Written by AbangNara | March 1st, 2009

gambar azizah mahzan dan zafrul

Kami baru sahaja habis menonton Melodi TV3 di mana Azizah Mahzan telah pun membuat kenyataan balas balik tentang gambar seksinya dengan Zafrul. Mantap betul jawapan-jawapan yang diberikan oleh Kak Azizah semasa diajukan bertubi-tubi soalan dari Michelle.

Antara jawapan yang masih terngiang di benak kepala ini apabila ditanya apa langkah yang akan diambil kepada mereka yang menyebarkan gambar-gambar panasnya dengan Zafrul . Jawapannya lebih kurang begini:-

Saya tak ada hak nak halang mereka. Saya bukan Tuhan. I’m not God

Wow. Kak Azizah memang sempoi. Kalau orang lain mahu dah kena saman juta-juta dah. Tapi dia tetap rileks dan maintain walaupun satu Malaya dah tengok gambar lurah dendam dia.

P:S ==> Kenapa gaya cakap Azizah Mahzan macam Mat Salih yer? Memang dia pernah duduk US or UK ke dulu? Geli tekak dengar.

129 responses to (TERBARU)Kenyataan Azizah Mahzan Dalam Melodi TV3

  1. Aku Sempoi says:

    hahahha

    orang tua nie memang dah buang tebiat
    dah sah apa yang dia buat tue salah masih x nak ngaku

    p/s – cam ne nak guna live activity widget kat sebelah nie ? hari tue aku cuba tapi x berfungsi lah. Keluar page wowzie je. Harap boleh bagi tunjuk ajar :D

    http://www.Aku-Sempoi.blogspot.com/

  2. Khai says:

    aku terlambat sikit nengok tadi.. haha.. dia cakap gitu ke.. Hurm.. dasar takde maruah.. maruah dia sapa2 pon boleh pijak.. hahaha.. kesian..

    cakap gaya mat saleh? dia kan perasan.. tak kuasa aku.. minah saleh celup tak lekat… dah tua tua tak sedar diri..

    • Ita says:

      Ckp psl maruah, takde sape yg boleh menghakimi org lain…kalau u sendiri pun x bermaruah….(god knows everything)…

      • zie says:

        kah..kah gaduhla korang..org lain yg buat dosa korang pun sibuk gak nk buat dose

      • Mulut Nuklear says:

        Sah sah dalam Al Quran diwajaibkan kita tutup aurat..kenapa pulak tidak boleh menghakimi orang lain berlandaskan agama?

        Kalau iye pun kau peminat nenek kebayan nie, janganlah sampai haram dijadikan halal..Sudah terang lagi bersuluh..

  3. haha.tapi satu fakta yang takleh dinafikan ialah kemantapan lakonan makcik nie.mantap beb!!!

    • Nekounam says:

      asalkan tak mantat..sudahlahh!!

    • flower says:

      lakonan mmg mantap tetek pon mantap..

    • Ita says:

      Yes…u r right… I menilai dr segi lakonan.. psl perangai dia, aku x kisah… Sbb dia pun x ganggu hdp org…. Jd, we all pun x perlu lah nak menghakimi dia dr segi perangai dia…

      • lin says:

        xde spa ganggu hdup korang tapi yg ganggu hdup azizah c penulis ni…bangang tul…
        betul takkkkkk??????????????????????

        • May says:

          ko tu yg bangang siot tol…pompuan ni mmg tak ganggu idup ko tp memalukan kaum, memalukan islam, memalukan pemily, memalukan malaysia! pompuan ni kira ikon masyarakat diorang kan pelakon sepatutnya kena tunjuk teladan yg baik2. bahlul! bkn nak tayang itu ini. terjojol sana sini. Yg ko sokong sgt dia ni pe sal hah? mak sedara ko ke? hah.baguih la tu, p nasihat kat dia byk2!

  4. jinchi says:

    ayam pencen…zzzz…

  5. nadj says:

    den sokong…
    lakonan acik jejah nih memang mantap…eden minat gilow ngak dio blakon….

  6. Isis says:

    Betul la apa dia ckp..dia takder kuasa nak halang. Apa tujuan gamba dia disebar2 kan…I sokong u kak zie bukan sebab gamba2 ni tapi sebab org2 yg just nak rasa proud pada diri sendiri..

  7. dato Kentut says:

    maaaccaaaammm setttaannn!!

    • don judge people says:

      siapa kamu nak judge org setan??..adoh adoh..sukahati die la..mau tegur tegur je..yang ko marah pasal..ex kamu ke??

  8. azizah mahzan says:

    suka hati i lah…i dh tua…xlama lagi mati…so sebelum i mati…i nk merasalah pakai seksi2 nie…supaya bila i mati senang aje terus masuk neraka…i like it…panas…boleh terus bogel aje…xpayah pakai separuh bogel lagi….woooowwww …zafrul jom msk neraka sama i bole bogel sama2…

  9. SUKE N TAK SUKE says:

    BELAKON MMG BEST, TEKEJUT GAK TGK DIA SEKSI SGT. SUSAH GAK NAK JUMPA ARTIS YG SOPAN, YG BULEH JD TAULADAN.KOMEN SAJE2 JE.

  10. awang says:

    SEBAGAI ORG ISLAM JGNLAH KUTUK2 DIA…RAMAI2 KITA DOAKAN AGAR DIA DIBERIKAN PANDUAN DAN PETUNJUK SUPAYA DAPAT MENJADI UMAT ISLAM YG SEBENAR.

    • ain says:

      hurmmmmm kta sma2 doakan utk dia tpi dia x brdoa utk diri sndiri
      sush jgk la nk dpt ptunjuk dr Allah s.w.t

      • aku sapot azizah says:

        pa kata kau ya!!!!! sewel kali nak….

      • Nong says:

        X pyh susa2 mengadili orang lain.kita bukan tuhan….entah diri sendiri pn x betul. Kalau dia nak buat dosa ka nak apa ke….hak dia. Blm tentu org yg kuat sembhyang masuk syurga begitu juga disebalik nya. Bp kita ni manusia pandai berpura pura. So my advice 2 those who has a lazer mouth mind your own business! Hmpir terlupa tak pyh nak ckp usia org lain bp kita bukan muda selamanya pandai tua juga!

        • May says:

          bangang tol ko ni…dah mmg ruang ni utk org bg pendapat, bukan tempat nak sedekah doa ke nak coret2 nasihat…ni kan dah memang ruang utk mengomen, pe hal pulak ko nak marah org yg mengomen?dah betipulnara suh komen kat cni…

    • flower says:

      x kutuk but bg nasiaht kat dia..

    • assa says:

      ko tu sembahyang ker?

  11. imah semenchu86 says:

    makcik tue x sdo siri..
    taubatla..
    slagi pntu taubat msh terbuka.
    Kite x tahu ajal kte ble smpai..

    • ain says:

      hidup dan mati kita hanya Tuhan yg tentukan
      renung2 kan lah selagi kta msih bernyawa d ats bumi ini

    • flower says:

      mmg x sedar diri pon dia ni..tua bangka..

    • aku sapot azizah says:

      kau tu “yang mengate dan mengutuk”…. kau ingin nak pakai sexy jugak ka? azizah kesayanganku nak pakai sexy…lantak dia lar…dia yg tanggung dosa…. ko sape….. makbapak tiri dier ker….

      • sulaiman says:

        a’kum, kpd aku sapot azizah, dlm islam ni dianjurkan kpd kiter agar tegur menegur diantara kta dan memperingatkn jika terbuat benda yg salah.. dalil dlm al-quran ada mgatakan “demi masa, sesungguhnya mnusia itu didalam kerugian, melainkan orang yg beriman dan beramal soleh, serta berpesan-pesan dengan kebenaran dan kesabaran”. maka, hendaklah mnjadi tanggungjwb setiap mukmin utk menegur ksilapan dan menjadi 1 ksalahn jika kita mnyokong tndak tanduk yg salah itu.. wallahuallam..

        • May says:

          padan muka ko wahai aku sapot azizah!
          Ko tak tau agama ko main hentam jew sapot si azizah tu. Klu dia tu mak ko sedara ko ke gelpren ko, bawak la dia p btaubat. buka pintu ati, bawak naik haji

      • tiha says:

        cm gilak plak k0 ne..

      • tiha says:

        aku sapot azizah k0 ne sewel da kans??dress k0 same like her ka??

  12. pulut says:

    kubur kata mari…rumah kata pergi…sama-sama la kita beringat dan mengingati….yelar masih tak terlambat untuk bertaubat….tak takut ke negara kita kita ditimpa musibah macam kat banda aceh dulu…meremang bulu roma aku…bila teringat bencana tuh….

  13. mama hyden says:

    orang tua kopik lanjut…dah tua buat cara tua…

  14. bdk kp says:

    tk baik kate cam gitu…….sebagai umat islam patutlah kita tidak sesuka
    hati nk gossip2 orng……..jaga lah diri you all…………nanti dah kena
    baru nyesal…….pade you all semua jagelah tingkah laku korang tuuuuuu…..
    jgn wat pekare yg tok senonoh dgn you all punya pasangan…………

    • ain says:

      aik..thu ka depa smua bt yg senonoh
      x smua la…sesetengah sja
      klu ada yg x bt bnda2 trkutuk tu..ini blh d kata kn fitnah…
      ko pn kena fkir2 kn sblum menasihti org ln
      wallahualam

    • aku sapot azizah says:

      ya betollll sapot ‘bdk kp’… si ain ni meroyan

  15. Anonymous says:

    jijah, atas bawah sama jer besar nyer. saper la yg dah buat dosa dgn memberi ko keyakinan utk menonjolkan segala keburukan di badan ko tuh. kawan2 mmg cam tu la jijah, kalo ko xder pendirian rosak la ko.

    yg kutuk xsemestinya lawan, yg puji xsemestinya kawan.

  16. rinie purple says:

    huhuhu….
    minah tua tak sedor diri
    gatal..
    ingat dye cantk sgt haha
    bbbuuurrroookkk…
    ttttuuuuoooo

  17. ni says:

    bertobat la…
    kembali ke pangkal jalan

  18. qistina says:

    ishhhhhhhhhh………bwk btobat la nenek jijah oi…..kalo aader cucu x malu ker kat diorang……….x kesior teman tengok

  19. org m'sia r says:

    ape punyer owg tue r….sdar2 r ckit umur dah lnjut..xmalu nga gnerasi mda kerrrrrrrr??????????

  20. org m'sia r says:

    mne r hang ltak mruah dri ek??????…..lau bgi freeee kt aku pn,aku cmpak lam longkang yang berkulat…..

  21. flower says:

    nenek tua x sedar diri..haha..

  22. malaysian says:

    eiii….klu bdn tu montok….selera gakla nk tgk…nie dh mcm apa dh ngopanya…..m’gelebeh sn snie…..xtkt ke…???idop nie hanya sementara…..so…bwk2la beramal skit……xkt pd kematian ker?????

  23. chah says:

    cakap tu biar guna otak,jgn dok sedap guna perkataan Tuhan sesedap rase jer…kita ni ntah esok mati, kalau xsempat ngucap, dok tepi firaun la kot.

  24. garfield_82 says:

    kesian nek jahh

  25. gadis91 says:

    woit adik jah…eh,clap nma la plop,,..nenek buyut,nape ler makin tua,makin seksi…mlu la dkt cucu cicit kau, nsb baek x de cuc cicit lg…

  26. Kak Rose Selayang says:

    nape jadi cam ni kawan. apa yang u nak buktikan. i tengok u ni macam memberontak semacam je. ada dark stories ke behind all of this. anyway past is past ok. apa yang u buat sekarang ni is not going to bring u any good. instead it will ruin your reputation. i tegur kerana i sayang kan bakat u so jangan sia-sia kan hidup u ok. kembalilah kepangkal jalan. hanya dia yang boleh membantu u kalau u dalam kegelapan.

  27. kentfutura says:

    antara artis dlm senarai menyampah….disampah

  28. eddie. says:

    hmm…mcm nih la…ngutuk pun tk guna, buat tambah dosa kita je..lg pulak kita ngutuk bkn blh ubah makcik tu pun….kita berdoa supaya dia diberi petunjuk…kita pun sama la…amik pengajaran….

  29. rudy says:

    dah macam tetek lembu anak 50 ekor da nih

  30. gemok says:

    harap2 dia insaf ler lepas baca komen korang.. amin

  31. nenek kebayan says:

    lurah dendam yg x didendam….lurah kerepot…wakakaka

    • Datuk Ghattal says:

      Tapi aku terlior juga tgk lurah dendam nya…Ini dah kira level2 Joan Collin ler…

  32. MAn says:

    Dari Abu Said al-Khudri r.a., katanya: “Saya mendengar Rasulullah
    s.a.w. bersabda:
    “Barangsiapa di antara engkau semua melihat sesuatu kemunkaran, maka hendaklah
    mengubahnya itu dengan tangannya, jikalau tidak dapat – dengan atau kekuasaannya, maka dengan lisannya -dengan jalan menasihati orang yang melakukan kemungkaran tadi -dan
    jikalau tidak dapat juga – dengan lisannya, maka dengan hatinya – maksudnya hatinya
    mengingkari serta tidak menyetujui perbuatan itu. Yang sedemikian itu – yakni dengan hati
    saja – adalah selemah-lemahnya keimanan.”

    (Riwayat Muslim)

    Keterangan:

    Kemunkaran itu jangan didiamkan saja merajalela. Bila kuasa harus diperingatkan
    dengan perbuatan agar terhenti kemungkaran tadi seketika itu juga. Bila tidak sanggup,
    maka dengan Iisan (dengan nasihat peringatan atau perkataan yang sopan-santun), sekalipun
    ini agak lambat berubahnya. Tetapi kalau masih juga tidak sanggup, maka cukuplah bahwa
    hati kita tidak ikut-ikut menyetujui adanya kemungkaran itu. Hanya saja yang terakhir ini
    adalah suatu tanda bahwa iman kita sangat lemah sekali. Karena dengan hati itu hanya
    bermanfaat untuk diri kita sendiri, sedang dengan perbuatan atau nasihat itu dapat
    bermanfaat untuk kita dan masyarakat umum, hingga kemungkaran itu tidak terus menjadi jadi.

    Riyadhus Shalihin

  33. miramiraina~ says:

    alhamdulillah..man wat benda yg betul..bg dalil lg..tak boleh pertikai..
    ~tak mau ambek port~~komen lebih2 pon tak nak~~
    tgk udah ler..dosa sniri pon banyak..
    ALLAH bg anggota badan untuk dimanfaatkan.ke JALAN YANG BENAR.

  34. anak_melayu says:

    tue xsdr diri
    umah kte pegi2
    kubor lk kte mri2

  35. hamba tuhan says:

    aku heranlah, kepada you all umat islam ni, kata islam galakkkan tegur – menegur dan bg nasihat, tp kalau dah guna perkataan kesat dan maki hamun bukan menggambarkan kesucian agama islam, bagi agama aku yg. buat silap itulah yg. harus dibimbing dgn baik, dipimpin ke jalan tuhan dgn cara yg. halus dan bersopan. tp byk2 komen di sini guna perkataan lucah, betul ke you all faham agama islam you 2.

  36. eiza says:

    kak Azizah…
    firstly saya nak ucapkan tahniah pada akak coz berjaya berlakon dengan baik…saya suka sangat tengok lakonan akak..bagi saya agak ada bakat yang seni yang tersendiri…cuma satu jer yang saya tak berapa suka bila akak terlalu seksi….akak nak cari rezeki dalam bidang lakonan…..tapi cara akak seksi macam tu adakah berkat rezeki yang akak dapat??..akak fikir2kanlah…Kecantikan seorang wanita itu bukan terletak pada tubuh badan atau fizikal semata2…tapi ia terletak pada kesucian jiwa….rohani….so jagalah maruah akak…kerana sebaik2 perhiasan adalah wanita solehah….maaf kiranya teguran sye menyinggung perasaan akak….saya ikhls menegur untuk kebaikan akak jua….wassalam..

    • natasha says:

      saya sangat setuju apa yang awak coment eiza.. kita tidak perlu mengutuk beliau.. kita semua tidak sempurna. maka jangan biarkan diri kita yang tidak sempurna mengutuk sesama manusia.

  37. Stratovarius88 says:

    Memang sah pompuan ni x imngat lagi balasan Allah S.W.t. Klau mati x sempat bertaubat tu susah la akhirat nanti nk dpt cium syurga…

  38. goli den…..ekau xgoli ko?

  39. tina says:

    tak tau la.apa-apa pun antara dia dengan Allah S.W.T. tapi lakonan dia ni memang bagus. .

  40. tiha says:

    my mum p0n nda cm dia ne..ish3x..menyampah aq!!

  41. ????? says:

    smoge dy mendapat hidayah..tu je pesan aku…

  42. budak cute says:

    erm..
    cian adik dia yg jd cikgu..
    adik dia baik ma..
    cikgu biologi lak tue yg mgajar f6 kat sek jln ipoh..
    jauh beda ngan perangai akk dia..

  43. linda says:

    bodoh pnya pempuan x sedar diri dah lah tua badan berkedut ada aty nak tayang kat owang

  44. annyosmous says:

    stupid of azizah mahzan..ko akan disoal diakhirat kelak..

  45. icyhazel says:

    emmm. apa nak kisah. lantak dia r nak seksi ke ape ke. sekalipun dia nak berbogel, tu dia punya pasal r….

  46. MENTARI says:

    masyaallah….

  47. nia says:

    bce koman yg ats ue,,,yg dr k,zah ue,yg dye ajk zafrul msuk neraka sme2 ue,,,,,pecakapan itu satu doa…juz,fikirlah,mne ade org nk msuk neraka…so nape nk wrote mcm 2????x malu ke dgn bdk2 yg lbh muda dr k.zah,cucu2 k.zah….pttnye k.zah lbh tau sume ni

  48. yatie says:

    Yang aku tahu la..kalau kita nampak perbuatan seseorang yang terang-terang salah..kita kena halang dengan tangan..itupon kalau kita mampu..kalau x dapat halang dengan tangan..dengan mulut..kalau x mampu juga..dengan hati..kita kena benci dengan perbuatan yang menyalahi hukum islam..tapi nak ajak org buat baik bukan dengan cara menghina pula..tapi dengan cara di mana dia x akan rasa malu dengan teguran tersebut..renung2 kan lah..

  49. zie arshad says:

    Kesian cucu2 kalau tengok gambar nenek macam ni….

  50. azizahmahzan says:

    terima kasih. thank you semua sebab beri komen yang bermaca-macam untuk saya. saya memang tak boleh halang mereka yang sebarkan gambar itu lagipun gambar itu menunjukkan diri saya realiti bukan yang dibuat-buat. saya tidak hipokrit. saya minta maaf kepada sesiapa yang tersinggung.

    • gambar dah pun tersebar.dah tak boleh buat apa lagi.cuma next time beringatlah.sorok pekara yang mengaibkan diri sendiri tak bermakna hipokrit.dunia ni bukan untuk seorang je.fikir sensitivity orang lain sekali.kalau semua orang boleh buat apa saja atas nama tak hipokrit, huru haralah malaysia nih.pada para pengomen, berlapiklah siket.bagi teguran bukan hinaan

    • anak_bugis says:

      Banyak lagi org Islam yg menujuk-kan aurat mereka; tak ade yg heboh. Kerana dia celebriti, kau org kutuk. Anwar Ibrahim yg main blakang, banyak penyokong. Sampia buat demonstrasi jalanan.

  51. zzz says:

    Bagus kalau nenek tak hipokrit, saya doakan nenek supaya nenek cepat2 berubah….cuba jadi umat islam yang sejati, insyaALLAH…..ingat kita tak tahu bila kita mati, so cuba cari bekalan daripada sekarang……

  52. shy.... says:

    shy…..

  53. shy... says:

    muhasabah diri..belajar daripada kesilapan orang lain.. semoga mendapat petunjuk dari ILAHI

  54. anak_bugis says:

    Kerna dia celebriti, banyak yg kutuk. Anwar Ibrahim yg main blakang, tak ade yg brani kutuk malah banyak penyokong, sampai ada-kan demonstrasi jalanan untuk halang pengadilan.

  55. melati says:

    • Rasulullah bersabda maksudnya: “Sesungguhnya malaikat tidak masuk rumah yang ada anjing.” Dimaksudkan dengan malaikat ialah ketenangan yang dibawa. Rumah pula ialah hati manakala anjing adalah menggambarkan sifat dan akhlak tercela.

  56. New Balance says:

    If you’re seeking and making an attempt rather than receiving anyplace, it is for the reason that you cannot go any more inside the course you had been headed!

  57. I wanted to know you precisely how impressed I’m with all your service along with product. I just wanted one to know that i am almost certainly going to order much more of the stuff because of you due to their low fee in freight along with the speedy distribution. Just wanted to tell someone the event I merely had in your site. My newbie and it was so simple. Everything was immediately and not a lot of confusion. It was straightforward move across the site together with registering was so easy it fearful me, I imagined I was initially forgetting a product. Thank the one who set the site, it was initially simply amazing. I desire to do enterprise again shortly.

  58. sungguh senang tol jawapan ‘saya xde hak nak halang mereka,saya bukan tuhan’
    x sedar ke diri tu hamba kepada tuhan?susah lau da x takut dengan dosa.kenyataan dia tu mencerminkan yang dia rela gambarnya diambil dan ditontonka ke seluruh dunia.