Written by serenity | October 13th, 2011

Hari ini dunia hiburan Malaysia dihangatkan lagi dengan kenyataan terbaru dari bapa tiri Aida Hazira yang memberikan tempoh seminggu kepada Pian untuk meminta maaf dari Aida Hazira kerana mendakwa model sambilan itu bakal berkahwin dengannya dalam artikel Harian Metro .

Bapa tiri Aida, Datuk Mohd Rozi Md Jamil berkata:

Saya beri Pian seminggu untuk memohon maaf kepada saya dan keluarga Aida, itu pun kalau dia ‘gentleman’ dan masih menganggap saya sebagai kawan baik.

Saya tidak akan menyaman Pian. Cuma saya mahu dia menyesali semua kesalahan dan memohon maaf kepada saya dan keluarga Aida baik secara terbuka atau melalui telefon.

Saya pernah menyelami dunia pelakon dan saya tahu usaha Pian ini mencari publisiti murahan. Kalau mahukan publisiti bukannya dengan mengaibkan orang tetapi dengan mengubah sikap. Walaupun Pian melakukan kesalahan, saya tidak berdendam, apa lagi mencari musuh, cuma saya mahu dia tampil memohon maaf. 

Mohd Rozi memberitahu dia mengenali Pian sejak 2008 selepas diperkenalkan seorang kawan dan pernah berurusan dengan Pian ketika menjadi pelakon pada 2008 dan 2009. Mohd Rozi pernah berlakon dalam drama Setulus Kasih Abah dan Cinta Kartika.

Kami cuba menjengah Facebook Pian tetapi masih belum ada sebarang kenyataan tentang perkara ini dari Pian walaupun ada kawan dan peminat yang memintanya mempertahankan diri. Kredit gambar pada Coffycat Photography.

35 responses to Tempoh Seminggu Untuk Pian Cecupak Minta Maaf – Bapa Tiri Aida Hazira

  1. RIMAS says:

    alahai~.. heran btol korg ngan ucap maaf si bapok tua ni ye? 2-2 carik publisiti murahan! CHEAP! :P

    0

    0
    • anon says:

      cian ko pian.malu yg ko dapat.camner ko boleh announce, pihak puan x tau?ni 1 malaysia tau, pinangan ko ditolak

      0

      0
      • Selitone Cold Steve Austin 3:17 says:

        Ok, Langkah kedua. Agak mudah…. Borong semua barangan runcit untuk jangkamasa setahun atau sebaiknya, 5 hingga 6 tahun. Putuskan semua talian atau perhubungan, bayar atau ‘advance’ semua bil hutang piutang anda. Gandakan dengan RM 2,000.00

        Nah…! anda sudah bersedia untuk bertapa dalam rumah atau gua pilihan anda selama 2-3 tahun. Selamat mencuba~

        0

        0
    • umie says:

      MUKA CAM HANTU TEPUNG..LARIKKKKKKKK

      0

      0
  2. RIMAS says:

    alahai~.. heboh btol korg nak ucap maaf si bapok tua ni ye? 2-2 carik publisiti murahan! CHEAP! :P

    0

    0
  3. toblerone says:

    oh ya?

    0

    0
  4. akusaaaaappaaaaa says:

    jom heboh…………haaaa uda lh tu tak abis2

    0

    0
  5. lalala~ says:

    oh mann.. teruk no wajahnyer.. 2lah nak merubah wajah kan dah jd teruk.. ish3.. original lg baiklah..

    0

    0
  6. saya says:

    klu x kerana pian, pompuan tu pn kita xknl. sama je.. cari publisiti..

    0

    0
    • nini says:

      masalahnya,die dah heboh 1 malaysia yg die nak kawen dgn gadis tu tp padahal gadis tu xtahu langsung. mmg xde hati kat die nie. nama baik die tercemar la. bkan sebab die nak publisiti murahan. salah tanggapan awak. saya xrasa aida ni nak cari publisiti murahan. die cuma nak bersihkan namanya, betulkan apa yg silap. bagutahu KEBENARAN. nie soal maruah sesorg.. kalau die tak buat macam tu, nanti org ingat die betul kawen dgn Pian ni. Jangan sewenang2nya melempar kata2 a.k.a menghakimi tanpa mengetahui situasi seseorg. Harap :Pian ni minta maaf secara terbuka dgn aida n family die. sangat2 memalukan. kenapa tergamak buat macam tu?

      0

      0
      • Aku bukan model says:

        vodoh kan. pian pun, agak2 ar.
        orang pompuan sendri tengok pian, HILANG SELERA. sori ar jujur sgt.
        publisiti paling murah pun, paling koman posing nampak klivej kt majalah mangga ke. pkai baju tak cukup kain skadar tutup puting je ke…. klo lelaki… dpt tawaran kt luar negeri ke… anak2 soh bapak berenti ke.. ni kawin? klo kawin tol2 takpe jugak. ish…….
        mcm aku cakap td. ukor baju di badan sendiri la. siapa perempuan yg “lalu” ngan pian ni? dengan perangai ny yg 1 malaysia tau. ish3… paling koman, jande anak ramai je sanggop amik si pian ni. sori ar. terjujor lagi.

        kesimpulan. PIAN, KO PERGI MINTAK MAAF SEKARANG. kau tak malu ker buat anak orang mcmtu. mau klo tuhan bagi balasan kt ko, ko sanggop benda gini jadi kat anak2 ko? fikir balik la wey….. kesian family pompuan.

        klo aku jd bapak tiri dia, tak kira ar aku ade pangkat datok ke tak, tp selagi aku pegang title BAPAK. wlopun BAPAK TIRI. aku tak sanggop tengok orang buat anak/anak tiri aku mcm ftu……… faham.

        utk semua artis dan bakal artis pd masa hadapan, seblom korang nk jd artis,

        PLEASE! BACA, KAJI, BUAT RESEARCH KAT BEAUTIFULNARA NI. ape patot buat dan tak patot buat. aish……

        aku pun orang seni jugak…. fikir tu kena panjangggggggggggggggggggggggggggg la. aish…..jangan main larong je hidup ni.

        0

        0
        • nini says:

          saya sokong 100%, kesian family pompuan tu. entah2 byk calls dorg dapat 2-3 hr nie nak dpt pengesahan. betul ke tidak aida akan kawen dgn pian ni.? rasanya ni jalan terbaik. utk aida bersihkan namanya. lagipun die kan belum kawen. benda macamni sedikit sebajak mencemarkan maruah die. kite boleh beza kalau sesorg itu nak publisti murahan atau tak. harap aida n family bersabar. n kpd pian, minta maaf secara terbuka dan ikhlas. kalau malu nak minta maaf, sile tebalkan muka. nanti lama2 org lupe jugak.

          0

          0
  7. eidines says:

    mcm2 dunia sekarang ni..

    0

    0
  8. Sedeynyerrr Haku Nengok says:

    Naik seram la haku nengok muko ngko pian oiii…awat jadi cenggitu…muko asal dah elok2 terus jadi x elok…yang ngko berbedak sakan tu napeeee…berkilat2 mcm buntut kuali jeee…eeee geli laaaa…

    0

    0
  9. cik dania says:

    Kecoh tul la…itu pn nk publish kt paper.masing2 cari publisiti murahan..

    0

    0
    • TeruteruBozu says:

      setuju.. kata tak betul dahlaa. Abis cter. Alaaa minah ni tak nak sbb yg canang dlm newspaper tu bukan orang yg berpangkat kan? cuber KALAU si pian tu anak saudara sultan brunei ker, kerabat diraja ker, jejai ker or yg berpoket lebat lain…kalo muka pecah rumah pun tentu kecik tapak tangan, picagari cucuk botox ditadahkan tul tak? hu hu…

      0

      0
      • Rass says:

        Tu cam assume terlebih2 lah weh. Klu bapak tiri dia tu pun berpangkat Dato aku rasa no problem ah Aida tu nak cari yg kaya sbb mesti bnyk connections. So aku tak rasa Aida ni tanak sbb Pian ni tak berpangkat, aku rasa Aida ni tanak sbb Pian ni muka rabak sgt, plus ada history cucuk2 + suka buat statement membabi buta. Tu muka dia dkt atas tu lps dh bermekap bagai tuu. Bayangkan bangun pagi2 tepi dia, dgn muka ngantuk pastu tgn liar nk meraba. Makkkkkkkkkkkkkk tolong!

        0

        0
  10. ko bodo says:

    bukan main sial lagi guper dia aku ngok

    0

    0
  11. gadis manis says:

    takut aku tgk muka bapok tua nie.. eee.. plsss…

    0

    0
  12. gadis manis says:

    taku aku tgk muka si bapok tua nie… eee… pls laa..

    0

    0
  13. rarerariraro says:

    hensem gila pian cecupak!!!inilah yang mak aku cari nak wat menantu!!jumpa akhirnya!!!! konpem mak aku bunuh aku pastu.
    **bluuuwwweekkkkk!!padan muka ko,mengubah ciptaan tuhan lagi**

    0

    0
  14. kesengalanku terserlah says:

    mintak maap jela pian, abes cite !

    0

    0
  15. jabun says:

    hehe
    mana tau Senapang Pian
    kental..

    0

    0
  16. HUMMER69 says:

    ADA HATI NAK KAHWIN DGN MODEL…

    KAN DAH KENA REJECT……!

    ALAMAK EH MALU SEY…

    CONFIRM PASNI GI INJECT MUKA

    KASI LAGI TEBAL! :-P

    PIAN MUKA KO YG DAH BUAT

    MCM MUKA DAFI PUN KENA REJECT

    DENGAN MODEL TAK POPULAR NI.

    APA KATA KALI NI $$$$ KO…

    KO INJECT PULAK TUKAR MUKA KO

    KE MUKA DUFFY DUCK !
    :-)

    0

    0
  17. student bandung says:

    mak aih…kalah kulit aku yg ori ni..fulamak!!!

    0

    0
  18. Jemi says:

    Bongok betul lah dia nih!!!
    Otak letak kat bontot

    0

    0
  19. hehehe says:

    nie btl2 lawak yg paling berkesan yg pian bt…ada ke nak kawin gan model…aku yg x model nie pun x hingin kawin dgn pian…nie pulak model…cantik pulak tu…ukur baju pd bdn sendiri lar…org cantik mcm tu mesti nak lelaki macho mcm fahrin ahmad…lain kali bt ape2 kn ukur bj sendiri…kan dah malu satu malaya tau….wakakakakaka…nak gelak pun dah x larat…

    0

    0
  20. ercball says:

    ni la dia kalo ukur baju xikut size badan sendiri.. kalo ko xpatah,muka original,poket tebal xpe la pian nk kluar statement mcm ni.. ni segalo2 eh plastik! baik besarkn je la anak2 ko..

    0

    0
  21. meeradriana says:

    malunyer..

    0

    0
  22. beta draconis says:

    yg den pelik bebenor..guane si pian boleh ckp kt wrwtwn yg dio nak kawin laie.walhal si pihak wanita menafikannya…slalunyer artis yg nak nikah betul2 akan bgtau media..dio syok sendiri ke aper..

    0

    0
  23. muka sambal tumbuk says:

    alaaa yg wanita ni pn satu sengal..lau dah xnk xpayahlah nak emo sgt..sendiri yg gedik dgn pian..kalau xsuka xpayahlah wat hubungan atau beri harapan dgn jantan botox ni..wat malu je…

    yg bapak bdk pompuan ni pn satu..siap suruh jantan botox minta maaf…agak2lah dato oii nk tumpang glmer gak ke…ngeh ngeh ngeh ngeh

    0

    0
  24. ape2aje says:

    nape muka dia tu gtu???? siapa dia tu?

    0

    0