Written by Bella | March 28th, 2016

Tidak dinafikan ramai yang cemburu melihat penampilan Rozita Che Wan yang selalu kekal awet muda dan cantik meskipun sudah memasuki usia pertengahan 40 an. Ramai sekali wanita yang mengidamkan untuk mendapatkan susuk tubuh persis anak dara seperti Che Ta.

Menerusi portal Harian Metro, Che Ta mendedahkan salah satu rahsia beliau untuk mengekalkan kecantikannya adalah dengan menempah baju dengan ukuran yang kecil. Eh, betul ke?

Kata Che Ta, selepas memberikan ukuran kepada pereka fesyen beliau akan menjadikan ia sebagai motivasi diri untuk mendapatkan berat badan idaman.

Saya biasanya akan pastikan ukuran pakaian yang ditempah itu muat dengan tubuh. Ini kerana saya suka menggayakan busana yang selesa dipakai.

Lagipun, hingga kini saya masih boleh menggayakan pakaian yang ditempah 10 tahun lalu. Ia satu perkara yang dibanggakan. Saya sendiri terkejut kerana masih boleh mengenakan pakaian yang sudah bertahun-tahun lamanya.

Che Ta cukup menjaga jumlah makanan yang beliau ambil. Pada masa yang sama, beliau mengakui ada melakukan kaedah bertungku selepas melahirkan Aaisyah Dhia Rana bagi mengempiskan perut untuk mendapatkan bentuk badan asal.

Hasil bertungku itu memang berbaloi apabila beliau kini sudah langsing dengan berat badannya hanya 50 kilogram.

Pergh, patutlah Che Ta selalu kekal cantik rupa-rupanya beliau ada kaedah tersendiri untuk menjaga badannya. Untunglah Zain Saidin..

Sumber Berita : Harian Metro

Nak tak mempunyai telekung travel yang SENANG?

Senang lipat
Senang dibawa ke mana-mana
Senang nak solat di mana-mana
Senang nk transform beg jadi sejadah
Senang beg transform jadi clutch
Senang tak payah gosok telekung
Senang nak selit telekung
Senang, sarung jee.. solat, lipat-lipat

WOW itu SENANG ini SENANG !

Kenapa mesti bersusah-payah kalau ada yang SENANG?? Suami mana tak sayang Isteri yang siap lekas-lekas. Suami pun tak payah tunggu lama-lama di Mall.. Siapa tak SAYANG??

 photo Untitled-1-960x450.jpg

DAPATKAN TELEKUNG AMEERA di www.amirahshazana.com

35 responses to Tempah Pakaian Dengan Ukuran Kecil : Rahsia Rozita Che Wan Kekal Cantik Dan Langsing

  1. Luv u dak ecaahhh says:

    Mak aihh berat 50 kg. patutla kurus ja. Aku penah jumpa cheta kat airport PC. Lalu sebelah. Rasanya waktu tu dia duta safi rania kot. Gila kurus, kecik je badan mcm anak dara. Muka pun kecik je. Jelez gila. Nk jadikan inspirasi utk kurus la. Cuma tang pakaian cheta ja aku x bape nak jadikan inspirasi. Apapun, aishah meme comeeyyyy…

    0

    0
    • X mudah terpedaya says:

      Mana x nmpk muda, gambar semua diedit. Cuba tengok kt luar, nampak la ketuaan tu dah.

      0

      0
      • kak nam says:

        ye ke? ok. anyway sedang heboh diperkatakan yg air mineral yg kononnya dibaca dgn surah2 dan ayat2 sebenarnya SCAM. mereka mengambil air2 ini dari corong paip masjid atau dipasang CD al quran kemudian dibotolkan dan dijual. hati2 bila bayar rm 50 sebotol air mineral ajaib tu ye..

        0

        0
      • Lol says:

        aku nengok peha zain mcm peha kim k. apa sudah jadi? peha si laki lebih solid drp peha isteri.

        0

        0
      • LOL says:

        aku tgk che ta dpn2 ok je…xtua sgt still nampak 30-an…

        0

        0
      • Atok kau says:

        Memang dah nampak tua.. mana ada orang kekal muda. Tapi utk umo 40 an mmg lawa lah dia ni berbanding mak kau.. Mengalahkan anak dara.

        0

        0
    • Kata Ibunda says:

      aku tengok cik ta ni nampak la umur dia 40an. cuma dia pandai bergaya dan berhias itu saja. x jadi suprise pun. nk tengok wajah betul…tengok 2 minit selepas bangun tidur…

      0

      0
      • Nurse Klinik Botox says:

        zaman skg apa nk heran. artis…pergi inject dan pergi jumpa doktor cucuk mcm pergi ke pasar tani je kiah. dan mmg itu lah kerja mereka. ko tengok muka maria parida tu dah la. mcm kena tumbuk. kekadang mcm ikan emas pun ada jugak.

        0

        0
    • Kiah says:

      Kiah paling respect kak Nita Serawak. Rahsia awet muda berlandaskan pengunaan air wuduk. Hehehe…ko hado Tijah???

      0

      0
  2. Anonymous says:

    50 kg?????whaaaaaaaaaaaaaaaaattttttttttttttttttttttttttttttttttttt?????????

    0

    0
    • Really??? says:

      Teknik Che Ta tu betul….kalau kita maintain size seluar atau baju kecik…bila badan naik sikit kita perasan baju tu jadi sempit…jadi kita control pemakanan kita…adjust supaya baju tu muat….

      Ni asal tak muat pergi beli size besar…lama lama badan pun kembang ikut size besar ala buah nangka…makin lama makin besar…

      Cuma cik ta punya baju teramatlah sendat nya…..kena pakai overall cover-up jubah…macam wanita arab…luar jubah loose…dalam baju branded super ketat khas utk sesama wanita…..

      0

      0
      • Anonymous says:

        Buah nangka .. Setahu aku tetek aku da pun mcm Papaya tua.. Adalah..
        Merepek ajela ko ni .. Jatuh kan martabat org pompuan aje
        Buah nangka tu da terlampau extreme sangat nk mengata

        0

        0
  3. norhidayah bt abdullah says:

    perlu ke nak cerita pasal ukuran baju semua ni..oh pls la..

    0

    0
  4. melat says:

    aiiik…tak mau show off lg???..dlm gambo memang lew Cantik…cuba tgk dekat…tk berkerut…kalau dalaman eeeeeeeee…walau apa pun cara mu Che Ta ko tetap ku benci selama nya…….kikiki

    0

    0
  5. Anonymous says:

    Betul adik aku pun pnh tjumpe dia kta nya cheta ni mmg kcik muka pun kcik.. Tpi muka tetap x bole nk sorok.. Tetap nmpk tua… X kisah la nk pkai bju kcik ke sendat ke tpi biar kna dgn faktor usia.. Kte bkn mkin muda..

    0

    0
  6. Anonymous says:

    lahhh…dia ni bertudung utk tutup kepala je ke? tp bentuk badan tetap jg disajikan utk tontonan umum walaupun berbalut semua. tak faham

    0

    0
    • Hurts.... says:

      terbaca satu article…
      Islam teaches U to Cover NOT to wrap.
      bila manusia nak buat 2 in 1..
      nak Cover and Sexy…!!!

      0

      0
  7. Anonymous says:

    Che Ta semua blh jg nampak muda kecuali leher n tangan dia,x blh nak ubah nmpk berkedut-kedut tp apa pun mmg pd usia dia stil cantik n jelita lg la..

    0

    0
  8. Really? says:

    She has to ..tu lh pnangan klu brlki muda.dia kne nmpk sbya ngn lki nya,klu x org igt kak dohh.

    0

    0
  9. dfgdfdhfdfdgfhdfgddhfdf says:

    gigih jaga badan..bagusla.. kalau aku aku tak sanggup..gemuk xpe lagi janji boleh makan.. peduli apa aku dgn badan.. satu hari dh tua pudar jgk cantik tu

    0

    0
  10. Alif says:

    Jaga badan x semestinya jaga kesihatan. Seeloknya jaga kesihatan. Saya respek org yg jaga kesihatan. Jaga kecantikkan x kekal tapi jaga kesihatan sekurang-kurannya, dalaman kita bertahan bila cecah status warga emas besok. k byeeee!

    0

    0
    • aku says:

      Betul cakap Hihi dan Alif. Jaga kesihatan lebih penting. Tak guna cantik tapi sakit.
      Tapi yg aku boleh simpul drp pemerhatian dan juga bacaan…kebanyakan wanita yang kekal cantik walau berusia ni memang pandai jugak jaga kesihatan. Sebab mereka tau mereka takkan cantik kalau sakit atau tak sihat. Bila sihat baru kecantikan itu akan terpancar pd muka terutama mata. Itu sebab jugak mereka cerewet pasal makan dan sbgnya sebab makanan itu punca penyakit kalau tak dikawal.

      0

      0
  11. anon says:

    Nenek tak sedar diri ni. Bende gitu pun nak bagi tau. lrrelevant. Publisiti murahan. Gambar first nampak mcm hantu dgn contact kaler & bulu mata palsu 5 tingkat. Gambar nombor 2 tu kesian nengok menahan bernafas sb sendat benor. Aiih tak sedar diri betollah nenek kebayan ni. Dah senja wey….bawak2 mengucap..

    0

    0
    • Anonymous says:

      aku nak tgk bila waktu senja ko nanti, ok atau tidak kalau di bandingkan dgn Che Ta

      0

      0
    • Bertabahlah says:

      Ko memang x sayang mulut kan anon . Boleh tegur tapi jangan smpai mcm menghina… Xbaik tau… Kita doa2 kan jela smoga che ta berubah dari segi menutup aurat dan sbgainya.

      0

      0
  12. Anonymous says:

    biasalah kalo jdi artis mmg kena mcm tu..cuba kalo ko bukan artis..ko rasa dia snggup nak buat apa diabuat skrg..

    0

    0
  13. sukati aku jer says:

    OOOOO PATUTLA SEMUA BAJU KETAT SENDAT XDE RUANG ANGIN LGSG MASUK. SEBAB UKURAN BAJU KECIK? JANGAN MARAH…..

    0

    0
  14. jah says:

    dia bolehla saing dgn jamu mak dara badan kecik tp muka tetap tua…btw byk retis pakai contact lense nak bg nampak cantek sampai aku tgk sendiri gambar anak eizlan yusuf
    rupanya matanya mmg besar gitu mmg cantik.yg len byk palsu jer..xder contact lense plain je ghope.. mata yg aku suka diana rafar,diana amir,..

    0

    0
  15. Sam says:

    Macam strict je cara che ta ni…. aku nak makan boleh, tapi kene rerajin ler exercise. Kalau tetibe rasa nak makan sebab sesaja (x lapar pon), aku ajor diri makan buah buahan. Mungkin la cara aku tak dpt jadi secantik Che Ta, tapi hidup hanya sekali je nok. X best lah itu xleh makan, ini takleh makan. Asalkan reti balance je (banyakkan sayur and buah). Asalkan maintain sihat, sudeh.

    0

    0
  16. v says:

    Takkan tak tua.tipulah.umo 40an tu tualah.tua tu tualah.apa nak muda balik.

    0

    0
  17. dora says:

    tak nafikan mmg lawa walopun tua…cuma jgn la ketat sgt cam sarung nangka…respek body kalah anak dara…

    0

    0
  18. kaki tabur says:

    aku harap kain kapan nanti cukup la ye…jangan tibe2 tak ckup lak

    0

    0
  19. Anonymous says:

    kain kapan pun mmg ngam2 je ikut bentuk badan…

    0

    0