Written by AbangNara | November 4th, 2009

radhi oag

Sesungguhnya kami pelik dengan kes-kes yang berkaitan kekeluargaan kat Malaysia nie. Tak kira la kes cerai kes, kes rebut jaga anak ke, kes ibu tunggal ke. Kalau nak setelkan kes-kes nie, memang amik masa yang lama. Kadang-kadang tue ada kes yang dah 10 tahun turun naik mahkamah pun tak setel-setel lagi. Kesian sungguh terutamanya kat perempuan yang terlibat. 10 tahun digantung macam tue je. Tak boleh nak kawin sedangkan si lelaki dah seronok bersuka ria dengan pompuan lain. Mungkin ke mahkamah syariah Malaysia terlalu banyak prosuder?

Yang terbaru Radhi OAG yang gatal-gatal menceraikan bininya si Shazllin telah dikenakan waran tangkap oleh mahkamah. Macam biasa, kalau prosiding mahkamah mesti ada sebelah pihak yang buat hal dan tak nak datang. Nasib baik Radhi ngan Shazlin nie artis, itu yang cepat jer waran tangkap dikeluarkan. Bayangkan kalau orang biasa. Mesti berjanggut nak menunggu kes disetelkan.

Tapi kami ada dengar gosip-gosip menyatakan yang si Shazlin nie ada dilihat berjalan-berjalan dengan seorang lelaki foreigner di sebuah kompleks membeli-belah. Betul atau tidak, itu kami tak tahu la plak. Kalau salah maafkan kami ye. Mungkin dah tak sabar nak bergelar seorang isteri balik lepas kes cerai nie disahkan.

Buat Radhi OAG, dah ceraikan bini tue pepandai la datang mahkamah. Tak elok tau buat orang macam nie. Terseksa jiwa dan raga. Sama ada betul atau tak anda ceraikan bini anda, biarlah mahkamah yang tentukan.

113 responses to (TERBARU)Radhi OAG Dikenakan Waran Tangkap

  1. mizzlynn says:

    aku 1st..hehe

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  2. aRieS ApRiL says:

    smua tu nk mlmbt kan proses….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  3. mizzlynn says:

    Yes, dpt gak 1st..ermm..soal diaorg berdua nih pyhlah..yg radhi pun 1, dh ceraikan bini lg nk buat bini tergantung tnpa tali..kesian lah..aper lah..lepas jerlah bini ko tuh..jgn lah buat mcm nih..cuba kalu radhi kat tmpt shazlin..mst sakit hati kan..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • aRieS ApRiL says:

      tp si bni dia pn 1 hal…
      dok elok2x…
      p cr psal…
      yg p jlin hbgn ngan laki lain n same time ko ada laki…
      ptt ker seorng wife bt mcm tu?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • EclipsE says:

        xgak…
        klu radhi ok xde sbb shazlin nk bt cmtu….
        mst dua2 ade mslah dalaman…
        kawen krn cinta…bkn dpakse…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • aRieS ApRiL says:

          lg pn…
          radhi mmg sja nk bt cam gitu…
          biar bini dia brgelumang ngan dosa bnyk…
          n same time dia jg dpt dosa…
          coz x nk lpas bini dia tu…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • blackberry says:

          member aku geng gak ngn si shazlin nih… wpun die tu member (kira rapat jgk, ah..) member 2 kate 30% punca dorg nak cerai 2 atas sbb masing2… 70% 2 plak sbb mak bapak shazlin masuk campur dlm kehidupan dorg nih… tak tau betol ke tak… wallahu’alam….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • aRieS ApRiL says:

          klau smpai mak pak msuk…
          mmg ssh…
          actually…
          mak pak ni kna ddk dia ja…
          x slh nk tgr…
          tp kptsn smua ats ank2x…..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  4. ANneDeSilva says:

    morning….
    dorg ni…
    nk cerai tu ceraila bebetol…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  5. DakLiver says:

    muahahahah…….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  6. aRieS ApRiL says:

    u all prsan x…
    sapa yg msuk shti brdansa…
    smua pas abis …
    pakat dok brcerai…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  7. Rin says:

    kbykan artis takut dgn pkataan MAHKHAMAH…
    cerai naik makamah, saman naik makamah, khalwat ke makamah, psl dadah pom naik mkmah…. :D
    artis dan mahkamah bagai irama & lagu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  8. violet says:

    yg lelaki ni pun 1..
    law nk cerai,cerai je r..
    yg pthn2 cmtu.
    kan dah kesian kt ppuan tu..
    mentang2 la talak kat dye
    suka ati je nk wat cmtu..
    kesian la kt bini tu..
    emm

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • aRieS ApRiL says:

      rahdi sja nk bt cam gitu…
      biar bini dia jd cacing kpnasan kjab….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • BumbleBee says:

      mahkamah pun satu… bwk2 settlekan cepat. Ini tak, bler x dtg jer…tangguh tanpa buat ape2… so naik lemak laa sesape yg x dtg tu sbb diorg tawu…mahkamah xde nk buat ape2…..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • aRieS ApRiL says:

        ptt nya…
        mkmah ckp ja…
        talak akn jtuh klau 3 kali si laki x dtng…
        x yah pning2x….

        ni dok tnggu2x g…
        10 thun pn x sattle…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  9. aRieS ApRiL says:

    artis ni x prnh lari dngn mslah…
    mcm2x mslah yg dia orng hdpi….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • violet says:

      sama la kite syg..
      cuma depa tu artis
      so x lepas la dr pandangan org len..
      huhu

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • aRieS ApRiL says:

        tp kita ni xda la struk dia orng klau nk d bnding kan…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • EclipsE says:

        aku pon ade mslah sndr…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • violet says:

          aku pon ada mslh…
          lantak p la radi nih..
          jd org ikut pale sendiri

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • aRieS ApRiL says:

          smua orng eclipse….
          ada ja mslh…
          tp kita tau cam na nk handle kan?

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • EclipsE says:

          aku xreti la aries nak handle mslah sndr…
          slalunya aku biarkan mcm tue jer…
          aku mls nak semak2 kan fikiran…hehehhe…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • aRieS ApRiL says:

          ko mai sni…
          biar aries handle…
          aries klau handle…
          aries nk handle duit ko ngan BF ko ja..
          lain ko handle sndr….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  10. EclipsE says:

    kelakar la tgk enot dlm sehati bdansa…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • violet says:

      huhu…
      ko nih..
      dye pun nk gak..
      :)

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • aRieS ApRiL says:

      last weeknya x tngk…
      klaur time tu…
      ulangan pn x tngk….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • blackberry says:

        btol 2 eclipse… aries x tengok..?? tunggu ulang tayang jerlah… tp mmg comei Enot menari… kaki dahlah kena bungkus…. rambut dye sepesen ngn kak Anita Swk… tp, the judges cam bagi markah kesian jer kat dorg nih.. huhuhu!!!!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  11. EclipsE says:

    shazlin ney mmg cantek kan?
    skrg ney bdn dia aku tgk btmbh2 naik…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • aRieS ApRiL says:

      cntk?
      biasa ja…
      cntk lagi ko….
      heheheheheheh

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • blackberry says:

        pasni ramai la datuk2 isik borang…..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • aRieS ApRiL says:

          ko x nk isi black?

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • violet says:

          shazlin mantop..waawa

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • aRieS ApRiL says:

          dia ja….?
          aries x mntop?
          :-)

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • blackberry says:

          x kuase den…. bg free pun aku taknak… bagi kat datuk2 jerlah…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • aRieS ApRiL says:

          napa black?
          ko tkut bini ko kejar ker?
          :-)

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • blackberry says:

          idok lerrrr… bini aku klau bagi anak dare, dye x kisah ah.. (cehhh… cam konfiden jer aku ni, ek..) tp klau dan 2nd hand cam2… hrrmmm… tak yah laaaaaa….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • aRieS ApRiL says:

          that mean…
          bini ko kasi ko kawen lain…
          tp syrt ngan ank dara?

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • blackberry says:

          x derlah discuss btol2 ngn bini aku.. tp dye pernah bgtau, klau bermadu ngn anak dara takpe jgk dari janda org…. dr situ dah taulah bini aku 2 jenis yg camna… tapi aku ni, aries… tak pernah terlintas nak menduakan bini aku… anak2 dye dah bagi sepasang.. layanan ngn aku pun kire tip top… wat pelah nk bukak cwgan baru… dah dapat bini cukup lawa dah… syukur alhamdulillah… masuk tahun ke10 dah ktorg nih….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  12. aRieS ApRiL says:

    eclipse…
    lpa lak nk tnya…
    ko tngk shti brdnsa kat mn?
    umah ko kan xda TV….
    :-)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  13. wak tempe says:

    muhahahahaha…..huwaaaaaaaaa…………

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  14. ANneDeSilva says:

    ape nie pepagi sehati bredansa??

    Balck..
    g taip GRAVATAR…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  15. pening says:

    kdg2 pelik tgk prangai lelaki ni…kalau da x suke tu lpskan je la…nape nk mendera perasaan kaum pmpuan…x paham tul…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • aRieS ApRiL says:

      biasa la…
      prmpuan pn bt hal…
      si laki nk bls dndam la tu….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • ammey says:

      liki kn ska berdendam

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • BumbleBee says:

      aku rasa..kene buat hukuman dgn duit bru diorg ni xkan x dtg mahkamah…. contoh, kalo x dtg jer, bayar dgn 5angka…10K ke, 20K ke…and up2 lagi mengikut brape byk kali x dtg…kepada mahkamah…
      (al maklumlah, manusia ni kalo pasal duit…akan berfikir berkali-kali…kalo setakat waran tangkap, peduli haper…) …

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • aRieS ApRiL says:

        ha…
        ni aries mmg skong sngt…
        even tuk orng ssh…
        bru dia orng tau rs tnggngjwp skit….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  16. Zaza Muhamad says:

    Undang2 ngan mahkamah atau pelaksana undang2 x salah klu ade kes delay2 camni… tp yg mempermainkan undang2 atau yg take advantange tu yg kena menjwb kat akhirat kelak. bg suami2 yg gantung isteri tak bertali, hal2 cerai wak cam tarik tali, tanggungjwb x buat tp x reti2 nk setelkan mslh kat mahkamah, dok senang lenang ngan bini baru etc… korang takan hidup senang selamanyeeee… ade ubi ada batas beb.. eeeii kekdg tu wase2 nk cadangkan ke mahkamah syariah kat Malaysia ni, sesapa lelaki yg nk apply nikah semasa kes cerai dia terdahulu lum setel2 lai dimahkamah, kena KIV lu, klu nikah kat luar negara, masa nk daftar tu pun kena KIV lu, xble daftar lai kat Malaysia selagi kes sblmnye blum selesai. And make sure sistem ni online seluruh Malaysia….So mana2 suami yg sesuke hati gantung isteri tak bertali tu, wpun dah nikah oversea, still xble daftar nikah kat malaysia then klu isteri baru dia terberanak, ank dia plak bermslh utk daftar sijil kelahiran sbb setahu aku la ni pjbt pendaftaran request sijil nikah upon register….
    Kesimpulannye, jgnlah sesuke hati nk gantung isteri x bertali smpi bertahun2, even berbulan2 pun kite seksa dah tu…. towards the end korang gak yg susah nanti…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  17. blackberry says:

    tukar topik jap…
    Nanu confirm btol ganti Norish…
    apa komen korg?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • aRieS ApRiL says:

      x best la…
      nk norish gak…
      padan tul la wtk tu klau dia pgang….
      nanu can serius skit…..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  18. aRieS ApRiL says:

    black…
    ko x leh bt g ker gravatar ko tu?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  19. EclipsE says:

    aries aku bkn nak lari or pk soalan ko td…
    aku kuar jap…g bfast…
    aku tgk sehati bdansa bkn kat umahlah…
    umah aku mmg xde tv…
    smlm b4 blk keje…aku tgk kat pc la…you tube…ape daa…
    ko xbjaya nak kantoikan aku lg…hehehehe…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • aRieS ApRiL says:

      alah…
      ko kncing la tu…
      ceh…
      hnya aries dan anne yg thu…
      heheheheheheh

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • EclipsE says:

        la xcaye lg korg kan…
        nti dtglah umah aku…
        aku bwk tawaf 1 umah tmsk toilet skali…
        check ade tv ker x…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • aries_april says:

          toilet mmg xda tv…
          ko tnggu ja lah…
          akan ku slongkar brsma anne….
          hehehheheheheheehheehhe

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • EclipsE says:

          terplg la…
          aku dr kecik lg mmg xtgk tv…
          dat y bjaya skrg…bjaya ke…..(biarlah rahsia)….huhu..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • aries_april says:

          hnya aku yg thu…
          pa pn…
          tnggu…
          akn k prgi jua….
          hahahahahahahah

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  20. aries_april says:

    asal snyi ja BN ni??????????????

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  21. CuNnnn says:

    MANA BOLEH MENGUBAH HUKUM ALLAH KENA IKUT PROSIDUR YANG BETUL…BERCERAI TU HALAL TETAPI DI BENCI OLEH ALLAH…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  22. lanToK LeW says:

    huishhh….ni yg buat aku fobia nk kahwin….uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa………….
    hhuhuhuhuhuhu……….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  23. lanToK LeW says:

    huish….ni yg buat aku fobia nk kahwin……uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa…………
    huhuhuhuhuuhuhu pe la nasib…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  24. gosipgurlfea says:

    lol..typical things…………………..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  25. khairul1 says:

    weird.

    Khairul,
    A fan of
    Gambarcarabersetubuh.blogspot.com

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  26. Kirt Hammez says:

    no komen kalau hal2 perkahwinan artis ni..same jer trend mereka

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0