Written by AbangNara | May 25th, 2017

Perkara pertama yang akan terbayang di minda Abang Nara apabila bercakap tentang Thailand ialah kelazatan, kesedapan dan kepedasan Tom Yum. Fuh!!! Tak ada restoran di Malaysia yang dapat menandingi rasa Tom Yum sebenar Thailand. Abang Nara pernah try sekali masa pergi bercuti ke Krabi. Sampai ke hari ini masih terbayang-bayang kelazatannya!!!

1

tengok kuah pun dah kecur air liur dibuatnya. Yummy!!!

Selain keenakan Tom Yum asli, Thailand mempunyai keunikan dan keindahannya yang tersendiri. Contohnya pantai dan pulau yang sangat bersih serta memukai di Krabi, Bangkok yang sangat maju dan moden, Phuket yang sentiasa menjadi tempat tumpuan pelancong dan Chiang Mai yang penuh dengan bangunan bersejarah.

2

pantai Ko Nang Yuan yang memukau

Sekiranya anda belum pernah menjejakkan kaki ke Thailand, sekarang adalah masa terbaik untuk anda ke sana. Ini kerana AirAsiaGo sedang mengadakan promosi “Let’s Spice Things Up” yang menawarkan tiket pergi balik + hotel untuk 3 malam + cukai dari RM399 sahaja. Memang gila-gila berbaloi promosi ini!!!

3

Tarikh akhir untuk membuat tempahan ialah pada 4 Jun 2017 untuk penerbangan 29 Mei sehingga 15 September 2017 . Ini bermakna anda hanya ada lebih kurang 10 hari untuk merancang percutian anda ke Thailand. Yang penting, tak perlu pening kepala nak cari hotel sebab harga dari RM399 ini termasuk penginapan 3 malam di hotel-hotel seperti Rembrandt Hotel Bangkok, Hotel IKON Phuket, Aonang Phu Petra Resort Krabi, X2 Vibe Chiang Mai Decem Hotel, AKA Resort, Hotel Zing, The Sea Koh Samui, Hatyai Holiday, Katliya Mountain Resort & Spa and banyak lagi.

4

mesti korang happy dan relax dapat bercuti di hotel seperti The Sea Koh Samui ini

Untuk makluman, hotel-hotel yang Abang Nara tuliskan tadi turut sama menawarkan diskaun 50%. Jadi kalau nak extend percutian anda pun boleh. Inilah masa dan peluang terbaik untuk anda explore keindahan dan keunikan Thailand. Paling penting kena cuba rasai sendiri kelazatan Tom Yum asli Thailand. Sekali dah try, pasti nak cuba lagi dan lagi dan lagi. Maklumat lanjut layari www.airasiago.com



TAGS:
PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

21 responses to Tak Pernah Ke Thailand? Dengan Serendah RM399, Memang Rugi Kalau Tak Pergi.

  1. Anonymous says:

    sekarang musim hujan..mmg la murah. pergi kak mah tom yam aje kt kg baru…sedap juga.

    6

    0
  2. Anonymous says:

    Monsoon di barat Thailand May- October. Baik gi Redang atau Rawa.

    3

    0
  3. minah says:

    Takpelah.. asal korang bahagia.

    1

    0
  4. Anonymous says:

    dah jadi ratu cantik miss malaysia pun masih kesunyian….kesian….apa lah nasib….harap tak meroyan di hari tua cam ogy.

    2

    2
    • wekkkkkkk says:

      haa..apasl salah rumah masuk ni….dh kenapa…dh meroyan ke sbb esok dh nk puasa…dh x leh mcm2..kan

      0

      1
  5. Mat Terengganu suka nasi ayam says:

    Malas nak gi sana…. kat Ganu pun berlambak pantai & pulau .
    Nak makan tomyam pergi jer kedai mek siam… mek siam sendiri yang masak… kalau pelanggan tetap mek siam bagi diskaun . Dulu jiran saya orang siam… time bulan ramadan dia selalu bagi makanan siam kat rumah saya … sekarang dia dah pindah x dapat merasa makanan siam free lagi.

    2

    1
  6. Pecinta kucing says:

    Di rumah saya ada kucing siam..tapi malangnya beliau tak pandai nak masak tom yam..

    7

    0
  7. wekkkkkkk says:

    slah promote…bulan puasa x kn nk gi sana.kot muslim, byk benda nk buat,..kalau non muslim pegijelah.
    lainlah yg nk lari dri menunaikan rukum islam yg ke 3 tu.

    0

    1
    • elle says:

      ko x bace btul2 ke book now until 4 june je then ko nak fly bile pon sampai september fly lah, ape laaa main terjah je bace laa dlu smpai abes, ni sure sejenis yg dpt info sekerat kecoh sekampong

      1

      0
      • wekkkkkkk says:

        booking until 4 june, it is ok i know that, how about the travel date:

        travel date: 29 may – 15 sept 2017. apa itu travel tau tak….

        Hari ini 26 / 5 / 2017, esok 27 / 5 / 2017 puasa….hingga 25-26 / June 2017…

        u yg heboh skampung dn x hadam…

        0

        0
        • eh ah eh ah says:

          travel date dr 29may smpai 15sept , xnk pergi may , june pegila time september

          yg ko menggelupur nk pitnah org nak lari dr rukun islam bagai ni apahal gile ke weiii ko igt org islam kat thailand x puasa ??? x raya??? bongoknya

          hahahah paham ke x paham ni ???

          0

          0
        • Jemah says:

          apa yg korang gaduh2 mam kak peah dan kak kiah ni woi??
          rasa nk pergi…pergi. rasa nk duduk rumah ..terpulang. xde paksaan.

          1

          0
        • wekkkkkkk says:

          eh ah eh ah says:
          May 26, 2017 at 6:51 pm

          aku x ckp babitkn org thailand pun..kan nara promosi kt nara ni..bgi tau kt org m’sia.,..tntg travel tu btul la yg u ckp, kn ada bulan june tu…mana lah tau ada yg islam malaysia travel bulan june…kalau kafir yak pi la….aku trlebih fhm la..sbb ada gak dlm 2 tahun skali boss suruh aku booking tiket / cari travel utk staff pegi company trip…aku bukn la kampong sgt..

          agaknya ko kampung sgt..

          0

          0
  8. Remona says:

    Asking questions are genuinely good thing if you are not understanding anything entirely, except this article offers good understanding even.

    0

    1
  9. Olá , ?u verificar seu blog cada ?emana .
    ??u escrita estilo é incrível , manter -?e!

    0

    0
  10. Anonymous says:

    Thailand best dri Bali

    0

    0
  11. Anonymous says:

    Drama betajuk HSC-superb-well done michael Ang(Hero seorng cindrella).Am a fans of fazura-she is very humble person though got lot experienced in acting-she still look on low profile,sweet,feminine and fabulous.Her co-star fattah Amin well done u both work well.Michael Ang u r fantastic in chossing the best actor-actress.pls take these two in ur next project drama.thums up give u 10/10.

    0

    0
    • wekkkkkkk says:

      ni apasalh …salah masuk rumah…apasalh citer nara promosi ke Thailand…masuk citer HSC…ni , x hadam ya mkanan masa sahur tdi….dh tentu salah 100% citer u..sbb slah canel..
      kesian..

      0

      0
  12. Flei says:

    Korang tak nak gi Thailand, then travel la Malaysia! AirAsiaGo ada promo jugak!

    ? Free Late check-out
    ? Diskaun atas hotel F&B
    ? Free early check-in
    ? diskaun hotel di Malaysia ada jugak upto 45% wei

    0

    0

Leave a Comment

Optional