Written by AbangNara | January 5th, 2014

Ahhh ~~ Pasti remuk hati para gadis di luar sana yang mengharap selepas putusnya percintaan Wan Zack Haikal dan Zzati seperti yang Abang Nara gembar-gemburkan di bawah. Mana tidaknya, rupa-rupanya dalam diam Wan Zack sudah pun melangsungkan pertunangan. Gadis yang bertuah itu bernama Syahifah dan berasal dari Kemaman, Terengganu.
wan zack haikal bertunangMemang sama cantik sama padan kan? Semoga pertunangan ini akan berakhir dengan perkahwinan secepat mungkin. Harus banyak bersabar kerana Wan Zack khabarnya akan terbang ke Jepun semula untuk meneruskan kembali kariernya sebagai pemain bola sepak. Nanti dah kahwin boleh angkut bini sekali duduk sana. Hehehe.
wan zack haikal bertunang

Tahniah kepada Wan Zack Haikal dan Syahifah atas pertunangan ini. Abang Nara doakan semoga berbahagia. Beberapa lagi gambar sekitar pertunangan mereka dengan membaca artikel ini sepenuhnya.


wan zack haikal bertunang
wan zack haikal bertunang
wan zack haikal bertunang

78 responses to (TAHNIAH)Wan Zack Haikal Sudah Bertunang Dengan Syahifah

  1. Olga says:

    PATUT LA PUTUS RUPANYA ADA PMPUAN LAIN KESIAN SI ZZATI TU KENA TUDUH MCM2,NAK MAIN BOLA TU MAIN JE LAH BTOL2 XPYH NAK JADI PLAYBOY SGT,SEMUA PEMAIN BOLA NI POYO JE LEBIH BAB BERCINTA NI MAIN BOLA KE LAUT!

    0

    0
    • Penyibuk says:

      Sorry sibuk dia bukan playboy tapi Zzati tu terlalu Queen Control

      0

      0
      • yerr says:

        Alhamdulillah.. yg ni nmpak nyer lebih baik…

        Biasanyer pmpuan mcm Zzati tu laki buat stock geli2 jer.. nak kawin mmg dia akan cari prempuan yg baik2 dan humble..
        Jenis mcm Zzati tu nk buat teman gie club ngan karaoke boleh ler.. konon urban sgt la kan..

        0

        0
        • Siti Khadijah says:

          hadis mana tu ckp pompuan ni lbh baik?
          sekadar tengok dr luaran?
          sebab bertudung?

          0

          0
        • Anonymous says:

          ckp Alhamdulillah…tp suke2 je judge org mcmtu…
          perfect enough ke ko?

          0

          0
        • miss ynwa says:

          hidup mesti kene upgrade!!!!!!
          dari telanjang kepala kepada tertutup kepala!!!!

          macam hidup kat malaysia tol sprint dari 1.50 ke 2.80!!!!!
          malaysia boleh………………..!!! boleh ape? boleh mampos kering

          0

          0
        • Ada Otak says:

          Bodoh abdi lagi korang ni. Patut la suka komen bukan-bukan.
          Otak dekat lutut. Khadijah komen bagus kau gi pangkah lagi..
          lembu

          0

          0
        • student UIA says:

          shahifah ni my friend mase study kat uia dulu..
          shifa ni baik orgnye..
          smoge kekal bahagia hingga akhir hayat.. barakallah bainakuma fil khair..

          0

          0
        • Shahmil says:

          ko nie dah macam Tuhan plak nak tentukan orang nie baik, orang nie tidak.
          bawak2 beristighfar weiii.

          0

          0
      • Kentut says:

        Yelahh.. Iolss pon tgk camtuu.. Tak suke lah dgn si Zati tuu -.-

        0

        0
    • Anonymous says:

      ini rupanya kisah sebenarnya…………….ok la, lawa jugak dari yg sebelum ni.

      0

      0
      • Penyibuk says:

        Twitter dengan akaun Fb pun Zzati pegang ni kan pulak Akaun bank dengan jadual harian Wan Zack Haikal..dulu pernah kena sound dgn Zzati sebab kita fans saja je kacau last2 kena marah..

        0

        0
        • ish says:

          giler kentang zzati nih , smp akaun twitter n fb pun dia pegang .. ni bru btl2 queen control alaf baru … haha … mmg patut pun fmly wan zack haikal tak suka

          0

          0
    • lo says:

      baru je putus .. dah bertunang , aku rasa tunang wan zack haikal ni mesti pilihan keluarga

      0

      0
      • minah jambu merah biru says:

        mungkin jugak pompan ni pilehan fmili zack …ni mesti mak zack la yg buat keputusan bapak ikot jeee….tapi ape2 pon kalau betol iizati tu terlampau control ngan si zack lebih baik putus aje ngan si iizati tu…nk buat ape simpan lama2 ..bila dh kawin nanti zack nk gi training pon tk boleh eeeeeee mengarot !!

        0

        0
    • CUBA KO MAIN BOLA LAU PANDAI…… AKU RASA TERBERAK KO AFTER 5 MINIT MAIN….. KO BUKAN SETAKAT KE LAUT, TP KE DALAM BUM…..I AKU RASA THE BEST WINGER PLAYER IN MALAYSIA NOW IS BELONGS TO WAN ZACK…. KO TAU APA…..

      0

      0
    • Ada Otak says:

      Bodoh abdi betul kau ni,
      Tunang dia tu lagi bagus memang la ambil.

      0

      0
  2. klik me plz says:

    argggghhhhh. wan zack…………

    0

    0
  3. ira says:

    simple but nice.

    0

    0
  4. amirnawawi says:

    tahniah.. Semoga cepat-cepat berkahwin..

    0

    0
  5. mak jemah says:

    sejuk hati mak jemah neng0knye…harap kekal ke jinjang pelamin ye dik..benda bek xel0k tanguh2 ney

    0

    0
  6. Anti Jantan Ting Tong says:

    Jgn pegang akaun bank ye sebelum kahwin… tunggu sah baru pegang hehe

    0

    0
    • Penyibuk says:

      Bukan bank je dia pegang..twitter dengan fb pun sama..huhuhu..

      0

      0
      • Anonymous says:

        Aku x kenal pn wzh + zzati ni.tetiba mcm eh mcm pernah ku dgr nama mamat ni,football player kah?,tp aku giler bapak curious ko ni sapa wehhhh apesal ko tau byk sgt ni zzati ni pgg acc twitter la acc bankla…giler stalker ko pompuan…!

        0

        0
    • minah jambu merah biru says:

      dh sah pon tk boleh pegang ac bank ! janji laki kasi duit nafkah bulan2 sudah laaaaaa ape nk pegang2 ac bank laki !! kad Atm laki pon bini tk boleh pegang tau ! kalau laki suroh pegang atau simpan kn Atm or bank ac tu lain ok ! jangan nk jadi bini control laki sangat salah silap kena cerai !!

      0

      0
      • Redvine says:

        btol2…even dah kahwin, xperlu sampai nak pegang kad ATM pasangan…itu hak peribadi masing2…yg pasti,sebagai suami mmg kene bagi nafkah untuk keluarga…kalau nak guna duit isteri wajib mintak permission…bile dibernarkan baru boleh gune…kalo pakai jugak, maka HARAM jadinya….bab nafkah ni jgn main2…

        0

        0
        • noname says:

          Isteri boleh jer ambik duit suami tanpa kebenaran tapi utk benda2 penting (mkn,minum,pakai,belnja sekolah anak) hukumnya x haram..tpi suami wajib minta kebenaran isteri kalau nk guna duit bini walau apa keadaan pon..klu x kira mencuri la…

          0

          0
        • dinie says:

          boleh amik duit suami tanpa izin klu suami berkira atau tak beri nafkah & ambil sekadar perlu

          0

          0
  7. mimi says:

    Tahniah WZH
    baguslah breaak dgn zzati dahlah tak tutup aurat
    lebih manis syahifah ni . Hehe :’)

    0

    0
  8. olala says:

    zati tu batu loncatan j kot. Walaupun title kekasih, bknnye bmakna dia yg ada kat ati si zack uh… apelaaaaaa

    0

    0
  9. nanu says:

    bongok la. kau hengat tutup aurat tu komfem baek la. dah sah sah famili wan zack punye perancangan ni. saje timbulkan isu sebab nak suh wan zack putus ngan zati.

    0

    0
    • sicomel says:

      yang tertutup tu mestilah lagi syedapp ngekk

      0

      0
      • mohd says:

        mcm mana tau sedap? entah2 dh lunyai.. jgn jst tgk luaran ja :)

        0

        0
        • kiah says:

          yang pakai tudung tak semestinya baik..tapi yang tak pakai tudung dah terang2 tak baik sebab dah langgar hukum Allah..doakan jek la si zzati, wan zack n tunang dia yg baik2..positif la sikit bg komen.. :)

          0

          0
        • Mr says:

          Cakap jangan sedap mulut, mana kamu tahu dia dah lunyai? Andai dia seorang yang baik, macam mana? Jangan cakap sembarangan. Siapa kamu dan apa hak kamu berkata macam tu? Jangan tetapkan pendirian sendiri yang berkait rahsia Allah. Kamu benar-benar Islam atau tidak? Atau sekadar Islam dalam IC? Pelajarilah dan mintalah ampun.

          0

          0
  10. puteri says:

    sedap2 nak maki orang… dah betul2 kenal ke sape syahifah sape zzati? biarlah dah kalau itu jodoh mereka. terima saja… kita kecoh buat apa?

    0

    0
  11. Penat la follow cerita pasal diorang berdua ni. Too much drama! Terbaru ada terbaca tentang Zzatii dituduh pisau cukur dan guna sihir… Orang Melayu kita ni, kalau cemburu, sikit-sikit sihir…
    Yang penat,
    Nerdy Bear
    http://www.thisnerdybear.com

    0

    0
  12. bobo says:

    kalau nak tau, WZH pernah dumb shahifah sbb tergedik2 kat zzati tuu.. shahifah ni sabar je,,,tabah,,last2 WZH balik kat dia balik.. ni nama nya JODOH.. hidup,mati,jodoh pertemuan n perpisahan kan kat tgn ALLAH, kita doakan yg baik2 je utk diorang ni,,,

    0

    0
  13. miir says:

    i pon ade pengalaman ngan mat bola ni…well mmg rata2 mat2 bola ni playboy…bajet main bola dh abes hebat….btw semoga bahagia la yerrr…..

    0

    0
  14. mawar says:

    mcm diana daniell la..

    0

    0
  15. Anonymous says:

    Nie baru namanya bertunang * Simple – Nanti nikah n sanding mesti naik seri pengantin * Cantik ~ Alhamdullilah di pertemukan dgn yg lebih baik . Semoga bekekalan hingga ke jinjang pelamin * Hope jgn jadi cam al kisah apexx dulu yer .. Pape pon tahniah ;)

    0

    0
  16. Anonymous says:

    Yang bertudung tak smestinya baik .. Tapi die dah tutup aurat dr yg tak bertudung tue kn ~ *** take a note ***

    0

    0
  17. anon says:

    Walaupun org kata “never judge a book by its cover”, i.e, we cant simply judge people only by their appearances. But this is not always true bcos sometimes we can. Kdg2 dari airmuka terpancar cahaya kebaikan seseorg tu. Mcm dlm kes ni, kalau tengok dari airmuka lah, tak kira bertudung ke tak, tunang dia yg baru ni nampak mcm org baik2 and nampak lembut je. Lagi bagus sb bertudung, sejuk mata memandang. Harap berkekalan sampai ke anak cucu….

    0

    0
  18. […] (TAHNIAH)Wan Zack Haikal Sudah Bertunang Dengan Syahifah (28) […]

    0

    0
  19. My 2cent says:

    AKu rs x brape gempak pn Nara nk post psl kes ni, mcm la dorg tu glamer sgt. Nara saje nk raih publisiti ni kannn. Btw, aku x tahu kesah sbnr dorg ni. Cuma aku adela nmpk kt twitter betapa bongoknye ade satu minah ni amik gmbr tunang dorg n cc kt zati. Aku rasa wpn ko besfren Syifa/wzh skalipun, rasanye x perlu la nk jd batu api dgn menayang gmbr tunang dorg.
    Drpd komen korg2 ni aku tgk ada yg ckp zati ni queen control, pecah amanah, pisau cukur, iyeke? Aku pn xtahu..tp kalau dh smpai zati pegang acc bank, pegang acc fb dll..aku rasa agak x elok bt cmtu. Kte belum sah jd isteri jgn la buat cmtu, tmbh plk acc bank..ptt la org tuduh dia pisau cukur n x amanah. Kalau family wzh sndri yg pegang acc bank lain cerita la. Kalau dh sampai zati jaga acc fb/twitter pstu smp marah pd fans wzh… aku rasa pn x ptt. Selagi blm jd isteri jangan la melebih2.. Tp sblm ni x pnh plk nmpk kontroversi buruk psl zati… dia xde pn cari publisiti.. So kte xtahu hal sebenarnya. Dan kalau zati pakai bomoh, aku rasa stkat wzh ni apela sgt..baik la g bomohkn org yg betul kaya n femes ada gak bebaloi.
    Psl tunang ni, jgnla kte judge seseorg dr luaran jer. Mmgla nmpk yg btudung tu lbh molek berbanding yg x menutup aurat TAPI blm tentu baik btudung tu baik dalaman tauuu. Contohnye : Kalau dia btudung pn tapi mulut jahat, suka mengumpat, suka mengaibkn org.. xguna jgk kan. Tapi atleast dia dh menang pandangan mata org la sbb dia bertudung. Aku x kata la syifa mcm tu. Tp secara umum laaa…
    Sebelum kawen, kte pilih pompuan yg nmpk elok, cantik elok luaran, kerja bagus..kte xtahu..belum tentu yg pompuan tu dpt jd isteri yg baik dan taat pd suami. Kte nk pompuan yg boleh dibanggakn tapi dalam rumah, takde sape tahu kalau dia x pandai jaga suami, kalau dia pemalas, umah bsepah, malas masak, kte xtahu… Jgn pandang sebelah mata pd org yg biasa /sederhana pd mata kasar kte kerana mgkn dia sbnrnye adlh yg terbaik spt yg kte perlukan.
    Jangan cari sesuatu spt yg kte inginkan tapi carilah sesuatu yg kte perlukan.

    0

    0
  20. mimi says:

    tgk Tumblr shahifah ni, rasanya diorang dh kawan lama..
    sejak isu zzati tu dgn zack
    tapi akhirnya jodoh dgn shafihah

    0

    0
  21. minah jambu merah biru says:

    jambu n sweet je tunang zack semoga bahgia …helo zack ! u ada kawan bola lagi tak kenal2kn ngan minah jambu hp no 83365147 ok…gambar yg no 4 tu sape minah tudong yg senyum buat macm bibir itek tu ???? tk cantek nyeeeeee huh !! lov u zackkkkk…

    0

    0
  22. blup blup says:

    org kemaman lg la pisau cukur. walaupon aku org kemaman..tp ni fakta. ini semua alasan keluarga zack ni je.

    0

    0
    • Anonymous says:

      blup blup… aku rasa ko ni pesen pisau cukur and cukur daki sekali. sesedap mulut mengata pastu nak bg tmbah perisa claim yg dia tu sdiri org kemaman. bak mai no ic, aku nk check

      0

      0
      • blup blup says:

        ic tengah aku 11.. cukup? nak gtau tgl mana ke?g cari lot 144..

        0

        0
        • org kemaman says:

          oii blup blup.kemain sedap mlt ko ye…aku org kemaman jgk…xde pon nak kenal mane2 pisau cukur kat kemaman ni haa.setakat bagi no ic tengah, bagi alamt lot 144 jadah pe nye weiii..btw,xtawla aku kot2 ko sorg je org kemaman yg pisau cukur…muahahaha…

          0

          0
        • Anonymous says:

          blup blup, awat ko bg yang tu jer… tau pun ko takut yer. satu malaya ni tau org trg ic no 11 kat tgh. Mat saleh ireland pun bleh claim dia org trg kalu stkt ckp ic 11. vunguks vudus vahlulll!

          0

          0
  23. jemah says:

    nara ni xde mende laen ke nak post? ni blog gosip retiss ke pemain bola? sume kaut je nara ni.. mana yg bole kopipes dia kopipes je.. hummphhh!

    0

    0
  24. ZIRA says:

    ala x yah kecoh sangat la pemain bola jer kot …. haiihhhhh

    0

    0
  25. mizz says:

    aku pun nak komen psl bab tudung ni
    pasal diorgni lantak pilah…x kenal pun
    Ayat ‘don’t judge book by its cover’ tu mmg sesuai sgt zaman skg… kdg2 penilaian manusia ni terlalu cpt sgt menilai benda dpn mata tanpa selidik dulu disebaliknya..
    x katalah bdk prmpuan ni x elok sbb dia pakai tudung and mnjd pilihan mamat ni klu nak compare ex dia yg x pakai tudung and sikap yg jelas x elok…
    cm klu tgk zaman skgni bdk yg salah laku pun ramai gak yg bertudung…
    so matlamat memakai tudung zaman skgni xley nak diklasifikasikan baik…
    sume tu bergantung pada attitude individu itu sndr…. tp as personal opinion bertudung itu lebih baik dari terdedah….
    airmuka pun xley nak percaya dah…speak from experience

    0

    0
  26. ainna chek ucop says:

    pernah jugak kenal dengan budak bola..memang buaya.. nasib baik aku pilih indon keja kilang jadik laki.. sekarang ada anak sorang.. comel lagi..

    0

    0
  27. Amylee says:

    Yang si zack ni pegi bagi zzati pegang sume account2 dia buat apa? Awal2 dah tunjuk ciri2 lelaki yang senang kena control. Patut dump perempuan jenis macam ni dari awal lagi. Wasting time je. Benci perempuan kuat jealous n queen control. Perempuan jenis macam ni semua gila. Patut dapat laki jenis abusive, barulah matching. Dulu ex-gf my husband mcm ni la. Gila. Dah berapa kali dump dia, dia tak boleh terima. Gila talak. Dalam satu hari tu, berjuta kali call. Kalau tak jwb, berjuta la miss call. Lepas tu dia akan berkawan dgn semua kwn2 kamu. Mana kamu nak pegi, dia nak ikut. Kalau ada comment2 on your fb atau twitter, dia akan balas psl jealous. Lepas tu akan accuse u ada affair dgn perempuan2 lain. Perempuan mcm ni akan control your whole life so watch out la. Kesimpulannya, jgn jadi bodoh. Cari la perempuan yg sederhana yang tak pentingkan wang ringgit ni semua. Yang akan syg kamu time susah senang.

    0

    0
  28. mira_edora says:

    tak rasa remuk hati pun abg nara…huhuhuhu..ramai lagi lelaki ensem luar saner..

    0

    0
  29. jambu says:

    aku harap korang berkekalan tapi kalau cerai jangan pulak kawin indon

    0

    0
    • Anonymous says:

      kejadahnya ko ckp mcm tu. apa ko rasa di hari pkhwinan ko org ucap kat ko “selamat pengantin baru, jgn smpai bcerai sudess”. kat depan tu dh ok, kt blkgn tu aku kategorikan ucapan yg negatif. aku hrp ada org wish mcm tu kat ko. aku nk tgk tahap biru indigo kah muke ko

      0

      0
  30. zati says:

    I dah kena game dgn zackkkkkkkkkkkkkkk…wuwuwuwuwu~~

    0

    0
  31. student UIA says:

    shifa ni kwn sy mase study kat uia dulu..
    course computer science.
    baik orgnye..
    moga dipnjangkan jodoh hingga akhir hayat.. barakallahulakuma fil khair..

    0

    0
  32. !!!!!!! says:

    aku pon tau fb laki aku tp xde la smpi control bagai fb die.. kdg stalk jgk fb die.. tp xde la smpi control.. n laki aku pon tau aku tau pwod die sbb die yg suh aku create fb die.. pasal duit plak xpena la aku nk pgg sume acc die…duit sndiri pndi la pgg kan… time aku nk duit mtk jela.. sng.. xpyh nk pgg bagai..

    0

    0
  33. ape punya cerita la ni!! says:

    abang nara oii.. pe kejadahnye citer pasl football player ni..ala,skarg ni pemain Malaysia lebih ske publisiti je..main bola entah kemana..buat malu je.. -,-‘

    0

    0
  34. at_ilah says:

    tahniah Wan Zack Haikal.. semoga smpai ke jinjang pelamin.. sama cantik sama padan.. sesuai na lah tu kan abg Nara..

    0

    0
  35. zarra says:

    jangan judge org dari luaran…yg pakai tudung xsemestiyer 100 peratus baik dan yang tak pakai tudung bukan 100 peratus tak baik…jgn menilai zzati jahat dan jgn menilai syahifah baik…mgkin dulu kerana stg wan zack bg dan peercaya pada zzati utk pegang apapun hal yg berkaitan penting ttg dia…da xsuka mcm mcm d fitnah yer….

    0

    0
  36. id says:

    same same tinggal gf bf pastu tunang same same. tahniahlah. jodoh korang.

    0

    0
  37. secret says:

    korang x der hk untuk ckp psl tudung and whatever pasal islam…korang cermin sikit diri tu..korang pon bukannya baik sngat pon…aku pon x ckp yng diri aku nie baik sngat…so jgnlh sesiapa yng terasa…aku cume hnya nasihat jerr…wasalan ^-^

    0

    0
  38. syafiqah says:

    taniah k syifa….hope hppy n gembira selalu ngn abg wan zack haikal

    0

    0
  39. […] (TAHNIAH)Wan Zack Haikal Sudah Bertunang Dengan Syahifah (76) […]

    0

    0
  40. […] (TAHNIAH)Wan Zack Haikal Sudah Bertunang Dengan Syahifah (77) […]

    0

    0