Written by AbangNara | January 7th, 2010

[ Sila skroll ke bawah untuk membaca gosip terbaru ]

Sebelum ni kami dah share tips cara pikat awek dengan perfume, kali ni TIPS camana nak menjadikan awek tu sebagai isteri.
Pada BangNara ada 3 benda yang kita mesti ada sebelum masuk meminang, tips utk para bakal suami, dan para bakal isteri kena ada jugak benda2 ni.

  1. Kereta. Ini tak payah cerita lah kan, memang perkara paling asas yang kena ada sebelum kahwin. Yolah nanti camana nak bawak bakal bini jalan-jalan honeymoon kalau takde kereta. Takkan nak naik bas plak gila tak romantis.
  2. Rumah. Amik contoh Umie Aida sudah….belum kahwin sudah dapat rumah, kompem Umie setia hingga ke tua.
  3. Ha, Ini paling penting tapi selalu dilupakan masyarakat. Kita kena ada Takaful Health! Apa itu Takaful Health?? Haa, cuba korang bayangkan ek, tengah korang mengecapi kebahagian berumahtangga, tetiba korang (sama ada suami/isteri atau pun anak2) mengalami simptom2 macam sakit perut, pastu berlanjutan so korang pon pegilah cek kat doktor…

Ataupun, korang  ni seorang pemandu yang berhemah, tapi dek pemanduan bahaya orang lain, anda accident!

Untuk dua-dua scenario ini, korang ditahan di hospital.

Sekali alamak,pihak hospital kata “ ini sangat serius anda perlu dibedah segera! Sila sediakan duit pembedahan RM25,000 untuk menyelamatkan nyawa anda “

Takkan pada masa ni, suami pandang bini, bini pandang suami. Duit simpanan dah takda habis buat kahwin, nak pinjam mak bapak ngan adikberadik mungkin boleh dapat tapi taklah sampai 25,000. Takkan nak pinjam AhLong Bukit Beruntung!
Sebab itulah jika sebelum korang kahwin tak kira lelaki/wanita, Korang perlu ada benda ke-3 yakni Takaful Health ni.

Kalau jadi kes macamni, Cuma tunjukkan aja medical card Takaful Health dari Prudential BSN Takaful ni. Takaful Health akan settlekan bil hospital & kos rawatan, takdelah masa sakit tu, kita bertambah sakit dok pikir mana nak cekau duit!

Cuba korang tengok jadual benefit kat bawah ni. Paling sikit kita boleh guna ialah RM50,000 setahun, limit sampai umur 80 ialah RM500,000. Peh tu paling sikit.
Paling banyak 150,000 setahun, limit 1.5 juta hingga umur 80!

Walahwehhh, akaun bank kita mungkin kosong sokmo tapi akaun Takaful Health kita ada 1.5 juta tu!.

Sakit ni datang tanpa diundang, yang penting kena bersedia! Walaupon perlindungan medical card Takaful Health ni sangatlah banyak sampai 1.5 juta, tapi harga yang anda bayar cumalah dari RM100, murah tuuu~~

Oklah, mesti korang nak cakap, “Abih tu kalau saya tak sakit, tak guna Takaful Health camna?”
Haaa, ni yg best pasal Takaful Health ni, katakanlah kita sihat walafiat takde buat claim, Takaful Health ni ada NCB, korang akan dapat RM100-500 bergantung pada plan Takaful Health mana yg korang amik ( refer jadual atas tu)

Katakan 3 tahun berturut2 tak sakit, dapatlah duit tu 3 kali, katakan tahun ke4 masuk ward, utk thn tu x dpt lah..tahun ke 5 takde claim pape, dpt lagi…dan lagi dan lagi…

Duit tu akan dimasukkan ke dalam akuan di bawah PruBSN Takaful, yang akan dilaburkan supaya korang boleh dapat keuntungan & keluarkan kelak.
Paham ke idak korang ni? Kalau nak lebih info, cuba tekan sini

[jetpack-related-posts]

207 responses to Takaful Health, Medical Card dengan NCB dari PruBSN

  1. nafnaf says:

    Hai semua. Klik lah pada nama kaknara tu, akan link ke website pasal produk prubsn.

    jgn taktau, my full time work inilah dia.

    :)

    0

    0
  2. nic@pet says:

    mai ramai2 sapa yang xder pelindungan kita beli benda yang peting ni…..

    x mahal pun ader harga lelong2 ni…..

    huhuhu…

    mcm kat pasar malam pulak aku….

    0

    0
    • minah bibir merah says:

      wah3 ko nih pet…kemain lg…
      xder perlindungan lar, aper laarr….
      ko lindung aku sudey lar pet…

      0

      0
  3. nic@pet says:

    x kesah kejer tau stady memang sesuai tuk semua n x kira kejer aper PRUBSN tetap boleh di pecayai….

    yang penting mudah nak CLIM

    0

    0
  4. hantupensil says:

    kak nara..ape beza tiga2 kad nih…

    0

    0
  5. amy says:

    ari 2 de gak member ajak join prubsn takaful ni.tp ari 2 mcm was2 je tkt tipah ttipu je.xsangke plak upenye btol2.mmg de kne mngena ngan bsn ke?

    0

    0
    • nic@pet says:

      yelah…. Kerajaan pun ambik syarikat yang tol2 kukuh tuk jual takaful kalo x tol baik kerajaan malaysia x kan pilih….

      kalo nak cll kita orang

      1- kak nara & suami
      2- AKu@pet
      3- Mirul….

      mana2 jer yang ko nak….

      cepat2 sebelum telambat

      0

      0
  6. kaknara says:

    pet, pegi aa mkn dulu jgn sampai tak mkn plak. kang gastrik masuk spital plak. nasib baik ko dah ada medical card ni.

    beza 4kad ni ialah jumlah coverage lah. nak coverage berapa,?

    BSN tu join ngan prudential

    0

    0
    • minah bibir merah says:

      oooooo prudential…
      dulu ader gak kawan suh masuk prudential…
      aku amik lain jelar…

      pet mmg sengaja nk claim insuran nih…

      0

      0
      • nic@pet says:

        dah orang bagi kemudahan poco…. guna jelah sebaik nyer,,,,,,

        NO 1 di MALAYSIA sekarang ni….. jadi jangan ragu2 guna tampa was was

        0

        0
    • nic@pet says:

      sokong kak nara hehehhe…

      antu xder lagi p beli antu…..

      call jer kak nara…..

      ko kan suka makan antu….. penyakit banyak datang dari makan nan sebelum ader ape2 kener kat ko beli dulu….

      0

      0
  7. nic@pet says:

    kalo dah ader takaful ni….

    ati senang jer…. tengok muka abg nara….senyum jer walau pun sakit tenat,,,,, nyawa dah dekat dah 2…..tp ati senang jer

    0

    0
  8. nic@pet says:

    KITA TENGOK ARTIS POPULER PUN GUNA PRUDENTIAL……… SEBAB APE DORANG GUNA SEBAB DIA YAKIN YANG PREDENTIAL DAPAT TOLONG N BANTU DORANG……

    ANTARA ARTIS YANG GUNA

    1- DATO SHEILA MAJID
    2- NING BAIZURA
    3- DATO MISBUN SIDEK DAN RAMAI LAGI…….

    0

    0
  9. nic@pet says:

    KORANG SEMUA BACA KAT ATAS NI JANGAN TERTINGGAL SATU PATAH PERKATAAN PUN……

    HUHUHUHU………

    anne ari 2 aku dengar nak beli kan….. cepat anne sebelum penyakit kejar ko lebih baik ko kejar kak nara dulu…..

    0

    0
  10. sakura says:

    aiii kwn2 da kenyang….

    camat ptg sumeeee…

    0

    0
  11. BlackBerry00 says:

    aq dh beli byk insurans dah
    tp yg ni aq nak beli gak
    cmne ek..????

    NAKKKKKKKKKKK………..

    0

    0
    • nic@pet says:

      nak ker,,,, kalo nak kita leh juper lagi kak BLACk…..

      kalo nak nik p umah akak pun boleh…..

      famaly akak ader 4 orang kan… nant saya promok ikut keperluan akak….

      ari suami akak ader cakap nak BABY lagi… 2 bagus kalo beli takaful putri… hehehehhe

      0

      0
  12. sakura says:

    bagus utk ms depan nnti nie…kn…kn..kn…

    0

    0
  13. AnneDeSilva says:

    alahaaii..
    kaka nara pon satu,…
    dia bukak citer pasal insurans terus si pet tak benti2 bercakap..heheh
    mang layak jadi wakil insuranss..

    0

    0
  14. minah bibir merah says:

    pot pet pot pet jerk ko nih pet…
    sampai x makan tengahari…
    aper kejadah nyer haaaa…

    0

    0
  15. minah bibir merah says:

    sng jerk kalo aku nak…
    adik aku keje kat bsn…

    0

    0
  16. minah bibir merah says:

    ish…xder page baru ker…

    0

    0
  17. LaLuNa says:

    mane leh kawen ngan pet..tahap2 adik aku jek tu…

    0

    0
  18. LaLuNa says:

    gaduh jek budak berdua nih

    0

    0
  19. BlackBerry00 says:

    pet ngn poco kalo dh jumpe dlm bn ni
    mesti nk gadoh…
    org tua2 kata..
    yg cmni boleh bertemu jodoh..
    aq dulu menidakkan jugak benda2 cmni
    tp bila dh terjadik kat aq
    aq kene caye gak….

    0

    0
  20. nic@pet says:

    poco…

    AKU RASA KO PEMANG SUKA KAT AKU KAN….

    NGAKU JELAH… AKU XKESAH PUN

    0

    0
  21. minah bibir merah says:

    ermmmmmm…

    kak nara, tukau lar topik…

    kat sini PANAS…PANAS…PANAS…

    0

    0
  22. aries_april says:

    apa yg korang lawakkan kat ats…
    nk trburai ja prt de ni…sari rpt la…
    apa lah….

    0

    0
  23. LaLuNa says:

    adesss..lapo

    0

    0
  24. minah bibir merah says:

    pet, asal ko xleh bukak fb nih…

    ker ko bute fb…ish3…

    0

    0
  25. aries_april says:

    pet…
    everymonth brpa?

    0

    0
  26. minah bibir merah says:

    boringnyer…
    ish3…
    dahler ujan lebat kat luar sana…
    kalo balik umah, tarik bantal selimut mmg best nih…

    0

    0
  27. aries_april says:

    ish..mn lak pet ni?
    bru nk tnya td…

    0

    0
  28. minah bibir merah says:

    oitt…page baru weh…

    0

    0
  29. Clipkertas@Klip2Kunang2 says:

    PET ngan POCO2 nie… nak tergolek aku bace comments korang nie…
    ber peeeeeeeeeerrranggg… jerk stiap tirai.. stiap hari..

    kak nara,, kak black,,, anne..
    jom kite kawen kn dorang nie..

    nie blum jumpe lg.. klu dah jumpe….siap la korang
    ntah2 malu2 kucing….
    sudah la Pet, manje2 la cikit ngan poco2..
    poco2 pung,,, lembut2 la ckit… kite pompan kene jage tatasusila wati….. eh!!
    penuh sopan santun…
    sok.. klu korang jd kawen camne…
    JODoH di Tangan TuhAN….

    huhuhuhhuuu…

    0

    0
    • BlackBerry00 says:

      aq setuju 1000%….
      mmg org2 yg cmni dah dekat2 dah jodoh nih…

      pak pung pak pung…

      0

      0
  30. emmnazady says:

    gambar yg satu tu mcm lawak dlm alamak…boleh..boleh..boleh…last2 bawah keta…

    0

    0
  31. torres says:

    hahaha..kat sini pon ade promot medical card ke??
    yg aku tahu pru bsn ni ade co payment…bahaya la cmtu klu sakit kna byr cukai…
    dgr citer maa takaful lg best…..selalu kuar paper no 1 company kat malaysia ni…

    0

    0
    • nippon says:

      sumer med card kat msia nih ade co-payment. kene baca terms&condition bebtol.
      Ayat berikut aku amik direct dari MAA nyer brochure, “Upgrade Room & Board Co payment – If the person covered is hospitalized at a room & board rate which is higher than his/her eligible benefit, the person covered shall bear 10% of the other eligible benefits, described in the schedule of benefits for each and every claim.”
      Maksudnye klau kad tuh tanggung bilik rm150 tapi korang terpaksa masok bilik harga rm200 sbb bilik murah sumer dah penuh, maka korang kene bayar 10% dari bil. Klau bil rm50,000 maknanye korang kene byr co-payment rm5000.
      Kalau prudential-bsn plak, mmg awal2 kiter charge co-payment tapi hanye antara rm300-rm1000. Klau masok bilik lagi mahal, byr balance harga bilik tuh jer. Maksudnyer klau jadi kes mcm kat atas tuh, korang just byr balance rm50 untuk bilik tuh dan co-payment rm1000 shj. Korang kene ingat hakikat kat msia nih, bilik murah mesti penuh dulu.
      So, maner lagi jimat korang rase2?

      0

      0
  32. cheeda says:

    tgk no plat keta tuh….baik pnyaaaaa..hahahaha

    0

    0
  33. nara yang gila glamor says:

    poyo…
    gila glamor
    masuk berita harian la kalo nak gila glamor….

    0

    0
  34. yula says:

    kalu abg nara masuk berita harian
    nanti fasha sendat dah kurang glamor hahahaha..

    0

    0
  35. mmg da lama niat nak angkat prudential nie. terbaek!

    0

    0
  36. sad says:

    xdak modal dah website ni. asyik jual produk ja.

    0

    0
    • abangnara says:

      salam sad.
      meh saya terangkan ye buat mereka-mereka yang tak faham ataupun pendengki macam awak nie.
      gosip tetap kami update macam biasa cuma advert macam nie akan distick selama 48 jam.
      kalau xnak baca, skroll je la ke bawah. leh baca gosip baru. nak skroll x sampai 3 saat pun rasanya.
      dan untuk pengetahuan anda, kami mmg akan teruskan buat advert macam nie sebab ia adalah salah satu syarat kontrak dgn nuffnang.
      soa kalau x suka x perlu dtg sini lagi.
      thanks.

      0

      0
      • BlackBerry00 says:

        SAD….
        NAPE KO NI DENGKI AMAT2 NIH..???
        GILA MEROYAN APER..???
        SUKE KTORG AR NAK WAT ADVERT KE APE KE
        KAT SINI…
        TAK MINTAK DUIT MAK BAPAK NENEK DATUK KO…
        KAN..KAN..KAN..?????
        SATU JER AQ NAK HABAQ KAT HANG…
        KALO X SUKE ADVERT NI
        KO P LAYAR CITER2 LAIN…
        TAKDE SAPE PON PAKSE KO MSK SINI….
        NARA NAK WAT PROMOK KAT SINI
        KERAJAAN MSIA TAK KATA BENDE NI SALAH, KAN..??
        MMG KO NI JELES TAHAP MEROYAN DAH….
        SIAN KAT KO…

        B.NARA….
        KALO BOLEH WAT BYK2 ADVERT KAT SINI
        NI PUN SALAH SATU MEDIUM UNTUK KT WAT DUIT
        TAK SALAH PUN DLM UNDANG2….
        GO GO NARA GO…
        GUD LUCK FOR YOU…..

        (IGNORE JER ORG MERENG CAM SAD NI..)))

        0

        0
      • bubble says:

        u go abang nara!! always behind uuuu~

        0

        0
    • yula says:

      eh..bior la dah blog ni abg naranye
      suke hati die la

      0

      0
  37. naf says:

    thanks korang for the support, susah lah setengah orang, mentaliti negative manjang….

    0

    0
  38. farenova says:

    cantek rumah bang nara… huhuhuuh tapi bab jadi model takaful tang kena langgar tu yg tak tahan… memang perlu ade insurans ni..

    0

    0
  39. takafulbsn says:

    setuju sangat dengan artikel ni..
    nak mintak quotation boleh guna form ni.
    http://www.takafulbsn.com/quotation
    bang nara, aku cilok masuk blog aku bleh tak?
    powderfull la artikel ko ni.. bleh buat bahan promot..
    hidup bang nara…

    0

    0
  40. yula says:

    sabo je la abg nara xsuma org puas hati ngan kejayaan org lain.buang mase je layan org mcm ni.yg penting blog ni abg nara nye
    bak kata kasar org kdah
    peduli pa harta pak aku aku punya pasai la

    0

    0
  41. kumi says:

    muka brader yg jd model ni mcm man belon~~~

    0

    0
  42. ibrahim says:

    PRUBSN ni ada ko-insurance..

    lepas rawatan kena bayar 10% dari kos..buek apo!

    0

    0
  43. What a waste of time. You’re poor english made this article hard to read. Learn to write.

    0

    0
  44. Beautiful blog with nice informational content. This is a really interesting and informative post. Good job! keep it up, hope to read your other updates. Thanks for this nice sharing.

    0

    0
  45. porno izle says:

    nsightful thoughts here. Are you certain this is the best way to look at it though? My experience is that we should pretty much live and let live because what one person thinks just — another person simply doesn’t. People are going to do what they want to do. In the end, they always do. The most we can yearn for is to highlight a few things here and there that hopefully, allows them to make just a little better informed decision. Otherwise, great post. You’re definitely making me think! –Barry

    0

    0