Written by AbangNara | May 28th, 2014

Kawan yang benar-benar kawan ialah mereka yang sentiasa berada di sisi kita tak kira ketika senang atau susah. Abang Nara rasa Iqram Dinzly bolehlah dimasukkan dalam kategori kawan sejati. Ketika cerita hubungan songsangnya bertebaran, Iqram ternyata sangat prihatin dan risaukan keadaan rakannya yang dikaitkan dalam dakwaan ini. Ini kerana rakannya itu masih seorang pelajar dan boleh dikenakan tindakan sekiranya perkara ini pergi lebih jauh.

iqram dinzly

Memang benar sekiranya pelajar tajaan kerajaan atau badan persendirian di luar neagara terlibat dalam dakwaan yang mampu menjatuhkan maruah, mereka akan dipanggil untuk siasatan. Sekiranya terbukti benar, memang boleh dikenakan tindakan. Itu yang Iqram tak mahu cerita hubungan songsang ini berterusan disebarkan. Kang tak pasal-pasal kawannya kena panggil sedangkan ia adalah berita palsu. Kata Iqram menerusi Utusan Malaysia:-

Tidak adil untuk rakan saya terpalit sama dalam cerita tidak betul ini, saya mungkin seorang artis tetapi dia hanya pelajar di sana.

“Saya takut dia akan dikenakan sebarang tindakan pula. Jujur, rakan saya itu mempunyai seorang teman wanita jadi macam mana blog itu boleh laporkan kisah ini.

Siapa tidak mahu kahwin, cuma jodoh itu belum sampai. Saya memang minat wanita. Saya harap sesiapa juga yang cuba menjatuhkan saya itu tahu bahawa setiap kelakuan kita akan mendapat balasan.

Jadi saya harap dia tahu apa yang dia buat ke atas saya kini mungkin akan berlaku ke atas dia atau orang terdekat dia

iqram dinzly

Apa pun Abang Nara respek dengan Iqram Dinzly yang tidak mudah melatah dan tenang menghadapi gosip sebegini. Abang Nara pun seringkali dicop lelaki lembut/nyah oleh para pembaca BeautifulNara tetapi buat tak tahu saja dengan dakwaan sebegitu. Yang penting diri sendiri tahu kebenaran dan orientasi seksual yang sebenar. Tak gitu? Hehehe.

P.S: Volkswagen Passat generasi baharu Julai ini

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

57 responses to Takut Rakan Dikenakan Tindakan, Iqram Dinzly Mohon Cerita Hubungan Songsang Dihentikan

  1. mok bedoh says:

    Takpo iqram mok bedoh tau kamu baek oghangnya..bior ler org yg buat fitnah tu bagi pahala kat kamu..mok bedoh doakan kamu kuat dan sentiasa tabah..mak bedoh berkenan betol kalau kamu belakon atau mengacara..hihi

    0

    0
    • udang kara says:

      dari dlu lgi.. ade je citer psl artis laki gay..

      0

      0
    • mutiara says:

      ‘hehehe’ nara tu laen je ahaha..

      0

      0
    • Anonymous says:

      laaa bukan dulu ko kapel ngan anding ke? dah break ke??

      0

      0
    • Anonymous says:

      cerita yg blom tentu benar orang dah bercerita mcm 100% benar. cuba klu kita sndri difitnah begitu n masyarakat pndang serong pd kita, sakitnya hati.aku penah kena fitnah gini dek kerana blom punya pasangan, pemalu lg pulak, senang2 je org tuduh itu ini..kalau pn ID ni sesuatu, jgn la dihina dia.sbb kita tak tau situasi dia mcm mna.

      0

      0
    • key Pop says:

      kan mok bedah kan…kite ni ngan kawan pompuan kita klu amik gambar peluk sakan..kalau time birthday siap kene kiss kt pipi lg…gitu nk cakap kite ni LEBISAN ke?OMG…kite bahagia ngan darling kita.. Kawan kita anak da 3 pun… udah² ler nabur pitnah.. Kesian budak iqram ni..kite nengok gambarnye x de bogel bagai tercium²…haip~ biase dorg² ni… tak baik naaaaaaa busuk hati…tuhan maraaaaaaaaaahhhhhhhhh….

      0

      0
      • Bedah says:

        1) erk.. you bukan artis
        2) kalau jantan amek gambaq sesama jantan berlaga pipi pelok2.. euwww.. sesuatu sangat. geli kot nyah..
        3) jantan borak lucah dgn kawan2 berfantasikan perempuan okay.. ini “u make my thing hard” gosh… tak kelakar you… keji..

        0

        0
    • Olga says:

      Abang Nara pun seringkali dicop lelaki lembut/nyah oleh para pembaca BeautifulNara tetapi buat tak tahu saja dengan dakwaan sebegitu. Yang penting diri sendiri tahu kebenaran dan orientasi seksual yang sebenar. Tak gitu? Hehehe.STATEMENT DARI NARA,INI LAWAK HAHAHAHA

      0

      0
    • Olga says:

      UDAH2 LER IQRAM OOO NAK MENEGAKKAN BENANG YG BASAH KONON,KO TAKUT DENGAN HUKUM OR TINDAKAN DUNIA DARI HUKUMAN TUHAN,AKHIR ZAMAN GAMAKNYER NI,KLU KO STRAIGHT KO XKAN PERGI KELAB2 GAY N BERSYG SYG DENGAN KWN LELAKI KAU KT INSTAGRAM TU

      0

      0
    • LITTLE MONSTER says:

      Put your paws up, you were born this way baby. Nothing to be ashamed of when you’re gay. Believe in capital H-I-M. Same DNA, but born this way

      XOXO

      0

      0
      • Anonymous says:

        if he’s non muslim then he has nothing to be afraid of, unfortunately he’s muslim, he needs to choose between god or gay.. syurga neraka di tangan anda…. choose….

        0

        0
        • LITTLE MONSTER says:

          Hold on. Don’t be quick to judge people. This is what goes wrong with Malaysians. They are very quick to judge and punish people without even evaluating the generalization they made when giving he verdict. Yes it’s wrong to be gay from Islamic perspective. But you should know not all gays who harbor the feelings toward men cannot control their lust. some gays abstinent from making love with men because they know it is sinful and thus they have to oppress their feelings.
          I know many gays who are better than so called straight guys who act holier than thou. Even though they are gays, they perform five times daily prayer to pray that God will one day gives them chance to love women, fast during ramadhan, help the poor and have good manner and career. With that being said, don’t be quick to judge people and don’t be quick to pray that all gays will go to hell. Peace. Only my 2 cents

          0

          0
        • Anonymous says:

          i just dont understand when u said gays but they dont have sex.. then what gays mean? u said gays only have feeling towards the other man but never have intention to have sex with their partner? kelless… but how many of them gays who can avoid relationship without sex? beriman sungguh gays nowadays ye.. kahkahkah..

          0

          0
    • Jozan says:

      zaman dulu… lelaki jalan berdua nampak cool belum wujud istilah GAY.. tapi skang bila lelaki jalan berdua dikata GAY…. apa punya bodoh lah pemikiran manusia ni…

      0

      0
      • Anonymous says:

        klu make my thing hard tu x gay ke? ade jgk lelaki straight yg tergamak2 main2 acah2 gay camtu ye.. x geli ke?

        0

        0
  2. muak dengar says:

    sabar lah cik iQram…peminat zaman skrg ni suka melebih-lebih…lebih nasi,lebih kuah..smuanya nk lebih laa..jdik,bila cerita ni x dijelaskan dengan cara yang betul,so peminat,reporter or seangkatan dengan nya akan mula membuat spekulasi sendiri..

    0

    0
  3. sentap says:

    baeknyer iqram. arap betol la ape dye ckp tu kan. risau pulak kau menggelabah nk ttup cite..oppsss

    0

    0
  4. sharif says:

    Ko ambik je la model tudung zaharah jd gepren ko..mcm sepesen je muka korang bdua tu..cer tgk cer tgk..sama kan?

    0

    0
  5. Mira says:

    Seketika dahulu ketika usia barunya dalam DAP bersama rombongan dari Ipoh ke Himpunan Hijau di Kuantan, kak Yammy sempat pesan aku tengok-tengokkan anaknya Dyana Sofya… dalam hati aku berkata dia seorang loyar tahulah dia jaga dirinya sendiri dan anak muda ini ada ruang kedepan kerana masih era mudanya. Dan hari ini terbukti dia diberi amanah untuk menggalas politik mudanye itu!!!

    0

    0
  6. Anonymous says:

    kalau tak mau dilanda ombak jangan berumah ditepi pantai

    0

    0
  7. ermmm says:

    tah apa2 la dia ni.. -_-

    0

    0
  8. Salim says:

    abis tu screenshoot wassup tu sape punyer ?
    lelaki sama lelaki cakap benda tu…, kalau dia berwassup dgn girl aku boleh terima tapi dia ni wassup mcm tu dgn lelaki . Well kalau lelaki ckp soal tubuh badan pompuan itu normal tapi dorang ni ckp pasal tubuh badan lelaki sama lelaki…errrrrr nampak ada something wrong…aku x nak tuduh sape2..cuma agak pelik lah dorang lebih berminat pasal lelaki.

    0

    0
    • key Pop says:

      ala..klu setakat screenshoot yg mcm kena taip komputer tu, aku pun leh buat…

      0

      0
      • matahari says:

        tapi kenapa soo winci mengaku tu mesej iqram ?

        0

        0
        • key Pop says:

          da tau gitu kenapa nak persoalkan lg?da sah² c soo winci tu habaq “DARE”. maksud dia gurau² belako jerrrr… Susah beno ke pehe “DARE” tu.. Cer google translate.. kan skrg tepon canggih²..install je.. FREE

          0

          0
        • Pasta Girl says:

          iqram ni mesej dgn soo winci ker dengan student tu ?
          bergurau sebut benda tu…ish3

          0

          0
        • apa kejadah bro says:

          lelaki normal cakap pasal bola.. dorang pulak cakap pasal paip “hard”.

          0

          0
    • Olga says:

      KLU DARE PON ORG DAH TAU SEJAK AZALI LAGI IQRAM NI GAYYYYYYYYYYYYYYYYYY

      0

      0
  9. al juburia says:

    harap iqram tak buat benda songsang tu.
    ingat yer iqram…lelaki sama lelaki nak jolok ikut mana ? tak ada lubang

    0

    0
  10. Anon says:

    macam mana screenshot wassap bole t’sebar ? macam mana blogger bole dapat screenshot tu ? -_-

    0

    0
  11. anonymous says:

    Barisan Nasional janji dicapati !!

    0

    0
  12. just saying says:

    so kawan dia tu gay ke tidak ????
    pihak JPA tak akan tarik biasiswa student kalau cerita ni tak benar…JPA bukan bodoh nak percaya berita yg x sahih bulat2. Kalau kawan kau tak bersalah and clean…buat aper gelabah.

    0

    0
  13. bobcat says:

    ala ikram… kalo sekali dua x pe… dah byk no kali cerita pasal ni kuar.. boleh blah pasal citer soo wincci dare ko tu.. ko hingat benda mcm ni ala2 fear factor ke nak dare-dare? sekuman pun aku x caya alasan ko… skrg mana nak sorok ke’happy’an(*) ko tu…? huhu

    * cer google synonym for happy

    0

    0
    • Anonymous says:

      I know that guy. Dia tak gay lah and dia dah ada girlfriend. Maybe silap diaorg sebab gurau melampau but I dont think this issue to be made into a big one. Korang2 yang buat assumption sesuka hati ni dah kira memfitnah orang tau. Even Abg Nara yang tulis artikel ni pun dah seakan-akan into that category – fitnah. If Abg Nara org baik, you should cover that guy’s name betul-betul.

      0

      0
  14. Anonymous says:

    Barisan National Rakyat didahulukan Panda diutamakan

    0

    0
  15. bapok vogue says:

    cik iqram..lelaki yg ada gurlfren pun belom tentu straight…kdg main ngan lelaki, ngan pondan….

    0

    0
  16. akutengahwatesaimen says:

    Nasib baik la msia xmnang piala thomas kalau x abis la tanah melayu jd anugerah kt puak2 cina tu…

    0

    0
  17. my pokpek says:

    Korg ni mmg xda kwn sejati ke apa? Aku straight, and aku relax j gurau ngn member bek aku laki, dh mcm adik beradik, dlm klas mnx dia urut, peluk dia, acting like gay, but kami tau kami ni straight.. dh mcm adik beradik x sama bapak ayah mak.. apa nk pelik pon aku xtau? N sampai ada yg angap kami gay, well, who cares, dorg x knal kami.. pduli lak aku ngn mulut mnusia..

    0

    0
  18. Linzy Longkang says:

    ikram ko kenal ngan datuk alif syukri terlajak larisss tak? Dia tu pondan coverina jugak ker?

    0

    0
  19. Fish Fairuz says:

    Lelaki straight akan berasa geli kalau nk hug or kiss dgn sesama sndri.
    Klau ppuan wat camtu, org x brp nk heran sgt, tp klau lelaki…
    Sifat lelaki ni macho, apa kejadah nk hug kiss bgai ngn laki lain.
    Klau xmau org fikir yg bkn2, jgnlah wat bnda2 yg leh wat org curiga.

    P/s: sal Iqram plak, no comment sbb xtau kisah sbnar. Roger n out!

    0

    0
  20. Safrizal Kasri says:

    Ala Iqram you kapel ngan I je.

    0

    0
  21. lin says:

    sekiranya cerita itu betul, kita dilarang utk mengaibkan orang…sepatutnya kita mendoakan agar orang tersebut jadi baik. sekiranya cerita itu tidak betul..ia jadi fitnah. zaman sekarang, fitnah semakin berleluasa. tidak sedar bahawa hidup ini cma seketika.

    0

    0
  22. TempayanBudu says:

    sudah2 la kelentong tu iqram..banyak kali kau dtg MSU bagi talk..berlakon la apa laa..boleh blah laaa…students aku yg gay semua pun melintuk liuk kat kau yg sama terlentok2 mcm sotong..sotong hanya mengenali sesama sotong, faham! dan students aku pun bagi statement yg kau mmg positive gay..sudah laaaa…tak payah panjang2 issue..kau jugak yg create benda bodoh ni..nak bercinta dgn jantan gay tapi bebal tahap ungka keluarkan statement online..tak payah la nak cover dgn cerita bodoh soo winci ko tu..kau yg mulakan, kau hadap laa!!

    0

    0
  23. Anding …..sila beri komen anda…k..bye..

    0

    0
  24. Jerung Laut Dalam says:

    Eh….btulke cerita semua ne….sotong hendsome2..kesianla kt dia..
    Kita duk kt laut dalam…roger2 aaaa pkai blue -fin21.

    0

    0
  25. bekas syaitonnn says:

    Suka dgn pengakuan terbuka abg nara pernah dicop lelaki lembut….

    0

    0