Written by Bella | November 28th, 2016

Macam-macam yang berlaku pada acara Running Man Challenge Malaysia. Selepas Ayda Jebat meluahkan rasa kecewa apabila seorang pengawal peribadi merampas telefon bimbitnya, terbaru pelakon Saharul Ridzwan juga dikatakan tidak berpuas hati dengan pihak penganjur.

Menurut Saharul, beliau terpaksa berdiri ketika acara berkenaan berlangsung kerana pihak penganjur tidak menyediakan tempat duduk seperti yang dijanjikan.

Berikut luahan Saharul Ridzwan yang agak “makan dalam” buat penganjur :-

Beberapa  peminat  juga menyokong kenyataan Saharul apabila pengajur terlalu mengagungkan artis luar berbanding artis Malaysia yang menjadi duta dan pada masa yang sama mempromosikan produk mereka.

Memang padu habis “teguran” Saharul buat penganjur. Apa yang diluahkan Saharul agak wajar sebenarnya. Untuk pengetahuan anda, mereka sudah berada di lokasi seawal jam 6 pagi, tentu artis-artis kita juga penat bukan? Apa salahnya untuk memberikan layanan yang sama rata.

38 responses to Tak Payah Duduk Pun Tak Apa, Saya Boleh Berdiri Sampai Mall Tutup – Saharul Ridzwan Bengang Artis Malaysia Dianaktirikan

  1. Anonymous says:

    Oh yeke.. huhuu xpe la atleast uollsss dpt rase mcm mna fan yg kt mlsia ni bdiri pulak berejam2 pulak semata2 nk jumpa artis kesygan dorg… Tu blom plus berasak2 lg.. opsss nnti ada la yg kecam aku ni…

    90

    2
    • minah jambu says:

      penganjur pekak badak ! tau nye nak duit aje nak untong aje macm cial ! tak ingat orang punye penat ! kesian dapat penganjur yg tak ada class ! penganjur PEKAK BADAK …! cian saharul berdiri n aida hpo nye di rampas ! ape punye law ni huh !!

      1

      9
      • cika says:

        mula2 bila aku baca post SR ni, dalam hati aku ckp “badan sado, tp berdiri pn merungut”.. tp bila aku tgk video SR n video hp AJ kne rmpas, mmg nmpk dorg tgh sgt2 bengang.. mmg organizer lyn artis sendiri mcm sampah.. Even Kwang Soo pn tekejut time nset AJ kne rmpas.. siap g amik balik nset tu kt crew yg rampas td.. that is so rude..

        sabo je la ye SR.. at least, ko berdiri kt situ dibayar.. yg fans2 ni kne byr tiket utk jumpa artis..tu pn belum tentu dpt duduk..

        13

        0
        • Pekerja Gomen says:

          Kesimpulannya semuanya bermula dari kita…
          Kita yang terlalu mengagungkan artis luar….
          Sanggup tubuhkan kumpulan Kpop ala Malaysia..
          Tiru rambut korean..
          Buat video klip ala2 korean…
          Yg bertudung pun rela dipeluk korean..
          Kerana mentaliti kita la org kita dilayan mcm tu…
          Tu baru layanan… ko rasa isu2 bayaran mcm mana?
          Sorry… pada aku kpop takde la hebat mana pun…
          Sesuai ngan bebudak wicet yg suka hidup dalam imiginasi
          Ha… meroyan ye peminat kpop… meroyan!

          5

          6
    • Divasgt says:

      Haha padan muka semua! Blagak diva sgt, ingt semua org hadap ke tgk korang.. Si ajak shiro tu bukan main duk mengata kpop kat maharaja lawak, tp bila bergambo ngan kwangsoo terkinja2 cam beruk jugak haha ni pengajaran kat artis mesia yg aku nmpak da meroyan bajet diva n hero malaya,harap korang tau yg semua org x hadap koranngnye

      8

      0
  2. xgemosakaini says:

    Kifarah…padan le muka ko

    6

    2
  3. Nsib ko lbu says:

    Korang jgn hrap cina akn hormat org mlyu.,xkisah la ko tu retis ke.klu hormat pn d tikam kite…mnis mlut je diorg ni.

    42

    1
    • greenfingers says:

      racist. Cina tu merujuk pada sapa bang?

      1

      13
      • Anonymous says:

        penganjur cina..nape x letak je artis2 cina dlm cabaran running man ni..x popular ke apa..oo sbb melayu2 je yg akn penuhkn event cmni..cina mungkin g klu artis bangsa die terlibat tp x seramai melayu

        12

        0
  4. Anonomid says:

    padan le dengan muko ko…bajet bagus…lagi satu kifarah…buat orang dapat balasan

    3

    4
  5. HoTneSS says:

    SR ni HANDSOME orgnya…

    i LIKE…MWAHHH

    2

    8
  6. Anonymous says:

    rasanta tiap2 kali ada event melibatkan artis korea ni…artis malaysia dianak tirikan. len kali..kalau artis2 masia ni dpt invitation ..korang reject je la..esp jd duta2 produk korea ni.

    19

    0
  7. Anonymous says:

    sebab organiser cina haprak malaysia…..ini lah akibatnye bila kita layan bersih…..ular naik daun lah….diaorang ni mmg treat melayu mcm sampah.
    guna artis melayu nak untung saja. nama artis melayu di jaja.
    apa2 pun anggap lah satu pengajaran dan penginsafan…

    22

    0
    • Anonymous says:

      artis melayu pn sme bodoh….bl dh femes…pggl fan die y melayu bodoh jgk..skrg rs laa…fan dgn artis pun sme bodoh…kahkahkah..

      6

      5
  8. Anonymous says:

    Dulu x silap masa artists Bollywood dtg pun artists Malaysia kene bulu juga…ada few incidents melibatkan karisma kapoor and kajol..menjeling2, cakap sarcastics and buat mcm artists Malaysia Ni haprak Sgt…dh bnyk kali kot berlaku. Lepas Ni x payah Lah hadap Sgt artists Korea and Bollywood…even though they are asians but they think they are better then the rest.

    15

    0
    • Anonymous says:

      Sorry saya nak eja bully/buli..jadi bulu Lah pulaaaa????

      1

      0
    • Mak Becok says:

      Kalau kat Bollywood tu yg. makin anti-Islam bawah pembunuh umat Islam di Gujarat/U. Pradesh/Kashmir, Modi/BJP, artis2 India Islam asyik dihina dgn. pelbagai rasisma dan diskriminasi – jarang dibenaqkan berlakun sbg. umat Islam (terpaksa berlakon sbg. penganut Hindu atau Kristian serta liberal selalunya; juga dlm. kehidupan peribadi) dan Masjid amat benci ditunjuk dlm. filem2 Bollywood ni. Aku tenok Astr* bangang tu pun, kalau pelakun filem Bollywood Islam, jarang ada jalan cerita (synopsis) – aku dah komplen; habuk pun tak dak. Nak batal Astr* rasis ni!

      3

      0
  9. Anonymous says:

    camtu je ajar artis malaysia y berlagak diva ni…dgn fan ko dlm malaysia ni blh laa ko nk berlagak diva…bl fan tegur skit nk sentap,blok,ckp mcm2…skrg br ko rs…mcm langit dgn bumi artis luar dgn artis malaysia…setakat femes dlm malaysia je nk berlagak cam diva…ni je cara ajar artis2 y sombong dan berlagak diva…br diorg tau langit tggi ke rendah…elok che ta je y kene camni…kahkahkah…artis korea tu diorg bkn setakat femes dlm ngra diorg je kat luar pn sme…dn sgt humble..tgh shooting running man pun bl fan diorg nk tgkp gmbr diorg layan je…klu x pn at leats diorg senyum,angkat tgn,tunduk kepala sbg tnda hargai..bkn cam artis malaysia..br nk tgkp gmbr skit kerek nk mampus…klu terjmpe kat mne2 event pun muke kerek..pdn dgn muke…hahahahahaa….xde aku nk kesian dkt artis smpah camni..y fan2 bodoh korg je sokong..tu pn x sedar diri camne artis kesayangan diorg layan diorg…fan dan artis pun sme bodoh..

    12

    2
  10. ayoi says:

    sakit bkn rs diri tak di hargai dan tak di hormati???camtu laa y fan2 ko rs…aku rs msti ade org dlm organizer tu x puas hati dgn sikap diva artis malaysia…y kt nmpk sorg je cina pkai spek tu..mne kt tau blkg tabir tu rmai y melayu y mmg bengang dgn artis ni…huahuhua…klu nk org respek kt,kt kne respek org dl bro…muhasabah skit diri ko tu…dh byk kali org ckp ko ni sombong dan berlagak diva…so rasakan lahh…hahahahaahahaha….pengawal y rmps hp ayda tu pn tgk muke cam melayu…nmpk gaya cam sengaja je rmps..kahkahkah…mungkin ni je mse nk balas dendam dgn sikap kepoyoan dan diva astis malaysia ni…hahahaha…..

    5

    3
    • lantaklah says:

      True indeed. I’ve a friend yang kerja belakang tabir ni. Dia banyak diupah oleh event organizer macam ni untuk bahagian sound system and all. Dia pernah cerita memang ada je artis yang berlagak diva ni, contohnya baling2 minus one dekat dia suruh play masa diorang perform. In the end, kawan aku tu bengang sangat, dibantainya tutup mic penyanyi tu. lol.. Moral of the story, kalau kau nampak penyanyi dekat tv, dok sentuh2 earpiece kat telinga or cabut earpiece, mahupun mic dia tak dengar ke hape, sesungguhnya mereka tergolong dalam kategori artis yang kawan aku nyatakan tadi. haha

      1

      1
  11. Yana says:

    aku lagi berdiri dari pukul 11.00pg sampai kol 6.30 petang semata2 nk tnggu Lee Kwang Soo sampai nk pitam tak breakfast xde plak aku g post kt instagram aku ke ape.. alaa.. korban la sikit otot tu,, xkn berat sgt otot tu nk berdiri kejap pon tak boleh..

    4

    8
  12. Anonymous says:

    Badan sado xdpt duduk, meroyan…. Ape la sgt duduk kat kerusi tu…..

    3

    7
    • huhuhu says:

      bg aku la bukan soal sado ke apa? kalau kau jadi event organizer, kau invite tetamu vvip, vip or else.. apa kau rasa?? ataupun, dlm majlis penghargaan ke apa ke, kau dijemput menjadi salah seorang yg dapat anugerah ke or whatever lah tp kau sorg je yg berdiri.. dan event organizer kt belakang buat xpaham je.. kau tak rasa awkward ke takkk???

      10

      3
      • Anonymous says:

        artis malaysia tu bkn vvip pun…y kene invite adlh kwang soo tu…si ayda,sahrul,hairul dgn same ntah lg tu mmg jd duta tuk program y ala2 cam running man gitu…so,padan muke…slalu ko nk org respek ko je kann??skrg rs kann….fan y bekap sgt artis ni mmg bodoh pun…bl artis kesayangan ko x layan korg,x nk bergmbr dgn korg,tau lak nk sentap meroyan bagai….br kene diri skit dh kecoh cam laa ko tu hebat sgt berlakon…ni bkn mjlis penghargaan ke ape..ni program santai2 je…nk rasmikan rancangan ala2 running man gitu..buat pn kat mall so ko expect pe bnde..pkai bj pun santai nk expect org layan ko cam raja???fan pn bodoh…

        5

        2
  13. tecit says:

    ntahnye. padahal 4 ketul je kot. retis mesianye. xkan la kusi 4 ketol pon susah nk dapat? lahanatnye penganjur.

    kalau aku jadi ko saharul aku pegi beli kerusi kt homepro ke kusi opis yg leh pusing2 tu. aku belikan je 4 ketoi. mintak tolong fans bawakkan g tempat tu. nanti mase nak balik ko tunggu je penganjur tu nak angkut kusi tu. ko annouce kt situ. kusi ni sy nk bagi kt fans sy yg tlg angkutkan kusi yg sy beli sendiri dekat homepro ni sebab penganjur miskin sgt nk beli kerusi utk kitorang. sekian terima kasih.

    12

    1
  14. Shasha says:

    Sr ni badan je sado to otak lembab..kau nk letak merah tu gaduh ke camana..artis sendu gila kau ni, belum jadi aaron aziz dah sedih…kau pegi rave party dulu 6jam gak kau diri..ni byk bunyi…

    1

    7
  15. Ni one side of the coin. Berdiri lama2 ni latihan jugak utk kaki kalo nak main ‘lelaki lari’. Hehehe…

    P/s : Nak tunggu respond penganjur pula.

    0

    0
  16. Anonymous says:

    Ney la bangsa cina babi tau dak.jneh mkn babi mmg mcm ney lah puas ati ko tngok pebodoh peguna kan org…

    4

    1
  17. Anonymous says:

    alaaa….bkn die sorg je x dpt duduk…tu kat blkg tu pun bersepah jgk x dapat duduk xde pulak bising2….poyo laa ko ni…br kene diri skit dh melalak…tu blm lagi ko masuk lumpur…konon2 nk buat program ala2 cam running man..br berdiri skit dh kecoh…tlg laa wahai stesen tv xpyh laa berangan nk buat program cam running man ni…pastu pggl pulak retis pondan…sori laa..retis mesia x sesuai kot main dlm program tu..lembik..

    1

    4
  18. Mak Becok says:

    Baiknya hati artis Korea tu! Pengawal tu mesti dipecat – layan artis2 Melayu kita mcm. SAMPAH! Bangsa apa dia ni?! Penganjur pun tak bagi artis2 Melayu kita kerusi utk. duduk. KURANG AJAQ betul! Patutnya artis2 tu tunjukkan harga diri dan keluaq aja dr. situ -bila penganjur dan pengawal biadap dan rasis tak hormat artis2 Melayu kita! JANGAN jadi PENAKUT!

    6

    0
  19. plumbum 999 says:

    laaa..takde seat pun sampai nak update status? apa lembik sgt kau ni bro? adoiii..
    itu technical error laa..benda kecik je kot..susah sgt ke nak berdiri? dan best sgt ke dpt duduk? alahaiii…sotong..

    1

    6
  20. akubukanhambaartis says:

    setinggi mana pun aku minat sorg artis, x snggup aku duk tggu lama, berdiri lama smata nk jmpa , jeling dar jauh. bukan bagi aku makan, pun, bkn diorg tau kewujudan kita pon. yg korg fans, buang masa sanjung tinggi smpai beritam tunggu bawah terik matahari. hahahaha

    3

    0
  21. Piz says:

    Aku mula2 pun mcm nk komen si sr ni kekwat. Tp bila baca balik, mmg entah hapa2 organizer buat mcm tu. Dah la si AJ dgn SR ni ambassador/guest utk event tu, lpas tu layan mcm tu pulak. Kau jemput diorg utk mengacarakan majlis, lepas tu kau layan diorg cam taik lak. Kalau aku pun aku marah

    7

    0
  22. lantaklah says:

    Kisah sama berulang masa Suju M datang Malaysia dulu, ramai artis Malaysia yang perform satu stage meroyan kena anak tiri kononnya. Sudahnya, sampai sekarang senyap je mereka yang meroyan dulu tu, tak nampak dah keluar tv, lagu pun takde dekat radio. lol

    1

    0
  23. johnny bravo says:

    Yg bodoh sngt nak hadap ke running man tu buat ape?? Anyway, ape running man tu, aku cume komen je…

    0

    2
  24. liyana says:

    Beza artis korea dengan malaysia ialah artis korea baru femez sikit dah lagak diva degan fans pun nak jadi diva. puiii lupa fanas yg sokong. Artis korea nampak fans x kisah pun nak tunduk hormat sbb mmg budaya diorg gak. Wahai artis malaysia mohon rendahkan ego. lagi satu nak jadi retis malaysia nie mudah nak jadi artis korea bertahun jadi pelatih belum tentu dapat debut jadi artis sebab tu diorg hargai kerjaya diorg tau mcm mana susah perjalanan diorg. Kat malaysia muat naik je video bodo2 kat laman sosial then bila femez adalah yg akan ambik belakon, mnyanyi, cover majalah bagai sebab tu x sedar diri susah sikit nak complain nak bagi tau satu dunia diam dah lah lagi org respek. Lagi satu yg x ada latihan artis Malaysia nie lah melahirkan produk2 yg sampah drama2 yg ntah apa2. Siti patut dijadikan contoh pada mereka2 nie dari dulu sampai hari nie apa org buat kat dia x pernah kot dia nak complain satu dunia tapi dia kerja keras buktikan apa org buat kat dia x mematahkan semangat dia org kutuk perli semua dia telan nie buat malu je baru berapa tahun jadi retis nak berlagak dan kena kutuk sikit sentap.

    3

    0
  25. Yekeni says:

    He should just sit on the floor. I’m sure then the organizer will realise and provide a seat.

    1

    0
  26. hello Kak Kitty says:

    nasib badannnnn…….

    0

    0