Written by AbangNara | August 2nd, 2017

Setelah membuat permohonan maaf atas apa yang telah terjadi, Anzalna Nasir turut sama memuatnaik satu status di laman Instagramnya berkenaan kontroversi yang begitu hangat diperkatakan kebelakangan ini. Menurut Anzalna, apa yang telah terjadi adalah satu dugaan daripada Allah. Insaf sekejap Abang Nara membaca kata-kata Anzalna. Penuh berhikmah dan penuh kesedaran.

anzalna nasir

Tulis Anzalna:-

Tak rasa sedih dicaci, tak mahu menagih puji…Setiap manusia tidak pernah lari dari membuat kesilapan. Allah tidak akan mensia-siakan orang yang bersabar dan redha dengan setiap dugaan dariNya. Amat rugilah seseorang itu bila Allah hadirkan ujian kepadanya, dia masih ditakuk yang sama.

Mengeluh tak berkesudahan. Menyalahkan itu dan ini. Semoga Allah mempermudahkan urusan kami. Allahumma yassir wala tu’assir. Rabbi tammim bilkhoir. Birohmatikaya Arhamarrohimin. Ya Allah permudahkanlah jangan dipersulitankan dan kau akhirkanlah dgn Kebaikan. Akhir kata tunggu la kenyataan dari adik saya.

anzalna nasir

Abang Nara terasa tenang dan damai membaca kata-kata Anzalna ini. Penuh kematangan dan keinsafan. Apa pun, semua yang terjadi haruslah dijadikan iktibar dan pengajaran agar ia tidak berulang kembali. Apa kata anda?

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

58 responses to Tak Rasa Sedih Dicaci, Tak Mahu Menagih Puji – Anzalna Nasir

  1. wekkkkkkk says:

    pegi nasihatkn adik u sebelum apa2 terjadi ke arah betina…ke mmg ko x kisah adik nk jadi apa…

    51

    0
    • Anonymous says:

      peeewittt! cantiklah anzalna ni. part bohsia itu lain citer. tak abis lagi ke gosip muak ni nara? kotlah datuk k ke kj ke yg curang time bini berpantang ok lah jugak. ni retis dah habis offer pun, sampai ke sabah baru laku. mcm lah gempak.

      3

      12
      • Kapal selam says:

        Ustazah jadi jadian. Pergi tazkirahkan adik beradik ko … Baju tak cukup kain lagi nak berlakon alim. Haktuiih !!!
        Lebih baik aku amin kan ayat adik Neelofa….

        18

        0
    • Pekerja Gomen says:

      Aku benci penunggang agama….
      plssssssss…… stop it!!
      Kalau perwatakan macam Miss Nina nak bagi khutbah mcm ni takpe jugak…

      Jangan gunakan nama Islam
      dan ayat Quran untuk menutup kebusukan perangai ko adik beradik…

      140

      1
    • lava says:

      macam tak ikhlas je ko mintak maaf hari tu anjalnah

      29

      0
      • minah jambu suka sahara yaakop says:

        memang dia tak ikhlas mintak maaf .. dia saje aje eksen mintak maaf pasal nak cover adek dia si fifah pimpin tangan ngan laki orang huh ! padahal padahal padahal huh !!!

        14

        0
    • Anonymous says:

      Kelakor lah mereka-mereka yang bersosial & berpakaian tak ingat Allah tp bila bab2 nak tunjuk diri tu teraniaya, pandai plk sebut Allah. Kalau nak mintak maaf, mintak je maaf. Tak pyh buat as if ko tu teraniaya.

      30

      0
    • Alisa Jones says:

      Artis2 mcm anzalna & neelofa mmg terer bab2 bagi kata ucapan yg bajet2 alim mcm ni, sape pecaya mmg bodo.

      Lofa : photoshoot pegang quran, caption letak ayat alquran bagai. Mulut? Skali mencarut bahasa kelantan ternganga korg dgr!

      Anzalna : rabbi wassir kemain, this girl knows how to play victim lah. Portray diri lembut & sopan, dlm hati FAKE nak mams.

      Brpa kerat je retis yg tak kisah portray diri diorg nakal / gila / jahat, of course semua org nak menampakkan diri diorg baik..

      51

      0
    • Bang Ang says:

      hmm yelahh mnusia xlari dr buat slh. pegi nasihat sikit adik ko tu,ko tu pn sama. jgn adik ko tu goda laki ko sudah. adik badik tak boleh bermadu~ haromm.!

      pastu,kalo ppuan len rembat laki botak ko, nanti ko rasa sndiri apa sorang istri rsa bila dikhianati suami yg disayang2 sgt tuh.time tu jgn kata ko meroyan, silap ari bln kene campak kat spital bahagia. moga kau aman bahagia di sana.

      11

      0
  2. Brainless says:

    time ni la baru nak guna ayat2 Islamik ye Anzalna? tipikal retis melei.

    78

    0
    • Ex-Amnet Forumer says:

      Retis-retis seksi mmg suka guna ayat-ayat islamik.

      17

      0
      • Man kijang says:

        Tak pun. Tgk insta izara, sakinah, ramona, nabila huda tak penah pun guna ayat2 islamic. Lagi slamber je ada la

        14

        0
        • minah jambu suka sahara yaakop says:

          izara sakinah Nabila Ramona diaorang tak hipokrit n diorang very the profsional…peduli ape orang cakap asalkn diorang tidak hipokrit…!

          12

          0
  3. Jemah Sangat says:

    Wahhhh..lepas je kena kecam dan memang terbukti hadek ko tu mengapipahkan diri dengan si alip tu terus berhikmah kata2 ko ye anjalna! Booooo… baru ko tau erti penyesalan ye..aritu mase cakap org meroyan, tak pikir pulak semua tu ujian ALLAH ke ape… pasni nak tunggu si pipah tu bertudung je..bahahahaha.. tu kan taktik biase yang retis guna..lpas setahun bukak balik tudg..”saye tak jadi diri sendiri..” katenye…gitchewwww

    51

    0
  4. hrmmm.. says:

    waaahhh..ostajah anjalna..

    6

    0
  5. wawa says:

    alahai anzalna…dah mula tak suka dengan ko bila keluarkan statement mcm tu…lain kali plis fikir dulu sebelum tulis something di media sosial…terlajak kata buruk padahnya…
    walau pun dah mohon maaf, lukanya tetap ada..

    6

    0
  6. melati says:

    Dah lah Nara , Bukan Taraf Retis2 kais pagi ni masuk Nara..lew… Bang Nara jaga lah nama skit..!! artis2 kokak masuk Nara watper..!!!! Mereka2 ni jenis Artis2 yg pakai kete tayar terkankang, Cermin sisi 2 tingkat , pastu parking kt Tempat OKU, pastu bawa MYVI perasan cam bawak Ferrari, pastu Kete Bising perasan laju…..!!!! ..Bang Nara kalau terbaca lah , jaga lah nama skit artis2 Low Class masuk Bang Nara watper nyampah org nk amik Tahu, yg amik tahu pun Gang2 mcm Mereka gak…Kete Tayar terkankang..!!!!eeeeeeeeeeeeeeeeeeee

    4

    0
  7. Anonymous says:

    Takpelah Anzalna. Ko tak malu takpe… ko kan jenis muka tak malu. Esok2 bila laki ko sendiri merenyam dgn pompuan lain masa kau mengandung atau br bersalin kita nak tengok ko meroyan ke tak. Dunia ni bulat. Adik2 pompuan ko ramai. Tak kena kat kau, kena kat adik beradik kau yg lain nanti…

    28

    0
  8. Eyeee says:

    Boleh diam dah kot ko ni Anzalna oi…
    pegi la bercuti sana..
    Kemain lagi upload caption kt latest IG post ko tu..
    “most important aspect of being in a relationship is having mutual TRUST” konon…
    jangan nak poyo sangat la…sempat lagi nk sarcastic ye

    26

    -1
  9. Anonymous says:

    Dah dah lah tu..
    Stress ye sampai husband kena bwk pi holiday?

    9

    0
  10. Aielana Sophie says:

    Dia mungkin jenis orang kan tak tahu malu, senang cakap terlepas kemudian senang nak minta maaf
    dulu pun tuduh Lofa macam2 last last terpaksa mengadap muka Lopa minta maaf.
    Mungkin dia dan Afiffa jenis perempuan muka tembok kot.

    17

    0
  11. ... says:

    dia ni sepatutnya dari dulu amik pengajaran kes dgn neelofa. cepat sgt buruk kan orang. kan dah malu sekali lagi. ibarat pepatah ‘ terlajak perahu boleh di undur.. terlajak kata? mohon maaf jelah secara umum.

    13

    0
  12. nora kors says:

    aku memang paling menyampah bile dah buat salah nak tegakkan benang yang basah and try2 nak play victim menyebut name tuhan br ingat nk beristghfar..sebut je ayat2 ko tu xpayah nk diselang2 kan dgn ayat2 istighfar tu..so awkward and feel so berpura2..lainla kalau ko selama ni mmg gune ayat2 gitu..ni dh buat salah br nak ingat tuhan xpayah. g duduk tikar sembahyang everything will be fine tanpa perlu ko nk sebut2 gitu. hakikatnye org msia dh mmg mnyampah dgn ko baik adik ko. adik ko mane ek kalau akula kalau aku tawu aku mmg xsalah sebelum bella keluar kenyataan aku dah keluarkan kenyataan aku habis2 an. pergila korg bercuti sana. menyemak n tlg jgn bg statement bodoh2 lagi.

    27

    0
  13. mulut jangan puaka sangat says:

    benda la korang yg komen dkt nara ni mulut puaka habis macam longkang paling busuk di dunia.aku suka baca komen dekat nara ni sbb buat aku rasa aku tak la teruk sangat dan utk ingat kan aku jgn jadi mcm yg komen2 ni.korang ni bila artis dah jelas kan tak boleh ke husnuzon yg dia ckp benda betul dia maksudkan apa dia ckp?anzalna ni dah minta maaf pun kena kecam mmg la dia ckp bella meroyan tu tak patut tp artis pun manusia kadang terbuat salah.sekurangnya dia tahu dia salah dan dah minta maaf bukan senang nak jumpa org dah buat salah minta maaf.korang yang kutuk dia ni macam sempurna tak pernah buat salah tah tah lagi teruk perangai dari artis yang korang kutuk tp rasa diri baik bagus sangat.krg yg kutuk kalau buat salah ada minta maaf?dan kita ni kalau tak suka satu benda tu cukup tahu kita tak suka dan diam kalau mulut gatal sgt nak kata gak nak kutuk ke sikit2 sudah tak payah lelebih over sgt bukan apa takut kang esk lusa kita jadi macam yg kita duk mengutuk tu atau kena dkt diri sendiri balik cth kau kutuk afifah itu ini tak ingat tuhan tu ada last nnt kau pula jadi mcm dia atau adik beradik sendiri buat perangai macam tu and kau pula jadi macam anzalna yg kau kutuk2 tu.sbb byk kali dah aku tgk org kutuk2 org ni last2 kena batang hidung sendiri balik.and tak pyah la over sampai doa harap nnt laki drg buat balik kat drg kalau kau bella takpe la nak ckp mcm tu sbb dia yg dicurangi ni krg yg tetiba melebih ni takut doa balik kat diri sendiri je

    3

    10
  14. Anonymous says:

    time ni baru nak ingat Allah berquote islamic bagai.. pakai seksi tak hengat duniaa

    14

    0
  15. Ketam says:

    Aduss Anjalpunah nim.. dah mintak maap tu dah2 leerrr.. diam.. stop.. ni statement mcm x puah ati lagi… ‘tunggu statement dari adik saya’.. haha.. nk bekap agi.. ngekkk!!

    12

    0
  16. mok cute says:

    dia ni mmg family kaya ke…tgk mewah je…cuma pipah kerang tu je la nmpk menyondol ngan BF kaya…

    7

    0
  17. Anonymous says:

    anzalna ko x pernah beranak,tau apa,,nt kena kt ko satu hari nanti baru ko tahu…

    5

    0
  18. han says:

    kata dah xnak masuk campur hal adik kau nie..tp sibuk gak wat status..

    8

    0
  19. vroom says:

    biasalah.. org yg x de anak mmg cmni prgai dia.. org kata apa, mandul..

    6

    1
    • jangan jadi babi says:

      biadap nya mulut mana kau tahu dia mandul?yusry tu dah lama baru ada anak nak kata erra tu mandul dia pun ada anak.scha tu pun dah kahwin lama baru dpt lara dia ni bukan dah kahwin 10 tahun tak ada anak kau nak kata mandul.bodoh sial manusia mcm kau ni sesedap nak kata org mandul.esok adik beradik kau ke anak kau ke atau pun kalau kau tak kahwin lagi kau ke mandul baru pandan muka.eh ninggal je lah.

      2

      8
  20. Anonymous says:

    ceh podahhh…..belakon pun kayu……watak gadis kampung tapi penampilan kalah gro bandar….

    12

    0
  21. Yun says:

    Drama tengah bersiaran..nnti rating jatuh pula..

    1

    0
  22. MakJem says:

    “Mulut Jangan Puaka Sgt” ni ntah2 anjalna or adik beradik dia kot hihihi

    2

    0
  23. Yekeni says:

    If you dah terlepas cakap and people start to bash, and then you cakap tak sedih dikeji blah blah… instead of admitting yg you dah terlepas cakap ketika marah, that’s arrogance, bitchy.

    Never judge a book by it’s cover. Kekadang orang yg penampilan lembut, sesuci lebaran itulah yg paling berduri, hipokrit, talam seribu lapis, sengaja pijak semut kasi mati, manusia bertopeng troll….

    9

    0
    • Anonymous says:

      Kan. Hipokrit. Hrp hrp ikhlas lah permohonan maaf tu. Admit je kesalahan diri n btaubat. Bersihkan hati jgn simpan dendam. Ambik jd pengajaran n move on. N next time cuba jaga mulut tu n jgn berlagak n jgn nampak gedik ambik gambr tu. Moga berubah ye pn anzalna n semua perempuan yg mcm dia tu.

      2

      0
  24. ziqzaq says:

    org xde ank dh nk abis meroyan…
    org xkawin2 bila lg?????

    1

    0
    • c says:

      wanita yg brgelar isteri, kalau x penah hamil, maka x sempurna jadi isteri, mcm tu jugk si suami..x sempurna.Mcm hari2 main, tapi hasilnya “0”..
      Kalau itu dh takdir x mengapalah bagi yg berusaha mau anak. Tapi ada jugk di awal perkwenan nk enjoy2 dulu, bila puas enjoy sanasini enjoy..bila mau anak…x dpt..tahun bersilih gnti, ttp x dpt…ha yg ini baru kata padan muka..sbb apa, kalau lpas kawen, terusjelah terima kalau ada..x perlu rancang. Rasanyer ada org mcm tu. Body solid dan tampan pun x guna…jika dalaman kosong, kosong, kosong.
      Jdi bila baru je lpas kawen, x perlulhh pakai kondom, mkn ubat nk rancang bgai..buat hape…melenken kalau dh ada anak..
      last2 cerai /dduk rmh org2 tua….dn hari tua brckap dgn kucing kata Melati.
      Ini bkn mengata..tapi nasihat.

      2

      0
  25. Anonymous says:

    Hahaa…lawak baca statement dia ni.Ntah pe2..xsedih kena cacian la konon.manusia jenis xde perasaan Dan hati je yg rase cam tu.perkara da mmg jelas da..cakap je si pipah tu takut nk bdepan dgn situasi skrg ni. Tu le…nk goreng org cakap ade urusan krj dkt karokea tu, cakap pihak production jelaskn…tapi pihak produksi bgtu xtahu menahu.Alahaiiiii..sampai mcm tu skli nk bohong.Dia tau aliff suami org..nak juga bdua kat karokea tu, siap pegang tangan lagi menuju tmpt karokea.Dia sbgi pompuan kena jage maruah sdri..tgok skrg 1malaysia dh tau..so, maruah u tah Kat mne u letak.artist baru nk up …mcm u, skrg u tgok lh u hancur kn kerjaya u sdri, syg bakat ade…tapi attitude u bmslh.

    3

    0
    • wekkkkkkk says:

      ada bakat ke..oleh kerana kakak atau abg sudah menceburi dlm bidang ini, maka adik beradikpun di bawa sekali..mcm citer bollywood..”yg layak belakon jadi hero & heroin adalah kerana siapa parents terdahulu”…keturunan demi keturunan.
      “anak belum lahir ke dunia, tapi dah di bagi gelaran hero/heroin”.
      wekkkkkkk

      0

      0
  26. bunga wisteria says:

    ini satu lagi show off punya bangsa…klu bergambar tu bukan main lagi…kat butik dior la…mandi buih la…kat umah mewah la…nak kasi tau dia tu high class sgt la padahal…

    4

    0
  27. ehhhh says:

    mau setahun la kisah panas ttg pipah ni.. yg tepuk tangan rita rud sebab org dh lupa kes dia. nak ber huhuhu lah lau cam ni

    0

    0
  28. hey pompuan sedarlah sikit sikit2 nak rampas laki c bella sudah ada bf mahu lagi goda laki si bella napa you tak cukup batang ke ramai lelaki kat luar tak payah nak kacau laki orang pompuan sundal,pelacur

    0

    0
  29. hey kawan kawan nak tahu si pipah tu pernah pi club pi jumpa ramai lelaki lepas tu dia pi kasih tdor laki si fasya sandha tulah fasya sandha bercerai dgn laki di sebab c pipah ramai dah pipah kasi tdur lelaki

    0

    0
  30. anynomous says:

    kan aku dah cakap.. guna je ayat2 bersandarkan al quran, terus sesuci murni.. tgk bang nara, terus keinsafan okeh lps bc tulisan si anzalna nih.

    org cantik sape sudi lahar lama2 apabila gua nama agama?

    0

    0
  31. She says:

    Anzalna Anzalna, awak belum ada anak awak belum rasa.
    Saya teringin nk tahu kalau awak lahir anak, pastu laki awak p kat pompuan lain… Baru time tu nk awak tahu tinggi rendah langit ni.
    nasihat saya tak payah nk exposed sgt kebahagian awak tu.. lelaki mmg tak boleh percaya 100%. Lumrah lelaki suka perempuan cantik….

    0

    0

Leave a Comment

Optional