Written by serenity | August 9th, 2017

Kontroversi Aliff Aziz diserbu isterinya Bella Astillah saat berada di bilik karaoke dengan Afifah Nasir belum berakhir. Semalam, Aliff telah mengeluarkan kenyataan balas mengenai dakwaan Afifah bahawa dia hanya berbuat baik dengan Aliff kerana ingin melancarkan proses penggambaran yang tertangguh ekoran masalah disiplin Aliff.

Menyifatkan kenyataan Afifah itu ‘tidak masuk akal’ dan ‘seperti menegakkan benang yang basah’. Aliff berpendapat bukti rakaman perbualan Anzalna dengan krew penggambaran Ízinkan Aku Mencintaimu’ juga berkemungkinan hanya lakonan disebabkan Afifah enggan rakaman itu didedahkan kepada umum.  Terbaru, Wan Ariff, teman lelaki Afifah telah menulis kepada Aliff Aziz menerusi Instagramnya tentang kenyataan Aliff:
19534088_742581699255208_6944562243291840512_n


Wan Ariff menulis:

Cukup-cukuplah itu. Tiba masa untuk saya bersuara. Saya gunakan Instagram peribadi saya kerana saya tak kenal mana-mana pemberita atau penulis blog untu keluarkan kenyataan saya.

Saya tak pasti @aliffaziz91 awak sedar atau tidak, tapi apa yang pasti awak bertepuk sebelah tangan. Afifah berani sumpah atas Quran dia tak pernah ada perasaan pada awak. Ia hanya sebahagian dari lakonan untuk layan sikap awak yang kebudak-budakan. Setiap mesej yang dibalas pada awak, telah dibincangkan terlebih dahulu dengan orang dari set penggambaran tersebut dan saya tahu tentangnya.

Ya, dia buat silap benarkan awak pegang tangannya, tapi itu saja dan dia dah minta maaf pada isteri awak. Sekiranya pihak produksi tak mahu bersuara apa-apa, biarkan saja mereka. Mereka takut. Kami dah cuba selesaikan semua ni cara aman tapi awak masih mahu berbalas hujah. Saya tahu macam mana LICIK awak di dalam dan luar set. Afifah beritahu saya semuanya walaupun saya tak tanya. Teruskan, nafikan semua ini. Allah melihat segalanya.

Alhamdulillah, selepas dilokap, awak minta maaf kepada dunia atas apa awak dah lakukan, terutamanya isteri awak yang tak sepatutnya dapat layanan sebegitu dari awak.

Saya hormat semua itu, tapi awak buat SAYA bengang bila awak libatkan nama Afifah. “Jangan tegakkan benang yang basah?”

Kebenaran masih belum didedahkan, Sekiranya awak tak puas hati dengan kenyataan saya datang jumpa saya, kita bercakap lelaki dengan lelaki. Saya akan ada di set penggambaran drama awak Khamis ini untuk menemani Afifah.

waariffstatement
17125446_1047866818691229_1348063369470410752_n
Wan Ariff juga turut menerima tempias kecaman Netizen kerana masih mempercayai Afifah dan menyokongnya, tetapi memang gentleman sikap beliau yang begitu. Dahlah kacak, badan sado dan setia pula. Bertuah betul Afifah dapat teman lelaki seperti ini.

Diharap Afifah menghargai Wan Ariff dan janganlah bertindak melibatkan diri dalam perangkap sarang labah-labah seperti ini, kerana jika sudah terlekat, susah nak lepaskan diri. Adakah Aliff akan menyahut cabaran Wan Ariff?  Hanya dia yang tahu jawapannya.-beautifulnara.com

103 responses to Teman Lelaki Afifah Nasir Bidas Aliff Aziz, “Kita Bercakap Lelaki Dengan Lelaki”

  1. asam jawa produk kegilaan ramai says:

    BN tak up pun isu dimanakah seluar lisa surikayu

    15

    0
    • ombak says:

      lisa kaki selulit ada hati nak show off.. phuiii

      7

      2
      • X yusri says:

        Haha.. paha sebesar pnggang aku.. ingtkn lawa paha mcm model.. gemukss

        3

        3
        • wekkkkkkk says:

          la, peha mcm bdn anak aku usia 4 tahun, atas tutup, bwh open, lebih baik bukk je t;shirt tu..baru awesome..nmpk semua.
          Happy2 jugk, jgn x ingat dalam kegembiraan tu..ada org amek gmbr..ko tu retis..

          3

          2
    • Pekerja Gomen says:

      Ko ni wan… gelabah betul…
      Cepat sgt nak berpencak…
      Relax kawan… aku bukan apa..
      Takut ko tgh bukak bunga silat…
      Tiba2 dia ckp…. “Ia bukan sekadar pegang tangan”
      Dalam bilik gelap… berjam sebelum Bella sampai…
      Yang bella dok gelisah, lemas, rimas, jantung nak tercabut kat umah tu…
      Rupanya sesuatu telah berlaku…
      Baru ko tau langit tinggi rendah..
      Cepat sgt ko bukak langkah…
      Aku tgk muka si Pipah tu pun rasa nak terajang je…
      Auta banyak tu

      100

      0
      • Anonymous says:

        aku bet pesen alif Aziz tu anytime dia boleh ngaku je aksi “Ia bukan sekadar pegang tangan”
        makan x abis la ko bro…*peace

        21

        0
      • mak jemah says:

        wan ariff ni tak keje ke? ke mmg nak amek cuti semata2 nak teman gf gi set?

        10

        0
        • Mat Ronggeng says:

          Helok lah tu…Man to Man…gi berbincang kat bilik 333…tapi ingat Wan & Aliff jangan lupa pimpin tangan ya….hahahaha

          11

          0
        • Wawa says:

          fyi, dia ni Auditor. Pernah terserempak dia buat auditing kat johor corporation baru-baru ini.

          1

          0
      • Anonymous says:

        Talk man to man.. Elok lak Lelaki dayus berckp dgn lelaki dayus.. Jgn lupa include yusri sekali join kelab huhu

        1

        3
      • minah jambu suka sahara yaakop says:

        betol .. fifah tu dia eksen baik aje depan jantan dia sumpah al quraan…fifah ni dia dh salah bersumpah lagi takot kehilangan jantan dia n dia takot jantan dia dh tknk ngan dia lagi so dia sangup la bersumpah…babtu jantan dia percaya ngan dia …jantan dia sangup nak one to one ngan aliff aziz maksud nye bukan la nak bertumbok tapi mungkin dia nak slow talk ngan aliff aziz tapi nak buat ape aliff nak jumpa jantan yg takde makna ni buang masa aje..negeri kau boleh la kau cakap macm gitu macm bagos ngan aliff aziz..kau pon sekongkol ngan si zed n anzalna…huh !! kau ingat aliff heran sangat ngan muka hantu fifah tu !!

        3

        1
      • Kerepek pisang says:

        Suke la pipah bf dia gaduh dgn alip konon nak back up dia… betina bodoh. Patut si wan ni jadi gentleman ckp nak settle elok2. Bkn tunjuk bagus nak back up si betina kepala senget cover cun tu!! Si wan ni bangga ke keluar statement mcm tu?? Aduhaiii bdk2 sgtttt

        5

        0
    • Mamaemo says:

      Kacak & gentleman mendenya Nara oi! Itu simply stupid namanya. Time2 gini la baru nak ingat Quran. Kalau dgn Allah pun dia tak takut-berkhalwat dgn laki dlm bilik karok, aurat tak tutup, bergambar dgn kau mcm laki bini dah, ko ingat dia nak terkesan ke setakat sumpah dgn Quran tu? Memalukan org Muslim je bila dah ada problem baru nak ingat Allah la, Quran lah. Hoktuih!

      93

      0
      • BubblePop says:

        Sumpah ats Quran ye..Bace quran reti x tu? Selalu bace x? Mohon Rani Kulup pinang si pipah buat bini no3..baru ade akai si arip samdol ni..

        14

        0
        • Anonymous says:

          Tau takpe. Beriya ajak si Alif gaduh. Entah2 si pipah tu jodoh org lain yg dia beriya sgt nak backing up.

          16

          0
    • popcorn says:

      bosanlah oi!! asyik gaduh mulut jeer. apa kata korang dua masuk gelanggang jer. baru aci. nak tengok sapa jantan tidak.

      13

      0
    • Migrain otak mak nak says:

      Ohmygodddd
      Please stop all of this nonsense.
      Ingt bleh jd taiko la tu..bang long la tu.puiiiiiiiiiiiiiiii hotak hang berjambul.stopppp.i cant hear or read any of this anymore..please be gone.

      Zzzzzzzzzzz

      9

      0
    • Anonymous says:

      bang nara. laki anjalah punya ig ko tak skodeng ke? dia ada bidas netizen2 pasal kes pipah. cpt skodeng

      5

      0
    • Anonymous says:

      Kesian sapelah jodoh si mamat sendu ni. Memalukan sungguh. Kalau betul2 gentlemen, kau pinang je Pipah tu harini. Buat bini terus. Senang, tutup gosip. Kalau Pipah tu worth to fight for, takpelah jugak. Ini belakon pun hauk, xdelah comey mana. Nak kata baik pun tak. Pmpn baik takdenya nak bg izin laki lain pgg tgn dia. Gedik plk tu siap ada scandal dgn laki org. Amek gambar pun mcm cacat je kepala terteleng2.

      14

      1
      • Anonymous says:

        kannn…malu lah nanti weyy kalau mereka 2 tak kwin. 1 msia heboh cinta sejati mereka ni. apa susahnya mcm pipah tu nak buat seribu 1 alasan kat bf dia. of kos lah bf dia akn percaya instead of percaya kat aliff. kenyataan wan jg membuktikan mmg betul lah ni kan aliff dan pipah bermsg spt yg bella ckp. jd kita blh nilai siapa yg berckp benar atau tdk selama ni. mengantoikan gf sendiri lah pulak..kihkihkih. 1st time kot dngr pelkn perlu lyn pelkn lain utk sempurnakan shooting. gro ke apa

        3

        0
  2. anak jantan says:

    konon jantan la ?

    28

    1
    • sape je.... says:

      kannn…poyolah,muak ari2 kisah diorg je…bl nk abes daaaa….hahahaha…bkn hensem pon si bf pipah ni,sapelah yg ckp die hensem tu,rabun kot…huhu…pipah pon kalo x mekap xdelah lawa sgt,biasa je….anzalna tu bolelah tahan jugak lawa…dua2 slh,baik si alip n pipah….si pipah tu nmpk sgt cara jwb soalan aritu x matang…gagap2…dah rancang jawapan ape nk bg ms tu…hahahaha…adoiii..pipah ohhh pipah…

      17

      0
  3. jantan dayus says:

    bersumpah atas Al-Quran???…gelojoh betul korang ekk!

    25

    0
  4. kikikiki says:

    itu bukan gentlemen..tapi dayus bodo.

    13

    1
  5. jantan dayoos says:

    bersumpah atas Al-Quran?? gelojoh betul ekk!

    1

    0
  6. KELING BERBULU says:

    PIPAH MUKA MONA FENDEY NI PUKI SEDAP KOT KAN WAN ARIF! SAMPAI KO ANGAU, MATA SEMBAB SBB MLM2 ASIK NAK MAIN JILAT BAGAI! GELI 2EKOR CPT MATI! ALIP BELLA DH2 TOKSAH LAYAN 2EKOR BUDAK HORNEY PIPAH ARIF TU!

    24

    1
    • JAWO BERBULU says:

      Aku pun baru nak komen macam kau…inilah masaalah jantan kalau
      kena dgn betina yg pandai kasi sedap…duit sampai habis licin pun no problem.

      So betina2 kat luar sana belajar macam mana nak kasi sedap jantan ok bye!

      8

      2
      • jawa suci says:

        JAWO BERBULU…
        mak kau jdi penyedap lelaki yekk.. mak kau pakar blowjob yeekk… nk sgt sedap.. minta mak kau buat!!!!.. phuii..

        1

        2
  7. wekkkkkkk says:

    entah2 pakwe Pipah tu minta Pipah sumpah atas al-quran, betul ke kau Pipah x ada hati kat Aliff Aziz..ckp kat aku kata bf Pipah.
    wakakakakakak..

    8

    0
    • Anonymous says:

      ye..mmg betul tak ada ht. tp dia tak mengaku pun tak bermain skandal. alahh..kalau utk suka2 je tak perlu tunggu nak ada hati pun. cukup setakat kau rs best nak berskandal dgn org tu. sbb tu skandal slalu tak lama. ye ke idok pipah??

      2

      0
  8. Minah Kilang says:

    Dayusnyaaa..ko la dayus bagi girlfriend bakal isteri ko kononnya tu kluaq dgn jantan lain..once dayus, forever n ever dayus..at least aliff dapat balik bini n anak dia..kau dapat apa? shut up botak dayus..menyampah pulak aku dgn korang ni..kakak dia meroyan walaupun tak beranak..boifren dayus…elok laa

    33

    0
    • sape je.... says:

      tula psl….menyampah gile wei tgk diorg ni…ni laki si anzalna pon mengamuk kt ig katanye…skrg sape yg meroyan???bf pipah ngan laki anzalna gak yg meroyan,kejap je dh berblk kt diorg….tp ni meroyan versi lelaki ar….hahhaahha…diorg lak yg menyalak lebih2,x kuat ar tu mental ari2 kena hamun ngan org ramai…si belah sana xde lak kaum kerabat menyibuk cam diorg ni….kecoh ar….muka si botak ni menyirap je…mcm bagus!!!

      14

      1
  9. Mat K says:

    kah kah kah adoi

    1

    0
  10. Anonymous says:

    poyo la mamat ni, ko tu bf je blum jd laki pun..nk ajk fight plak dgn si alif..sahla ko ni kene guna2 dgn pipah….nth ape2 nk sumpah2 bagai…..awek ko pun salah pe…bodo bimbo…dh la xlawa…bodo bengap plak tu…

    16

    0
  11. Eyeee says:

    Adoi la..kemain lagi nk main sumpah2 bagai..
    bila la nak settle kontroversi ni..
    meluat dah aku..
    lagi meluat tgk gambar pipah duk control ayu dgn kepala teleng dia tu.
    kbai

    15

    0
  12. Saya says:

    What i can conclude

    Paling kuat = bella
    Paling bijak = alip
    Paling stupido = wan arip
    Paling bijak + stupido + putar + bimbo = pipah

    47

    0
  13. azreen says:

    apa benda semua ni?? macam bangang je sekor2

    4

    0
  14. wekkkkkkk says:

    tinggalkan je si betina tu , x yah tunggu. Lebih baik angkat kaki skrg.
    Cari pompuan yg x femes mcm ko pun x femes..Wan Ariff. Tenang otak dn tido ko.

    4

    0
  15. mok cute says:

    lebih2 plak botak ni…blom jd bini ko lagi…xda ikatan xyah lebih2 la…bersumpah atas quran…amboi berani btol pipah..takut kna tinggal dgn botak smpi sanggup bsumpah bagai…

    12

    0
  16. pemerhati bebas says:

    pas ni drama laki anzalna n bf pipah jela….diorg pulak yg meroyan lebih…haha

    8

    0
  17. nora kors says:

    br boyfriend je kot baik ko diam je. mmg dh gf ko tu bimbo. ke”bimbo”an nye sgtla terserlah semasa menjawab dengan wartawan semalam. kesian ko ek. konon nak jadi jantan sejati pertahankan gf. ye la gf lawa kan? kehidupan dorg ni jenis yg biase pegang2. so setakat pegang tangan is nothing serious!! tgkla ig dorg amik gmbr berdua bukan main mngalahkan org dah kawin! berlaga pipi berpeluk bagai. yang pmpuan plak so cheap sana jantan pegang sini jantan pegang. mmg adik beradik anzalna gitula. laki anzalna pun meroyan jugak kt ig. last2 aliff dh berbaik dgn bini die, korg yg xhabis2 meroyan. tawu x kenapa? sebab sebodoh2 aliff tu die pandai bercakap depan wartawan n berani ngaku salah die..sebab salah korg ni lg terang lg bersuluh. xboleh lari mane. tp yg pmpuan ni org tetap kecam sebab statement ko semua x menjawab soalan! dan ego x nk ngaku salah. babitkan org sana sini. tu sbb masyarakat xboleh henti kecam ko! yg anzalna plak org mmg xboleh terima ayat meroyan tu. sudahnye korg la yg terima akibat paling teruk sekali. semoga maju jaya..(bak kata anzalna)..lagi satu jgn sampai korg x jadi kawin. semalam wartawan ade tanya bile korg rancang nak kawin pun 2 2 buat muke sengal xdpt ks jawapan. xkawin nnti malu korg! 7 keturunan org ingat drama korg ni. gf ko ni mmgla xde hati kt aliff sebab ko tu bf die. tp gf ko ni bukan bf pun sape2 boleh pegang n sape2 boleh angkut g karoke..ade faham???? lagi pun persoalannye kenapa c pipah ni g karoke berdua?????bukan setakat pegang tgn je..susah ckp dengan family ego ni! educated tp ckp pun gagap masing2.

    7

    0
  18. melati says:

    Baik amik tahu kisah Dato Vida daripada mangkok2 Retis miskin ni…

    3

    0
  19. Hin says:

    Bru nk jd lelaki ker wan ariff..haha.sbelum ni?..hahaha

    3

    0
  20. KK says:

    gosh masing2 nak lepaskan diri masing2, now u see alip betapa ko patot bersyukur dpt wife mcm bella, xde laa nak meroyan n aibkan suami wpon da tahap cmni, klu ko dpt wife sejenis cheta or ritrud sure smpai ke lobang cacing diorang angkut ko skali dgn pipah2. si pipah plak pandai yer gune muke innocent nak lepaskan diri, salah tetap salah n decent sgt ke ko ni nak kena ikot ape je telunjuk orang suruh itu ini. ko igt buat cmtu bley watkan name ko mencanak naik? salah percaturan pipah ni, n u know what sampai ke tua lah org akan igt ko ni sejenis homewrecker n paling kesian dekat bf pipah ni, yo dude kenape nak pertahankan sgt die ni? sure ke ke jinjang pelamin or nak kawan smpai 7,8 thn mcm anzalna baru kahwin? sudah2 laa drama cmni oiii, byk lg bende nak difokusnye.

    4

    0
  21. nara bangang suka ayat bangang says:

    bosannyer.. nara bangang nak amik statement2 bangang dorang ke sampai dorang clash and bercerai ke baru stop???

    1

    0
  22. Bukan Peminat Sape2 says:

    Betul la si alip kata, jangan tegakkan benang yg basah. Dah salah mengaku salah la. Kalau betul pon produksi suruh, lain kali pikir dlu baik buruk dan akibat perbuatan kau. Wan arip, I believe, your gf is matured enough to defend herself. Takyah nk man to man bagai konon nk back up / tunjuk hero. Bukan laki bini pon lagi. Pffttttt…

    24

    0
  23. The angguns. says:

    Fight for her honor and dignity. Not this.

    She admitted she texted, she went out, she stayed when the wife asked to leave, she took Aliff hand and walked away to the car they came in together. Leaving that poor Alana tercengang kat parking. She admitted Bella texted her before about her relationship with Aliff.

    She admitted doing all that. Tapi dosa tu kita letak tepi. Kita focus yang dia teraniaya. Dipaksa. Besar sungguh pengorbanan afifah. Nasib production ditanggung seorang. Kesian.

    Nak tau. Siapa crew? Ketua penggambaran tak tau menahu. Adakah lightman, makeup artis, si pembuat air ataupun afifah sendiri yang berbisik. Layanlah Aliff. Godalah demi semua.

    Production berpengalaman. Yang patut berbunyi pasal disiplin mereka. Bukan afifah. Dan sudah tentu bukan alana. Newbie kan? Why bite the hand that feeds you. You discredited the whole production team. You yang menjatuhkan nama semua sedangkan mereka memberi peluang. Memberi rezeki.
    You complain 8 days aliff didnot come without considering anak baru lahir. Baca comment dalam post lain nara. We all want to know.
    Wan ariff. You kan know it all. Cctv u dah tengok hari sebelum kejadian. Dahsyat.
    How many times did afifah tanya kabar baby baru lahir. Nak mendisiplinkan konon. Kenapa wanita suci macam afifah langsung tak memikirkan anak kecik yang baru lahir.

    Sepatutnya afifah say no. Kalaulah betul lagenda dongeng dia. This is against my moral and religion. If dia dipaksa memujuk Aliff. Kenapa dia sebagai perempuan, as a sister, an aunt. Tak sekali pun terfikir ini salah.
    Biarlah digugurkan kerana ingkar. Biarlah tak dibayar. Rezeki boleh cari.

    Then and only then. When your beloved fought for her dignity. Production bising. Aliff bising. Then you backup. Then you fight. As she proven she is worth fighting.

    Ini. Dah memang dia buat apa yang dituduh. Yang jadi her excuse is she dipaksa. Dianiaya. Because she naive. She baru.
    Kenapa tak nangis bila production paksa kan. Ini dah buat baru nangis.

    Tolong jangan kaitkan agama dalam post instagram. Sumpah sana sini bila perangai macam tak beragama. Respect our religion. God had nothing to do with Afifah deciding to have some sort of a relationship with a married man. Regardless of the reasons.

    29

    0
  24. diva says:

    nasib pihak produksi tak suruh afifah bersetubuh dengan aliff sebab nak jinak kan aliff, confirm afifah kene ikut and dengar cakap pihak produksi kan sebab afifah ni sgt professional….thumbs up afifuck…

    27

    0
  25. kokonut says:

    Alip jd mangsa tipu percintaan lakonan oleh pipah. Pipah disuruh produksi utk menggoda? Melayan? Perangai alip. Mayb produksi tgk alip suka kat pipah n pipah disuruh layan kerenah alip supaya alip x buat hal. So lakonan cinta itu hanya pura pura dari pipah n alip tertipu. Tu kalo pikir logik akal pikiran…knp produksi gunakan kaedah itu utk menambat hati alip tidak kah produksi n papah tau alip ada bini ada hati n perasaan ya kena jaga n tak ke tau alip tu laki org dan berlakon kononnya suka dan alip tu boleh mengganggu rumah tangga org. Alip mmg dah mengaku salah sbb gatal. Pipah salahkan produksi sbb suruh dia blakon layan si alip tu. Pipah pipah kalo kamu perempuan baik kamu x akan ikut telunjuknya produksi apatah lg org tu laki org. N masa belia mesej tanya time tu belia blm bsalin lg knp x ckp lat bella yg suami dia x bdisiplin n produksi yg suruh buat mcm tu. N produksi cuba jawab isu ni. N watak sampingan alanna amir n Wan arif tu ok mmg la sokong papah papah kawan tu kamu ada ke dalam tgk papah n alip bdua apa pisah tu buat. Dan cerita ni walau lakonan semata pun papah walau xda perasaan apa pun tetap salah sbb cara kamu melayan alip tu alip dah curang kat bini dia. Si apa ke nak jwb dan bini dia dsbbkan kamu ikut kata produksi tu hampir merosakkan rmh tgga org. Lain Kali pikir dah tau alip suka kat kamu kamu kan layan balik lah. Baik off. Bukan lu melayan. Dah kantoi bru ckp lakonan semata. Ckp ke dgn produksi ambil tindakan disiplin ke kau alip hbs cerita ya ke buat dosa dgn suami org tu buat apa. Alip mmg salah n dah mengaku salah. Kamu salah tu x nak mengaku salah tu meletakkan salah kan produksi…haha. wat a joke. Stupido

    5

    0
  26. Lawak says:

    Suka masuk campur ini boipren si maruah seposen.. biar lah aliff & afifah settle.

    3

    1
  27. Maichantek says:

    Bertepuk sebelah tangan takkan berbunyi. Yg betulnya awek lu pun gatal gk. tp dah terkantoi berani la sumpah mcm2. Apa2 hal pun sebenarnya x perlu sampai nk kena gi karaoke kan kalau nk menjayakan drama awek ko tu. Dan ko pun bro.. x perlu la masuk campur sgt.. awek je kot… bkn bini pun. bnyk lg awek suci kt luar tu kalau ko nak eh… alahai… patut ko diam je lg baik dari terus dikecam org.

    15

    0
  28. lelaki kuat says:

    aku risau dengan ko wan..takut ko kena game dgn afifah…..zaman skarang tak berbaloi ko pertahankan sangat perempuan…perempuan zaman skarang harga diorang terlalu murah…nampak rupa dan ada wang rasa secure skit terus berubah kepala otak diorang…hati hati wan…lebih elok ko tinggalkan je afifah ni tak berbaloi siot pertahankan pompuan zaman skarang….diorang terlalu murah harga …

    8

    5
    • miow says:

      ppuan zaman sekrang terlalu murah eh??cer tanye adik ppuan n kakak ko murah tak diorg?? ckp jgn lepas je bro…tak smua ppuan gitu..nak hina pipah tu agak2 la ayat ko bro…nanti ko kawen ngan ppuan zaman dulu la…baru ada harga diri..arap2 ko dapat nenek la.. amin…

      *cakap ikut otak bro..jgn cakap mcm ko xkan kawen dgn ppuan bro…ingat tu tak smua ppuan murah..*

      3

      2
    • aa says:

      Um kau nak kawin dgn geng kunyit ke? Yela dah smua pmpuan murah kan

      1

      0
      • lelaki kuat says:

        aku cakap berdsaarkan fakta..perempuan sekarang boleh dibeli dengan duit…cuba campak duit kat jalan …perempuan mana yg tak suka?…sebab tu tak berbaloi bekorban bagai jadi bodoh pasal sekor pompuan je…esok dia lari pergi kat kote lain jugak yg mana bleh baling duit kat dia…ada duit macam macam pompuan boleh dapat la..tak yah la wan ko nak bekap sangat pompuan ni…kita gelak je tgk diorang..kita lelaki …dunia ni kita pegang….kembalikan semula zaman lelaki berkuasa..perempuan kita perlu diamkan semula …

        0

        2
  29. Puteri sakura says:

    Kau ni tambah serabut kau tau x?? Dahh2 lahh,, yg kau nk ajak org tu bergaduh lg dah knpaa???? Sjaa nk bg bella ngan aliff gaduh?? Nk tunjuk smuaa salah aliff n awek kau langsung xberdosa?? Helloo ,, awek kau pon salah okeyy, cumaa beza dia ngn aliff aliff dahh mengaku tp diaa x, lagi nk tuding jari supaya nmpk dia mangsa, bendaa xpnjang lah weyy klw diaa mintak maaf kt bella n xckp pape masa pc haritu, netizen perlahan2 akn diam n boleh terima ,ni dok berdalih2,siap maklumkan ada rakaman suara bagai, kalau pon produksi suruh diaa boleh fikir lagi kan,serius bro bendaa xlogikk weyy, sdgkn kalau aku g mall lagii org terpegang bahu ke tgn klw dia xmintak maaf aku akn tnya apa masalah diaa , ni dah jelas dlm cctv kott, xfaham aku ngn kau ni, apaa lah bnda cmni pon kau xlehh nk fikir ambikk masaa sorg2tnpa afifah n fikirkan smulaa,, xkesah apa alasan tp kluar ngn suami org tnpa pengetahuan isteri tetap salah, tu kau kenaa faham ,dia boleh je kan bgtau bella? Yg xbgtau tu knpa??? Aliff adaa gtau kt statement dia Bellaa adaa warning pagii tu kt fifah, adaa x fifah gtau bella yg dia nk kluar ngn aliff?? Adaa x?? Kau pon 1 percaya 1 pihak, cer kau tnya bella brapa kali dah kantoi, cer tanya bella bukti apa lg bella adaa ,, rakaman tu dr cctv wey bkn dr hp bella, bella dah diam tU jgn smpaii smuaa bukti diaa tunjuk, kang korang yg malu ,,

    1

    0
  30. haihhh says:

    one sentence frm me : BODO LA LAKI NI.. tu jer nk komen

    6

    0
  31. Ex-Amnet Forumer says:

    Acting up like a schoolboy trying very hard to be jantan

    5

    0
  32. Netizen logik says:

    Bagus nitezen.. Serang afifah habis-habisan. Xdapat serang die kita serang ig anzalna, lepas tu anzalna melatah kita kecam anzalna. Owh ye.. Bf afifah pulak kita serang desak sbb dayus.. Latest laki anzalna pulak. Support alif n bini berbahagia. Fmly afifah pulak kena huru harakan sbg balasan. Ye alif bahagia kita suka. Fmly fifah meroyan netizen bahagia. Bersama alif pimpin netizen ke syurga, Kutuk afifah tak kan naikkan saham dosa sbb afifah dan family je yg buat dosa

    Alhamdulillah!!!! Rakyat malaysia bahagia tgk alif bahagia

    10

    3
    • netizen rasional says:

      komen paling win.tula aku tak faham bila ariff ni still nak afifah org suruh tinggal kan.tp bella maafkan alif org takda pula suruh minta cerai .aku rasa yg suruh ariff ni tinggalkan afifah mesti jenis setia betul dkt pasangan tp last2 kena tinggal gak tu dia sakit hati afifah curang bf still backup and maafkan.kesian korang.bf dan suami anzalna pun mana ada meroyan bf si fifah ni marah aliff je tu pun baru ni.suami anzalna baru sekali bidas komen bodoh korang dah kata drg meroyan.eh aku rasa korang yang meroyan

      2

      2
    • Mimi says:

      Kan. Serius tak faham. Aliff terlepas hanya kerna dia minta maaf. Bella dipuja for being so forgiving. Sedangkan it takes two to tango. Sentiasa perempuan yang salah, padahal Aliff senarai kenakalan dia panjang berjela. Honestly, Bella dari hari pertama kenal Aliff tahu patut dah tahu perangai Aliff macamana, players never quit, Bella. I support Bella, she should be with another guy. The one yang boleh layan dia better than Aliff.

      3

      0
      • Anonymous says:

        Ko giler nak suruh org bercerai.berdosa tau runtuhkan masjid.Bella isteri dia lagi pula dia baru dpt baby.mgkin dia x kisah Sgt dh psl aliff.tp dia sygkan anak dia.dia nak ank dia berbapa.dlm ms sama dia still BG peluang utk aliff berubah.korang msti tak kawin lagikan SBB tu senang2 ckp mcm tu.perempuan ni dia buat semua utk ank dia.selagi dia blh sabar dia sabar.sebar aib laki dia ibarat sebar aib dia Dan keluarga.especially aib si ank yg baru lahir.aku rs klau Dr awal so fifah ni mnta maaf dang ngaku salah org pun takkan ckp apa.ni spin sana sini.habis satu family masuk camper.tu yg cari jalan minta dikutuk.Bella n aliff PD aku bijak blah.esp Bella.dia bersatu dgn aliff utk pertahan air muka suami dia .impaknya org dash x nmpk salah aliff dah.org pun mula lupa Dan memaafkan.see bijak dia sebenarnya.maybe hakikatnya dia belum berul2 maagkan taping biarlah ITU antara dia Dan aliff.org luar tak perlu tahu tu semua.

        0

        0
  33. hrmmm.. says:

    ermmm..nak sumpah2 quran bagai…apsal tak sumpah laknat skali..ermmm ontah lah…rasanya la mak bapak keluarga laki ni dh masuk campur kot nk reject si pipah ni. tu la dia nk tegakkan jugak benang yg dh basah tu. pipah..ko ade degree kan..ko jgn jadi retis lah g kerja kerajaan @ swasta jer lah.

    2

    0
  34. oh yeee says:

    selepas si hames surabayau dia ni lak jadi pemes sebab klua ngan laki orang. hehe..

    4

    0
  35. anynomous says:

    muke dia mcm Ammar Alfian sikit orp?

    kalau ko x jd ngn Pipah ni, sia2 je pertahankan Pipah ni dik oi..

    2

    0
  36. Anonymous says:

    Wahai lelaki bernama wan arif,

    Awak tu siapa yang nak bercakap? Boyfriend je. Ntah jadi ke tidak ngan awak. Carilah perempuan baik2.

    6

    0
  37. anon says:

    Laa…sakit hati kat alif pulak, marahlah kat gf dia. Tepuk sebelah tangan tak berbunyi.

    Berani sumpah atas Quran?? Suruhlah dia bersumpah betol, bukan setakat kata berani je. Come on lah, kalau takde perasaan kat seseorg, kita takkan melayan org tu, lbh2 lagi nak bagi org tu pegang tangan kita.
    Aku, ..kalau org yg tak lawa or org yg aku tak suka, mmg aku takkan bagi pegang tangan aku or takkan keluar berdua2an dgn org tu. Pipah ni mmg suka kat alif sb alif tinggi & hensem.
    Mamat poyo bf pipah ni jeles kat alif.sb alif lbh lawa

    9

    0
  38. Anonymous says:

    pala bana,..acah macam suami..sdgkan belum halal..patutnya ayah dan mak pipah yg amik tindakan..lagi pula..kes dah sttle kan..pipah yang tergaru2 kepala sbb nampak resah cuba spin..lol

    6

    0
  39. Anonymous says:

    sorang gro..sorang bapak ayam
    yg sorang lagi tu..laki gersang

    3

    1
  40. Pekerja Kilang Chemical says:

    Dari situ da Nampak dayus kau sebagai bakal suami laki c Pipah ni..
    Kalau dari awal kau tau ini agenda produksi, kenapa kau biar? Itu kan bakal bini kau?
    Sanggup kau biar bakal bini kau di anjing²kan oleh kru produksi? Kenapa? Kau takut bakal bini kau akan datang tak laku kat Malaysia?tak de org nak amik dia berlakon kalau tak buat mcm apa yang disuruh??

    Kau ni lelaki.. berani la aku kata, kau awal² lagi dah dayus.. bukan kau tak kaya. 1 masa nanti kau kawin dengan si Pipah, bukan kau tak mampu tanggung makan minum dia…aku tengok kat IG kau GAH², MEWAH² semuanya…

    Haih… Kalau sekalipun si Alip tu ada masalah disiplin, perlukah bakal bini kau BERKORBAN dengan menipu sampai macam ni sekali? Suruh la Kru produksi yang amik action. Hold his payment or what so ever la..

    Yang kau Pipah bodoh nak sacrifice buat apa? Kononnya melayan si Alip supaya dia lebih berdisiplin. Pergh….rendahnya maruah kau perempuan.. demi kerana 1 waktak lakonan, sanggup kau gadai² maruah kau. Hoi Pipah, sama ada kau berniat atau tidak, ingat kau hampir jadi punca runtuhnya rumahtangga orang.

    Memalukan je kamu² semua ni. Hag tui~

    8

    0
  41. Qalbu says:

    Klu nk gentleman, x pyh jupe alip. Pegi jupe mak bapak pipah. Ajak si pipah ni nikah. Sng nak dipenggang dan dibawak kehulur hilir anak2 dara pak.nasir ni ye

    5

    0
  42. Anonymous says:

    poyo la..baru boyfriend.. nanti tak jadi kawen kite gelak ramai2

    2

    0
  43. KAKBELA says:

    ADAKAH MAMAT NI HIDUP DIBELA OLEH PIPAH SAMPAIKAN DIA BACK UP CENGGITU SEKALI KAEDAHNYA???

    2

    0
  44. Hai says:

    Suka komen Netizen logik. Bella terima alip..korang ckp kuat la..tabah la..sabar la.. Tp bila bf si pipah ni terima pipah mcm2 korang mengata. Tu la..yg si lelaki lps mintak maaf..dh ok..slmt.. Si pipah smpai ke family kena maki hamun ngan korang..pada hal dia pun dh mintak maaf bab pegang tgan. Lg pun utk golongan artis..pegang tgn tu biasa..lain la korang yg komen kt atas2 ni..pakai tudung labuh..alim..warak..mesti korang tepis tgn alip tu kan..

    4

    12
    • 8 says:

      Ko takleh nak samakan satu rumahtangga yg halal dan lagi2 ada anak kecik, dengan si dua ekor ni yg takde ikatan sah dan tak tentu lagi ada would end up in marriage or not, hokay?

      11

      2
      • Anonymous says:

        Yuckkss…Ko sokong si alif buaya ni semata2 die dh kahwin. Dh report polis bg muka bini cedera br insaf. Lol.. Kau pun sejenis netizen yg salahnya perbuatan alif dan fifah tp g kutuk muka dan famly afifah. jenis tak rasional.

        5

        0
        • 8 says:

          Tak kena kat diri sendiri boleh lah cakap macam2. Aku pernah kena. Time kantoi si betina tanak ngaku salah. Si bf dok back up awek gatal dia konon suci sangat. End up dua ekor tu tak kawen sesama sendiri pun. Masing2 tau perangai masing2 macam celaka. Peace.

          3

          3
  45. Kak nam says:

    Kaaalau aku jd family wan arep kannnn…mesti aku ______________________ kat pipah! Muahmuahmuahh!

    0

    0
  46. Anonymous says:

    Don’t use islam to protect yourself. The fact you pegang tangan dengan laki org dah shows who you are. Org dlm mahkamah junjung quran pun still tipu. Bro, you should see her face kt cctv tu. Dia happy ke terpaksa? If betul2 la production nye salah, go sue them, why bother buat statement. People will always dig and argue. If you all ada class, you won’t waste your time keluar statement sana sini. That’s how someone with dignity will conduct hidup diorg. If I were Bella, i will definitely sue her sbb kacau rumahtangga.

    13

    0
  47. anonymous says:

    esok2 kalau dah kawin ..si pipah ni curang nanti si lelaki ni cakap BINI KENA UBAT GUNA2 hahahahaha pdhal bini ko yang GATAL!

    1

    0
  48. aaakulahhh says:

    pipah ni muka Besar btol…cam kuali dah..lg besar rahang dia dr boifren sangap dia ni..camana la lvl hudoh cmni leh jd retis..makeup 2 jam pn baru ok ok jek…

    1

    1
  49. eeeeree says:

    Gambar first mcm muka suami anzalna la pulak bf apipah neh..sepupu sepapat ke..

    1

    0
  50. anon says:

    Dua dua jantan bangang….
    pempuan sundxl punye pasal… ko org bedua nak gaduh…
    jatuh kan maruah lelaki pasal pempuan dot.dot.dot..

    1

    0
  51. thuglife says:

    bg aku nitizen yg serang fmly pipah sbb dia kaki putar belit alam. tu jer.. mengaku..if betul ada rekod nape x bg semua dgr? tp kalo pk logik la budak kecik pun,kalo dia x suka ko,ko nk pegang (blom pegang lagi) dia dh lari..x pun dia akn rentap tgn dia.. pas tu, apasal pulak produksi nk srh pipah pujukkan utk aliff ada kat set? apsal x srh bini aliff jer pujuk.. bella kan PA aliff..

    haaaa.. tu dia antara sbb bg aku kenapa nitizen serang dia k kata nape ariff x tinggalkan jer pipah tu..

    1

    3
  52. Doramon says:

    Buat Aliff u diam sudah tak perlu nak counter si teman lelaki yang kita belum tahu jadi suami atau tidak …. Itu kerja Allah. You da tentu ada wife ada anak da syukor pada Allah du berkan itu. Si Pipah tu nak bersumpah bafau dgn Quran… Nawaitu dia betul tak… Jangan sampai makan diri ohhhhh…

    Bukan ape you jawab ape pun si ZZ tunggu ajer perkataan yg keluar… Dia ckose ne eye dengan artis…. Selaginyou nak cari rezki halal… you SABAR sudah ok..

    Bella you da buat yang terbaik, kalau you di anyiaya you doa… You knowkan doa orang duanyiaya di makbulkan….

    Semoga rumahtangga Bella dan Aliff berbahagia hendaknye.. Ape yg berlaku itu
    Ada hikmahnye…….

    Mari kita sama2 doakan

    1

    0
  53. Laaa says:

    Eh..suka2 je awak panggil perempuan sundal ye.. Tak kan la bila biarkan tgn dipegang dgn keadaan yg kelam kabut masa tu terud dpt tital sundal? Yg memegang korang biar..alasan dh kawin..dh ada anak..dh mintak maaf..yg dipegang korang sumpah seranah ye..!

    1

    2
  54. 10 says:

    Masa alip blm kawin dgn bella pun..dia pegang2 tgn jgk..peluk2..

    1

    2
  55. Pipot says:

    Sebab itu Aliff cakap jangan tegakn benAng basah.

    Dua2 at that moment steam kodok. The only Pipah nak lepaskan diri bersumpah dengan Quran. Si Wan ni mungkin dah spent quite a bit on her dah janji manis mu… Nak let go pun susah . Wan you istikharah ajerlah or suroh jugak orang tua buatkan untok you. You da tak payah hentan Aliff lagi. Kak Noi crew produksi whre are you?

    betul ke suroh Pipah los los Alif tu …….. What a reason

    Pipah pipah berani you dgn sumpah…..makan diri baru tau

    1

    0
  56. Anonymous says:

    cari la gf baru wan ariff ko tu muda lagi….. ta yah la dgn si pipah ni hancur keturunan ko nanti

    1

    0
  57. MAK PIPAH says:

    WEH NAK TANYA LA PIPAH NI MMG MUKA DIA KENA 1 SUDUT JE KE KALAU AMEK GAMBOR? KALAU SUDUT LAIN MMG MONA FENDI KE DIA? AK TANYA JE JGN KECAM TAU.

    2

    0
  58. She says:

    I am a girl and HOW CAN A GUY BE SO STUPID? cari lain laaa. lawa je tak kemana bang oi.

    2

    1
  59. Anonymous says:

    Masalahnye dua2 pn bukan lelaki…1 ntah dh kena mandrem ke hape gf dh buat hal pun nk lg. Mngkin masih blm ckp glamer so pasrah je gf diusung sana sini…yg lg 1 pn hanya penderma sperma shj..jaga ank bini pn tk pndai

    1

    1
  60. Anonymous says:

    Dalam mana2 rumahtangga…orang yang datang sebagai orang ketiga..pusing kot mana pun dia salah. Tak payah nak kata apa..memang fitrah lelaki ni akan mencuba…fitrah wanita pula kena menjaga kehormatan diri. Jadi fifah…terimalah hukuman ni dengan lapang dada dan bertaubat.

    5

    0
  61. Anonymous says:

    betull katak Anon at 7.32.

    you dah buat salah…. you tarik semua more 3/4 people percaya kat you. you takut mengaku Wan tinggalkan eh… Kalau daj jodoh tak kemana Pipah hoi.

    kesiankan Bella. balasan tak atas you tapi mungkin keturunan you….percayalah.

    Bella doa sayang sebb you di anyiaya………I feel so sorry for Bella and the child.
    ANZALNA and hubby stay away from this please……

    1

    0
  62. Anonymous says:

    the pipah and family think they are educated or what. Remmber Anzalna how you went through with Lopak the last time.

    I hope you and your family do the the same to Aliff and family. Kesiankan dorang.
    They may be kampong but you all dont anyiaya dorang.

    Just advise your sister to admit and move on. Jodoh ditangn Allah. Let Wan decide to be in the relationship.

    Wan ask your parents advise not Pipah parents or brother in law tentu Pipah doing the right thing to them. Be honest Wan…. Tolong jangan hentam Aliff and family.

    0

    0
  63. muhammad says:

    apa la punya stupido this guy…ni kompom dah makan nasi kangkang & jilat kangkang si afifah…sebab tu jadi mcm tu…sanggup back up dia walhal terang2 si afifah tu yang bersalah…wake up la bro…girlfriend je tu…bukan nya bini…yang nak kau back up sangat..banyak lagi perempuan yang baik2 …kalau betul dia perempuan yang baik, dia takkan benarkan lelaki lain sentuh dia…dia akan jaga maruah dia..kesian akau tengok kau bro…menjilat sisa orang lain.

    1

    0
  64. WAN ARIFF DAYUS says:

    WAN ARIFF MEMANG DAYUS!!!!!!!!! CCTV PUN DAH TUNJUK MEREKA BERPIMPIN TANGAN….KO NAK NAFIKAN APA? PIPAH TU RELA JE ALIFF PEGANG TANGAN..MEMANG PEREMPUAN TAK BERMARUAH… XPERLU NAK BELA SGT LA WAN ARIFF OII…KAMI DOAKAN KO DAN PIPAH PUTUS.

    1

    0
  65. Kasihan beliau says:

    helooo nak man to man wakluuu.. bini kau ke?adik kau ke pipah tu? yg patutnya bsuara bapak pipah tu.. kau lak yg lebih.. mana dtg hak kau nak bsuara pasal betina ni? kesian, wan ariff ni baik orgnya tp gandingan dia plak pempuan gatal.. haa, kau hamak sgt laa pipah tu.. aliff tu xkn nak dibuang bini die de. pipah laa sian sbb jd kain buruk aliff Aziz.. hehehe.. sedih!

    2

    0
  66. puii says:

    masih wujud lelaki bodoh tahap 13juta jatuhan dalam dunia ni

    0

    0
  67. anon says:

    rasanya pihak produksi dah boleh buat kesambungan cerita drama ..tak perlu cri pelakon …sbb pelakon2 dah sedia ada ni ..
    bf pipah nak jadi retis
    bini alif ajiz pun nak jadi retis ..
    ahh ambik semua kaum kerabat diorg jadi retis…huhahu

    0

    0
  68. Anonymous says:

    Buang Masa layan kes dorang ni!!
    Yang sekor dah berbini mengenyam!!
    Yang sekor belum halal dan macam HAREMM kahwin jer la, amik pic dok dekat2 macam dah “NIKAH” kalau kahwin seri ?? Dah tak ada rasa MALU… sedih.. yang jadi mak bapak pun buta! MAKSIAT depan mata, tp jenis BUTA hati, mata dan Maruah payah.. Tahniahlah sebab lahirkan GENERASI akhir zaman macam ni,…minta dijauhi dari menjadi CONTOH untuk anak2. Kalau muka macam lukisan pun tapi dapuq tak berasap tak payah! Stahun dua boleh lah layan lauk kicap, lauk kedai tapi kalau sampai bertahun2 rasanya makan taik! Silap2 Mek Indon jadi “rakan serumah” nanti.. yang ada anak ppuan ajor sikit ke dapuq. Muka tak boleh KENYANGkan PERUT..AIRTANGAN jer PENAMBAT Kasih Sayang.

    0

    0
  69. Anonymous says:

    Bro….dont sink ur self into a deeper hole.
    Let it go lah. The real issue is about the husband and wife.
    Afifah tu side line jer so she need not even buat PC and explain herself.
    Orang mcm Aliff tu will never learn from his mistakes and will continue to cheat on his wife. Trust me. Akan ada ramai lagi perempuan lain that he will go after. Even tgk kat ig bini dia pun mcm dia malas nak layan wife dia tu. but biarkan jer lah. lama2 sedar lah tu.

    0

    0

Leave a Comment

Optional