Written by AbangNara | August 5th, 2009

Wah, selepas menambat hati peminat-peminat dia dengan suara, sekarang Siti nak ikat pulak hati peminat2 dia  dengan masakan pulak. hebat sungguh Siti ni, dah berjaya buat rancangan masak – bukan jemput orang masak, tapi dia yang masak sendiri.  tapi, pandai ke Datuk Siti masak?

Cuba tengok sendiri gaya dan masakan apa yang Siti masak….macam sedap, terliur kami nak rasa air tangan Siti masak…

Shooting Program Citarasa bersama Datuk Siti ni buat kat rumah dia yang betul u, kat Bukit Antarabangsa. Cantik jugak umah Siti ni…tahun ni buatlah open house, ajak geng-geng Beautiful Nara pon cukupler….. betul tak?

324 responses to (Terbaru) Pandai ke Siti masak?

  1. EclipsE says:

    kn aku dh kate..

  2. puteriaquarius81 says:

    yuhuu

  3. tokkaduk says:

    cian dia mkn srg2 ke???mne datok K xmkn skali??xsedap yek….cian nyeeee……

  4. EclipsE says:

    cantik nya ct…..
    terpegun aku…hehehe…
    umah dia..
    kat dapur pon dh mcm kat ruang tamu…

  5. kurus says:

    erkkk!!! yang baru ke nih.. nak first top 5 or 10 lak..
    hehehe… salam tuk seme..i orang baru..leh join

  6. pinkypanthers says:

    hmm lawa dato…

  7. puteriaquarius81 says:

    biasa ar.. nama pun dato’ kan.. x main ler umah kekecik ni.. lapa la plak

  8. pinkypanthers says:

    wah ada sambal tempoyak cmpur petai…
    terliur aku siot…

  9. kira-kira says:

    asl aku kjp je da de gsip bru,,,
    tahniah tok eclipse..
    heheh

  10. ANneDeSilva says:

    issshhhh…
    aku lg yg lambattt!!…

  11. kira-kira says:

    da cm manohara pn ade gak atok ct ni ble pkai tdung cm gitu

  12. jojio says:

    Nampak macam sedap jer…..

  13. ANneDeSilva says:

    anne jugak yg selalu tercicirr,…

  14. miss annur says:

    x kotor ke bj tu cik ct oi.. masak pun nak pakai cantik2 ke.. pakai la kain batik ke?? mcm kat kpg plak..

    • EclipsE says:

      org ppuan klu duk umah mmg kena pki cntk2…
      br laki sedap mata memandang…
      nak mkn pon selera…
      heheh…mcm ade pngalm jer aku…

      • Lady-Not-Gaga says:

        Ko nih dah kawen ker Eclipse?? Kater tadik budak2 lagik?? P petua org2 kawen sumer ko tau.. Ko mentelaah ker?? Kompius aku..

  15. EclipsE says:

    e…cute la ct…
    xjemu aku pandang rupe dia…
    rely sweet…

    • Lady-Not-Gaga says:

      Dahlahtue…. Jgn D tenong lama2 hak org.. Kang jatoh ati, susah.. Mustahil Datok K nak lepaskan CT n bg kat org lain.. So, carik la CT lain yg masi bujang trang tang2, k!!

  16. aries_april says:

    ARIES KMBLI…
    PNAT GILER LA….

  17. jojio says:

    Adeh lapar la nengok pic macam nie….

  18. pinkypanthers says:

    sampai hati ko nara u/datekn pic cam ni….
    huhuhu aku pose….

  19. ANneDeSilva says:

    rupa jek sedap..
    rasa lom tentu lg…
    kalau dato k hirup kuah compomla durian melekat kat MISAI..hahahhaa

    • EclipsE says:

      hahahaha…ko ney anne…

      • ANneDeSilva says:

        tak payah tgok bila bayangkan jek dh leh wat usus kentot putus pasal gelak ingat misai dato k penuh duriann…hahahhaa

        • pinkypanthers says:

          hahah sakit perut aku anne…
          aku dh mmbayangkn misai dia yg penuh ngan pengat deroyan tu…

        • puteriaquarius81 says:

          mesti buruk ropanya.. huhuhk

        • pinkypanthers says:

          gitu ler gamaknya…

        • Lady-Not-Gaga says:

          Urh….. Korunk nih.. Teros matikan mood aku nk makan Pengat Pisang buatan Mak Lady.. Bukan takat burok Panthers, lau dah sampai misai tuh, tuh dah macam kucing yg setahon Xdapat ikan!! Rakus sunggoh makan!!

        • pinkypanthers says:

          hahah ko ni lady…
          cam tau jerk yg empunya misai tu rakus…

        • Lady-Not-Gaga says:

          Kah3…. Knapa ko malu2 pulak nih Panthers…. Ko punye “EHEM2” pon ader misai tebal ker… Alah, dgn senyuman yg miang, d tambah lak ngan misai tuh… Kompom rakus!! Time mkn jerla… Yg lain2 tuh Lady Xtau lah.. 8-)

        • Penari Poco2 says:

          hahaha…just korang imagine cam hutan tebal diselaputi salji…

  20. ANneDeSilva says:

    Hari Nisfu Sya’aban akan tiba pada hari Rabu , 05 hb August, 2009 (selepas waktu magrib ) .

    Oleh itu, marilah kita sama-sama mengambil saat keemasan ini untuk
    menutup catatan amal ibadah kita kpd Allah dengan baik dan sempurna dan
    seterusnya berazam untuk memperbaiki diri kita untuk catatan yang baru.

    Hari nisfu sya’aban adalah hari dimana buku catatan amalan kita selama
    setahun diangkat ke langit dan diganti dengan buku catatan yang baru.

    Catatan pertama yang akan dicatatkan dibuku yang baru akan bermula sebaik
    sahaja masuk waktu maghrib, (pada 15 hb sya’aban sebaik sahaja
    masuk waktu maghrib)

    • EclipsE says:

      thanks 4 ur info anne!

      • ANneDeSilva says:

        thnks kengkawan….

        so guyss….

        MARILAH KITA BERSAMA2 MEMERIAHKAN LAGI BULAN SYA’ABAN INI DENGAN
        AMAL IBADAT YANG LEBIH DAN JANGAN LUPA KAWAN2 SEMUA AMBILLAH KESEMPATAN
        UNTUK BERPUASA PADA 15 SYAABAN NANTI ,INI KERANA KITA TIDAK TAHU SAMADA
        KITA BERKESEMPATAN LAGI UNTUK BERTEMU DENGANNYA TAHUN HADAPAN…

    • pinkypanthers says:

      yup betul…
      emm…brp markah nk bg ko erk…
      oklah 100%..

  21. pening says:

    Betul ke dia yg msk, hehe..tp dapur dia..dasyaatttnye…siap ade sofa lg. blhla landing pas msk nnt….

  22. lilies says:

    hurmm..kte memsg kn de tanggungjwb yg lebey pntg..kang asyik nk kejar c eclipse kantoi lak ngn boss..mybe eclipse niyh ade ofis sndr kot.. tuh yg xkesah on jer BN..huhuhu..

  23. jojio says:

    Mamat kat belakang yg pakai baju putih tu yg masak kot…

  24. aries_april says:

    SAPA PN XKISAH…
    I LIKE IT

  25. kira-kira says:

    spe cni pndai msk???

  26. miss suka+suki says:

    sedapnyeee
    lapa lak rs huhuh

  27. kuntilanak says:

    amboi macam sodapppppppppp je ct masak…

  28. EclipsE says:

    aku br pas men boling…
    1st game dh menang…
    2nd game blm start g..
    ney tgh break…
    fuh…bpeluh ketiak ku…hahaha…

    • EclipsE says:

      jwpn kat atas ney aku jwb ptanyaan kira2..

    • pinkypanthers says:

      ko pakai rexona x?

      • kira-kira says:

        ntah eclipse nie,,,cmpai brpeluh2…

        • pinkypanthers says:

          bau asyem ketiak sape busuk lalalala…
          pok2 bujang lapok…
          lagu p.ramlee la plak…

        • Lady-Not-Gaga says:

          Lau dah camnih Xtivnyer Eclipse nih, Tadik main futsal, pastuh boling, Rexona pon X jadik pape bagi dia.. Lady raser kene mandi limau dia nih.. Baru kurang peloh.. Sental2 kit ketiak.. In da same time, pat cepatkan Jodoh.. Huhu.. =)

        • EclipsE says:

          aku xmampu beli rexona..
          pki ridsect jer…hahaha..

        • pinkypanthers says:

          giler ko kang trbakar ketiak ko..
          er jap aku pk…
          bkn ke ridsect lebih mahal dr rexona…

        • kira-kira says:

          xper eclipse,,,
          nnt kira2 rekemen kt kak nara bia dye kasi rexona sbagai adiah tok pengomen trbnyk…
          kira2 tau mst eclipse mng…
          hahaha

        • Lady-Not-Gaga says:

          Ridsect pon ok… Mmg X kua tros peloh sampai bila2 cz abez mati sumer liang peloh Ko Eclipse.. Ish2… Nak kuat lagik, Guna parakuat. Baru lor berkesan… KOMPOM!!

        • EclipsE says:

          hahaha…sedap korg kutuk aku kn….xpe2…
          ok la…aku nak smbg men ney…
          jap lg aku msk blk…
          (sbnrnya aku nak attend meeting ….aduh…tension…)

        • kira-kira says:

          2la nmenyer org kaya….

        • pinkypanthers says:

          jln elok2 eclipse..
          jgn smpai heel ko patah..

        • Lady-Not-Gaga says:

          Apelah yg Eclipse tuh nak cakap lam meeting lau dari tadik dia dok ngadap BN nih sampai dapat nombo1. Mau nanti dia Present sal CT masak tomyam, masak lomak cili api….. 8-)

  29. pinkypanthers says:

    bkn kena mndi bunga ke…

  30. onizuka says:

    skali aku nengok… siti ni mcm manohara lah plak..

  31. kira-kira says:

    aku pn da terlalai….
    yg wktu asr da msok…
    so aku out kjp..
    p solat asar lu…kwn2 yg xder keuzurn 2 moh ikut aku solat…
    bye

    • Lady-Not-Gaga says:

      Tunggu3!!
      Aku pon nak ikot ko p tunaikan kewajipan…
      Ok la Gossip Girls n Boys, Lady nk chaw jap..
      Per2, after solat roger n out k!! 8-)

  32. gugu gaga says:

    ambooii sodappp nya… tgk masakan nie tingat masakan omak den….. mgu nie nak balik kg lah hehehhe

  33. afissy says:

    bj ct pn lawa..pandai dia pilih..agak@ berpa ribu sepsg tu………..

  34. alola says:

    beriban-riban

  35. drysusurrus says:

    kurang garam tu. tengok pon dah tau

  36. EclipsE says:

    hi all…
    i’m back…
    mn pg sume org ney….
    aku sensorg jer…huhuhu…

  37. jed hijau says:

    sedapnya pulut cicah ngan durian tuuuu…..

    kuar air liur laaa……..

  38. kira-kira says:

    haluuuu sumee,,
    salam…
    ehm da xde org ker??

  39. Akak Leen says:

    dah jd bini org, mesti la pandai msk…..walau pun kaya raya mesti la nk kasi jugak laki tu rasa air tangan sendiri…… x kan asyik nk suruh rasa masakan org gaji jer, nti kan laki tu sayang kat org gaji x ke naya….huhuhu
    ct, baju cantik … org pun cantik…dapur pun cantik… pinggan cantik…table mat pun canteekkkk….huhuhu..

  40. kira-kira says:

    skit prut aku tgk video nie,,,
    hahahah

  41. Akak Leen says:

    1. tom yam
    2. masak lemak tempoyak (ke?)
    3. pulut durian

    best2….
    dh lama x makan tempoyak……

  42. kira-kira says:

    ye…btol3…kak..
    tmpoyak ag power lau mkn ngan budu…

    hehe

    • Akak Leen says:

      eh eh…pandainyer ko….. dh lama akak x makan budu.. byk protein tu….mkn dgn ikan bakar/panggang…pastu ulam2an….lauk ikan singgang….nasi panas…. perrrhhh… mak mentua lalu pun x sedor….hahahaha

  43. Akak Leen says:

    sekali pandang, gaya ct dh mcm bini raja plak….
    rancangan ni mesti untuk bulan pose kan? kt channel mana ek? dulu akak suka tgk rancangan masak sheila rusli yg jemput artis msk sama dgn dia tu….

    • kira-kira says:

      a’a kn kak,,,da mcm kerabat draja…
      tb 3 kot kak…
      oo rcngan 2…akak pn tgk gak ker??
      hehe

      • Akak Leen says:

        akak mmg suka tgk rancangan masak2 nih…. tambah2 sejak duk sini lg la kena cuba mcm2 masakan….yer la, klu kt msia teringin nak mkn tu ni, beli jer…. klu kt sini nk beli kt mana…? sendiri bikin laaa…huhuhu…

        • pinkypanthers says:

          sian kat ko leen…
          jom ar lek duk kat sini semula..
          kalau aku tnya ko jgn mareh erk..
          hari raya nnti ko lek x?

  44. kira-kira says:

    eclipse….ooo eclipse,,,
    da blk ker???

  45. ala masak pn nk kepoh…mak aq ari2 msk….rilek je…

  46. yana yana says:

    mak et masok rancangan macak2 kew? sodap nampak!

  47. bebygaox says:

    tengok je…daH kenyang sa pewutt tok

  48. MEME says:

    aku mmg ska sgt ngan ct ni…dlm banyak artis kt malaysia ni, dia je yg tk kaki clubbing, lemah lembut, cantik, suara sedap, tak gedik, hormat org len…perempuan melayu sejati…… artis malaysia yg len, aku benci sgt…ct, gud luck 4 u…i wish u hepi always with ur beloved family… cantik la baju ct…

    • cupindancipin says:

      betul..betul..betul….
      cuba tgk klu wartawan inteview dia…cara dia cakap berhemah dan nampak educated wlpun sekolah takat SPM je…
      cuba ko banding dgn artis laen…nak2 lagi si rozita che wan…sekali tanya dua kali gelak macam langsuir…
      dat’s the difference between ct and rozita…dats why DK syg ct :D

  49. putput says:

    nmpk mcm sodap…
    nyam2..

  50. jed hijau says:

    cantiknye aas pinggan dia…ada batu-batu la….

    kat klang aku belum jumpa lagi laa….kat mana ada yek….

  51. yat says:

    bah,,,masak sedap bagi DATO K makan,,,,,,

  52. kuntilanak says:

    lawalah selendang ct…skrg nie musim cam selendang ct plak yg kuar…tapi kena beli asing2 plak untuk yg kt dlm..

  53. Zaza Muhammad says:

    CT mmg pandai msk… ari tu lam cite Gitu2 Apek, aku tgk skill dia mmg ade style aaa org bese dok dapur, x kekok…
    bkn cam ade sorg artis tu, adelah dia jadi jemputan lam rancangan msk memsk, skali menumis siap kebelakang takut minyak… eii klu mak aku sure sound… dulu aku pun camtu gak, mak aa sound, amboi takut bebenor smpi dok sejauhnye, klu ble guna sudip panjang, la ni, berkat mak aku ajar kot, rilek je kena minyak panas tu…mmg aa sakit tp alah bisa tegal biasa…

  54. wow, awesome post, I was wondering the same thing. and found your site by google, many userful stuff here, now i have got some idea. bookmarked and also signed up your rss. keep us updated.