Written by AbangNara | January 13th, 2010

yuna and the band

Wahhhhhhhhhhh ~~ Baru je menang tempat kedua AJL 24 minggu lalu, tiba-tiba terdengar satu lagi berita baik tentang Yunalis Zarai, penyanyi yang popular dengan lagu Dan Sebenarnya nie. Khabarnya Yuna dah pun dilamar oleh sebuah syarikat rakaman antarabangsa di Amerika Syarikat. Walaupun masih dalam tahap perbincangan, rasanya tak salah kalau nak dikatakan bakat Yuna bukan sahaja dihargai di Malaysia tetapi jugak di luar negara.

Oh ya kami ada terbaca tentang pertanyaan di sebuah forum mengenai status Yuna. Bukan status single atau dah berpunya. Tapi status sama ada Yuna ini penyanyi solo ataupun ada bandnya tersendiri. Tak silap kami Yuna nie memang bergerak dengan band dia. Kalau ada show mana-mana pun memang dia angkut sekali band dia tue.

Itu yang kalau anda perasaan time AJL 24 ada beberapa orang lain di atas pentas bersama dengan Yuna. Itulah band yang dimaksudkan. Tak silap kami salah seorang daripada ahli band Yuna namanya Paan. Gambar kat atas tue pun adalah gambar Yuna bersama ahli-ahli band dia.

Buat Yuna, jutaan TAHNIAH (silap tulis tadi) atas kejayaan anda merangkul tempat kedua dalam AJL24. Dan sebenarnya persembahan anda semasa Anugerah Juara Lagu 24 amat-amat mengkagumkan bagi kami. Simple tapi cukup breathtaking. Semoga terus maju dan cemerlang di masa hadapan.

P.S: Camner Yuna boleh keluarkan suara yang mantap gile sedangkan mulut dia terbukak skit jer? Sungguh misteri.

55 responses to (TAHNIAH)Yuna Dilamar Syarikat Rakaman Amerika Syarikat?

  1. BlackBerry00 says:

    congrates, yuna..!!!

    0
    0
  2. ater says:

    tahniah yuna!!

    0
    0
  3. botol kicap says:

    huyo

    0
    0
  4. kekatu says:

    korang nak cakap tahniah or takziah?sian yuna..napa wish takziah kat dia..

    0
    0
  5. alpha says:

    apa raaa beautiful nara ni…

    “Buat Yuna, jutaan takziah atas kejayaan anda merangkul tempat kedua dalam AJL24. Dan ……..”

    ada ka patut ucap TAKZIAH pulak atas kejayaan tu

    0
    0
  6. romeo says:

    nyampah btol aku ngan si yuna ni.. t’gedik2 mase d’umumkn dpt tmpat ke-2.. poodahh!!

    0
    0
  7. Kak Long says:

    Salam. Biar pun sudah tiga kali kesilapan yang sama (berlainan topik dan artis), selagi dinamakan manusia kita tidak sepi dari melakukan kesilapan. Semoga tiada lagi kesilapan selepas ini. Insyallah.

    0
    0
  8. noname says:

    **Buat Yuna, jutaan”” takziah”” atas kejayaan anda merangkul tempat kedua dalam AJL24. Dan sebenarnya persembahan anda semasa Anugerah Juara Lagu 24 amat-amat mengkagumkan bagi kami. Simple tapi cukup breathtaking. Semoga terus maju dan cemerlang di masa hadapan.**

    alert: to abg n kak nara…jutaan takziah or jutaan tahniah??? laen mkne 2….

    0
    0
  9. SAYA says:

    JUTAAN TAKZIAH?? BIAR BETOI..SILAP TULIS KE APA??

    0
    0
  10. GadisAyu says:

    wah.tahniah yuna.mesti publisiti lebih meluas.

    0
    0
  11. farra-eng says:

    adeh dh ramai lak awex2 jeles nengok yuna..nengok dia jalan pun leh jadi isu…btw bangga ngn bakat yuna..btudung lak tu..bagus2 (^.^)

    0
    0
  12. pinkypanthers says:

    tahniat ler….

    0
    0
  13. Cikgu Jan says:

    “P.S: Camner Yuna boleh keluarkan suara yang mantap gile sedangkan mulut dia terbukak skit jer? Sungguh misteri.”

    MISTERI…MISTERI…JGN2 MIMING JE KOT???NAYA JA AUDIENT KENA KENCING KALAU MIMING MALAM TU…TERMASUK AKU LA…

    0
    0
    • ikan emas says:

      live la..adoi…ajl dah 24 tapi tak paham2 lagi.of kos ar live..

      0
      0
    • Geli Hati says:

      LAGU TU X PERLU BUKA MULUT KAN LAGU SIMPLE JE NADA NYA X TINGGI MANA PUN

      0
      0
      • ctzen says:

        ye lah diorang ni.
        tu pun nak dipelikkan…dh lagu tu nada cam tu

        0
        0
        • wezy says:

          cuba ko nyanyi sikit ctzen…nyanyi lg yuna. bt mcm dia, grkkn sikit je mulut.. aku rs ko xsetanding dgn dia..lg 1 org yg xsuka org lain ni sama mcm dia xsuka ciptaan Allah. agak2 la kalu nk mengata tu. ko mengata Allah tau …tanpa sedar…Astargfirullahal’azim..

          0
          0
  14. syita says:

    nara,,TAHNIAH ke TAKZIAH ni?cian kat Yuna…huuu

    0
    0
  15. syita says:

    nara,,TAHNIAH ke TAKZIAH ni?cian kat Yuna…huuu….

    0
    0
  16. aries_april says:

    cam ni bru leh pnggl artis..
    got education..got talent…

    0
    0
  17. Zaza Muhammad says:

    caya aaaa… klu zee avi leh tarik org luar, ini kan plak Yuna. see, betapa berbakatnye org tempatan kite. kpd yg dok agung agungkan sesgt org luar tu (especially Indon, aku pun dgr gak klu lagu best aku layan tp xde aa over2 melampau cam radio ERA tu, hah kang dah jatuh no.2, len kali letak kuota aaa nk putar lagu indon tuh, ni kejap2 lagu sana gak yg dpt no. 1 lam carta era, org dah hafal lagu Yuna ni, maybe ade yg jemu dah dgr baru dj2 kat ERA tu nk putarkan lagu dia…)
    Good Luck Yuna dan utk kali keberapa ntah aku nk ucapkan TAHNIAHHHHH!!!! beronok2 bila Yuna 1st runner up Juara Lagu…. :D

    0
    0
  18. sakura says:

    tahniah la yuna=)

    0
    0
  19. Yumita says:

    yuna n her band (org2 lain tu juga adalah artis a.k.a org seni)

    0
    0
  20. VIVA says:

    aku x rasa bakat yuna tu besar sgt. Lagu dia terlalu simple n x mencabar. xda value pon. Muka berlagak. Adik Mawi nih….cepat naik cepat jatuh ar….

    0
    0
  21. ikan emas says:

    yuna the best!

    0
    0
  22. joe says:

    hahahaha.. congrats to yuna..
    but wat i wana say here is..
    she is not dat great..
    complain about dysfunction guitar..
    then the mike n so on..
    u listen to the new song..
    not that good at all..
    suara pun tak sampai..
    ;-0

    0
    0
  23. hamba Allah says:

    SALAH SEORG ARTIS MALAYSIA YG MENYALAHGUNAKAN NIKMAT ALLAH..

    0
    0
  24. mohdisa says:

    i love yuna.

    0
    0
  25. Dayu says:

    caya la yuna…..
    we all support u habis-habisan…..
    good luck.

    0
    0
  26. aman says:

    kenapa media msia tak pernah nak ambik pusing pasal artis msia kita yg tengah menapak kat US tu,cuma bang nara je ada siarkan,zee avi tu?kan elok kita semua rasa bangga diatas kejayaan dia tu dan serkarang si yuna pulak,tak tumpang bangga kan?tapi tak apelah klu org msia tak kisah,pasaran sana lagi luas….lagipun media msia ni asyik nak kutuk akhlak artis je,kalau tak sempurna tak disukai,cuma suke org cam kak t tu,bak malaikat tapi curi suami orang,baik apa tu???shes so pretentious lah!!

    0
    0
  27. Geli Hati says:

    BELUM APA2 DAH KECOH..NANTI SENYAP JE..INGAT SENANG NAK MASUK AMERICA TU..ANITA SARAWAK JE YG BOLEH..

    0
    0
    • Manusia says:

      ahahaha. geli hati geli hati. tu lar. lain kali jangan dok depan tb je. men gak tenet ni slalu. anita sarawak je kat us? yeke. ahahaha.

      0
      0
  28. Geli Hati says:

    I X SUPPORT LAGU2 CAM YUNA NIH…TIDAK MENJADI SIULAN PARA REMAJA DAN KANAK2.

    0
    0
  29. yubin says:

    congrats ye yuna….=)

    0
    0
  30. ain says:

    congratz..sy suka juge la lgu yuna..w’pun kdng2 pndai boring dgr..haha
    yuna boleh pergi jauh..

    0
    0
  31. Apex Maximus says:

    bukan dia dah dilamar lamaaaa dah ker ngn recording label US??? dari bulan 6 tahun lepas agi masa dia buat tour kat london ngn band Oh Chentaku?

    0
    0
  32. xxx says:

    bodo da xske xyah la nk ktuk2 dye..sengal tul

    0
    0
  33. […] lagi artis Malaysia dilamar syarikat antarabangsa untuk buat rakaman album. Kalau sebelum nie Yuna dalam proses perbincangan dengan sebuah syarikat Amerika, skang nie Diana Danielle pun dah dapat tawaran yang sama. Adakah bakat artis Malaysia kini dah pun […]

    0
    0
  34. ainie izaty says:

    nAk Jd CaM yUnA……..Congrates 2 u……..owh…..bulan enggan mlayan dr ku lg….pabila airmata mbasahi pp……

    0
    0
  35. Tilda Aldava says:

    Although it is very important realise that excitement can be one of the major needs of an baby and yes it is not going to damage to produce your ex boyfriend having a few while in their expanding grow older.

    0
    0