Written by AbangNara | October 28th, 2014

Kali ini Abang Nara sokong Tauke Jambu. Di Instagram ada 2 perkara yang Abang Nara tak suka. Perkara pertama komen menjual barang yang tiada kaitan dengan gambar yang dikongsikan. Yang kedua komen yang mengutuk tetapi si pengutuk gambar pun tak ada dan memang jelas buat akaun Instagram untuk membangkitkan kemarahan orang lain. Kalau betul ‘gentleman’ dan mahu menegur dengan ikhlas, apa salahnya gunakan gambar yang menunjukkan wajah anda? Tak gitu?

tauke jambut

Komen tak masuk akal yang diterima oleh Tauke Jambu bermula selepas pelawak ini berkongsi gambar dirinya dengan gadis yang menjadi ‘bunga’ di dalam Super Spontan. Fuh~~ Kalau Abang Nara jadi Tauke pun memang panas hati. Terbakar kot jiwa raga bila orang tuduh kita bukan-bukan. Memang logiklah boleh terkeluar juga makian dengan kata-kata kesat daripada Tauke Jambu.

tauke jambut

Berkata kepada Mstar Online, Tauke Jambu tidak menyesal dengan tindakannya ini dan berharap agar perkara yang sama tidak berulang kepada artis lain. Kata Tauke:-

Saya sedar sebagai selebriti perkara tersebut agak sensitif, namun bagi saya biarlah orang pandang buruk kepada saya asalkan individu tersebut tidak mengulangi perbuatannya itu. Jika saya tidak berbuat demikian, mungkin dia akan terus berani memberi komen negatif kepada orang atau artis lain pula. Saya harap pengikut yang lain juga lebih menghormati hak dan privasi seseorang artis.

Saya tengok akaun dia memang akaun palsu yang sengaja dibuat untuk mengutuk dan membuat fitnah sebab itu saya sengaja beri dia kata-kata begitu. Kita sendiri tidak tahu individu itu siapa, jadi sesuai sangatlah dia kena marah begitu, sebelum ini akaun yang sama juga selalu komen negatif di Instagram artis-artis lain

tauke jambut

Diharap si pemberi komen misteri ini insaflah dan tak lagi melakukan perbuatan bodoh ini. Nak popular pun banyak lagi cara lain. Kalau sekali dua kena cop ‘kaki perempuan’ tak apalah lagi, kalau dah 15,16 kali, memang terbakar gak jiwa. Tak gitu? Diharap Tauke bersabar. Lepas ini kalau boleh jangan maki dengan kata-kata kesat lagi. Apa kata Tauke buat sindiran yang pedas buat orang yang macam ini. Pasti lebih menarik.

[flowplayer id=”29996″]

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

41 responses to Tauke Jambu Sengaja Maki Pengikut Instagram Kurang Ajar Dengan Kata-Kata Kesat

  1. […] Komen tak masuk akal yang diterima oleh Tauke Jambu bermula selepas pelawak ini berkongsi gambar dirinya dengan gadis yang menjadi ‘bunga’ di dalam Super Spontan. Fuh~~ Kalau Abang Nara jadi Tauke …read more […]

    0

    0
    • Saya harap Tauke Jambu lepas ini lebih bersifat professional :)

      0

      0
      • Whatever says:

        No comment and speechless seeing artist behave this way… @_@

        0

        0
        • no comment says:

          bezz la eyzaeffyza kene mention jup lg ramai la follow tu, kiikiki.
          anda nk cpt famous? , rajin2 la tego artis okayy

          0

          0
        • melati says:

          ragam jadi artis la weh…yg ko layan followers ko yg sakit otak tu ko dah kenape? ko pun sama juga bodohnya. baik ko duduk felda tanam kelapa sawit. hati pun x sakit.

          k bai!!!

          0

          0
        • Memeye Tetekye says:

          mak aiii, kesatnya bahasa. datin rosmah tu hari2 kena kutuk oleh puak2 pembangkang. Takde pun dia maki hamun itu gini. relaks la bro. xnak kena kutok…tutup je instagram tu atau set setting ke private. last2 nama kau juger yg busok kan? bangang!

          0

          0
        • Mak Jemah Nak Sekolahkan Mereka says:

          sesuai la 2×5 5×2…sape suruh melayan? next time baca, diam, block dan move on je kay. itulah cara main instagram. ngerti? macam budak2 pmr lah kalian.

          0

          0
    • zack says:

      MEMANG AKU TAKKAN UNDI KAU KAT MAHARAJA LAWAK NANTI.. Kesian zizan dapat team mate macam kau.. sbbkn kau.. org tak nak undi.. ko tengok laaaa

      0

      0
    • JAMBU YG TAK EDUCATED says:

      ALA SI JAMBU NI MEMANG ALWAYS MAKI HAMUN ORANG KAT IG DIA LAH !!! BUKAN STALKER JE YG DIA MAKI , EVEN FANS DIA SENDIRI PON DIA SANGGUP MAKI HAMUN !!!
      WEIII JAMBU !! TAULAH KO NI TAK BERPELAJARAN , TP SEKURANG2NYA BIAR KO TU JD CONTOH YG BAIK !!! UMOR DAH MASOK SETENGAH ABAD , TP OTAK KELAUT !!!
      INGAT JAMBU , REZEKI TU ALLAH YG BAGI N ALLAH PON BOLEH AMBIL BALEK REZEKI TU BILA2 MASA !!! LAGI SATU !!! ANJING ADALAH SALAH SATU HEWAN YG CERDIK DLM DUNIA NI !
      ORANG HATI KERING MCM KO NI LAH JAMBU , YG SANGGUP SALAH KAN ANJING TIME MEROYAN !!!!

      0

      0
      • lynn says:

        correction. tauke ye, bukan jambu. jambu tu nama group dia dgn yus. nak marah org pun baca lah betul2. kesiann..

        0

        0
  2. Jenab says:

    Kepala hutak kau berjambol

    0

    0
  3. entah says:

    kene ingat zaman dulu ko jambu…hidup ko mcmnr…apeape entah..hahaha

    0

    0
  4. Lara says:

    Apa la samakan dengan anjing, kesian anjing sebagai mahkluk Allah.. lagipun anjing lagi pandai la.

    0

    0
  5. nok gebuzzz says:

    ko ni public figure tauke,ko keluar perkataan kesat mcm ni org bukan marah peminat tu…ko yg paling teruk kena maki hamun sbb ko maki pun bahasa kesat.ni namanyer mengecam diri sdiri.

    0

    0
  6. Lucy says:

    Tidak minat langsung …kadang-kadang lawak entah apa-apa saja, no massage at all

    0

    0
  7. Takziah says:

    dah lah huduh…bahasa n IQ pun selevel kerbau. ini ke artis? yuck.

    0

    0
  8. jambu batu says:

    Jenis manusia cpt lupa diri…baru byk duit sikit dh berlagak…kepit betina sana sini…nnti duit habis kena kikis,peminat lari (kalo ada peminat le)baru sedar muka 2 buruk…masa 2 ko pulak jdi anjing kurap menagih simpati….aku mmg tk minat dgn dia ni bukan lawak pon…tukang sampok lawak org boleh ler…muka dgn perangai sama jer buruknya!!

    0

    0
  9. Fish Fairuz says:

    Kau ckp org tu kafir tp bahasa kau sendiri tak melambangkan kau tu Muslim.
    Malulah sikit pada Allah, kau tak malu ke taukey?
    Beristighfar banyak2 weii…

    P/s: apa yg org tu ckp mmg ada betulnya gak sbb kau asyik tukar2 wanita, bsentuhan bkn muhrim… berdosa, kau sedar tak tu???

    0

    0
  10. zan says:

    jambu ni tak lawak pun sebenarnya. apa la nasib zizan join jambu. elok bg zizan join sepahtu baru gempak

    0

    0
  11. Anonymous says:

    Berani buat berani tanggung le… napa baling batu sembunyi tangan…

    0

    0
  12. Anonymous says:

    Buat baik balasan nye baik buat jahat balasan nye jahat le… dok gitu????

    0

    0
  13. otak berjambul omak ko says:

    Nk bagi salam cam ner kalo ko dok asik berkepit dgn betina kat golok mengalahkan kafir…..ko reti jawap salam ke?ni le org ckp kalo umur dh masuk senja masih tk sedo diri mmg alamatnya spai mati le lagu 2…marah kan budak…..sepatutnya ko malu dgn budak 2 ckp…..umur dh tua tpi perangai mengalahkan budak sekolah…muka dgn perangai sama jer naiknya!!biar muka buruk jgn perangai ikut sama buruk kan dh jdi beruk!!

    0

    0
  14. fairus b sulaiman says:

    Umur dah 38 , dah nak masuk 40 .. sepatutnya yg kuar dkat mulut tu perkataan alhamdulillah ,astaufirlaalazim , masyaallah .beri peringatan kepada pengomen tu cakap elok2 . . bukannya kuar perkataaan sial bodoh anjing kepala otak suma tu … . kau tu dah tua dah pakcik oi .. kau same je 2×5 dgan amy search .. amy seach lagi best .siap p*kim@k anak sndiri lagi ..

    0

    0
    • tikus membaiki labu katanya.. says:

      kau pun sama buruk akhlak laa..istighfar pun salah..mcm tu ke eja..hmmm

      0

      0
      • bila tikus tunjuk pandai says:

        Bodoh le ko tikus,akhlak dan ejaan salah tk de kaitan lansung….kalau cam 2 budak kecik yg tk tau mengeja kira buruk akhlak ker?siapa ajar ko ye?nk komen org tpi npk kebodohan diri…..kesian!!

        0

        0
  15. Mak Esah says:

    Muke ngan prangai same HUDOH !!

    0

    0
  16. Ms. Positive says:

    Suka hati dia lah account dia. Elok pun orang tu kena maki! Ingat manusia tak ada perasaan ke apa? :)

    0

    0
    • Ms. Positive hiv kerrrr says:

      Suka hati peminat jugak nk bgi komen apa…siapa suruh jdi artis…siapa suruh tunjuk perangai dok berkepit dgn betina berganti2 cam jantan jalang…ingat org nk puji ker,mesti le org kutuk….bodoh ker apa?perasan muka lawa ke?plzzz le betina 2 tgok duit ko bkn muka ye….rumah ada cermin tk ni?kalo ada cermin mesti perasanan ko bgi tau, muka ko hodohhh!!

      0

      0
  17. ermmm says:

    nak jd artis sgt. amek kau!

    0

    0
  18. puteri lilin says:

    Laaaa korg pun komen macam suci je. Memang padan la kena maki. Cuba kene kat korang. Tak kene kat korang bole la berlagak suci.

    0

    0
    • Anonymous says:

      Tak le sesuci mana pon tpi kalo buat perangai buruk tu jangan dok banga sangat nak menunjuk2 dengan orang,bila kena maki tau pulak nak marah…jangan le expact orang nak puji pula kalo perangai serupa kacang hantu!!

      0

      0
  19. ryu says:

    kan guwa dh cakap..lelaki muke tak hensem lg playboy dr laki muke hensem…ini pengalaman aku laa kwn aku jgk..muke tak hensem lg teruk dr tauke ni tp awek bertukar gnti dh tu cun2 lak tu..berbeza ngn sorg kwn aku ni muke mmg hensem gile,rmai awek terkejer2 n tergedik2 tp die relek je tak layan..kire setia dgn awek laa ni..so,tak semua laki hensem playboy n tak semua laki tak hensem tu baik..k bai..

    0

    0
  20. taukey uban says:

    dah kenapa nak menjawab statement budak tak berakal nananano tu sampai mcm tu sekali? lepas jawab, taukey pun termasuk species kurang akal juga..kesimpulannya, anda berdua sama golongan..dua2 mcm org takde agama..

    0

    0
  21. kopisusu says:

    Salam Bang Nara.. Apa kata bang Nara buat realiti show. . Mcm Maharaja Lawak ke.. sure ramai bakat2 natural n fresh dr pengmkomen BN.. drpd uji pengkomen dgn soalan Maths jer.. x happening langsung.. harap 2015 ada somethg new erk.. zzz..

    0

    0