Written by AbangNara | July 2nd, 2010

 sabrina ali bercerai

Pelik tapi benar. Berapa ramai dah pasangan suami isteri yang masuk program Sehati Berdansa dan tak lama lepas tue bercerai. Yang terbaru Sabrina Ali telah disahkan bercerai dengan suaminya. Sehati Berdansa nie ada badi ke apa?

Patutlah Dato’ Siti taknak masuk Sehati Berdansa. Mesti dia dah agak sesuatu yang tak kena. Hahaha. Gurau-gurau je tue ek. Semoga Sabrina Ali tabah menghadapi dugaan ini.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

119 responses to (TAKZIAH)Sabrina Ali Bercerai, Seorang Lagi Mangsa Sehati Berdansa

  1. elya says:

    aik cerai? Emm..

    • cath zee says:

      sehati berdansa ni ade dua mende jer…pasangan yg masuk..kalo tak cerai mesti pregnant..aduh..badi2…tadek sehati ler kalo gitu

      • badi sehati berdansa plus jodoh tak panjang T_T

        • cik says:

          ni bukan sebab badi..bile masuk realiti show nak2 pasangan suami isteri…masuk pertandingan antara artis pulak tu. sape nak kalah? jatuh air muke maaa…tu pasal sanggup tinggi2 sore ngn laki/bini. (punce pergaduhan) sampaila ke penceraian. Sume nak ikut perangai kafir laknatullah tu

        • rosh says:

          arituh tgk program (lupe nama) yg misha omar jd pgacara tuh…

          nmpk ok jer …ngan anak dia yg comel tuh…

          tp kita yg kt luar nie tak tau apa kisah sbnarnya…hanya mereka jer yg tau…apa pun buat sabrina…teruskan kehidupan anda…apa yg berlaku jadikan pgajaran dan pglmn hidup…

        • aku je says:

          sbb tu aku x setuju sgt program sehati sejiwa kat rtm (yg misha omar hos tu) jemput pasangan muda2 yg kawin br sethn dua..beria prong prang cakap itu ini..tup2 bcerai. jemput la pasangan yg dah lebih 20 tahun dapat kekalkan rumahtangga, baru betul boleh kongsi pengalaman untuk dicontohi

        • mazlin says:

          betul..betull..betul…

    • FASHA_SANDHA NIH! says:

      hehe…badi…tgk la apa jd dgn psgn pengacaranya…dua kali ber’cerai’…

  2. suka2 says:

    Badi…….

  3. lepas sorg2 cerai…nak kate badi mcm xleh percaya…semua ni semua takdir…ajal maut jodoh rezeki semua di tangan Tuhan

  4. akusukeBN says:

    TAKZIAH UTK SABRINA…

  5. pembaris says:

    bukan badi la.. bg aku.. slpas msuk shati bdansa dua2 jd bz,dua2 psgn jd glemer,job bertimbun..yg somi suma awek usha jek..aim jek.. is3 lak bz.. lame2 cerai :(

  6. natts says:

    jodoh,ajal.seme Allah dah tentukan…doakan yang terbaik utk semua..

  7. Norulhuda says:

    semoga tabah mengharungi liku hidup. mungkin ada hikmat disebalik perpisahan ini…

  8. cili says:

    takziah..psgn ke enam sehati berdansa cerai.

  9. princess says:

    gud job…..

  10. apa2 ajer says:

    BERCERAIII…!!????? TAK TERKEJUTNYA AKUUUUU….!!!!!!!!!!! KUI KUI KUI….!!!!!!!!!!!!!!

  11. cikedi says:

    mmg ada ckp gak dgn member…huhuhuu sehati berdansa ni depa kata suweyyy….

    • donut_cute says:

      a’aa betul tu.

    • adeknowray says:

      ala….ni sumer Qada n Qadar la…. Allah dah tentukan… Maybe mmg diorg dah ada masalah rumah tangga n join program ni utk cuba rapatkan lek hubungan mereka tapi xberjaya so bkn program ni yg bawa badi….
      Semoga mereka ni tabah dgn ujian yg diberikan….

      • dd says:

        jangan lah cakap bahawa Allah telah taqdirkan sesuatu yg Dia benci..

        Kebanyakannya pasangan2 tu sendiri yg menyumbang kpd perceraian masing2. Talaq adalah di tangan suami.

  12. sfa says:

    aku rasa lepas ni ramai artis dah tak nak masuk sehati berdansa dah! hahaha

  13. Zaza Muhammad says:

    xelok caye mende2 karut camtu, badi, suewy etc.. kang ble effect iman kite sbb percaya kpd qada’ dan qadar tu rukun iman ke-6…

    alaa.. again? dah 2x xmenjadi perkahwinan Sabrina, harap2 dia tabah ngan dugaan Allah kpd dia…

  14. aku says:

    aku x nak bercerai nga lakiku.. jauhi dari diriku… amin

  15. miey says:

    SESAPE BLH X TLG LISTKAN ARTIS YANG MASUK SEHATI BERDANSA YANG DIVORCE

  16. KK says:

    Asheed Def Gab C dan pasangannya, Sharifah Noor Shima; Atilia – Ariff Johan Abdul Aziz; Dira – Tengku Shafiz-Rullah Tengku Mohd Shahid; Radhi OAG – Shazlin Sharif dan Anne Ngasri – Abdul Wafi Hassan, sume da… sabrina…. pasni???

  17. gadis moto... says:

    tuhan bg ptunjuk dan pembalasan tuh… elok la tuh, dlm rncngn tuh, suami biarkan isteri pakai seksi2, mane la nk dpt berkat dlm hidup…

  18. Cube says:

    Alaaaa…memang mostly pasangan yang dah bermasalah yg mask rancangan ni, nak jernihkan rumahtangga diaorg. Tapi apakan daya, gagal lor….

  19. miey says:

    TIMA KSH UNTK LIST 2.PASNI MAYB LISDAWATI??????//

    • miss_pinky says:

      xbaik ckp cmtu.
      kite doa jodoh drg pjng la.
      msg2 pn da ad anak.
      sian ank drg.

      • tyra says:

        2la…better kte doakn kebahagiaan mrka…jgn la doa bnde yg xbaek…semoga semua hdp bahagia di dunia n akhirat…amin…

        • TRIPLE J says:

          ader nyer yee.doa orang cam tu..
          kna diri sendiri bru tau.
          doa ler yg baik2..bior ler depa x knal kita pun..
          dah jodoh dorang sampai kat situ jer nk wat cam ner?
          kna terima qada& qadar allah.

    • pizza says:

      Menda la ko ni miey…….. Bila pasangan suami isteri bercerai, yang malang sekali ialah anak2. Hanya anak2 mngsa penceraian ibu bapa jer yang boleh paham “sakitnya” berada dlm rumahtangga yang berderai.

  20. haza says:

    jaga la hubungan anda dengan yg tersayang okeh!

  21. ana says:

    TAK KUASE AKU….

  22. Reena says:

    Dah takde jodoh, tak sefahaman, cannot go.. bercerailah jawabnya..

  23. maria says:

    cerai berai ni mintak la dijauhkn..sayangi pasangan dan rumahtangga anda..sedih la bile tgk kes artis bercerai berai ni semakin menjadi2..

  24. ascariz says:

    same mcm icon pisau cukur Gillete. sume badi. Tiger Woods, Roger Federer, Thierry Henry

  25. wtf says:

    perjumpaan itu mengapa terjadi…saatku tak bisa memiliki dirimu…

  26. ady says:

    ala….host Sehati Berdansa pun clash jugak…ini la badi asal SB…hehe…1st Fahrin – Linda Onn then Fahrin – Scha…

  27. BASHIR says:

    ALLAH TARIK KEBERKATAN DLM HIDUP..NI LA NATIJAHNYA BERJOGET2 DEPAN ORG RAMAI..

    • fasha here says:

      kalau nak bercerai tak yah joget joget pun leh cerai.. ada yg balik mekah, sampai tanah air bercerai pun ada.

  28. biasalah cerita artis sekarang..

  29. amy_comel says:

    tapi yang pasti JUARA sehati berdansa..BELUM ada yang bercerai..so, tlg la percaya pada jodoh..bukan badi la..

  30. Jamal Rafaie says:

    Jodoh pertemuan di tangan Tuhan..

  31. winda kuncoro says:

    ramai2 yg masuk sehati berdansa ni…yg mmg btol2 loving couplenya ialah VANIDA dan SHIDEE….btol x kawan2?

  32. syasya says:

    Bila join sehati berdansa ni, baru diaorg tau perangai masing2. Sebelum ni, jarang jumpa. Bila dah tiap2 hari jumpa dan bekerjasama baru tau sapa ego. Jadi ini lah jadinya… aku harap berhentikan ajelah rancangan tu… bkn bertambah elok. betambah-tambah masjid yg dibina habis runtuh dek rancangan yg entah ape2 tu…. so pikir2kan lah…… yg jadi mangsa anak2 mereka yg comel2… cthnya ann ngasri…

  33. aries_april says:

    sehati brdansa ni mmg badi la..sapa yg msuk…conpon nk cerai…
    :-)

    tp smua tu kan jodoh..
    maybe kbhgian ni bkn milik mrka.

  34. anawan says:

    ada la juara yg bercerai..anne ngasri tu..dia kn juara musim yg terbaru ni..apa de~~

    • miss_pinky says:

      ko tgk ke x rancangan ni.?
      ape da.
      last year,pasangan sean dan nana la menang.
      anne dan wafi terkeluar.
      klakar tol la ko ni.

      • tyra says:

        anne n wafi musim p’tame la klu xsilap…naib juara time vee n shidee menang….musim ke-2 lisda n fauzi…musim 3 br sean n nana…anne n wafi dpt no 2..bkn juara

  35. Nadri says:

    kesian…seorang demi seorang artis malaysia bercerai pd tahun nie..lepas nie tak tahu giliran saper pulaks..

  36. megahertz says:

    hm… don no lh wat 2 say… takziah…

  37. miss zorro says:

    pasni rancangan TV msia kenela wat rancangan yang lebih berilmu n bermanfaat pada artis suami isteri supaya lebih diberkati hubungannya…program2 berunsur hiburan ni dah keterlaluan sgt kat msia ni…dah terlalu banyak n berbahaya sebenrnye…hope pasni pihak hiburan TV dapat brainwash lebih sikit untuk adakan program lebih menjurus kepada program hiburan yang lebih matang tapi masih boleh dapat rank tertinggi skali pada setiap tayangan…insyaAllah..

  38. insan says:

    pelik2..ramai tul artis sehati berdansa bercerai…nape ek…ade badi pe kat program realiti tu …kene siasat..huhu..tp tu le smua dah ditentukan …

  39. mane ade badi dlm dunia nie..
    sumemye dah ditentukn Allah!!
    sesipa yg pcayekn badi nie..
    hkmnye..khurafat..

  40. ajuera says:

    ssh nk tgok artis ni kekal dlm rumahtangga..kebanyakkan nya bercerai berai..yelah tgok punca pencarian rezeki diorg pon korg nilai sendiri la..huh!

  41. acu81 says:

    hurmm..pasni slow2kan laa program sehati berdansa…banyak negatif dari positif…

  42. dunia artis says:

    risaulah tengok dunia artis sekarang. cerai berai saja. emm…entahlah. apa-apa pun segala pekerjaan yang kita lakukan mestilah di BERKATI oleh ALLAH swt.

  43. Kebanyakan kerja artis ni memang tak berkat pun..

  44. pening says:

    rasa2nya rancangan sehati berdansa tu patut dihentikan je, lg elok..walaupun rncangan tu melibatkan pasangan suami-isteri, tp bnyk menonjolkan adengan2 yg kurg manis utk tatapan umum..kemesraan tu x perlulah ditayangkan dikhlayak ramai..cukuplah dirumh saja..kdg2 dgn pakaian yg agak menjolok mata, cara tarian yg menghairahkan..sepatutnya semua tu menjadi rahsia rmhtangga, bkn jadi santapan mata yg bkn muhrim…ni cuma sekadar pandangan saya…

  45. bookie says:

    ish rugi dah lah bini dia ni lawa mantap plak tu badan macam anak dara

  46. captbokkhari says:

    salam,

    Percaya pada qada dan qadar. Takdir penentu juga..

  47. kawin kejap kedian cerai..kawin kejap kedian cerai..hmmm…

    kesimpulannya, jgnla jd artis

  48. Beritaberiti says:

    Dah xde jodoh lagi nak buat macamana kan? Yang penting kedua-duanya bercerai secara baik.Hal orang jangan duk sibuk sangat. Sibuk hal sendiri dulu.

    • Mia says:

      agree with you… ucap takziah je lah… jgn disingkap hal rumah tga dan keburukan org.. baik kita pastikan kebahagian rumah tangga kita sendiri… apapun soal jodoh tu ketentuan Tuhan…. xder maknanya badi ke ape, sume kebetulan

  49. idam says:

    takziah wat sabrina., rajin2 la ngemas rumah dan memasak untuk masa akan datang., jangan la biar rumah berselerak dan makan kat luar jer….

  50. […]   Pelik tapi benar. Berapa ramai dah pasangan suami isteri yang masuk program Sehati Berdansa dan tak lama lepas tue bercerai. Yang terbaru Sabrina Ali telah disahkan bercerai dengan suaminya. Sehati Berdansa nie ada badi ke apa? Patutlah Dato’ Siti taknak masuk Sehati Berdansa. Mesti dia dah agak sesuatu yang tak kena. Hahaha. Gurau-gurau je […] Beautiful Nara […]

  51. Rooney says:

    Ni mesti suami dia main perempuan lain di belakang.

    Ye la orang hensem.

    Orang perempuan boleh je hidup menjanda sampai mati, tapi kalau lelaki? Umur 70 pun nak kawin lagi.

  52. View My Blog says:

    hmppp….
    entahla…..
    cerai berai dlm dunia artis semakin popular..

  53. Fact-oriented Person says:

    Perceraian, harapnya kalau boleh jangan disalahertikan sbg taqdir..kerana kuasa melafaz cerai ada pd lidah & mulut seorang suami.. Allah tidak mentaqdirkan sesuatu yg Dia benci, “abghadul halaal ilallaahi at-talaaq”.

    Talaq itu dihalalkan & terdapat dlm Quran, namun perceraian adalah terletak pd diri pasangan tersebut. Pasangan, kedua2nya haruslah bermuhasabah diri & renung2kan sama ada sepanjang perkahwinan, kedua2nya telah melakukan yg terbaik..yakni kedua2nya telah berusaha ke arah kebahagiaan..

    Kalau sket2 nak bergaduh, sket2 nak mintak cerai, & isu kecik pun nak lafaz cerai, yg curang, yg suka pukul, yg kaki kelentong, yg ada ego terlalu tinggi, yg berlakon peluk laki / pompuan sana sini, yg tak jaga agama, yg suka bersosial, & mcm2 lagi, semua tu adalah penyumbang kpd perceraian.. Semuanya di lidah (kuasa) suami.

    Kalau terlafaz talaq, sama ada dlm keadaan marah sgt2 atau mabuk yg sengaja, semuanya menjatuhkan talaq.

    Satu lagi, restu & redha ibubapa amat penting dlm nak mencapai kebahagiaan hakiki dlm rumahtangga..kerana banyak pasangan yg telah bercerai kerana hal tersebut. Oleh itu carilah pasangan hidup yg direstui ibubapa & baik orgnya di sisi Allah..insya-Allah selamat & bahagia rumahtangga..;-)

    • Fact-oriented Person says:

      Sy bg contoh mudah dlm nak huraikan erti ‘kuasa’ talaq pd suami.. Sbg contoh (selain siu talaq), katakanlah seorang lelaki diberi sepucuk pistol di tangannya & pistol tersebut secara hakikatnya (dgn izin Allah) mampu membunuh sesiapa saja.. Oleh kerana terdorong perasaan marah yg terlampau & kebencian yg amat sangat atau kerana suka2, lelaki tersebut telah melepaskan tembakan secara sengaja lalu membunuh orang lain.. Dlm hal ini bolehkah kita mengatakan bahawa Allah telah mentaqdirkan lelaki itu membunuh org lain?

      Begitu jualah dlm hal talaq.. Renung2kanlah & sy mengalu2kan pertukaran pendapat dlm hal ni. PEACE

      • Jiji says:

        Dapat ktne ni? Pnjngnyer… Copy paste ek?

        • Fact-oriented Person says:

          Panjang ke? Memang dari dulu sy suka post panjang2 komen sy kat sini..try la search kat mana2 kot2 sy ada copy & paste. Ini sekadar apa yg sy faham berkenaan konsep perceraian & taqdir tuhan.. Wallaahu’alam bisshowaab..

        • Rooney says:

          Bukan copy paste. Too much free time.

        • Fact-oriented Person says:

          Maybe…;-)

  54. malaysian says:

    artis……biasa la…..

  55. sabrina ali says:

    jgn men tuduh2 tau..uol xtau apa2, baik senyap…

  56. Kak_teh says:

    Salam….Bang nara or sape2 jela…bole tak buat senarai nama peserta sehati berdansa yang dah bercerai..n bole tak senaraikan ikut urutan mana yg bercerai dulu….

  57. aku says:

    artis cerai.. dia x heran.. leh kwen smpai 5kali… untung dia.. kita org biasa.. kwen sekali je.. sanding x glamor pun x pe.. janji smpai mati hendaknya…. amin

  58. Rooney says:

    Ramai betul ustaz kat sini, dekat BN bukan main berkata-kata.

    Di belakang amboi mengalah kan budak sekolah.

  59. arechu says:

    nak kata badi? ya ke? mungkin…coz ramai kapel yg masuk SB tak kekal lama. Kenapa ya?..sebenarnya semua ni berkaitan ngan jodoh. Dah jodoh diaorg x pnjg, x boleh salahkan SB gak…manusia cuma merancang, Allah yg menentukan semua..

  60. [email protected] says:

    mereka bercerai krn takdir.
    bkn krn badi program tv..
    jgnlah takbur dgn kjadian Allah.
    doakn slot shati bdansa dpt mgeratkn hbgn suami isteri….

  61. sailormoon says:

    erm… doakan yang terbaik untuk mereka dan juga diri kita sendiri…..

  62. Hey check out my blog too. I hope i have some fun stuff too.

  63. Meda Sueda says:

    Seeing that i have been exploring temporarly for a pleasant study with reference to this one topic . Researching in Yahoo I lastly came across this web site. Reading these details I am relieved to convey that I get a good uncanny feeling I came across precisely what I needed. I most certainly will make sure to remember this web-site and check it out consistently.

  64. Legalsounds says:

    Pretty good post. I just stumbled upon your site and wanted to say that I have really enjoyed reading your opinions. Any way I’ll be coming back and I hope you post again soon.

  65. porno izle says:

    I assumed it was likely being some unexciting old report, nevertheless it definitely compensated for my time. I most unquestionably will post a link to this article on my web page. I am convinced my visitors are planning to find that realistically helpful.

  66. Legalsounds says:

    A thoughtful opinion and ideas I will use on my blog. You’ve obviously spent some time on this. Thank you!

  67. Jaime Pryer says:

    Thanks for all of your work… Which was a very great article Please keep writing because I really like your style a lot.

  68. One of the best articles we have ever read on the internet! I recommend it for sure all your friends, so you may want to look you think that the Internet should be more people writing such a wonderful message. If you can recommend me more such articles on these topics, please have some information.