Written by Bella | January 7th, 2016

Pelakon Zahnita Wilson yang menghadapi konflik rumah tangga bersama suaminya Zackery Ghouse Abd Gafoor sejak 2011 dan kini sedang dalam proses bercerai terkejut apabila lelaki tersebut membawa anak mereka bercuti di Thailand sedangkan passport mereka berada di tangan Zahnita.

Menerusi kenyataan Zahnita di Harian Metro, kedua-dua anak perempuan mengikuti Zackery ke Thailand pada 2 Disember tahun lepas dan pulang seminggu selepas tarikh berkenaan.

Namun yang menjadi persoalan, bagaimana suami boleh diberikan pasport baru untuk anak sedangkan pasport lama mereka masih sah tempoh sehingga Mei 2019 dan berada dalam simpanan saya?.

Meskipun anak-anak Zahnita dibawa oleh bapa mereka, hati ibu mana yang tidak risau apatah lagi sedang dalam proses berpisah. Apa sahaja boleh berlaku dan yang paling perit jika ada kemungkinan untuk memisahkan Zahnita bersama anak-anak beliau.

Harapnya Zahnita dan Zackery dapat menyelesaikan kemelut rumah tangga mereka dengan baik. Kasihan anak-anak yang menjadi mangsa.

Sumber Berita: Harian Metro

30 responses to Terkejut Suami Bawa Anak Ke Thailand: Zahnita Wilson Buat Laporan Polis

  1. Anonymous says:

    He’s d father of ur kids, basically if dia ckp passport anak2 u hilang, boleh je buat baru. X susah pun.. If dia org luar mmg la xboleh simply buat 2nd passport.

    0

    0
    • Pekerja Gomen says:

      Betul… anak2 tu berbintikan dia… anak kandung dia..
      Lebih2 lagi kowang belum bercerai pun…
      Mcm ni pun bleh jadi isu besar ke? Anak pun dah balik rumah..
      Ko masih buat report polis? Ko yg ada masalah…
      Inferiority and insecure.

      Btw… nape muka ko teruk sgt skang ni?
      Dulu bukan main lawa lagi..
      Skang mcm pembantu rumah Indon.

      0

      0
      • minah jambu gerek says:

        biar la kalau bapak budak2 ni nk bawak anak2 dia gi Thailand jalan2 ape salah Nye ..bukan Nye orang yg tk kenal bawak anak2 dia..dh tentu bapak budak2 ni sendiri yg bawak kire ok la tu kenape pulak buat police report ..ishhh zahnita ni dh kenape ..cian dh tk lawa dh almaklom lah ..

        0

        0
      • Senah says:

        Pekerja Gomen ni aku tengok kurang ajar la. Semoga kita tak bertemu simpang di alam realiti.

        0

        0
      • Eliza says:

        hahahah

        0

        0
  2. ChanteQ says:

    laaaa… normal la g bercuti, dah blk pun kan…haishhhh
    next…next….

    0

    0
  3. jamalishadatjunior says:

    kalau kawen mamak..memang anak kuat ikut muka baka mamak. mmg kuat baka mamak :)
    ok la ni..comel2 juga

    0

    0
    • Anonymous says:

      kalau melayu kawin dgn cina … anak pun ikut muka cina. Ni berdasarkan kebanyakkan orang yg aku jumpa mix malay – chinese.

      0

      0
  4. Joyah Pok Pek says:

    memang la dia dh kurang cntik sebab asyik kena belasah dengan laki mamak dia jek..hti pun risau bab anak2..janganlah menghukum dia tnpa tahu jerih payah dia

    0

    0
  5. julie says:

    Mmg la dia mrh sb suami dia buat tanpa pengetahuan dia..bygkan laki korang bwk anak2 korang pegi luar negara tanpa pengetahuan korang.apa korang rs.

    0

    0
  6. julieana says:

    Mmg la dia mrh sb suami dia buat tanpa pengetahuan dia..bygkan laki korang bwk anak2 korang pegi luar negara tanpa pengetahuan korang.apa korang rs.

    0

    0
  7. Cik Tumpang Tanya says:

    Kalo aku ckp nanti mesti ramai yg marah kat aku tapi nak ckp gak… terkejut tgk muka Zahnita ni, awat mcm Bapok, bukan dulu model ke?

    0

    0
    • Anonymous says:

      Aku pun baru nak comment sama.. nampak tak terurus.. siap ada misai.. kesian dia.. mayb husband dah bagi tau tapi dia tak kasi kot.. so jln senang buat passport baru utk anak2.

      0

      0
  8. Anonymous says:

    Ah ah lah.. macam bapok.. sori.. tapi aku ingatkan tadi zahirah wilson.. dia ni ada kena mengena dgn zahirah ke?

    0

    0
  9. minah kpop says:

    pic no.1 tu beza giler dengan pic bawah tu. Kalau tak cakap tu Zahnita… sumpah aku ingat orang lain. Kenapa jadi cam tu…dah lama tak jaga penampilan ke ?

    0

    0
  10. Whateva says:

    Orang tu tengah makan hati nak bercerai, susah hati risaukan anak anak. Memang la nampak kat riak muka. Rupa paras dia jugak yang disibukkan. Korg sendiri pun silap silap kusut masai jugak bila bergaduh dgn pasangan. Puih.

    0

    0
  11. Anonymous says:

    Kalau org berdandan masa dlm proses cerai korang kata sibuk nak cari penganti.
    Org serabai gitu korang kata tak jaga diri. Apalah korang ni….
    Hanya org yg pernah melalui proses penceraian akan faham situasi & perasaan masa tu…

    0

    0
  12. Anonymous says:

    jgnlah mengata org muka mcm bapoklah itulah inilah. Dia ada masalah,stress, bingung, marah, sedih dan semua ada dalam perasaan dia. Takkan muka nak cantik berseri mcm princess kalau masalah menimpa ..tak masuk akal langsung ..rasional la..Itu masalah dia kita ni baca je bukannya tau pun masalah dia ..kalau predict tu bolehlah tahannn..kannn? kesiann dia..

    0

    0
  13. Anonymous says:

    kalau dia kata Imigresen salah guna kuasa rasanya dia silap sebab budak budak tu anak laki dia juga bukan anak orang lain. Pasal passport tu suami dia boleh kata hilang dan kene perlu buat baru x de masalah dari segi tu. Adoii dia ni x fikir panjang bila nak buat repot karang tak pasal pasal dia pulak kene saman oleh imigresen..aper kes?

    0

    0
    • Propa says:

      Aku rasa die buat report tkut suami die nk bwk ank dia lari dr die..yelah diorg kn nk bercerai..sekarang ni kn byk kes bwk lari ank sbb nk rebut hak penjagaan bagai semua tu..huhu

      0

      0
  14. bibik says:

    mungkin ada reason dia merasa risau, yg dia tak ceritakan kepada kita. bila dah kata dalam proses bercerai tu, faham2 ajerlah, mungkin ader konflik, mungkin ada ura-ura berebut anak dan sebagainya. jadi, bila husband dia bawak pergi ke thailand dgn passport baru, tanpa pengetahuan pulak tu, of course sentap hati seorang ibu, nasib baik balik, kalau bawak lari overseas terus gi mana? wpun anak dia dah balik msia, mungkin dia tetap report polis kerana mengambil langkah berjaga2 sblm sesuatu tak diingini berlaku. tak perlulah kita nak komen huduh cantik orang tu, kita pun bukan cantik sentiasa..ada time2 kiter huduh jugak, contoh tgh berak ker or sakit. so chill.

    0

    0
  15. hida says:

    sedihnya..keperitan hidup terpancar kat muka zahnita..mohonlah kpd ALLAH semoga semuanya baik2 sahaja…surround urself with positive people okay.. :(

    0

    0
  16. Zizi says:

    Zahnita ni query cemana hsbnd dia bole buat passport sedangkn doc ank dia pda zahnita ni..nk buat passport kan kne ada birth cert/mykid tu..so mmg suspicious la..sistem korup ke ape ke..pastu peg. Imigresen tu jji nk tngkap when diorg balik brcuti..tpi takde..so begitulah ceritanye brdasarkan news tv3..

    0

    0
  17. lady says:

    kesian zahnita..muka tu nampak sgt derita…Dulu masa 1st dia kwen dulu, mmg tak sngka dia taste lelaki mcmtu..mksud sy dia kan cantik tp husbd tak hensem. Tp sbb fkir mungkin dia tak tgok rupa, tgok hati…tapi lepas bbp tahun kawen mcm ni plak jadinya..kesian pulak kat dia….

    0

    0
  18. Lara says:

    Kalau kat Europe strict giler nak bawa keluar anak tanpa both parents bersama, nak kena ada surat kebenaran la apa la. Malaysia ni semua pun boleh, ada duit semua tutup mata kasi lalu.

    0

    0