Written by serenity | October 3rd, 2014

Beliau semakin dikenali ramai sejak produknya sukses di pasaran. Dato’ Aliff Syukri Kamarzaman ialah seorang usahawan dan perintis dan sangat dikenali dengan tagline ‘terlajak laris’ yang menjadi identiti produk keluarannya, D’Herbs.


Namun beberapa hari lepas namanya telah disebut oleh seorang selebriti yang mengaitkannya dengan satu insiden di mana dia digelar pondan di laman sosial Instagram . Sehubungan itu, Aliff telah menerima banyak pertanyaan mengenai perkara itu.

Aliff berpendapat selebriti itu mungkin sedang bergaduh dengan bekas rakan kongsi perniagaannya, tetapi dia kesal dikaitkan sama, apatah lagi menyebarkan cerita dia sebagai pondan ialah sesuatu yang mengaibkan dirinya.

 photo IMG-20141002-WA000.jpg

Menurut Aliff, dia dihantar satu screenshot perbualan Rita Rudaini dengan seseorang. Dalam perbualan tersebut, Rita memberitahu pengikutnya di Instagram yang bekas rakan kongsinya, Siti Saleha Idris pernah mengatakan individu yang digelar ‘Dato’ Terlajak Laris’ sebagai pondan.

Pada pendapat saya, mereka berselisih faham, tetapi ia tak ada kena mengena dengan saya. Semasa mereka menjadi rakan kongsi perniagaan, peranan saya hanya sebagai pengilang untuk beberapa produk mereka. Bagi saya, tak perlu mengaitkan saya di Instagram dan tak perlu mengatakan saya pondan. Saya ada keluarga dan anak, dan perkara ini memalukan saya.

Jika mereka ada masalah, sepatutnya mereka bersemuka, tidak sepatutnya mereka bercakap di Instagram dan tidak perlu petik nama saya.

Disebabkan perkara ini, orang ramai mula beranggapan negatif tentang saya.

Aliff turut memberitahu dia tidak mempunyai sebarang masalah dengan Rita mahupun Siti Saleha dan dia hanya berhasrat mahu membersihkan namanya.

Ikuti kenyataan Siti Saleha dengan membaca entri ini sepenuhnya.

Saya Tidak Pernah Mengatakan Sebegitu – Siti Saleha Idris

Siti Saleha, yang mesra dikenali sebagai Anne ketika dihubungi menafikan dia pernah mengatakan sebegitu dan memberitahu hubungannya dengan Aliff selama ini sangat baik.

 photo IMG-20141002-WA001-1.jpg

Kerjasama saya dengan Rita untuk produk RS Collagen sudah berakhir. Saya tidak mahu dikaitkan dengan Rita mahupun produk itu, dan saya harap pihak yang berkenaan juga berhenti memetik nama saya di Instagram.

Anne sudah berniaga selama lapan tahun sebelum bekerjasama dengan Rita dan kejayaan Anne sebagai usahawan sering ditampilkan di media, malah Anne pernah menerima anugerah usahawan kerana kemahirannya menguruskan perniagaan. Tambah Anne:

Saya juga tidak ada komen mengenai dia (Rita). Orang ramai boleh ke Instagram saya dan nilaikan sendiri apa yang saya sering tulis di Instagram. Saya tidak mahu sebarang aura negatif dalam laman sosial saya.

 photo IMG-20141002-WA008.jpg

Instagram Anne ialah @mymumsbakery dan di kalangan pengguna Instagram. Anne dikenali kerana kemahiran membuat kek. Khidmat Anne sering ditempah untuk kek eksklusif perkahwinan, ulangtahun dan sebarang acara istimewa, dan kini dia giat mempromosikan produk terbarunya yang merupakan produk kosmetik.

Produk terbarunya yang bakal dikeluarkan, antaranya Slim Fix dan Magic Crystal Whitening di bawah rangkaian Saleha Health and Beauty mempuyai kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia dan Halal Jakim. Dia juga mempunyai rangkaian pengedar produk yang dilantik.

Saya bersyukur dengan pengalaman yang lepas. Saya sangat berharap pihak yang berkenaan berhenti mengaitkan saya dalam perbualan mereka di laman sosial, kerana saya sendiri tak pernah bercakap mengenai mereka.

Saleha mengakhiri perbualan dengan memberitahu Instagramnya hanya digunakan untuk perkara-perkara positif dan promosi produk dan dia tidak akan sesekali memburukkan atau mengaibkan orang lain. Dia juga mempunyai Instagram khas untuk rangkaian produk kecantikannya iaitu @saleha_healthbeauty

Apa pun, diharapkan segala sengketa akan berakhir segera, dan jom follow Instagram mymumsbakery ramai-ramai!

114 responses to Tak Perlu Kaitkan Saya Dalam Pergaduhan Mereka – Dato’ Aliff Syukri

  1. peminat rotikaya says:

    YES FIRST…..yahuuu

    0

    0
    • Olga says:

      Aku semakin sangsi dgn Rita…semua orang x kena. Dia je yg betul…menyesal aku x rampas Zaquan awal-awal. Perempuan bermasaalah…

      0

      0
      • melati says:

        memang sesuai la ex- laki tak nk bayar duit nafkah…..memang perangai minah rempit sesangat uols. nak sembang, call aja lah. nampak sangat nk memalukan orang dan nak kasi tahu semua orang. eeee, choi. makin nyampah pulak ngan si janda puki x laku ni. kaki gaduh!

        0

        0
        • Tipah Kurma says:

          Cian Dato…
          P hantuk kepa dua2 ekoq tuh.. dah la gaduh on public, kait2 dgn org pulak..

          0

          0
        • Bedah says:

          Apa2 pon Bedah tetap suka iklan Lipstick Collagen D’Herbs..
          Kelakar la Dato..

          0

          0
        • Anonymous says:

          menyampah ! meluat aku tgk iklan tu ….. siyez x tipu .. jujur dari hati .. aku rasa ada kot yg sepedapat ngan aku .. he2 tp x bermakna la aku x suka produk d herbs …

          0

          0
        • spesis burit terancam says:

          ini lah penyakit burit. Burit ni kena jolok tiap2 hari baru senyap.
          Kalau dah desperate sangat…ambik jer batang penyapu jolok sambil feeling sorang2.

          0

          0
        • One Direction beraya di UK says:

          Dato Aliff ni kaya, untung lah bini dia.

          0

          0
      • Baby AA says:

        Zaquan telah membuat keputusan yg bijak rasanya. Xde saper nak berbini mulut sebusuk loji penapisan sisa kumbahan asyik gaduh je kerja. Kan?

        0

        0
      • Diva says:

        Olga.. Zaquan ke Zafuan? nanti ayu rodah plak meroyan hahahaha

        0

        0
    • Bedah Merenyam says:

      sokong Dato Aliff sebab dia hansem. Ding dong..taste!

      0

      0
    • Datin Semah says:

      Rita Rudaini…anti pondan. Olga…dan Bedah, sila ambil tindakan segera. Tak bagus ada perasaan homophobic. :)

      0

      0
      • Anonymous says:

        err aku pun anti pondan .. wakaka .. dlm masa sama aku dah mula anti rita jgk .. mcm mana tu ?

        0

        0
      • Bedah Melati Olga says:

        Datin Semah u terlupa lagi sekor punyer nama, Melati. Betina yang suka berjudi ada gold card pat Resorts World Sentosa yang mengaku dia kaya. Melati yang suka comment merapu yang suka makan duit haram pat RWS bab tu mulut pun macam haram jadah. Melati nama obit seh.Abang Nara, tak ku sangka blog gossip artis kau ni orang kaya and bapuk yang giler glamour semua suka melepak and comment pat sini. Gua salute lu.

        0

        0
  2. sarina says:

    Ritrud nie dh kenape? ckp kl die mulut jahat dh lame die kol terlajak laris bgtau ape yg kwn die duk kutuk terlajak laris.
    konon2 nk tjuk suci. tp dlm mase yg same die duk ckp kt ig tu sampai 1 malaysia tahu. aper cer? baik lg ritrud call telajak laris sndiri. x payah cerita kt ig. kan dh sume tau? so dua2 dh jd mulut jahat. ritrud duk buke aib terlajak laris smpai ke laman sosial.

    0

    0
  3. Tempurung Jantan says:

    Artis yg x penah lekang dengan masalah pergaduhan…sana sini gaduh…suka mereka-reka cerita baik cerita peribadi, keluarga mahupun rakan-rakan. Kita boleh nilai sendiri perangai seseorang melalui tutur kata dan perbuatan, di IG nya jelas beliau penuh dengan perasaan dendam, busuk hati, dengki dan amarah… Jiwa yang tak pernah tenang dengan kesenangan dan kegembiraan org lain… bertaubat la rita!!!

    0

    0
    • rita raudhah says:

      betu betul betul. nampak sangat dia ni kaki gaduh kan. habis semua orang dia nak ajak bergaduh. adoyaiiiii

      0

      0
      • Kelab anti Rita says:

        perangai mami jarum dia terbawak2 ke realiti.

        0

        0
        • dutch lady strawberry says:

          tu la kan…teringat2 watak mami jarum lakonan rita. orang mcm ni sgt bahaya untuk dijadikan kawan…bila ada yg x kena pada pandangan dia walau benda tu kecil tp akan dibesar2kan…segala rahsia yang kita kongsi pasti akan disebarkan sebab nak tunjuk dia la yang betu dan orang jahat….dekat sinipun kita boleh nilai…ni yang diumpat depan2 kat belakang tak tau la mcm mn…orang mcm ni mmg kena jauhkan…

          0

          0
        • RR anai2 says:

          bukan sebab rita terbawa2 watak tu, tapi mmg rita berpewatakan mcm tu di luar la yg pengarah dan produksi tawarkan watak tu pada rita! senang nak berlakon bila mmg mcm tu perangai kat luar..hati busuk!

          0

          0
    • akulah says:

      dari awal kes dia smpi skrg ni memnjng negatif je..mulut x bleh nk cover..tunjuk suci bagai..mybe hati dah hitam kot..oppsss!!jgn sentap pulak ye peminat rita..

      0

      0
  4. sentap says:

    hahhahahha… baa teruk betoi kaitkan name dato terlajak laris… aku minat kat dye. dye bkn pondan laa.. lembut je.. tp lmbut2 pon ank berderet.. bia dapat laki lembut dr jntan pnas baran.. ari2 makan penampor. kau nk?

    0

    0
  5. abam xadil says:

    wahai jiwa yang tidak tenang..sudah2 la rr ooiii..xhabes2, dari tuturkate dh tau dh perangai yang ermmmmm….dia ni jiwa kacau la..

    0

    0
  6. Anonymous says:

    pondan? wife dia cantik, anak 3 orang, keluarga bahagia, rumah besar, kerjaya bagus..mcm tu pondan ke? aihhh…pelik2 manusia skrg…apapun selamat hari raya aidiladha…

    0

    0
  7. Mirai Suenaga says:

    Laa bergaduh kekdahnye… padan lah bubar…
    ummm, dah gaduh pergi buruk2 kan kwn tu..nampakkkk

    0

    0
  8. nok gebuzzz says:

    seorg lelaki dikatakan pondan….kesian datuk,padahal datuk buat stail mcm tu tok lariskan product dia…tak perlu nak stail macho sgt,product ttp berjln gak…seorg usahawan muda yg boleh dijadikan contoh

    0

    0
  9. mutia says:

    sll dengar share prtner bile dh gaduh masing2 terus burukkn ant 1 sama lain. sehabis mgkin diburukkn, pdhal awl2 dulu kemain rapat up sama2 sekelip mata je boleh berperang. pelik mnusia ni. bahaya sikap mengadu domba ni.. cm fitnah jgk la

    0

    0
  10. Anonymous says:

    Hmmmmm…RR ni memg mulut puaka hek…aku x pelik klau dia nk gaduh ngan sape pn tpi jgn la babitkn nama org lain…RR ni muka je lembut tpi mulut puaka…pd aku la..terlajak laris tu bknya pondan..tpi dia wat mcm tu sb nk lariskn dia pnya product je..ok ap klau dia lembut dari dapat laki dayus n x tahu ap itu kasih sayang….aku rasa ex suami dia aidil tu orangnya pn ok jugak tpi sikap RR ni y x nk bertolak ansur n ego…patut le aidil x leh tahan idup ngan RR..hati batu dia ni..

    0

    0
  11. Lyss says:

    Haizz, berapa kali dia sebut perkataan “pondan’ dalam insta dia tu? kalau tulisan macam tu ..tak payah nak sampaikan pun orang dah boleh teka siapa yang dimaksudkan.

    0

    0
    • Anonymous says:

      kn ? tu la aku tgk kat ig bukan kemain lg rita dok ulang perkataan pondan2 .. dia yg hati busuk , dia blh tuduh org lain pulak .. aih ! teruk perangai … siti saleha gak plng ok .. xde ckp pape pun … rilex je aku tgk statement dia

      0

      0
  12. Anonymous says:

    ap la rita ni hek…klau dh x suka kat org tu diam2 la…abis semua nk d canang…mcm la dia jer y bagus…terlajak laris tu wlpn ala2 mcm pondan…tpi sy suka kat dia…dia ad ank2 y comel n bini y cantik…

    0

    0
  13. kim says:

    ape la korang ni…baca betul2. bukan rita yg kata Dato’ tu pondan. Kawan dia yg gelarkan mcm tu. Kak rita…pleaseee mengadu kat Allah je. Doa org yg teraniaya kan makbul. Tak yah cite2 kat ig.

    0

    0
    • Bingai says:

      Tapi sebnarnya kawan dia tu tak cakap macam tu.. …

      0

      0
    • Lyss says:

      Memang benar bukan dia yang kata, tapi dia pun ada cakap kalau dia mulut jahat dah lama dia sampaikan pada si empunya diri. Masaalahnye dia berbalas komen melalui insta . Dia lupa agaknya ramai yang boleh baca aper yg dia tulis dan orang lain pun boleh sampaikan. ***peacenowar***

      0

      0
    • rita rudaini kaki gaduh says:

      kau bebal..sama bebal dgn rita..gi minum klorox ah..hati busuk!

      0

      0
    • Selamah says:

      dia tak kata tp dia sampaikan apa yg kawan dia gelar tu tak sama ke? kat IG pulak tu ramai yg duk baca…..

      0

      0
  14. Anonymous says:

    rita ni mmg sll kata org x betul… org salah.. mcm dia sorg sj yg betul.. kalau sesiapa sl tgk ig dia.. dia n pemint kipas mati mmg sll ngutuk isteri aidil skrg.. dikata mona fendy la.. pondan siam laa n mcm2 lagi.. pastu kalau dia pos pic, kalau ada yg menegur mmg kena hembur la jwbnya..

    0

    0
  15. rudasnot says:

    padan la si exhusband beriya tak nak kat dia dah. mula2 beriya nak, pastuh beriya tak nak. dah nampak dah pattern org mcm nih.

    0

    0
  16. kiki says:

    aku rasa bukan saleha ni yg problem,tpi sirita ni mmg problem dri dulu suka gaduh,ngan lisdawati gaduh,exhusband,exbiras,exmentua,ni ngan bisness partner plk..sblm rita join bisnes,si saleha ni mmg dh ada bisness kek dia..dia mmg usahawan berjaya..aku rasa rita yg sakit hati kt dia..sbb dia nk kena byr duit court xsettle g.tuntut kat aidil rm300k xdpt2..muhasabah la rita oii,xpyh la nk burukkan org,sebelum ada skincare tu aku rasa muka ko pon dh putih,ko buat surgeri kat mana2,ko ckp skin care ko..klu ko sendiri pon menipu,xpyh nk burukkan org lain..makin lama,makin meluat,pompuan teraniaya konon,aku rasa ko yg byk nayakn org…

    0

    0
  17. akuey says:

    “klu mulut sis jahat dah lama sis bgtau”…
    mmg nk bgtau lah tu sbb tu masuk dlm insta..so bile bgtau tu mena mmg jahat mulut lah.
    bkn ini caranya…suke sgt mengaibkn owg. x penah ngaku salah.cerai ngan aidil pon semua salah aidil. dia xde salah langsung.

    0

    0
    • aku says:

      kann?aku pun tertanya gak benda tu..yg kau tengah bercerita tu bukan dah bagitahu kt semua orang?walaupun kau bukan bagitau direct kat dato’ tu tapi mustahil kau takde otak fikir yang confirm2 insta kau yang banyak follower tu akan sampai gak ke pengetahuan dato’?isk benak!

      0

      0
  18. aku says:

    Maaf,RR memang makin annoying..baca msg dia tu.takkan RR x maklum yg media sosial die tu semua org boleh percaya..yg beria nak cakap apa yg ex bff dia cakap tu kenapa?motif?nak tunjuk yg ex bff kau jahat dan kau baik?apa beza kau yg menjaja cerita tu dgn kawan kau?sampaikan orang lain yg kau heret sama dalam pergaduhan kau?tak boleh fikir ke?aku x sokong sape2 pun.tapi kalau nak tunjuk kat semua yg kita ni bagus,sentiasa betul jalan ke arah tu pun kena lah betul..

    ingat,manusia x perfect.mesti ada sebab kenapa usahasama tu x berjalan dengan lancar.orang luar tak layak cakap apa2.hanya dorang yg tahu apa yg berlaku antara dorang.thats it

    0

    0
  19. faradyable says:

    kesian engko kene pondan…hahaha..

    0

    0
  20. maklong says:

    Cuba fikir , betul x apa yang maklong nak cakapkan nie. Bab gaduh2 ni semua org akan bergaduh , belum ada manusia di dunia ini x pernah bergaduh.

    Kekadang tu sesuatu pergaduhan bukan bermula dari kita. Tapi oleh kerana kita nak kata yang perbuatan tu bukan dari kita tetapi akhirnya kita yang nampak busuk. Tak semestinya setiap org yang melenting tu ialah orang yang membuat salah.

    Mesti ada antara anak2 maklong pernah mengalami situasi sebegini kan kan kan … lepas tu org yg berlawan dgn kita senyum jerk , sbb semua org dah anggap dia yg tertindas.

    0

    0
    • Anon says:

      ye maklong, kdg2 xdpt nk tahan emosi, yela dh brtahun2 dsindir2 dkutuk2, 1 hari bommmm meletup..pastu si pemula angkara plak main cool je, so org nmpk yg melenting ni yg salah..yg cool tu yg baek..

      0

      0
      • Anonymous says:

        tp aku pelik .. ape mslh rita sbnrnya , siti dah bukan rakan kongsi dia lg , bisnes tu pun atas nama rita sorang , so ape rita nak lg ? .. lain la siti berebut bisnes tu , kira sedap la jgk statement bodo tu kuar .. atau melainkan rita ada niat nak jatuhkan org tu

        0

        0
  21. Shhh says:

    Aku sokong rr bukan sbb dia ni aktres sbb aku tk penah minat lakonan dia..filem dia aku suka pun mami jarum..drama dia sehangat asmara tu jer penah aku tgk tpi tak habis…aku sokong rr sbb kes tuntutan dia pada ex hasben itu jer..di buat semua tu untuk anak2 dia…nak minat atau nak jadikan idola mmg tak sbb tgk perangai rita ni…suka buruk2kan org, bergaduh dgn artis.. dri david teo, lisdawati, ayu raudhah dn tk tahu berapa ramai lgi…tak tahu hubungan nya dgn nadia mustapha mcm na..sbb dulu kawan baik skrg tak penah nampk dorg berdua…ntah bergaduh kot..allahualam…RR ni terdesak dgn publisiti..bila jer da cite pasal aidil dgn bini baru tup2 naik plak cite pasal dia…nak org simpati je dgn dia…dia ni belum bertemu buku dgn ruas lagi ni..kalo dpt org mcm sharnaaz ahmad ker mungkin syp mulut dia ni terus…tapi sapa tak kenal Rita ni..lantang bersuara…

    0

    0
  22. matapena says:

    Rita tk tahu apa dlm hati dn kepala otak kau… prasangka buruk dn negatif… mulut jahat hidup pun tk berkat. Dengan guru taska or tdika pun gaduh… bekas suami, mentua, rkn kongsi hm ingat dek non… kita hidup ni pinjaman je. Takut mati x sempat minta maaf haru jer…

    0

    0
    • rita rudaini kaki gaduh says:

      dgn cikgu taska pun dia bergaduh jugak? hahahahaha…bukan nama rita rudaini la kalau tak gaduh/tak fitnah..hahaha

      0

      0
  23. Hi there, everything is going fine here and ofcourse every one is sharing
    information, that’s really excellent, keep up writing.

    0

    0
  24. terlajak sotong says:

    terlajak laris mmg kompom lelaki lembut..lelaki lembut kan ramai yg memondan..apa aktiviti si terlajak laris ni sy tak nampak, jadi saya tak berani nak kata dia pondan..tapi dia mmg lembut lembik mcm jeli..dia lembut mcm sotong tu mmg semua org nampak, semua org dengar suara menyotong dia dalam iklan terlajak laris..tak payah nak cover kata buat2 laa..sebab lelaki tulen takkan ada hati nak buat mcm tu!

    bab gaduh2 ni, yg nampak kaki gaduh adalah rita..saleha tu nampak cool aje dgn jawapan yg selamat..rita ni otak dia masih tidak matang walaupun dah kawen cerai beranak 2 pun..tgk aje perangai dia dalam kes dgn aidil..dia mmg species tak tahu malu..dan perangai ini juga lah yg dibawa ke mana2 sebab perangai2 buruk ni dah menjadi diri rita rudaini..bila sebut rita rudaini aje, kita akan terfikir mulut longkang, mulut lancang, akal pendek, bebal, degil, kaki gaduh, kaki fitnah, tak matang, kaki sebar cerita pada media, etc..lakonan dia bagus, tapi diri dan akhlak dia buruk..

    0

    0
  25. Anon says:

    ya ampun mulut RR, jgn la buat gitu, tak pasal2 terlajak laris trsangkut dgn prgaduhan tu..tak pyah mention terlajak laris kan blh? ni dhla mention nama, ckp2 pondan plak.ishh..laser tu biar bertempat..klu nak laser dgn si AZ & ZZ tu takpela i tak kesah.

    Tp klu bab AZ & tuntutan nafkah mmg aku sokong RR. Mmg patut AZ byr tu.

    0

    0
  26. min says:

    Cantik btul bini dato’ ni kan? Ayu,manis n sejuk je mata memandang…senyuman dia dlm semua gmbr nmpk ikhlas je aku tgk…

    0

    0
  27. ibu mertuaku says:

    Betul tu maklong. Ibu mertua i jahat sejahatnya. Depan sedara, kawan, mcm pijak semut pun tak mati. Tapi, di rumah, ya ampun. Bertahun i sabar. Bila dah tak boleh sabar dan i retaliate, mulalah dia canang yg i ni jahat dan mcm2. Retaliate pun bukanlah kurang ajar. Tapi sekadar menjauhkan diri. Buat apa sering berjumpa, mendatangkan dosa aje. Bagi i, biarkan apa dia nak cakap. I tak peduli tanggapan orang pada i. Tuhan ada. Tapi, i tak akan maafkan dosa orang yg memfitnah i kerana reputasi i dah tercalar, melainkan jika orang itu pergi balik kat semua org yg dia dah canangkan itu dan betulkan keadaan dan mencuci nama i.

    0

    0
  28. Anonymous says:

    alahai rita , ko nak kecoh ape lg .. ko dah dapat bisnes tu sume .. siti saleha x amek 1 pun .. diam2 dh la ..

    0

    0
  29. YAYAYAYAYA says:

    Hye Kak Rita,
    saya harap Kak Rita stop dr asek memburukkan orang ramai.
    Sedangkan, orang2 lain takde pun sbok nk kecoh hal Kak Rita.
    Mereka mengambil langkah berdiam diri saje.
    chill la kak rita. Allah kan ada :)

    0

    0
  30. Selamah says:

    yg duk komen2 kat IG dia tu pon kaknam aka mami jarum ekk…..dia share pasal tanda2 org munafik…..yg gi komen memula nasihat suruh sabar pastu provoke duk kata org kaki kipas bla2…yg dia kaki kipas si Rita tak sedor…wakakakka yg si Rita lak gi ngata Dato terlajak laris tu berkali2…pastu boleh kata…”sila baca btol2 bukan i yg kata” wakakkakakaka…dah sampai kan apa org kata tu tak namanya munafik kaaa???? hadoiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii tak bleh blahhhh sebijik citer mami jarum kembali mengganas

    0

    0
  31. Selamah says:

    very defensive person lah Rita ni…sampai langit runtuh pon tak ngaku salah dia

    0

    0
  32. ... says:

    dear rita , I notice kan.. semua orang yg u bergaduh xda seorang pon keluar kenyataan u ni jahat , termsuk lisdawati – sbb ramai sgt defend u dan hentam dia. so bermaksud there is something WRONG actually about yourself !
    (nak tulis kat ig u tapi u langsung xleh terima.. plus followers2 backup u ikut hati dah perasaan mereka tanpa rational) agak nya klu bukan sbb u janda anak 2 org ramai tak heran atau kesian pon .. jgn amik kesempatan lah !

    0

    0
    • keropok says:

      peminat2 si rr ni buta hati……ialah kan retis dizalimi dan teraniya…tu yg ramai backup….tp heran…..adik beradik n sepupu2 dia yg dikatakan lebih selamat berbisnes dr org luar x da lak yg back -up…kbykn fans yg taksub yg tukang back-up si rr……pada peminat RR sudah2lah……x yh nak back up sgt si RR ni…baik korg cool down kan dia….jgn jd petrol kaaa diesel kaaa…kan baik jd air….sejukan hati artis pujaaan hati korg…..kesian nengok….nanti lama2 leh gila meroyan si RR ni

      0

      0
  33. MULUT CELUPAR says:

    rita ni mmg ada mslh mental,semua org xbetul, ptt lh kena tggl.berubat lh rita,mungkin kamu ada mslh mental yer..

    0

    0
  34. RR anai2 says:

    KALAU DAH KAKI GADUH TU, DGN SAPA2 PUN KAU AKAN GADUHHHH AJE RITA OII..SEMUA ORG SALAH, KAU SORANG AJE LA YG BETUL..KO KAN SETARAF MALAIKAT…MMG TAKDE DOSA, SUCI MURNI GITU! HAK TUIH!!

    0

    0
  35. sukahatiakulah says:

    OMG!!! mulut kau RR hazabedah betul!!!!….tegezut den…. mmg patut pon kena cerai 2 kali, mslh dgn Lisdawati, Ayu Raudhah, mertua, k.ipar, zarema la ni dgn BFF plk ayooo… kau ni mmg pompuan sakit jiwa la aku rasa…. agak2 nye la kan yg kecoh pasal kau ckp pompuan melayu kat taska tu yg rude tu enth2 kau yg mula kan dulu kot… sbb mmg dh terbukti mulut kau mcam longkang…

    0

    0
    • akulah says:

      klu dh sifatnya cm tu sush nak kikis..sbb apa?sbb perasan good2..nnti mulalh kaki kipas RR ni melenting x tentu pasl..nak backup katanya…

      0

      0
  36. laila says:

    terlalu byk prdk2 keluaran mcm cendwn….ntah apa2. Slmt ke digunakan?

    0

    0
  37. Anonymous says:

    ishhhh…mulut rita ni y racun sebenarnya…mulut dia tu y jahat sebenarnya…klau dh tahu dia org mengumpat terlajak laris diam2 sdh la…heiiii…nape aku dpt rasakan y mulut rita ni makin lama makin jahat…kaki gaduh lagi…semuanya nk d gaduh..dari kawan..bekas suami…mertua..ipar..klau orang perangai mcm ni takut nk d buat bini oiiiiiiiiiiiiii…selisih…

    0

    0
  38. siti says:

    Tak baiknye rita berbual dgn org pasal org lain di ig. Walaupun bukan rita yg cakap, tapi rita dah dedahkan apa rakannya cakap. Kemudian disebutnya directly siapakah orang itu yg kawannya ckp. Maka terdedahlah kepada awam yg mungkin tak tau. Kesian yg teraniaya. Betul ckpnya, jgn kaitkan namanya. Tapi moga dia mengambil ini semua sebagai hikmah. Moga bisnes makin berkembang maju. I didnt know abt his products until tdy.

    0

    0
  39. siti says:

    If me, i would b seriously afraid to hv any business dealings with her. Kelakuan begini boleh menutup periuk nasi org. Kalau kita dah berlainan pendapat mengenai business, kita berpisah. Tapi jgn sesekali cuba menjatuhkan org. Kita hanya perlu jaga business kita sekarang. Tuhan ada utk menentukan segalanya. Jgn periuk nasi kita pula diduganya.

    0

    0
  40. keropok says:

    Aku tgk si Rita ni dari awal asyik nak salahkan ex-partner dia jerrrrr…macam x da satu kebaikan langsung si ex-partner ni buat utk dia……..bila tgk balik masa awal2 dulu partner ni lah yg byk bantu…..leh lak ckp… dia kutip partner dia kat pasar tani……hadoiiii budak tak cukup akal boleh lah ko nak temberang….. Anne ni dah nak masuk 10 tahun bisnes sapa kutip sapa ya?kesian aku tgk si Rita ni…tak habis2 dgn masalah…sudah2lah…jaga bisnes ko yg baru nak menapak…..kalau nak ckp tu tenung anak2….takut Allah tarik balik anugerah tu….masa tu dah terlabat menyesal pun x guna.

    0

    0
    • ros says:

      Kwn ni la yg slalu teman p court dulu

      0

      0
      • keropok says:

        bukan saja teman p court…mcm2……dia lupa si mymums ni lah yg tolong dia masa keta dia kehabisan minyak waktu mlm dan hujan…..ada peminat2 dia or sedara mara dia tolong dtg…..mymums ni yg bantu….si rr ni langsung dah x pandang kwn2 yg byk berkorban n bantu dia….bukan nak ungkit tp tolong tgk balik…..kalau x mymums yg punggut si rr ni buat bisnes…..dia x tahu selok belok bisnes…..harapkan lakonan….smpi bila….dlm lakonan si rr ni memang aku puji….nampak natural….tp bab bisnes si rr jauh ketinggalan…..bila si mymums ni ajak bisnes dan berjaya dpt hasil riba2n…ko mula golap mato….semuo org nak ditondang…siap mantion baik bisnes dgn family dr org luar…..kesian nengok si rr ni…..kpd fans2 rrteam udah2ler tu….jgn smpi korg lak jd mangsa mcm mymums dgn ex-PA……asa tu x dapek nak nolong

        0

        0
  41. kia tabita says:

    Alamak muka putih tangan hitam.. sama je .. dua dua mulut longkang.. yg buat kek nak glamour …. dulu baik hari hari upload pic bangga dgn rita…. ha ha dah agak dah last gaduh masing masing buruk sesama .. yg buat kek tu pun .. nak glamour … amik ko…. fikirlah masing masing apa yg betul…..

    0

    1
  42. Anonymous says:

    benda ni rita , hang cemburu ka ngan anne ? kalau nak bersaing .. brsaing la leklok … nih teknik lapok la untuk org yg x blh tengok org lain lbh bagus dari dia tp nak bersaing .. dgn cara ni hang pikiaq .. bisnes anne blh jatuh .. hang silap !!! … cer hang tengok anne n dato .. depa gigih jaga nama baik .. mmg x ambik pusing ape hang cakp .. melainkan hal bisnes .. tp seblik nya belaku kat hang skrg nih .. aihhh hang nihh !!! kenapa buruk naa hati tU…..

    mcm rita baca je komen aku ( -___- )

    0

    0
  43. minah jambu tlajak laris merah says:

    minah jambu boleh tompang tnye tk si dato aliff telajak laris ni dia dh kawin ke belom ? muka dia hensem jugak kan macm muka arab arab gitu hensem ! gambar yg kiri kanan pompan tu adek bradek dato aliff ke ? sape2 tolong jawab boleh ..thank uuuuu..

    0

    0
  44. Yani says:

    Inilah balasan allah kepada mereka yang suka menyakitkan hati orang…
    kdg2 allah balas dalam berbagai cara… nampak bahagia, mewah tapi derita
    dgn kelebihan orang…. jangan mudah melenting rita rudaini… jgn ingat anak yg kau bela itu mmg pasti hak kau… allah maha kaya… mungkin dia akan amik anak ko dan bagi pada yang lebih baik…Jangan kerana sikap ko ko hilang segala…. dia tutup aib ko tp ko bukak aib orang… kini sikit2 aib ko terselak… muhasabah diri sikit rita oi… ko dah tua dah… bkn umur 30 tahun… tua sgt dah… syukur allah bagi ko cantik paras rupa…. janganlah nak aibkan orang… kawan ko jadikan lawan… Ko sepatutnya lebih positif untuk menerima takdir ko dgn bks suami… itu mmg dugaan allah buat ko… pandang diri ko dulu ko wanita lindungan kaabah ker… aku x pelik kalau bks suami ko x amik tahu pasal anak dia dgn ko… mereka anak lelaki..”lelaki boleh hidup kalo campak dalam hutan”… tp ko sbg ibu berperangai sopan lah.. sbb satu ketika nanti anak ko nak menanggung dosa ko… kesian mereka…

    0

    0
  45. amran says:

    kalau nak di ikutkan amran pun ada terfikir benda yg sama . masa amran tengok iklan d` herbs kat tv la kan , amran ingatkan lelaki ni pondan ! ye la …. dari gaya lemah lembut dan lengang lengok nya . hampir semua iklan lelaki ni sama . lelaki ni lentik – lentikan badan dan kepitkan kaki …. suara pun mcm perempuan .. jadik ! haa .. jadi amran pecaya la lelaki ni pondan ! .. tapi amran tak sangka pulak lelaki ni ada isteri dan 2 orang anak .. cool !!! unik – unik … betol cakap mak amran . kita tak boleh nilai orang tu dari luaran

    0

    0
  46. puteri says:

    suka baca info ttg dato. dulu dato org susah tp skrg Allah bg rezki yg melimpah ruah atas usaha dato sdiri. tahniah dato krn dlm usia muda dah ada sgala2 nya. seorg isteri yg cantik, 3 org anak, kereta mewah n banglo mewah. smoga sy dpt ikut jejak langkah dato 1 hari nti.. Insyaa Allah.. Alhamdulillah n tahniah!

    0

    0
    • miss whatever says:

      saya tak rasa dato’ ni org susah…dah tentu2 dia anak pengasas sendayu tinggi….mesti mak dia tolong sikit2

      0

      0
  47. shila xpakai tabita.... says:

    Dah agak dah…. anne ni ke…. mmmph…jual kek le .. pakai tabita… jual rs…baguslah bubar…..org xpakai le …. apa barang …sk ii le..ha ha

    0

    0
  48. ani says:

    isteri dia tu kan bekas penyanyi nasyid solehah dan model ..ida namanya……

    0

    0
  49. ani says:

    isteri dia tu kan bekas penyanyi nasyid solehah dan model ..ida namanya……atau shahida

    0

    0
  50. lulz says:

    Ish ish rita.. perangai mami jarum sgt..!

    0

    0
  51. puteri says:

    ani—– rasenyer awak silap kot. penyanyi nasyid solehah setahu sy bienda, anak penyanyi dangdut sheeda. bkn datin nur shahida. ;)

    0

    0
  52. matt says:

    tak kira la anne ada cakap ke tidak , kalau sampai pihak ketiga boleh tahu , brmakna rita bukan manusia yg blh d pecayai , agak bahaya untk di buat kawan n tak mustahil dia blh lakukan benda yg sama kat org lain

    0

    0
  53. boring says:

    majoriti perempuan melayu generasi sekarang memang camni perangai…sebab tu carilah perempuan bangsa lain kalau boleh…perempuan melayu zaman sekarang memang rendah nilai mereka..takkan bahagia kawin dengan diorang..hantaran pun mahal..tapi dapat cam cap ayam je…

    0

    0
  54. Linzy Longkang says:

    Ish tak malu ker pompuan nih nak gaduh2 pon kat IG seme, tak berani call atau face to face ker? Kang 2-2 aku terlajak tampar kanggggg

    0

    0
  55. Anonymous says:

    Baru bergambar dgn datuk ni aritu.. nampak cam bukan pondan..
    Tapi perlu ke berlagak pondan kerna nak melaris kan produk…
    testimoni tu lebih wajar rasa nye

    0

    0
  56. BBplus says:

    Jom jadi biz partner kite la kalau cenggitu =)

    0

    0
  57. nurul says:

    dia bukn pondan.cuma dia ni jnis lelaki lembut shj.sy kenal 2,3 org yg mcm ni.lembut shj tp bekerjaya mcm org lain ade family ank2 2,3 org.hmmm jd tang mn lah pondannya org mcm ni ye.buat RR serius sebenarnye sy takut tgk kelancangan mulut dia.bermula dr ms mula2 dia keluar kenytaaan kes cerai dia dan dgn selamba membidas suami(ms tu msih suami) di khalayak umum.rmai pula peminat dia yg sokokng dan kata tindakan dia tu betul.pelik sy.ade pula yg kata x yah kutuk org yg x kenal dia mcm mn.cik kak sekelian sbenarnye dr cara percakapn dan perkataan yg dikeluarkn org sedikit sebnyk blh menilai diri kita.koy ye ckp yg benar pun xkan lah smpai xde tapis2 lgsung.x fikkir ke kata2 kita itu blh memalukn atau menyakitkn ht org.serius pd sy dia mmg bermulut lncang.period

    0

    0
  58. Joanna says:

    Alahai saleha…x bercakap sbelah pihak sana konon,ig sdiri bersih..ig org lain? bukan main mghasut ,mburukkan rita kat ig zarema,klu dia gaduh dgn rita psl biz pun ptut kah skrg ke sbelah pihak lain pula mburukkan rita ambil ksempatan..masa dato terlajak laris postkan comment rita si saleha ni pun masuk dgn geng dia skali tunjuk taring…alah masyarakat pun pndai mnilai lah,rita kena fikir btul2 dlu sblm comment post kan sesuatu ke media social biarpun betul..bkn smua org suka dan yg kena kau juga

    0

    0
  59. myra says:

    yea sis joanna…ig sndiri bersih kann…singgah ig org mengata mmburukn rita pulak…jgn salahkn sbelah pihak…jgn nak tunjuk diri sndiri yg betul…

    0

    0
  60. Anonymous says:

    rita ni x ada kwn dr kalangan artis ka..? x pernah nampak bergmbr pun… kat ig pun sll komen dr pmnt kipas mati jer… yg peminat kipas mati ni pun, apa rita buat semua btl.. x ada yg salah pun

    0

    0
  61. This paragraph gives clear idea for the new users of blogging, that truly how to do running a blog.

    0

    0
  62. What’s up to every one, the contents present at this website are really amazing for people knowledge, well, keep up the nice work fellows.

    0

    0
  63. Hi my family member! I want to say that this post is awesome, nice written and
    come with approximately all significant infos. I’d like to see more posts like
    this .

    0

    0
  64. Darcy says:

    I am really loving the theme/design of your site.

    Do you ever run into any browser compatibility problems?
    A small number of my blog readers have complained about my site not operating correctly in Explorer but looks great
    in Firefox. Do you have any ideas to help fix this problem?

    0

    0
  65. I have learn some good stuff here. Definitely price bookmarking for revisiting.
    I surprise how so much attempt you place to create any such fantastic informative
    web site.

    0

    0