE BALING NGAN TELUR TEMBELANG! BONGOK

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • dot says:

      hish..agak2 la sket..
      ape yg berlaku kat dorg kite take it as a lesson..
      jgn sbb hal org laen xpasal2 kite dpt dosa..
      jgn sesuke ati kite nk memunafik kan org..
      dunia ni bulat..kite mengata org..
      xmustahil 1day kite yg kene blk..
      once again..take it as a lesson k..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  43. Zaza Muhammad says:

    Beb…korang ni agak2 aa ayat2 tu… be neutral aa.
    Pasni kua kisah si Akil tu ngan waheeda kapel, aku wase mmg ramai yg agak dah…
    tp aku mintak sesgttttttttttttttttttttttttttttttttttt le jgn le kua kisah Maiza ni teeeeeeeeeeeeeeeeeerkawen laki org plak…. mintak jauh seme2 tu.
    Maiza tu cantik lai beb… sure ramai yg usha termsk anak2 teruna, bujang telajak, duda dan x ketinggalan laki org. BEWARE!!!!!
    Biarlah org wak ke kite, kena redha… Allah nk uji sbb Dia tahu umat dia ni kuat, tabah ngan ujian Dia…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Akak Leen says:

      aku nk tggu waheeda kawen dgn akhil la zaza… ko rasa derang akn kawen x?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Zaza Muhammad says:

        60% aku wase dia kawen. 30% tak. 10% aku harap2 Akil ngan Maiza tu rujuk smula, cian ank2 diorg tu…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  44. mm.. says:

    Aku harap akil sedar n rujuk semula.. umur dah 40-an.. anak dah besar.. plz la, jgn buat perangai mcm la boleh hidup 1000 taun lagi… elok2 org respek before ni, stesen tv bagi ruang buat program atas nama sendiri, terus lupa diri.. akil, u have another 3 month.. gi la rujuk.. maiza lak jgn ego.. n plz la JGN pakai spek mata gedabak.. meluat lak aku.. nak stylish pun agak2 la.. dalam mahkamah pun nak bergaya.. aku tau la, ko nak tunjuk kat laki ko, ko lagi lawo, solid n bergaya dari si papan tu.. tapi tgk tempat la.. jgn lak sampai jadi badut… ishk cian lak aku nengok… nampak sgt dia syg kan si akil n nak akil kembali pada dia..

    Akil, alangkah bahagianya klu waktu ni ko xde masalah.. petang2 leh borak ngan anak bini.. tgk homework anak.. dengar cite anak2 kat sekolah.. main bola ngan anak.. borak2 ngan bini sambil minum petang.. imbas waktu mula2 bercinta.. weekend gi bawak anak bini jalan2… di takdirkan 5 tahun lagi allah uji ko, jatuh sakit.. lumpuh, at least anak dah besar leh support.. gunakanlah 9 akal yg allah berikan.. jgn hidup berpaksikan satu nafsu… jgn sia2kan usia perkahwinan ko sebelum ini.. segerala sedar dan jaga..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • trAnsForMers says:

      ko jgn x tau mm maiza pakai cermin mata besar tu nk cover airmata…..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  45. Miss Rieta says:

    hanya pendapat akulah…..
    akhil hyee nie…semenjak semakin naik nama tu semakin banyak sosial kan…yelah, ceramah sana sini yg itu baik ini tak baik TAPI DIA BUAT JUGAK…..
    mm…tak hilang lagik kot jiwa rock dier tue…….
    dah nama jiwa rock mesti perangai nak macam macam dulu jugak…
    gatal tetap gatallah!!!!!!!
    si wahida pun layan…..tgk wayang tgh malam aper KEJADAHYER.!!!!!. WEI MARAH LAH AKU..
    isteri maner tak sakit hati, orang lain disayang anak bini dicaci kat rumah…BODOH TOL!!!!!!
    (kan panjang komen aku…hihi sory yek)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  46. ryosetsuna says:

    hehehe nilh realiti prempuan kat malaysia..aku xtau lh kn yg komen ni ade agama ke x…sosodap ati sosodap rs jee menunding jari org tu munafik n tidak..ko tuuu xmunafik ke?lebih bgus dri ustaz?cermin dlu dri tuuu dlu..pndpt akulh kn mmg prempuan kat malaysia ni mmg aib besar n pandang serong klu suami bermadu pelik tol aku..wei kalo suami tuuu mampu beristeri kn lebih dri satu bg jelh ko dpt phala besar au..lg suami seorg ustz…ko ajak org masuk syurga haaa…pe cer skrg?ko pkir kene konsep yg luas…jgn sesodap jo ckp…aku xpuas ati ngn um girl tuuu klu aku dpt dia aku tamapar2 dia…emosional wooooO..ckp tuuu guna akal bkn emosi layan perasaan…mmg padan lh kene cerai…org cerai2 pkai elok2 ni pkai cantik2..ye lh promote dri masok tv…spya jejaka idaman melaya masuk meminng…pnas tol aku org yg mghina org ni..sesapa yg komen komen tu bek2..ustaz tuuu..ko xahuu keadaan sbnar bek baik sgka sudah bruk sgka dosa yg dpt..ingt tuuu…!!!d.o.s.a!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  47. wanitamelayu says:

    akhil hayy tu ustaz ke? pendakwah ke? emm…
    semuga maiza byk bersabar, tabahkn hati & jaga anak2 dgn baik. k, good luck maiza..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • ryosetsuna says:

      akill hayy tuu penyanyi ke?rockers ke?selebriti ke?artis nasyid ke?pelakon ke?

      dh kate pendakwah…ustaz lh..xpn tabligh ke…xpn seumpama ngn pribadi pendakwah…

      awk rs pe2 tulh dia akill hayy…(fening2…)

      smoga ustaz tabah pd stiap saat dan waktu…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  48. shilpha alice says:

    cian akil hayy…bg aku dia seorang lelaki yang soleh…dia banyak berdiam dr berkata2..bijak betul dia tu..susah nak cri laki mcm dia.berdosa kita perempuan ni kalau buat suami mcm tu..tambahan pulak kita cita pasal suami kita pd orang…pd maizawati…berfikir dahulu sebelum membuat keputusan…laki awak tu mana ada ditangkap khalwat…kalau dia nak kawin,bg je la..dah bg line pd suami,tp nak minta cerai pulak…wahida juga yang dpersalahkan…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  49. cikgi says:

    no komen….moga bahagia..biarpun kawan2 aku smua tak suka wahida…pada aku itu hal diaorang…sapa lah kita nak mghukum sesama manusia..Allah lebih tahu apa yang tebaik….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  50. benz says:

    semoga bahagia

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  51. benz says:

    akhil hai macam metalica singer

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  52. benz says:

    ana tukarlah jadi saya atau ente.jauhkan maksiat bro lil hay

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  53. Hi there, I found your blog via Bing while searching for a related topic, your web site came up, it looks great. I’ve bookmarked it in my bookmarks.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  54. Gene Naff says:

    Thanks so much!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0