Written by AbangNara | October 7th, 2010

raja azura kak engku bercerai

Nampaknya rumah tangga Raja Azura atau lebih dikenali sebagai Kak Engku sudah tidak dapat diselamatkan lagi. Raja Azura telah sah bercerai dengan suaminya, Adzmin Tan Sri Osman pada 28 September lalu. Kedua-duanya telah cuba menjalani kaunseling tetapi tetap gagal untuk menyelamatkan rumah tangga mereka.

Kami kagum dengan ketabahan Kak Engku yang tetap bertugas seperti biasa di konti Sinar Pagi walaupun telah bercerai hampir selama seminggu. Memang tabik respek. Salute. Sungguh cekal hati seorang wanita ini. Semoga di masa hadapan juga terus tabah dengan dugaan dan cabaran ini.

Raja Azura dan suami ada 3 cahaya mata iaitu Megat Muhammad Raziq, 8, Megat Luqman Hakim, 7, serta Puteri Mia Maizurah, 4. Walaupun telah bercerai, kami berharap agar kasih sayang mereka berdua terhadap anak-anak tetap tidak akan berbelah bahagi. Jangan biarkan anak-anak yang menjadi mangsa.

Takziah kami ucapkan kepada Raja Azura atas penceraian ini.

P.S: Like our Facebook Page and follow our Twitter below

137 responses to (TAKZIAH)Raja Azura @ Kak Engku Sah Bercerai

  1. topo says:

    tu la.. dengar kak engku pagi2 macam biasa je.. hmmm

    0
    0
    • xde jodoh kan.harap kak ku tabah. jauhkanlah rumahtangga aku dari perkara gini. amin ya rabbal alamin…

      0
      0
      • gorgon says:

        suami dia dah tak tahan agaknyer dengan lagak2 bodoh melampau masa mengacara ewah2.. kahkah..kah tahniah buat si suami! kahkahkah

        0
        0
        • Farhan says:

          Gorgon: Kau ni apalah cakap mcm tak d ilmu, rasanye kau belum kahwin ni, cakap mcm budak belum akil baligh…kau suka ke bercerai, insyallah pabila kau berkahwin nanti, akan bercerailah kau,

          0
          0
        • misteri says:

          farhan : ko ckp mcm tuhan je,tu mungkin pendapat die,masing2 ade pendapat sendiri..mungkin die terlalu geram dgn cara KE dalam ewah2 dan sinar pagi…mmg kita x suka bercerai,tetapi kita pon x suka kalau dpt bini mcm tu…btl x??? xtaulah klu ko suka….klu laki die pon x btol sekurang2nya xla di depan UMUM…so???

          0
          0
  2. LieYa says:

    takziah..hmm

    0
    0
  3. shazha says:

    takziah diucapkan…semoga kak engku akan sentiasa tabah dalam menjalani hidup…

    0
    0
  4. azie says:

    siannye kak engku..tabah sungguh hati die

    0
    0
  5. Amber says:

    takziah….

    0
    0
  6. KakLong says:

    Baru dgr celoteh dia pg td pasal hal rumahtangga…
    mcm ok jer..siap bg tips2 romantik….ishh2…
    sungguh tak kusangka..terkedu ku seketika..
    bersabar la yerr….

    0
    0
  7. sakura says:

    ish3 baru smlm baca yg kak engku ckp rumah tangga die ok…huhu tup2 dah cerai????

    0
    0
  8. emilda says:

    ptt la aritu nmpk die jalan sorang2…

    0
    0
  9. mys abby says:

    harap kedua2nya tabah..jgn lupa tanggungjawab anak2 yer….

    0
    0
  10. tina says:

    Takziah…semoga tabah dgn dugaan allah….

    0
    0
  11. mys abby says:

    b’doa moga ada hikmah disebalik semua ni…Allah lebih mengetahui segala2nya….

    0
    0
  12. aku says:

    seorang insan yg kuat semangat….kuat k.e…we love u…..

    0
    0
  13. aries_april says:

    takziah..maybe dh xda jdh…

    BTW/..pg td kat sinar….still sma…
    gmbra sllu…cnthnya pd arts lain la..
    x cmpr mslh krja ngna prbdi

    0
    0
  14. aleya says:

    sabar dan tabah hadapi perpisahan.

    0
    0
  15. Miss pocO says:

    asam garam artis…ape nak heran…

    papon, kuatkan smgt…hidup mesti diteruskan…

    0
    0
    • SWEET says:

      Betul tu Miss Poco
      Asam Garam ARTIS
      Dok dendiam je
      Jgn buka aib pasangan masing2 dah
      Menang Jadi Bara
      Kalah Jadi Abu
      Bak pepatah org tua2

      0
      0
  16. shizuka says:

    tabahkan hati kak engku…moga kehidupan lepas ni lebih bagus…x payah tension2 lagi…apa2 pun kita bertindak mengikut maklumat…hehehehehe

    0
    0
  17. apa nak jadi daaa…

    0
    0
  18. asrar says:

    takziah kak engku.. kene percaye, penceraian ni ade hikmahnye… amik pengajaran dan teruskan kehidupan utk anak2..

    0
    0
  19. Ok je says:

    Ada hikmah disebalik tu, mana tau jodoh ngan abang SY pulok

    0
    0
    • kak nam says:

      mau nyer? kan KE cakap.. kalau payung xmo, tapi emas dia nak… hehhehehhe… KE penentang kuat poligami lol…..

      0
      0
      • aku says:

        monogami tu pahaman baru (relatively) kat dalam agama kristian. yang kita dok ikut pi benci poligami tu naper? ni lah dia antara fitnah wanita di akhir zaman.

        0
        0
  20. uiks, aritu dia deny kat paper kata dia p kaunseling …. pe2 pown smg dia tabah

    0
    0
  21. feyus says:

    Bagaimanala pula dengan nasib anak-anak mereka nanti….Jangan sampai anak2 terabai sudah…
    Mata pensil boleh dibuat seni????

    0
    0
  22. able says:

    normal la artis malaysia bercerai…………

    0
    0
  23. PapaRazzi says:

    Kuatkan semangat Kak Engku..takziah!!
    dah xde jodoh nak buat macam mane kan…
    hidup mesti diteruskan…;)

    0
    0
  24. min says:

    no wonderla…bila dgr sinar pagi kak engku slalu emo bila citer psl umahtangga…psl org ketiga…kdg tu malas nk dgr sbb kak engku slalu over bila bab ni…neeway,harap kak engku dpt teruskn hidup demi diri sndiri dan ank²…

    0
    0
    • jeng2 says:

      bg aku kalo suami dia ada org K3 pun kita xle salahkan suami dia je..tgk lah gak gelagat kak engku dgn nabil dlm ewah2..dr episod awal dlu..mcm xda batas2…sbg seorg yg bgelar isteri.

      0
      0
  25. cikedi says:

    takziah….

    0
    0
  26. KE...SY says:

    KE,KE….SY KAN ADA…

    0
    0
  27. just wondering says:

    teringat komen2 fact-oriented mase bn post pasal kak engku g kaunseling.

    pape pn,trimalah takdir ini seadanya.-peace-

    0
    0
  28. Opz! says:

    sabo jelah kak ye….dugaan….:)

    0
    0
  29. zul says:

    tapi pelik jugak…idah dah abis ke baru seminggu cerai…sepatutnya bukan ke 3 kali suci? klau tak abes lagi knp kuar kat radio.

    0
    0
    • amy lara says:

      mmg la x abis lg.. tp xkn la sampai 3 bln KE nk brkurung je kt umah x pg keje…

      0
      0
    • Anonymous says:

      owh.. kalo cmtu 3bln la xyah mkn..xyah buat ape2.. melangok je kat rumah.. sebab bercerai… dah mmg keje dia DJ radio… kena la on air gak..

      0
      0
  30. asiah says:

    memang dah dijangka .. x terkejut pun ..

    0
    0
  31. geram says:

    dalam metro cakap azura sedih sangat .Dah bercerai buat apa nak bersedih.Bukan kah itu yg dipinta bersama .Maseh nak berlakon lagi .. nak menutupi kelemahan mereka bersama .. Perceraiaan yg sedih adalah kepada anak anak .. makbapak memang tak guna .. hampeh ..!!

    0
    0
    • anti kutuk2 says:

      ko ni da kenapa melalak2 kt cini…suke hati je ckp mak bapak x guna…kalau 1 hari nanti ko kawen pastu cerai ko ni mak bapak x guna jgk kan….mulut tu jgn over…sat g blik kt ko balik br tau…jaga diri sendiri sudah..nk tulis pk pakai otak..jgn pk pakai lutut….

      0
      0
    • jiran2 says:

      berlakon je sedih2 tu … sebenarnya dah rasa angkuh sbb dia punya income lagi byk dari laki dia … nyesal kawen ngan org tak berapa kaya …

      0
      0
  32. che mie says:

    ish saya baru tau saja ni

    takziah la… nak bt lagu mana

    0
    0
  33. donny says:

    dengar kak engku steady je pagi2..hehe

    0
    0
  34. Bom aTOM says:

    Kenapa sekarang ni Bercerai macam perkara biasa jer?
    Tak kiralah artis ke bukan artis.
    Nak kata tak serasi, ada yang dah bertahun2 bercinta.
    Mana silapnya?

    0
    0
  35. chix says:

    mulut bising sgt…laki mane yg tahan….aku tgk dulu sekali, kat subang parade, dia marah2 org gaji dia macam marah anjing kurap…..dah ler suare besar, terkejut aku bile dgr….tgk2 minah ni….org gaji dia muke terkulat kena marah2 in public….tah2 dgn laki dia pun bising2 camtu….tu sebab marriage jadik camtu….org kate, nak tau pompuan ni camana perangai dia, tgk mulut dia…bising2 ke pendiam….tu jek….

    0
    0
    • manjalara says:

      memang la dia mulut bising, selalunya org mulut bising hati nya baik, yg bercakp lemah lembut tak leh percaya hati perut busuk, yang aku tahu laki dia tu memang playboy sejak zaman bujang lg, sape tak kenal dia kat alor star, playboy apatah lagi semasa zaman bapak dia jadi MB kedah dulu…..palayboy sakan, aku ingatkan dia dah kawin dgn kak engku blh berubah rupanya tak berubah-ubah juga.

      0
      0
      • K says:

        tul manjalara..org yg diam2 ni kdg2 lg bahaye..org yg nmpk lembut ayu kdg2 lg keras hatinye.. k.engku mulut bising & laki dia agak pendiam..nengok lar..yg ada org ke3 ialah suaminye..bagos ker camtu? diam2 ubi rupenye miang keladi.. so saper lar ko nk judge camtu chix?

        0
        0
        • isteri org says:

          Bolehke /sape kite nk judge isi hati org tu jahat ke tak? tu hanya ALLAH SWT shj yg tau..kat sini septutnye mulut bising memng tak bermakna hati jahat tetapi bakal mencerminkan sifat..kalo mulutnye bising tapi positif tnpa menyinggung hati org memangla baik tp kalo da mulut bising laser tak bertapis berckp,memalukan org depan org ramai,comment suami2 org len negatif hanya menambah prasangka isteri kpd suami padahal die pon tak kenal sape dan ape sifat suami org tu,last skali suh si isteri mintak cerai/nasihat tak bernas..tu nak kate ape?same je ngan si pendiam berhati jahat tu..sy memang pendengar setia n minat KE memula smpai bergaduh ngan suami dlm kete hanya kerana topik yg dibincangkan dlm sinar tp lama2 dgr ,panas hati juga bile dgr die bnyk bg petua2 meruntuhkan rumahtangga org smpai sy n suami terdetik die akan terkena juga nanti..sy taktau kalo memang tugas die utk jd “pembngkang” kaum lelaki dlm sinar supaya dpt rating tinggi..tp inila perkara BODOH..bukan menambah baik hubungan org tp lebih menimbulkan rasa curiga isteri pd suami..sy sendiri terpengaruh pada mulanya..HAKIKATNYE JAGA MULUT..sy minta maaf kalo sy comment tdk berpihak pada KE..sy neutral.tp kalo boleh HENTIKAN LA comment2 negatif.sbg isteri, artis pulak tu jagala mulut mane pergi budi pekerti perempuan brgelar isteri kalo tak reti jg adab diri sendiri…jgn samekan hampir kesemua keburukn lelaki/suami org dgn tuduhan2 tak elok..sy suke Abby Fana je yang ganti yela skurang2 nye mulut tak ‘over’ kalo KE bg nasihat positif dr negatif sy sokong die…takziah juga sy ucapkan ..sy juga bersimpati,harap KE tabah dan kuat..kalo KE boleh nasihatkan org len maka sy yakin KE boleh menghadapinye dgn baik..skali lg ini hnye pendapat sy..pasal sape salah dlm rumahtangga die hanya die yang tau..tak elok takat meletakkan kesalahn laki die shj sebgai playboy..yela die gak yng pilih,n rase nye kalo die pandai nasihat org takkan die takleh ‘BENTUK’ & ‘control’ husbnd die..
          p/s: nyampah ngan peel artis

          0
          0
        • mangkukayun says:

          Ler , isteri org. yg KE cakap dlam radio tu dia bukan suruh ko terpengaruh… dia ingatkan saja. yg ko guna lutut pasal negatif berkenaan suami-suami apa pasal… ? ko ni mcm x gi sekolah … kan ada perpatah Melayu yg diagungkan berbunya :YANG BAIK DIJADIKAN TAULADAN DAN YANG BSIK BUAT LAH SEMPADAN… So , kalo ko dengar radio tu dengar jer… ikut kata Perpatah Melayu yg famous tu….JANGAN GUNA LUTUT….

          0
          0
        • chix says:

          suke aku lah K, nak kate ape pun….aku cakap pun based on ape yg aku nampak….kalau dah maki org gaji cam maki anjing kurap, dgn org lain pun (suami, anak2/sedara mara/.kawan2) pun bleh wat camtu….bleh terbwk2 sikap camtu….x semestinye, org tu maid, ko bleh marah/maki suke2 jek….org lain pun ade maruah, rase malu gak….kalau dah cenggitu attitudenye, x mustahil lah dgn org2 lain pun dia bleh wat camtu….dlm TV of courselah x wat cenggitu, malulah nanti….turun rating….nanti peminat2 x suke plaaaaak….kenalah control perangai & mulut….

          0
          0
        • jiran2 says:

          cemana dia layan maid, cam tu gak la dia layan laki … tengking herdik tu memang biasa … mungkin laki dia dah abis sabar … suara tu dah la kuat … bila gaduh jiran2 keliling abis dengar sume … tu blom bab dia menrendah2kan laki dia … family dia pun sama … title raja tu buatkan derang ni berlagak … harap2 derang pindah je dari area ni … biar aman sikit kejiranan …

          0
          0
        • budak2 says:

          mangkukayung tu betol2 otak mcm nickname die jugak ar…org bkn cita pasal terpengaruh atau tak…mslhnye skrg die suka MENYERU org buat yg bkn2 nak ikut cara mcm die…aku tgok ko kt sini yg mcm x pi skolah…isteri org tu komen punyelah sopan,berkhemah,padat,tepat..knp plak ko yg melenting???tu pendapat die…ko jarang dgr sinar kape…ko perasan x yg die slalu ttg hukum agama(hukum yg ALLAH tetapkan) dan nak org semua ikut cara die,klu ade org bantah wlupon perempuan die xnk terima…(emas nak,payung xnak) ko gila kape main2kan mcm tu…Allah bagi cash kat dunia ni,baru ko rasa,dok sibuk ajar org je…die slalu ngata SY,mmg SY x kisah,tp ade ko fikir ape perasaan isteri2 SY,anak2 SY kt umah tu…last2 SY bini 3 ok je,die yg sorg bercerai berai…klu ko ambik berat ttg hukum islam ko xkan ckp mcm tu ar mangkukayun…ko ni btl2 mangkukayun…nak komen org jgn keterlaluan…klu ko pandai sgt ckp org mcm x skolah,aku nak tanye,ko pernah gi ceramah agama,atau ceramah ttg pasangan suami isteri???klu ade ustaz sokong ape yg KE slalu ckp kt radio aku sggup melutut kt ko mtk maaf..die tu penyampai radio,radio ni plak di dgr oleh smua org,jd peranan die kt situ menjadi org tgh,memberi pendapat positif,cuba utk menyelesaikan mslh,jgn MENYERU org buat yg slh disisi agama ataupon undang2 negara dan yg paling penting jgn buat org geram,sakit hati,menyampah,kecik hati dll,sbb tugas die memikat pendengar,bkn menyakitkan hati pendengar..klulah org melayu ni smua ikut pepatah melayu yg ko sebut td tu xde dlm malaysia ni mat gian,perompak,penyamun dan mcm2 lg ar…ko bg aku jwpn sbb yg paling besar skali knp dorg jd mcm tu??? sebab terpengaruhlah mangkukayun!!! tanpa iman yg kuat ko ingat senang nak ikut pepatah “baik tauladan,buruk sempadan” tu…ko ingat org kita skrg ni kuat sgt iman…ko cuba cita pepatah tu pd mat rempit,mat rempit tu smua pon skolah jgk,ade yg smpai universiti lg..tgok besok dorg berenti merempit x? org kita ni mmg mudah terpengaruh,klu x mudah pon tp dah hari2 akn terpengaruh gak,x bnyk sikit pon ade…mmg x slh ko letak nickname tu ar…

          0
          0
        • manjalara says:

          korag tak kenal suami dia sape , tak yah nak bela husband dia, tak payah nak tunjuk baik, heeey isteri org ko jaga laki kau

          0
          0
      • isteri org says:

        OPSS..MANJA ..AKAK TERBACA KOMEN AWK NGATA LAKI SI KE,MCM KENAL BENAR JEK,BGUSLA..CUME SATU BENDE KITA TERLUPA…SIAPA KE SMPAI MAMPU MERUBAH SUAMI DIA JD LELAKI ‘SOLEH’..HEHE MANJA ,SELALU SGT PEREMPUAN BERFIKIR DGN BERKAHWIN PERANGAI LELAKI NEGATIF BOLEH JDK POSITIF..PADAHAL TERSIRAT NYE SBB SI PEREMPUAN DA JATUH CINTAN SGT SMPAI TAK KISAH LA SI LELAKI TU JAHAT ATAU TIDAK..PEREMPUAN TU BERFIKIR PANDAILA NNTI SI SUAMI BERUBAH..SALAH TU DIK..KUASA PERUBAHAN TU 50/50..TP UTK MEMBANTU PASANGAN BERUBAH JD ‘BAIK’ ADALAH DGN BNYAKKAN BERDOA ,TAWAKKAL KE HADRAT ALLAH MINTA DI BUKA PINTU HATI PASANGAN UTK BERUBAH, LANGKAH BIJAK..KENALI PASANGAN ANDA DAHULU SEBELUM KAWIN,RUJUK KELUARGA ,PILIH PASANGAN YG MMPUNYAI PEGANGAN AGAMA,LATARBELAKANG KELUARGA, PENDAPATAN(MAKSUD AKAK BUKAN MESTI KAYA,TP MAMPU MENYARA MAKAN MINUM,PAKAIAN ANAK ISTERI) TETAPI KALO NALURI ANDA KUAT ,YAKIN MAMPU MERUBAH TINGKAH LAKU PASANGAN ANDA,MAKA ANDA HARUSLA POSITIF, HATI MESTI REDHA SERTA MENERIMA SEADANYA SEKIRANYA USAHA ANDA GAGAL UTK MERUBAHNYA GAGAL..seorang wanita/lelaki yang mengutama CIRI2td..insyallah selamat,tetapi jika MCM KE N HUBBY DIE yang mcm manja gmbarkan suami KE yang buruk perangai,maka itu dikira jodoh dan perangai suaminya yg manja kenal sbg negativ,kaki perempuan mungkin ujian utk KE, perbanyak melihat kesalahan atas diri sendiri drpd meletak kesalahan atas bahu org lain lg kan suami,ANDA YANG MEMILIH PASANGAN ANDA,WALAU BURK PON PERANGAI PASANGAN ANDA,KONONYA ANDA RASAKAN ANDA BOLEH MERUBAH PERANGAI NEGATIVE SUAMI ,JD KENAPA PERLU SLAHKAN SI SUAMI.. ITU YG PERLU KITA FIKIRKAN..NAH ,KALO KE TIDAK MENYALAHKAN ATAU MEMBUKA CERITA KEAIBAN SUAMI DIA,KENAPA PULAK MANJA HARUS CANANGKAN KT SUME ORG KEBURUKAN LAKI SI KE.?tu yang akak pelik..DAH MELARAT KE PERIBADI ORG LEN PLAK..APEPON ORG BUKAN SUME KENAL LAKI KE..ORG CUME KENAL KELASERAN MULUT KE..PASAL TU LA..JD HIKMAHNYA ADALAH PERBETUL APA YG SILAP DLM DIRI,CTH KE KURANGKAN CONDEMN ORG,LEBIHKAN NASIHAT BERGUNA,JOKE MEMBINA BUKAN MENYINDIR..ITU SAHAJA..yang baik burk diri KE,akak pon de gak keburukan..betulkan je.. perlahan2 lama2 hilang la perangai yg buruk tu..

        0
        0
        • chix says:

          erm, tul lah tu isteri org…ko dah kawin, lebih mkn asam garam….jadik ko lebih tahu kehidupan rumahtangga camana kan…..

          0
          0
        • chix says:

          aku tgk KE di-interview dlm tv ari ni,dia kate dia ade wat salah….dia pun x cakap selebih2nye la….so…tul lah…

          0
          0
        • budak2 says:

          wei manja,ko ni betol2 x phm ape org ckp ar…ko lebih kenal laki KE tu drpd KE ke?kalau gitu knp ko x gitau KE sblm die kawin dgn lelaki tu dulu,patutnya dulu ko nasihatlah KE supaya xyah kawin dgn lelaki tu,ko ckpla ko kenal sgt dgn lelaki tu,ko ceritalah ape yg ko tau sgt tu…skrg kita bkn backup laki die,kita ckp ttg sikap KE dlm sinar pg yg keterlaluan menghentam lelaki dan MENYERU perempuan buat perkara2 yg x sepatutnya…ITU REALITI yg mmg KE buat TIAP2 PAGI..ko phm ke x???ko x pernah dgr sinar pg ke???org dh cite pnjang lebar ko x phm2 lg knp???pasal laki die tu pegi lantaklah,bkn ade kene mengena dgn kitorg,tu pilihan die biarlah…klu ko nak kita kutuk laki die blh,ko suruh laki die jd DJ radio,pastu suruh laki die ajar smua laki2 dlm malaysia ni buat yg bkn2 biar smua perempuan sakit hati,x puas hati,menyampah,geram,kecik hati dan sebagainya lah…ntah ape2 ar ko ni

          0
          0
        • budak2 says:

          manja : klu laki die jahat sekali pon xla jadi BATU NERAKA(batu api) pd semua lelaki kt luar sane… die x pernah plak menyeru,mengajar,menghentam,melaga-lagakan org,die xla tunjukkan keburukkan die tu kt depan UMUM,xla secara terang-terangan,xla die terlompat2 kt dlm tv mcm org x betul…ko tau x,nasib baek die dpt laki mcm tu,dpt jgk bertahan smpai dpt anak..klu dpt laki yg berpegang teguh pd agama x ke dah lama die bercerai atau dah lama kena cerai

          0
          0
        • budak2 says:

          manja : laki die xla tunjuk pandai dpn org ramai ttg pengurusan rmh tgga,xdela laki die menyeru lelaki2 kt luar tu ikut mcm die,ikut cara die handle bini…jd klu laki die x betul pon tu mslh die,ape kena mengena dgn kitorg..yg KE ni dh terang2 dlm radio,dlm tv,dpn umum mmg menyakitkan hati dan mata org,pastu asyik bercerita ttg rmh tangga org,so tentulah ade kena mengena dgn kitorg sbb die tujukan pada umum,termasukla pada aku sbb aku lelaki dan aku juga suami…aku tgok die tu dh mcm syaitan sbb syaitan je yg mmg kejenye mghasut org buat dosa…

          0
          0
        • SUAMI ORANG says:

          MANJA YANG ASYIK LARA JE : isteri org tu mmg dah jaga laki die dgn baek…aku ar laki nye…ko ade ape2 yg x puas di hati ke…ko ni mesti ade bau2 kentut dgn KE tu,lain mcm je kan…klu ade ape2 yg x senang bgtau ar

          0
          0
  36. wan says:

    aku bukan apa tapi bila tengok dia dlm program Ewah Ewah tu dgn Nabil, MasyaAllah nampak dah bukan isteri orang dah …Allah Maha Kuasa ..kita boleh tipu orang sekali tapi kita tak boleh tipu orang 2-3 kali…insaflah dan carilah jalan kehidupan yang benar dan lurus..

    0
    0
  37. eszol says:

    ni ke yg perlu di bangga-banggakan?

    0
    0
  38. maysara says:

    mulut bising x semesti dia jahat…yg pendiam..jgn disangka baikkk…..jodoh setakat tuuu..jeeee

    0
    0
    • jiran2 says:

      memang hati pun busuk gak … bukan tau adab berjiran … ikut suka hati dia je apa nak buat … org keliling komplen pun dia buat dek je … sama la ngan mak pak dia sekali …

      0
      0
    • budak2 says:

      maysara : mmgla…isteri org dah terangkan detail kt ats tu,xkan ko xphm2..blk2 ko ckp “mulut bising x semestinya jahat”..kelakar ar ko ni..ko pon ckp x semestinya kan? bkn tidak langsung,so kesimpulan kat sini mulut bising x SEMUA jahat,tp ADA kan?cuma x semua je…so ape yg ko nak sampaikan sbnrnya? nak ckp KE baik?mane ko tau,kot2 die tergolong dlm golongan mulut bising yg jahat ke…ko ckplah terus terang,xyah nak kias2..

      0
      0
  39. BumbleBee says:

    erm..betul gak laa selama ni desas desus yg org nmpak dier g mahkamah syariah…but dier denied…

    apepun takziah diucapkan…semoga tabah~

    p/s: moral of the story : penafian artis skang x boleh pakai lagi. Lagi di nafikan…lg sahih cerita~

    0
    0
  40. suami orang says:

    sokong isteri orang!!!!!!

    0
    0
  41. suami orang says:

    SOKONG ISTERI ORANG!!!!!!!

    0
    0
  42. mawar merah says:

    kalau disebabkan progragm ewah2….bubar jer prgram tu….selamatlah rumah tangga kak engku….duduk jer kat rumahkak engku jaga keluarga….DUIT dah banyak kan dan duit bukanlah segala2nya dan suami pun bukan tak mampu lebih daripada mampu.

    0
    0
  43. pingkypanthers says:

    laaa nape leh jd cmni…..

    0
    0
  44. wan says:

    aku sebagai suami kalo lah isteri terlibat dgn program laknatullah ewah ewah tu ,memang malu kat orang …mana nk letak maruah diri, isteri kita dok di ewah ewah berperangai camtu ..

    0
    0
  45. ruzi says:

    salam utk semua, kita berkahwin bkn utk bercerai.lebih2 lagi klau kawin ats dasar cinta tpi jodoh ditangan tuhan..sebnrnya peranan kita as istri or suami tu yg patut kita tahu..mmg poligami diizinkn tapi ats dasar apa yg kita patut dipoligamikn.as suami walau besar mcmana pun kesalahan or kesilapan seorang istri yg telah dinikahi tu buat, suami sepatutnya membentuk, menunjuk ajar semampu yg bole. kan dlm islam dh ajar mcmana nk membentuk pasangan kita tapi selalu nya suami ambil jln mudah dgn mencari kepuasan di luar so makin buruklah keadaan yg mmg dh memburuk..so pada saya ini lah ug tejadi pada setiap perkahwinan yg gagal..

    0
    0
  46. isteri org says:

    mangkukayun: Memang la KE tak suruh terpengaruh tp ko pekak badak ke ape..takkan ko tak perasan…KE nyer respon bnyak negatif dr positif..salah satu nye bile si isteri(pendengar) bagi tau suami selalu sibuk kerja kat luar,yang KE pegi buat spekulasi sndiri lg tsiap ckp “jgn2 u de org len tak” ..mcmla si KE tu kenal sgt laki pendengar tu mcm mane!si pendengar bukan meluah masalah rumah tangga pon..tak elok ckp mcm tu.. Eii Mangkuk..name pon ko mangkuk..ak bukan niat nak buruk2kan KE..tp kalo selama ni berapi2 die nye nasihat MCM BIJAK PANDAI..skang cubela defend diri die..asik2 lelaki salah..SY n Khril pon bagi nasihat gak tp berbatas bahasa takde la plak asik nak condemn bini,diorg pon leh gak kutuk2 bini..bape bnyak bini skang yang kuang ajar kat laki..tu ko tak pkir ke? SOALNYA SKANG DAH SEPATUTNYA KE JGN TERLAMPAU ISUKAN HAL RUMAHTANGGA ORG NANTI TERKENA DIRI,MASE TU BARU TAU LANGIT TINGGI RENDAH..SKALI LAGI AK BUKAN GILER SGT NK KUTUK2 ORG..AK PON TAK FANATIK ARTIS MELAYU NI..berapa kerat jek yg boleh jdk idola..ak cume luah kan ape ak rase sbg isteri..sakit hati gak dgr komen KE..kalo ko asa ko sokong..ade ak kesah…dah lama nak luah..so abaikan je kutukan ak kt KE takde kene mengena ngan ko pon..mcm ko ckp yang baik jd teladan,yang buruk itu yang patut kite tegurkan…

    0
    0
    • amy says:

      sy rasa ada betulnya..sejak akhir-akhir ni, pihak media radio atau tv sudah tidak ada batas lagi..seperti KE bukan la ingin memburuk-burukan..tp cara penyampaianya seolah-olah tidak sensitif terutama isu rumahtangga.Sy juga selalu dengar Sinar semakin hari semakin bosan dengar KE bercakap macam tak boleh di kontrol lg.Harap dengan apa yang terjadi akan merubah bentuk penyampaian KE nanti.supaya tidak terkena diri sendiri.Betul sebagai wanita harus punya adab, sebagai penyampai radio harus berhati2 dengan isu sensitif. Pasti KE punya cara untuk berbaik semula dengan suami demi anaknya.

      0
      0
      • isteri org says:

        hurm..yup ak pon memang kesian ..yela kat ank2 die..ak cume geram dgr celoteh die yg over excited tak hormat perasaan org je sekaum die lak tu..org len tak rase tp ak terasa..yela harp die rujuk balik dan ubah la skit jgn over sgt ngan celoteh tu..skang ak da minat kat Abby Fana lak coz celoteh die kelakar jrg sentuh sensiviti org..hope the best for KE gak …semoga die tabah n rujuk la balik kalo boleh …

        0
        0
  47. beringat says:

    Beginila, apa yg tjadi tetap telah tjadi…Suma ini adalah ketentuan Allah…Allah telah tntukan semuanya…Allah bagi akal dn fikiran untuk berfikir, Allah beri guru dan ilmu untuk merujuk dan menafsir tp manusia ttp leka dn berpura2 tidak tahu mana yg baik dan mana yg buruk…
    Isu yg selalu KE bangkitkn ialah lelaki berpoligami, dia mmg pantang utk berpoligami. Di sini KE perlu bijak dlm bkata2 dn memberi nasihat. Poligami diberi dalam agama, jgn la dikritik pada poligami tsebut ttp kritiklah pd seseorg lelaki yg tidak adil dlm mengatur hidup berpoligami…
    Jika kita selalu mengutuk poligami kita tidak sedar kita telah merendah2kn apa yg Nabi Muhammad S.A.W bawa dn berikan. Poligami bkn utk memuaskn nafsu ttp menjaga nafsu yg tidak terkawal (bg org lelaki). Jika tolak poligami seolah-olah melawan Allah…Fikir sebelum berkata terutama mangkukayun ckp mcm org xde ilmu tp blagak mcm ade ilmu…Renungkn…

    0
    0
    • budak2 says:

      beringat : ya Allah aku sokong bebenoh ape yg ko ckp tu,sebab mmg betol,kita marah ade sebab,aku mula2 xnak komen ape2,tp tgok komen mangkukayun pd isteri org tu mcm xde akal,berani plak die ckp org pikir pakai lutut tu,pastu ckp org mcm x skolah…agaknye die skolah kbangsaan tp x skolah agama ar…

      0
      0
      • chix says:

        kah…kah…kah,,,,,mangkukayun ‘kena sebijik’ dr budak2….

        0
        0
        • bibir says:

          apapun ko yakin ker poligami tu utk mengawal nafsu yg xterkawal, byk sbb lain yg xder kaitan ngan nafsu pun. kalo sbb nafsu xderla nabi poligami ngan wanita tua yg dah menopaus. nabi sendiri dah ckp, apa yg ada pd wanita yg bukan muhrim bg kamu tu ada pada isteri kamu jd kalo tetiba gatal bila tgk pompuan lain cpt2la mendatangi isteri. ini pun ada kisahnya sendiri malas nk citer panjang2. kesimpulan dah bagi dah. kalo ikutkan nafsu, suami sorang pun xcukup, isteri 4 pun xcukup…

          0
          0
        • isteri org says:

          bibir: pon i sokoong tp u boleh beza tak perangai individu ngan maksud sebenr tujuan poligami 2 ciri berbeza..individu mcm laki KE nak disamakan ngan SY cthnye kan lain..mslh kat SINI ADAKAH KE MERUJUK ‘PERANG’ POLIGAMI DIE UTK ORG GATAL,MIANG ..ASANYE KALO KO DGR BEBETUL SI KE TUJUKAN KT SUME LELAKI TERMASUK SY..HATI DIE YG SAKIT KT LELAKI MCM LAKI DIE MANE BOLEH DISAMAKAN DNGN WANITA YANG REDHA DIMADU..DAN KALO KE SENSITIF SEPATUTNYE DIE KENE TERANG DGN JELAS SEJELASNYA PADA SAPA ,LELAKI JENIS APE YG DIE BNGKANG BERPOLIGAMI.AK PON XNAK DIMADU..TP AK PELIK SUMA LAKI DIE ‘ATTACK’..DAH REZEKI SY KWIN PON DIE NAK BERAPI2 PASAL APA,LAST2 UMAH TANGGA DIE YG HANCUR..COME ON LA..KE TUKAR LA TOPIK LEN,,CITER LA APE2 PASAL AYAM MATI BERTELUR KE, PASAL ANAK DEGIL KE..NI ARI2 CITER PASAL POLIGAMI..ARI2 LNCANG MULUT..cube jdk cam ABBY FANA KELAKAR BERSAHAJA..KAN BOLEH..KALO TAK POLIGAMI PON KALO NAK TERKENA NGAN LAKI IDUNG BELANG KENE GAK..SMPAI ORG BUKAN ISLAM PON KATE DR APALAH AGAMA ISLAM, HANYA NAK MENYAKITI HATI PEREMPUAN, KALO I TAK TAHAN I CARIK MISTRESS MAA,KASI RAHSIA SAMA BINI I MAA,ABIS CERITA..TGK SEKARANG ORG ISLAM PON TAK SUKA POLIGAMI..DIORG PON TAK SETUJU…SAPA KATA ISLAM ITU AGAMA BAIK? HAAA.. RESPON NI AK DGR DR ORG BUKAN ISLAM,KALO BERANI KO JWPLA…ASIK KO JEK HNTAM POLIGAMI..YG KO HENTAM GARIS PANDUAN AGAMA BUKAN INDIVIDU YG AMBIL KESEMPATAN …TRY AAA JWAP BG BERAPI2 SKIT..

          0
          0
        • budak2 says:

          bibir : mmg panjang klu nak cite,jd harap sgt ko paham ape yg org nak sampaikan,dan ape tajuknye….klu aku nak terangkan pada ko ape yg kita sedang bualkan ni pon panjang,aku pon penat dgn org yg x phm2 ni…klu ko nak cite hukum hakam citelah dgn KE,watpe cite dgn kitorg…yg beringat ckp tu slh satu,xkan nak terangkan smua baru ko puas hati…sadis tol ar ko ni

          0
          0
  48. chix says:

    to KE: kerana mulut, badan binasa….aku x paham dgn org2 yg sokong KE nih….x bleh dijadikan idola langsung…

    0
    0
  49. isteri org says:

    betul chix & budak2,mcm ak ckp td la pantun mangkuk bebunyi ‘Yang Baik Jdkan Tauladan Yg Buruk Jdkan Sempadan’ utk kes mcm KE ni tak sesuai digunakan..sepatutnya ‘Yg baik diberi Sokongan,Yg Buruk Ditegurkan’ ..ibarat kalo guna pepatah mangkukayun seolah2 katakanla org tu buat maksiat dpn mata ,xpyhla kita tegur diamkan aja,yg penting kita x ikut perangai die..kalo da tahap mcm tu hancur melayu..zaman skang kite terpaksa tegur menegur, saling ingat mengingat disebabkan dah tak de budaya mcm ni la artis bebas sebebasnya buat perangai..da takde ‘boundry’ peliknya ade plak yg t menyokong, padahal da terang lagi bersuluh perbuatan org yg disokong tu salah..dgn alasan kite jgn bersangka burk,harus positif..eiii kwn silap tu..patut ditegur..kalo tak lama2 jd kebiasaan..x terkawal..bak kata Nabil ‘Lu Pikir La Sendiri’ baik buruk & padah drpd perbuatannya itu

    0
    0
  50. isteri org says:

    Manjalara: I MEMANG JG LAKI I ,U,MULUT I TAK PENAH TINGGI SUARA KAT LAKI(dulu bujang mulut i boleh tahan gak sbb tak ditegur sape2),THEN KALO I PEGI MANE2 MUSTI MINTA IZIN SUAMI I(dulu bujang i minta izin parent),MASAKKAN UTK HUBBY I TERSAYG,KIRE BOLEHLA BELAJAR2 TANGGUNGJWP JDK BINI ORG,KALO LAKI I MARAH I WAT SILAP I DIAM JE..T HUBBY I PUJUK,HUBBY I SELALU OUT STATION(dulu ms dating2 hubby i sosial skit,skang ntah ek asik ke surau jek)YELA PATUTNYE I MUSTI SOAL SIASAT DIE KEMANA KAN MANJA KAN?YELA MANE TAU LAKI I MCM KE,CIAN I TERANIAYA..:p TP I TAKUT NAK BECOK2 NGATA UMAHTANGGA ORG n NAK LAWAN LAKI I,sbb I NAK MSUK SYURGA..yela kan salah satu kelebihan wanita berkahwin dgn menghormati suami walau seburuk mana suami itu membolehkan wanita itu mendapat kelebihan kelak(MUSTI MANJA TAK BACA BUKU AGAMA NI) pastu perbuatan KE bergurau membabitkan maruah diri suami org kan berdosa(pon musti ManJa Tak Baca buku ni),t terkena sndiri?terpaksalh KE mengadu pd Manja..or SKALI LA KAN MANJA ON AIR NGAN KE,EH KE TERMENGATA LAKI MANJA(ala ape kesah yetak,kita kawin wat syarat jek,org nak ngata laki kite biarla mulut die)MANJA..I MINTA MAAF KAY I CUME DEFEND LAKI I,I KESIAN KT SUAMI2 (YG BUKAN MCM SUAMI KE,PDN MUKE DIE)YG TAK PASAL2 TERKENA TEMPIAS AIR LIUR KUTUKAN KE…kay I sokong KE key, cume I der masalh, anak I pompuan kecik g,then satu hari terdengar komen KE, then suddenly terpengaruh DA PANDAI KATA MAMA,KALO BABA MARAH MAMA CRIK JEK LEN@ AKAK T DA BESAR NAK CRIK LAKI KAYA,I tak suh die dgr,ish memang bodoh anak i tu letak otak kt kepala lutut(mcm Mangkuk ayun ckp)then i terfikir kalo die da besar t kata2 semangat org mcm KE tersemat dlm diri die,then mulut die mcm KE(mcm mane la upe umahtangga die)..takpe MANJA, i sokong u(walaupon u lari topik,u marahkan perangai laki die ,tp i marah skang mulut die,pasal laki die ADE AK KESAH,TU NAMANYA JODOH,BODOH..DA TAU DR DULU LAKI TU MIANG KELADI WATPE KAWIN..YE TAK..TAK PASAL2 LAKI GAK SALAH )..i saje jek komen panjang2 utk org PMPUAN AHLI “BATU NERAKA” (opss istilah i jek,masuk neraka ke tak sape la kite utk judgekan,yg penting ciri2 keLASERAN MULUT KE lebih kurang cam ahli tu..khikhikhi)…bak kata KE, LAWANLA LAKI ANDA ,SENTIASA BERWASPADA DAN CURIGA DGN LAKI ANDA(kalo boleh tunggu depan pintu soal bagi jiran2 dgr t laki anda musti xwat g),KALO WALLET LAKI ANDALAH YG HARUS PEGANG,MAKLUM ANTARA KATE KE ” $$ I NAK,TAKDE $$ BOLEH JLN, KALO I DMADU BESOK MENGHADAP ALLAH DIBERI PAYUNG EMAS,POWN KITE KENE REQUEST DGN ALLAH T, EMAS JE I NAK OKIE,PAYUNG SORRY I DAH ADE BAJU UJAN(well bab agama ni apela sgt ye tak),LAKI CURANG KITA POWN BOLEH CURANG,APE DIORG BUAT KITA POWN BOLEH,KWIN 4 POWN KITE BOLEH CIK NON(tp kene kawin cerai dulula,maklum aturan agama menyusahkan ye tak KE,kalo boleh i nak smbr 4 u,biar padan muke laki i)LAST SKALI BIAR KITA JDK ORG FIRST MINTA CERAI,SO JGN INGAT KITA TAKUT SGT NGAN UGUTAN CERAI LAKI KITE TU,MAKLUM KITE KAN THE BEST,LAKI KITE TU BODOH2 BELAKA..MEMANG I RESPECT U.. I LA WANITA PENEGAK KEADILAN UMAHTANGGA,CALL ME THEN I BOLEH SERANG LAKI2 U ALL ..kate KE kepada ahli2 nyee…BERDANDAN LA U ALL BIAR NMPAK CAM ANAK DARA,PEGANG2 BUKAN MUHRIM ..OWH TU MEMANG DA TUGAS I..@ saje nak wat laki i jeles ..pon kate KE..ape susah I RAAAMAAAAAI PEMINAT DI LUAR SANA,APE I CKP DIORG SOKONG..SAPE LG SEKAUM I LA U..kate KE..so MULUT I SUKE HATI I LA..SAPE NAK SAKIT HATI?! OWH PSAL POLIGAMI,BINI2 SY YANG DEGR SIARAN NI (SINAR) KALO U ALL TERASA HATI,LANTAK U ALL,,U ALL BODOH SNGGUP DIRI DI MADUKAN..kate KE…SO APE KATE SUAMI2 DI LUAR SANE?ANY RESPONS? SURE U ALL TAKUT NGAN KEPOWER’AN KAUM KITORAG KAN? :p..KAY manja..puas ati..i skang sebelah u dik..GO KE..GO..CERAI JEK WATPE SIMPAN,BOLEH CRIK LAIN(mcm ni gak respon u, KE kt pendegar).HAHAHAHAHAHAHA..p/s: sowi skali g u all,i bg msj pnjang ..abih manjalara marah i ni…syg manja…jgn marah tau…sbb i tak kacau laki u,i tegur si KE jek)..n to SUAMI ORG(my hubby); betul tak i ckp,de jek org bodoh menegakkan benang basah,ape pown kitorag puas dapat bagi ‘nasihat’ berguna kt KE,yang bukan [email protected] KE,korang takyah nak sokong KE,besau sgt ke tu,,apsal tak sokong USTAZAH BAHIYAH(tang ustazah ni amai lak komen die queen control,tang SI MULUT KEPOH KE tu di snjung la plak) pe nak jd la…yg baik di sangkal yg buruk di sokong..

    0
    0
    • chix says:

      uiksss….biar betul KE camtu…aku x dgr sgt sinar nih….aku pernah dgr sekali jek dulu, KE, SY tah sape lg sorang, citer pasal bab poligami….ade gak la beberape kali, KE sindir SY…pasal SY kawin lebih…mase tu kate, uih, biar betul minah ni, selamba jek kutuk org, dlm radio plak tu, satu m’sia dgr plak tu…

      0
      0
      • isteri org says:

        termasuklah isteri2 SY..chix..ko igt isteri2 SY tak kecil hati?hurmm takut kata2 KE membuatkan diorg tanpa sedar timbul rasa iri satu sama lain…len kali KE kene betul tujukan kutukan die kt org yang betul2 tak jln tnggungjwp..harap isteri2 SY aman bahagia..

        0
        0
    • Puan Yusry says:

      yAAA…. betul!.. aku selalu dgr sinar lagu sedap2 tapi… mulut KE tu x bole blah aku dgr.. ayat aku x bole lupe.. menganjing isteri plak curiga kat suami memang la nak gurau tapi kalo kene ngan isteri yang emosi.. tak ke begadoh laki bini.. CTH : pemanggil : saya dengan suami dok jauh… keje… saya kat selatan dia kat *** ( x ingat kat ne ) tapi dia balik tetiap minggu.. seminggu sekali baru jumpa..
      KE : iye keee? betul ke keje? ntah2 ada yang lain tak kat sane.. dengan laki ni kita jangan pecaya sangat.. mana tau kan.. –> dgn mulut2 dia tu aganknya la.. mucung itik tu..
      pemanggil : keje .. kalo saya tak pecaya kat dia buat apa saya dok sini dia dok sane.. ( and then ckp2 la skit tentang husband dia balik selalu bawa present )
      KE : bawak present takpe jangan plak bawa lagi satu..

      –> tak bole ke kalo KE tu ckp camni..
      bagus suami dok jauh pn x lupe bawa buah tangan utk isteri.. yang penting saling percaya dan ikhlas dalam hubungan. KE doakan la kan semoga korang ni bla bla bla…
      atau
      Mintak la suami tu pindah dekat… lagi senang kan x yah berulang tetiap minggu..

      bukannya makin memanaskan keadaann.. ntah2 isteri tu.. dok sorg2 terdengar2 KE ckp.. da bergadoh ngan laki plak.. papepn sebb kerana KE lah aku x dgr sinar pepagi.. aku dgr redio lain takde pn PERNAH sentoh pasal rumahtangga.. kawen 4.. pasang lagi satu… curang.. jangan pecaya laki… semua bab menghanjing jek..

      0
      0
      • chix says:

        kan aku kate…hi…hi….minah tu x bleh dibuat idola….hobby dia nak timbulkan rase was2 dlm pasangan suami isteri jek….cam nak melagakan org pun ye gak….nah, sekarang, batang hidung sendiri dah kena…

        0
        0
  51. mawar871 says:

    to manja: kau tu yang sengal bah! yg femes org dok kutuk tu kan Kak engku,hubby dia siapa tak terkenal,jadi hubby dia org biasa,berapa bnyak org biasa berperangai mcm hubby dia,masalah sekarang Kak Engku selalu mendabik dada,katanya wonder woman boleh mengawal suami,kelihatan rumahtangga baik2 sahaja,malah si SY yang di lawan ‘perang poligami’ eh skarang rumahtangga dia tidak kekal n rumah tangga org lain yang bahagia?mcm mana tue?moralnya,lain kali mulut hrus di stpler ,kasi zip bila berckp hal diri org lain,KE anda kalo mau sgt perjuang nasib wanita,tu masuk register sana dgn DATUK SHARIZAT…buat isteri org,teruskan sikap anda melayan suami,bersabar menghadapi rintangan rumah tangga.

    0
    0
    • Puan Yusry says:

      tak perlu nak terpengaruh dengan mulut KE tu.. ckp nasihat org macam bijak… laki aku pn tak gemar.. kadang2 pegi keje pepagi.. bila aku antar laki aku pi keje.. pepagi tu penah gak dengar sbb lagu sedap.. then laki aku tegor kenapa dj tu boleh ckp -ckp lepas mcm tu ? tak kecik ati ke org dengar…bukan ke kata2 dia tu bole membuatkan isteri terpengaruh lawan suami plak..

      0
      0
  52. arnisha says:

    Takziah buat KE!Semoga tabah menghadapi hari yang mendatang!Hidup ini umpama roda, ada masa kita diatas dan juga ada masanya kita dibawah. Masa depan kita tak dapat menjangkanya, kita cuma boleh mengharap, berdoa dan berusaha agar hidup kita akan sentiasa gembira selalu. Semoga KE dan bekas suami dapat bersatu kembali….

    0
    0
  53. There is nothing like dream to create the future. Utopia to-day, flesh and blood tomorrow.

    0
    0
  54. I’m having a tiny issue I can’t seem to be able to subscribe your feed, I’m using google reader fyi.

    0
    0
  55. Thought I would comment and say great theme, did you make it on your own? Looks great!

    0
    0
  56. I’m having a little issue I cannot get my reader to pickup your rss feed, I’m using google reader by the way.

    0
    0
  57. When I click on your RSS feed it looks like a bunch of unformatted html, is the malfunction on my end?

    0
    0
  58. I’ve meant to post something like this on my site and this gave me an idea. Thanks.

    0
    0
  59. Keep it up, wonderful job! This was what I needed to get.

    0
    0
  60. kitchens says:

    Tyvm for the helpful info! I would never have discovered this by myself!

    0
    0
  61. tebonin says:

    I’m having a strange problem I can’t get my reader to pickup your feed, I’m using google reader fyi.

    0
    0
  62. I agree, ty for sharing this..

    0
    0
  63. tebonin says:

    I agree, tyvm for posting this..

    0
    0
  64. Concise and well written, thanks for the info

    0
    0
  65. Is it alright to reference part of this on my page if I post a link back to this web page?

    0
    0
  66. When I click your RSS feed it just gives me a whole lot of strange characters, is the malfunction on my side?

    0
    0
  67. Me too, tyvm for sharing this..

    0
    0
  68. Concise and well written, thank you for the information

    0
    0
  69. I’ve meant to write something like this on my webpage and this has given me an idea. Thank you.

    0
    0
  70. I agree, thanks for posting this..

    0
    0
  71. TY for the great information! I would not have found this myself!

    0
    0
  72. I just added your page to my bookmarks. I enjoy reading your posts. Ty!

    0
    0
  73. katz nyc says:

    I’m having a tiny problem I cannot seem to be able to subscribe your rss feed, I’m using google reader fyi.

    0
    0
  74. Sinar Kehidupan says:

    Cukup-cukuplah kita nak mengata orang…dah banyak pahala ke kita semua??? biar Allah swt yg mengadili atas segala perbuatan hambanya.
    Kita juga manusia biasa seperti mereka,biarlah mrk dgn keluarga mrk…marilah kita jaga keluarga kita agar tidak menjadi spt mrk.
    Ini krn..kekadang ada orang itu,PAKU DULANG PAKU SERPIH,MENGATA ORANG DIA YANG LEBIH.
    Hmm…

    0
    0
  75. encore says:

    mulut raja azura memang celupar wajar masuk neraka.Bekerja memfitnah orang dan mengumpat.Hati dah gelap tak tahu dosa.

    0
    0
  76. Woh I like your content , saved to bookmarks ! .

    0
    0
  77. “Man often becomes what he believes himself to be. If I keep on saying to myself that I cannot do a certain thing, it is possible that I may end by really becoming incapable of doing it. On the contrary, if I have the belief that I can do it, I shall surely acquire the capacity to do it even if I may not have it at the beginning.” – Mahatma Gandhi

    0
    0
  78. There is no happiness there are only moments of happiness.

    0
    0
  79. funny videos says:

    Another thoughtful post, Great stuff. I wanted to say I just looked over more topics you made and I you’ve got some nice content. I’ll be back. :)

    :) xxx

    0
    0
  80. Jay Ghane says:

    Excellent website, Just wanted to comment will not really connect to the particular rss supply, you may want set up the proper wordpress tool for that to be able to workthat.

    0
    0
  81. I was studying some of your content on this website and I believe this web site is real informative! Keep on posting.

    0
    0
  82. Kaci Cagnon says:

    Hello, My brother recommended I might like this website. They were entirely right. This blog, actually made my day. You can’t imagine just how much time I had spent looking for this type knowledge! Thanks.

    0
    0
  83. Wow, your site has a incredible layout! How long have you been blogging for? You made blogging look easy. The overall look and feel of your web site is fantastic, also the nice content! Thank you, very much.

    0
    0
  84. I enjoy what you guys are usually up too. This sort of clever work and exposure! Keep up the amazing works guys I’ve you guys to our blogroll.

    0
    0
  85. Delightful site, I really like how web pages appears! The fashion is incredible!

    0
    0
  86. Thank you picking the correct to discuss the, I find myself solidly over it and adore learning more to do with this amazing matter. Preferably, as you may generate practical knowledge, can you thinking adding to your blog with increased advice? It is especially for us.

    0
    0