Written by AbangNara | August 10th, 2017

Sudah pasti Shaheizy Sam terkejut beruk apabila melihat notis kebankrapan dirinya yang telah dikeluarkan di suratkhabar oleh Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN) pada 26 Mei yang lalu. Benda bankrap ini bukan boleh buat main-main. Keratan notis tersebut hanya disedari oleh Shaheizy Sam selepas ia menjadi viral di laman sosial.

shaheizy sam

Shaheizy Sam melahirkan rasa terkejutnya dengan notis tersebut. Kini Shaheizy Sam sedang mendapatkan penjelasan lanjut daripada LHDN tentang hal ini. Kata Shaheizy Sam:-

I’m not aware of this. No one from LHDN came to me and no notice from them and my tax agent. Even my tax agent [dok] naik turun LHDN these past few months.

Yes. In fact the person from LHDN came to my house last two weeks and hand me over a CP 500 letter [notis anggaran berapa bayaran harus dibayar tahun ini] and still takde mention all this.

shaheizy sam

Sebelum ini Nelydia Senrose turut menerima waran tangkap dari LHDN berhubungkait dengan pembayaran cukai, namun ia telah diselesaikan secara baik. Abang Nara pasti ada berlaku silap faham antara pihak Shaheizy Sam dan LHDN. Kalau dibawa berbincang, pasti akan diselesaikan dalam sekelip mata. Sumber Astro Awani.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

36 responses to Terima Notis Kebankrapan 26 Mei Lalu, Shaheizy Sam Sedang Dapatkan Penjelasan Lanjut

  1. Pekerja Gomen says:

    Tak cukup sekat pi oversea…. siap bankrap kan terus…
    Dahsyat LHDN buat kerja skang..
    maklumlah dah nak pilihanraya…
    nak pakai duit banyak yer dok…

    52

    0
    • Anonymous says:

      majikan ko lah kan…?

      1

      2
      • No More Najib says:

        Nanti majikam ko kuar lah video lucah. Umno kan pakar buat video lucah edit me gedit ni semua….

        2

        5
        • Pekerja Gomen says:

          Ekekeke….
          Itu je yg dia ada nak menang..
          Hutang negara dh bertimbun baru berapa tahun jadi Piem..
          Bukan nak setel masalah yg dia buat tapi..
          Sibuk carik asal nama bapak orang… kutty la.. tambi la..
          Padahal dia sendiri datang dari seberang…
          Claim la balik weh… kowang kan biasa kuat claim…

          14

          1
    • wekkkkkkk says:

      citer pasal pilihanraya..teringat aku baru je balik kpg, masa raya tu hari, jln kpg senget2 (tanah nyer x rata,)..tetiba balik dlm
      4 hari lepas, ..jalan kpg nk masuk ke rumh aku, eheheh..semua rata dn bertar2.
      Abg kandung aku ckp, ala, biasalah, 5 tahun sekali, gomen bagi lah CANTIK..fhm kan..

      14

      2
    • TergamamKan says:

      hah? cukai dah kena bayar…bayar lah. kang tak kutip kang ko jugak yg meratib kerajaan nak bangkrap. nak kata bodoh…bingai lolz. cer tanya anugerah tuhan paling heteroseksual yg korang sembah tu huhuhu dia penah jadi finance minister

      5

      1
    • greenfingers says:

      Nak tanya, btl ke bonus lhdn lebih tiga bulan? Tanya je..

      2

      0
  2. sutun kurita says:

    nampak x betapa terdesaknya…hurrrrrmmmm…

    9

    1
  3. mok cute says:

    gomen dah tdesak…hutang negara byk nk cover…myk lak naik tiap mggu…hrp lps ni rakyat celik mata…janji dicapati…

    22

    1
  4. Ir Khusaiman says:

    Ini bukan terdesak, tgjwb LHDN mengejar. Kekadang artis2 tak sedar berape kena bayar, itiu pun klu byr. Ramai x bayar langsung, wlahal masuk puluh puluh ribu per job. LHDN kena adakan taklimat khas utk artis2 ni klu x diaorg buka tau ape2.

    17

    1
  5. AA says:

    Mmg kerajaan terdesak skang ni.. Aku keje ngan kjaan aku tau laa.. Claim dari bulan Januari sampai skang tk masuk.. Then semua jabatan kjaan diminta jimat letrik dan air.. Sedangkan pak menteri dok seronok kerah dan perabis duit rakyat..

    34

    1
    • wekkkkkkk says:

      kkadang pekerja biasa dn menteri2pun harapkan “alaun itu, elaun ini kan”..harapkan gaji pokok manalah mampu nak cover., masih untung lagilah keja kerajaan. Mcm2 bantuan saraan…yg swasta..saraan apa pun tarak..tapi yg byk muflis tu hari aku dgr penjawat awam jugk..mcm2 hutang x byr..

      10

      0
    • MenteriClaim says:

      oo aku kerja kerajaan elok je claim dari bulan januari masuk

      so?

      kalau ko nye argument kerajaan terdesak sebab claim ko tak masuk..hmm dik memang sesuai sgt ko kerja situ. tu je yg MAMPU kan. tabah ye

      0

      5
      • wekkkkkkk says:

        kalau claim tu betul2 boleh di claim..mmg patutt tanya dn push org yg handle claim tu (H & R Dept & Account) sbb ko layak utk buat tuntutan. Kalau tuntutan tu MGKN ada unsur palsu dn tntu mereka “pending”kan lah…sbb tu hold lama dari Jan-July.
        Berani sbb benar.

        2

        1
    • Anonymous says:

      Aku kerja kerajaan. Ok je byr claim. Jgn salahkan kerajaan je. Samada kau hantar claim tapi dokumen sokongan tak complete @ staff jabatan kau yg incharge tu tak buat kerja.
      Negara bnyk hutang belum tentu salah pemimpin skrg. Maybe cara pengurusan kewangan & perbelanjaan bertahun2 yg di buat pemimpin terdahulu baru nmpk kesannya skrg. Aku pun buat akaun. Kebanyakkan kesilapan dibuat oleh org2 lama…. datang org baru kena clean up sampah sarap yg dibuat org lama. Letihhhh…..

      0

      0
    • Sekadar nk tau says:

      Bro jabatan n kementerian mana ye….

      0

      0
  6. Ex-Amnet Forumer says:

    Baru-baru ni LHDN bukak jawatan kosong utk gred 41. (pemegang Ijazah). Untuk isi 200 kekosongan.

    3

    0
    • Nyetizen says:

      tak mungkin. kat kerajaan bangkrap negara bangkrap planet bumi bangkrap…takkaaan nak ambik org. ujar NYETizen

      0

      0
      • wekkkkkkk says:

        tu la spatutnya umur smpi 60 tahun je keja. x perlulh smpai 65..byk org muda2 tunggu job…padahal otai2 mcm ni…ehmmmmmm…fhm2 jelah..angkat 1 rim paper pun x larat., belum 5 rim..

        6

        0
  7. chefwan says:

    baru sam sahiezy ni ada akai…alah buat bodoh pulak…..saya tak tahu menahu…kote pended hang baghallll bangang

    1

    0
  8. Anonymous says:

    Eleh minta aja duit dgn bung moktar…….. awakbkan jadi wali zizie masa kawin rahsia dia dulu. Balas jasa lah bung mokthar.

    2

    0
  9. Mee Hooon says:

    byar je la, ko kan kaya raya. ke da abes duet sebab bini ko berpantang kat pusat pantang yg mcm hotel tue..tu la suka sgt mmbazir.pdn muka..tp anak ko syeriv tu mmg comel gak aku tgk, mcm aku ms kecik2

    3

    0
  10. aihh says:

    LHDN very efficient nowadays….. fuhh..

    1

    1
    • greenfingers says:

      Yup. Klu nk tahu, lhdn skang mmg gigih collect tax. Bos2 diorg suh sume staff bukak file lama2 utk tuntuk balik tax. Ayah kwn aku yg dh pencen 10 tahun lps pon dpt surat dari lhdn suh setelkan tax yg tertunggak berjumlah rm300.00. Bguskan lhdn ni

      2

      0
  11. Alia says:

    Kerajaan nk.korek sbb terdesak utk pilihanraya…..nk kempen abis abisan…..so dia cari la jalan yg patut….gst masih belum cukup beb

    1

    2
  12. bvcmkoyhg says:

    hahahahaha
    kesiannnnn

    0

    0
  13. Nana says:

    Kes ni nothing to do with LHDN la Sam. Insolvensi yg handle. Kelentong la kau…

    2

    0
  14. bunga mekar pagi says:

    dan dan je terus cakap pmputeh supaya nampak “BIJAK” @ poyoz .

    0

    0
  15. anon says:

    dah berhutang tu settel lah ke mahkahmah …
    kalau tak mampu bayar selepuk
    bayar bulan2 di insolvensi
    ko igt kau retis nak soh LHDN dtg rumah ko kasitahu ada bayaran yang tertunggak ??
    kalau gitu ..semua yg di telah di jatuhkan MUFLIS akan rujuk balik ke LHDN KE ATAU APA PUN YG TIBA2 NAMA DALM SURAT KHBAR ..WALAUPUN ALAMAT TETAP BOLEH DI CARI !

    0

    0

Leave a Comment

Optional