Written by AbangNara | December 12th, 2014

Sama-samalah kita sedekahkan Al Fatihah kepada ibu penyanyi popular, Awie yang telah pun meninggal dunia kira-kira jam 8 pagi tadi. Ibu Awie yang bernama Azizah Abdul Hamid berusia 75 tahun dan telah pulang ke rahmatullah di kediaman penyanyi tersebut di Ukay Perdana.

ibu awie meninggal duniaSama-samalah kita sedekahkan Al Fatihah buat Allahyarhamah ibu Awie. Semoga beliau ditempatkan di kalangan orang beriman. Salam takziah diucapkan kepada Awie dan keluarga atas pemergian ini.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

36 responses to (TAKZIAH)Ibu Awie Meninggal Dunia, Al-Fatihah

  1. nok gebuzzz says:

    takziah buat awie n family…semoga tabah menghadapi dugaan,Al fatihah..

    0

    0
    • mutiara says:

      takziah awie & family.
      al fatihah

      0

      0
      • Oh Noooo! says:

        pakai le pakaian yg elok2 sikit bro.
        ibu ko tu wei…kalau iya pun ko rocker ke apa ke, jadi lah anak yg tahu hormati ibu. dah mcm nak pergi melepak je.
        anyway, takziah.

        0

        0
        • Anonymous says:

          Ko nampak tak dia sentengkan seluar dia tu..mungkin sblm tu dia uruskan tempat mandi jenazah ke..takpun uruskan Tanah perkuburan ke..benda tu pun nak kecoh pehal…hormat la sikit. mak dia baru meninggal…

          0

          0
        • melati says:

          sijil kawin yg sah menjamin kes penceraian yg bahagia.
          opssss…:D

          0

          0
        • Oren says:

          mak dia meninggal kot.ingat dia sempat sediakan baju melayu 3 persalinan?nak iron bagai?

          0

          0
        • Anonymous says:

          hal mcm ni pun di kondem… haihhh pelik.
          **kalo belum rasa situasi mcm ni baik duk diam…

          Salam takziah buat awie & family..semoga tabah menghadapi dugaan.

          0

          0
        • minah jambu tlajak habis merah says:

          kau nk awie tu pakai jubbah ha !!! seluar yg awie pakai poooooon nk di jadi kan isu hangat ! awie kan lagi sedih2 bukan Nye awie boleh ikot mak dia kalau dia pakai baju smart pon huh ! mulot macm mulot kiwak ! mintak2 harimau Malaya kalah ngan Thailand lah rabu depan huh ! padan muka kau oh noooooo !

          0

          0
        • Kak Mah Bace Gosip says:

          Sbg lelaki, die masih menutup aurat.. Biar nampak buruk dimata manusia cm ko, dari nampak hina dimata Allah.. Sekian..

          0

          0
      • sekadar menegur says:

        pergi anugerah boleh pulak kau dress smart, emak sendiri meninggal, selipar jepun kau sarungkan? dunia oh dunia,…

        0

        0
        • jemah pkasam says:

          ko nk suruh awie pakai mcm mana? xkan dia nk pakai tuksedo kasut ..mak dia mati weh..ckp tu pikir la..nk bfesyen kat jnazah mmg teruk jahil sgt kot ko ni..

          0

          0
        • mutiara says:

          takkan nak pakai kot pulak, agak2 lah..dah lah takde salam takziah keje nak kondem orang je puuuikkk

          0

          0
        • noname says:

          Dah tu ko nk die sarung kod kasut kulit segale ke? aaaaaddeeee je x kne dimate kome ni… yg pnting seorang anak tu sebaiknye uruskan jenazah ibu bapa dia sendiri. Dari mandi, kafan sampailah kebumikan… Asal dia x pakei bju melanggar syariat udahle. Dari dok cari salah orang, jom same2 kita hadiahkan Al-Fatihah buat arwah. Al-Fatihah. Takziah buat Awie dan keluarga….

          0

          0
        • Hate Stupid People says:

          ko ni bodoh ke hape.. kau bandingkan dgn majlis anugerah.?? kalau mak bapak ko meninggal. ko sempat ke pakai smart2 nak urus pengebumian dia semua.. teruk perangai..

          0

          0
        • minah jambu tlajak habis merah says:

          tk payah nk tegorrrrrr…lu sapa beb !! kau nk awie tu pakai baju untok gi belakon atau menyanyi untok antar mak dia kt kubor gitu ???????? pergi anugerah tu lain lah !! biasa la pakai selipaaaaaarrrrrrr tkan nk pakai boot rock !! nanti kalau mak kau mampos ha kau pakai la baju hari raya yg cantek2 kilat2 ok !!

          0

          0
        • komen ko paling bodo yg pnah aku b says:

          kat pdg mahsyar ko sorg je yg nk bfesyen..sb ko sanjung sgt majlis anugerah..dlm kubur ko pakai kemas2 wasiat kat family ,kena baham kat cacing pun xpa,yg pnting fesyen..

          0

          0
      • pleasee jaga adab says:

        budak kecik dlm gambo tu pun tahu pakai baju melayu… :(

        0

        0
        • minah jambu tlajak habis merah says:

          pakai seluar or selipar atau baju T atau baju ape2 pon itu semua tk penting ! yg penting doa untok ibu….

          0

          0
    • k bye says:

      seluar mcm nk gi berkelah…adoi la. semak otak tengok rockers kapak.

      0

      0
      • superfriend says:

        sedihhh.. di Malaysia ni masih wujud lagi rupanya manusia otak singkat mcm korang semua ni —-> ‘k bye, pleasee jaga adab n melati dan seangkatan dengan meraka”..

        betul kata Imam Shafie: “Aku mampu berhujah dengan 10 orang yang berilmu tetapi aku pasti kalah dengan seorang yang jahil, kerana orang yang jahil itu tidak pernah faham landasan ilmu”.

        0

        0
      • anoy says:

        apehal la korg ni..pakai baju apa pon nk pertikai..ko belum merasa lagi situasi cmni jgn sibuk kondem org bole..kalau ko sok xtahu la ko pakai apa kan…

        0

        0
      • awak nii.. says:

        pernah tak pergi kubur? tengok org uruskan jenazah? pernah tak tengok org gali kubur? Nak gali kubur pakai tuxedo ke? nak pi maneeeee…

        0

        0
  2. jemah pkasam says:

    takziah awie..

    0

    0
  3. Bedah says:

    takziah dari kak Bed buat Awie…

    0

    0
  4. melati says:

    bagus budak yg pakai baju melayu tu ye…tahu hormati org yg telah pergi. yg ko?

    0

    0
    • mutiara says:

      ko lagi tak pandai hormati org yg baru kehilangan..jangan sok berbalik kat ko.ape ko tak cakap je org laen yg ziarah pakai tshirt je..pakai baju ape pon tak kesah..janji sesuai..

      0

      0
    • Anonymous says:

      kalau tak faham baik jgn ko byk cakap melati… simpan sikit ego dan kebendulan awak.

      0

      0
  5. aulia hazea says:

    pakaian seseorang tak menjamin syurga..tu hak dia..kita pertikai bkn dia dgr..dr ckp jahat blkg awie..baik dtg jumpe tegur..tu br cool..salam takziah dr seorang muslimah

    wau alif lam sim sabdu atas was lam alif atas la mim depan mu..wassalamu..

    0

    0
  6. Ibu Merah@5469 says:

    Takziah buat Awie dan keluarga. Semuga roh bonda di tempatkan bersama-sama org yg beriman dan diberkati Allah. Bila dlm suasana begini, apa yang tercapai jer kita pakai, walaupun selipar jepun sebelah lain..

    0

    0
  7. kamon la kamon says:

    baju pun nak jadi soal.. ntah ape2.. mmg gitu le selalunye.. bz nk uruskan mcm2.. pakai ringkas aje janji sopan.. dh nnt dia nk sambut jenazah mak dia dlam kubur.. mase kebumikan tu.. x kan nk pakai sut segale.. budak kecik tu anak dia.. x bz.. pandai la mak sedare dia uruskan pakai baju melayu ke ape.. ntah ape2 la korang nie. korang x rase lg.. dah rase nnt tau la.. mcm mane keadaannye.. xde mase nk pikir baju baju nie dah.. pikir nk uruskan jenazah je..

    0

    0
  8. ju jo says:

    baju melayu bukan pakaian rasmi org meninggal wahai makluk muka bumi yg kurang akal.
    as long dia tak bertelanjang bulat apa yg engko sakit jiwa. hadei.

    0

    0
  9. kenit says:

    tahziah buat awie sekeluarga..ape lar yg di kecoh kn sgt psl pakaian dia..saudara mara korang yg meninggal korang pakai mcm mne??..xkn nk pakai kod plk..alahai manusia skrg pemikiran..org dh meninggal xde nk fkr baju ape nk pakai lar….

    0

    0
  10. murukuya sateri says:

    Takziah…awie.
    dengan perginya ibu ke rahmatullah..hilanglah satu nikmat dunia…doa ibu, doa tanpa hijab.Sekarang awie kenalah banyak berdoa..kadang2 kita dilindungi Allah, diredhai, Allah, Di rahmati Allah.atas doa ibu yang tidak putus2….
    lets do good to our parents, jom balik kampung jenguk ibu bapa, don be like malim kundang…

    0

    0
  11. puteri says:

    Innalillahiwainnaillahirojiun….
    Al fatehah…

    0

    0