Written by AbangNara | February 16th, 2015

Tayang duit, tayang cek, tayang rumah dan tayang kereta besar ini selalunya perbuatan geng-geng MLM. Kononnya nak membuktikan yang diri mereka berjaya. Ramai pula yang tertipu dan turut sama meleburkan duit mereka. Namun untuk kes Linda Rafar ini, cek RM15,000 yang dipaparkan di akaun Instagramnya adalah kerana kerjasama dengan tudung Fareeda. Kerana menayangkan cek tersebut, Linda Rafar telah dituduh riak dan berlagak. Iyerlah, RM15,000 tue banyak tue.

linda rafar

Linda Rafar menyatakan dirinya tiada niat untuk berlagak dengan perkongsian tersebut sebaliknya hanya mahu mengucapkan terima kasih kepada Fareeda. Terang Linda:-

Kebetulan hari tersebut adalah hari jadi saya dan saya memuat naik gambar cek berkenaan semata-mata ingin mengucapkan terima kasih dan penghargaan kepada pihak tersebut kerana terlalu gembira dapat hadiah. Tiada niat untuk bersikap riak hanya ingin menghargai pihak yang memberi hadiah kepada saya. Itu sahaja.

Sebelum saya memuat naik gambar tersebut jujurnya saya sendiri ada terfikir akan ada pihak yang kurang senang dengan perkara itu tetapi saya hanya manusia biasa dan tidak dapat memuaskan hati semua pihak. Tetapi saya teruskan kerana saya tahu niat sebenar saya dan itu sudah memadai.

Tidak patut sesiapa yang mengeluarkan kata-kata negatif itu berbuat demikian kerana jelas menunjukkan tahap ilmu agama dan barangkali tidak berpelajaran.

Jika betul saya hendak menunjuk lebih baik saya muat naik cek bernilai RM200,000 atau pun RM300,000. Saya tidak faham kenapa saya dijadikan sasaran sedangkan ia hanya perkara kecil.

Pesan saya kepada orang-orang sebegini, bersangka baiklah terhadap niat orang lain. Jangan tanam perasaan suka bersangka buruk terhadap orang lain.

linda rafar

Secara jujur, bab-bab duit ini tak perlulah tayang di laman sosial. Walaupun niat kita baik, confirm akan disalaherti punya. Orang kita bab-bab duit ini memang sensitif sikit. Lebih-lebih lagi dengan keadaan ekonomi yang meruncing sekarang ini. Kalau dapat duit, simpan jerlah dalam bank. Lagipun perbuatan sebegini boleh membahayakan diri sendiri. Mana tahu ada perompak, pencuri yang follow Linda Rafar? Tak pasal-pasal kena target nanti. Tak gitu? Sumber Mstar Online.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

35 responses to Tayang Cek RM15,000, Linda Rafar Nafi Riak

    • Whatever says:

      Eleh… Nak berterima kasih tak semestinya kena upload and post gambar cheque tue… Very the show off!!!… Kalau ikhlas nak berterima kasih pun… Boleh juga call or SMS ke… Masa mengambil cheque tue masih tak cukup berterima kasih ke???… Nyampah!!!…

      0

      0
    • minah jambu suka nadeera says:

      elehhhh orang2 ni sengaja nk bebual macm jahanammmm cek 15ribu buye bnyak sangattttt taik gigiiii ajeeee tol k lindaaaa…lain la kalau linda tayangkn cek juta2 ada jugak makna g orang2 sekeliling nk cakap kan huh ! jangan layan sangat la ngan orang2 yg mulot macm mulot kerbau ni ..buat odoh pob cantek !!! lov u lindaaaaaaaaa….lov u mawarrrr…dua2 cute../

      0

      0
  1. Anonymous says:

    rezeki buat diri….tk perlu tayang…takut byk berfikiran negetive. bukankah baik simpan je.

    0

    0
  2. shhhhhh... says:

    “Tidak patut sesiapa yang mengeluarkan kata-kata negatif itu berbuat demikian kerana jelas menunjukkan tahap ilmu agama dan barangkali tidak berpelajaran.”… lahaiiii diikk oiiii…renung2kn diri dulu yea dik…

    0

    0
  3. nok gebuzzz says:

    benda2 mcm ni mmg x patut ditunjuk pada umum,ni kan sepatutnya PNC…tak perlu share boleh membahayakan diri sendiri….sebelum post pikir dulu…

    0

    0
  4. abe says:

    diam diam sudah…semua perlu nak post ke?????/

    0

    0
  5. kerol says:

    linda, pada ko 15k tu kecik, tapi aku leh kata 80% rakyat negara ni takde pun duit simpanan sebanyak tu.

    ckp negatif je tak berpelajaran, xde agama..

    pasni kita jgn tegur sape2 pun, sbb kalo tego je maknanya kita bodoh dan takde iman.

    0

    0
  6. […] Jika betul saya hendak menunjuk lebih baik …read more […]

    0

    0
  7. ?? says:

    ikut dia lah nk tunjuk apa pun.. mgkin dia terlalu teruja dan tiada niat lain..
    xyah nak sakit ati sgt. klu kita kt tmpt dia mgkin kita juga begitu.. tiada yg sempura.. Sekian ??????

    0

    0
  8. Mirai Suenaga says:

    retis…retis…
    kenapa lah suka bagi jawapan tak pakai otak….

    0

    0
  9. Anonymous says:

    bagi aku aslkan benda baik contoh mcm solat pastu ko upload dlm ig pun org ckp riak…tnjk kekayaan pun org ckp riak…bab show off n mendatangkan tohmahan dan fitnah akn dtg baik di elakkan…kdg2 mulut manusia ni mcm2…ade yg xheran..duit ko sukati ko la…ade lak yg dengki dan ckp bkn2…

    0

    0
  10. gegurl says:

    pelik la.. bagi aku takde masalah pun dia tayang cek tu.. bagi aku la.. sbb aku fikir dia teruja n sangat terima kasih pada yg memberi… org yg ade penyakit hati je yg tak suke tgk org senang.. sorry

    0

    0
  11. zopeah says:

    kat ig dia pun memang dia ni selalu menunjuk pun apa yg dia ada. wpun dah ramai yg menegur. ingat2la apa yg kita ada ni hanya pinjaman semata2.

    0

    0
  12. linda says:

    Alhamdulillah dengan rezeki linda. tapi bahaya kan letak gmbr cheque dlm internet ni. nnti org follow or rompak or culik anak n etc..sama juga lah dgn letak pelbagai gmbr lain lagi mcm gambar rumah, kereta and anak2. but some ppl think glamour is more important than safety. belum kene belum tau to what extent some ppl dare to go beyond their limits.

    0

    0
  13. Anonymous says:

    Dpt cek pon nak upload…..ishhh geli aaaahhhh

    0

    0
  14. kemek says:

    aku ada gak kwn2 pesen mcm ni..beli kete baru haplod..pegi shopping barang branded pn haplod.makan tempat restoren mahal upload jugak, dpt hadiah laki bagi pn nk canang sat donia.bagi aku simple je..org yg mcm ni falls under category lack of love, so nk cri attention sebyk mgkn sambil2 show off dan berbangga..aku mmg tk minat manusia spesis gini, sbb bg aku xperlu kot nk tayang itu ini..sbb org yg baca serta merta akan kutuk ko bekoyan koyan, ko manusia biasa je pun, takkan la xde setitik niat ko nak riak, mesti ada kannnn..sbb tu la tujuan utama ko haplod kan kan kan…

    0

    0
  15. jakun says:

    start follow ig dia masa anak dia memen meninggal ritu..kesian masa tu…tp lame2 naik jelakkkkk tengok dia suka “SHOW OFF”..x sedar2 lagi ker ape yg tuhan dah tunjuk..jgn riak sgt ..takbur sgt…nnti kena tarik lagi rezeki..ada pahamm…jgn suka2 hati kata orang xder agama atau xder pelajaran..puiii..last tgok dia menunjuk kasut n handbag..nak muntah aser..

    0

    0
  16. kampung gal says:

    Dia memang suka menunjuk handbag LV dia. Menyampah pulak aku. Macam dia aje yg mampu pakai barang yang branded.

    0

    0
  17. Anonymous says:

    cek rm15k je pon.. apa salahnya dia upload.. hak dia.. aku tgk blogger terkenal upload cek beribu-ribu kat ig.. da rezeki linda rafar..korang ni jeles ke hape… relax sudahh.. x habis-habis fikiran negatif.. kalau korang pon buat mcm tu jugak kan… rm15k je pon..

    0

    0
  18. Anonymous says:

    korang ada upload tiket kapal terbang ok pulak.. nasib baik kelas ekonomi.. kalau first class pengupload mungkin malu kot.. sorok kan sikit.. ramai yg kaya skrg ni pakai baju dari butik mahal-mahal.. relax sudah lah korang.. sama-sama gembira dgn rezeki kak linda rafar.. cek rm15k je pon

    0

    0
  19. Joyah Pok Pek says:

    buat check x palang belakang xxxxx kalau jahat letak terus 15M..bru pdan muka..hritu dh la byr gaji utk org yg x wujud…apa daaa…

    0

    0
  20. anon says:

    kalau niat nak berterima kasih, kenapa tak tulis je terima kasih. Kene tunjuk check?? Riaklah tu…

    0

    0
  21. Anonymous says:

    q

    0

    0
  22. Rahsia says:

    Alah linda ni bkn cek ni 1st time pun dr dlu both ngn diana semua tayang. P LV beli cash brg, bwk cash byk2, kira duit kat butik LV semua upload. Motif? Normal
    Dah dia ni mmg eksyen nak menunjuk rasanya. Bkn salah kita mengata depa mmg suka menunjuk. Latest handbag LV pun nak upload apa daaaa

    0

    0
  23. ash says:

    Ksian la kat PENGGILA tudung FAREEDA duit hangpa sume yg dia byr kat linda rafar tu…

    0

    0
  24. ash says:

    ksian kat PENGGILA tudung FAREEDA duit hangpa sume yg dorg bayar kat linda rafar tu

    0

    0
  25. NALIYA says:

    cuba sensitif ckit pada owg yg kurang upaya/miskin…cube pk pe mereka rase. bkn sume owg brnasib baik cam dia. ada bnyk care lain utk brterima ksih. xyah lah nak bagi alasan yg kurang pandai camtue

    0

    0