Written by AbangNara | January 7th, 2010

[ Sila skroll ke bawah untuk membaca gosip terbaru ]

Sebelum ni kami dah share tips cara pikat awek dengan perfume, kali ni TIPS camana nak menjadikan awek tu sebagai isteri.
Pada BangNara ada 3 benda yang kita mesti ada sebelum masuk meminang, tips utk para bakal suami, dan para bakal isteri kena ada jugak benda2 ni.

  1. Kereta. Ini tak payah cerita lah kan, memang perkara paling asas yang kena ada sebelum kahwin. Yolah nanti camana nak bawak bakal bini jalan-jalan honeymoon kalau takde kereta. Takkan nak naik bas plak gila tak romantis.
  2. Rumah. Amik contoh Umie Aida sudah….belum kahwin sudah dapat rumah, kompem Umie setia hingga ke tua.
  3. Ha, Ini paling penting tapi selalu dilupakan masyarakat. Kita kena ada Takaful Health! Apa itu Takaful Health?? Haa, cuba korang bayangkan ek, tengah korang mengecapi kebahagian berumahtangga, tetiba korang (sama ada suami/isteri atau pun anak2) mengalami simptom2 macam sakit perut, pastu berlanjutan so korang pon pegilah cek kat doktor…

Ataupun, korang  ni seorang pemandu yang berhemah, tapi dek pemanduan bahaya orang lain, anda accident!

Untuk dua-dua scenario ini, korang ditahan di hospital.

Sekali alamak,pihak hospital kata “ ini sangat serius anda perlu dibedah segera! Sila sediakan duit pembedahan RM25,000 untuk menyelamatkan nyawa anda “

Takkan pada masa ni, suami pandang bini, bini pandang suami. Duit simpanan dah takda habis buat kahwin, nak pinjam mak bapak ngan adikberadik mungkin boleh dapat tapi taklah sampai 25,000. Takkan nak pinjam AhLong Bukit Beruntung!
Sebab itulah jika sebelum korang kahwin tak kira lelaki/wanita, Korang perlu ada benda ke-3 yakni Takaful Health ni.

Kalau jadi kes macamni, Cuma tunjukkan aja medical card Takaful Health dari Prudential BSN Takaful ni. Takaful Health akan settlekan bil hospital & kos rawatan, takdelah masa sakit tu, kita bertambah sakit dok pikir mana nak cekau duit!

Cuba korang tengok jadual benefit kat bawah ni. Paling sikit kita boleh guna ialah RM50,000 setahun, limit sampai umur 80 ialah RM500,000. Peh tu paling sikit.
Paling banyak 150,000 setahun, limit 1.5 juta hingga umur 80!

Walahwehhh, akaun bank kita mungkin kosong sokmo tapi akaun Takaful Health kita ada 1.5 juta tu!.

Sakit ni datang tanpa diundang, yang penting kena bersedia! Walaupon perlindungan medical card Takaful Health ni sangatlah banyak sampai 1.5 juta, tapi harga yang anda bayar cumalah dari RM100, murah tuuu~~

Oklah, mesti korang nak cakap, “Abih tu kalau saya tak sakit, tak guna Takaful Health camna?”
Haaa, ni yg best pasal Takaful Health ni, katakanlah kita sihat walafiat takde buat claim, Takaful Health ni ada NCB, korang akan dapat RM100-500 bergantung pada plan Takaful Health mana yg korang amik ( refer jadual atas tu)

Katakan 3 tahun berturut2 tak sakit, dapatlah duit tu 3 kali, katakan tahun ke4 masuk ward, utk thn tu x dpt lah..tahun ke 5 takde claim pape, dpt lagi…dan lagi dan lagi…

Duit tu akan dimasukkan ke dalam akuan di bawah PruBSN Takaful, yang akan dilaburkan supaya korang boleh dapat keuntungan & keluarkan kelak.
Paham ke idak korang ni? Kalau nak lebih info, cuba tekan sini

207 responses to Takaful Health, Medical Card dengan NCB dari PruBSN

  1. nafnaf says:

    Hai semua. Klik lah pada nama kaknara tu, akan link ke website pasal produk prubsn.

    jgn taktau, my full time work inilah dia.

    :)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  2. hantupensil says:

    kak nara..ape beza tiga2 kad nih…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  3. amy says:

    ari 2 de gak member ajak join prubsn takaful ni.tp ari 2 mcm was2 je tkt tipah ttipu je.xsangke plak upenye btol2.mmg de kne mngena ngan bsn ke?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  4. kaknara says:

    pet, pegi aa mkn dulu jgn sampai tak mkn plak. kang gastrik masuk spital plak. nasib baik ko dah ada medical card ni.

    beza 4kad ni ialah jumlah coverage lah. nak coverage berapa,?

    BSN tu join ngan prudential

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  5. sakura says:

    aiii kwn2 da kenyang….

    camat ptg sumeeee…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  6. BlackBerry00 says:

    aq dh beli byk insurans dah
    tp yg ni aq nak beli gak
    cmne ek..????

    NAKKKKKKKKKKK………..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  7. sakura says:

    bagus utk ms depan nnti nie…kn…kn..kn…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  8. AnneDeSilva says:

    alahaaii..
    kaka nara pon satu,…
    dia bukak citer pasal insurans terus si pet tak benti2 bercakap..heheh
    mang layak jadi wakil insuranss..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  9. minah bibir merah says:

    pot pet pot pet jerk ko nih pet…
    sampai x makan tengahari…
    aper kejadah nyer haaaa…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  10. minah bibir merah says:

    sng jerk kalo aku nak…
    adik aku keje kat bsn…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  11. minah bibir merah says:

    ish…xder page baru ker…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  12. LaLuNa says:

    mane leh kawen ngan pet..tahap2 adik aku jek tu…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  13. LaLuNa says:

    gaduh jek budak berdua nih

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  14. BlackBerry00 says:

    pet ngn poco kalo dh jumpe dlm bn ni
    mesti nk gadoh…
    org tua2 kata..
    yg cmni boleh bertemu jodoh..
    aq dulu menidakkan jugak benda2 cmni
    tp bila dh terjadik kat aq
    aq kene caye gak….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  15. minah bibir merah says:

    ermmmmmm…

    kak nara, tukau lar topik…

    kat sini PANAS…PANAS…PANAS…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  16. aries_april says:

    apa yg korang lawakkan kat ats…
    nk trburai ja prt de ni…sari rpt la…
    apa lah….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  17. LaLuNa says:

    adesss..lapo

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  18. minah bibir merah says:

    pet, asal ko xleh bukak fb nih…

    ker ko bute fb…ish3…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  19. aries_april says:

    pet…
    everymonth brpa?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  20. minah bibir merah says:

    boringnyer…
    ish3…
    dahler ujan lebat kat luar sana…
    kalo balik umah, tarik bantal selimut mmg best nih…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  21. aries_april says:

    ish..mn lak pet ni?
    bru nk tnya td…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  22. minah bibir merah says:

    oitt…page baru weh…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  23. [email protected] says:

    PET ngan POCO2 nie… nak tergolek aku bace comments korang nie…
    ber peeeeeeeeeerrranggg… jerk stiap tirai.. stiap hari..

    kak nara,, kak black,,, anne..
    jom kite kawen kn dorang nie..

    nie blum jumpe lg.. klu dah jumpe….siap la korang
    ntah2 malu2 kucing….
    sudah la Pet, manje2 la cikit ngan poco2..
    poco2 pung,,, lembut2 la ckit… kite pompan kene jage tatasusila wati….. eh!!
    penuh sopan santun…
    sok.. klu korang jd kawen camne…
    JODoH di Tangan TuhAN….

    huhuhuhhuuu…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • BlackBerry00 says:

      aq setuju 1000%….
      mmg org2 yg cmni dah dekat2 dah jodoh nih…

      pak pung pak pung…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  24. emmnazady says:

    gambar yg satu tu mcm lawak dlm alamak…boleh..boleh..boleh…last2 bawah keta…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  25. torres says:

    hahaha..kat sini pon ade promot medical card ke??
    yg aku tahu pru bsn ni ade co payment…bahaya la cmtu klu sakit kna byr cukai…
    dgr citer maa takaful lg best…..selalu kuar paper no 1 company kat malaysia ni…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  26. cheeda says:

    tgk no plat keta tuh….baik pnyaaaaa..hahahaha

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  27. nara yang gila glamor says:

    poyo…
    gila glamor
    masuk berita harian la kalo nak gila glamor….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  28. yula says:

    kalu abg nara masuk berita harian
    nanti fasha sendat dah kurang glamor hahahaha..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  29. mmg da lama niat nak angkat prudential nie. terbaek!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  30. sad says:

    xdak modal dah website ni. asyik jual produk ja.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  31. naf says:

    thanks korang for the support, susah lah setengah orang, mentaliti negative manjang….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  32. farenova says:

    cantek rumah bang nara… huhuhuuh tapi bab jadi model takaful tang kena langgar tu yg tak tahan… memang perlu ade insurans ni..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • manis says:

      lawak kn muka abg nara yg bergaya kt kereta tu..mcm sedih je muka..tp bangga ade kereta..hahaha…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  33. takafulbsn says:

    setuju sangat dengan artikel ni..
    nak mintak quotation boleh guna form ni.
    http://www.takafulbsn.com/quotation
    bang nara, aku cilok masuk blog aku bleh tak?
    powderfull la artikel ko ni.. bleh buat bahan promot..
    hidup bang nara…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  34. […] [dari artikel yg ada di BeautifulNara ] […]

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  35. yula says:

    sabo je la abg nara xsuma org puas hati ngan kejayaan org lain.buang mase je layan org mcm ni.yg penting blog ni abg nara nye
    bak kata kasar org kdah
    peduli pa harta pak aku aku punya pasai la

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  36. kumi says:

    muka brader yg jd model ni mcm man belon~~~

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  37. ibrahim says:

    PRUBSN ni ada ko-insurance..

    lepas rawatan kena bayar 10% dari kos..buek apo!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  38. What a waste of time. You’re poor english made this article hard to read. Learn to write.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  39. Beautiful blog with nice informational content. This is a really interesting and informative post. Good job! keep it up, hope to read your other updates. Thanks for this nice sharing.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  40. porno izle says:

    nsightful thoughts here. Are you certain this is the best way to look at it though? My experience is that we should pretty much live and let live because what one person thinks just — another person simply doesn’t. People are going to do what they want to do. In the end, they always do. The most we can yearn for is to highlight a few things here and there that hopefully, allows them to make just a little better informed decision. Otherwise, great post. You’re definitely making me think! –Barry

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0