Written by AbangNara | September 2nd, 2013

Amboi. Pandai juga si Fida Ibrahim ini buat kelakar. Agak funny juga ayat gurauan manjanya apabila diminta memberi respon tentang isu pakaian ketatnya yang mengundang kritikan peminat. Menurut Fida, dia ialah duta bagi produk pelangsingan tersebut dan pastinya baju ketat tersebut dipakai untuk membuktikan keberkesanan.

fida ibrahim ketat

Kata Fida kepada MalaysianDigest:-

“Gambar tu sebenarnya adalah gambar disebalik tabir sewaktu sesi fotografi bagi mempromosikan produk Emorra Be Slymm. Saya sebagai dutanya dan saya dah amalkan minum produk ni sejak sebulan lepas. Saya turun 4kg. Jadi nak lah tunjukkan hasilnya.

Masa saya upload di Instagram tu, saya pula tak sertakan apa-apa penerangan tentang gambar tu. Itu yang mungkin peminat tersebut dah tersalah anggap. Saya pun tak salahkan pem

Lagipun saya duta produk pelansingan, dan saya nak promosikan produk tu. Jadi, takkan lah nak pakai baju kelawar pula kan…?

fida comel

Kalau Fida kongsikan gambar pakai baju kelawar, Abang Nara yakin akan lebih viral gambar tersebut. Tak pernah lagi rasanya setakat ini mana-mana selebriti wanita berbuat demikian. Hehehe. Apa-apa pun Fida, kalau bolehlah janganlah ketat sangat baju tue. Rasanya semua orang tahu Fida memang kurus. Kalau boleh, janganlah tunjuk sangat. Tak sesuai dengan imej wanita bertudung anda. Tak gitu?

P.S: Apabila bayi merasa hirisan lemon

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

136 responses to Takkan Nak Pakai Baju Kelawar Pula Kan? – Fida Ibrahim

  1. name says:

    dak aih…x payaah pkai pape..lagi senang noh cik Fida..??

    ape punya jawapanlah minah nie?
    Nak tau something?

    Orang xda iman jer y ckap macam hang nie cik Fida oi…

    0

    0
    • Anonymous says:

      inilah contoh wanita bertudung skerana ikut-ikutan.. dia sekadar bertudung dengan menutup kepalanya/rambutnya.. tapi tidak menutup aurat. tidak tahu yg mana suruhan & larangan Allah.. kalau dh jahil, jangan bagi komen jahil.. pegi dalami ilmu agama lagi la, baru bagi komen!!

      0

      0
      • nak je aku kata,” kenapa tak bogel teruih… ” please. sabarkan akuuuuuuu. belajar dari zarina zainuddin ke????

        0

        0
        • N says:

          Ko ni blaja smpai upsr je ke? jwap mcam xde otak..sedih aku tgok..forever bongok la ko ni

          0

          0
        • cik embong says:

          ko pun x perlu la nak petik nama orang lain…nak tegur fida..tegur je la si fida tu…

          0

          0
        • Rooney says:

          Fida,

          Pedulikan cakap cakap budak budak hodoh dan perempuan gemok gemok yang bersawang dekat Blog Nara ni.

          Tetapkan pendirian mu Fida. Jadi diri mu sebenar. Fashion is trial and error.
          Ada yang suka, ada yang tidak suka.

          Sebenarnyer diorang ni jealous dengan Fida. Kakak kakak yang kerja kerani kerajaan tu gemok gemok, diorang hanya mampu pakai baju kurung je ye la nak sorokkan lemak lemak di badan diorang. Lain la Fida berani untuk berfashion. Kalau badan Fida gemok, mesti Fida tak berani nak pakai macam ni kan?

          Satu lagi saya melihat dari sudut, keberanian dan confident. Fida berani and confident untuk berfashion dan berpakaian macam ni. Contoh lain, Enot dia pun gemok jugak tapi dia berani berfashion.

          Jadi tak perlu nak mengukur orang bila pakai ketat sikit, berdosa.

          Mak bapak kau orang alim sangat ke? Korang tu, alim sangat ke? Kalau alim sangat tak payah nak mengungah dekat blog Nara ni.

          Hai, ini lah masalah makcik makcik kerani yang pangkat SPM. Bila lunch time je, bukak blog Nara lepas tu mengumpat. Tu la masa muda muda tak nak keluar daripada KAMPUNG, last last belajar takat SPM lepas tu kahwin. Otak pun tepu sebab dah tua, nak cari kerja lain tak laku sebab badan pun gemok (hodoh pulak tu). Kasihan dekat engkau nih!

          Go Fida !!!!!!!

          0

          0
        • Dia says:

          kenapa perlu kaitkan org lain d atas kesalahan org lain, tu lee lain kali nak tulis tuu guna akal. setiap org ada sisi baek & buruk dia. nee lee manusia.

          0

          0
        • mynews says:

          ape la nk kaitkan fida ngan zarina zainuddin…tuk kisah lama la zmn tok kadok ko la ngok….
          ko kan kalu hati hitam mmg hitam + busuk lak tuuuu!!…
          bab fida ni bab bertudung yg mdedah kan figure badan dia…x sesuai ngan wanita yg btudung kan…..jd fikir blik bila bckp aduss senggal la ko…

          0

          0
        • hamba says:

          to rooney.

          Ini bukan kisah confident mahupun tidak dalam berfesyen.
          bukan kisah trial and error dalam berfesyen.
          bukan kisah sorok lemak tunjuk lemak tunjuk lansing.
          bukan kisah ayah alim atau tidak.
          bukan kisah layaknya seseorang tu menegur atau memaki.

          ini kisah perkara basic dalam Islam.
          kisah memakai ketat smpai nampk shape bentuk badan itu tidaklah digalakkan dalam islam. kan tak elok tunjuk bentuk peha, betis dan etc.. silap2 boleh menaikkan nafsu lelaki.

          to fida. tidak digalakkan lah jika anda manis bertudung tapi menunjukkan shape tubuh badan yg menawan tu.
          bukan kisah tunjuk kesan atau tak. tapi kisah mahkota anda yg terdedah seperti meronta untuk ditunjukkan kat seluruh pelusuk alam.

          tak berniat nak berperang. cuma pendapat.
          :)

          0

          0
      • Miss Kelawar says:

        Lorrr.. Turun 4kg je? Motif nak pakai sarung nangka utk bagitau turun 4kg? Huhuuu…

        0

        0
        • Anonymous says:

          kalo mkn mende alah tu turun 4 kilo je pastu dapat lesen nak pakai ketat2 renti kan je la fida oiiii…ko berak 2-3x sehari pon da boleh turun 2 kilo

          0

          0
      • K.A.A says:

        pakai baju kelawar pon apa salahnya kalo benda tu tutup aurat.. macam ni boleh jadi artis?? nak ckp pon x betol macam mana nak jadi idola kepada generasi baru.. patut la ko x lepas akedemi fantasia…

        0

        0
    • kiki lala says:

      dh agak dh 2 la startment bangan dia bg… org lain jd jugak duta tengok wardian bukan duta slim world ke ada ker dia pakai ketat2 mcm hg ni… adoiii kalau dh seksi dr dulu seksi jugak.. dengaq kata pakai tudung pon nk masuk tv ja.. kat luaq x pakai.. kata kawan2 aku kat pahang dulu la.. wallahualam..

      0

      0
    • cik timah says:

      dulu baik suci je mula2 masuk bidang ni.. skrg mak aih.. dh slow2 kebogelan terserlah.. fida2.. dh x minat dh aku.. dlu mase masuk rancangan realiti pentene tu suke la jgk tgk manis jer bertudung.. skrg ni omak ko,, dh berbungkus sarung nangka

      0

      0
    • FAKKA says:

      Tahniah, alasan yang diberikan sama sekali mencerminkan kebangangan yang anda sekian lama miliki.

      Tidak bermaksud anda hanya harus memakai pakaian kelawar untuk menutup bentuk badan anda… di luar sana, lebih banyak busana muslim yang lebih sesuai digayakan…

      Anda seorang selebriti yang pastinya akan menjadi tumpuan ramai, ini hadiah berbentuk pakej yang akan anda dapati bila menceburkan diri dalam dunia penuh glamour, anda pasti telah maklum. Lain kali, anda perlu berhati-hati dengan pemilihan pakaian anda. Dan juga elakkanlah daripada memberikan alasan bangang begini pada masa hadapan.

      Selamat berjaya.

      0

      0
    • Anonymous says:

      hamboi si fida ni makin menjadik2…..bahase n pemakaian x sesuai dgn imej kak long oiii..kalo stakat ko popular dgn lagu cedok tu x yah la nak rase diri diva yek….pakai bju mcm da nak nampak ko punye longkang….

      0

      0
    • cik kepoh says:

      setuju! sokong sgt!

      0

      0
    • neelopeh says:

      Dalam banyak-banyak baju, knapa la ko petik baju kelawar… kelawar pun kalo pandai pilih baju, dia pun tak hingin pakai baju nama dia sendiri…

      Kan bagus kalo ko cakap..

      “Jadi, takkan lah nak pakai kain kapan pula kan…?”

      Barulah seram dan insaf semua yang baca statement ko ni fida…

      0

      0
      • huahuahua says:

        OK GAK WEI..PKAI KAEN KAPAN..TU PON BALUT BADAN BAEK PUNYE…KOT LA BLEY INSAP SKET MASE DA DI BALOT TU……

        0

        0
    • apaponxbleh says:

      kata cik fida: Lagipun saya duta produk pelansingan, dan saya nak promosikan produk tu. Jadi, takkan lah nak pakai baju kelawar pula kan…?
      maksud cik fida apa??
      kalo duta shampoo kena bukak tudung?
      kalo duta pakaian dalam..korset..lingerie dll kena bukak baju?
      jadi kalo cik fida di lantik duta tuala wanita mcm mn nak promo?

      0

      0
      • yatt says:

        hahhahaaa….
        si fida yg bangang nie tentu la akan tayang tuala wanita kat dahi dia
        takkan la kat anu nyer….
        fida..fida…aku memang nyampah dgn ko…
        skg ni jadik geli pulakkkkkk hahahaha

        0

        0
    • EE says:

      bangangnye jawapan si fida ni.. ingat boleh jawab mcm tu dengan Allah?

      0

      0
      • qsera says:

        apa salahnye pakai baju kelawar???baju kelawar tu lg cantik dr baju yg ko pakai tu fida.lalalalalala

        0

        0
    • Anonymous says:

      blh plak dia jwb cm tu..dh tu tk yh la trma kontrak tu..

      0

      0
    • Leo says:

      produk pelangsingan selalu guna perempuan bertudung dan menunjukkan susuk tubuh mereke yang dah berjaya kurus…
      tolong laaa.. langsung tak sesuai imej bertudung jadi duta produk pelangsingan badan dan pakai plak pakaian ketat nak mengabokan dah kurus. Merosakkan imej muslimah..

      ** kalau baju kelawar pun ok apa.. boleh je jadi ..kalau pakai baju kelawar tak nampak kurus, maknenya produk tu tak berkesan.. porah

      0

      0
      • Anonymous says:

        Ingat laris ke ambik Fida ni jd duta produk? Dulu nampak mcm baik, muka pun kampung tp aku suka dia dulu. Skrg Fida mcm gampang..!

        0

        0
    • Anonymous says:

      Fida ni makin lama makin hanyut.. Cakap over confident mcm diri tu cantik sgtlah gamaknya.. Allah tarik nikmat tak seberapa pd diri kau barulah terus ‘mengetat’ kau nanti kang..!! Memalukan wanita bertudung baik yg lain je kau nih..!!!

      0

      0
    • Yatie says:

      hrmmm fida oii…. apa salahnya pakai bj kelawar… x da masalah aih… btoi kata name tu…x payah pakai pa pa la…lg baguih nmpak badan hg kuruih lg slim tu… duit punya pasal ketat pon x dak hal la kt dia…

      0

      0
    • Anonymous says:

      apalah bangang sgt jawapan. ada agama dak ni?

      0

      0
  2. JOJO says:

    fidaa tu bongokkk

    0

    0
  3. amoi says:

    Elok jd kelawar sbb x pakai baju..xyah pakai baju lg bagus Fida oiii….tunjuk trs body tu!

    0

    0
  4. anak pAk Din says:

    gedixxx lebih minah ni…..

    0

    0
  5. hany says:

    jawapan menggali kubur sendiri terjun dlm..juz say sorry jelah..mmg dah salah pun..hai,dunia akhir zaman

    0

    0
  6. Mashi says:

    i think, fida should change her tudung’s style. baju tu nak change pun tak boleh. sebab dia duta product pelangsingan badan. klu pakai baju klawar mmg tak boleh laa.. just tudung tu. alahai. macam tak kena rasa nye.

    0

    0
    • mine says:

      matlamat x mnghalalkan cara..:)
      rezeki ada dmna2..
      sepatutnya dia kena pendirian y tetap,trutm skali apbl dah bawa emej islam nie..
      Kalau dah tahu benda tu x elok..x sesuai dgan perwatakan diri,wajib utk dia tolak.

      0

      0
    • Mashi says:

      Mine: aaa i dont want to talk about religion kat sini. i just nak cakap pasal style die je. yes,betul.. tau matlamat tak halalkan cara. mungkin laa rezeki ada dimana. tapi klu duduk saja,rezeki tak datang sendiri. ok stop talking bout her job. just nak talk about her style je. hurrm rasa nye if die pakai selendang biasa,and bukan style turban. mungkin laa ok, and baju silver tu. seriously opppsss. i dont know kat mane yang tak ok. but rasa nye nampak oppss. mayber designer die.. or die yang mintak macam tuh. i dont know. just,she should aware bout her style je la

      0

      0
      • Anonymous says:

        kalo cmtu elok dia pakai bikini ngan tudung lagi stylo beb…

        0

        0
      • mine says:

        kalau awak bukan islam..saya minx maaf ye…
        just bila awak tulis macam tu saya terdorong untuk tegur..
        kalu awak islam…lagilah.
        dalam islam…
        dpd se kecil2 perkara smpai kesebesar2nya…semuanya bersangkut paut dgan islam.xde 1 pun y terkecuali…inikan pulak dpd segi penampilan,seorang perempuan lagi tu..
        orang rmai kenal dia,x manis dpandang.
        of course baju dia jadi masalah besar dlam hal2 macam nie,tudung tu.usah dickaplah..semua fail.
        sebab tu saya ckap rezeki ada dimana2..memanglah dia kena cari,kalau duduk melangut jer..memanglah susah nak dpat,tapi dia ada akal..spatutnya dia kena bijak membuat pilihan,bukan ikut jer….
        maaf ye:)

        0

        0
  7. ntah la says:

    Kalau besok2 dekat alam sana di tanya kenapa n bagi jawapan macam ni, agak2 lepas tak? cakap guna akal, dosa pahala… ish3, malu bah

    0

    0
  8. Ers says:

    orang tegur,tandanya sayang….
    Fida2..
    Cer tepuk dada tu..tanya Iman,bukan kepala lutut.
    Kalau ko betul tanya Iman.ko xkan bagi jawapan cam tulah Fida..

    0

    0
  9. pink says:

    ntah ape2 la ko ni fida..
    geli aku tgk ko pakai baju camtu..
    xde rsa segan ke?
    klu xde rsa malu dgn org sekeliling, at least ade rsa malu dgn ALLAH..

    0

    0
  10. kuihcikmikmolek says:

    Baru jadi duta produk duk bangga sangat..nak tunjuk la sangat kan..abih tu sebagai Duta Islam hang dah jalankan tanggungjawab ka?

    0

    0
  11. oit says:

    choii!!!

    0

    0
  12. Mak Temah says:

    kalau dah bodoh tu tak payahlah tunjuk lagi kebodohan kau tu fida…
    tulah lain kali jangan pakai apa2 lagi bagus, lagi real orang nampak kau memang kurus…
    entah2 kat dalam baju tu kau pakai girdle ke apa bukan orang tahu pun… jadi kalau betul2 nak tunjuk kurus, dont wear anything laa…bhahahaaa

    0

    0
  13. ahhh says:

    jawapan apa tu fida oit…ko tu dah la public figure.. aihhh…
    dari pakai kelawar.. baik pakai Bra je dan tunjuk,,, tunjuk skali ngan panties… alang2 dah pakai ketat cam tu… agaknya cam mana la panties nya.. ketat jugak ke….

    0

    0
  14. hmm says:

    matlamat x menghalalkan cara
    tepuk dada tanya iman

    0

    0
  15. paukaya says:

    tak payah pakai baju la sng…

    0

    0
  16. rasalahh says:

    betullah apa yg fida ckp ni.. xkn nk pkai bju kelawar kan ==’
    hahaha jawapan..cerdik sungguh .. lansung xrasa bsalah .hmmmm

    0

    0
  17. Menyampah says:

    bang naraaaaaaaa….dh x de cite lain ke selain dri cite retis ni…..menyampah leeeee…

    0

    0
  18. me says:

    you wont go anywhere fida! igt mati sikit!!

    0

    0
  19. me says:

    you wont go any far fida! igt la mati sikit

    0

    0
  20. ninie says:

    baik ko pakai baju kelawar fida oiiiiiii…dari pakai baju api kat neraka nanti
    orang nasihat tak nak dengar..aptb!

    0

    0
  21. ry says:

    alahai..jwpn y x berapa nak cerdik

    0

    0
  22. Mirai Suenaga says:

    Ini bukan statement kelakar, ini statement bangang, atas lagi daripada bodoh. Kalau pakaian tu Nabila Huda yang pakai, aku rasa tak de orang nak bising kot?

    0

    0
  23. Gadis says:

    Cik fida, anda tidak memenuhi syariat Islam. Seolah-oleh memperlekehkan agama sendiri. Masya’Allah…

    0

    0
  24. Safiyyah Hanzalah says:

    ***FACEPALM***

    Aku sebagai perempuan muslim sangat malu dgn kenyataan saudara muslim bernama Fida ini

    0

    0
  25. bunga matahari says:

    x habis2 isu dia nie…x yah la nk cri publisiti murahan…segan la sikit…kite nie Islam.elok sgt la tu pakai pakaian cm tu..ptt la kes rogol makin berleluasa.ish3~

    0

    0
  26. Biskut Meri says:

    tak heran sgt dh skrg kalau pompuan bertudung masih pakai baju ketat2 dan sexy. sabtu lepas aku tersangat lah heran bila aku tgk sorg pompuan bertudung selamba je merokok….first time in my life jumpa pompuan bertudung merokok. huhu…

    0

    0
  27. kikikih says:

    bodo gak minah ni..klo tau jadi duta kne pki bju sarung nangka..perlu ke terime???sdgkan ko tu bertudung..shame on u dear.

    0

    0
  28. Penjual Baju Kelawar says:

    Lagi bagus ko pakai baju kelawar fida oi.. dah tentu2 baju kelawar tu longgar daripada ko pakai ketat2 tersendat melekat camtuu..

    0

    0
  29. Nor says:

    salam, ooooi Fida, bukan pakai baju kelawar… tapi baju bersopan, bertertib dan padan dengan tudung dikepala tu, dan ada rasa hormat pada tudung dan diri sendiri,
    tepuk dada tanya selera…..
    ( ha kalau cam tu kena tunjuk ke tepuk kat dada… lol!!!)

    0

    0
  30. ohhhoiiii says:

    daripada jawapan2 yg keluar dari mulut artis2 malaysia, kita dapat bezakan mana yg berilmu dan mana yg tidak..alahai cik fida oii.. ~~

    0

    0
  31. ookeiii says:

    Ternyata mulut dia lebih pantas dan maju daripada otaknya

    0

    0
  32. politik says:

    lol… pakai tudung kan wajib. so x kisahla dia ni baik ke x baik kena pakai. tp slowly dia dh tunjuk aib diri sendiri. tertonggek sana sini. mesti ada something wrong kat mana2. fida2.. sama je ngan tokti. cakap lembut tp busuk hati.

    0

    0
  33. Gemuk says:

    Fida, Duta kain kafan diperlukan. Mohon segera

    0

    0
  34. meow says:

    sejak vc dia apo kono eh jang tu, terus xsuka dah, style ntah ape2

    0

    0
  35. mak yg prihatin says:

    Fida, mmg slalu org ckp, jaga tepi kain sendiri.. tp anda tu public figure..bila anda kuarkan statement cam ni, mcm nak menutup periuk nasi sendiri.. bila makin byk kuarkan statement cam ni, makin peminat meluat, bila da meluat, takde sape nak minat lakokan/nyanyian ko da.. ada faham.. abg nara, kalau jumpe die, ckp sikit dgn die…

    0

    0
  36. Anonymous says:

    dgr cite minah ni join AF baru nie btol ke?

    0

    0
  37. Crsytal says:

    Jawapan BODO!!!!

    0

    0
  38. Cikcumil says:

    Emm, msa nie leh la menjawab…. Nnt gn Tuhan jawab la g2 jgk yerr…

    0

    0
  39. Kabilah terkebil letup says:

    rasanya bukan fida saja yang pakai baju ketat lepas dah kurus. korang tengoklah dekat iklan london weight mgt tu, pompan yg gemuk jadi kurus terus pakai baju ketat mcm sarung nangka. dah mcm swimming suit aih. yg tak tahan tudung diorang mesti mcm dah ikat kepala pocong. takpe ler fidaaaa oiiii. kami yg pompan nie pun tumpang jamu mata sekali, yg laki best letteewwww. muahahahahahahaa!

    0

    0
  40. Whatever says:

    baju sopan x semestinya bj kelawar je…bnyk lg baju lain…

    0

    0
  41. starshine says:

    apalah guna nya bertudung litup jika berpakaian serupa dengan bertelanjang??!!…aduhaaiiii adakah anda bertudung kerana Allah atau pun kerana terikut2 trend sekarang??..sesungguhnya anda sedang dalam kerugian..

    0

    0
  42. lupa says:

    Artis gila glamor.. Ingat nak jadi macam sitilah tu.. Statement tak boleh pakai.

    0

    0
  43. mamatcomel says:

    ABPH nnt bleh tmbah 1 kategori lg x? Artis Paling Bangang Stetmentnye? or Artis Paling Sendat Jubo?

    0

    0
  44. ermmmmm says:

    ok ag baju kelawar dri fesyen pocong+duyung tu…

    0

    0
  45. ME says:

    nak jadi duta pun tengok2lah juga produknya….jangan tengok duit ja.

    0

    0
  46. WANI says:

    Assalam… Bila seseorang hambaNya memperalatkan agama Islam untuk menunjuk nunjuk seolah olah dirinya berpengetahuan dalam beragama maka Allah tunjuk kejahilan diri hambaNya. Melalui kata2 yang lemah lembut… sopan santun… hakikat dalam hati tersirat nawaitu untuk menunjuk nunjuk serta menampil kecantikan susuk tubuh.. masha Allah… ramai yg jadi begini. Langsung x malu dan takut kepada Allah… sebaliknya takut dan malu kepada insan… maka diaibkan terhadap sesama insan… wallahualam.

    0

    0
  47. fida culture shock says:

    SIKIT-SIKIT DIA “KEPANDAIANNYA” DALAM BERFESYEN… KESIAN!! ANAK SAPA NI???!!!

    0

    0
  48. mamacomelsangat says:

    ermmm,

    ini namanya pandai x boleh dikongsi,
    Bodoh tak boleh diajar

    kesian produk yang kau wakili tu,
    kompem x laku sebab salah pilih duta..

    ooo my!

    0

    0
  49. fida si otak udang says:

    Bukan setakat bodoh kau ni rupanya..jahil pn ye jgk…lantak kau lah ngok..phuiiii

    0

    0
  50. milah kemus says:

    ni artis takde pelajaran.. pakai tudung pun tak berilmu… tidak tahu agaknya … pakai ketat sendat nampak pipis… dah… adui.. artis tak laku sendu di pagi sabtu…………………. ni yang masuk AF ni sure minggu pertama keluar ha! ha!….

    0

    0
  51. nemo says:

    teringin pulak nak cuba produk ni bila tahu fida dah turun 4kg.. tapi macam agak khuatir kalau kalau bahagian badan menggeleber bila dah turun berat. Mohon fida berbogel pulak untuk tunjuk sama ada badan akan menggeleber ke tak. takkan tak boleh?? Kan dah jadi duta? Macam mana nak jual produk kalau tak dapat nak tunjukkan keberkesanan kan?

    0

    0
  52. anoynomous says:

    pahang is forever pahang

    0

    0
  53. peminat ultraman says:

    Rasanya fida ni perlu disekolah sekali lg…dah nama pakai tudung tp xkanlah sbb jadi duta sanggup ikut apa saja disuruh..mcm tue baik x payah pakai tudung…..malulah sikit…atas tutup tp bahagian dada terdedah (saiz B) DAN bawah plak nampak bentuk termasuk punggung…fikirlah wahai fida yg x seberapa nk cerdik..jgn bila org dah tegur tp anda buat lawak pakai baju kelawar….BAIK AWAK JADI BATMAN AJE

    0

    0
  54. KIREI says:

    akhirat nanti ko jawap dgn Allah cmtu la k….

    bongok betoi takdak akai punya manusia…dia ingat dia dh glamer sgt la tu….

    0

    0
  55. mario says:

    pakai tudung tapi pakai baju ketat serupa tak pakai tudung, sebabnya pakaian yang dipakai masih manampakkan susuk tubuh .

    0

    0
  56. Anonymous says:

    produk pelangsing……..tak salah ke….mcm tak ade model laen ke…kenape lah pihak produk tu pakai yg berjilbab…..kan banyak artis or model lain yang lebih yang layak dn lebih seksilah….ni cmn cara orang kafir aje nak rosakkan perempuan muslim….innalillahi wainnalillahi rojiun

    0

    0
    • Ostrich8Kaki says:

      sorry, aku betul kan sebutan tu ye..kau tersilap sikit tu..
      innalillah hiwainna ilaihi rajiun

      0

      0
  57. YY says:

    bila bercakap tak guna akal & iman..ini lah hasilnya..kalau pakai baju kelawar sekalipun namun menutup aurat, itu sejuta kali lebih baik dari pakai pakaian ketat mengikut tubuh badan mcm tu..harapnya dimasa akan datang sila2 lah gunakan akal sebelum berkata2..fikir 2-3 kali..bukan berkata2 sebelum berfikir..

    0

    0
  58. ain says:

    ”takkan la nk pakai bju kelawar plak kan??”…tu la..ibubapa htr gi sekolah agama ko lari..nie la padahnya…dah pakai tudung..pakai la bju yg sopan sikit..walaupn ko jd duta produk ape2 pn..nie x…baju xcukup kain…baik ko telanjang jek senang…hahahaha…begek!!!

    0

    0
  59. MAK BANANG says:

    Jawapan ko menyedihkan fida oiiii… elok la ko bogel je terus..

    0

    0
  60. ryan says:

    seingat saya lah kan…wardina pon bertudung..dan pernah menjadi duta untuk sliwworld..tetapi dia hanya menyarungkan kebaya jewk untuk nmpakkan figure slimnya tu…but still nmpak sopan kerana thats our traditional dress…pastu dipakai skali ngan sarung..nmpak melayu nya tu dn juga ada nilai konservative….mybe the creative team xmo nmpak cliche juz guna kebaya tok gadis bertudung…so mrk end up with this modern dress..which is the skirt it look too tight and too shiny….for me ….too shiny..too tight it is quick access to make you look cheap,..im so sorry but its true

    0

    0
  61. guasemakmate says:

    aku plan nak buat movie batwomen..kau jadi watak utama eh fida..kebetulan sangat la tu pasal watak utama nye memang kene pakai baju kelawar..muke ko pon da macam kelawar da sikit…end of da movie batwomen mati,ko boleh la pakai tudung pocong tu utk kebumi..sesuai bebeno…

    0

    0
    • Hana says:

      aku cadangkan kau buat movie batwoman pakai bikini dgn tudung…Fida ni mesti terima punyer dan Fida akan jawab “watak tu memerlukan saya pakai bikini. anda semua jgn risau sy tetap memakai tudung” WTH

      0

      0
      • kay says:

        kahkahkah…ini lawak! Tahap ghaban…aku dah boleh bayangkan kalau betul2 dia pkai macam tu..alang2 dah menceluk pekasam tu,biarlah sampai ke pangkal lengan ye dok cik Fida.?
        confirm book office nie!
        cayalah guasemakmate..

        0

        0
  62. farra says:

    akhirnye..si fida yg perasan glamour habesss ni show her true colours…
    dia sama jer mcm sesetengah gurl kt luar sana..yg pakai tudung cuma utk berfesyen..
    fida …baik pakai baju kelawar dr pakai sarung nangka..sekurang²nye baju kelawar xnmpk susuk badan…pakai sarung nangka sama jer mcm awk bogel…
    sekian terima kasih…

    0

    0
  63. pelangi says:

    gua tak ada hal la fida oiii… kng dpn Allah lu jawab la cmni gak erk. bangan abadi

    0

    0
  64. sy comeyy says:

    org len pun de gak yg b’tudung jd model tp xde ar pkai cm ko ni…

    0

    0
  65. mamat semput says:

    aku tak tau la samada dia ni bodo2 alang atau buat-buat bodoh atau memang bodoh tahap cipangang (cipan + bangang).

    0

    0
  66. Anonymous says:

    usah dilayan orng mcm ni…dia je konon betulll.lagi satu bonggol unta kat kepala tu apahal?cam betina sundal aku tgk!!!

    0

    0
  67. anti fashion fida says:

    Baik cabot je tudung tu fida..kau nk pakai ketat mane pon xpe..asal kan kau xpakai tudung yg melambang kan wanita ISLAM..rasa2 diri tu pakai tudung xpyh la jd duta produk langsing yg menampak kan body..stupid minded

    0

    0
  68. anon says:

    Pebende la ko ni pida oi. Lawak tk brtmpt. Org arb tu kalau boleh nk ttp2 muka skali. Bila ditegur dia mnyindir kita. Baju kelawo pun aku rs lagi lawa le dr baju yg dia pakai ni

    0

    0
  69. minah jambu merah biru says:

    elehhhhhh kalau dh bertudong tu tk payah lah nk jadi duta produk slim ke ape…buat semak aje ! kenape dorang tk ambek artis yg tk bertudong jadi duta produk slim ni?? n kenape mesti nk ambek artis yg bertudong untok pakai pakaian yg macm ikan duyong ni ??? mengarot !! tkde beza pakai tudong ngan tk pakai tudong sama ajeeee…..kanape dorang tk ambek Erra Scha Lofa Fasha kn banyak lagi artis2 yg tak bertudong untok di jadikn duta……….susah2 sangat ambek aje si rozita ok jugak kan…tk lama lagi dia nk kawin…sebelom dia kena konrol ngan laki dia cepat2 ambek dia jadi duta sebelom dia kawin ni !!

    0

    0
  70. Cik kiyah says:

    Cantik lagi baju kelawo daripada baju angsa nak bertelur ko tuh..

    0

    0
  71. Cik kiyah says:

    Apa jenis baju ngn tudung lah mcm angsa nak bertelur jer aku nengoknya

    0

    0
  72. nina says:

    come on Malaysian ! kesian kt si Fida ni , asal die pakai je baju yg tak kene pd mate korang , korang kutuk maki hamun keji semua ade , aku tgk ade jugak die berpakaian proper dan cantik takde pulak org kesah dan puji die (at least) kan . Kdg2 kite mudah sgt menghukum org tanpe tgk pd diri kite sendiri . padahal kt luar tu lg teruk , ade je pompuan yg pakai tudung tp pakai tshirt sendat and lengan pendek ape cite lak ? mmg lumrah org kite ni (lagi2 org Malaysia)kalau menghentam atau mengutuk org mmg no1 . suke sgt kritik sane sini tak ubah mcm makcik2 kepoh kt kampung tu . come on lah . . wake up ! padahal kalau korang nk tau fashion kt dubai , syria and negare2 maju yg lain , fashion muslimah diorang lagi extreme tau dan stylo , even org sini fashion muslimah nye agak mundur sikit . kalau tak suke diam je atau bg kate2 dgn penuh berhemah bukan dgn care maki hamun keji smua tu . . pakej lengkap korang bagikan , cube lah 1 hari kene kt batang hidung sendiri baru korang tau . Fida pakai mcm ni korang suke hentam tp die ok je , hati die baik . . berbanding kat luar tu bertudung litup tp hati dan mulut jahat mcm mane pulak ? jln2 kt shopping kompleks berkepit dgn bf . . tgk wayang kepala lentok kt bahu bf ape citer pulak ? bagilah fida ni mase , mungkin die tgh bereksperimen lagi gaya yg sesuai utk die . Kalau nk tegur pun biarlah cara elok , ni tak . . abis semua kata makian dan kejian korang bagi , mane budi bahasa korang ? risau lah aku tgk mentaliti sesetgh rakyat malaysia ni . . thats why aku suke stay oversea berbanding negara sendiri , bile kite byk merantau kite lebih kenal mcm2 org dan pemikiran kite lebih luas , pls ppl . . ubahlah cara anda bercakap (lebih positive) dan tingkatkan mentaliti anda . peace !

    0

    0
    • guasemakmate says:

      dah tu kalo negara luar yang name SYIRIA,DUBAI tu wajib diikut la?pasal ape?pasal die negara arab..abes yang hukum ALLAH yg wajib tu nape ko nak tolak tepi pulak..aku syak la kan ko ni pon pattern same je mcm fida tu..pakai ketat2 sane sini.terbelah situ sini..baik ko jgn blog ni..aku cadangkan ko bukak la quran online ngan terjemahan sekali dan HAYATI.dasar umat akhir zaman.

      0

      0
    • sinyor says:

      maaf yee,,tp at least malaysians still concern dgn cara n adab artis2 malaysia yaa…kita org timur yg ada adab sopan,,tegur menegur….dlm kes fida ni,, dya mmulakan career sbgai artis dgn brtudung smpurna n ttup semua tp bila dah naik sikit,,habis terbang semua…itu yg mmbuatkan org x senang,,kpala ditutup tp yg lain??

      0

      0
  73. mamamia says:

    baju ketat sama tak payah pakai tudung…sama je! jadi artis betul2 bukak tudung tu tayang lurah atas bawah ..baru best…

    0

    0
  74. hurm. says:

    Nauzubillah..

    nie la perempuan yang menjatuhkan maruah org islam..

    0

    0
  75. gadis kolestrol says:

    ni la salah satu produk pelangsingan penipu..kalo yer pun nak cari duta ..amik la syani ke? enot ker? dina ker? adibah noor ke? kalo kurus baru org pecaya nak pakai…ni org dh memang kurus jadi duta..takat turun 4 kilo x nampak pun..x sesuaiiiii langsung jdi duta pelangsing….boikot produk penipu ni…

    0

    0
  76. missbom says:

    ni la yg d katekan pkai tudung tu bgus n x pakai tu mcm s***l??
    aku nmpk pkai ko pakai tudung pon mcm x pakai nmpak jugk segale2nye..

    0

    0
  77. girl92 says:

    ngokngek tul la die ni,,ko tu kan da la pkai tdung,tak yah gedik nk jadi duta produk plangsingan,nak sgt ke tnjuk body ko tu,perlu ke?? hmphh,siyesly annoying sgt..

    0

    0
  78. Anna Karenina says:

    Hari tu aku shopping kat Sogo aku jumpa 2 prm org putih pakai baju kelawar shopping kat Sogo.. Lawa jer…

    0

    0
  79. hamba Alllah says:

    islam pada nama.subhanallah.
    moga cepat2 berubah..

    0

    0
  80. ramos says:

    menyampah aku gn pidah nie….serius meluat dr duluuuuu….bajet,hak puiiii

    0

    0
  81. gadis simpati says:

    sudah2lah wahai manusia yg mengkeji si fidah tu……biarlah kan dia cantik..korang jeles sbb korang xcntik mcm dia kan??setiap mnusia anugerah ilahi…jgn dikau mghina mereka dengan begitu kejam…makanya UKUR LAH BAJU DIBDN SNDIRI BARULAH BERKATA……!!!

    0

    0
  82. Anonymous says:

    ini bukan utk fida je tp patut tujukan pada perempuan2 bertudung di luar sana, tolonglah tutup aurat dgn sempurna, jgn tutup atas sj, baju, seluar ketat melekap dan bermekap tebal. sila muhasabah diri sebelum mengutuk org sana sini.

    0

    0
  83. Hanky Panky says:

    Dia kawan sekolah aku. Agak rapat dgn fmly aku dulu. Tak kisah laa pasal tu. Tp, dia yg aku tau, mmg clumsy. Dah ckp, pastu cuak sorang2. Benda tak besar mana pun. She will think like it’s a big deal. Maafkan laa dia. Aku agak impress dgn cara dia keluarkan statement tu. Hope dia guna hak berfikir sebelum guna hak bersuara next time. To Apid, sorry for this but I know you are not that bad.

    0

    0
  84. Hamba Allah says:

    Sy hamba Allah ini ingin mgajak anda brsma2 untk mndoakan agar fida ini brubah dan diberi hidayah oleh Allah.Kdg2 dalam memberi teguran,kt terumpat dan lupa untuk reflect dr sndri. Renung2 kan dan selamat beramal…

    0

    0
  85. Muslimah says:

    menegur tak salah sekiranya benda itu mmg salah di sisi agama islam kita …. tapi cara teguran dan nasihat bukanlah seperti mengumpat yang dosa nya besar dari membunuh .. allahhualam …

    0

    0
  86. Anonymous says:

    moga diberi hidayah. amin allahumma amin

    0

    0
  87. sinyor says:

    cik fida oii,,,klau amek gambar utk buktikan keberkesanan produk pelangsingan, adakah dosa mmpamerkan aurat itu tidak dikira??? apa2 pon,,ia tetap tayang aurat dan hukumnya haram,, xkan pkara basic mcm tu pon x diketahui oleh seorang wanita yg bertudung???

    0

    0