Written by AbangNara | June 12th, 2009

1. Dalam banyak-banyak kotak, kotak apa yang tak boleh diangkat?

2. Benda apa masa dia hidup kita nyanyi-nyanyi dan bila dia mati kita tepuk tangan?

3. Pintu apa yg kalau 10 orang tolak pun tak leh terbuka?

4. Satu hari Ali, Aisyah,Aminah dan Alisya kena hukum berenang di sungai penuh buaya oleh seorang raja yg sangat kejam. Sampai waktu kena hukum..terjun le ke empat2 mereka…mula alisya kena sambar…yg 3 lagi teruskan berenang, pastu aminah kena sambar…aisyah dan ali..cepat2 lagi berenang…akhirnya Ali sampai ke tebing sebelah sana..bila dia toleh..ghupe2nya dia sorang je selamat…kenapakah Ali seorang sahaja yg selamat?

5. Ada sekumpulan anjing duduk kat pulau A. Diorang migrate ke pulau tu. Pastu diorang nak le mengundi sapa jadi ketua.Di sebabkan ramai calon..diorang buat pertandingan. di seberang sana ada satu lagi pulau .Pulau B le katakan.Diorang kata sapa yg dapat berenang ke pulau b dan kembali dgn pantas ke pulau A dialah ketua . Ramai le anjing yg tarik diri. Tinggal le Si Binggo, Si Roberto dan si Alfonso… Si Binggo dan si roberto nie beria2 le berlatih hari2.berlari keliling pulau..angkat berat dan so on.. Si ALfonso nie punya le pemaleh..tidurrrrr je hari2. Sampai hari bertandingan diorang pun on your mark get set goooo….tup2 tup..si Alfonso yang menang…KENAPA?

6. Satu hari Ramlah Ram, Ela dan toki bermain2 bola di rumah jiran…sekalu tu bola tu terpelanting ke pasu dan pecah.

P.S: Kitorang pun ada beberapa yang tak dapat jawap lagi. Meh sama-sama kita perah otak di pagi Jumaat.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

79 responses to Teka-Teki Di Pagi Jumaat, Ada Berani Jawablah

  1. badboy says:

    morning

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • tok batin says:

      6. Satu hari Ramlah Ram, Ela dan toki bermain2 bola di rumah jiran…sekalu tu bola tu terpelanting ke pasu dan pecah.. pastu???

      eja pun salah..sekalu..
      aii..org bg soklan pun nevess ker..

      tok lagi neves nak jawab neh!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  2. eclipse says:

    pagi…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  3. badboy says:

    pagi eclipse..
    cam tak caya buat pertama kali badboy menjadi johan..ni semangat nak jawab teka teki ni..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  4. Akak says:

    1. x tau
    2. lilin kek besday
    3. pintu hati
    4. sbb ali lelaki, yg lain pompuan…dh disambar jadik bini…kekeke…
    5. sbb alfonso tu ikan kot…hentam aje la
    6. x tau

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  5. badboy says:

    SOALAN NO 6 LAH YG PALING MENCABAR AKU NAK JAWAB..SBB APA SOALAN DIA..PECAH OTAK PIKIR NI

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  6. morning says:

    yg soklan 2 tu jwpan dy lilin..time sambut birthdy..hehe

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  7. eclipse says:

    no 3 tue jwpn nya adalahhhhhhhhhhhhhh….jeng…jeng…jeng…… :
    pintu yg tulis pkataan “PULL”….
    tul x kak nara??????

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  8. aries_april says:

    sakit kpla la…
    xleh jwap…
    aries trik dri…
    nnti pitam pla.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  9. eclipse says:

    JAWAPAN NO 1. PLAK IALAH :
    KOTAK PENALTI….
    KAK NARA KLU JWPN ECLIPSE BTL KAK NARA BG HADIAH TAU????HEHEHEE….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  10. eclipse says:

    ala kekwn…pk jerlah…pg2 ney…br nak tau perkembangan otak kite mcm mn…eclipse mmg suke perah2 otak ney…bg lg pandai…hehehe…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  11. badboy says:

    1.. Kotak hati
    2.. lilin besday..
    3.. pintu yg dia tulis tarik..
    4.. sbb yg lain dah kene sambar..tak der buaya betina sume buaya jantan jer..tak pun sbb ali bogel..
    5.. sbb pertandingan tu berenang..bukan lari
    so dieorg dah mati..
    6..soalan tak jelas..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  12. badboy says:

    YG 5 TU CAM ANJING TU BELAYAR JER..
    DIA KAN alfonso de alburqueque PELAYAR MASYUR…HU3

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  13. aries_april says:

    alah…
    akak kn ada…
    sambut la aries…
    klau x, badboy pn ada….
    klau dia xnk, eclipse la jd mngsa…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  14. badboy says:

    aku klu nak sambut..ada had maxima..brapa berat akk..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  15. aries_april says:

    bru 47…
    ringgan jer…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  16. aries_april says:

    dia ada limit pla la akak….
    tu yg tk best….
    klau dia nk, aries on jer….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  17. aries_april says:

    klau singa xleh la eclipse ….
    tngah2x angkt aries, dia mnganas….
    cam na?
    aries xnk jdi mgsa….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  18. mayrien says:

    1.kotak penalti
    2.lilin befday
    3.pintu yang tulis TARIK

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  19. aries_april says:

    aries dh dpt jwpn stlah skit kpla aries hlng…
    aries ambl pndol….

    1- keranda….
    2- radio…
    3- pintu yg brknci….
    4- coz ali ada BURUNG. kepak ja sayap dia…
    lju la dia brng…. HAHAHAHA
    5- si binggo n roberto dh mti coz ltih brlatih….
    6- klau kna dia orng…pasu tu tk pecah…
    dia orng ja yg trplantin….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  20. eclipse says:

    kwn2…eclipse nk msk meeting…nti jumpe lg…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  21. nekounam says:

    soalan no 6 paling mencabar…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  22. bahulu hangit says:

    xdpt la nk pikir pg2 ni…otak x berfungsi lg..ingt mkn jer..nk breakfast dulu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  23. Zaza Muhammad says:

    1. kotak penalti
    2. api lilin kek besday
    3. pintu yg tulih ‘Tarik'”
    4. Dasar boye sambar ppuan je aaa, lelaki wakpe
    5. alfonso tu anjing laut hahahha
    6. ekceli aku x paham teka teki ni…leh explain

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Zaza Muhammad says:

      Ha!!! baru aku teringat psl soklan no. 6 tu…. diorg pun yanyi….ramlah ram nyanyi siapa yg bersalah…… ella plak, bkn salah aku, retak semua ini (lagu sembilu) pastu to’ki last2 ngaku… aku yg bersalah…janji x ku endah (lagu biasan)…yeyeyeyyye aku dah leh jwb bake2

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  24. fykem says:

    1. kotak penalti
    2. lilin bday
    3. pintu tulis “TARIK/PULL”
    4. lelaki buaya darat..haha.. Ali tu laki, watpe buaya nk dia. lain la buaya homo.
    5. dia anjing laut
    6. lalu mereka pon menyanyi. ape soalan no 6 tu weih?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  25. aries_april says:

    kak nara…
    kluar kn jwpn la..
    aries dh xleh nk fkir…
    dia orng smua pn sma….

    klau kak jed n kak su ada, x per la…
    otak dia orng gliga,,,
    smua leh jwap…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  26. juju says:

    1.kotak penalti
    2.kek..atas 2 ade lilin besday
    3.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  27. aries_april says:

    pndai la kak zaza…
    tu bkan zaman aries….
    aries xbrpa thu sngt la lgu2x tu….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Zaza Muhammad says:

      a’ah…. teka teki tu akak dgr mmg zaman akak sekolah lu… kakak aaa tnye, tp soalan dia, siapa yg pecahkan pasu tu… so jwpn dia To’ki aaa heheheh

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Akak says:

        zaza, kita ni sezaman ke agak2nya? rasa cam penah dgr gak teka-teki no.6 tu tp dh lupa ingatan, kekeke…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Zaza Muhammad says:

          ye kot…ntah2 kite ni satu sekolah kat kmn lu teng3x

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Akak says:

          akak (akak ke aku ni, kui!kui!kui!) school agama la…teng3x jgk…hehehe

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Zaza Muhammad says:

          heheh… akak kang panggilan glamer.. bdk opis sorg, smpi bos pun panggil dia kakak, tp dia paling junior lam opis tuh…ooo tahu aaa sbb kat kmn ni satu je sek agama… ambe skolah biasa je, pastu smbg blaja kolej agama…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • tyrabanks says:

      hai aries…
      mornin….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  28. aries_april says:

    O….
    kira teka-teki ni dri zaman kakak ya…
    tuk pn leh jwap…
    tabik spring la….

    ummuah tuk kak zaza….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • jerneh says:

      hehe.. AA x mao muahhh kt aq gak ke?
      muning sume..

      huhuu arini kira x der gossip pasal artis ye?
      maknanye gossip sesm kitak sj

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  29. glory...glory man utd says:

    salam semua……………
    pe kaba hari nie???
    hope sume sihat2 n ceria belaka.
    emmm……
    ade teka teki hr nie ek…
    nak try jugak la bg jawapan.
    1.kotak penalti
    2.lilin birthday
    3.pintu yang tulis ‘ tarik ‘
    no 4,5 n 6 tak leh fikir la jawapan dia.huhuhuhuhuhu……..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • mat lekir says:

      1.kotak penalti
      2.lilin birthday
      3.pintu yang tulis ‘ tarik ‘
      4. ali pakai underwear brand crocodile.
      5. alfonso anjing laut.
      6. apa soklannya ni..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Zaza Muhammad says:

        aku pun memula kompius….pastu baru le aku tringat kakak aku tnye aku teka teki ni masa aku skolah lu.. soklan dia , siapa yg bersalah pecahkan pasu tu?

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • tyrabanks says:

      utk pengetahuan kengkwn semua..
      aku dah lama x btenet ngan korang coz aku busy sgt la.dah dpt keje… dulu aku termenggangur kejap.. tu yg sangap je dpn laptop aku ni..

      ingat x dulu yg korang kata aku g jheboh.. actually masa tu aku g interviu… now, aku lucky aku dpt but masa aku compact sgt..nak cilok BN pun xleh..

      bnyk betui aku ktinggalan ek.. xpe, nanti aku got time aku selak2 baca komen korang..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  30. jerneh says:

    1. ntah
    2. x tau
    3. donno
    4. cari sendiri
    5. x bagitau
    6. ada aku kisah?

    itu sj jwpnye.. :-P wakaka

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  31. aries_april says:

    hai tyra,,,,
    rndu nya….
    lma xdngar kabo…
    mncl2x ngan avatar best pnya…
    ingt kak nara tadi…

    ni tuk jerneh…
    ummuah…
    love u all.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  32. Lampard says:

    1. Kotak Penalti
    2. Lilin
    3. Pintu Gerbang
    4. Buaya Jantan
    5. Anjing Laut

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  33. iman says:

    no 3. sbb ali pakai underwear brand CROCODILE….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  34. yula says:

    ya betul

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  35. aku daa.... says:

    utk soalan ni…

    3. Pintu apa yg kalau 10 orang tolak pun tak leh terbuka?

    jwpannya pintu yg ditulis ‘TARIK’

    huhuhu…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  36. tok janggut says:

    1. kotak pikiran
    2. lilin kek bestday
    3. pintu ada tulis PULL
    4. sebab ali pun spesis buaya juga ‘buaya darat’
    5. anjing laut
    6. ni yang aku nyampah ni….

    tok coba2 jer… ba…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  37. trAnsForMers says:

    aahhh pning pala aku nk pk….
    sume pun org dh jwb….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  38. admin says:

    haha.jawapan kebanyakan orang tue betul.tahniah!!kitorang terlupa nak bawak balik jawapannya. tapi zaza betul bab penyanyi punya teka teki tue

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  39. ~a'ain't~ says:

    1.kotak penalti
    2.lilin
    3.pintu tulis tarik
    4.sbb ali laki yg kene sambar 2 org dah buat bini..
    5.sbb si binggo dan si roberto dah penat training..
    6.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  40. macho says:

    eden taw la
    1.kotak penalti
    2.lilin kek
    3.pintu hati
    4.sebab tue buaye darat… dekpe smbar pmpuan jew
    5.si alfonso tue anjing laut
    6. no answer!!!
    kan!!!! tol x?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  41. ed says:

    no 6 tu jawapan dier bro…ramlah ram,ela dan toki kena la ganti pasu tu…kalau tak keluar la ceriter mereka dalam melodi ker…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  42. Wawa says:

    1. kotak fikiran/ kotak katik…..kot…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  43. rosh says:

    no.3- Pintu yg ada pkataan TARIK
    no.5-anjing laut

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  44. tok janggut says:

    4. sebab dia pakai spender crocodile beb…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • fello says:

      aku rasa… no 6 tu dia nak tanya…. “Siapa yang bersalah dalam memecahkan pasu..”

      Pastu Jawapan dia.. Toki.. sebab to’ki nyanyi lagu.. “aku yang bersalah….” Hahah…

      Ella plak tak ngaku sebab dia nyanyi ” bukan salah aku….. ”

      Ramlah ram plak sibuk tanya.. “siapa yang bersalah…”

      p/s : Kalau korang tak paham, sila amati lagu lagu penyanyi tersebut…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  45. qaseh says:

    1.kotak penalti
    2. lilin birthday
    3.pintu yg tertulis “tarik”kat depan.
    4.ali -lelaki…buaya xsuke lelaki coz buaya lelaki..heheh
    5.alfonso-byk tido..member yg ekor tu dah mati coz penat berlatih.so MENANG tnp BERTANDING lah.
    6.jwpanya = xada jwpan tuk soklan 6..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  46. noname says:

    1. kotak penalti
    2. lilin birthday
    3. pintu yg tertulis “TARIK”
    4. semua buaya jantan / buaya darat
    5. alfonso – anjing laut

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  47. melly says:

    soalan 5
    si alfonso
    anjin laut

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0