Written by Bella | March 29th, 2016

Ekoran tersebarnya foto tidak berbaju Zul Ariffin dengan badan mantapnya dalam satu majalah kesihatan, ada pihak yang mengkritik aktor berkenaan.

Ramai yang mempertikaikan aurat Zul dan ia agak tidak sesuai untuk beliau tampil separuh bogel didalam kolam renang dan menimbulkan keghairahan.

Buat Zul tiada salahnya untuk beliau bergambar sebegitu kerana ia sesuai dengan tema majalah Men’s Health.

Itu adalah sesi bergambar untuk majalah kesihatan. Jadi apa masalahnya. Itu adalah majalah kesihatan. Takkanlah saya hendak pakai telekung pula.

Ok, kami tidak mahu komen apa-apa, kalau tuan empunya badan tidak kisah untuk bergambar sebegitu apa yang perlu kita cakap lagi bukan?  Tentu Zul Ariffin sudah tahu dan bersedia dengan risikonya apabila membuat keputusan untuk menampilkan susuk tubuhnya itu.

Sumber Berita : Utusan Online

45 responses to Takkanlah Saya Hendak Pakai Telekung Pula – Zul Ariffin

  1. M says:

    Mana 6pax nye?? Aku tgk buncit jek

    0

    0
    • minah jambu terlajaak habis says:

      bagos jawapan u tu jul minah jambu sokong sate sepuloh cocok eemmuah haha…

      0

      0
      • minah jambu terlajak habis says:

        dorang2 semua jngan ingat u tu macm si yatt main bowling pakai jubbah tekedek sana tekedek sini macm itek gembo gembo main bowling hahahaha..

        0

        0
  2. PemerhatiKepala says:

    Kepala dia kecik. So maksudnye otak dia…..

    0

    0
  3. moi says:

    Kesian. Hollywood badan sasa berlakon cerita aksi. Mamat ni badan sasa tapi berlakon cerita jiwang bodoh. Memang level ko tahap tu pun.

    0

    0
  4. Anonymous says:

    perenggan terakhir nara..bebau cemburu pulak..maklumlah nara kau tak punya badan sado macm tu..tulang dgn kulit je.hehehe

    0

    0
  5. Datuk Nada says:

    Mantap, ini satu motivasi untuk para gymmer untuk mendapatkan tahap tubuh yang sihat dan bertenaga. Jadikan ianya satu contoh positif Rakyat Malaysia yang sihat. Tahniah Zul.

    0

    0
    • Anonymous says:

      mantap ape kejadahnye…aku tgk lemak dan selulit je byk….hrpkan mkn suppliment je lbh…sume org blh..beli je fat burner byk2 ko mkn pastu angkat laa skit dumbel 2,3x sure sebulan dpt bdn camni…dr segi fitness out…..

      0

      0
  6. Anon says:

    Ingat je la, masa akhirat bukan mulut yang akan menjawab, cuma bayangkan lah kebenaran yang akan diucapkan masa tu, mungkin masa tu u akan berharap masa tu u pakai telekung instead of menayang aurat

    0

    0
  7. miau says:

    Apa yg aku boleh lakukan hanyalah bunyi cengkerik
    Krik krik krik

    0

    0
  8. nuyu says:

    ini la yang korang minat dulu…cinta 200% konon..abg sado konon…patut la tp otak tak sesado mane pon.moga2 dapat hidayah..hmmmm.ape yg korang minat sgt kat jul ni pon makcik tak taw laaaa…

    0

    0
  9. norajew says:

    dah agak mamat poyo ni akan jawab dgn berlagak..tahniah pada fans dia..sedar2lah..

    0

    0
  10. Anonymous says:

    boleh je kan kalo pakai jubah dalam kolam tu…bongok

    0

    0
  11. lalala says:

    jwpn yg paling bengap aku pernah bace..tak pyh pkai telekung bro, tau laa prasan macho tp tetek tu tutup sikit..aku tgk abg2 sado yg pkai jubah teletubies tu pun sihat mihat jugak walau tak tayang tetek..

    0

    0
  12. el suraya says:

    rsanye mmgle xsalah tayang body kalau lelaki.. tp mne yg aurat tu kne tutup jgk… xperlu la bg statement psl telkung tu plak….aduhaii

    0

    0
  13. 200% geli says:

    jawapan yg sgt riakkkk..org tegur concern pasai aurat lelaki dari pusat hingga lutut..boleh plak kaitkan dengan pakai telekung..

    0

    0
  14. Anonymous says:

    suruh tutup aurat tp nak pakai telekung pulak.bukan susah nak tutup.geli.mcm la hensem sgt.tu je modal tayang body?

    0

    0
  15. macamacam says:

    dia ni memang poyo la..haha kalau x kerana dia dengan abby dulu x de org kenal dia kot,,,,kah3 x tau laa sape ler yg minat sgt dgn dia nie..hahaha =P

    0

    0
  16. aku says:

    selalu aku dgr org hidung tinggi..tp dia ni pusat tinggi..haha..eh

    0

    0
  17. Zzzzzzzz says:

    Telekung plk dipermainkan????. bro ckp pandang2 ckit… telekung, sejadah, al-Quran… sume tu brg2 ibadat org Islam.. bkn brg lawak utk kau.
    #JAGASIKITMULUT!!!!!@!

    0

    0
  18. Kristal Biru says:

    ko ni mmg bodo ke hape.. jgn nak kaitkan dgn telekung.. mentang2 la aurat lelaki pusat hingga lutut ko ingat boleh je ke tayang yg lain2.. bengap.. kontroversi je lebih..

    0

    0
  19. ongek says:

    dia ni tak belajar agama ke? aurat lelaki tu antara pusat ke lutut. apa ke bengap pulak pakai telekung utk tutup aurat? sengallllll

    0

    0
  20. LALALA says:

    xla bro…ko kena pakai sport bra..aper dh komen pkai telekung..klau ko pkai tshirt tight pun ok…org kata less is more kan bro

    0

    0
  21. 100 ke 200 percent ni bukan marah, says:

    Semoga lepas ni zul akan amek pengajaran atas apa yang berlaku. Teguran dr orang sekeliling anda adalah utk kebaikan. Jadi lepas ni harap zul atau umat islam di luar sana sedar tentang aurat lelaki dan perempuan ye. Jgn la disebabkan anda artis, anda boleh buat sesuka hati tnpa memikirkan batas2 agama. Tambah2 lagi anda kan seorg artis. Org kenal zul ariffin. Jadi, buat la ssuatu yg mendatangkan duit dengan cara yg diredhai Allah. Sekian.

    0

    0
  22. Anonymous says:

    pkai singlet pun ok dah..x perlu nk tayang tetek ko y melayut mcm nenek…ntah mne y sado..setakat lengan ja berketui2 perut xde pulak aku nmpk 6 pack nye…tetek je y lebih melayut…tepi perut tu masih byk lg lemak bro…tlg laa rajinkan dri g fitness..bkn harap mkn suppliment n fat burner je bang oiii…aku rs klu si jul join fitness kevin zahari tu sure semput cam norman hakim….hahahaa….plus muke ko cam x sesuai laa bro nmpk tua…acah2 mcm mat saleh…puiiii….

    0

    0
  23. mrs pip says:

    hurmm …. ye lah, takkan kau nak pakai telekung kan zul, kau bukan pompuan kan … bijak eh ayat kau bagi … teori beruk.

    0

    0
  24. zaitun says:

    sejak gf baru acah2 keturunan mat salleh, dia pon nak lah keep up with the trend kan. gf muda so kena la step macho sket. dulu gf tua, nak kena step matured pakai suit segala.
    memang tayang badan tak salah for lelaki, tapi comment awak untuk bidas pengkritik tu sgt tidak bijak. ape la pasal kena ckp pasal telekung .. kan baik cakap, jubah ke? awak kan model jubah abg sado….

    0

    0
  25. Anonymous says:

    Dari segi comment dia aku tau dia ni punya otak yg low class. Dan mempersendakan agama.

    0

    0
  26. AKU says:

    NENEK KO…AURAT JAGA LA SKIT BAHLOL

    0

    0
  27. anon says:

    statement bangang

    0

    0
  28. Hamba Allah says:

    Ape salah telekung dalam hal ni? Tertarik dgn tajuk topik trus nak scroll bawah n komen .. banyak pakaian sopan lelaki , kurta, tshirt . Da kene bash, kenape terus mention telekung? ?

    0

    0
  29. abadi says:

    ape ke bengap ko ni zul….klu tul majalah kesihatan mmg wajib kn tayang body ke…klu pki tshirt tuk majalah…haram ke…ni nk cr popularity murahan…wek

    0

    0
  30. hamba says:

    salah seorg artis malaysia y bengap

    0

    0
  31. Hassan says:

    Ini namanya statement ‘cuba menegakkan benang basah’! Statement bodoh dari artis bodoh.

    0

    0
  32. shukenye iteeee says:

    Ala biarlah die nak tayang pun..aurat die dari pusat sampai lutut..tak suka tak payah tengok tak payah baca..

    0

    0
  33. abcd says:

    Aku rasa die pakai boxer dalam ni..itu dah dedah aurat tu….boleh kot kau pakai telekung lpas tu pegi solat sekali..elok jadi jantan nak jadi pompuan lak kau ni..sedihhhhhh betol..hahaha

    0

    0
  34. anonymous says:

    ZA, bergambar dalam kolam atau sewaktu dengannya, boleh sahaja dengan berbaju t-shirt, sport t atau sewaktu dengannya. Be creative!.sebab tu jangan kata badan sado, PEMIKIRAN pun kena sado dan mantap jugak.Kesian, badan telanjang, otak pun kosong.

    0

    0
  35. cik yan says:

    yg komen negatif ni mesti lelaki buncit boroi,dan yg pompuan bajet gud gud pasal laki diaorg x sado mcm zul

    0

    0
  36. min says:

    pokok dek kau lah…

    0

    0
  37. Anonymous says:

    Badan sado tp bangun subuh pun liat buat Ape?

    0

    0